- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Google Pixel topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
-
Mobilarena
Motorola RAZR i XT890 - GYIK, hasznos információk
Kérlek olvasd el alaposan ezt a hozzászólást, mielőtt kérdeznél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sxxorp
őstag
válasz
Baranya24 #4244 üzenetére
És úgy látom maradt is hisztis, hőbörgő mókuska, aki mindig építő módon beleszövegel mások párbeszédébe - pedig azt hittem eltakarodott. Csak nem hozzá köthető az intelligens [4260] is? Bravó!
Aki nem venné észre, Moto X témában: Moto X Mobilaréna
Droid Mini: szinte tökéletes, kivéve a fényes hátlap... Miért nem lehetett ezt is mattra?!
Ez (nekünk nagyon nehezen elérhető) és esetleg a Z1 Compact jöhetne szóba a Razr i után.A Greenify-on ([link]) javítottak, már root nélkül is 1 gombos megoldás lett, nem task killer, hanem következő használatig hibernálja a felesleges app-ot. Root nélkül ez annyi volt, hogy felhozta ezeket és darabonként le kellett zárni, de most már 1 gombra megteszi ezt. Persze a tökéletes működés root-tal jön el, de így is egész jól szuperál.
SIM-kártya adapter: többségükben teljesen jók, primitív módszerként szerencsés esetben még az a műanyagdarab is működhet, amiből kipattintottad (legalábbis nekem így volt microSIM esetén).
-
acura13
aktív tag
válasz
mégegy telefonguru?? tudod mit tud egy I5?, volt hasonlod?? Javaslom szerezz be egy 4gs-t is az is oriási különbség sajnos az Alma javára..nem vagyok Szifon párti de amiben jobb az elismerem.Ez pedig a villámgyors müködés, megjelenités..hasonlot csak a Nexus, G2 vagy épp az X !! produkál jelenleg..ill néhány kinai csucskészülék
Te kezded el fikázni az Xet amiről egy szo sem esett.....főleg nem a csúcskütyüfélék. jelző.....És erre ha tetszik ha nem reagálok...Arra pedig irtam hogy köröket verne rá az I a 910-re..ami Neked gondolom szintén nem volt
az hogy fiatalabb, jelen!! esetben nem = az ujabb technikával
95%ban ua a hardver csak a processzor más(értsd régebbi konstrukcio) -
Drenadar
veterán
válasz
szerinte az már matuzsálem és mint olyan elavult szar, aminek már nincs létjogosultsága, csak én tényleg nem értem mit akar itt ebben a topicban elérni... többször rákérdeztem, mindig csak támad, és csak azt hajtogatja, hogy de így az X úgy az X, és bevallotta, hogy köze nem volt még az i-hez... csak a sima razr-hez amiről meg tudjuk hogy nagyon össze nem hasonlítható vele, és persze azt sem fogadja el, hogy igenis telefonban nagyon szép és gyors az atom, hiába csak egy mag, de gondolom a számítógépén jól esik neki a virtuális többszálas feldolgozás
valaki linkelne egy összehasonlítást linpack vagy mi szerint? hogy adat feldolgozásban mennyire nagyon csúnyán alázza pórba az X az i-t?
És arra sem kaptam választ, hogy az X-nek mi a franc köze van a razr családhoz. mert hivatalosan az égatta világon SEMMI.
-
Schanyee
senior tag
válasz
Baranya24 #4018 üzenetére
A hangszórós problémára nem tudok mit mondani, nekem szerencsére nem csinálja, meg a festék lepattogás részére se, pedig nem vigyázok rá túlzottan. Ja meg a kijelző sem jelentkezett szerencsére. A keret viszont nálam is enyhén ráz, de már fel se tűnik, igaz kb 3/4 éve van rajta egy lehelet vékony tok. Kameráját meg olyan ritkán használom, hogy vaku szerintem még egyszer sem volt bekapcsolva, csak mint zseblámpa, szóval ez ügyről sem tudok nyilatkozni.
Nem szeretnék plusz vitákat generálni, volt itt abból bőven, de a többi között sok olyan hiba amit be lehetne akár user hibának is tudni. Ne érts félre ezt itt abba is hagyom, de az akksi fél nap, nagyon forró hátlap, hívásfogadáskor 1-2 másodperc késés, az mind arra utal, hogy valamit feltettél akarva/akaratlanul, ami nagyon fut nálad folyamatosan. Csak összehasonlításképp, mostanában átlag 1,5 - 2 napot megy a telefonom, wifi, gps, mobilnet mindig be van kapcsolva, szóval frissít állandóan a telefon, és olyan 30 perc 1 óra között szokott lenni a kijelző idő meg a telefonálás is 1-1 töltés között.
Hogy ne a levegőbe beszéljek, aktuálisan épp 42%-on állok, 1 nap 4 órája vettem le a töltőről, 20 perc a kijelző, 13 perc telefonálás, 31 perc gps (Runtastic-al futottam).Ezt most csak azért írom, hogy érdemes lenne utána nézz milyen programok vannak a telefonodon, mi mennyit futott, mikor fél nap alatt lemerül a mobilod, akkor nézd meg az akksinál, hogy miket írt a leginkább fogyasztónak. Pl most hogy megnéztem az enyém, érdekes módon vagy 20 órát keep awake állapotban volt a telefon, ami nem normális, és jobban megnézve látszik, hogy ezt a swype billentyűzet okozta, oda is van írva, hogy 16 h 39 min-en keresztül ébren tartotta a készüléket. Az más kérdés, hogy ennek most nem volt jelentős hatása, de akár lehet is. Ha nincs ötleted, én kb havonta kikapcsolom egyszer a telefont, mikor már gyorsabban merül, az fél napot tud simán javítani.
-
válasz
Baranya24 #4018 üzenetére
megnyugodtam, hogy a vaku nem csak nálam időzít rosszul néha
az akksival viszont a félhalott akksijú desire után egész boldog vagyok, ma unalmas napom volt a gyárban, így csomót nyomkodtam, odaúton volt egy kis navi is, de hazáig elvolt töltés nélkül
a beégés (vagy inkább kikopás) gyanús volt, hogy meg fog történni, ezek szerint jól sejtettem... de nem nagyon tudok mit tenni ellene.
-
Gábor-KJ
őstag
válasz
Baranya24 #3845 üzenetére
Hat figyusz!
LG G2 nagyon ott van, de iszonyat nagy!
Moto X qva jo es pont tudok is egy Developer Edition-t tokkal mindennel, de 180e ft...
Moto G nem a mi kategoriank, mert nekunk az visszalepes lenne!
iPhone 5s meg 3 ora hasznalat utan ment vissza a dobozaba es varom, hogy a T-Mobile visszavegye, mert egy vicc a keszulek!
Ha en meg birtam allapodni a Razr i-nel, akkor az nem egy rossz valasztas - elhiheted!
Maradj nyugiba es vard meg az LG G2 mini-t!
(Lehet, hogy a G2 muanyag tepsi, de abbol a legminosegibb amihez valaha kozom volt)
-
-
Gábor-KJ
őstag
válasz
Baranya24 #3843 üzenetére
Arra ne is!
Jo kis telefon, de nem Razr i kategoria - konkretan egy vicc a kameraja - meg a Motorola V9 is jobb kepeket csinalt!
Meg a Razr i premium anyagbol keszult - amaz meg nem!
Tildy - gyaluld le es meglatod semmi baja - belassulas oka sok cache meg szir-szar ami rajta maradt!
-
tildy
nagyúr
válasz
Baranya24 #3841 üzenetére
£30-£36, upfront cost nelkul , ha most vennem a meglevo elofizumra( korlatlan nettel, 5000 perc halon belul, stb ).
Sim free moto G van £129ert.
-
kelly416
veterán
válasz
Baranya24 #3752 üzenetére
De ha "csak" HD kijelzőt kap, még jobb a dolog az üzemidő és a sebesség miatt is. Bár LG csúcs készülékeken nem igazán van panasz sebességre. Minden esetre, én maradok egyelőre a Moto G-nél, ha lejárt a hűségem, árulja a szolgáltató, jól ára lesz, jó áron tudom elpasszolni a G-t, akkor majd elgondolkozom rajta. Persze a Moto G elvitathatatlan előnye már most is a vízzáró réteg, mint ahogyan a RAZR I esetében is hatalmas előny volt.
-
válasz
Baranya24 #3722 üzenetére
kétamperes négylukas töltővel (és megfelelő kábellel, hogy a telefon ne usb-nek gondolja) sem nagyon vesz fel 600 mA-nél többet
de most 59%nál tettem fel tölteni, 450 mA-nél stagnál.
és ja, a töltő csak egy buta tápegység, így lehet olcsón elkészíteni, ezért van mindenféle akkus, autós, napelemes stb töltő. jobb is ez így, egy ócska kínai töltő rossz vezérlésével simán felrobbanthatná az akkut
a telefon meg úgyis okos, ismeri az akku állapotát, és nem kell millióféle akkuval számolnia.
-
J.K.F.
csendes tag
válasz
Baranya24 #3722 üzenetére
Érdekes dolog ez a töltő kérdés.
A neten utánaolvasva számomra a következők derültek ki: a LiIon akkuk töltési folyamata CC-CV, vagyis 2 fázisban történik:
1. fázis: Constant Current: konstans áramerősséggel töltenek, amíg el nem érik a 4.2V-os cellafeszültséget
2. fázis: Constant Voltage: a 4.2 V feszültség elérése után a feszültséget ezen a szinten tartva csökkentik az áramerősséget a teljes töltés eléréséig.Ez szépen követhető is az otthoni Energy Logger 4000 fogyasztásmérőmön, ami percenként rögzíti a töltő áramfelvételét: 6.1W teljesítményfelvétellel indul a töltés, ezt jó darabig tartja (kb 1.5 óra, ha emlékezetem nem csal), majd szépen el kezd csökkenni a teljesítményfelvétel egészen 0W-ig, amikor csipog a telefon, hogy töltés befejezve.
Szép kis grafikonok vannak LiIon töltési folyamatáról itt, főleg az 1. és 3. ábra beszédes:
http://batteryuniversity.com/learn/article/charging_lithium_ion_batteriesA töltő tehát ha jól értem csak egy buta áramforrás (megadott maximális áramerősséggel, amit biztosítani tud), a töltésvezérlést maga a telefon végzi. Ő dönti el, mekkora áramerősséget vesz fel a töltő felől. Az tehát biztosnak tűnik számomra, hogy a töltésvezérlő áramkör a töltés második felében (kb 50-60% töltöttség elérése után) egyre kisebb áramerősséget (milliampert) vesz fel a töltőtől. Kérdés, hogy vajon a töltés első felére vonatkozóan van-e valami ésszerű felső korlát (0.8-1C, amit maximumként emlegetnek a lítium akkukkal kapcsolatban, vagyis jelen esetben 1600-2000mA) a telefon töltésvezérlésében, amit a fentiek szerint a töltés első felében végig felvesz. Szerintem kötöznivaló bolondok lennének a gyártók, ha nem lenne ilyen korlát.
-
acura13
aktív tag
válasz
Baranya24 #3618 üzenetére
szia
érdekelnének a fenntartásaid az X-eL kapcsolatban...egyedüli(sajnos) Mo-i tulajként talán tudok segiteni benne
nálam is volt LG és Nexus 5 (főleg ez) képben, sőt Sony Z1 is, de gondold át..mi szükséged van hétköznapi használatban full HD kijelzöre és 4 magos procira 2 Ghz-en....én ez miatt nem vettem meg egyiket sem..Szinte bármelyik játék megy már 2 maggal 1 Gb RAMmal...felbontásuk meg egyáltalán nem igényel full HD-t....Ha meg filmet akarok nézni ott a laptopom, webet lesni is elég bőven pl egy Razr HD....Arról nem beszélve hogy a 4 mag ha meg van hajtva zabálja az akksit.......
( általánosságban beszélek mert néha meg-meg nézek én is egy videot a youtubon)
azon kivül SAmu S4 Antutu 27 000 pont..Moto X 21 000....felső kategória 4 magos,---középkategoria 2 magos proci...nincs egetverő különbség..
de ha szeretsz azzal a tudattal élni hogy a Tiéd a legerősebb hardwer jelenleg..Nexus 5 a telefonod..baráti áron ráadásul....és a 4.4 Android is.-)))) -
kelly416
veterán
válasz
Baranya24 #3618 üzenetére
Csak a félreértések elkerülése végett, ezt ugye úgy írtad, hogy közben zsirfecskére gondoltál?
"De azt nem értem miért zavar a valóban ronda fényes hátlap, mikor ha valaki, akkor TE tuti tokba rakod az első pillantban?"
Csak, mert én világ életemben utáltam a tokokat. Volt a Defy-hez is, volt az I-hez is, volt a G-hez is (Optimus, sajna Moto még várat magára), de mindegyiken összességében véve is alig egy-egy napot. Megveszem, mert tetszik, védi a telefont stb., azután meg lerakom, mert elrondítja és az alákerülő mocsok csak koptatja a készüléket.Az I óta újra teszek fóliát a kijelzőkre, mert nem hiányzik egy kicsi karc sem, de mindig karcmentes fóliával adom el a telefonjaimat. (Biztos vagyok benne, hogy a kijelző egyből karcos lenne, ha nem tennék rá fóliát.) Oh, hazudtam. Az Omniámnak volt még tokja, azt folyamatosan használtam is.
És az LG nem csak csúcs hw-t ad, de tutira teletömi olyan szoftveres dolgokkal, amiknek én a felét sem használnám ki, de jót elgügyögnék vele fél óráig. Ettől függetlenül ugyanúgy, mint az S4, minden földi jót tud. Engem nem zavarna a fényes hátlap sem, úgysem azt nézem, meg a hátlapi gombok sem, hiszen mi is van ott? Hangerő és kijelző. A kijelző dupla kopp, a hangerőt meg annyira ritkán buzerálom én, hogy elfér az ott. Mitöbb, az oldalát sokkal többször nyomom meg egy-egy készüléknek, mint a hátát, így talán még jobb is az ott. A kompaktságot meg nem lehet elvitatni, arányaiban tuti magas lábemeléssel veri még a szeretett RAZR I-t is.
Az I5/I5S olyan távol van tőlem, amennyire csak lehet. Szerencsére. Nekem nem hiányzik. De a One tetszett mindig, csak amikor olvastam a sorjás házat és társait, akkor letettem róla. Az S4 meg volt a kezemben a VeleTech-en, de nem győzött meg. Továbbá volt egy kis ideig Z-m, na azt az üzemidőt sem kívánom senkinek. Egy film 60-65%?
Na ne már. Lehet, hogy mostanra jobban teljesít, de köszönöm, nem.
A kövezést én is elkerülném, de tényleg jó olyan fórumon beszélgetni az emberekkel, ahol nem esnek első szóra késsel egymásnak. És nem csak azért, mert alapból nem annyira pörgős a fórum.
tildy:
Csak alul? Felül nem? Mintha felül is az lenne/lett volna. -
zsirfecske
addikt
válasz
Baranya24 #3614 üzenetére
fogtam idén kézbe htc one-t, i5-öt, s4-et, xpreia z/z1-et, g2-t ami releváns és való igaz hogy moto x-et még nem (bár külsőre majdnem egyezik a moto g-vel, és minden létező moto x videót megnéztem anno) de ezek után is egyértelmű számomra az említett első 3.
a g2 nagyon kompakt a kijelzőméretéhez képest (megjegyzem már az 5 col is csücskös kezelhetőségben, nemhogy az 5.2), erős teló, de lg ui-t sosem használnék, mókolni meg nem akarok többet. ezért is nexus. nomeg azért a műanyag hátlapért meg a hátlapi gombokért a g2-n. neeem, lg csakis ha google cucc, ez most az elfogult kivétel.
amúgy hardcore moto fanboy voltam mindigis.
-
kelly416
veterán
válasz
Baranya24 #3614 üzenetére
Mondjuk ezt én sem értem, de szerencsére nem vagyunk egyformák.
Mentségére legyen mondva, az Optimus G-t is "véletlenül" vettem meg, és az hozott nálam olyan kellemes csalódást, hogy merek kacsintgatni az LG felé. Amúgy olyan tapasztalataim voltak/vannak, hogy inkább bele sem kezdtem volna. (Fater L3-ja után meg pláne nem.Tudom, nem egy kategória kicsit sem.) De olvastam a fórumot miután felajánlották cserébe, szinte semmi negatívum, de bitang vas, és nem csalódtam. Ezerszer megbántam, hogy elcseréltem egy PF2-re, pedig arra meg vágytam is, de csalódás volt. Most meg epedve várom a Moto G-met, és remélem, a RAZR I után nagy csalódás nem fog érni.
Az LG is tud nagyon jót alkotni, de felső kategóriába éri meg csak keresgélni, és nagyon bízom benne, hogy a Moto G is olyan hálás kis telefon lesz, amilyennek ígérkezik. -
Halo
senior tag
válasz
Baranya24 #3457 üzenetére
rajta vagyok, mondom majd a végösszeget, ha kapok ajánlatot.
viszont... hogy bonyolultabb legyen a kép:
mégis jön Eu-ba az X? -
kelly416
veterán
válasz
Baranya24 #3259 üzenetére
Én nem jöttem volna rá két hét alatt sem, hogy mi akar lenni az első sorod, de az Asszony homályt kapcsolt a kis buksimban. Ez "megszokott" rövidítés, vagy csak egy módon jár az agyatok? Vagy én vagyok fáradt?
Szóval én nem gondoltam ennyire "lego" szerűen a dolgot, csak kb úgy, hogy én nagyobb akkut szeretnék, cserébe felőlem lehet centi fölött is a vastagsága, meg ilyenek. De ez ha nem is pont így, hanem csak hasonló formában, nagyot ütne az tuti. Igaz, a videó azt sugallja, hogy egy gyárrá alakulna mindenki, de az sem a piac fejlődése miatt, sem az árak miatt nem lenne jó.
-
tildy
nagyúr
válasz
Baranya24 #3221 üzenetére
Szegeny
Ne aggodj, ovjuk "rolit" majd, de kell egy megbizhato, jol mukodo telefon, amikor kulfoldre utazunk, es nem akarjuk elhagyni a 3-4-szer dragabbat.
Hidd el, Roli I vasarlasa eletunk egyik legjobb dontese volt. Most jon az ikertesoja.
A masik amugy igen, itteni fizetesekhez kepest egy 150 fontos telefon olyan, mintha otthon 10-20 ezer forintert vennel egy telefont. Es Roland az ar ertek aranyban a legjobb telo msot a piacon. ( Nexus 4 8gb mar egy hete nem vasarolhato)
-
tildy
nagyúr
válasz
Baranya24 #3210 üzenetére
Fesztival telefon: nem egeszen elveszteni, osszetorni, de olyan, amitol nem kapunk idegbajt sem akkor ha hasznalnank, mert mukodik jol, sem akkor ha veletlen megkarcolodik pl az oldala ( ne aggodj, van mar egy razr i-nk, imadjuk, de kell meg egy olyan telo, amit el merunk vinni fesztivalra, es arra jobb egy £150-st, mint egy majd £600ast) .
Samsung Europe-al mentunk nyaron, neha a hajunkat teptuk.
-
zsirfecske
addikt
válasz
Baranya24 #3149 üzenetére
moto x-et felejtsd el egyelőre szerintem:
- lesz eu modell, bejelentést megvárnám
- nincs még playes független verziója odakint sem, és motomakerrel vsz nem is lesz
- 600+ dolláros árra kell számítani
- négysávos rádiók vannak benne, de az lte nemtom eu kompatibilis-e
- gari azért jól jöhet -
sxxorp
őstag
válasz
Baranya24 #3129 üzenetére
Ez vagy azé (Dunába esett...), vagy már az utódjáé (Xperia Mini Pro - betört a kijelző), volt mindkettő, kár hogy nincs utódja, még most is bőven ellenék vele - köszi, megnyugtató!!
Nem vagyok aggódós típus, de lehet, h súlyproblémák miatt bontani kellene a csomagot, és egy része kerülhet most feladásra. Akkor így az amúgy sem szabvány töltő kivehető & a vezeték is.Sőt a fülhallgató sem tűnik valami izmosnak, jól látom? Ti halljátok... Akkor az is jönne később.
-
axioma
veterán
válasz
Baranya24 #3110 üzenetére
Pedig muxik, a ferjemnek 1.5 honapja van kinabol kinai gyartmanyu (thlw100, van szep szammal mar az orszagban belole), mondjuk aki garira hajt annak nem ajanlott mert az eleg boltfuggo - es ott mar pp vedelem se igazan van -, ellenben ket es felet veszel egy hasonlo itthoni arabol... statisztikai alapon is siman megeri.
Mondjuk Motot en is lattam, bar pont MM2 mar nincs - tudom, masik topik, de nekem az "A" -, de 1-es elerheto, meg talan azsiai 3-as is. -
z123456789
addikt
válasz
Baranya24 #3105 üzenetére
...nexus 4
(Remélhetöleg)
Egy ilyen kis Moto-t vettem volna (mivel kedvenceim közé tartozik a HTC-vel együtt), de miután olvastam hogy ennek a mérete a normális kézzel fogható, kellemesen kézbeillö, mondtam hogy inkább nem.(Szeretem a tepsi telefonokat) Ráadásul elnézést mindenkitöl akit megsértek, de samsung ellenes vagyok és ennek meg ha jól tudom s-amoled-je van.Ami megmondom öszintén néha zavar is, ha pár "klikk"-re kölcsönveszem a csajomtól.Nekem túl sok a szín, esküszöm szédít.(Ezt természetesen már valószínü bemeséltem magamnak
)
-
sxxorp
őstag
válasz
Baranya24 #3087 üzenetére
Értékelem a tárgyaimat, de nem vagyok szerelmes beléjük, pláne nem fogadok örök hűséget, és hogy másra rá sem nézek. Sztem mindentől függetlenül, ha valamennyire érdekel, menj be és nézd meg. Nem harap
Zsirfecske: A hangszóró nem tudom, hogy fog eljutni hozzám...
Ér úgy 15-17eFt-ot, DE a telefon ingyen eljut hozzám, a Posta pedig minimum 7-8eFt valóban, amivel már nem akarom emelni a költségeket. Ha vki elhozza nekem, rendben - meglátjuk.A magyar gsmboltos árak Motorola-témában nevetségesek - nem ér annyit (pár hét és 1 éves, korlátozott anyacégi támogatás, kétséges XDA-support)! Főleg, ha ezeket az eredményeket megnézem (ezekre tudtok magyarázatot, miért gyengélkedik a benchmark-okban, a 2 utolsó Javascript-est kivéve?): [link]
honeker: javítsd már ki a szöveget, picit fura a romás felhang a telszám után
-
sxxorp
őstag
válasz
Baranya24 #3072 üzenetére
Egy Motorola (Droid) Mini, fa hátlappal (sötétebb árnyalat, vagy, mahagóni)?
S4 Mini: megnézted már előítéletes megnyilvánulás helyett? Mobilok terén egyáltalán nem kedvelem a Samsung-ot, de ez egész jól sikerült, még a szokásosnak tűnő forma is ennél egész jól működik. Az első Samsung, amit használnék akár. Pár hónap és beáll az ára is.
De ha jól látom lentebb, esélyed van a Razr i reinkarnációjára... sztem alkuképes a dolog
hajrá!
Egyébként 54-ért te hogy vettél decemberben Razr i-t?!
És ha már árkérdés, áttérve:
@zsirfecske: ez az expansys-os ár sokkal élhetőbb, mint a korábbi agyament,
DE
azért 62,000Ft (függetlenítéssel ÉS kapsz hozzá egy Philips bluetooth hangszórót [link]) VS 94,000Ft (szállítással; nincs nettós lehetőségem)... ez Neked az "árról ennyit"? Te tudod... bár attól függ, hogy érted
Csak intézzék rendesen@Thuglife: ez elég biztató, elég hasonló alapokról indultunk (Xperia mini Pro vs Ray: [link])
-
kelly416
veterán
válasz
Baranya24 #3077 üzenetére
Lusta voltam, de most már rákerestem. Első h.sz.:
"Milyen asztali dokkolót érdemes venni a telefonhoz?
A RAZR i-hez jelenleg nem elérhető gyári Motorola asztali dokkoló. Utóbbi azonban alternatív vagy utángyártott megoldásokkal könnyen kiváltható. Fontos tudni, hogy a RAZR szériáknál az alap appok között megtalálható Desk dock alkalmazás ezek többségénél nem fog dokkoláskor automatikusan elindulni. Ennek technikai hátterét Kront fórumtárs tárta fel számunkra."
és társai az első linken.Thuglife:
Nem hiszem, hogy pont Neked kéne mondjam, hogy kereső a jobb felső sarokban. -
sxxorp
őstag
válasz
Baranya24 #3063 üzenetére
Neked is köszönöm, remélem a rendelés végre abba is torkollik, hogy megérkezik a telefon
Mondom, nem igazán érdekelnek elvakultan a benchmarkok, csak érdeklődésből nézegettem a két eltérő koncepciót. A legtöbb ilyen kategóriájú telefon teljesen kielégítő teljesítményt nyújt.
Nagyobb kijelző? Mekkora és mire? Nekem vészesen meghaladná a kezelhető szintet... (mi az a FA X?)Kelly416: sztem jó vízálló lesz még. Xperia ZR?
Optimus G: nekem már nagy. És nem valószínű, hogy bírja olyan jól, mint a Razr i -
sxxorp
őstag
válasz
Baranya24 #3057 üzenetére
Engem a Motorola világ életében elkerült, olyan idegennek hatott. Volt az elején 2 db Siemensem, azon kívül csak Sony Ericsson-ok.
Utoljára Xperia Mini Pro-m volt - a maga nemében az is egy kompakt kis csoda, hardveres billentyűzettel (2011-ben az 1GHz-es processzor 3"-es kijelzőhöz elég pörgős kombinációnak számított). Pár hónapja betört a képernyője. Körbenéztem a piacon, és elszörnyedtem a tepsik invázióját látva, azóta keresgélek. Egyetlen, méretileg még megfelelő telefon tetszett, gyártói garanciával az Xperia P, 2 gyenge ponttal: a gyönyörű fémház alatti kopós műanyag kupak & 28 óra a GSMArena akkutesztjén (itt a Razr i 64 órát teljesített...). Ezt nem tudtam lenyelni, kicsit idősebb lesz a készülék, akkor 1 napot sem bír ki?! És a munkám miatt telefonálásra is használom a mobilt...
Ezért vártam, addig húztam az időt míg elkezdtek megjelenni hírek a különböző 'mini' verziókról. Időközben tudomást szereztem a Motorola Razr i-ről is, de a magyarországi támogatás hiánya, magas ára, egzotikus processzora visszatartottak a komoly megfontolástól. Vártam, hogy valaki a technológia fejlődésével 4,0-4,3" képernyővel, még kompaktabb kivitelben kihozzon néhány, de legalább 1 megfelelő telefont (egyszerű: egy kütyüt akarok szinte mindenre: zene, net, zseblámpa, navigáció, játék, e-book olvasó, sport tracker, stb. - a két utolsó ellentétben van egymással, minél nagyobb kijelző kell minél kisebb testtel). Hát várhattam... Megjött az Xperia L, túl nagy maga a telefon a kijelzőjéhez képest; megjött HTC One mini: drabális a nevéhez képest, kijött a Samsung S4 Mini - ez hozott elég sokat abból, amit szerettem volna, de nem ezekhez az árakhoz vagyok szokva a Samsungnál (sem). Kijöttek az új Motorolák, köztük a Droid Mini, de tőlünk erőteljesen távol van tartva, és gondolom az ára is elég masszív lehet, ha valaha megjelenik nálunk.
Ezen a fórumon jelezte vki, hogy Angliában van 150 fontért. Soha nem hozattam be sehonnan semmit, de ez kicsit megmozgatta a fantáziám. Idegennek tűnt a dolog, de elkezdtem szervezni, és egyre reálisabbá vált az ötlet. A Three-s körröl 1 nap híján lemaradtam, a Play.com pár hetes közös vacakolás után (először rossz szállítási cím, mert hozzánk nem szállítanak, mégis elkezdték egy pesti címre, de Angliába szállítani; majd rossz számlázási cím, mert Magyarország ott sem volt választható, de egy telefon után elfogadták végre a kártyámat, így elvileg úton van a cucc) reméljük hamarosan teljesít, utána már csak a függetlenítés van hátra (ezért lett Paypal-om is; ebay).
Egy szó, mint 100, nagyot csalódnék, ha a Mini Pro után nem lenne kellemes meglepetés, DE az előbbiek miatt is nem én vagyok ehhez a témához a legjobb alany, nem én fogom szúrós szemmel nézegetni a sebességét, és a Benchmark-okat: nem elég erős az összehasonlítási alapomCsak a korrektség kedvéért megjegyeztem, h mikor kijött sem volt az erősebb kétmagosokkal egál (bár meglepően jól teljesített) - de nekem ezzel a kompaktsággal összességében, ezen az áron, és józanul gondolkodva tökéletesnek tűnik még ilyen kései vételre is. Meglátjuk - bocs, kicsit hosszú lett
-
sxxorp
őstag
válasz
Baranya24 #3049 üzenetére
Na, azért ne bohóckodjunk, senki nem mondta, h össze kell adni, de biztos az is, hogy 1db 2GHz-es processzornál nagyobb teljesítményre képes a 2*1.7GHz
zsírfecske: én nem vagyok előítéletes, valóban, ez is Samsung, de hosszú idő után (vagy egyáltalán) az első, amit el tudnék képzelni, egész jó sikerült.
-
sxxorp
őstag
válasz
Baranya24 #2980 üzenetére
Nem hiszem, ésszerű, optimális specifikáció.
Ebben a topikban különösképpen megjegyzem: vártam a telefont, de egyelőre nem alakultam át eléggé, hogy a Razr i mellett ezt a telefont kompaktnak érezzem. Hajszál híján 13cm, egész széles is, de 10.4mm vastag középen... (jó a szélen 5,6, de akkor is...) Lehet, h pár hónap múlva már ez lesz már a 'még elfogadható' méret - de most nem, és nem hiszem.
A kijelzőhöz és felbontáshoz adott 2200mAh akku sem tűnik előrelépésnek.
Mondjuk a fa-hátlap baromi ütős. -
sxxorp
őstag
válasz
Baranya24 #2978 üzenetére
Nem igazán, ugyanis 4 almag a grafikus processzoré, ami máshol is megvan.
Lesz 2 normális CPU-mag
és 2 kiegészítő, speciális célra dedikált processzormag.
Nekem inkább a Samsung nem igazi nyolcmagosára hasonlít, csak nem igazi négymagosban: ott is működhet a 4 erősebb/4 gyengébb mag helyzettől függően, itt pedig 2 erős/2 speciális energiatakarékos van. -
zsirfecske
addikt
válasz
Baranya24 #2925 üzenetére
nem számottevően kompaktabb mint a hd. tudom, mert rögtön azt néztem hogy a maxx 5 colra 137,4 x 71,1 mm a hd meg 4,7 colra 131,9 x 67,9 mm. azonos kávákkal a hd kb. 130x70 lenne, az meg bőven tepsi már a razr i után. másképpen szólva az i nem kevésbé kompakt mint a maxx, sőt. nézzetek meg 1-1 képet szemből és a kávákat arányaiban.
-
Halo
senior tag
válasz
Baranya24 #2869 üzenetére
nem lesz csúcsmodell, mert azzal már tele a piac.
jól átrágták, meglátták, döntöttek, szerintem nem rosszul.nézd meg az S4-HTC one-és a többiek csúcskészülékeit
az S4-nél látszik, hogy jójó - sokat eladtak, de már nem annyit - mint amennyire számítottak az elemzők.
vagyis a pékeknek már meg van a lapáts nem mellesleg, ki az a buta, a tehetősök és márkafüggőkön kívül, aki évente lecseréli a telóját, mert hogy kijött a jobb... (bocs, az almások... pl...
)
de vannak ilyenek is, viszont a többség nem cserélte le a készülékét pl. a 3-ról a 4-re, hiszen annyi pluszt nem tudott nyújtani, amennyiért visítva kellett rohanni lecserélni.szóval a felsőkategória egyelőre telítve - max aki többet kíván áldozni, kéri ilyen-olyan picci-pucci hátlappal, miegymással.
Az X az sajna az is 4,7 körüli lesz... A kis droidot várom majd - ami leváltja az i-t, M-et. no, még alukálni kell párat - addig meg úgyis szivárognak még az infók
-
zsirfecske
addikt
válasz
Baranya24 #2869 üzenetére
elvileg az x lesz a motorola nagy dobása, az ultra csak verizonos ráncfelvarrás. de lehet hogy tényleg termékcsoport lesz az x is és épp csak a középkategóriával indít. amúgy szerintem az én megítélésemben simán csúcskategória lesz a mostani x is, mert nekem nem a teljesítmény a minden.
-
zsirfecske
addikt
válasz
Baranya24 #2856 üzenetére
nem akarok senkit befolyásolni, de a témához kapcsolódva bő egy hét után a benyomásaim:
- antutuban hd 9k, i 13k, ennyit a benchmarkokról, már írtam de érzésben 100% hogy nem ég és föld egyik javára sem.
- azért egy ennyire fullosan összerakott i-t én nem bontanék meg házilag, szereltem nemrég razr v3xx gombsort és második nekifutásra mertem csak végigvinni a műveletet, mert mindig vannak ragasztott cuccok, meg olyanok amiket csak spec szerszámokkal lehet szépen (minimál roncsolás nélkül) szétkapni. és az egy ma már kb 5000 ft-ot érő kütyü, nem az elsődleges telefonom 100k értékben.
- hd tepsi, biciklizés közben zsebes rövidgatyában hordtam az i-t, hd átköltözött táskába mert azt már nem vállalom így. a kezem nagy, és nagyon határon van így is. a kijelző viszont cserébe nagyon szép és méretes. azóta az i-re úgy nézek mint i után a defy-ra. viszont az i meg baromi jól kezelhető hozzá képest.
- hd most 88 nettó, no comment.
- i-n nekem case mate tok volt ugye (oldalát és hátát védve + csúszás ellen), hd-re csak fóliát vettem mert az oldalra is átnyúló kevlár valóban elég, nagyon kényelmes és tapadós a fogása tőle.
- nekem hiányzik a hd-ről a gyári browser (chrome nálam nem folyamatos az i-n sem, nem szeretem. dolphint használok épp de nehezen szokom) és a kameragombot is megszoktam már.
- hd akksija egyértelműen tovább bírja (most pl. 1d 3h runtime, 4h screen on mellett és 28%)
- az expansys-os hd-n egyelőre nem megy mobile hotspot! ez nagyon gáz, nemtom még a megoldást, lehet romcsere segít csak (orange.en.GB-vel érkezett nem retail-el, khm).
- hd kameráját szidják, színproblémák miatt. szerintem fotók tényleg kevésbé színhelyesek mint az i-nél, de az 1080p videók meg élesebbnek tűnnek. tudja a franc, nekem mindkettő megfelel.
- a hd-ben van pár extra softveres funkció ami az i-ből kimaradt. pl. videó közben az audió módok (a wind reduction tesztelten nagyon hasznos!), smart actions-ben van mozgás detekció, ami nagyon hiányzott.
- hd-ben azért pár spec jobb (4.0 bt, glonass stb.), ebből én azt vettem észre eddig hogy a gps mobilnettel 2-3 sec alatt lockol max ott ahol eddig az i 2x ennyi idő alatt talált jelet.hát nem röviden ennyi. nem könnyű tudom, én is nosztalgikusan kacsingatok még vissza az i-re néha
-
mexi
csendes tag
-
axioma
veterán
válasz
Baranya24 #2845 üzenetére
Elvileg housing szokott lenni az ebay-en. Aztan ki mikor mit ert rajta, de hat meg kell nezni a hirdetes belsejet nagyon reszletesen.
Nem tudom, az I merre lett hivatalosan terjesztve, de ha inkabb eu, akkor a nemet ebay-re is nezz fel, ha van eszuk oda rakjak fel. Sajna nem a parts-ban, hanem az access.-ban volt ez is, ami azert baj mert az meg tele van hasonlo keresoszavakra tokokkal...
Keret is kerult de nem olcso: [link]mexi: koszi, ez tok jo... marmint a sajat telomhoz is.
-
-
zsirfecske
addikt
válasz
Baranya24 #2833 üzenetére
a tegnapi kiszivárgások után max az ultra ami szóba jöhetett volna nálam is. kár hogy külön kapacitív érintőgombokat kap (ha hihetünk a fotóknak, bár ez már elég sanszos) és kicsit túl robosztusnak tűnik. a hétköznapi használhatósága vsz jobb lesz (még bátrabb kevlár használat bitang tartóssá teszi), de designban egyelőre úgy tűnik hogy a razr i/hd üti. nomeg nettó 90-ért biztosan nem lesz még vagy 1 évig, ez sem utolsó szempont. ok, a brutál akksi, a fejlettebb soc és az android frissítések az új széria mellett szólnak, de hát ez mindig így van. ja és nekünk most kellett egy teló a gallyra ment defy helyére, és a hd 5k-val olcsóbb volt mint az i. így nem kérdés azért.
-
kelly416
veterán
válasz
Baranya24 #2754 üzenetére
Uhh... androidos telefon nélkül... talán ezt használtam legutóbb. Nem nagyon tudok most, mert nem volt gondom az utóbbi időben szerencsére. Utoljára az ION-on volt valami, de az meg talán gyárilag. Keress battery status-t mondjuk, és majdcsak találsz egy jót. De amit itt a srácok használtak, hogy az első h.sz.-be betegyék azt a sok infót, akár az is jó lehet. Csak nem tudom, az melyik volt. Kérdezd zsirfecske fórumtársat.
-
kelly416
veterán
válasz
Baranya24 #2745 üzenetére
Ugye, már kipróbálni nem tudom, de ameddig nálam volt, Carmageddon, Battle Towers és egy-két apróbb játék volt rajta, de a gatyarohasztó melegben sem forrósodott fel túlzottan. Mondjuk nem napon ülve játszottam, de volt, hogy fél órát kínoztam 13óra körül szabad ég alatt, árnyékban. Akkor sem melegedett fel "kényelmetlenül" melegre. Bár ez relatív most, amikor még a rövid ujjú, szellős fehér vászon ing is kényelmetlen.
Ui.:
Mindezt, mondjuk a múlt héten majd minden hétköznap. -
Halo
senior tag
válasz
Baranya24 #2725 üzenetére
most őszintén...
mi van olyan művelet, amiben a 2 magos hátrányban van a 4 magossal szemben - a mindennapokban, nem különböző tesztekben!"csak" 10mp kamera... húúha... a htc-nél 4 van, és... most hagyjuk el, hogy nem igazán működik olyan jól, amennyire tálalják. De felbontásra tök elég lenne ahhoz, hogy felküld fácséra, megoszt G+-on, stb.
ha nagyobb felbontásra vágynak az emberek - vegyenek egy külön kamerát... szerintem...
vagy hívjanak fotóst"csak" 4", vagy 4,3" képernyő... és nem full hd... és akkor mi van?
akinek nagyobb kell, vesz helyette másikat - úgyis tele a piac 4,7-5" mobilokkal...
s ha "csak" 2012-es hardver - akkor már annyiban jó, hogy olcsóbb, mint a mai csúcsalkatrészek
remélhetőleg ez megjelenik az árban is - no nem itthon.... még az lenne jó, ha a Playen már nálunk is lehetne kapni
ne ülj fel a nagyobb jobb, a több jobb, a stb marketingdumának mindig.
amúgy... te is "csak" egy magból lettél... ;-)
zsirfecske: +1
-
zsirfecske
addikt
válasz
Baranya24 #2725 üzenetére
thx, bár ez még semmit nem jelent, a soc/magszám nekem tökmindegy, a form factor és az új szenzorok/merőben új funkciók a kérdés (és ehhez a külön dedikált low power proci!). 720p kijelző untig elég, de azért sztem 4,5 colig csak fellépnek. a képen látható külsővel én ki is egyeznék, uncsi defy szerű, de jöhet.
-
zsirfecske
addikt
válasz
Baranya24 #2697 üzenetére
szerintem meg mégis csak ez lesz az. erre be is neveznék, 4000 mah akksival, bármilyen hardverrel csak legyen ilyen kompakt. jónak néz ki a fogása, és ehhez a különböző színű borítás és a választható hardverkomponenesek is könnyen mennének. nomeg a motorola felirat helyett sima logo van, ez nekem gyanús. sztem ha nem is ez lesz a győztes formaterv, a valódi x-en simán megjelenhet. logo váltás kötelező, hogy ezzel is elkülöníthető legyen hogy ez már google éra.
-
-
kelly416
veterán
válasz
Baranya24 #2627 üzenetére
Jaja, én s ezt mondom, egy wifi, egy play és minden ok.
Egyéb:
Találkoztatok már ilyen hibaüzenettel?
Először akkor láttam, amikor az utólag vásárolt kábellel akartam másolni telefonról gépre. Mondtam is magamban, gatya a kábel, kihúztam a töltőből a sajátját és hajrá. Nem is volt gond egy ideig, de most újra előjött, pedig azóta is a sajátját használom, tehát most is. Mi lehet ez, és milyen tippetek van a megoldásra? Laptop, és hosszabbító nélkül használom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gaming notebook topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kuponkunyeráló
- Call of Duty: Black Ops 6
- Mobil flották
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple Iphone 13 - 128 GB (éjjfekete) Garanciális
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Lenovo Legion 5 White ! R5 5600H / RTX 3050Ti 6GB / 16GB / 500GB SSD
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest