- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Watch
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- One mobilszolgáltatások
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamy
senior tag
Szia!
Köszi, hogy írtál, a programra időközben magam is rátaláltam, egy ideje használom már, az általad is említett 15 ms-os késleltetéssel, de még így sem tökéletes. Sokkal ritkábban ugyan, de előjön a duplázás, bár abban sem vagyok biztos, hogy mindig elindul magától, vagy épp nem áll le menet közben. Most, hogy írtál, gondoltam megnézem milyen késleltetés van beállítva, és látom, hogy az unload felirat a szürke, vagyis nem fut. Azt meg végképp nem értem, hogy a CM10-ből miért hagyták ki, bár erősen gondolkodok, hogy visszaváltok a 7-re, csak az időt sajnálom a rengeteg beállításra. Az igazat megvallva többet vártam a fizikai billentyűzettől is, nincsen lapát kezem, de mégis kényelmetlennek érzem, túl kicsik a gombok. Persze, érthető, hiszen ekkora méretre így fér csak el. Bár nem mértem, de érzetre gyorsabban gépelek a VE66-on, pedig ott Opera Mini alatt nem működik a T9 se, ebben biztosan közrejátszik, hogy állandóan figyelnem kell mit ír duplán, meg javítgatni a hibákat. Szóval még mindig nem álltam át teljesen, tavasz óta nálam van a Milestone, de ha pl. hosszabb szöveget kell írni (mint most), inkább a VE66-ot használom, csak ez meg már nem tudom meddig bírja, párszor már eltemettem, de mégis itt van. Lehet, hogy túléli az újat is, bár lassan azért elrakom szegényt tartaléknak. Esetleg egy jó diktálóprogram hasznos lenne (bár akkor meg minek a billentyűzet), de azt olvastam, hogy ezek csak online működnek.
-
axioma
veterán
Letezik vadiuj fuggetlen D4. De nem gyarilag fuggetlen, rajta is van a Verizon felirat. Legalabbis amit en lattam az ebay-en, az ilyen volt. A ket olcsobb mar el is ment, most csak ezt latom:
http://www.ebay.com/itm/UNLOCKED-NEW-Motorola-Droid-4-XT894-4G-16GB-Black-Smartphone-1-2GHz-8MP-/230884590003?pt=Cell_Phones&hash=item35c1cb41b3 -
norvik
aktív tag
Természetesen van rajta ékezetes magyar betűkészlet, különben nem is ajánlottam volna. De olvasd el a privit is, amit írtam. Pl., ha hosszan megnyomod a fizikai u betűt, akkor megjelenik egy hosszú ű, majd gyorsan nyomkodva a fizikai bill-t, változik rövid, illetve hosszú u-ra, ü-re. És így tovább. De még mielőtt nekifogsz igazán használni, nézd át a beállításokat, és állítsd be, ahogy az kézre esik...
-
GGMPC
őstag
Aha van otlet!
A hiba nem az on keszulekeben van!
Szerintem ma mar ne piszkald es ha holnap is csinalja, akkor kezdj el fustjeleket tolni az egre!
Lehet, ez halozat gond is - ugyanezt csinalta 1 honapja az iPhone telefonom es kiderult valami cella gond volt az adotoronynal - kijavitottak es ok lett!
De a Play store is szerencsetlenkedhet!
-
norvik
aktív tag
Durva. Nem találkoztam még ilyennel szerencsére, ezért egyet kell értsek az előttem szólóval. Azt sem hinném, hogy az általam ajánlott app lenne a hunyó. Csak azt tudnám hozzátenni, hogy a legrosszabb esetben fel kell tedd az RSD lite-al az eredeti gyári legújabb ROM-ot, aztán telepíteni, azt, amit elégedetten használsz. Ha van rendszer mentésed, nem tarthat túl sokáig.
-
norvik
aktív tag
Köszi. A Razr Maxx HD-ról csak olvastam, hogy a múlt hónapban elkezdték forgalmazni a franciáknál, de semmi konkrét, tehát nem néztem meg francia oldalakat, hogy valóban lehet-e kapni. Régebben használtam az Anysoftot, de nem emlékszem ilyen hibára, persze lehet, hogy nincs olyan sebes a kezem. Egy jó ideje már a Smart keyboard pro-t használom, a jobb ékezetkezelés, és a remek szótára miatt. Hamar meg lehet szokni, jól testre szabható, nekem tökéletesen bevált, jobbnak tartom az Any-nél. Egy próbát megér, és talán a gondodat is megoldja. Nem ingyenes, de a próbaverzió tud mindent, amit a végleges. Talán ezzel is tudtam olyan tanácsot adni, mint anno a Debouence-al. Írok priviben is.
-
axioma
veterán
Keress vissza, nekem volt ilyen driver gondom, mert valami jobb kapcsolati modot akar a windows mint a sima usb, de azzal meg nem mukodik. Ha azt mondod a windowsnak, hogy driver frissitese, kivalasztod amit akkor leirtam (asszem sima usb host a neve), akkor onnantol megy. (Egyszer me'g megirtam, hogy ujra meg kellett vele csinalni, de most mar mukodik rendesen, azota nem kerte. Igaz, ha egy usb hub-on volt az egerrel, aka'r csak toltes modban, es lekaptam a dock-rol a telefont mert kimentem az irodabol, visszajove nem raktam vissza, akkor az eger fagyi allapotban maradt. Most igy kulon dugdosom a dock-ot es a bill-eger usb host-ot, azota nincs ilyen gond sem.)
-
GGMPC
őstag
Az elejere nem figyeltem! ;-b
Viszont a retek Windows7-nel tapasztaltam, hogy felmegy a driver, majd masik usb-be dugod a telcsit (tehat nem ugyanabba ahol elozoleg mukodott), nem ismeri fel es ujbol fel kell tenni a drivert!
Ami egyebkent egy vicc!
:-(
Bill Gates az emberiseg ellen! (rohadjon meg)
-
axioma
veterán
De, en a sportstracker-t hasznalom. De annak az alapmukodesetol nem szaggat. Illetve esetemben a szaggat is eleg eros jelzo, tekintve hogy mondjuk van a 20 perc alatt 2-3 egy masodperc koruli csond. Ami lehet me'g, hogy miota van mobilnetem, ilyenkor juthat eszebe frissiteni a statuszt vagy az emailjeimet (a gyari widgetek kozt nincs mobilnet kikapcs, meg hat nem is baj ha megy, bar eleg lenne ha csak a mail-eket nezegetne, de jelenleg nincs igazan konfigolva - telenor nem tud merni, megy jo sebesseggel ugy hogy a 100 megas csomagom alig tobb mint egy honap alatt 2G-t fogyasztott, ezert eddig nem volt ertelme szurovel babralni).
Hm, lehet hogy ideje lenne hasznalnom a profilokat? Egyesevel kapcsolgatok mindent, igy lusta modon csak amit muszaj. Pl. wifit csak akkor lovom le, amikor a bicikli miatt bekapcsolom a gps-t... mert akkor keznel van, es tudom hogy kikapcsnal is eszembe fog jutni. De lehetne biciklis-utonlevos gps-szel nulla wifi meg mobilnet, itthoni csak wifi nulla net nincs gps, es ceges-mindenes. Hasznalja valaki, mennyire kenyelmes? Azt is csak lustasagbol nem csinaltam meg, hogy kulonszedjem az otthoni, a ceges, meg egyeb programjaimat, illetve eddig mas oldalon voltak de eleg zsufin. Na majd egyszer ha nekiduralom magam megint tamagocsizni vele...
-
-
GGMPC
őstag
Ha neked az nem gond, hogy minden problema kovetkezteben krealsz egy uj account-ot, akkor nem baj!
Nekem az lenne!
Csinaltam is egyszer majd azt mondtam: nehogy mar emiatt a szar miatt legyen egy tucat Blur accountom - nem en vagyok erte, hanem...
De ez nezopont kerdese!?.
Csoki-Banan
;-)
-
HerrMajor
csendes tag
Nos köszönöm a végén sikerült egy factory resettel megoldani a problémát, a meglevő blur account-ot hozzárendelve. Így maradt minden a régi, de ez a facebookos dolog kissé fura. Mint általában a facebook. Túl sokat akar tudni. Am így már tökéletesen műkszik minden ismét, és progikkal a személyes adatokat is vissza tudtam pakolni, mint az üzenetek, kontaktok, alkalmazásbeállítások; stb. Az egész folyamat kb. 1 órát vett igénybe.
-
norvik
aktív tag
Nem. Egyetlen hátránya a nagyobb internet forgalom lehet, ha mindkettő szinkronizál.Esetleg kipróbálhatnád a Smart Keyboard-ot. Nem mondom, hogy biztosan segíteni fog, és azt sem, hogy ez az egész az AnySoft hibája, hiszen eddig én is azt használtam, és nem volt vele gondom (kivéve a nagybetűket ékezetekkel. De mivel a Smart-ot másképpen kell használni, talán jobb lesz nálad. Kicsit szokni kell a használatát, de pár nap után tényleg csak jót mondhatok róla. Fizetős app, de ha a próbaverzió bejön neked, priviben megadom a linket, ahonnan leszedheted a Pro verziót, ami nem kerül egy filléredbe sem.
-
norvik
aktív tag
Ha semmiképpen nem engedi, akkor egy gyors factory reset, sok mindent jelenleg még nem vesztesz vele. Indulásnál használd az új blur-os regidet, de gmail- bejelentkezésnél a régit, és akkor újra elérhetőek lesznek a régen megvásárolt cuccaid. A fizikai billentyűzet most jó?
-
norvik
aktív tag
Szívesen. Azért ajánlottam, hogy más email cimről lépj bég, mert nagyon sok mindent elment a blur. Pontosan nem tudom, hogy milyen szinten, de azt tapasztaltam, hogy factory reset után még a widgetek is pont ott voltak, ahol előzőleg, háttérkép, stb. Mintha nem is lett volna előzőleg legyalulva. Nem állítom, hogy a hiba biztosan elmentődött, de nem akartam estélyt adni arra, hogy esetleg a Blur vissza állítsa. Ha minden OK, akkor a Gmail fiókod vissza állíthatod, a Google csak a kapcsolataidat, na meg a Play-t szinkronizálja igazán.
-
norvik
aktív tag
Ez elég, nem kell más. Vagyis a legújabb gyári. Nem tudom mi okozhatja, csak remélni tudom, hogy a softot valami behülyítette. Végül is igen, factory reset-re gondoltam. Ha elégedett vagy ezzel a gyári rommal egyébként, akkor felesleges áttérj főzöttre. Persze nem lebeszélni akarlak, én is főzöttet használok, csak én eleve elégedetlen voltam a gyárival. Ha már factory reset, akkor legyen kövér szerintem, semmi se maradjon meg még véletlenül sem a régiből. Vagyis töltsd le az RSD lite-ot Innen. Aztán Töltsd le innen a gyári romot. Flash-eld fel a telóra, akár többször is egymás után, majd ezután csinálj factory resetet. És hogy teljesen szűz legyen a telód, a helyedben egy új email címmel regiznék be a blur-ra, és a Google-ra indulásnál. Persze, a kontaktjaid ezzel "elvesznek", de egy előzetes vcf fájlba ha előzőleg kimented őket, megspórolod a begépelésüket. Ha esetleg mégis inkább főzött romot akarsz, segítünk abban is. Bár jelenleg az a legfontosabb, hogy a bosszantó hibák eltűnjenek.
A romok között ezt keresd: MILS2_U6_4.1-22_SIGNED_UCAMILESTONE2B1B80E1014.0R_UCXMILE2GBQWRTGB_P016_A006_HWp2a_Service1FF.sbf
Ez gyári 2.3.4, angol -
norvik
aktív tag
Nagyon meglep, amit írsz. Az M2 azért nem egy gagyifon kategória. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem hiszem el, amit írsz, csak azt, hogy valami nagyon nincs rendben a telóddal. Az itt lévők többnyire megelégedéssel használják ezt a telót, és nem ok nélkül. Függetlenül attól, hogy gyári, vagy valamilyen Custom Rom-ot használ. Elárulnád, hogy nálad melyik rom van fenn? Egy frissítést mindenképpen ajánlanék, szerintem meg fognak szűnni ezek a hibák. Ha a legújabbat használod, abban az esetben is jót fog tenni egy újratelepítés, egy gyári vissza állítás. Ha ezeket megcsinálod, és még mindig változatlanul rosszul működik, akkor egyedi hibáról lehet szó, szabadulj meg tőle.
-
axioma
veterán
Hm, en meg attol feltem, hogy trivialitast irok itten... e'n meg forditva indultam, a kepernyon matataskor alapbol hosszan kell nyomni, es csak utana tanultam meg a dupla nyomkodast.
Igen, nem minden ekezetes jon fel, tuti beallithato valahogy (esetleg nyuzni kell erte valakit hogy csinalja meg ha a programban kell matatni), de en nem foglalkoztam vele, hozzam kepest mar az is sok ha valami ekezet van
Amugy fura ez az ekezetesseg, mert gepen ugye nem kapcsolgatok, de a mobilon mar egybol duplaz/triplaz a kezem ahogy kell... szoval az elvileg atmenetibb modon irok emberibben, mert azt mashogy nem hasznalom, csak ekezetesen. -
FireFox1996
őstag
Nah, kijött az újabb ICS 4.0.4 builder, amiben már megy a videó felvétel, és H264 decoding, ez már RC1-es:
* 2012/7/1:
- enable TI.720P Decoder (need more fine tune with buffering)
- fix recording problem
- sync repo 07/01 -
norvik
aktív tag
Kicsit hazudtam, mégsem tökéletes. Az a hibája, hogy amikor ékezetes nagybetűt szeretnék begépelni, ezt nem teszi meg az istennek sem, kénytelen vagyok összecsukni, és tapizva bevinni a kívánt ékezetes nagybetűt. Lehet, hogy Anysoft hiba, és az is lehet, hogy csak én nem mélyedtem el eléggé a beállításokban.
-
norvik
aktív tag
Amire utaltál, az a 2.2.2.16-os, jó régi gyári romra vonatkozik. Neked még ez volna fenn? A későbbi verziók, akár gyáriak, akár főzöttek, már nem tartalmazzák ezt a hibát. Legalábbis én nem tapasztaltam szerencsére, mert tényleg nagyon zavaró lehet. Én is a fizikai billentyűzet miatt döntöttem emellett a teló mellett elsősorban. Rengeteg email írok rajta, és nincs vele gond egy szál sem.
-
norvik
aktív tag
A CM9 korántsem tökéletes még:
Not working:- HWA (include Flash, Chrome)
- Crystal Talk
- H264 high profile decodingKnown Bugs:
- 3G Roaming
Ezekből engem a roaming és a zajcsökkentős tel. beszélgetések zavarnának leginkább.
Van ezenkívül ugyan még egy CM9-es verzió, de az még béta állapotban van, tehát ennyit sem tud.
Igen, visszatérhetsz a gyári romra, ha nem tetszik.
Mi a gondod a billentyűzettel? Próbáltad már az AnySoftKeyboard-ot? -
axioma
veterán
Hivasfelveves, leptetes van. Bal fuleden kozepen a hivasfelvetel, alatta-felette hangero. Jobb fulon alul-felul leptetes, kozepen Pause-nek tunik, azt nem probaltam, a telefonon inditottam eddig (majd este megnezem).
Egy gondom van vele: a leiras szerint (apropo, megvan a neten, azt sztem a sima motorola-sat mellekeltek: http://www.motorola.com/staticfiles/Support/Mobile%20Phones%20Accessories/S9/US-EN/_Documents/Static%20Files/S9_UG.pdf) toltes elejen piros, majd sargaba es vegul zoldbe valt a led. Ehhez kepest toltottem (hozza adott toltovel, madzaggal, direkt nem kavartam) orakig, es piros maradt. Ellenben muxik. Erdekes, mert az elozo sztereo fulesem az siman tudta a piros es sargat, de zoldet azon se lattam - vagy hat a led-zoldjet nem tudtam a sargatol igazan megkulonboztetni. Valoszinuleg fel van toltve, csak a statusz rossz; majd valamelyik nap megprobalom geprol, eredeti moto usb-kabellel tolteni (az meg egy fokkal vastagabb, remelhetoleg a fem is benne), hogy az csinal-e valtozast. De lehet, hogy ez csak ennek a peldanynak a baja. -
domesz
aktív tag
M2 = Milestone 2
D2G = Droid 2 Global /csak nincs külön topikja és majdnem megegyezik a 2 ezért beszélünk róla itt is/A Milestone 2 rootolható 2.3.4 rendszer alatt is és könnyedén rátehető egy CM7 vagy CM9 ROM is.
A D2G-t holnap letesztelem és rávarázsolom a CM9-et mert arra is találtam egy megoldást.
-
norvik
aktív tag
Nem túl bonyolult a dolog, szívesen segítek benne, csak döntsd el, hogy melyik romot választod. 2.2-re nem tudsz visszamenni a 2.3.4 után, de ettől függetlenül könnyedén fel tudod rá tenni a kiválasztott romot, és meg vagyok győződve róla, hogy igencsak kellemes meglepetésben lesz részed, mert a telefonod szebb, gyorsabb lesz. Persze, egy hátránya azért van a dolognak, a kamera nem fog HD felvételeket készíteni.
-
norvik
aktív tag
Tudtommal csak akkor szabadulhatsz meg tőle, ha custom rom-ra cseréled. Engem is idegesített, nekem is cserélgetni kell a SIM kártyát utazás közben, és nem minden helyzetben van internet elérés, olyankor meg teljesen használhatatlanná válik a teló, mivel nem tudok bejelentkezni.
-
sycorax182
tag
ja, már uncsi a várakozás, de már nem is érint szerencsére
nagyon féltem ettől a romtól, h tele lesz buggal, hibával, nem fog működni ez-az...
nekem tökéletes, még nem kellett újraindítani a telót, nem zabálja a ramot, sokkal gyorsabb. olyan gyors, mint a villám. semmi nem akad vele. akksi idő is nőtt. egyetlen dolog nem működik rajta. ha lezárom a képernyőt, nincs az a katt hang. na bumm... más tapasztalt ilyet?
komolyan mondom, mintha új telóm lenne, újra szeretem
mondjuk egyet megtanultam, ha lesz alternatíva és ilyen marad a motorola támogatása akkor soha többet nem veszek... a készülék maga nagyon fasza, nem tudnék mondani semmi hiányosságot. ami nekem kicsit kevésbé jó az a qwerty, igaz én egy nokia e90-et használtam előtte, annak álom volt a qwertyje, tehát ahhoz képest sokkal gyengébb természetesen, de azért bőven jó -
[Anduriel]
aktív tag
Köszi a választ, mostmár szinte minden világos, a lock screenre meg rákérdezek
Hát ha az ember ilyen kialakítású telefont szeretne akkor túl sok lehetősége nincs, és tudom, hogy botrányos a supportjuk, de ilyen kategóriában szerintem ez az egyetlen telefon aminek van stílusa, és ez nekem elég fontos. Fontosabb a 2.3-nál, ami ráadásul szerintem nem is tartogat sok újdonságot, bár ha lesz akkor biztos azonnal felteszem.
-
ice9
tag
használok időjárás widgetet (Fancy widget pro (pro változat nem ingyenes)), nálam semmi ilyen jellegű gond nem jött elő (akkor is ment mikor teszteltem az airplane módot). Motorola gyári widgetei am olyanok, hogy néha elfelejtenek frisíteni. Ez nálam is ilyen. (facebook, rss)
gyári navit 1x se indítotam el.
-
youngboy
senior tag
Bármilyen pixelhibára?
Arra a bizonyos ISO dokumentumra hivatkozott a Speedshop, amit sajnos még nem sikerült megszereznem. Ezt vártam volna (várom) a Motorolától. Mert ha mást mondtak volna, akkor lett volna mivel menni a boltba.
Egyébként ezen ISO alapján nem mindegy, hogy milyen hibás a pixel, hány darab van belőle és mekkora területen. Ennyit tudok róla.
De beszéltem már olyannal is, akinek a bolt a Defy-t cserélte. Viszont nem tudom, hogy garanciában vagy csak az "image" miatt. -
D@niel
addikt
Nekem csak annyi volt a gond, hogy windows kontaktokat felvigyem g-mailre. Most ott vannak, viszont nem tudom hogy csináltam, mert már kapkodtam kissé. Persze, azóta lett 1-2 új szám, amit fel kell majd vinnem. Legjobb lenne, ha nem egyessével kellett volna felpakolnom őket...
Az a fontos nekem, hogy ha majd megadom a mobilnak a gmailem, a névjegyzékbe szépen berakja a számokat.
-
nepeti
csendes tag
A gyárival az volt a problémám mindkét alkalmazásnál , hogy egyrészt nem tudtam manuálisan szinkronizálni és a logikájára sem jöttem rá, hogy mikor mi alapján szinkronizál. A másik, hogy több funkciót el lehet érni velük, én ezeket javaslom, widgetnek is ki lehet őket tenni.
-
ice9
tag
én használok 2 tokot is, fóliát is. Az egyik belebújttatós, másik mágneses övre rakhatós. Kijelzővédő fóliát csak azért vettem mert így jobban csúszik az ujjam a kijelzőn. Ha megtakarítom utánna nekem nagyon tapad a lapozásoknál, de sikerült viszonylag normálisan felraknom. (alul 2 helyen látszik csak, így nem nagyon zavar)
-
Cyberpunk
félisten
Habár nekem az előd, van de talán én is segíthetek.
Én fóliát nem használok gorilla glass üveg van a kijelző fölött több mint fél éve megvan semmi karc. Tokot azt viszont használok egy sima bele bujtatós tokot.Igen néztem rajta filmet el lehet lenni vele ha nagyon muszáj. Rockplayer szinte mindent lejátszik szóval még konvertálgatni sem kell.
-
ice9
tag
Tetheringet nem próbáltam, egészen mostanáig. Gyárilag van benne egy 3G mobile hotspot nevezetű program. Működik. Tegnapelőtt beaktiváltam a kék szolgáltató 1 hó ingyen 500mb csomagját, így most gyorsba kipróbáltam. Szobatársamnak osztottam netet egy E52-es készülékre. tökéletesen működött. Érdekesség, hogy a wifi kapcsolat internetét nem tudja továbbosztani (bár sok értelme tényleg nincs)
nem véletlenül 3G hotspot a neve.
Üzemidőről annyit, hogy elég sokat nyomkodom mert még nincs teljesen konfigolva, de normál használat mellett olyan 2 nap.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 PRO - 128GB - Deep Purple - 85% akkumulátor
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged