- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Motorola RAZR i XT890 - GYIK, hasznos információk
Kérlek olvasd el alaposan ezt a hozzászólást, mielőtt kérdeznél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kront
tag
válasz
hsrasus #2443 üzenetére
szerintem teljesen jól látod a dolgokat. az android egy sokfunkciós svájci bicska, amivel mindent meg tudsz valahogy csinálni. a bb meg egy célszerszám, ami nem sok mindenre jó, de arra a kevésre viszont nagyon. akár mit is választasz, előbb vagy utóbb meg kell ismerkedned az androiddal. ha máskor nem, 3-4 év múlva, amikor új telefont keresel és a kanadai cégnek már hírét sem leled.
-
Kront
tag
válasz
hsrasus #2430 üzenetére
szia. azt nem tudom eldönteni helyetted, hogy melyiket vedd, de van valamennyi rálátásom mindkét készülékre. nekem razr i-m van a párom meg pár napja egy z10-et kapott céges készüléknek. (pontosabban azt választotta a felajánlott z10, lumina 920, one x trióból)
bár szerintem sem felel meg a valóságnak, amit az androidos készülékek "kontra"-jában írtál, de bizony van valamennyi valóság alapja.
az androidos készülékeknél (szemben a blackberryvel) valóban nem élvez kiemelt figyelmet (a telefontól alpból elvárt) hibátlan telefonálás és sms funkció. bár az utóbbi verziókban sokat javultak a telefonálás funkciók, és a motorola is valamivel jobban fókuszál a használhatóságra, (mint pl. egy másik, koreai gyártó, aminél ha bizonyos alkalmazásokat futtatsz még a kicsörgő telefont sem tudod felvenni annyi időn belül, hogy közben ne tegye le a hívó fél). de mindettől függetlenül, a BB OS majdnem olyan stabil a készülékeknél, mint a symbianok voltak pl. a nokiáknál. mindez az androidról nem mondható el. verzióról verzióra folyamatosan javul, de megbízhatóságban még nagyon messze van a tökéletestől.
és valóban sok száz app van androidra sms kezelésre, de egy olyan egyszerű, logikus, kézhez állót nem találtam, mint amilyen a blackberrykben gyárilag telepítve van.
bár itt a topiktársak (helyesen) leírták, hogy google fiók nélkül is használhatod a készüléket, annyit azért hozzátennék hogy a telefonálásra igen, de azon kívül jóformán semmi másra, csak levélnehezéknek. hacsak nem lopod az appokat, azt a playen keresztül kell feltölteni, amihez kell a fiók. de már egy sima kontakt lista áttöltéséhez is kell a gmail fiók. én megpróbáltam a nélkül, a motorola által javasolt három másik módszerrel. korrektül egyik sem működött. mindez bár melyik régi nokiádon 2 kattintás és nem kell hozzá semmilyen fiók. akár csak a z10-nél. ott is 1 perc alatt töltöttem át a párom nokiájáról a partnereket.
ha nem rootolt a telefonod (ami razr i-nél nem annyira egyszerű), akkor a rendszer mentéseket is jóformán csak a fiókodon keresztül tudod elvégezni. ami egy "régi" nokiánál vagy a blackberrynél szintén 1-2 kattintás a hozzá adott kliens programban.a razr i belakásához is kellett nekem vagy 2 hét. ez alatt azt kell érteni, hogy ennyi idő alatt sikerült úgy bekonfigolni, hogy bátran zsebre merjem tenni, tudván, hogy csörögni fog, ha kell, néma lesz, ha kell, nem csatlakozik fel idegen hálóra, 3g-n nem frissít feleslegesen és a leveleimet is rendesen szinkronizálja. (pl. az androidban egy ma is meglévő(!) exchange csatoló bug miatt sikerült egy éves levelezésem a második napon törölni a telefonommal, a levelező szerveremről). na, ilyenről egy blackberry kapcsán nem fogsz olvasni.
igaz ugyan, hogy a razr i volt életem első okos telefonja, (leszámítva egy szűk hónapos nexus 4 használatot), de több éves androidos fejlesztői tapasztalatom ellenére (tabletekre fejlesztünk a cégemnél) a mobil készülék beállításában itt ezen fórum tagjainak a segítsége és több alkalommal külföldi fórumoknak a tapasztalata is kellett.
nos, a blackberrynél ez a beszokási időszak kettő óra volt. és ez idő alatt minden olyat beállítottam rajta, amit akartam és az előző telefonról is áttöltötten a név és sms jegyzéket. csak a kézikönyv segítségével, bár az se nagyon kellett. felhasználó támogatás szempontjából a bb egy más világ.
üzemidő: a páromnak és nekem is 2 napig megy egy töltéssel a telefonja. a különbség annyi, hogy én közben használom is intenzíven, ő pedig még telefonálni is alig. nálam a z10 még egy napot is alig bírna ki.
összefoglalva, a két készülék közül én a razr-t venném, mert az androidé a jövő és BB OS-é a múlt (ez nem feltétlenül jó így, de ettől még tény). az androidra töménytelen programot találsz akár a munkádhoz kell valami, akár csak szórakozni, jó hazai fórumos támogatása van, ha valami problémád van vele (pl. itt is szívesen segítünk) és nem elhanyagolható szempont, hogy nem kell állandóan egy hálózati töltőt vagy mobil usb-s rúdtápokat hordanod a farzsebedben. (gondolom, ha vékony készüléket akarsz, akkor nem akarsz mellé tápokat hordani). mindezektől függetlenül, ha az okos telefonra, mint "telefon" tekintünk és az elsődleges funkció számunkra a telefonálás, sms és mms, akkor a z10, magából az architektúrából adódóan, egy kézhez álló, jobban használható eszköz bár mely androidos kütyünél. még azoknál is, amit egy motorola nevű cég gyárt.
-
bwoay
nagyúr
válasz
hsrasus #2430 üzenetére
telefonáláshoz NEM kell semmilyen e-mail címet megadni. fura, hogy a többiek kevésbé tűnnek határozottnak a kérdést illetően
amihez mailcímet (pontosabban egy e-mail címhez kötött Google accountot) kell megadnod, az a szinkronizálás, mert azt követően HA akarod, a kontaktlistád, naptárbejegyzéseid a megadott google fiókra menti, azok webről is elérhetővé válnak a számodra, illetve nyilván nagy segítség, hogy telefoncserénél 1 perc alatt le tudod onnan szinkronizálni ezeket. illetve ahhoz is google account kell, hogy a google play store-t használni tudd, ahonnan az alkalmazásokat tudod letölteni. de mint már korábban elhangzott, rajtad áll, hogy milyen (gmail) e-mail címet adsz meg, regisztrálhatsz (akár közvetlenül a telefonról, netkapcsolat megléte mellett) direkt erre a célra egy mailcímet.
javíttatás: mitől is macerásabb ez, mint bármelyik másik készüléknél?
-
Schanyee
senior tag
válasz
hsrasus #2430 üzenetére
Ha az nem zavar hogy a beállítások angolul vannak, akkor nem lesz vele gondod, van magyar billentyűzet, szótár, hangfelismerés gyárilag. A beállításokkal meg főleg első használatakor találkozol, utána készség szinten menni fog. Elején én is tartottam tőle mert nekem csak magyar mobiljaim voltak előtte, de kb fel se tűnt hogy angol.
A garanciáról szerencsére semmit sem tudok és remélem nem is lesz rá szükségem. Ettől én paráztam mert sok htc-s tönkrement telefonról hallottam.
-
kelly416
veterán
válasz
hsrasus #2430 üzenetére
Nem tudom, miben segíthetek, miben nem, de kérdezz nyugodtan. Félig butafonként használom, ebben tudok segíteni. De a legtöbb kérdésedre tudok válaszolni, vagy hamar találunk rá választ, hiszen azért vagyunk itt.
Persze van, amit csak privátban illik.
Nem tudom, merre laksz?! Ha eljössz a veletechre, szívesen megmutatom bekapcsolt állapotban a RAZR I-t.Az elérhetőségemet és a városomat is megtalálod a nevemre kattintva, úgyhogy ha a közelben laknál (kicsi rá az esély) akkor egyéb úton-módon is találkozhatunk.
Szerk.:
Megyek (pizza-sör-haverok), úgyhogy csak holnap vagy késő este válaszolok az esetleges kérdésedre. -
Schanyee
senior tag
válasz
hsrasus #2426 üzenetére
Igazából én is csak azt tudom mondani, amit a többiek már elmondtak, hogy amit az android-hoz írtál kontrának az röviden nem igaz. De kíváncsi vagyok részletesebben mikre gondolsz, fejtsd ki bővebben, hátha el tudjuk oszlatni a kételyeket.
Még kiegészíteném azzal, hogy amit a blackberry-hez írtál pro-nak, hogy külön kezeli a céges/stb kontaktokat azt tudja az andorid is. Plusz az android előnye: mindenki erre fejleszt, ezért teljesen egyedivé tehető, és nem az lesz, hogy van egy teljesen egyedi telefonod, amit senki se használ ezért nincs rá semmi se, hanem rövid idő alatt olyan egyedivé teszed amilyenné csak akarod. Plusz a Razr i sem egy gyakori telefon.Azért összességében el lehet mondani, hogy eléggé kiforrott mára az android, nagyon kevés hibája van a többi rendszerrel összehasonlítva is.
GPS: mi a gond a google maps-el? Amúgy van rá több navigációs szoftver is, nyugodtan válogathatsz. Blackberry-t nem ismerem, gondolom arra is van, de 1000-szer kevesebb. Androidra pl van több olyan is ami nem csak sima gps szoftver, hanem előrejelzi a traffipaxot, a dugókat, a balesetet a felhasználók jelzései/sebessége alapján.
Zseblámpa dedikált gomb - kiraksz neki egy ikont, és ráböksz ha kell, amúgy hardveres lámpa gomb az okostelefonokon nincs, ikont bármelyik andoridos vakus telefonra ki tudsz tenni.
Hívás, sms - ez szerintem alap minden rendszernél, android előnye, hogy ha nem tetszik lecserélheted, van a boltban sok másik, egyébként szerintem elég jó az alap.
Ébresztő, email, net mindegyik rendszerben van (ébresztő csak bekapcsolt állapotban)
Még annyi szinkronizáláshoz, valamilyen szinten csak előny, mert így akár gépről is egyből elérheted a naptárad, kapcsolataidat, emaileket, és bármit módosítasz az kb egyből megjelenik a telefonodon.
1 napnál tovább bírja az akksija - használat függő, 1 napot nekem mindig kibírt nagyon erős használat mellett is, átlag a 2 nap (kb 2 óra kijelző használat és fél - 1 óra telefonálás)
Amúgy nem kell ezt az okostelefon dolgot túlmisztifikálni, ha nem használod okostelefonként akkor is elég jól használható dolog, még jobb is mint a butatelefonok, főleg ez a motorola az alap telefonfunkciókban nagyon profi.
-
RiddleR
aktív tag
-
axioma
veterán
válasz
hsrasus #2426 üzenetére
Apro pontositas: mint minden androidnal, nem "az" email cimedet kell megadnod, hanem "egy" email cimet. Nekem peldaul egy olyan gmail cimem van csinalva, ami csak arra van, hogy az android arra telepuljon, meg a play-t elerjem. (Igazi gmail cimem nincs is, de ha lenne is, lehet valogatni, hogy miket allitasz be szinkronra, mit nem. Nekem 3 masik van berakva, es kontaktfrissites meg egyikre se. De telszamok mentesere meg hasznalhatod a specko cimedre szinkronizalast...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Konzol Screenshot
- Vezetékes FEJhallgatók
- Mesterséges intelligencia topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Vicces képek
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- További aktív témák...
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Okostelefonok és eszközök felújítása, akkucsere, törött kijelző csere, ODA-VISSZA FUTÁRRAL IS!
- Iphone 14 Pro fehér-ezüst 128GB nagyon szép
- Honor 400 Lite Fekete + fülhallgató
- iPhone 13 128GB Karcmentes Független/2027.01.22.Gar./Akku 100%/p4320
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest