- Fotók, videók mobillal
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Google Pixel topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Samsung Galaxy S24 FE - később
-
Mobilarena
Motorola RAZR i XT890 - GYIK, hasznos információk
Kérlek olvasd el alaposan ezt a hozzászólást, mielőtt kérdeznél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kelly416
veterán
Én nem nagyon kapcsoltam volna be, tettem volna töltőre. Még kevésbé vittem volna vízbe, de ha már, akkor egy sima zacsi után egy óvszert rá, és csomóra a végét. Abba nem megy be a víz, mert tudjuk, mire tervezték.
-
kelly416
veterán
válasz
jetro91 #4689 üzenetére
Szia!
Mindenképpen SIM csere és akkor majd látod, mit produkál. Ha merül mint egy kő, akkor sajna vissza a feladónak, mert a telefonban van a hiba. Ha jól bírja, akkor szolgáltatónál SIM-et kell cserélni. Ha ügyes vagy, vagy kedves az ügyfélszolgálatos, akkor ingyen meglesz.
-
kelly416
veterán
válasz
Gábor-KJ #4648 üzenetére
Hát no. Nekem volt mindkettő. Tény, hogy más anyagokból épül, de nagyon jó fogása és tapintása van a G-nek is. A kijelző körül amúgy fém keret megy körbe, ha nem is matt, hanem fényes. Más részről pedig, ami belül van, abban az I sajnos már nem veszi fel a versenyt a G-vel. De ez pont annyira számít, amennyire a felhasználónak szüksége van rá. Mint a külső is.
Mindkettő jó kis telefon, mindkettő nagyon jól bírja szuflával és öröm volt mindkettőt birtokolni.Szeretem a Moto-t, szeretem az LG-t, nagyon tetszik az Asus is, és mindannyian azon véreznek el, hogy nem igazán szánnak a régebbi készülékekre annyi időt, hogy egy jó frissítést csináljanak. De ez még sokakról elmondható.
-
kelly416
veterán
válasz
Schanyee #4641 üzenetére
és J.K.F.:
Mobilról nem írható a mobilban lévő kártya, csak gyári alkalmazásokkal. Ha OTG-n csatlakoztatod, vagy RAZR I esetén ugye ez sajna kiesett, egyéb úton másolsz a kártyára, azt prímán olvassa a mobil. Csak éppen törölni sem tudod, ha mondjuk megnéztél egy filmet és letörölnéd, mert a kamerának kell a szabad hely.
Amennyiben USB-n csatlakoztatod géphez a telefont, írható a kártya a PC-vel, mint meghajtó, mert azt az android nem tudja vagy nem akarja korlátozni. Csak telefonnal nem tudsz írni. Bár érdekes kérdés, ahol van gyári fájlkezelő, az írhatja-e a kártyát?Fájlkezelőm van gyári, csak éppen kártyám nincs, úgyhogy ezt nem tudom Nektek kipróbálni. Esetleg egy olyan készülék fórumában kaphattok választ, ahol adott a 4.4 és a gyári fájlkezelő.
-
kelly416
veterán
válasz
Gábor-KJ #4630 üzenetére
Jaja. Tuti én is rápróbáltam volna már párszor. De az I óta már kétszer (két külön telo) is megkaptam, egyszer sem láttam nagy értelmét. Elmondhatom, hogy 4.4 van rajta, és nagyjából.ennyi az előny.
Értesítési sáv két részre osztva, GPS ki-bekapcsolás elsőre érthetetlen, nem írhatom a memóriakártyát csak gyári alkalmazással... biztos kell ez Nektek? -
kelly416
veterán
Jól. Csak szerintem nincs igaza. Az, aki online tud navigálni, zenét hallgatni, játszani, filmet nézni, saját fényképet és 4k videót tárolni, mindezt néha-néha vissza is nézni egész hónapban aktív készülékhasználattal, nem csak magyarországon fizet horribilis telefinszámlát. És pont erre tartunk.
-
kelly416
veterán
válasz
kiro4444 #4522 üzenetére
Sokszor, főleg ha egy samu vagy egyéb agyontápolt launcheres készülék van Nálad, egyszerűbb egy másikat használni, a gyárit meg leállítani. 4.4 alatt már alapból van launcher váltó a menüben, nem is fut a gyári, hiába van fent, és nem zabál. Én pl. 1db kezdőképernyőt használok, így a fenének kell a fix. 5. Ezért váltottam. No meg elrejthetőek a nem használt ikonok a menüben, így még jobban érzem magam. De ki mit szeret, azt használ.
Persze, ha egy GO vagy NEXT launchert szedsz le, ne csodálkozz, hogy jobban fogja, mint a gyári.De azoknak is megvan az előnyük, iszonyat mód testre szabhatóak.
-
kelly416
veterán
válasz
kiro4444 #4517 üzenetére
Az, hogy kicsit lassabban érkezik meg a kép, sajnos kötelező megszokás kérdése. Vagy esetleg lecseréled a launchert, de nem biztos, hogy segít. Ja? Akkor már nem lesz meg a gyári circles.
A circles nálam sem tudta, mikor van hajnal, mikor van este, akkoriban sem találtunk rá megoldást. Szerintem most sincs.
Ha nagyon nem kell a G+ meg társai, de nem is fogod hiányolni, akkor egyszerűen tiltsd le. Ettől még nem garantált, hogy egyetlen %-kal is több memóriád marad, mert majd elindít mást.
-
kelly416
veterán
válasz
kiro4444 #4509 üzenetére
Dobd ki a fenébe azt is. Ez is olyan, mint az orvosok. Ha tőlük kérdezed egy sima kivizsgálás után, hogy jól vagy-e, egyre több mindent megtetetnek Veled, hogy "jól" légy. De ha alapból felhagysz mindennel, akkor nagy eséllyel jobban leszel napok múlva, mint a kezelés alatt. Ameddig nincs nagy baj, nem szabad piszkálni.
-
kelly416
veterán
válasz
kiro4444 #4504 üzenetére
Nincs már meg rég a telefon, de vagy itt, vagy másik fórumban a következő, igen-igen elfogadható magyarázatot kaptam hasonló parára:
Ne lőj ki semmit, mert az android ilyen, úgyis újra elindítja. (Hacsak le nem tiltod, mint én a G+, G kereső és társait, de én azért, mert nem is szeretem használni és tényleg memóriazabálók.) De azzal, hogy kilövöd, megpörgeted a procit, később újra elindul, újra megpörgeti a procit. Ha nem bántod, hosszabb az akkuidőd és semmivel sem jársz rosszabbul. Max. 1-2 hetente újra kell indítani. Ennyi. -
kelly416
veterán
-
kelly416
veterán
válasz
tom956ster #4448 üzenetére
95% és 100% között tartja a max.-ot töltőn, legalábbis az én régi tapasztalataim szerint. Nem "csepegteti" mindig tele, hanem 100-on abba hagyja, és nagyjából 95 körül újra feltölti. Már nincs meg egy ideje, lehet, hogy téves is amit írtam, de annak idején én ezt figyeltem meg.
-
kelly416
veterán
Ejnye. Ezek hasznos infók.
Én szerintem mondjuk az első, amin látszik, hogy meg volt bontva, az a csavar. Lehet, hogy nekem van nagyon fa kezem ehhez, de mindig meglátszik az ilyen kis finom csavarokon, ha ki/becsavartam azokat.
Ha valami szerelni valóm van, esélyes, hogy megkereslek majd egy ilyen reklám után. -
kelly416
veterán
válasz
kiro4444 #4329 üzenetére
Én tudnám ajánlani Neked, hogy párszor töltsd fel/merítsd le (csak 5%-ig, az alá semmiképpen) a telefonodat, de ha lehet, ne PC-USB-t használj, hanem a saját töltőjét. Ha az után is csinálja, akkor nyomj neki egy hard resetet (ízlés kérdése, kezdheted ezzel is és utána a másik variáció, de a huzamosabb raktározás miatt inkább a töltés/merítés lenne a jobb) és egy-két napig "csupaszon" használd, ne tegyél rá semmilyen nem gyári app-ot.
A töltés/merítés a hosszabb állás miatti "összezavarodás" miatt lenne jó. Hátha csak kicsit összekavarodott.
A hard reset azért jó, mert ha egy app-od akadt be, akkor utána minden fentmaradó sallang nélkül újra próbálhatod. Onnantól meg, ha jól működik gyárilag, 1app/nap sebességgel (vagy ha ilyen mértékű a merülés, akár 2-3 app/nap) teszegesd vissza azt, amit használsz. Fontos, hogy egyszerre egyet, mert úgy tudod a leg könnyebben kiszűrni, melyik meríti.
Ha egyik módszer sem segít, minduntalan bazi gyorsan kipurcan az akku, akkor meg sajna garancia, mert ez semmiképpen sem elfogadható. -
kelly416
veterán
Becsül, vagy ténylegesen annyi? Mindegy, örülj neki, hogy jól bírja. A legtöbb majdnem halott akkus laposra ezt a magyarázatot adták, pedig a cégnél is és ismerősöknél is van pár sajnos, és az esetek 90%-ában teljesen fedi is a valóságot. (Nem mellékesen a Londonban élő jóbarátom odaát is ugyanezt a magyarázatot kapta pát éve az ottani cégtől, akitől vette a gépet és ténylegesen úgy is használta. Azóta majdhogynem asztali géppé avanzsált, mert akku nélkül csak vinni lehet, egyedül nem megy. Azt meg kevésbé hiszem, hogy a Londoniak összebeszéltek volna a helyiekkel.)
Nem akarok sem vitát sem egyebet belőle, használd úgy, ahogy Neked jól esik, én csak tanácsoltam valamit. Egy jótanáccsal meg a legjobb dolog, amit tehetsz, hogy továbbadod.
)
MFalcon:
Tényleg, már el is felejtettem. -
kelly416
veterán
válasz
kiro4444 #4099 üzenetére
Laptopoknál nagyon nem ajánlott benne hagyott akkuval hálózatra dugva használni, mert hamar kampec lesz az aksinak. Na azért nem napok alatt, de az élettartamát és a kapacitását nagyon gyengíti. Ezt nagyjából úgy lehet érteni, hogy az egy éves "rossz" használattal a 4-5 órás akkus üzemidőből 1-2 lesz a max. Én ajánlanám, otthon használd csak hálózatról, éjszakára meg majd odateszed feltölteni.
Legyen szerencséd, én nagyon szorítok Neked. De szerintem ez olyan lesz, mint a Partnero-s Moto G hirdetése, hogy van benne magyar nyelv. Kérdésre meg azt mondják, nincs, csak ezt az oldal oda teszi automatikusan mindenhová. Na Nálad is az automatikus dolog lesz szerintem, ctrl+c, ctrl+v és mehet a levél. Ráérsz akkor ráncolni a szemöldököd, ha megérkezett, de akkor is van megoldás.
A töltő a legkevesebb, Moto G fórumon nézz körül, mert az alapból csak kábellel, töltő nélkül jött. Ott találhatsz értelmes ötletet.
-
kelly416
veterán
válasz
kiro4444 #4095 üzenetére
Mivel laptopoknál sem ajánlott töltőről és hálózatról egyszerre használni, én azt javasolnám, hagy a fenébe feltölteni, utána nyomkodd. Bazi nehéz lemeríteni egy nap alatt ismerkedéssel. Játékkal már könnyebb. Utána feltöltöd megint, amikor kész, akkor meg nyomkodod. Ezen ne problémázz. Meríteni meg nem ajánlott 0-ra, ettől függetlenül sokan azt csinálják, hogy egyszer merítik kikapcsolásig, utána kikapcsolva totál feltöltik, lehúzzák kicsit, visszadugják és még pár órát rajtahagyják a töltőn. Én ezzel sohasem problémáztam, mégis minden telefonom jól bírta. (Lehet, hogy nem kellett volna ilyen sokat cserélgetni.
) )
A többiről meg azt mondom, egyelőre ne problémázz, az eladók nagy része vagy tudatlan, vagy csak a sablon szöveget nyomja. A dobozról vagy *#06# menüből (ezt a kettőt azért nem árt, ha magadnak összehasonlítod, de elméletileg ugyanaz) megírod Neki és jóccakát. Ha meg nem RAZR I-t kaptál, na az érdekes, mert itthon bevett eljárás visszaküldeni és visszakapni a pénzt, de ekkora távolságba már meggondolja az ember. Azért remélem nem egy jól sikerült szétszedhető, saját androidra hajazó op.rendszerű klónt kapsz. De nem festem az ördögöt a falra.
-
kelly416
veterán
Nekem Next launcher-rel is megvolt a 200mega körüli szabad memória a legtöbb esetben. A Next-nek van saját widget-je erre, azt használtam, de szerintem ez mellékes. Egyszerűen letiltottam pár olyan alkalmazást az app/all-on belül, ami nem kellett sosem. Google search, google maps, street view. Ezek nálam mindig elsőnek mennek a levesbe, mert nagyon sokat esznek és állandóan mennek. Legalábbis az én tapasztalataim szerint.
Amúgy meg tényleg nincs miért stresszelni, többlet fogyasztást nem generál a "kevés memória", az már hamarabb, ha rendszeresen kilövögetitek és minden újra és újra elindul. Az meg, hogy néha egy-egy pillanatra megáll, hát nem tudom. Akinek nincs egy-egy pillanata az ilyen dolgokra, gondolkodjon el azon, hogy amikor elindít egy böngészőt a számítógépén, az mennyi váratja? Pedig mennyivel több hely/lehetőség van abban a konstrukcióban? Mennyivel jobban megoldott a szellőzés stb., mégis ettől a picurka mérnöki (majdnem) csúcsteljesítménytől akarjuk elvárni, hogy gyorsabb legyen? Különben is, aki annyira stresszes-rohanós életet él, hogy egy-egy pillanata nincs várni, az higgadjon le, mert a stressz korai halálhoz vezet. -
kelly416
veterán
Uh, bakker. Ez nálam is érezhetően lassú volt szinte teljesen új telefonnál is circles ide, vagy oda. Asszem pont a RAZR I-nél szoktam le erről a fajta gyorshívásról, mert addig sem tapasztaltam egyetlen telefonnal sem, hogy gyors lett volna, de itt felettébb lassú. (Legalábbis én tuti hamarabb bemegyek tárcsázóba, két három karakterből fel is hívom azt, akit keresek, minthogy ennyi embernek egy-egy tetű widget-et fenntartsak. Moto G-vel 4.4.2 alatt meg már teljesen más a tárcsázó is, először szokatlan, de utána prímán használható. Köszönöm tildy!
) Én csak azt tudom javasolni, amit én tettem, felejtsétek el ezt a fajta tárcsázási lehetőséget, vagy éljetek együtt a lassúsággal. Katasztrófális, de én feltételeztem, hogy vagy rossz módon van megoldva, vagy valamiért ez pont lassan dolgozik.
De egyéb téren annak idején nem találtam egyáltalán lassúnak a telefont, most meg nem tudok nyilatkozni róla, mert sajnos már nincs meg.
-
kelly416
veterán
válasz
kiro4444 #3892 üzenetére
Teljesen érthető, én is azt szeretem, ha kötődni tudok egy-egy tárgyamhoz valamelyest. A PF2-t például nem tudtam szeretni. Amennyire kíváncsi voltam és vágytam rá, annyira nem kellett, miután meglett. Reménykedve vettem meg a G-t, és bejött. Nem tetszik, hogy asszimetrikusan van a kijelző a telefonban fektetett állapotban, de egyelőre ennyi az össz bajom. (Meg a fránya OTG másolás, de szerencsére a Drive és a kompromisszummentes adatkábeles gépredugás sokat javít a helyzeten. Az Optimus G nem akart külső meghajtóként látszani a saját szoftvereinek feltelepítése nélkül, az irodában meg semmit nem telepíthetek.
)
Kívánok Neked sok szerencsét a készülékhez, és ajánlom, keress egy külföldi ismerőst/fórumtársat, ha semmilyen szín alatt nem szállítanak MO.-ra, hátha úgy be tudod szerezni ilyen jó áron.
-
kelly416
veterán
válasz
kiro4444 #3885 üzenetére
Legjobb tudomásommal cégnévre külföldről véve pl.: Expansys-től, visszaigényelhető az áfa. Kérdés, hogy mit szól hozzá a cég? Ha a sajátod, akkor meg nem kérdés.
Ha minden áron ennyire keveset akarsz költeni, még egy jó hónapot várj és vegyél egy Moto G-t. Annak most is 60körül van az ára, és most jött ki. Tehát megy még lejjebb. Tudom, hogy nagy, műanyag, nem bővíthető a memóriája, gyengécske a fényképezőgép, de:
Nagyobb, mint az I, de még mindig nem péklapát. Kihasználatlan helyek éktelenkednek rajta, nekem is érthetetlen, hogy akkor miért nem oda tették a gombokat és nem a kijelzőre, de ez van.
Az anyaghasználata nekem nem gagyi. Ugyan műanyag, de az egyik legjobb, amit eddig fogtam. Kicsit Defy-hátlap szerű. Még várok egy csere-hátlapot, mert az állítólag kevésbé csúszós, de az eredetivel is nagyon tetszik.
Nem bővíthető, de van OTG. Nekem ez elegendő. Ha valaki találna egy módszert, hogy lehet OTG cuccra írni root nélkül (vagy remélem a 4.4 megoldja ezt), minden rendben lenne.
A fényképező meg ki tudja, milyen képeket csinál tényleg jó fényviszonyok között, sajnos még nem volt alkalmam kipróbálni. Az biztos, hogy mesterséges fénynél, illetőleg ilyen ködös időben gyengébb, mint az I. Legjobb tudomásom szerint ez is javul majd a 4.4-el.Szerk.: OFF
-
kelly416
veterán
válasz
kiro4444 #3867 üzenetére
Nem akarom letörni a lelkesedésed, de a Te elméleteddel idén karácsonyra bárki kaphatna ingyen ilyen telefont. Sajnos az a helyzet, hogy amikor kijött, akkor drágább volt ennél, nem kicsit. Mostanra ment le az ára. Azaz nem mostanra, már nagyjából ezen a szinten van jó ideje, és nekem gyanús, hogy mire érezhetően lentebb menne, addigra nem is lehet majd kapni újonnan. Ugyanis az új készülékeknek esik számottevően az ára, a több, mint fél éve piacon lévő készülékek már nagyjából stagnálnak.
Azt kívánom Neked, ne legyen igazam, tudd megvenni két hónap múlva negyvenért, de akkor kérlek nekem is szólj, mert én is vennék egyet annyiért. De sajnos józan ésszel gondolkodva, soha nem fogsz annyiért új RAZR I-t kapni.
-
kelly416
veterán
válasz
Gábor-KJ #3853 üzenetére
Tudom, hogy kiraly, de pont nem ved, nem arra fekszik, a femkeret serul. Raadasul valoszinuleg csak az enyem volt olyan, de tenyleg, mintha egy hanyagul feldobott matrica lett volna csak. Ettol meg szerettem nagyon, egy percig sem szomorkodnek, ha most ram kenyszeritenek, hogy ujra I-t hasznaljak. Nem tudom, miert csereltem le, leginkabb a folyamatos csere-bere volt vonatbol nem tudtam kiszallni.
Csak par h.sz-el korabban meg ugy irtad, hogy G-t semmi penzert, mintha boduletes rossz vasar lenne, pedig igen kicsi a kompromisszum. Mindegy, en is bocsanatot kerek, nem akartam ennyire Rad formedni.Baranya24:
Tenyleg nagy a G az I-hez kepest, de ha megnezed, miken mentem keresztul, nekem mar nem is tunik nagynak.
Ebben az esetben viszont az Optimus G-t sem ajanlom, az sem kicsi, de bitang jo vas. -
kelly416
veterán
válasz
Gábor-KJ #3851 üzenetére
Nem tudom, fogtál-e már valaha Moto G-t a kezedben, próbáltad-e már? Végigolvashatod, hogy miket próbáltam (a nevemre kattintva), azt kell mondjam, a Moto G műanyagja elméletben visszalépés a RAZR I fém+kevlár megoldásához képest, de ez legalább egyben van, nincs olyan érzésem, hogy egy kamu matricát ragasztottak volna a telefonom hátára. Sajnálom, bármennyire prémium a RAZR I, az enyém úgy nézett ki. Ha ettől eltekintünk, akkor azt tudom csak mondani Neked, hogy HW-ben mindenhol agyonveri a G az I-t, a kamera kivételével. Szerintem klasszisokkal jobb képet csinál az Általad említett "referencia modelleknél". Ez egy mobil, nem lehet elvárni azt, hogy egy tükörreflexes szintjét hozza. Én azt mondanám rá, hogy erős középkategória, mint ahogyan maga a készülék is.
Mindent összevetve, ez nem egy prémium kategóriás készülék, ezt hűen tükrözi az ára is. Ha tudsz még hasonló HW-ert, hasonló szoftvertámogatással hasonló áron, szólj kérlek. Addig meg légy oly kedves, ne fikázd ennyire gőz erővel azt, ami nem ezt érdemli meg.
Baranya24:
Ha maradnál android fronton, próbáld ki a Nexus4-et, ha már az öttől kiráz a hideg. Vagy úgy agyáltalán a Nexus-tól? Akkor ajánlanék figyelmedbe egy Optimus G-t. Az egy olyan készülék, amiben nagyon kellemeset csalódtam, és 100-szor megbántam, hogy lecseréltem egy PF2-re. -
kelly416
veterán
Sajna a Moto G-re meg nem megoldott a magyar nyelv, hacsak nem a morelocale 2-vel, ami nem megy root nelkul (par napja probaltam) es anno a defy-n sem tudta leforditani a settings menupont nevet sem.
Viszont nem kell megijedni, magyar 2.3 android utan szinte semmi fejvakarast nem okozott a RAZR I 4.0-aja sem. Atlag user szerintem konnyen eligazodik.
-
kelly416
veterán
Szerintem ha nem piszkáltad volna, akkor sem jogosulnál garanciára, mert ez az alig-alig és csak spec. körülmények között (jelen esetben is csak homogén piros háttérnél) észrevehető hiba nem minősül olyan mértékünek, hogy bármit is tegyenek vele. Persze ez mind csak a kis hazánkban történő negatív hozzáállások miatt bugyogott ki belőlem, lehet, hogy a tejjel-vajjal folyó nyugaton kicserélnék, de azért kétlem.
-
kelly416
veterán
válasz
Baranya24 #3752 üzenetére
De ha "csak" HD kijelzőt kap, még jobb a dolog az üzemidő és a sebesség miatt is. Bár LG csúcs készülékeken nem igazán van panasz sebességre. Minden esetre, én maradok egyelőre a Moto G-nél, ha lejárt a hűségem, árulja a szolgáltató, jól ára lesz, jó áron tudom elpasszolni a G-t, akkor majd elgondolkozom rajta. Persze a Moto G elvitathatatlan előnye már most is a vízzáró réteg, mint ahogyan a RAZR I esetében is hatalmas előny volt.
-
kelly416
veterán
válasz
Drenadar #3635 üzenetére
Igen, én is ebből a malomból igyekszem kiszállni, ezért is adtam el a PF2-őt és vettem egy Moto G-t. Árban kevesebb, mint fele, akkuban nagyon remélem, hogy jobban teljesít (mindenki el van ájulva, hogy milyen jó is az a nagy akku a tabletben, de együtt használva ugyanannyi idő alatt merül le, mint más kütyü), és ahhoz, amihez nekem kell, ahhoz teljesen elegendő.
-
kelly416
veterán
válasz
Baranya24 #3618 üzenetére
Csak a félreértések elkerülése végett, ezt ugye úgy írtad, hogy közben zsirfecskére gondoltál?
"De azt nem értem miért zavar a valóban ronda fényes hátlap, mikor ha valaki, akkor TE tuti tokba rakod az első pillantban?"
Csak, mert én világ életemben utáltam a tokokat. Volt a Defy-hez is, volt az I-hez is, volt a G-hez is (Optimus, sajna Moto még várat magára), de mindegyiken összességében véve is alig egy-egy napot. Megveszem, mert tetszik, védi a telefont stb., azután meg lerakom, mert elrondítja és az alákerülő mocsok csak koptatja a készüléket.Az I óta újra teszek fóliát a kijelzőkre, mert nem hiányzik egy kicsi karc sem, de mindig karcmentes fóliával adom el a telefonjaimat. (Biztos vagyok benne, hogy a kijelző egyből karcos lenne, ha nem tennék rá fóliát.) Oh, hazudtam. Az Omniámnak volt még tokja, azt folyamatosan használtam is.
És az LG nem csak csúcs hw-t ad, de tutira teletömi olyan szoftveres dolgokkal, amiknek én a felét sem használnám ki, de jót elgügyögnék vele fél óráig. Ettől függetlenül ugyanúgy, mint az S4, minden földi jót tud. Engem nem zavarna a fényes hátlap sem, úgysem azt nézem, meg a hátlapi gombok sem, hiszen mi is van ott? Hangerő és kijelző. A kijelző dupla kopp, a hangerőt meg annyira ritkán buzerálom én, hogy elfér az ott. Mitöbb, az oldalát sokkal többször nyomom meg egy-egy készüléknek, mint a hátát, így talán még jobb is az ott. A kompaktságot meg nem lehet elvitatni, arányaiban tuti magas lábemeléssel veri még a szeretett RAZR I-t is.
Az I5/I5S olyan távol van tőlem, amennyire csak lehet. Szerencsére. Nekem nem hiányzik. De a One tetszett mindig, csak amikor olvastam a sorjás házat és társait, akkor letettem róla. Az S4 meg volt a kezemben a VeleTech-en, de nem győzött meg. Továbbá volt egy kis ideig Z-m, na azt az üzemidőt sem kívánom senkinek. Egy film 60-65%?
Na ne már. Lehet, hogy mostanra jobban teljesít, de köszönöm, nem.
A kövezést én is elkerülném, de tényleg jó olyan fórumon beszélgetni az emberekkel, ahol nem esnek első szóra késsel egymásnak. És nem csak azért, mert alapból nem annyira pörgős a fórum.
tildy:
Csak alul? Felül nem? Mintha felül is az lenne/lett volna. -
kelly416
veterán
válasz
Baranya24 #3614 üzenetére
Mondjuk ezt én sem értem, de szerencsére nem vagyunk egyformák.
Mentségére legyen mondva, az Optimus G-t is "véletlenül" vettem meg, és az hozott nálam olyan kellemes csalódást, hogy merek kacsintgatni az LG felé. Amúgy olyan tapasztalataim voltak/vannak, hogy inkább bele sem kezdtem volna. (Fater L3-ja után meg pláne nem.Tudom, nem egy kategória kicsit sem.) De olvastam a fórumot miután felajánlották cserébe, szinte semmi negatívum, de bitang vas, és nem csalódtam. Ezerszer megbántam, hogy elcseréltem egy PF2-re, pedig arra meg vágytam is, de csalódás volt. Most meg epedve várom a Moto G-met, és remélem, a RAZR I után nagy csalódás nem fog érni.
Az LG is tud nagyon jót alkotni, de felső kategóriába éri meg csak keresgélni, és nagyon bízom benne, hogy a Moto G is olyan hálás kis telefon lesz, amilyennek ígérkezik. -
kelly416
veterán
válasz
zsirfecske #3612 üzenetére
Amúgy sokan azért várják a KitKat rendszert, mert átlátszó a status bar-ja? Lehet, nem emlékszem jól, de a RAZR I-nek nem alapból átlátszó volt?
-
-
kelly416
veterán
Ennyire nem értem, nem is vagyok benne, de elméletileg aki megveszi, az vámmal együtt kapja meg X összegért. Neked onnantól, ha EU-ból EU-ba küldi, csak az X+postaköltség(+esetleges honorárium a beszerzésért stb., de ez már a Ti dolgotok) terhel Téged. Elméleteim szerint.
-
kelly416
veterán
válasz
zsirfecske #3517 üzenetére
Azt tudom, hogy a RAZR HD megütötte Nálad a fém mércéjét. Nem is csodálom. Ha csak pont annyira volt jó a tapintása, mint az I-nél, már akkor is brutál jó lehetett, de kinézetre még inkább szállkás, érdes felületű, ami elképzelésem szerint nem engedi egy kicsit sem csúszkálni a telefont a kezedben.
Legyen igazad, legyen olyan masszív és megint egy fajta telefont nyomkodunk majd.Visszatérve az előző dologhoz, hogy az I-re tokot tettél. Tudom, hogy tudod, mert Tőleg vettem, nekem volt tokom az I-re, volt is rajta szerintem egy órát összesen. Nagy lett tőle a készülék, eltakarta a szépséges anyagokat, formát és legfőképpen a csavarokat. Meg nekem az egyik leg kényelmesebben kézbeillő telefonom volt idáig. Akkor is elő-elő halásztam, amikor semmit nem csináltam vele, csak forgattam kicsit a kezemben. Be sem kapcsoltam, nem is akartam, csak úgy jó volt kézben tartani. Ideális anyagok, idális méret. És még a keret csúszossága sem volt zavaró nálam. De szerencsére nem vagyunk egyformák.
-
kelly416
veterán
Oh, akkor lehet, hogy Te leszel az én Moto-mnak is a Nagyasszonya. Te, minden Motorolák beszerzője, szállítója.
Ha nem lesz magyarországi karácsony, akkor lehet, tényleg megkérlek, egy Moto G beszerzésére, hazahozására. Persze, ha vállalod. Bár ezt lehet, hogy privátban kellett volna. Na majd a folytatást...
Szerk.: OFF
Kicsit szét vagyok ma csúszva, semmi sem megy elsőre. -
kelly416
veterán
válasz
zsirfecske #3511 üzenetére
Sajnos én is úgy nézegetem csak, hogy ha karácsonyra jön haza a londonban élő barátom, megkérem, hogy hozzon egyet. Egyéb úton majd 15000Ft-tal drágább, azon meg eléggé sok mindent lehet boltolni.
Így pedig a garancia olyan, mint az LG frissítése, baromira nyőgve-nyelős, ha egyáltalán szükség lesz rá. Remélem nem.
Az F6 is csak akkor érné meg jelen pillanatban nekem, ha kapható lenne T-nél előfizuval és lejárt volna már a hűségem. Mondjuk az is vicc, amit itt csinálnak a "hűségidővel" vásárolt készülékekkel. A G2 T-nél 141000Ft volt a minap dominóban. Nem írsz alá tarifa-hűséget, csak két év rabláncot? Megkaphatod 137000Ft-ért, és köszönd meg szépen. Ja? Hogy dominóban semmi kötelezettséged +4000Ft-ért? Azt nem reklámozzuk. Listaáron meg ugyanannyi, mint Dominóban, csak nincs hozzá sim, lebeszélhetőség meg internet. Az is vicc. Az egyetlen pozitívja az előfizetésesnek, ha megveheted részletre.
Nem tudom, de mintha nem is oly rég valaki annyira kardoskodott volna a műanyag ellen, és váltig állította volna, hogy a fém és az üveg mennyivel prémiumabb. És asszem pont a RAZR I fórumát bújkáltam akkoriban és a Samu meg egyéb gyártók által kiadott műanyag készülékek voltak ellenpéldának hozva. Szerintem Te is helyeseltél akkorban, hogy a fém ház azért csak fém ház, hiába is jól összerakott műanyag. És most nem a fogásról, tapintásról, nyekergésről és illesztési hézagokról van szó, hanem csak az anyagminőségről.
Ha tényleg ennyire jó az üzemidő, és azért még megvárom a tesztjét hátha hamar jön, akkor viszont valószínűleg nyerő lesz az F6-tal szemben. Mondjuk IPS-nél, ha jól tudom, szinte mindegy, hogy fekete vagy fehér van a képen, mindaddig, ameddig Amoled kijelzőn kintfelejthetsz egy fekete képet pár órára, és mérhetően kisebb lesz az akku fogyása, mintha fehéret hagytál volna kint. Természetesen ki nem kapcsolt kijelzővel.
És igen, remélem a Moto innentől sokkal pörgősebb lesz rendszerfrissítés terén. Akkor már két olyan kiemelkedő tulajdonsága lesz, ami dícséretre méltó és kiemeli a szürkeségből.
Szerk.:
sxxorp:
Igen, a Z1S-re én is sokáig számoltam, de rájöttem, hogy valahogy a Sony-k bármennyire is szépek, két nap után unalmasak. És nem csak a lecserélhető launcher, hanem maga a készülékház. A másik, hogy nem tudnak leszokni a hatalmas keretről.Alul és felül mindig két leszállópálya van. Valahogy Nekik ez a design. A milliméterek meg egyre többen lesznek, ameddig borzolják az emberek idegeit a be nem jelentéssel. Én már letettem róla. Pedig pont a vízállósága az, ami miatt leginkább az kellene. Egy kiadós zápor bármikor jöhet, és rosszabb esetben jópár ezresed elúszik vele, ha nincs jó tokod, zacskód, óvszered, akármid ami vízhatlan.
(Tavaly motoros találkozón a jégeső kapott el. Volt ám motoron hasalás, hogy ne verje le a festést a jég. Akkor a telefon sem érdekelt hirtelen.) -
kelly416
veterán
Az LG meg a frissítései... na meg az, hogy kezdenek feljönni... volt Optimus G-m, a fórumban még mindig mindenki azt kiabálja, hogy nem baj, hogy nem jön, mert így is tökéletes (de mikor jön már?). Pedig a G2 megjelenéséig a zászlós hajó volt. Igaz, a Motorola is majdnem ugyanilyen sűrűn dobott ki sokáig frissítést, meg a Sony, és még sorolhatnánk.
És ami már nem válasz:
Ha nem kéne a Cordontól tartani, már valószínűleg csak a Moto G forogna a fejemben. De tulajdonképpen, az igazat megvallva, ha nem lett volna még RAZR I-m, csak azt fontolgatnám. És így is csak azért nem veszek, mert már volt és "unalmas" lenne, nem pedig azért, mert bármi hibája lett volna. Még mindig nagyon nagy tisztelet a Motorolának, hogy megalkotta. -
kelly416
veterán
válasz
zsirfecske #3504 üzenetére
Ilyen "üzemidőt" minden tud, ha nem nyúlnak hozzá. Vagy majdnem minden. Ebben a fórumban linkeltem az Xperia Z üzemidőmet is, ami őszintén szólva leginkább üzemen kívüli idő.Ezekkel ne dobálozzunk, hiszen nem csak értelmetlen, de valótlan is. Én a Defy-ből is kihoztam 3nap üzemidőt rendszeresen, de azok a hétköznapok voltak, amikor meló van ezerrel, bent is-, otthon is gép van, a telefon csak telefonálásra kell. De amikor ráértem nyomkodni, navigálni kellett vele, unalmamban játszani akartam stb., tehát csak kicsit használtam, máris bukott a 2-3 nap max. 1-2-re. Nagyjából ugyanezt produkálta a RAZR I is. Nincs mobilnet, nincs WIFI, nincs nyomkodás, mert megy a GTA V, most még a leg gagyibb telefon is 3-4 napot hozna nálam.
Szerk.: Pardon, félreolvastam először, Te kijelzőidőt linkeltél. Az tényleg szép teljesítmény.
A Moto bemutatta már a RAZR MAXX-al, hogy tud akkut tenni a gépbe, csak az nem olyan szép, mint mi gondoljuk. Cserébe van üzemidő. Ettől függetlenül a Ő sem hozza általánosságban a nagy akku/nagy üzemidő telefonokat a piacra, csak az átlagot. Sajnos.
Ezt a G-t is két okból fontolgatom nagyon, az egyikről nem is tehet egyáltalán a Moto (vagy tehet, de nem akar), hogy a Cordon a szerviz. A másik viszont az anyaghasználat. Tehát a Moto is igen-igen sok mindent áldozott fel azért, hogy olcsón adja a G-t(, csak a többi most annyira nem zavarna). Bukott a vékonyság, a penge keret, a prémium anyaghasználat. Ez nagy zuhanás az I-hez képest. Az üzemidő még kérdéses, de biztos, hogy nem teljesít úgy, mint az I ugyanakkora akku esetén. És minő meglepő, én is pont az F6-ot néztem ki ellenfélnek. De még hátra van egy csomó teszt elolvasása, főleg üzemidő, fényképező és rendszerstabilitás terén. No meg a "szervizproblémák" gyakorisága is erőteljes kérdés. Majd a jövő eldönti, hogy melyik lett volna most jó vagy kevésbé jó választás. -
kelly416
veterán
válasz
zsirfecske #3445 üzenetére
Torekedniuk kell a mihamarabbi javitasra, de sajna mar nincs torvenyileg meghatarozott max ido, ha jol tudom. Sajnallak. Hatha szemelyesen... Te legalabb a kozelben laksz. Nekem Szentesrol kesz kaosz lenne.
-
kelly416
veterán
válasz
Drenadar #3430 üzenetére
Sajnos en is igyjartam. Tettem ugyan bele sim-et, de gond volt az antennaval es nem latott halozatot. Szerencsere az elado visszavette nyaralasa utan, ez a kep pedig a varakozas alatt keszult.
En a legobbet fenykepezesre hasznaltam az I-t. Imadtam a kepeket is, amiket csinalt, az amoleden visszanezni pedig kulon orom volt.
-
kelly416
veterán
válasz
Drenadar #3390 üzenetére
Nem tudom, nekem minden telefonom jellemzően két HR-en esik át, amikor megveszem és amikor eladom. Igaz, nem cserélgetem a romokat, de használok eléggé sok mindent. Sosem bolondult meg egyik sem. De ez csak egy ember tapasztalata.
Ami viszont fontos lehet, hogy az Optimus G fórumában mostanában hasonló gonddal küzdenek. Nem lehet elérni a G-t, sms sem érkezik, miközben a sarokban meg ott vigyorog a térerő ikon. Ameddig követtem, nem volt megoldás rá, de hátha már van, mert az xda-n is nagy port kavart fel ez a jelenség. És érdekes módon CM alatt nem csinálta, de gyári meg epsylon (ha nem így kell írni, bocs) romok alatt jelentkezett a dolog. Bármelyik gyári alatt, amit próbáltak.
-
-
kelly416
veterán
Callrecorder
Nekem nagyon halk a túlfele a vonalnak, de van aki esküszik rá, hogy nála tökéletes. Eddig tény, hogy ez az egyetlen, amin egyáltalán hallani a partnert is azok közül, amit én próbáltam.
Igen, törvény tiltja, de csak azt, ha nem tájékoztatod a vonal másik oldalát a hívás elején. -
kelly416
veterán
válasz
zsirfecske #3376 üzenetére
Nincs ujjakat egymásra fonós szmájli, de azért szorítok Neked.
-
kelly416
veterán
Azt a telefont konkrétan "szakbarbár" módon szedték szét a Cordonban, két-három helyen megsérültek a kábelek, ellenőrző matricák is. Legalábbis ez az utolsó infóm az eredeti tulajtól, akitől a Sony-s szervizes csak ennyit kérdezett, amikor szétnyitotta: "Volt már a Cordonnál?".
A részletek, amiket tudok: A tag megkapta a cégtől a Z-t, de almás, így szinte bontatlanul el is adta. Vesztemre nekem. Beletettem a krátyát, nem volt térerő, de mi baj lehet, garanciás. (Igen, én is túlontúl jóhiszemű voltam, a pláza árnyékolására is gondoltam, meg értette a fene akkoriban, hogy milyen hálózatra kéne állítani, hogy jó legyen. Már megtanultam a leckét.) Elvittem garanciáztatni, megvonták a garit. Volt itt bekakilásjelző rendesen. Megmondom őszintén, én örültem, hogy meg sikerült szabadulni egy ilyen zűrös ügytől. És mivel később ugyanúgy T-s garival adta el, ugyanazt a telefont, biztos, hogy kiharcolta az igazát valahogy.Ha kibontod, hogy lefényképezd, milyen állapotban küldted be, azért bukod a dolgot. Ha nem, akkor meg szétszedés után azt mondanak amit akarnak.
Persze nem kötelező megvonják, csak nagyon sok a panasz rájuk. Hugomnak az X10mini-jét 1év 10hónapig nem tudták megjavítani. Volt bent vagy 5x, de leginkább nem tapasztalták a hibát, tehát javítatlanul vissza, azaz sem a garanciaidőd nem hosszabodik, sem javíttatásnak nem számít (merthogy háromszori garanciáztatás után a hibásan működő készülék cseréjét joggal kérheted asszem), és talán egyszer javították, de akkor sem lett jó. Memóriakártyát, SIM-et dobálta, random kikapcsolt/újraindult. Mikor utolsó alkalommal megígérték Neki a T-ben, (mert az Ő képükről sült már le a bőr hiszen látták/tapasztalták a hibákat), hogy legközelebb kicserélik, hirtelen megjavították a szervizben. Minden jó, minden király és már vagy 4hónapja tökéletesen működik. Érdekes. Persze boldog volt nagyon, a két éves használt telefonját végre beüzemelhette, mikor már rég elavult.
Bocs, hogy így elnyújtottam.
-
kelly416
veterán
válasz
zsirfecske #3367 üzenetére
Bármilyen alapon. Volt olyan, hogy "beázott" a készülék, vagy teljesen eltűnt az indikátor, szétszedésre utaló nyomot találtak, és igen ügyes kell legyél, hogy az ellenkezőjét bizonyítsd. De keress rá neten, hogy "Cordon" "panasz", lesz ám egy-két cifra eset. Vagy kérdezz be a Z, még inkább a Padfone 2 fórumba.
Annak a Z-nek, aminek 2hétig voltam tulajdonosa, megvonták a garanciáját, mert "volt szétszedve", az előző tulaj visszavette (szerencsémre nagyon korrekt volt) és kiharcolta az igazát. Később újra eladta ugyanazt a készüléket ugyanúgy garanciával, csak addig eltelt több mint egy hónap, gondolom nem kevés utánajárás és egy csomó ideg volt még az ára.
-
kelly416
veterán
A Cordon a hivatalos magyarországi Sony, Asus és sajnos Motorola szerviz és garancia-pont (vagy minek hívjam). És pont ezért ódzkodom ezen készülékek közül vásárolni. Bár, ha vízálló okos telefont szeretnék, marad a Sony.
zsirfecske:
Egy kalappal, és meg ne vonják a garanciádat, mert utána már nagyon nehéz azt visszanyerni. -
kelly416
veterán
Szerintem januárban vásárolta, és amikor mondjuk tegnap vagy tegnap előtt beletette a táskájába, hogy eljusson "A"-ból "B"-be, akkor még ment, mire odaért, már nem ment.
Amúgy valószínűleg csak a Cordon maradt még akkor is, ha expansys-os a telefon. Hacsak nem beszéli le az expansys-os csókával, hogy kiküldené Angliába szervizelni. Lehet, hogy még mindig jobb úgy, mint a Cordon.
-
kelly416
veterán
Mindenképpen megéri megpróbálni mielőtt kiadsz egy valag pénzt a (lehet, hogy) semmiért.
Ne érts félre, nem azt mondom, hogy az első sufniba, de vannak jól dolgozó, megbízható helyek. A gyártói előírásokra meg itt a sok panasz a Cordonnál is. Olvass Z vagy Padfone 2 fórumot.
A döntés a Tiéd, nem nagyon akarlak befolyásolni. Egy bevizsgálást mindenképpen megér. De bárhogy is dönts, én szorítok Neked, meg a jó kis telefonnak, hogy minden jól végződjön. -
kelly416
veterán
Oh, bakker. Nem lehet, hogy jobban járnál egy "zug" szervizben? Sokszor nem csak olcsóbbak, de gyorsabbak is. Ne lebeszélni akarlak a hivatalos útról, meg később sem fogom mondani, hogy "én megmondtam" (bár ne is kerüljön sor ilyenre), csak nem szeretném olvasni, hogy bántak el Veled is. Bár, mint fizető vendég, lehet, hogy Rád jobban odafigyelnek és minden rendben lesz. Ahogy az expansys-os tag is írta, nem mindegy, hogy ingyen gari, vagy fizetős hiba.
-
kelly416
veterán
Gondolom a Sony-s gyerek találkozott már pár panasszal, és anélkül, hogy tudta volna a készülék előéletét, felismerte a Cordonos dolgozók keze munkáját. Én nem hiszem, hogy ez jó fényt vet a szervizesekre. Ezért nem vettem én sem még egy Z-t, vagy ezért nem vettem meg a Padfone 2-t. Mindet Ők kéne szervizeljék. Állítólag a készülékek majdnem felének megvonják a garanciáját, aminek nagy része indokolatlan. Én nem foglalkoztam sokat ezzel, csak olvastam pár helyen, amikor nekem is kezdett meggyűlni velük a bajom, de volt itt olyan is, aki nekilátott hiteles történeteket gyűjteni és azzal akarta megkeresni a fogyasztóvédelmet. Nem tudom, végül is meddig jutott.
-
kelly416
veterán
Az a baj, hogy nem igazán "szakértők" ülnek sokszor a készülékek mellé és nem mindig dolgoznak úgy, ahogy kéne. Legalábbis sok helyen erről olvasni, hogy kicsit szakbarbárok.
A saját legutóbbi tapasztalatom meg röviden (de szerintem nem először írom le ebben a fórumban sem) a következő:
Vettem egy Z-t kéz alól, de volt vagy három napos. A gyerek kapta a cégtől, de Ő almás, így nem kellett az android. Hazahoztam BP-ről, közben alig volt térerőm. Gondoltam beállítás, majd fórumon. Nem nyertem. Mivel T-s és bőszen garis, vissza is vittem a T-be. Egy hét múlva hívnak, hogy megjött a teló, megvonták a garit mert volt már szétszedve.Néztem a képeket, ki volt csúszva az antena kábele a csatlakozóból, és bekarikáztak két dolgot, ami nekem semmit nem mondott. Hívtam a tulajt, aki nagyon korrekten visszavette a készüléket és a végére járt a dolognak. Végül sikerült ismét eladni a garanciális telefont, tehát kiharcolta az igazát. Miután elvitte tőlem, egy Sony-s szerelőnek adta oda, hogy teljesen legális szakvéleményt kapjon (sajnos nem telefonos az illető tudomásom szerint, de legalább Sony dolgozó). Az meg amint megbontotta a készüléket, azt kérdezte, hogy a Cordonnál volt-e elötte a telefon? A tulaj nem mondott előre semmit, hogy volt már garanciáztatva vagy nem, mégis egyből ráhibázott a szaki. Vajon miért?
Remélem az expansys-es tag tud segíteni.
-
kelly416
veterán
Kattints a három
arcocskára. Az három külön link. Eddig még nem tettem smiley-ra linket, azt hittem aláhúzza. Bocsi. De amúgy ne vedd támadásnak, csak szeretem, mert jópofa.
-
kelly416
veterán
Itthon? Sajnos a Cordon electronic. Legalábbis legjobb tudomásom szerint.
És ez csak három eset a rengetegből.
Szerk.: OFF
-
kelly416
veterán
Az szerintünk is nagyon jó, még ha nem ennyire látványosan, otthon csereberélhetőre tervezik, akkor is. Pedig az lenne az igazi. Ha megyek nyaralni, marad a wifi, egy nagy kamera és egy nagy-nagy akku. Ha meg itthon vagyok, jöhet a kisebb kamera, kisebb akku és a többi apróság.
Viszont a gyárak összeolvadása, vagy egy monopolhelyzetbe kerülő (ez mondjuk a kínaiak másolásszeretete miatt szinte kizárva, hacsak nem pont ők lesznek a trónon) "A telefongyár" nem lenne egészséges.
-
kelly416
veterán
válasz
Baranya24 #3259 üzenetére
Én nem jöttem volna rá két hét alatt sem, hogy mi akar lenni az első sorod, de az Asszony homályt kapcsolt a kis buksimban. Ez "megszokott" rövidítés, vagy csak egy módon jár az agyatok? Vagy én vagyok fáradt?
Szóval én nem gondoltam ennyire "lego" szerűen a dolgot, csak kb úgy, hogy én nagyobb akkut szeretnék, cserébe felőlem lehet centi fölött is a vastagsága, meg ilyenek. De ez ha nem is pont így, hanem csak hasonló formában, nagyot ütne az tuti. Igaz, a videó azt sugallja, hogy egy gyárrá alakulna mindenki, de az sem a piac fejlődése miatt, sem az árak miatt nem lenne jó.
-
kelly416
veterán
Ha nem is ennyire "részletesen", de valahogy hasonlóan képzeltem el először a Motorola X koncepciót. Ha a választás lehetősége legalább egy kicsit is hasonlított volna erre, ma nem LG-m lenne.
-
kelly416
veterán
Ó bakker... tényleg.
Én erre egyáltalán nem is emlékeztem már.
Köszönöm, hogy felhomályosítottad gyenge elmémet.
Tényleg én írtam először a "szemafor" dolgot (legalábbis addig sosem olvastam sehol ilyen értelemben) és akkor sem értettem azt a hibaüzenetet. Most sem értem, azt azért hozzátenném.
Legalábbis azt nem, hogy hol és mi okozta a hibát.
Nagyon szívesen bármikor. Ha az segít valamit, azóta sem volt egyetlen telefonnal sem ilyen gondom, pedig másolgattam nagy fájlokat másra/másról is. Viszont ha előjön Nálad is, van két megoldási javaslatom. Ha ráérsz, FTPszerver a telefonra és openssl.dll a Totalcommanderbe. Tökéletes, csak lassú. Ha sietsz, memória kártya ki, olvasóba be, másol és memóriakártya vissza.
Szerk.:
No meg egy nagy adag türelmet jövő hét végéig, utána meg élménydús nyomkodást! -
kelly416
veterán
válasz
zsirfecske #3134 üzenetére
Ezért nem értem én sem a jelen környezetben, de a "szerzője" sem boztos, hogy meg tudná magyarázni, ezért nem is teszi. Mindegy is. Azért köszönöm a tájékoztatást. -
kelly416
veterán
válasz
zsirfecske #3132 üzenetére
Én a kábelről írtam, hogy nem mindegy a "gyári" vs. "után gyártott", nem a töltőről. De minden usb-s töltőről feltölt, csak hosszabb-rövidebb idő alatt, ahogy Te is mondod. De ebbe nem akarok belefolyni, a lényeg, hogy a kábel minőségi-e avagy sem. Az, hogy a töltő minőségi, alapkövetelmény, hogy milyenek a tulajdonságai... max. este töltőre teszed és reggelre kész. Ennél rosszabbul úgysem járhatsz, hacsak nem 1órát alszol éjszaka.
"Szerk:" Köszönöm, nem vagyok tejfeles szájú, tudom, mit jelent a szemafor. Eredeti jelentésben. Sőt, én így tanultam meg először, utána szoktam át a "közlekedési lámpa" kifejezésre. Viszont átfordítani az elektronikára, telefonos dolgokra, vagy ki tudja mire nem tudom. Főleg úgy, ahogy a fórumtárs használta, hogy először azt írtam, fontos a (nem, nem kifejezettem Moto, csak jó minőségű) kábel, másodjára meg azt, hogy mindegy(, csak jó minőségű legyen) a kábel.
Nálam a szemafor teljesen egyértelmű jelzésekkel megáldott eszköz, ami a forgalmat irányítja előre betáplált program szerint. Tehát, hogyan vonatkoztatható át ide? -
kelly416
veterán
Nem mindegy, hogy gyári Samu, gyári Sony, gyári Moto, gyári LG stb.
vagykínai után gyártott vacak. De az, hogy Samu, Sony vagy akármelyik, az már szinte teljesen mindegy. (Mi a cica az a "szemafor"? Már nem először olvasom, de nem tudom mire vélni.)A fülesét is nyugodtan kihagyhatod a csomagból. Sőt, elég, ha a telefont megkapod (könnyebb azt írni, mi kell, és nem azt, hogy mit hagyj ki), a többi cuccosát ráérsz később is birtokba venni. Bár a kábelét nagyon szerettem. Olyan szinten pontosan illeszkedik, bekattan a helyére, tudod, hogy mikor van jól behelyezve és mikor nincs, hogy még egyik másik gyártónál sem tapasztaltam ugyanezt a pontosságot.
Szerk.:
hibajavítás -
kelly416
veterán
Nem tudom, honnan szedik ezeket az időket. Biztos lemérik meg minden, de akkor sem értem. Nekem a G 3-4 napot megy, ugyanúgy, mint a RAZR I anno. Sőt, ha játszom vele, akkor is nagyjából úgy fogyaszt, mint a RAZR I. Aktív unalomban és játékkal az is lemerült 5-7 óra alatt, a G-t eddig nem volt még lehetőségem terhelni, de több mint 3 óra játékkal alig ment 50% alá. Persze, a fényerő is 50%, de a RAZR I-nek sem volt sokkal több. Talán 60%. A GSMARENA tesztekben meg sokkal jobban teljesít az I a G-nél.
Szóval arányosítani jó, de mégsem. Ez is ugyanúgy felhasználó, felhasználási mód, fényerő, aktivitás, stb. függő, mint bármi. A lényeg, hogy jó sokáig lehessen élvezni konnektor nélkül is a telefon nyújtotta élményeket.
-
kelly416
veterán
válasz
-=Vacsek=- #3097 üzenetére
Legjobb tudomásom szerint integrálódott a google maps-be.
-
kelly416
veterán
válasz
Baranya24 #3077 üzenetére
Lusta voltam, de most már rákerestem. Első h.sz.:
"Milyen asztali dokkolót érdemes venni a telefonhoz?
A RAZR i-hez jelenleg nem elérhető gyári Motorola asztali dokkoló. Utóbbi azonban alternatív vagy utángyártott megoldásokkal könnyen kiváltható. Fontos tudni, hogy a RAZR szériáknál az alap appok között megtalálható Desk dock alkalmazás ezek többségénél nem fog dokkoláskor automatikusan elindulni. Ennek technikai hátterét Kront fórumtárs tárta fel számunkra."
és társai az első linken.Thuglife:
Nem hiszem, hogy pont Neked kéne mondjam, hogy kereső a jobb felső sarokban. -
kelly416
veterán
válasz
Thuglife #3075 üzenetére
Szerintem bármilyen dokkoló jó hozzá, mert sok dokkolt funkciója nincs. Esetleg veszel egy autós tartót, onnan kihámozod a Neked kellő részeket és egy sima dokkolóba beleépíted. Bár akkor meg mindig az autós felület fog előjönni értelem szerűen. Ennél jobb ötletem nincs.
De minek asztali dokkoló egy ilyen kis eszközhöz? A töltőt én amúgy is mindig kifejezetten óvatosan dugtam bele/húztam ki, tehát egy dokkolós megoldással el sem tudnám képzelni a töltést. A többihez meg elég egy házilag összedobható vagy univerzális tartó is. -
kelly416
veterán
válasz
Schanyee #3067 üzenetére
Én ezt már rég konstatáltam. Ha békén hagyod, de folyamatos power on, akkor szinte semmit nem merít. De nem írtam be, mert azt hittem, ezt rajtam kívül mindenki tudja.
sxxorp:
Nem tudom, nekem nagyon jó szintidőt produkál. Kétnaponta este felteszem tölteni, de 40% körül van ilyenkor is. Csak azért dugom oda, mert mi van, ha másnap használni kell? Mármint komolyabban, mint amúgy a munkám megengedi.
Igen, a ZR jó alternatíva lenne, ha nem a Cordon kéne javítsa. No meg annyi esélyem van itthon megvenni, mint a G vízálló kiadását. Hivatalosan semmi.Ott van még a Go, de szintén Cordon meg egy kissé elavult. No meg az S4 Active, de mint írtam, hatalmas. Nagyobb, mint az S4. Ami mondjuk várható is, mert az S4 is össze van nyomva amennyire csak lehet, ennek meg kell még egy extra burok. No majd egyszercsak piacra dobnak valamit, ami nekem is jó. Vagy nem.
-
kelly416
veterán
Nincs mit. Én is köszönöm a tippet, de már nem listás senki. Vettem egy Optimus G-t. Majdnem ugyanazt tudja üzemidőben, mint a RAZR I. Igaz, egyiket sem nyúztam. A belsőről nem mondok semmit, így utólag az I is elég lett volna még egy jó ideig.
Nálam tapasztalat, hogy az I jól bírta, amit meg MA tesztben írtak az S4 miniről, az nem győzött meg. Talán az Active meggyőzne a vízhatlanságával, de mekkora? A sütni való kacsa elvész rajta. No de mindegy. Majdcsak lesz egy jó vízálló kütyü nekem is, amit nem a Cordon javít (bár ne legyen baja) és akkor megállapodok.
Az I-t meg szerintem nem fogod lecserélni Minire, már az anyaghasználat miatt sem.
-
kelly416
veterán
Engem a mondandód közepe érdekel. Azt mondod, gondolkoztál a Samu S4 Mini-n. Annak nem nézted az akkuidejét? Csak azért, mert én is gondolkoztam, hogy azt kéne venni utódnak, de amint elolvastam a készenléti időről alkotott véleményeket, egyből hagytam a fenébe. Köze nincs az I-hez. Tudom, nem nyomogatom halálra a telefonjaimat, de az I nálam nem egyszer 3-4 napot bírt ki. (A Z-ben is az tetszett, hogy amikor nem nyúltam hozzá, 10napot simán eléldegélt. Egyszerűen szinte semmit nem fogyasztott, ha nem piszkáltad.) Persze, ha volt időm és unatkoztam is eléggé a játékhoz, akkor nem, de ezt azért nem fetem a szemére.
Az igényidet olvasva, meg a tapasztalataimmal egybevetve, nagyon jót választottál. Szerintem meglelted azt, amit kerestél. Legyél elégedett felhasználo Te is!
-
kelly416
veterán
válasz
-=Vacsek=- #3041 üzenetére
Nekem egyszer fagyott, warez gta-t akartam inditni. Soft reset segitett, nem kellett semmit ki meg be pakolgatni. Mar nem emlekszem, de talan kulfoldi oldalon talaltam ra a kombinaciora, mert annyira nem kellett itt soha senkinek, hogy szoba sem kerult. Nem tudom, Te mivel fagyaszthattad meg ennyire, de en megtanultam, hogy no warez, a telefon nem dijazza.
-
kelly416
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
ma A RAZR i az Intel Atom processzora miatt jelenleg igazi csemege a piacon, de tartogat még más különlegességeket is.
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest