- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Motorola RAZR i XT890 - GYIK, hasznos információk
Kérlek olvasd el alaposan ezt a hozzászólást, mielőtt kérdeznél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Schanyee
senior tag
A töltés nem lett gyorsabb azóta sem, van egy 2A-s töltőm, ha hozzám kerül azért kipróbálom azzal még, de egyelőre nincs rá lehetőségem. Ez a 4 órás töltés nekem még épp elfogadható.
A további tapasztalataim a CM11-el 1 hét után:
Ami tetszik
- sebességre, felhasználói élményre olyan mint ha új telefonom lenne, pedig már én is azon gondolkodtam, hogy lassan megérett cserére, de így nincs rá szükségem. Vagy legalábbis emiatt nem.
- Nekem valamivel lassabban merül, de az is igaz, hogy egy csomó mindent nem raktam újra rá, amik korábban a háttérben futottak. Felírtam egyet, hogy mit tud nálam most a 2 éves aksival:
25 óra készenléti idő mellett volt 1 óra 16 perc kijelző és 2 óra 27 perc telefonálás (ebből kb 1,5 óra kihangosítva). Ennyi idő alatt 85%-ot merült.
Illetve most utolsó töltés óta nem használtam 18 óra készenlét 16 perc kijelző idővel 25%-ot esett a töltöttség (wifi, mobilnet bekapcsolva, frissít a telefon stb, nem tiltottam le semmit)
- van pár új kitkat/cm11 dolog ami tetszik - profilok, új tárcsázó, az új notifikációs, beállításos rész is elég jól használható
- mintha a skype értesítése értelmet nyert volna, korábban véletlenszerűen több napos késéssel küldött értesítést arról, hogy üzenetet kaptam. De az elején mintha 4.1-en is használható lett volna.Ami nem tetszik:
- A legkisebb hangerő is túl hangos lett, munkahelyen nem szeretem ha az értesítések/üzenetek érkezését ilyen hangosan jelzi
- Az automata fényerő állítás utcán használhatatlan - telefonáltam, le akartam rakni de annyira alacsony fényerőt adott, hogy nem láttam hol a gomb - ami amúgy is vékonyabb lett 4.1-es android óta. Meg úgy általában olyan alacsony fényerőt adott, hogy csak a fehér dolgokat lehetett látni. Este beltérben ez jó, de sehol máshol nem.
- Volt egy zavaró hiba 4.1-en, az megmaradt itt is, telefonálás közben időnként megszakad a hang és nem hallom a másikat, le kell rakni a hívást és újra kezdeni, hogy halljam. Ez gyakoribb lett 4.1 óta, de még épp elviselhető, mert legalább 10 percet kell telefonáljak, hogy kijöjjön és mondjuk 2-szer fordult elő 1 hét alatt a korábbi havi 2 helyett.
- Hibák amik eddig szerencsére csak egyszer jöttek elő: Nem tudtam letenni a telefont, csak kikapcsolás segített. Minden működött, egyedül a hívás lerakás nem. Emlékszem ez 4.0 alatt volt ilyen többször.
Valamint egyszer tegnap mikor kivettem a zsebemből kérte a sim kártya pin kódom a telefon, mintha újra indult volna, de az értesítések amiket korábban láttam, csak nem tüntettem el, azok megmaradtak. Tehát lehet csak a kapcsolatot vesztette el valamiért.Még 1-2 hetet tesztelem, addig nem is lesz időm vele érdemben foglalkozni. Remélem újabb hibák nem jönnek elő és az egyszeriek nem szaporodnak meg. Ha ez így lesz, akkor maradhat, max ha jön ki újabb frissítés, akkor felteszem azt. Ha sok lesz, akkor még felrakom a debloated 4.4-et, az milyen. Aztán ha az se nyer, akkor könnyes búcsút veszek a telefontól. Összességében pozitívat csalódtam a telefonban, bő 2 évet úgy kiszolgált, hogy egy rossz szavam nem lehet rá, sosem hagyott cserben
-
J.K.F.
csendes tag
A WiFi forgalom "titkolásán" kívül még valamiért kár volt: KitKat esetén nem lehet kinémítani a telefont a lock screen felületén. Tehát muszáj feloldani a képernyőzárat, utána meg jobbra elhúzva a képernyőt a gyorsbeállításoknál lehet csak némítani.
Régen ugyanez sokkal egyszerűbb volt: power megnyom - a kijelző jobb felső sarkában kinémít - power megnyom.
-
J.K.F.
csendes tag
No, mÚkodik!
Kicsit fura, hogy az értesítési sorban WiFi "nem kékül ki" kapcsolódás után hanem szürke marad, meg hogy nem mutatják a kis nyilak a kimenő és bejövő adatforgalmat. Plusz az általam használt Zooper Widget-et is egy picit állítanom kell, mert az "Android Clock" font mérete kissé megváltozott (magasabb lett, de vékonyabb is).
-
Gábor-KJ
őstag
Ha nem jön ki jövőhéten nekünk is, akkor én ott befejeztem ezt a Motorola témát, mert ez már vicces és szánalmas, hogy állandóan remegni kell egy fonnyadt frissítésért!
Konkrétan eddigi pályafutásom során egyszer láttam Moto telefonon Update kiirást egy Razr XT 910-nél, de azt a készüléket inkább hagyjuk...
Amúgy kolléga a frissítését a Verizon-nak köszönheti!
-
Halo
senior tag
épp a másikba írtam - üzemidő - van, mikor nagyon jó, máskor meg lezabálja magát rendesen...
azért 15,5 óra, s ebből 4,5 képernyő - közben 3g v. wifi - frissítés on, gps on.
néztem pár sorozatrészt.
így maradt még közel 20%.
nem rossz azért nah.
de egy hangyányit lehetne jobb -
-
kelly416
veterán
Becsül, vagy ténylegesen annyi? Mindegy, örülj neki, hogy jól bírja. A legtöbb majdnem halott akkus laposra ezt a magyarázatot adták, pedig a cégnél is és ismerősöknél is van pár sajnos, és az esetek 90%-ában teljesen fedi is a valóságot. (Nem mellékesen a Londonban élő jóbarátom odaát is ugyanezt a magyarázatot kapta pát éve az ottani cégtől, akitől vette a gépet és ténylegesen úgy is használta. Azóta majdhogynem asztali géppé avanzsált, mert akku nélkül csak vinni lehet, egyedül nem megy. Azt meg kevésbé hiszem, hogy a Londoniak összebeszéltek volna a helyiekkel.)
Nem akarok sem vitát sem egyebet belőle, használd úgy, ahogy Neked jól esik, én csak tanácsoltam valamit. Egy jótanáccsal meg a legjobb dolog, amit tehetsz, hogy továbbadod.
)
MFalcon:
Tényleg, már el is felejtettem. -
resch13
tag
Koszi szepen! Igy konnyebb lesz elmagyarazni, mi a bajom.
Bar a kinti szervizesek sem okosabbak az itthoniaknal.
(Tisztelet a kivetelnek mindket orszagban!)
"Csak" a felso csik van beegve es egyaltalan nem ertem, miert. Lehet, hogy kifogtam egy "gyengebb" darabot. Valojaban egyaltalan nem zavaro es en eszre sem vettem, de epp el szerettem volna adni. -
Gábor-KJ
őstag
Amugy az ejszakai adatkommunikaciom reggel 7 utan zajlik, mivel addig aktiv a sleep funkciom aminel kiiktattam az adatforgalmat, hivasokat es egyebet - tehat a "forgalom" igazabol 7-utan zajlik, de gondolom akkor gozerovel...
Egyebkent, hogy lehet megoldani, hogy amikor nem hasznalom, akkor ne menjen a Facebook, Viber es hasonlok?
Mert sajnos tudatukra ebrednek es futnak a hatterben es mindezt ugy, hogy senki nem kerte meg ra oket!
Volt hogy leallitottam az App/Running-on belul es par masodperc elteltevel ujra aktiv allapotban voltak...
-
J.K.F.
csendes tag
...illetve kicsit elsiettem, maximum csupán valószínűsíthető, hogy a Moto G-nél microSD lakik a a fémdobozkában. A fényképen csupán rátettek egy microSD kártyát a tetejére (nem bontották meg azt), hogy "íme, még a mérete is stimmel" (ld. összehasonlítva a 25. képpel).
Ha microSD lenne alatta, szerintem logikusabb lenne fordítva, fejjel lefelé. Így ugyanis elég nehéz (még ha nem is lehetetlen) megoldani az érintkezést az alaplappal.
-
Halo
senior tag
-
Drenadar
veterán
ez egy troll kép akart lenni...
Hazajöttem külföldről és még nincs hozzá jó kis flottás sim kártyám, így flight módban hever az asztalon, csak néha nézek ki belőle egy számot, vagy képet keresek stb...és igen, ilyenkor érzem, hogy mennyivel jobb lenne, ha lenne rajta mobilnet, meg minden, így el sem viszem itthonról.
-
Kront
tag
hogyne. "marketing üveg", ami szilikonból van és megolvad egy gyertya lángjától.
végül is rendszertanilag valóban az, akár csak a plexi. (üvegnek minimum a szilikát alapú, 1500 fokon olvadó kristályosodás nélkül szilárduló folyadékokat nevezzük a szakmában). marketingileg persze üveg a zselé és a vízüveg is. sőt még a lágy kontaktlencse is, amire ráfújsz és elszakad.
-
zsirfecske
addikt
neked ezek szerint nem
mutattam már itt képet a defy gg 2 év utáni állapotáról, de ebbe most ne menjünk bele újból. nekem személy szerint ez a fólia mentette meg nemrég a telefont több hetes lakásfelújításnál (csak oldalát és hátát védő case-mate tok van rajta). nagyon bejött, el is használódott ezért veszek új csomagot. akinek kell pm és lesz.
-
kelly416
veterán
Én tulajdonképpen Defy közben ismerkedtem az androiddal is. Akkoriban, mint kisgyerek, aki felfedezőútra megy, fogadtam ezeket a dolgokat. Akkor tanultam meg beállítani a gmailt, hogy mit mentsen és mit ne, akkoriban szinkronizáltam fel a kapcsolataimat is (nem feltétlenül ebben a sorrendben, ezért tanultam meg a gmailt beállítani, aminek amúgy a súgója szerintem teljesen jól használható), és mivel amit egyszer netre kötök, az soha nincs biztosnágban, de szerintem egy átlag butafonról is leszedhetők a kapcsolatok sima gsm-en, ha nagyon akarják, nem is nagyon féltem ezeket az adatokat. Nem igazán van takargatnivalóm. Azaz ami van, azzal meg elkerülöm a netet. Mire átnyergeltem az EVO-ra, ION-ra és végül a RAZR I-re, már minden folyékonyan ment. Nincsenek plusz kontaktok, nincsenek kimaradók, csak azt az egyet sajnálom, hogy a google a telefonról felszinkronizált kapcsolat képet hihetetlenül kis felbontásban adja vissza.
Tehát, ha valaki félti az adatait, az gondolkodjon el azon, hogy amit ember csinált, azt ember fel is törheti. Az ismerősei számát inkább tartsa egy hagyományos papír + írószer noteszban, de telefonba véletlenül se tárcsázza be egyszer sem, mert máris megtudják. Olyan ez kicsit, mint a karcálló készülék. Valahogy annak is meg kellett adni a végső formát, tehát valamilyen úton megmunkálták az anyagot. Amivel megmunkálták, az a későbbiekben is alakíthatja ugyanazt. Arról nem is beszélve, hogy amit a filmekben lehet látni, mint eszméletlen titkos titkosügynöki felszerelés, na az is jött valahonnan, azt is kitalálta valaki, és el ne képzeljük, hogy a legtöbb ilyen megvalósíthatatlan. Valószínűleg ezek az ügynökségek meg a hadsereg is (nem feltétlenül a magyar) rendelkezik olyan eszközökkel, hogy ha akarják, az egész ismeretségedet feltérképezik. Akkor meg már inkább kényelmesen használom azt, amit felkínálnak, minthogy kínlódjak, miközben röhögnek a markukba. Vagy ki tudja, lehet, hogy pont az enyémbe. -
Schanyee
senior tag
-
zsirfecske
addikt
érdekes, nálam GB romon másodpercre együtt jár a win7-es gép órájával, ami ugye elvileg NTP alapján frissül.
Schanyee:
igen, sms backup+ kötelező app, baromi jól beszinkeli a gmail-be megadott labellel az sms-eket és a híváslistát, vész esetén életet menthet (pl. ha bekrepál a telefon akkor is meg tudod nézni egyszerűen az előtte hívott fontos számokat amiket még nem mentettél el vagy egy fontos sms-t).ez az origo cikk meg egy vicc, nincs is benne moto említve, mert ugye mwc a témája és a motorola még nem villantott semmit ott. tényleg csak a cikk [http://static5.origos.hu/i/1302/20130226-motorola-mwc-2013-2.jpg]előképénél használják a razr i-t, bár a kép neve meg motorola-mwc-2013. nomindegy ennyit az origóról, nem csalódtam bennük.
Kront:
nekem ilyet egyszer csinált ha emlékszel, de ugye kiderült hogy a t-mobile-nál volt valami kimaradás. -
Schanyee
senior tag
Nekem egy évig a laptopom csinált pontosan ilyent, neten szinkronizálva volt az óra a windows-os szerverekkel, de egyre jobban eltolódott a valóstól. Aztán egyszer mindentől függetlenül megszűnt a hiba.
Kront: nekem nem dobta még el a hálózatot. Viszont olyant csinált 2-szer, hogy csak feküdt az asztalon és teljesen magától látom bekapcsol a kijelző és újra indul a mobil. Ami miatt egyszer újra kellett indítsam az a circles widget volt, nem akart visszaváltani órára, csak a kapott sms-t mutatta, de ilyenem nem volt még.
-
Kront
tag
próbáld ki, hogy teljesen kikapcsolod a szinkronizálást és megméred, hogy egy nap alatt mennyit mászik el a telefonod a pontos időtől. ha ugyan annyit, mint szinkronizáláskor, akkor egyszerűen csak nem megy a szolgáltatás.
az androidban nem lehet a másodperceket állítani, a szolgáltatónak sem, így +/- 30 másodperc eltérés (késés, sietés) mindig lehet a telefonodban.
nekem a nokia e51-en csak bekapcsoláskor volt hajlandó a telenor szinkronizálni. ha egy hónapig nem kapcsoltam ki a készüléket, akkor egy hónapig nem módosította az időt.
ha nagyon zavar, akkor tedd fel a clocksync app-ot és az belövi valamelyik időszerverhez a telefonod. (természetesen az is csak 30 mp-s pontatlansággal tud szinkronizálni)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Router gondok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Crucial 240GB SSD eladó
- Egyedi ékszerdobozka
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest