Új hozzászólás Aktív témák
-
ghiottone
nagyúr
Sikerült szereznem egy diófa hátlapos modelt. 2nd genes X-em nem volt még. Kár, hogy nem gyártanak manapság Motonál ilyen méretű és minőségű telót. A kijelzőn semmi beégés 5 év után, bezzeg az 1. generációs Pixelek 2 év után mind be voltak már égve.
-
matyiGo
aktív tag
minden alkalommal mikor új telefonom lesz elő szoktam venni a fiók mélyéről ezt a telefont. Most épp egy Mi 9SE váltja és nem érzem hogy formában, fogásban, mini okos funkciókban legalább a nyomában lenne.. jahj de hiányzik ez a készülék. mit megadnék egy upgrade moto x2-ért... csak egy jobb kamera egy 3000-es aks egy jobb kijelző kéne neki és ennyi.
-
Retroger
csendes tag
válasz
Gábor-KJ #1243 üzenetére
Köszi,
Igen, az új akksi nem veszi a töltést, most külső táppal próbálom bikázni. Ráadásul nem sikerült elég óvatosan bontani és az NFC antenna megszakadt. Így egy ideig búcsút inthetek a telefonnal vásárlásnak. Rendelek hozzá újat és kicserélem, közben talán kapok működőképes akksit is. Addig hátlap nélkül, tokban lesz a telefon és ha minden működik, egy új hátlappal rakom össze. -
Retroger
csendes tag
Sziasztok,
Végül rendeltem egy akksit e-bay-ről. Most ejtettem meg a cserét. Az új akkasi megjelenésre igencsak hasonló az eredetihez. Minden csatlakozó a helyén, mindent jól raktam össze, de az új akksival nem kapcsol be, töltésre csak a beszédhangszóró mögötti led villog. (a régi akksi amikor teljesen lemerült töltés közben egy idő elteltével folyamatosan világított ez a zöld led, majd amikor összeszedte magát bekapcsolt a kijelző és jelezte a töltőttséget)
Csinált már akksi cserét valamelyikőtök? Ez normális jelenség?
-
RAiN91
őstag
Sziasztok
Akik használnak jelenleg ilyen telefont, mit mondtok, érdemes még ilyet venni?
Most törött össze az 1gen Moto X-em, de annyira szeretem, hogy mindenképpen Motorolát szeretnék, de nem túl drágán. Az egyetlen egy baj, hogy az akkuja alig bírja, úgy, hogy új (utángyártott, de horror áron nem veszek már bele gyárit). Ezeknek is hasonlóan rossz az akksija ha használtan veszek egy ilyen telefont? -
matyiGo
aktív tag
nah erre valaki csapjon le mert én fogok
https://hardverapro.hu/apro/motorola_moto_x_2nd_gen_xt1092_elado -
Retroger
csendes tag
Sajnos az enyém akksija haldoklik. Van tippetek honnan érdemes beszerezni és milyet?
-
vétó
aktív tag
válasz
Gábor-KJ #1232 üzenetére
Nekem semmi bajom a kamerájával, sztem egész jó képeket készit (ld. a csatolt képet, ami már ráadásul a Google által butitott). Én lassan 1 éve használom ugyanezt, szintén újonnan beszerezve, és imádom. A legjobb, hogy jelenleg több, mint 2000 órája nem volt kikapcsolva, újrainditva a készülék... (most nézem, jelenleg 2134 óra az Up time)
-
Gábor-KJ
őstag
válasz
matyiGo #1233 üzenetére
Jajjj! Ez szomorú.
Mondjuk Motorola telefon nem igazán szokott annyira behalni, hogy ne lenne visszaút, de persze nem elképzelhetetlen.
Amit pedig írtál - méret, dizájn, zsebre rakás főleg, meg úgy egyáltalán az egész - szóval verhetetlen.
Én csak néha költözöm bele az X²-be, de kellett a tudat, hogy van egy ilyen telefonom a polcon - persze a többi, majd másfél tucat Motorola telefonnal együtt.
A8? Én inkább az S vonalat preferálom, de állítólag jó az A8 - legfeljebb szokatlan lehet számodra.
-
matyiGo
aktív tag
válasz
Gábor-KJ #1232 üzenetére
durva de pár napja ment tönkre az enyém. Fullra töltöttem a memoriáját és történt vele valami crash. gyakorlatilag behalt szoftveresen de olyan szinten hogy semmi helyreállítási kísérlet nem segített rajta. konkrétan flasshelni sem lehet. ... szóval pont ma vettem egy samsung a8-at és ... nem annyira okés
így elsőre. adok neki egy hetet de ha nem szokom meg összehozom magamnak újra a moto x-et
Dizájnban méretben, fogásban, zsebrerakásban, anyaghasználatban. annyira kifinomult ez a moto x2na mindegy. akik még idejárnak úgyis tudják mi a varázsa ennek a telónak.
-
Gábor-KJ
őstag
Nem bírtam tovább és beszereztem a talán legutolsó európai Moto X 2nd Gen-t, ráadásúl 32GB ami még fénykorában is ritka volt.
Segítségemre volt Ghiottone kolléga, aki nélkül ez a ritka darab most nem lehetne nálam.
Nekem ez és a Milestone 2 volt a favorit Motorola Android telefon - a mostani Lenovo Moto termékek még csak meg sem közelítik a hajdani minőséget.
-
vétó
aktív tag
válasz
matyiGo #1228 üzenetére
én csak telefonhivások kihangositására használom, meg a navigáció hangja megy ki BT-ra, de az elmúlt négy napban elég rendesen tesztelgettem; a kocsiból kiszállva 3-ból legalább két alkalommal lekapcsoltam a BT-t a telefonon, aztán meg vissza... és elég sokat ugráltam ki be. A lényeg, hogy egyelőre tökéletesen működik, és remélem már igy is marad, mert ez volt eddig az egyetlen negativum a telefonnal kapcsolatban
-
matyiGo
aktív tag
sajna nem müxik tartósan nálam
remélem te szerencsével jársz. zenére visszakapcsolódik de a hívásokat már nem kezeli.
ez a telefon annyira előremutató és okos volt, nagyon sajnálom hogy lealjasodott a motorol az új modellekkel.
kb most kezdenek hasonlítani erre a modellre a mobilok a vékony kávájukkal.sajna ha egyszer belekostol az ember jedi életérzésbe egyszerűen minden fapados utána.
aztóta egy iphone 6s-t is nyúzok. az már egészen jó de nagyon hiányzik a rázásra led vagy a find my phone funkció.
-
-
vétó
aktív tag
Eddigi negatív tapasztalatok:
- az Attentive display funkciót inkább kikapcsoltam, mert az eddigi tapasztalatok alapján csak megfelelő fényviszonyok esetén működik (akkor meg minek)
- a korábban valaki által már emlegetett Bluetooth probléma (kapcsolódik a kihangosítóhoz, de nem küldi át a hangot) nálam is fennáll; ez elég fájó, mert vezetés közben nem igazán szeretek kézből telefonálni- nem hiba, de az Otterbox kijelzővédő miatt a képernyő olvashatósága erős naofényben rosszabb lett
Akkuidő javul, de azért lehetne jobb is...
-
vétó
aktív tag
Na végre, ma megjött az Otterbox is. Beletéve a telefont nem is az a furcsa, hogy nagyobb (mert kisebb ugye nem lehet
), hanem, hogy mennyivel nehezebb lett
-
vétó
aktív tag
válasz
Gábor-KJ #1215 üzenetére
Nagy meglepetések nincsenek, mert régóta szemeztem már a típussal, bár nem ez volt az elsődleges célpont. De az tény, hogy hihetetlen kényelmes a használata, gyors a rendszer, és nekem fizikailag is kézreálló, egy kézzel is jól használható eszköz. Az akkuról még egyelőre nem mondok véleményt, majd egy hónap múlva. Addig úgy is többet van nyomkodva, mint általában, meg még - az eddigi más telefonokkal szerzett tapasztalataim alapján - az akkunak is be kell állnia.
-
vétó
aktív tag
válasz
Gábor-KJ #1212 üzenetére
A telefon már hétfőn megérkezett (DHL), azóta használom, tetszik. XT1095 lett annak ellenére, hogy 1097-nek volt hirdetve; bár ez nagyjából mindegy is, mert ugye a 1092 az európai modell, de abból nem találtam 32 Gb-osat... érdekes módon ettől függetlenül simán megy az LTE itt a világ vége után két sarokkal is. A toknak viszont legkésőbb tegnap meg kellett volna érkeznie, de egyelőre semmi. Úgyhogy most erősen vigyázás van.
Ó, és nem kellett nekem frissíteni, már a 6.0 volt rajta. Meg kaptam hozzá fülest, USB kábelt és gyári gyorstöltőt... brit dugaljba. Na mindegy, utazáskor jó lesz.
-
vétó
aktív tag
válasz
Gábor-KJ #1209 üzenetére
Köszönöm a választ! "Sajnos" (na jó, annyira nem sajnálom) az életvitelem szükségszerűvé teszi, hogy valamennyire bírja a port és a vizet, persze nem merüléshez kell. Ezért is használok első generációs Moto G-t, és nézelődtem a Moto G3 felé, de ebből a 16 Gb-os változatot szinte lehetetlen beszerezni(értelmes áron), ezért nézegetem ezt a típust. Időnként poros környezetben dolgozok (igaz, akkor zsebben van, de azért az sem óvja meg teljesen), van amikor le kell mosnom, mert koszos kézzel használom, és az is előfordul, hogy esőben kell használnom. És nem szeretném még nagyobb tokba tenni, mert egész nap zsebben hordva nem mindegy a méret
-
Gábor-KJ
őstag
Szerintem kamera eddig sem volt rossz, de nem is tökéletes.
Tehat maradt ugyanolyan.Az akku idő picit gyengébb lett, vagyis 1 napot mindenképpen kibír mégha nagyon zuzva is van, másél nap sem ritka és ha nagyon odafigyelsz 2 nap is lehet az üzemidő. (5.x-nél simábban ment a 2 nap.)
Víz/Por? Otterbox tok és akkor mindkét dolog pipálva.
Amúgy ilyen szituációknak nem teszem ki. -
vétó
aktív tag
Sziasztok,
aktív használóktól érdeklődök, hogy:
- változott-e a hátlapi kamera fotó/videó minősége a 6.x frissítéssel?
- változott-e az akkumulátor üzemideje a 6.x frissítéssel?
- mennyire víz, illetve porálló a készülék? -
matyiGo
aktív tag
MOTO X2 vs iPhone 6
Úgy alakult hogy egy dji mavic miatt vásárolnom kellet egy iphone 6-ost mert androidra nem sikerült stabil aplikációt készítenie a DJI-nak.
Így most hogy a samsung s7 után vettem 3 év után újra egy moto x-et most megint új telefont kellet vennem. szóval itt van nálam egy iphone 6 ami 2014 szeptemberében debütált éppen akkor mikor a moto x 2014.
Azttg mindenképpüö el lehet mondani hogy a samsung s7 mindkettőnél gyengébben szerepelt felhasználói élményben, az iphone 6 viszont hoz olyan dolgokat ami miatt dilemma hogy ne váltsak hosszú távon. nagyon röviden összefoglalom az érzéseimet:
a moto után fapados érzés volt az iphone. főleg a már fent is tárgyalt kézreálló kezelés funkciók miatt (mozgásérzékelő és értesítési felület, find my phone funkció...) amin a legobban megdöbbentem az volt hogy minden egyes mesenger üzenetet külön értesítésnek kezel az iphone
de pl a messengerben lévő youtube linkeket nem a youtube appban nyitja meg hanem valami furcsaságban. (rágoogleztam és találtam egy bénító módot dehát tragikus)
a fényképezője sokkal jobb az iphone-nak, legalábbis a hátlapi
a kijelzője is jobb az almának: nagyobb fényerő szebb színek.
az aksiidő mindkettőnek jó, estére 20% szoktam lenni mindkettővel
a moto x strapásabb, kevésbé karcolódik, tok nélkül is jószívvel használja az ember. az iphone egy hableány, tok nélkül nem igazán tud létezni azaz érzésem.könnyen karcolódik.
a hangszórója szebben szól a motonak. a fülesnéál ugyanolyan jó mindkettő
ami döbbenet volt hogy a moto fürgébb. sokkal gördülékenyebbnek érzem. gyorsabban indulnak a progik. ki is próbáltam (waze, gmail, facebok spoti...) a kamera viszont az iphoneban indult gyorsabban.
az ex dialler nagyon hiányzik. az iphone híváskezelője/telefonkönyve kicsit előző század. fejleszthetnének valami exdialler félét. de egyébként teszi a dolgát.
...most ennyi jutott eszembe, nekem ez most tök sok fejtörést okoz viszont mivel drónozni szeretek és heti szinten nyomom nem fogk a motonál maradni viszont azt bitosan állíthatom hogy az iphone 6-osnál felhasználói élményben lényegesen jobb a motorola 1092XT.
(a samsung s7 nevetséges mindkét telefonhoz képest)
fin -
Retroger
csendes tag
Sziasztok,
Sajnos a sejtésem beigazolódott. Az X-m sajnos időnként nem hajlandó Phone audio-t és Media audio-t küldeni bluetooth headsetekre (Sony SBH20 és egy 2000 ft-os kínai csoda). A bluetooth beállításoknál nincs bepipálva, és nem is lehet. Persze a telefon újraindításakor helyre áll, de amikor indul az ember valahova, nincs kedve újraindítással foglalkozni.
Tapasztaltatok hasonót? Mi lehet a megoldás erre a problémára? Ha használtok alternatív ROM-ot, ott mit tapasztaltok?
Másik problémám hogy az 20 százalékos akksi töltöttség alatt egyszer csak képszakadás, szegénynek normálisan kikapcsolni sincs energiája. Gondolom döglött az akksi egy része. Akksi cserével kapcsolatosan van valakinek tapasztalata? Mire érdemes odafigyelni? -
matyiGo
aktív tag
-
Gábor-KJ
őstag
válasz
matyiGo #1199 üzenetére
Hihi - Galaxy S6-t hasznalok, imadom meg minden, de vettem tegnap egy borhatlapos makulatlan X2-t es elkapott ujra a feeling - foleg, hogy kb hibatlanul mukodik az X2 meg msot is.
Sajnos a Z es tarsai nem hoztak ezt az erzest kb semmiben - hacsak nem a hatlapon diszelgo M logo altal - legalabbis nekem. (amugy jo keszulekek a Z-k, de nem ilyen mint ez)
Szoval mindennel egyetertek amit irtal - noha az S6 S7 szeria mar nagyon rendben van, megha Samsung is.
Rendeltem hozza foliat meg 2db Supcase tokot.
Amig azok befutnak addig nem viszem utcara, de utana nagyon is!Viszont van egy ismerosom akinek a bambuszos X2 mostanaban ujraindulgat stb es sajna a reset sem oldotta meg.
Mi lehet a baja? Alaplap, szoftver, akku???
Ha ezek kozul valamelyik akkor kellene egy lezuzott donor.Zsirfecske telefonjat eddig lattam a hardverapron 10-ert, de most nincs ott.
Vagy megunta hirdetni vagy eladta.(?)Ha valakinek van lezuzott kijelzovel X2, akkor batran irjon privit!
Szoval ujra itt!
-
matyiGo
aktív tag
Samsung s7 vs moto x 2014
Sajnos összetörtem 32gigás moto x 2014em, így kénytelen voltam váltani. A használt piacon éppen nem volt semmi ezért vettem magamnak egy samsung s7et ami hasonlóan szép telefonnak ígérkezett. Igazából még szebb is picit. Használtam egy hónapot és úgy döntöttwm amint látok egy szép moto x 2014 et a használt piacon visszaváltok. Pár okot szeretnék ide írni csak hogy lehessen érezni hogy mennyire időtálló ez a modell.Jobban egyben van a rendszer. Ezt egyszerűen érezni lehet használat közben.
Jobb a szelfi kamerája. Nem viccelek, tényleg sokkal jobb a moto. Ezt profi fotósként mondom. Szánqlmas. Nem érrem hogy csúszhat ez át így a piacon mikor sokkal többet használjuk a szelfi kamerát.
A hátsó kamerája jobb a samunak, de haaználati és kimeneti szempontból elhalványul a dolog a minőség. Az hogy nagyobb látószöget ad a samsung izlés dolga.... Engem zavart mert a nagy látószög több torzió.
A samsung kezelése fapados a motohoz képest. A közelség érzékelő béna az állandó óra nagyon meríti a telót. .... Mondjuk konfortból nagyonerős a moto, egyszer rákapsz a jedi trükkökre szét használod ráadásul az iphone sem kárpótol.
Ok Google funkció sokkal hatékonyabb a motoban. Ezt kevesen használják de én sokat nyomom. Főlef a "find my phone" funkció miatt :-) a samszngban erre az az alternatíva hogy elkezdssz vele zenét játszattni ha egyáltalán felismeri a hangod a samsungban egyébként aksizabáló funkció.
Ha minden okos funkció be van kapcsolva borzasztó tempóban merül a samu.
Ergonómia: Nehéz. És rosszabb a fogása. Másfél két hónapot használtam, rá.kellett volna érezzek de nem sikerült.
Sérülékenyebb a samu.
Béna a hangcsipp, szebben szól a motorola, nem csak a külső hangszóró hanem a füles is . (Piston2 fülessel)Amiben jobb a samu:
nagyobb kijelző fényerő és alapvetően egy picit szebb kijelző.
Teljesen vízhatlan, de ez tökmindegy mert egy s7 árú telefont úgysem akarsz vízbetenni.
Van benne újlenyomat ami egyébként idegesítően bizonytalanul működik, különösen vezetés közben. Erről jut eszembe h nem tom mi volt a azar de a samunak hiába próbálsz dizel motorhang mellet címet diktálni. Ha nem ordítasz nem lesz találat.
Aksia picit jobb.. mondjuk 1-2órával, de az nagyon érződik hogy a samsung az adroid 7 ellenére is rosszul optimalizált.Ennyit mára. Üdv újra a klubban. Egy két hónap alatt el is felejtettem mrnnyire komfortos motorolát használni. Remélem mindig lesz egy szép használt mikor szétküldök egyet magamnál.
(Az újabb típusok nem jönnek be sajna. Talán a z vel teszek majd egy próbát. Egyelőre nem látom értelmét) -
DVlad
őstag
Sok halogatás után most frissítettük a telefont 24.221.7-re azt hiszem, és 6-os lett ez is. Azt hittem, hogy a nyelvek közül ezután itt is elérhető lesz a magyar, de nem.
-
Bropi
csendes tag
Sziasztok,probalta mar vki a CyanogenMod 14.1 Nugat 7.1 verziot a telefonjan?
Az XDA-developers foruman van egy Nov 17-i frissites ahogy olvasgatom eleg jol sikerult. -
DVlad
őstag
Mindenki a legutolsó gyári frissítéssel használja? Tegnap megint jelzett, hogy rendszer frissítés elérhető, de jegeltem ismét, mert nem tudom, hogy a gyári állapothoz képest romlik-e bármi. Anno a HD-t rendesen elkúrálta az update. Az x style-omon se fogom eloső körben felrakni a 7-et, az tutti.
Szóval, szabad frissíteni? -
K82
őstag
válasz
Jaffa75 #1176 üzenetére
A főzöttekben szinte kivétel nélkül van teljes értékű magyar nyelv. Active Display helyett Ambient Display van, a Jedi-trükkök mennek.
A végén vhogy mindig visszakúszott a stock rom GravityBox-szal karöltve, a főzött rom-ok alatt kicsit romlott a GPS pontossága - valószínűleg ez másnak fel sem tűnt volna mert navihoz tökéletes volt, csak az Ingress miatt vettem észre én is. A pontosság romlásán annyit kell érteni, h voltak olyan pontok amiket egy adott fizikai helyről stock rom alatt elértem, amíg egy custom alatt 1-2m-rel arrébb voltam.
-
Hatii
tag
Találkozott már valaki olyannal, hogy nem szól a telefon? Semmilyen értesítés: se hívás, se csevegő, messenger, nem szól. Ha csengőhangot akarok állítani, gyáriak közül, akkor kiválasztásnál némelyiket elkezdi lejátszani, némelyiket nem. Csenget hangerejét sem "mutatja meg", mikor beállításokban odébb viszem a csúszkán. Google play zene sem játsza le a számokat (couldnt play the track that you requested). Azonban pl. feloldásnál van hang, spoti-n is tudok zenét lejásztani, mármint szól is. Appokon belül is van hang. Lényegében csak értesítés és google play zene a hibás. Néztem hangerőket, némítást, semmi nem indokolja a csendet. Valami ötlet, hogy mi okozhatja?
Újra még nem indítottam, az lehet megoldaná, de engem az érdekelne, hogy mi okozza.Előző frissítéshez még: azóta nekem jött egy újabb. Gondolom akkor mindenkinek. Érdekes, hogy jó ideig semmi nem volt, most viszonylag rövid idő alatt 2 is érkezett.
-
barmar
aktív tag
kösz a válaszokat. a navigációs sávot akarom eltüntetni a beégés elkerülése érdekében.
-
barmar
aktív tag
sziasztok
rootolni hogy tudom ezt a telót? kéne a navigációs sáv eltüntetéséhez.
köszi -
anfer
csendes tag
Sziasztok!
Gondolkozom egy ilyen masina beszerzésén.
A fotók minősége javult a frissítések során, esetleg magyar menü?
Magyar nyelvű használatiról tudtok?
köszi -
mregyket
csendes tag
Nincs infója valakinek frissítésről? Lesz rá 7.0?
-
K82
őstag
válasz
Pistike1985 #1156 üzenetére
Első tippem az NFC lenne; ha nem használod akkor olyan hatalmas veszteség nem ért szerintem.
-
K82
őstag
válasz
kárátékutyá #1152 üzenetére
protectionfilms24.com
Minden telómra innen rendeltem fóliákat, probléma soha nem volt velük. Német cég, pár napon belül meg is kapod a csomagot. Egyedül a Savvies szériájuk kerülendő - olcsó, de annyit is ér.
-
Jaffa75
őstag
válasz
kárátékutyá #1152 üzenetére
nekem az üveg nem vált el, 10 hónapja van rajta! Ez volt a neve, de már nincs az eladónál az e-bay-en! (Thickness Tempered Glass Screen Protector for Motorola Moto X 2nd Gen. XT1092
( 262159639458 )) -
kárátékutyá
őstag
Van valakinek eladó, vagy tudtok helyet esetlegesen linkel, ahol sima fóliát tudok rá venni olyat, ami nem ér a széléig? Rendeltem ebay-ról, de akkora k@ki.... Csak sima fólia érdekelne, olvastam hogy az üveg elválik róla.
-
mregyket
csendes tag
Lefrissítettem, de nekem is 6.0-át ír.
-
Nálatok 6.0.1 frissítés után átíródott az "android version"? Nekem továbbra is 6.0-t ír.
-
válasz
kárátékutyá #1145 üzenetére
A total silence: teljes csönd. De persze megjönnek az értesítések, kijelzőn látod, de tök csöndben van.
-
válasz
kárátékutyá #1143 üzenetére
Do not disturb, ha lehúzod az értesítő sávot.
-
kárátékutyá
őstag
Néma üzemmódra hogyan tudom fogni? Egyszerűen nem találom. Arra gondolok, hogy kussoljon és NE IS REZEGJEN.
-
válasz
kárátékutyá #1140 üzenetére
És tényleg.
Nem gondoltam, hogy még bármi update-et is kapunk (még ha ilyen viszonylag 'jelentéktelen' update-ről is van szó).
-
kárátékutyá
őstag
6.0.1 frissítés érkezett.
-
K82
őstag
válasz
mregyket #1136 üzenetére
A gyári keresősávban sajnos együtt kell élned a keresősávval, ahogy előttem is írták, egy másik launcher lesz a megoldás.
A navigációs gombokhoz mindenképpen fog kelleni root, GravityBox pl. megoldja a problémádat (ahogy sok minden mást is stock romokon, az összes Moto telómon fent volt).
-
mregyket
csendes tag
A navigációs gombokat nem lehet átvariálni rootolás nélkül? Egyszerűen nem találom, hol kell átállítani. Angol nyelvű 6.0 van rajta. Ja és még egy kérdés a főképernyőről a google kereső sáv eltűntethető?
Ez a két dolog halálra idegesít -
kárátékutyá
őstag
válasz
kárátékutyá #1134 üzenetére
Megtaláltam...de azért ez így eléggé...fura
-
válasz
kárátékutyá #1131 üzenetére
Moto app -> actions -> Approach for Moto Display -> Off
-
kárátékutyá
őstag
Sziasztok!
Vettem egy X2-t. Egyetlen dolgot nem találok rajta. Zárolt kijelzőn felbukkanó óra + feloldás lehetőséget hol lehet kikapcsolni rajta?
-
-
Lovi24
senior tag
válasz
Jaffa75 #1126 üzenetére
Szia,az enyém Amazonos volt. Kb 1 hónappal a gari lejárta előtt kezdte el produkálni ezt a hibát. Még kb2 hét volt a gari végéig ,amikor jeleztem az Amazon felé a problémámat ( képernyőmentéseket elküldtem nekik,volt pár darab ) . Megkérdezték,hogy akarok-e másik telót ,de nem volt pont raktáron,így pénzvisszafizetést kértem. Visszaküldtem ,9300 kemény magyar forintért,de az Amazon visszautalta ezt is a telefon árával együtt.
-
-=Vacsek=-
senior tag
ez már nem az. akkor gondolom aksi csere kellene. az aksit még be is szerezném de tudtok olyat aki ki cserélné? ahogy néztem nem valami egyszerű mutatvány.
-
Lovi24
senior tag
válasz
-=Vacsek=- #1123 üzenetére
Szia,nekem is így kezdte,aztán már néha 30-ról esett 15%-ot és hasonlók. Úgyhogy én visszaküldtem, még szerencsére garanciás volt.
-
-=Vacsek=-
senior tag
hali. mostanában néha azt csinálja a telóm ha 15% alá esik figyelmeztet h akku szint alacsony majd még pár % merülés után egyből kikapcsol (10-13%). és ha ráteszem a töltőre 1%ot mutat tehát fullon lemerült. erre valami magyarázat vagy megoldás?
-
K82
őstag
válasz
jozsi966 #1120 üzenetére
Szia,
az X2-ben még nem volt magyar nyelv támogatás, arra pedig nem emlékszem h _ghiottone fórumtárs csinált-e hozzá "rendes" magyarítást.
tami92:
a MoreLocale csak a programokat "magyarosítja", a rendszer nyelve nem változik.
A kollega pedig mindenestül szeretne magyar nyelvet látni a telefonján. -
jozsi966
csendes tag
Sziasztok!
Nemrégen tettem szert egy Motorola x2-re valaki tudna magyarított stock romot hozzá ?
A Morelocale2 már próbáltam nem nagy sikeraz alap rendszer nem változott nyelv szempontjából.
A custom romok pedig amikben van magyar nyelv aok pedig a Motorola spec funkcióit nem támogatják.
Vagy a Magyarításban segíteni? -
tami92
aktív tag
válasz
zsirfecske #1113 üzenetére
-
-
tami92
aktív tag
Sziasztok. Mai nappal én is csatlakoztam, kicsit néptelen kis csoportotokhoz. Egyenlőre csak annyit, hogyha valakinek esetleg van olyan tokja a készülékhez amit nem használ, de még használható, lehet átvenném tőle amíg az enyém megjön, messzi Keleti Országból.
-
2o1i
senior tag
Sziasztok!
Lehet vennék egy ilyen telót és a kérdésem az, hogy rootolni lehet bootloader nyitás nélkül? Xposed kellene, meg hozzá a Flat Style Colored Bars app megelőzendő a navigációs sávok beégését.
OTG működik rendesen?
Köszi! -
zsirfecske
addikt
válasz
zsirfecske #1113 üzenetére
bakker, reggelre annyira betojt a kijelző, hogy ezzel meg is szívattam magam. szinte full sötét lett, csak foltokban látszott pár világos pont. kvázi vakon kellett lementenem, ami nem sima, tekintettel a lock screen feloldásra, usb mass storage mód bekapcsolására stb.
de végül sikerült, sőt, a factory reset is érdekesen ment, mivel az usb debugging nem volt bekapcsolva és menüből esélytelen vakon elérni ezt a funciót. így maradt az android device manager, ami távolról böngészőből simán wipe-olta.
legyen ez tanulság, ha betörik a kijelző, azonnal mentsd le és erase, amíg látszik rajta bármi, mert pár óra alatt teljesen besötétül. nomeg a remote wipe jóság.
ha valakinek kell bamboo 16 gigás alkatrésznek, szóljon
-
zsirfecske
addikt
sziasztok, bezúzott moto x2 bamboo kijelző sajna itt is. visszaolvastam, ezek alapján felejtős a csere (alkatrész és szakember híján). alkatrésznek eladni lehet így? még nem tudom mennyire üveg/digitizer halálról van szó
-
enigmawutash
tag
válasz
alexandrosz #1110 üzenetére
ezt szerintem csak Lcd-vel együtt cserélik : /
-
alexandrosz
aktív tag
Sikerült lezúznom az előlapi üveget. Az lcd nem sérült, az érintésekre is reagál.
Cserélhető külön az üveg, vagy csak lcd-vel együtt?Idehaza hozzá tud nyúlni bárki is?
-
Retroger
csendes tag
válasz
Retroger #1107 üzenetére
A napokban megpróbáltam orvosolni a kijelző előtti fólia hiányosságait.
A fölső és alsó részre celluxot ragasztottam szépen körbevágva. Nem volt rossz, de jó sem. van ahol kevés a felület ahoz hogy megragadjon, a lyukaknál a kijelzőre tapad részben, és rosszabbul néz ki mint a lyukas fólia.
Gondoltam egy merészet és a fóliát a gumi keret mentén körbe vágtam (természetesen nem a telefonon). a fóliától úgy ahogy van megszabadultam. A keretben körben azért benne maradt a széle de nem látszik viszont merevíti a gumit, ami így nehezebben hajlik mint egy gripshell széle. Így ez a tok már leginkább egy gripshellhez hasonló. Jelenleg csupasz kijelzővel használom, fóliát még nem ragasztottam rá, de vagy nem is fogok, vagy valami extra pormentes helyen próbálkozok, mert otton 2 macska miatt eddig sosem sikerült hibátlanul a dolog.A telefonnal amúgy semmi említésre méltó nincs, 306 órás Uptime mellett is stabil.
Asszem ideje azért újraindítani ha már eddig nem jutott eszembe.
-
Retroger
csendes tag
válasz
alexandrosz #1098 üzenetére
Két hete tesztelem a korábban említett tokot.
Két részből áll, a hátulja valami merevebb műanyag, ami nem anyagában színezett, hanem festett, de határozottan kellemes tapintású, matt felülete van. A kamera és a logó külön kivágást kapott, ami lehetne kicsit szűkebb is. Az eleje egy vastagabb fólia egy gumi keretben. Ez a gumi keret a sarkokon a telefon és a hátsó burkolat közé szorul, oldalt 3-3 alul és fölül 2-2 helyen kapaszkodik rá a hátsó burkolatra, plusz elrejti a headset és úsb csatlakozókat is, így azok por és csepp védelmet kapnak. A gumi keret a kijelzőfóliától kb fél mm-el kijjebb áll így kijelzővel lefelé letéve azon támaszkodik. A hátlap kb 1 mm vastag, oldalt viszont körbe 2-3 mm-el növeli a telefon méretét (147 mm x 79mm x 12mm -re). A gumi keret oldala rücsis, kivéve a gomboknál, de ezen a textúra eltéréseen kívül semmi nem jelzi a gombok helyét, amit így szabad kézzel sem lehet kitapintani.
A kifelő előtti fólia masszívan a keretbe van sütve, nem valószínű hogy egyhamar elválnak egymástól, eleinte rendesen elállt a kijezőtől, de miután levettem a kijelzőre tapasztott fóliát sokkal jobb lett, megszokható. A fólia a hangszóróknál és az érzékelőknél ki van vágva, ezeken a lyukakon keresztül voszont a fólia és a kijelző közé be tud kerülni némi por, macskaszőr ilyesmi. Időnként érdemes szétszedni megtakarítani és összerakni (miután teljesen megszáradt, monduk a nedves szemüvegtörlő kendő után). Ezeket a lyukakat megpróbálom majd valamilyen módon kicsit zártabbá tenni, és akkor tökéletes lesz
Asztalról már esett le laminált padlóra, nyom nélkül, kopás egyelőre nem látható rajta. Masszív dolognak tűnik, de ugyanakkor jól használható, az árát megérte. -
DVlad
őstag
Amíg kint voltam, a kollégám (az aláíró, tulaj) bement és megnézték, de nincsen rajta tiltás, mondták. Mikor hazaértem bementem én is, elmondtam, hogy mi a történet, mire azt mondták, hogy lehet kártya hiba, ezért kicserélték. Ez egy Londonból érkező (expansys) kártyafüggetlen motorola, nem lehet lockos. De ha még valakinek függő a telefonja, akkor is tudna roamingolni normál esetben. Gondolom, mert nekem sosem volt olyanom.
-
K82
őstag
Ha csak külföldön nem működik de itthon igen, én azért szétnéznék a Telenor háza táján. Ez tipikusan az az üzenet, amikor egy szolgáltatótól függő telefonnal akarsz más hálózatra csatlakozni.
Más szolgáltató SIM-jével próbáltad esetleg?Két dologra bírok gondolni:
- a T azért cserélte ki a kártyádat mert nem értették a problémádat, pedig lehet csak a roaming van letiltva (amikor a zasszonynak még feltöltőkártyás telefonja volt, azon nem volt alapértelmezetten engedélyezve a roaming, mindig kiutazás előtt kellett aktiváltatni)
- bár írtad h független a telefon, mégis mintha szoftveres (szolgáltatói) lock lenne rajta -
K82
őstag
Nincs, azt a szolgáltatónál kell engedélyeztetni/letiltani telefontól márkájától függetlenül. Vagy használod a flight módot.
Ha rányomok a Network Operators-ra, akkor meg kéne találnia az összes "elérhetō" hálózatot egy függetlnen (expansys), telenort használó motorola hd telefonnak? - igen
-
DVlad
őstag
Urak!
Itt is megpróbálok segítséget kérni.
Van olyan menüpont, ami a roamingot (nem data) engedélyezi vagy tiltja?
Előre is köszönet!Ha rányomok a Network Operators-ra, akkor meg kéne találnia az összes "elérhetō" hálózatot egy függetlnen (expansys), telenort használó motorola hd telefonnak?
A problémám, hogy ha elhagyom a határt (A, D, I, Slo), akkor nem csatlakozik fel sehova. A pin kód beütéses oldal alján ezt írja: Sim/Ruim card is locked - No service Hiába ütöm be, semmi. Amint újra eléri a telenort, kiválóan mūködik. Most kicserélték a kártyát, mert "lehet rossz", de amit az elején írtam, fennáll.
Tudnátok segíteni, hozzászólni?
Elnézést, ha off, de lehetséges, hogy valami beállítás probléma, amit nem találok valahol. -
dsr
senior tag
Sziasztok!
A moto x2-őm nem vette fel az áramot , vissza lett küldve garanciába , ám a német motorola szervíz most egy hónap után azt mondta rá , hogy mivel bootloader fel lett nyitva , ezért nem garanciális
Tudna valaki segíteni abban , hogy itthon hol lehetne értelmes áron megjavíttatni?
Köszi előre is a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ! 1 ÉV GARANCIA ! Független Samsung Galaxy S21 FE 128GB Graphite. WWW.TRUSTPHONE.HU - FLP377
- Samsung Galaxy s23 256GB !!! (Snapdragon Gen 2-es SOC) Cream színű gyári gari + carbon szálas tok.
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újszerű Xiaomi 13T 8GB+256GB 1 év Garanciával! Alpesi kék!
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest