- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
-
Mobilarena
Motorola RAZR i XT890 - GYIK, hasznos információk
Kérlek olvasd el alaposan ezt a hozzászólást, mielőtt kérdeznél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsebob
senior tag
válasz
kelly416 #4616 üzenetére
Ezt mondom, hogy erre tartunk.
Évekre előre ki van számolva egy szolgáltatónál a "roadmap"
mikor mennyit fizess...trendek...akciók.
A gyártók meg azt gyártanak, amit egy "kerekasztal" beszélgetésen kérnek tőlük.
A 8-16-32 Gb még sokak számára elég, de rengetegen térnek át - úgy hogy nem is veszik észre-
a felhőre, ráadásul a mobilnet lassan kiszorítja a drótost -
kiro4444
tag
-
Zsebob
senior tag
válasz
kelly416 #4362 üzenetére
Persze, ez patthelyzet.
De nem gondolom, hogy itt már a gari lényeges...inkább a megoldás.
Mondjuk ha kesztyűt használ az ember szerelésnél, ember nem mondja meg hogy szét volt szedve.
Razr M -ből hármat szedtem szét már, nagyon könnyen szerelhető ( kettéesik a készülék 10 perc alatt, Moto logo alatt két csavar, oldalcsavarok, kijelző csati, pikk-pakk, alaplap ki, akku ragasztva van a hátlaphoz, de melegre könnyen lejön és vissza is ragad, megfelelő erővel ) -
kiro4444
tag
válasz
kelly416 #4335 üzenetére
Köszönöm a válaszod.
Tegnap délután lehúzva rohamosan merült. Délután volt dolgom, ezért inkább hazavittem, és rádugtam a hálózatira. Előtte 30% körül inkább ki is kapcsoltam, hogy ne merüljön le teljesen. Otthon feldugtam kb 5 körül. Este fél 10 körül értem haza, és a telefon le volt merülve, úgy hogy töltőn volt.....
Letöltöttem az OS Monitort, de a CPU 3,6%-on ketyegett, semmi sem szívta az akksit, semmi sem futott a háttérben. De mondom mindegy, nyomok egy hard resetet, reggelre feltölt és hátha örülök. Csak gyári appok vannak rajta most is, semmit nem telepítettem vissza reset után! Örültem, mert 100%-on volt reggel, de lehúzás után egyből 96% lett, utána 2 perccel 67%, és egyből ekkorákat ugrik lefelé. Míg fogat mostam leugrott 37-re. Visszadugtam a hálózatira.
Most itt van a melóhelyen PC-re dugva. Ha lehúzóm 3 perc alatt lemerül 65%-ra, ha visszadugom, akkor 3 perc alatt vissza is tölti 100-ra. De csinált most olyat is, hogy 51%-on rádugtam, felugrott 86-ra majd vissza 57-re, pedig USB-s töltőn volt. Meg van őrülve.
Az is tisztán látszik az akksis ikonon (ami a teló saját appja, vagy mije, a battery menüben), hogy töltőn van!! (charging folyamatos zöld vonal alul, a piros vonalas zuhanás pillanatában is), de egy bill zár feloldás miatt lezuhan a vonal, és leesett 87%-ra, hangsúlyozom ekkor töltőn volt a telefon! Le is fotóztam ezt képet az ikonról.
Az egész nekem csak azért fura, mert az első napon hibátlan volt minden, még írtam is, hogy nem csökken az akksi töltöttsége, és tegnap egy 6 perces telefonálás után megőrült.
Írtam az eladónak, várom a válaszát.
Olyan mintha szar lenne az akksi, és gyorsan ledobja a feszültséget, meg gyorsan vissza is tölti, akkor szoktak ilyet csinálni. Csak még mindig ott van az első nap kérdése, amikor 27 órát ment 100%-on, ami nyilván nem valós, de nem merült le, pláne nem percek alatt 0-ra. Ha most kivehető akksija lenne, akkor gyorsan ki lehetne deríteni, hogy mi a baj, vagy ki lehetne zárni az akksi gondot, de így...... -
válasz
kelly416 #4100 üzenetére
rendes laptopban rendes töltőelektronika van. a thinkpadben be lehet állítani, hány % alatt kezdje csak tölteni, nálam 80% felett nem piszkálja, így akár benne is lehet hagyni.
nullára merítés... sokkal előbb lekapcsol a telefon, minthogy kárt okozna az akksijában. max az tehet rosszat, ha kikapcsol, és az önkisülés meríti túl.
-
kiro4444
tag
válasz
kelly416 #4100 üzenetére
Akkor értem már a haverom régen miért így használta a laptopot, hogy töltőn volt, de nem volt benne az akksi. Azt hittem ez nem tesz jót, de akkor ma is tanultam újat. Szélsőséges példa, de mondjuk, ha kap egy nagyfeszt (villám stb) a gép, akkor nem tudja kilőni a laptopot? A töltőbe van ilyen védelem, ha jól tudom, és talán az akksijába is, plusz gondolom a gépbe is építettek ilyen védelmet, tehát elvileg védve van min. 2 helyről, de ki tudja. Na ha veszek majd új laptopot, akkor így fogom használni.
Tehát a lényeg, hogy vagy akksit kiszedem, és hálózatiról használom, (majd ha úgy van éjszakára akksi vissza és töltő), vagy simán akksiról, és éjszaka kikapcsolva tölteni. Az a legrosszabb, ha használom, akksi benne, és közben hálózatra is van dugva. -
J.K.F.
csendes tag
válasz
kelly416 #4108 üzenetére
Most már semennyi, mert fél évvel később kinyiffant a laptop (5.5 évesen): középen rá kellett tenyerelni a billentyűzetre, hogy bebootoljon a gép (valamelyik chip forrasztása elengedett egy kicsit, a korábbi laptopom is így múlt ki). De az említett 5 év után lehúzva a tápról kb 20-25 percet használva kb. annyit is csökkent a kijelzett érték, talán pár perccel többet.
De a RAZR I-t én sem használom töltés közben. Egyrészt pontatlanabb az érintőképernyő (gyári töltővel használom!), másrészt már maga a töltés is melegíti az akksit, minek gyilkoljam szegényt a processzor által termelt plusz hőmennyiséggel is (a már említett laptop más ügy: ott nincsenek ennyire összezsúfolva az alkatrészek, a hűtés is tisztességesebb és csak 95%-ra merülés esetén kezdett el tölteni afölött semmiképp sem állt neki, 5%-nyi töltés pedig nem sok hőt termel).
-
J.K.F.
csendes tag
válasz
kelly416 #4100 üzenetére
"laptopoknál nagyon nem ajánlott benne hagyott akkuval hálózatra dugva használni"
Én így használtam az enyémet 5 évig, ezalatt jó, ha 15-20 órát működött akkuról összesen (inkább csak szünetmentes tápegység szerepe volt az akkunak, ha elmenne az áram, ne vesszen el a munkám). És még 5 év után is lehúzva 3 óra üzemidőt becsült.
-
kiro4444
tag
válasz
kelly416 #4097 üzenetére
Ezt úgy érted, hogy laptopnál is érdemes teljesen feltölteni, aztán lehúzni és úgy használni, amíg majdnem le nem merül?
Azt tudom, vagyis úgy tudom, hogy teljesen lemerülésig (magától kikapcsol) nem szabad használni, mert az teszi tönkre az akksit. Gyorsabban elhasználódik, tönkremegy. Most is inkább, ha már 5%-on vagyok, inkább kikapcsolom míg hazaérek, és otthon rádugom töltőre.
Az eladó 100%-os ebayen, remélem nem nekem kell rondítani rajta. Én is arra gondoltam, hogy sablon szöveg, de ez remélem legkésőbb jövő héten kiderül.....Így is parázok, hogy Gift-ként adta-e fel, meg mennyit írt a csomag értékének, meg jó töltőt küld-e, meg ilyenek...
-
kiro4444
tag
válasz
kelly416 #3889 üzenetére
Cég az saját
De írtam már a könyvelőnek, várom a válaszát.
Keveset akarok költeni igen, mert ez "csak" telefon számomra, holott annál sokkal többet nyújt, akár kényelmileg, akár élmény, akár bármi mást nézve.
Most talátam egy újat ebayen 41k-ért de nincs Mo-ra shipping. Onnan is várom a választ.
Igazából a G nem tetszik. Eléggé emocionális vagyok, nekem fontos, hogy tetsszen, és szeressem a dolgokat körülöttem. Ez megtetszett, beleszerettem, a tudása elég számomra, ezért kell ilyen. -
kiro4444
tag
válasz
kelly416 #3869 üzenetére
Az okfejtésed helytálló, ha egy picit túlzott, akkor is.
Talán abban bízhatok, hogy akik árulják, talán túl akarnak adni majd rajta, de tény, hogy nem minden áron, nem sz.ré-h.gyé. Ha jönnek ki az újabb és újabb modellek, akkor az eggyel régebbinek lejjebb megy az ára mindig. Ennek, mint mondtátok most ment lejjebb az ára. Kiderül majd.
Nem vitázni akarok veletek, csak tartom magamban a reményt.
Mint írtam elvi okból nem fogom drága telefont venni. Meg hát van is mire költeni. A motorban komplett kuplung szerkezetet kell cserélni, az autómban meg már ideje lenne felújítani az első futóművet.
Ha vajon külföldről veszem és mondjuk a cégre, akkor ÁFÁ-t tudok visszaigényelni? Mondjuk erről inkább a könyvelőt kéne megkérdezni
Köszönöm az eddigi segítséget, maradok, és olvasok. -
Gábor-KJ
őstag
válasz
kelly416 #3869 üzenetére
Igy van.
Ez nem a samsung es tarsai amibol ha 6 tonnat akarna venni, akkor annyi is van es a vegen a Cappy Juice melle is kaphat egyet valamelyik bevasarlokozpontban!
Ezen az aron fog kifutni es slussz! Tehat 2-3 honap mulva mar csak hienazgatni lehet ilyen telefont - sot aki arul majd meg feherret az dragabban fogja adni, mint most!
Konkretan az iPhone 4s 16GB feher mar most joval dragabb pl. az Expansys oldalan, mint fekete tarsa.
Szoval nem erdemes varni!
-
Gábor-KJ
őstag
válasz
kelly416 #3855 üzenetére
Volt Moto G-m 2 hetig es nagyon jo telefon volt, de az egyik haverom kikonyorogte tolem...
Viszont nalunk van egy 3 eves gyerek es nem mindig akkor produkalja magat amikor a Canon D1100 keznel van - ezert fontos nekem, hogy ertekelhetobb kepeket produkaljon az eszkoz es ami nem utolso szempont - villam gyorsan (es ezt akadaly nelkul produkalja a Razr i)...
Nekem mindig top telefonjaim voltak es ezert birtam elengedni a kezet a Moto G-nek, mert o kozep kategoria...
Az LG G2 nagy kisertes, de a merete az nem tul felhasznalobarat!
Egyebkent lehet, hogy az elejen voltak gyengebb minosegu Razr i keszulekek, de pl. az enyem mar JB-vel erkezett, tehat kesobbi gyartas lehetett ezert is lehetseges a minosegibb kivitel...
-
Gábor-KJ
őstag
válasz
kelly416 #3852 üzenetére
Nem fikaztam gozerovel, sot mondtam, hogy amugy nagyon jo kis telefon, de ha neked ez ennyire fajt, akkor elnezest kerek! (kizarolag a kamerajat sajnaltam le, de egy ismerosom megnyugtatott, hogy a Nexus 4 kameraja meg ennel is gyengebb)
Amugy meg a Galaxy S4-t is megszorongatja a Moto G (nehany teruleten), ugyhogy a Razr i-vel szemben nem nagy kunszt 4maggal ekeskedni.
Amugy az altalad emlitett matrica nagyon adja a feelinget, ugyhogy te meg azt ne fikazd!
Ha neadjisten megkapjuk a kitkat-ot az i-re, akkor hidd el, hogy semmivel nem leszunk elmaradva!
remelem -
Baranya24
tag
válasz
kelly416 #3620 üzenetére
Persze persze...Hiszen veled egyetértettünk nagyjából, csak mélyen tisztelt Zsírfecske fórumtárssal nem. Szóval ne haragudj.. a két dologra próbáltam egyben reagálni, de nem vagyok a toppon ma :-)
Tildy: igen Htc One. Itthon Vodafone reddel 12e forintos csomagban is 150ezer körül mozog az ára... RETTENETES! Bár ahogy elnézem árgépen, 130ezer legolcsóbb. Az már alakul.
-
tildy
nagyúr
válasz
kelly416 #3613 üzenetére
Nem emlekszel rosszul, a razr-i-nek alapbol attetszo a bar alul.
"One übertúlárazott," HTC One-rol van szo? Csak mert a UK-ban az is elerheto aru. Szerintem. Bar en most mar megvarom a ONE TWO-t, tavasszal jon. A (volt) ONE X-emhez kepest kisse lassucska ugyanis a razr I.
-
Baranya24
tag
válasz
kelly416 #3616 üzenetére
A motoG biztosan a "hálás és szerethető" készülékek közé tartozik. Az ára pedig tökéletes. Nem viccből ajánlottam barátomnak jószívvel.
Az X-el vannak fentartásaim egyedül. Az hogy az LG milyen, arról pedig felesleges mást mondani, mint hogy LG.Ezt lehet pozitív és negatív jelzőként is érteni. Sok kellemetlen mocskot gyártott már az LG, de azt ne vegyük el tőlük, hogy csúcshardvert adnak nagyon jutányos pénzért, kijelzőhöz mérten nagyon jó méretben.
Persze értem Zsírfecskét, nem hiába várok droid maxxra, és nem vettem meg már a G2-t.
De azt nem értem miért zavar a valóban ronda fényes hátlap, mikor ha valaki, akkor TE tuti tokba rakod az első pillantban?Az i5 hulladék, i5s luxuscucc, One übertúlárazott, S4.. hmm... az az S4. :-)
És ne kövezzetek meg, nem kötöszködni próbálok, csak talán ez az egyetlen topik ahol lehet véleményeket ütköztetni, normálisan, korrekt módon, és ezért merem ezt veletek megvitatni
-
sxxorp
őstag
válasz
kelly416 #3595 üzenetére
Fájna? A Moto G-n akkor fáj is. Mert nem a Razr i szarabb KitKat-en, hanem az égig magasztalt KitKat videolejátszására feltételezik ezt, általánosan. Egyébként én is többször néztem rajta filmet, ezen a képernyőn már egész élvezhető, számít.
JKF: te meg jól megbeszélted magaddal ezt az SD-dolgot -
J.K.F.
csendes tag
válasz
kelly416 #3590 üzenetére
...és ha még az utolsó bekezdést is elolvastam volna: a Motorola aszerint ugyanis megerősítette a cikkíróknak, hogy eMMC (ez valami BGA tokozású flashmemória) flash memóriát használ a Moto G-ben. Amit még ha ki is tudnál cserélni nagyobbra, nem lenne egyszerű átsakkozni rá az oprendszert. Szóval jól tetted, mikor 16GB-ost rendeltél.
-
sxxorp
őstag
válasz
kelly416 #3518 üzenetére
Egy Motorola Razr i-költő veszett el benned - teljesen egyetértek. Jó látni, h valaki ilyen hozzáállás mellett is tud újat nézni
Na jó, kifejtem: Megértem azt a nyilvánvaló pszichológiai jelenséget is, hogy igazolni kell az új helyzetben a - javarészt kényszer - döntést: kell egy új telefon, és akkor már ez a telefon mekkora király. Ekkor a legtöbb tény rugalmasan hajlik értelmezésben, elsikkadnak korábbi alapértékek (többek közt, amire Te is mutattál: fémház, vagy amire én: kompaktság), felnagyítódnak az esetleges pozitívumok (hú, KitKat!, stb.), a negatívumok eltörpülnek (méret, anyag, egyelőre az akkuidőről is várok objektívebbet). Jót tesz a csorda-szellem is, hogy gyertek ti is, akárhogy is együtt jobb lesz.
Nincs is ezzel semmi baj, csak tök jó, ha az ember tudatos az ilyen reflexek felől, ha ezt nyomatni lehet, akkor én meg hadd világítsak rá
Én szeretek ennél objektívabban vásárolni, nekem nem kell védenem a 120k-s Razr i-met, hiszen 55k-ért vettem, ezért mondom el a véleményem, hogy másokra is csökkenjen a feltétlen Moto G fogyasztásra csábítás
De a valós tapasztalatok megosztására kíváncsi vagyok!Shanyee: semmi gond, csak fura volt
-
zsirfecske
addikt
válasz
kelly416 #3513 üzenetére
én mindig is fém fetisiszta voltam, és ezt bőszen hangoztattam is. a razr hd-t a legeslegjobb anyagminőségű telefonnak tartom amit valaha fogtam (i5, htc one és xperia z1 sem jobb nála szerintem, amiben a hátlapi kevlárnak óriási szerepe van), a razr i pedig nagyon ott van a dobogón mögötte. de ettől még egy lumia/moto x/htc one x típusú műanyag ház is lehet baromi masszív, sőt az infók szerint egy moto g is 50k-ért...
tildy:
hát az én razr i-m szervizelése már lassan közelíti a 2 hónapos intervallumotráadásul 150 fontért csaptatok le rá odakint anno
-
zsirfecske
addikt
válasz
kelly416 #3505 üzenetére
na jó, mégis folytassuk, razr i témában tényleg nincs nagyon mit beszélni mostanában sajnos.
a képet androidcentral tesztből linkeltem ahogy látjátok, még ha készenléti idő is lett volna, akkor is megbízható lenne
a cordon szerviz témában maximálisan egyetértek, ezért döntöttem végül úgy hogy en bloc lesz*rom a garanciát és angliából veszem cakkpakk 129 fontért.
anyaghasználat tekintetében viszont ellentmondanék neked, kivétel nélkül nagyon jó build quality-t írt rá a sajtó, nem véletlen hogy a prémium áras moto x is hasonló felépítésű. én elhiszem hogy iszonyat kényelmes kézben tartani, ennyi nekem 50k-ért elég is.
"Az üzemidő még kérdéses, de biztos, hogy nem teljesít úgy, mint az I ugyanakkora akku esetén"
héé, ezt mi alapján gondolod? ott van egy 6+ órás kijelzőidő, nekem a razr hd legjobb értéke 5+ óra volt, a razr i pedig 4 óra után mindig feladta. nagyon jól optimalizált hardverről olvasni, a soc ráadásul a7-es cortex, azaz low power cucc. az ips kijelző meg ezek szerint szintén veri az i amoled-jét fogyasztásban.Halo:
4.3 vs 4.4 ügyben, vsz a motorolának mégiscsak volt némi belső infója, még 4.2.2-re se pazaroltak időt és most meg egyből kihozták a moto x-re a kitkat-et (szinte a nexus4 előtt, de a google editionös telókat is alázták), nem beszélve a többi 2012-es modellekre való update bejelentésről.Halo2:
hát nekem képeknek és zenének elég az 5gb, ha közben tudok drive-ba backupolni (mellesleg havi 5$ a 100 gb drive storage ára! azért ez sem kis hozzáadott érték 2 évre), akkor meg főleg. a razr hd-men most a 12 gigából kb 9 üres és az sd kártya is hasonló telítettségű. ezért is lesz elég bőven a 16 gigás n5 ha megjön végre)sxxorp:
kompaktságban az i verhetetlen, de azért a g sem rossz 4,5 colra. a vastagság meg ilyen ívelt hátlap mellett inkább előny nekem, ahogy már írtam az i-t tok nélkül rémálom megfogni, tényleg csak az i5 rosszabb nála. privát vélemény. amúgy meg a sok tok/fóliázás után végre lesz egy telefon amit lehet zúzni, mert budget műanyag -
Halo
senior tag
válasz
kelly416 #3505 üzenetére
jól szétoffoljuk megint
de egyrészt azért, mert minden ok, másrészt azért mert nem sok újdonság van...
szóval még az LG-hez:
mivel csináltak 4, 5 nexust, annyira vacak nem lehet a szervizháttér, és igazából blama lenne ha a többi telójukat leszarnák... az is igaz, van olyan cég, amelyik pont beleszarik a blama dologba...
az lg meg mostanság kezd feljönni frissítésügyileg is.(most igazából azt nem értem, mi a francért erőlködnek a gyártók a 4.3-as frissítésekkel, ahelyett, hogy kijönnének inkább a 4.4-gyel... mintha nem tudták volna akkor, amikor elkezdtek a 4.3-on dolgozni, hogy a google már sinálja a 4.4-et.........)
-
axioma
veterán
válasz
kelly416 #3391 üzenetére
Off, mert az en esetem me'g 2 eve es zte blade-en volt, igy kb. semennyire nem mervado, de sim kartya kora miatt is volt mar hasonlo hibam. A szolgaltato ingyen cserelte mert 2+ eves volt es hibas mukodes miatt ugye kevesebbet forgalmaztam ami nem erdekuk, azzal egy csapasra minden megoldodott. Persze ha mar tobb kartyaval is csinalja, akkor az masik bug, de egy probat megerhet.
-
-
zsirfecske
addikt
válasz
kelly416 #3362 üzenetére
jól mondod!
kivéve azt, hogy angliába bármikor küldhetem saját költségen. ezt tudtam mikor vettem hogy így van és ezért is itt rendeltem. de anyagilag meg lustaságból most mégis inkább futok egy kört a cordonnal, egyszerűbb mint levelezni, RMA-t indítani és olcsó de jó futárt keresni. az marad a plan b.
-
DVlad
őstag
válasz
kelly416 #3338 üzenetére
Értem én az álláspontodat, de ha ez igaz "gyártói előírások alapján dolgoznak.", akkor nagy baj nem lehet. Ha pedig olyan árat mondanak, ami irreális, akkor 2500 forintért vizsgálták meg és elhozom. A sufniműhelyekről több rosszat hallani azért, én nem bízom azokban (sem).
Érdekes a hiba egyébként, gondolkoztam, hogy talán valami hard reset segítene... -
DVlad
őstag
válasz
kelly416 #3336 üzenetére
Nem vagy.
Nem vesz fel áramot (csak jelzi, de mégsem) töltőről. Sem a sajátjáról, sem az i-jéről, sem másról csak a notebookra dugva, usb-n tudom tölteni. Egyből figyelmeztet, hogy ez nem a legoptimálisabb, de az legalább tölti. Kb. 40 óra alatt töltődik fel és a 10 óra üzemidő is inkább csak 6 lett. Egyik pillanatról a másikra lett ez. Elkeserítő, mert 4 hónapja múlt 1 éves.Írtam levelet, várom a választ.
-
sxxorp
őstag
válasz
kelly416 #3263 üzenetére
?
Simán lehetne ebből is több különböző platform, és méret.
Az egyes részegységek abszolút maradhatnának egymással versenyző, külön gyártóknál, de a legoptimálisabb esetben csatlakoztathatóak egymáshoz. Lehet, hogy a tiédben lenne Samsung-kijelző, Huawei-Wifi, Sony-kamera, Motorola-akku...Vagy kevésbé ideális esetben megveszed egy gyártó csomagját, ha egységes készüléket akarsz (akár optimalizált működésre, akár design-ra):
vehetnél iKit-et, TouchKit-et, XKiteriát, Motorola DroKit Mini-t, LG OpKitus-t, stb.
A lényeg, hogy egységek ekkor is cserélhetőek maradnak, a szerelhetőség is, és nincs monopólium. -
sxxorp
őstag
válasz
kelly416 #3137 üzenetére
Semmi gond. [link]
És köszönöm!
Közben kicsit bizarrnak érzem, hogy:
- már elő van készítve a céges Mini-SIM kártya aktiváláshoz
- egy fórumtárs szíves közreműködésével már értékesítettem a wireless Philips-hangszórót
- már megvettem az Unlock code-ot és a tokot is (lejárt volna az Ebay voucher-em)
a telefon meg még egy hét (de így elég kedvező lehet a végső mérleg, ha minden OK)...Ezt láttátok? Számomra nagyon ütős (pedig főként nem ezzel szoktam foglalkozni)...:
[link] -
sxxorp
őstag
válasz
kelly416 #3135 üzenetére
A baglyok nem azok, aminek látszanak!
Engem senki nem nevezhet nyuszinak, teszem:
... vezeték - szemafor - misztikum - sosem gondolta volna ki az igazi tettes ...
tádááám: [a képen]egyébként Neked is, és és Zsirfecske, Neked is köszönöm a segítséget, töltő és vezeték témában is!
És remélhetőleg a továbbiakat is: jövő hét végére valszeg a kezemben lesz. -
zsirfecske
addikt
válasz
kelly416 #3133 üzenetére
jó hát itt töltőről volt szó, erre írtam a gyári előnyét.
a szemafor programozásban is picit mást jelent mint a digitális technikában ahol én tanultam róla, vagy kifejezetten pc-s környezetben (pl windows esetén usb adatátvitelnél is felmerül a szó). ugyan nem tudom hogy itt a kábel témában hogy jött elő mert csak említitek, de lényegében bármilyen kétirányú adatátvitelnél már lehet értelme, mivel hozzáférés vezérlést valósít meg, mint pl. vasúti jelzőlámpánál a szabad útra engedést.
-
sxxorp
őstag
válasz
kelly416 #3125 üzenetére
Köszi!
Csak pont Te írtál korábban valami gyári/nem gyári vezetékről (szemafor).
Meg ment itt a problémázás a töltővel kapcsolatban is (kijelző érzékel, vagy nem):
megnéztem, 850mAh Sony Ericsson USB-töltő, a vezetékével.Jó lenne, ha megérkezik a cucc, akkor tudnám tölteni vele rendesen, gond nélkül, úgy, hogy ráadásul nem kell rá külön költenem/utánajárnom.
-
Baranya24
tag
válasz
kelly416 #3073 üzenetére
Okos ötlet lett volna, ha eszembe jut, és akkor áll annyi felesleges kp. a rendelkezésemre, hogy megoldjam a dolgot. Mert sajnos nem úgy álltam. Viszont a harci sebek annyira nem vészesek, csak engem és a maximalizmusomat zavarja. (plusz ugye a teljes renoválás sincs több 20e forintnál hangszoró cserével együtt.. ami ugye még mindig hibátlan azt tekintve hogy decemberben fizettem a telóért 54ezret.. )
-
sxxorp
őstag
válasz
kelly416 #3061 üzenetére
Köszönöm a jó kívánságot, rendes vagy - csak érkezzen meg, és tudjam beüzemelni
Az S4 Mini abszolút potens készülék, egyáltalán nem zártam ki, hogy lesz még, kevéssel maradt le a legtöbb szempontból.
Ez igaz az üzemidőre is. Én nem bízom ilyen/olyan fórumos felhasználók ítéleteiben, eléggé meg kell nézni ki mondja, pl. a Razr i esetében sok hozzáértő, megbízható véleményt olvastam, míg az S4 Mini fórumán elég vegyesek az érzeteim, lehet, h csak nem ért hozzá, azért nem jó az üzemideje.
A GSMArena teszt jó, relatíve objektív közelítést ad, alkalmanként még frissítik is jelentősebb firmware-frissítéskor (a Razr i esetén ez nem történt meg):
VS
Mint látható, a Razr i nagyon erőteljes időt teljesített, de az S4 Minié is teljesen elfogadható (HTC One Mini: 39óra...). A Razr i különösen a beszélgetési időben ütős, és a stand-by ideje lehet még nagyon hatékony, a böngészésben, és videolejátszásban elég izmos az S4 Mini. Ha még értesz is hozzá, és törődsz vele, akkor még jobb is lehet: emiatt sztem ne húzd ki a listáról... -
-=Vacsek=-
senior tag
válasz
kelly416 #3043 üzenetére
igazabol neteztem meg a hatterbe futott par program. aztan amikor az egyik oldalt bongesztem akkor allt meg.probaltam kikapcsolni fekete lett a kepernyo de ereztem h megy mert mire hazaertem a akkor is meleg volt meg de nem tudtak elerni. 1 program van rajta ami nem marketes de nem is hasznaltam.
-
sxxorp
őstag
válasz
kelly416 #2960 üzenetére
Az ár minimum 55000Ft, van egy kötelezően választandó tétel 10 illetve 15 fontért. (Mondjuk ez nem csökkentett szinte semmit az ajánlat értékéből
)
A készülék szinte biztos, hogy független, ahogy 'tildy' már megmondta, legalább még három ember jelzett vissza (és nincs ellenpélda): XDACordon:
Én nagyon megágyaztam a saját esetemnek ((Xperia Mini Pro: furcsa elektrosztatikus zörej a telefonban bizonyos alkalmakkor, azt hitték, hogy a videofelvétel a hibás, én jöttem rá, hogy a video csak felveszi a telefonban keletkező zajt), nemzetközi összefogást indítottam az ügyemben az Xperia fórumokon és itt a Mobilarénán is kaptam segítséget, így külön bánásmódban részesült náluk a mobilom; külön kérésre vittem be a Cordon-hoz, hogy az enyémen vizsgálnák meg a problémát. A javítás a teljes szériára engedélyezett lett (nekem alaplapot cseréltek), és megváltoztatták a gyártást is.
SZERK: még megvan a topik! közel 600,000-en látták: [link] Cicada jelentése: kabócaMikor másodszor vittem vissza kiderült a különbség. Betört a képernyőm, és elvittem hozzájuk.
Kérdésem csak az volt, hogy kb. mennyibe kerülne a javítás.
A pultos csaj: hagyjam ott, 2500Ft-ért bevizsgálják, értesítenek.
Én: de mégis nagyságrendileg mennyi?
Ő: ez nem így működik... bla bla
(...rövidítés...)
Én: addig nem megyek el, amíg nem kapok egy körülbelüli választ.
Ő (füstölögve): felháborító, de hátramegyek a kollégákhoz, megkérdezem...
(2 perc)
Ő: Az alkatrész 40,000Ft + a munkadíj
(felsandítottam a tájékoztató táblára, ha jól emlékszem az összegre, akkor):
Én: szóval 40,000+8,000Ft lenne egy olyan telefon, amit újonnan 60000Ft-ért vettem, és a hasonló korú legjobb állapotúak most 25,000Ft? És erre kellett volna várnom napokat, visszajönni Újpesten túlra, és fizetni 2500Ft-ot, hogy azt mondhassam, hogy nevetségesen esélytelen az ajánlat?Nem javíttattam (úgyhogy arról mezei ügyfélként nincs is tapasztalatom, ami nem biztos, hogy baj).
-
zsirfecske
addikt
válasz
kelly416 #2958 üzenetére
hát egy százezres telónál expansys, inkább kifizetem a 6-8000 ft-os postát egyszer, mint idegeskedni a béna magyar szerviz miatt. nekem a defy hangszórócsere bolti gsm szervizzel 3 hét volt, másodszorra sikerült megcsinálniuk akkoris szarul és legalább 2x kellett bemennem hogy pár ezerrel még le is gomboljanak. 1 dolláros alkatrész, 2 perces csereidővel.
-
zsirfecske
addikt
válasz
kelly416 #2921 üzenetére
tök egyetértek a leírtakkal, a razr i külsejénél jobban nekem egyedül a razr hd designja jön be. itt is főleg a praktikum, azaz a full kevlár hátlap miatt, ami nem engedi kicsúszni a kézből. a razr i-nél nekem ehhez gumis felületű tok kellett (épp az éles és kicsit sikamlós, de amúgy nagyon szép alu keret miatt). egyébként másban meg praktikusabb is a design-ja mint a hd-nek (sík egyenes üveg és kisebb káva), szóval nálam élmezőny legteteje mindkettő.
-
zsirfecske
addikt
válasz
kelly416 #2914 üzenetére
hehe két dolog:
- amíg nem lesz natív a magyar nyelv a droidos beszédfelismerésnél, addig úgyse fogja használni csak a kőkemény geek népség, tehát hagyjuk is ezt a funkciót ennyiben.
- engem inkább az érdekelne, hogy az új notification megoldást vajon megkaphatják-e (hivatalosan vagy portolva) a tavalyi razr modellek? amoled adott hozzá, ha nem használja a tásprocit a fícsör, akkor miért is ne? (mondjuk vsz aktívan használja és egy razr-ön a főprocit pörgetné feleslegesen)a kevésbé merül az akksi részt úgy értettem, hogy mivel van célproci hozzá, szerintem kevesebbet fogyaszt egy ilyen lehallgatás mintha szabványos módon menne (low power célhardverrel lehallgat/felismer és szöveget továbbít adatként nem pedig a standard energiaigényű mikrofon/gsm hangátvitelt használja).
-
zsirfecske
addikt
válasz
kelly416 #2911 üzenetére
hát ez azért nem csak ennyi lehetőséget rejt magában. pl festesz otthon és tiszta kosz vagy, de eszedbe jut hogy sürgősen fel kell hívnod valakit mert elfogyott a fehér festék és éppen barkácsáruházban van az illető. ilyenkor elszaladni kezet mosni, tárcsázni stb lehet hogy annyi időt vesz el hogy lecsúszol a beszerzésről és neked kell intézni. míg az új motokkal ez annyi hogy "ok google now, call tibi" és picit nagyképűbb is azért, nomeg nem kicsit kényelmesebb.
az hogy valaki ezért fog téged figyelni NETTÓ BAROMSÁG. a mobilok gond nélkül lehallgathatók míg van bennük akksi, a dedikált audió chip miatt max annyi változik, hogy semmi. mivel magyarul beszélsz még ha le is szkriptelné szövegfájlba a teló és elküldené (amit azért nehéz is lenne rejtett módon beleprogramozni, úgy hogy egy hozzáértő se vegye észre - képzeld el milyen balhé lenne belőle), akkor sem értenének belőle semmit mivel nem hinném hogy a mi nyelvünket is ismeri a hardver. ha meg angol vagy, max annyi a változás hogy kevésbé merül a telód lehallgatás közben (ami ellen meg ugye úgy se tudsz tenni ha célpont vagy), de hogy hogy kerül át a szövegfájlod a lehallgatóhoz rejtett módon az megint érdekes kérdés. akkor már tényleg sokkal egyszerűbb a gsm interfészen keresztül hallgatózni és rendes célszoftverekkel scriptelni. más kérdés egy rosszindulatú app, ami hozzáfér a chiphez, de ez meg úgyis külön permission kell legyen, vagy ideális esetben kívülről nem is elérhető dolog ez.
-
Mcimi01
csendes tag
válasz
kelly416 #2888 üzenetére
4.0.4.-en vagyok még, minden tökéletes-gyors nálam, még gondolkozom a frissítésen. Bő 20 éve foglalkozom informatikával kedvtelésből, megtanultam, hogy ami jó, lehet, hogy nem érdemes frissíteni
Ezen hogyan tudom előcsiholni a rádiót? Alapból nincs a telón. Köszi.
Kerestem olyan appot, ami áttetszővé teszi a kezdőképernyő ikonjait, hogy szebb legyen a háttér, de nem találtam. Vki tud? -
Baranya24
tag
válasz
kelly416 #2748 üzenetére
Sajnos hőmérőm nincs.. meg azt nem állítom hogy tojást lehetne rajta sütni.. de elég kellemetlen hosszútávon ... Hiába tudom hogy az alkatrészek simán elviselnek ekkora hőt, a tudatalattim aggódi:-(
Gondoltam arra is, hogy beakadt egy program.. de újraindítás után is ez van..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okostelefonok és eszközök felújítása, akkucsere, törött kijelző csere, ODA-VISSZA FUTÁRRAL IS!
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged