- iPhone topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
- Mobil flották
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Motorola RAZR i XT890 - GYIK, hasznos információk
Kérlek olvasd el alaposan ezt a hozzászólást, mielőtt kérdeznél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
J.K.F.
csendes tag
Tegnap még a Swype-pal küzdöttem egy kicsit, nagyon nem akart megtanulni magyarul, de végül sikerült. A mezei "Android billentyűzet" már nagyon nem áll kézre így 2 évi Swype használat után...
Először azt írta ki a Swype a nyelvek telepítésénél, hogy ugyan kapcsoljam már be a WiFi-t (pedig be volt kapcsolva és a Google Play is működött azon keresztül), aztán meg már fel sem ajánlotta a nyelvek letöltését. Felraktam a Swype Trial verziót, abban bezzeg működött (igaz, elég döcögve jött le a nyelvi adatbázis). Trial verzió uninstall után még nyomtam az alkalmazáskezelőben egy "Clear Data"-t a Swype app-on, ezt követően már sikerült letölteni a magyar nyelvet. Ja, meg közben hébe-hóba nyomogattam egy "Set"-et a MoreLocale-ban a magyar nyelvre, hátha az is számít valahol, de szerintem nem.
-
tompiox
csendes tag
-
kelly416
veterán
Jól. Csak szerintem nincs igaza. Az, aki online tud navigálni, zenét hallgatni, játszani, filmet nézni, saját fényképet és 4k videót tárolni, mindezt néha-néha vissza is nézni egész hónapban aktív készülékhasználattal, nem csak magyarországon fizet horribilis telefinszámlát. És pont erre tartunk.
-
Gábor-KJ
őstag
Pedig ez kiirja a lezart kepernyon, hogy charged, de az ikonba benne van a villam.
Valaki nezze mar meg a sajatjan, hogy ez normalis e!
Jah es a ringben is benne van a villam, pedig 100%-ot ir annal is.
Viszont ha ranyomok a ringre, akkor charging (ac) kiiras van tehat tolti, de 100%-on van mar fel oraja, akkor mar csak be kellett volna fejeznie...
Egyebkent eleg idiota az akku temaja a telefonnak es ezt irjak kinti forumokon is!
-
sxxorp
őstag
Mit zártál ki? Mind az 5 pontot?
- Simán lehet bármi, az is, hogy több probléma együtt, router is, valami app, rossz beállítás, beakadt androidos szar valamikor elállítódott az OS-ben, angliai wifi-módozat... ezt vizsgálni, tesztelni kell, kérdezni -> XDA
- Vagy rendszergazdás huszárvágás: factory reset.
- Iphone-osan: szerviz, de ezt írtad.
- Ezoterikusan: ne húzd le, kicsinyítsd az önbizalmát, szeresd
Van egyáltalán másnak ilyen problémája itt? Úgy nehéz segíteni, hogy sosem volt ilyen gondom, ezért nem dolgoztam ki megoldást, és elméletben meg nagyon nem hatékony... -
zsirfecske
addikt
razr hd van olcsón, használtan, én árulom. ha már annyit tettem ezért a topicért, most jól szétoffolom
a razr i-m még mindig cordonnál. hihetetlen de 50 napja van náluk, pedig legutóbb már ők ígérték hogy hívnak. változó hogy kicsöng-e a telefonjuk, de mondjuk mindegy is. ha megjött a g elkezdek velük izmozni nemérdekel. "b*sszák meg, feküdjenek a vonat alá"
-
tildy
nagyúr
http://www.amazon.co.uk/Motorola-RAZR-HD-Free-Smartphone/dp/B00AZW662Y
Nekem amugy neha nagyon be tud lassulni a telom, lehet anno ozzaszoktam a htc one sebessegehez vagy nem tudom. Ugy kell ra varnom, valami tortenjen.
-
tildy
nagyúr
Igen, nekem pont ugyanez szokott sutni a Samu s3-al S4-el kapcsolatban, megis utobbi flagship modell. Nekem olcso muanyag erzetet ad az. Ez inkabb ranezesre a ONe x fele muanyag erzetet hozza, de nem fogtam meg a kezembe.
DE ugye kinek a pap , kinek a papne, szerintem adott arszegmensben nem rossz telo ez, es parom szerint a HTC one X minivel van egy parban....
-
kelly416
veterán
Mindenképpen megéri megpróbálni mielőtt kiadsz egy valag pénzt a (lehet, hogy) semmiért.
Ne érts félre, nem azt mondom, hogy az első sufniba, de vannak jól dolgozó, megbízható helyek. A gyártói előírásokra meg itt a sok panasz a Cordonnál is. Olvass Z vagy Padfone 2 fórumot.
A döntés a Tiéd, nem nagyon akarlak befolyásolni. Egy bevizsgálást mindenképpen megér. De bárhogy is dönts, én szorítok Neked, meg a jó kis telefonnak, hogy minden jól végződjön. -
kelly416
veterán
Oh, bakker. Nem lehet, hogy jobban járnál egy "zug" szervizben? Sokszor nem csak olcsóbbak, de gyorsabbak is. Ne lebeszélni akarlak a hivatalos útról, meg később sem fogom mondani, hogy "én megmondtam" (bár ne is kerüljön sor ilyenre), csak nem szeretném olvasni, hogy bántak el Veled is. Bár, mint fizető vendég, lehet, hogy Rád jobban odafigyelnek és minden rendben lesz. Ahogy az expansys-os tag is írta, nem mindegy, hogy ingyen gari, vagy fizetős hiba.
-
kelly416
veterán
Gondolom a Sony-s gyerek találkozott már pár panasszal, és anélkül, hogy tudta volna a készülék előéletét, felismerte a Cordonos dolgozók keze munkáját. Én nem hiszem, hogy ez jó fényt vet a szervizesekre. Ezért nem vettem én sem még egy Z-t, vagy ezért nem vettem meg a Padfone 2-t. Mindet Ők kéne szervizeljék. Állítólag a készülékek majdnem felének megvonják a garanciáját, aminek nagy része indokolatlan. Én nem foglalkoztam sokat ezzel, csak olvastam pár helyen, amikor nekem is kezdett meggyűlni velük a bajom, de volt itt olyan is, aki nekilátott hiteles történeteket gyűjteni és azzal akarta megkeresni a fogyasztóvédelmet. Nem tudom, végül is meddig jutott.
-
kelly416
veterán
Az a baj, hogy nem igazán "szakértők" ülnek sokszor a készülékek mellé és nem mindig dolgoznak úgy, ahogy kéne. Legalábbis sok helyen erről olvasni, hogy kicsit szakbarbárok.
A saját legutóbbi tapasztalatom meg röviden (de szerintem nem először írom le ebben a fórumban sem) a következő:
Vettem egy Z-t kéz alól, de volt vagy három napos. A gyerek kapta a cégtől, de Ő almás, így nem kellett az android. Hazahoztam BP-ről, közben alig volt térerőm. Gondoltam beállítás, majd fórumon. Nem nyertem. Mivel T-s és bőszen garis, vissza is vittem a T-be. Egy hét múlva hívnak, hogy megjött a teló, megvonták a garit mert volt már szétszedve.Néztem a képeket, ki volt csúszva az antena kábele a csatlakozóból, és bekarikáztak két dolgot, ami nekem semmit nem mondott. Hívtam a tulajt, aki nagyon korrekten visszavette a készüléket és a végére járt a dolognak. Végül sikerült ismét eladni a garanciális telefont, tehát kiharcolta az igazát. Miután elvitte tőlem, egy Sony-s szerelőnek adta oda, hogy teljesen legális szakvéleményt kapjon (sajnos nem telefonos az illető tudomásom szerint, de legalább Sony dolgozó). Az meg amint megbontotta a készüléket, azt kérdezte, hogy a Cordonnál volt-e elötte a telefon? A tulaj nem mondott előre semmit, hogy volt már garanciáztatva vagy nem, mégis egyből ráhibázott a szaki. Vajon miért?
Remélem az expansys-es tag tud segíteni.
-
kelly416
veterán
Kattints a három
arcocskára. Az három külön link. Eddig még nem tettem smiley-ra linket, azt hittem aláhúzza. Bocsi. De amúgy ne vedd támadásnak, csak szeretem, mert jópofa.
-
kelly416
veterán
Itthon? Sajnos a Cordon electronic. Legalábbis legjobb tudomásom szerint.
És ez csak három eset a rengetegből.
Szerk.: OFF
-
Kront
tag
ok. pontosítok: normál, hétköznapi használat mellett nem fog. ha valaki szórakozásból gyémánttal karistolgatja, akkor fog. nekem még a 10-25 éve meglévő óráim egyike sem karcos (az acél/titán/kő tok igen, de az üveg nem!) pedig kissé komolyabb igénybevételnek vannak kitéve (sziklamászás, búvárkodás, terepmotorozás) mint a mobiltelefonom, ami állandó tokban a zsebemben lapul.
-
tildy
nagyúr
Egyszerubb? Miert egyszerubb, minthogy bemegyek a boltba es megveszem? Tegnap voltam benn, van nekik. Egyebkent dontottem , nexus nincs, de a boltban elerheto a razr i , szoval ma elhozok egyet. Ha szerencsem van, feltoltokartyat se kell venni, mert van naluk 3 elofizum is.
A three-s dolog kevesbe maceras , mint sxxorpe, egyreszt valoszinuleg a telo fuggetlen alapbol, de ez ki fog derulni konnyen, 2. mint irtam, csak besatalok es elhozom.
sxxorp: ma beugrok az orangehez, megkerdem. A mienk is 147 lett vegul, mert akkoribana quidco meg madott 12 fontot uj payg szamokra a threenel. + az 123 tarifas kartya is jol jott, mert mikor nyaralni mentunk, nem akartunk elofizus kartyat vinni.
-
zsirfecske
addikt
3,5 év milestone? az igen! amúgy én imádom a hd-t és a razr i-t is imádtam amíg használtam. viszont a hd esetén a szoftver picit gyengébb, alig várom hogy lejárjon a gari és legyen egy stabil cm10.2 vagy 11. az i-nél ilyet sosem éreztem, bár ott nincs is nagy értelme pl a 4.3 újításainak (pl bt 4.0 le támogatás). amúgy meg elég bugosnak tűnik a nexusokon is az aosp 4.3, lehet hogy a legjobb egy gyári 5.0 update lenne mindkét telóra a moto x active notification butított verziójával beépítve. amúgy a helyedben már tuti megvárnám az új európai flagshipet, bár vsz az alu+kevlár külsőnek búcsút inthetünk vele,
-
zsirfecske
addikt
ha van helye a pénznek, a razr i-vel csak a méretéből kifolyólag kényelmesebb és kicsit élesebb kijelzőt áldozod be a baromi kompakt kivitelért. azért szűkebb farmerben a hd már cinkes, ülés közben/vezetésnél ilyenkor jobb kivenni zsebből, biciklizésnél meg egyértelműen táskában hordós a razr i-vel szemben. ha kibírod lte/bt4.0 és picit jobb gps nélkül és nem izgat a főzött romolás sem (cm10), akkor semmit nem vesztesz vele. ja és még egy pro a razr i-hez a stock browser megléte, kontra a kicsit csúszós fogás az aluminium kereten a hd kevlárjával szemben.
-
zsirfecske
addikt
visszavonok mindent, lehet mégis ez lesz az? itt egy full videó róla. a vége felé mi az mikor oldalról összenyomja??? wtf?!
szerk.: méret ez alapján biztos több mint 4,3 col, valahol 4,5-4,7 közt lehet szifonhoz viszonyítva.
-
zsirfecske
addikt
az evleaks megbízható, így a spec lehet hogy ilyen lesz, de a mellétett fotó egy régóta keringő képsorozatból van, ami egyesek szerint valami más, budget esetleg ázsiai piacra szánt motorola lesz. szóval ezt előre kijelenteni ennyi infóból elég béna dolog, mivel a cikkíró illusztrációként tehette csak a sima szöveges twitteres forrás mellé.
-
Baranya24
tag
Pont ez a probléma...
Írtak már 5" HD-t qualcomm s800-zal...
Írtak már 4,7" FHD-t valami új Texas instruments procival... stb.
A formatervről meg ne is beszéljünk...Az pedig alapelvárás, hogy iphone verő legyen minden téren.. . Sőt ekkora felhajtás után jobbnak kell lennie a 6-osnál is! A samsungokról nem is beszélve.
Zsírfecske: ugyanez az én tervem is. Megy az asszonyhoz, mert tudom hogy nála egy év múlva is így fog kinézni, vigyázna rá rendesen. :-)
-
kelly416
veterán
Nincs semmilyen mániám, amit itt észrevehettek, úgyhogy ezt most nem veszem magamra.
Shanyee kitért a lényegre, amin Te átsiklottál.
Nem baj, hogy Motorolát ajánlasz, sőt, örülök neki. Én is gondolkoztam rajta anno, hogy azt kéne megvenni. Inkább Motot ajánljál, mint mást.Egy kicsit ON-ban is hozzátennék:
A fényképek nekem nagyon tetszenek. Használtam a Defy után EVO 3D-t és ION-t is. Az ION-t nagyon sokan dícsérik, és tényleg jó képeket csinál, de az utólagos HDR programok szerintem meg sem közelítik a Moto gyári megoldását. Legalábbis azzal, 12mega ide vagy oda, nem sikerült ilyen szép képeket csinálni, mint az I-vel. Van huszonmegapixeles bridge Nikon-om meg még két három fényképezőgépem, de szerintem teljesen vállalhatóak a képek itt is. Persze kérdéses a téma.Holdat fényképezni marad a Nikon meg az állvány.
-
Kront
tag
egy picit lehetne bővebben? mit nyomogatsz és hogyan? mi az a fs és ui?
engem a sáv külseje és helye nem zavar, viszont felüldefiniálja a középső gombot (felfelé húzás) így a legtöbb fps és egyéb akció játék játszhatatlan (mert ha véletlenül hozzáérsz a középső gombhoz, már ránja is fel a képernyőre a keresőt.) de már egy sima pdf readerben is nehéz tőle a lapozás, mert abban is felhozza a keresőt, ha 2 milliméterrel mellé nyúlsz.
-
zsirfecske
addikt
ha már itt tartunk, az uk hálózat is 230V 50Hz? azaz a korábbi ötlet, hogy sima utazós átalakítóval használjuk itthon a 3 villás angol töltőt tényleg teljesen veszélytelen. csak mert ezek feszültséget nem konvertálnak, sima passzív csatlakozóváltást csinálnak. csak kérdem, mert tudatlan vagyok a témában és akkor kipróbálnám.
-
Keeperv85
nagyúr
Nem. Az hogy leég tőle a ház. Gondolom nem direktbe vagy bekötve a hálózatra. Normális esetben ott kéne lenni egy hálózati kismegszakítónak és a töltőben egy rövidzárlat védelemnek.
Még ha a meg is tudna ténylegesen gyulladni az egyébként csak szenesedő külső burkolat, a hálózati védelem hamarabb közbeszól...
-
tott
tag
Sima eu-s utazó átalakítót vegyél bármelyik elektronikai uzletben. Én is lecseréltem az expansysos fehéret de a titka a dolognak az hogy megtartod a motorola gyari UK villáját és azt dugod be egy sima EU-s adapterbe, nem az USB-hez kell adaptert venni. Nekem a kijelzőm volt zizi azelőt töltés közbent, igy megszunt a problema.
-
Drenadar
veterán
-
Kront
tag
ha tanusitvány alapú az AP-n a hitelesítésed, akkor ez reális, mert ilyen tanúsítványokat a sim egy jó ideje tárol. akár ki is szedhette belőle a telefonod. ha sima jelszavas volt az AP elérése, akkor azért valószínűbb, hogy az a másik telefon már lógott valamikor a hálózatodon, mert az android a jelszavakat saját biztonsági modulban és nem a si m-en tárolja. persze lehetnek új fajta kártyák, de ilyenről még nem hallottam.
-
zsirfecske
addikt
nekem még fekete expansys töltőt adtak, semmi baj vele, sőt méretben kisebb és erősebb (1 Ah) mint a gyári, ahogy azt már írtam is.
kelly416:
egy ilyen indirekt "hirdetéssel" szerintem semmi baj nincs, csak akkor gáz ha mindenki elkezd offolni miatta. előzőt is csak ezért töröltettem. ha más nem írkál erre többet, akkor marad. szerintem ez a telefon fóruma a mobilarénán, aki venni akar razr i-t az jó eséllyel innen indul ki, tehát láthatja. főleg egy ilyen fórumtárstól, aki elég sok hasznos infót osztott meg pl. az update körüli időkben. meg amúgy indoklással az is lehet hasznos visszajelzés leendő vevők számára, ha 3-4-5 hónap után továbbadja valaki. erről ennyit, ha nézi modi akkor úgyis felülbírálnak, ha meg nem akkor túléli a mostanában amúgy sem nagyon pörgős topikunk. -
Schanyee
senior tag
Az tényleg nagyon gagyi, ha arról töltök akkor töltés közben a kijelző nem mindig érzékeli az érintéseket. Mondjuk nem okozott semmi maradandó károsodást még, de amióta ezt tudom azóta nem használom. Szerencsére van másik USB-konnektor fejem ami normális, az USB kábel meg önmagában jó.
Szerk.: Szerintem is nagyon jó telefon, még egy pillanatig se bántam meg hogy kiadtam rá nem kevés pénzt. Nekem ez az első Andoridos telefonom, aztán ahogy egyre jobban ismerem meg a telefont (már kicsit több mint 4 hónapja meg van) egyre jobban ki is használom a képességeit a telefonnak és a rendszernek.
-
Kront
tag
telenor kérdés nélkül, ingyen, azonnal cseréli. amíg kinyomtatja a csere jegyzőkönyvet, már le is tiltja a régit és aktiválja az újat. mire a kezedbe veszed, már az új él. az egész nekem 5 perc volt.
kétévente kérhetsz tőlük ingyen új sim-et a régi helyett mindenféle indoklás nélkül. akkor is, ha már micro simed van.két éven belül a csere 3800. ha ellopták, akkor 5100. (az utóbbi mondjuk aljasság, mert pont ugyan úgy zajlik, mint egy két éven túli csere és ott sem kell leadni a régit. annyi a különbség, hogy a csere jegyzőkönyv fejlécébe beleírják, hogy az ellopott kártya letiltásra került. amit persze a sima cserénél ugyan úgy letiltanak.)
-
zsirfecske
addikt
először egy ics ota lesz, azt külön felrakod és újraindulás után jön a jb ota. ha az is megvan, akkor még érdemes egy factory resetet is tolni.
én is defy-ról költöztem, contact listát szinkelje be defy-on google accountba, desktopon pofozza ki és utána állítsa be új telón a google accát és kész. híváslista és sms szinkhez meg ott az sms backup+ app: felteszi defy-on, beállítja a google accot, belebackupolja majd a razr i-n szintén felteszi/beállítja és nyom egy restore-t. ennyi, így olyan lesz mintha semmi se változott volna (contact/sms/call log tekintetben).
-
Baranya24
tag
Egyelőre nem beszéltem a supporttal, mert még az sem 100% sajnos hogy expansysos a telefonom. Viszont volt róla már szó, hogy egy szerviz imei alapján is szervizel garanciában. És ezt szeretném kihasználni, ha lehet.
Meg abban sem vagyok biztos, hogy ha itthon /szombathelyen/ szétszedetem, tudnak rendelni hozzá esetleg hangszórót ha kell. Nem nagyon tudom mihez kezdjek. Hová menjek. -
-
tott
tag
Ja. A vicc az hogy a Razr I-hoz is egy "expansys" vilagmarkanevu átalakitot kuldtek amivel ha toltod a telot es kozben probalsz valamit csinalni vele, csodak csodaja, az erintokepernyo picit megbolondul, nem erzekeli az erintest stb. Kellet vegyek hozza egy vilagutazos adaptert, igy be tudom dugni a motorola sajat angol kimenetet es igy mar ok a kijelzo.
-
-
GGMPC
őstag
Szia!
2 hete jott nekem is egy Xoom 2 (igaz masnak kertem, de mondta kiprobalhatom)
En meg ilyen agyonbutitott szir-szart meg nem lattam!
SD slot betomve, de a menujenek a helye az latszik halvanyan az oprendszerben...
Hozzacsatlakoztatni barmit is egy tortura!
Hogy a gep felismerje (Mac Win), ahhoz kell egy driver ami szinten egy vicc...
Xoom 2 csak megerositette bennem az erzest, hogy a tablet egy tok felesleges valami ami PC-nek kicsi, telefonnak nagy, de legalabb jo buta! Sajnos...
Csalodas volt - remelem neked azert megfelel!?.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- LEGO klub
- Videó stream letöltése
- nVidia tulajok OFF topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Linux kezdőknek
- Parkside szerszám kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple Iphone 13 - 128 GB (éjjfekete) Garanciális
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
- Bomba ár! HP EliteBook 8470P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 14" HD I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest