- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
axioma
veterán
Tok vicces, hogy betolod azokat a hsz-eimet, ahol ot VEDTEM, hogy nem sajat haszna erdekeben a "mindenbol az eredetit" nyomja, csak azt mar nem idezted, hogy az elozmenyben vele kotozkodtek, hogy ez nala csak reklam a sajat dragabb eladasanak, a tesco + unlock helyett.
A magyar szerviz meg nem magyar hanem semmilyen hivatalos beszerzest nem tudott (arra ment ki a jatek, hogy utangyartottat nem hajlando beepiteni, igy hozott anyagbol se hajlando mert ki tudja mennyire eredeti es az nem vallalhato, nem az volt a kerdes hogy a magyar kereskedo zsebet tomje). Es senki nem vallalt at volna semmi koltseget, ezt hogy honnan vetted (nem is remlik hogy szoba kerult volna, vagy ha lehet humor szintjen kiesett, az tuti hogy amikor felhivtam a szervizest, akkor pont hogy forintokrol lett volna szo, csak nem mondott semmit, a beszerezhetetlenseg miatt).
Ne haragudj, de azt hiszem, eppen elegge sikerult kiforgatni minden szavamat ahhoz, hogy ezentul lehetoseg szerint nem valaszolok ebben a topikban semmire, max. maganban, ha masvalaki kerdez. -
axioma
veterán
Mar majdnem visszakerdeztem, hogy mi az hogy UGY, de leesett, utangyartott. Nos, valoban nem a hivatalos szervizbol rendelest vettem alapul (megjegyzem, bo egy eve megprobaltam, de a topiktarstol kapott szervizes kontakt azt kozolte, hogy NINCS hivatalosan beszerezheto digitizer MM2-hoz es nem is lesz, tehat vagy o tevedett, vagy az sem az amivel te szamoltal). Kulon erdekes, hogy az en ebay-es digitizertemen fekete filccel le volt takarva a Motorola felirat, mert ugye jogilag nem arulhatja azzal, erdekes kerdes hogy akkor miert nem nelkule gyartjak, ha csak koppintas.
Termeszetesen azt megertem, ha rossz a tapasztalatod, nekem nem annyira, majd kiderul ha a kabelre raszanom magam, hogy esetleg tenyleg az uj digitizer makkant meg vagy sem (es el fogom mondani itt, ahogy eddig minden mast is, a tevedesemet is).
Gyanusitani senkit nem gyanusitottam, csak a takarekos megoldast allitottam szembe az altalad szamolttal. Ha azt irtad volna, hogy eredeti alkatreszekkel javitani nem erdemes, akkor nyilvan mindenki szo nelkul alairja. Erre a telefonra ugy kell nezni, mint egy 15 eves Suzukira. Azt is a hasznalati erteke miatt szeretjuk, es nem az eredetiseget tartjuk alkatreszvalasztaskor szem elott... aki meg megteheti, vesz egy 10 evvel fiatalabbat inkabb, ez termeszetes.
Szoval peace, semmi egymasra licitalas plane gyanusitgatas nem volt a dologban, csak mas a szemleletmod, mert valoszinuleg teljesen mas az eletkorulmeny, amibol szemlelodunk. -
axioma
veterán
Kabel 9-10 digitizer 10 vagy kerettel egyutt 16 segedanyag 1 db 1 dollaros cs.huzo ami megmarad... nalam nem jon ki a 70 fele se, harmada ha szepitkezteted is, es egyben rendelve is vamhatar alatti, de ugyis darabonkent free shipping. Vagy ha ugy nezem, keret nelkul otode a keszulekcsere aranak, amiben raadasul a digitizer ismeretlen allapotu (marmint elettartama melyik reszen van).
Persze, en is szivesebben vennek masik keszuleket, de most nem fogok... -
axioma
veterán
Bocs, de ezt most nem ertem...
1. a szalagkabel minden csatlakozoja teljesen korrekten vagy bepattano, vagy becsusztatas+pocok atkapcsolas elven mukodik
2. legalabbis a szetszerelesi folyamatban a digitizerhez, nem pedig az lcd-hez kapcsolodo resz (ott a hangszoro korul) ami kerdeses lehet, az lcd-t nem is feltetlen kell elvalasztani az alaplaptol (bar fizikailag "lifeg"); mondjuk a digitizer-szalagkabel csatlakozo igen trukkosen hozzaferheto helyen van (szetszedni konnyu, de osszerakni... vagy persze lehet hogy nem kellett volna elobb a keretbe az ujat beragasztanom), igy nalam se tuti hogy nem az okozza a hibat (egyebkent teljesen hasonlo a jelensegem, a vissza gomb feletti sav es a kepernyo legjobboldalan par pixel nem erzekel, igaz nekem kozte igen, igy altalaban tudom megfeleloen forgatni es/vagy billrol vezerelni, amig egyszer ra nem szanom magam a szetszedesre...)
A szalagkabel erosen gyanus a leirt esetben, de en nem feltetlen vetnem el a teljes szett rendeleset, ha me'g az eredeti digitizerrel fut, mert ugyanazt kapja mint en pepitaban: en a digitizert csereltem a kabel nelkul es kezdhetem majd ujra, o meg megcsinalja a kabelt es sajnos a statisztika szerint nemsokara szedheti szet a digitizer miatt (mondjuk ettol meg azt ketlem, hogy elore azon a ponton osszecsatolt allapotban kuldenek a szettet, sztem akkor is ket kulon alkatreszben). -
axioma
veterán
Napi grafikon - legalabbis ami kepeket linkeltel - azon nincs. Pedig azt nezem surubben. itt az elso kep. Es mondom, elerheto, csak a widget modban nem latom a heti elorejelzest, es eggyel tobb klikk. Na bumm. Csak jo lett volna, ha sikerul a regi modon mukodesre birni...
-
DuDieHUN
aktív tag
na felment a gyári rom, kérte a pin kódot, de megint kiírta a SIM-es szöveget és utána belépett rendesen a menübe, és simán tudtam hívni, tehát úgy látszik jó
köszönöm, mindjárt megnyomkodom milyen
szerk: folyamatosan fc-zik az android.process.media, még nézem mi lehet a gond...
-
-
DuDieHUN
aktív tag
-
-
norvik
aktív tag
Üdv!
Abból én is rendeltem egyet, nem tudtam ellenállni a nyitott bootloader-es developer verziónak. Kiváncsi vagyok rá, hogy mennyire jó a procija, amit hangfelismerésre fejlesztettek. Tényleg jobban felismeri a hangot, normálisan lehet vele pl. levelet diktálni? Isteni lesz, 3 teló fogja húzni a zsebeimet, M2, D4, és az X...
Ja, a D4-ből sikerült előcsalogassam az FM rádiót, egy appal. Tehát van benne, és tökéletesen működik. Miért olyan hülye a Moto, hogy alapból tiltja? Hiszen ezzel csak értéknövekedést érne el. Hány olyan ember van, aki ragaszkodik az FM-hez? Sztem sok. És ezeket kapásból el is hajtja... -
axioma
veterán
A nagy kozponti kanyargos kabel, aminek a vegen van az lcd csati meg amugy a hangszoro, azt kene megnezni, hogy a csatitol eltekintve, azaz az alaplap fele ugyanaz-e. Bennem is felmerult mar a kerdes, tekintve hogy annak a kabelnek van a masik meghibasodasi modja, hogy a csiki-csuki miatt a szigeteloreteg lejon rola, es amikor igy osszeernek a nem osszeillo kabelek az athajtason, akkor (pontosabban attol is) johetnek a fantom erintesek. Bar volt itt kb. egy eve egy link, hogy csak ezt a szigetelest valami vekonyabb szigszalagszeruseggel megragasztottak, es megjavult. En se szedtem szet azota, plane nem a kettot egyutt, hogy ezt megnezzem...
+1: magat a kabelt mashogy kell a ket keszuleknel kifuzogetni... egyiknel kell bujtatni, a masiknal nem. Hasonlonak hasonlo persze ettol meg, a felette levo valamelyik elem ter el (femlemez alakja).Ja az lcd az teljesen kulon van, az lehet hogy 1:1 kompatibilis, bar ott is kell valami csati legyen persze, nem is neztem mert effektiv a digit. cserehez el se muszaj tavolitani. Az elteres a digitizernel van. (Egyebkent MM1 is van amiben kompatibilis ezen a tajekon.)
Tipp: valami oldalon alkatreszlista, bar ez kb. eselytelen, esetleg youtube videorol lenezni, bar szerintem ott csak akkor lehetsz biztos benne, ha latsz egy elterest, az egyezesben eleg nehez.
-
axioma
veterán
Az eleje hogy 0 koruli osszeget kolthetek ra. Persze az 5e egy telefonnal 0 kozeli, tehat annyi beleferne, HA egyreszt amit veszek rajta az hasznalhato (lock kiesik, mert turbo sim csak akkor OK, ha mobilnetet nem akarsz), masreszt ha a sajat telefonjaimbol nem tudok normalis mukodesre birni valamit (mert ha igen, akkor a 0 Ft is nyer az 5e-rel szemben).
Bocs, kicsit zanzasitva fogalmaztam.
Sim lock info ossz amit irtam. Vagy megy, vagy nem. De ha megy, akkor ki kell fizetni... ami ugye neked csak akkor buli, ha kilockolva tuti kell valakinek, a kilock araval egyutt.
(Vagy a proba helyett kell szervizes ismeros a lentebb altalam emlitett progihoz tartozo hardverkulccsal, mert az ki tudja utni.) -
axioma
veterán
Most azonnal tuti nem. Valoszinuleg csak a ket unnep kozott lesz idom telefonokkal foglalkozni, addig nem tudom eldonteni, mit hozok ki abbol ami van. Sajna a budget kb. nulla, mar persze az otos azert elegge kb., de csak tuti hasznalatba veheto allapotban tudnek mit kezdeni vele, csak ha a tobbit nem tudom hasznalni.
A sim lock az az egyszerubbik modon nem jon le rola? Orosz csoka az ebay-en, az elso koros kodokat adta anno valami 5-10 dolcsi korul, de ha videoztad hogy nem muxik, visszaadta. Akkor nem muxik, ha kapott kozben frissito kodot...Nem a digitizer problema ez a lassulasos (az a hulyulese is van), hanem egyszeruen egyes interrupt jellegu tennivalok (pl. bejott egy naptar figyelmeztetes) neha annyira fagyasztja, hogy 10-20 masodpercig semmire nem reagal. Aztan kikeveredik belole (ez azert szep tole), es megint hasznalhato a normal sebesseggel. De neha me'g olyan helyzetben is elofordul, amit nem tudok ilyen valtozashoz kotni. Eleg idegesito...
A tippet azert koszi, meg fogom nezni. -
-
axioma
veterán
Jo, de azt itthoni fizetesbol vammal stb. kifizetni... ha kikoltozunk, akkor mas fizubol es extrak nelkul kell ezt produkalni, nagy kulonbseg!
ROM tippet koszi, kitalalom hogy kell-e a wifi megosztas, lehet hogy atmenetileg nem, van mifi es lesz egy ideig bele mukodo sim. Erdekel a kitkatfoleg hogy direkt irtak hogy gyengebb hw is jo lehet neki, mert azert idonkent - bar lehet hgoy a hibak miatt - randa akadasokat is tudok produkalni.
ugyeletes: azt hittem hogy azok az MM2-hoz tippek, csak egybecsuszott... na akkor nem oromkodok. droid4 ha lenne, vszinu megprobalnam egy ideig eredetiben.
-
EasyKnight
tag
A 10.2-vel gondjai voltak a késszüléknek... Nem akart fényképezni, lefagyott, és hasonlók. Gondoltam jobb a békesség, marad a sima 10.
És fel is merült bennem egy kérdés, ami talán megválaszolható.
Meg lehet-e osztani a telefonmemóriát? Mármint.... Ott van 6 giga hely, ha minden app-ot feltelepítek, amit szeretnék, akkor is marad 3-4 giga. Ezt szeretném úgymond szabadon felhasználni. Mondjuk zenék/e-book-ok tárolására.
Az elmúlt 3 évben nem volt olyan készülékem, amibe MicroSD kellet volna, így nem is igazán értem ezt a helyzetet -
axioma
veterán
Most szereltem eppen ossze. Megprobalom a kiutest, de a D2G mar bevitt egy talalatot nekem: annyira tuti voltam, hogy a kijelzo a rossz, most osszeraktam az ujjal, es a szelso savban me'g mindig nem jo... (ill. valami csatlakozot is kihagyhattam, mert nem jo a giroszenzor, bill. kihuzasra valt, de oldalra fektetesre nem). Epp ezert jottem fel panaszkodni, hogy egyelore nem nyert... me'g az is lehet, hogy amit kiszedtem, az mint digitizer jo, csak persze hasznalt. Illetve hat hianyzik a ragasztojanak egy resze is (ami a kereten ragadt, azt csavarhuzoval letoltam, hogy ne legyen az a pici elallas sem, ami a Mile2-nel maradt. Porra, ujjlenyomatokra most jobban vigyaztam, az is latszik rajta.
Droid 4 mar csak cserevel johet a haztartasba... pedig erdekelne.Ja, a kikodolast ettol fuggetlenul koszonom, mindjart nekifutok, hogy legalabb az meglegyen, aztan kitalalom, mit csinaljak a masik bajaval...
-
axioma
veterán
Mit tett szegeny ember... egyreszt a kitiltas miatt, masreszt hogy megis eladja a Droidot.
Elvileg most hetvegen tenyleg osszeszerelem a D2G-t (bar ezt 2 honapja minden heten igy gondoltam...), ha beindul es tudom fuggetleniteni, akkor kell. Mar persze ha addig nem viszi mas. -
GGMPC
őstag
Az màr a múltté - papa - ezek nemsokara térdre robbantjàk a mobilpiacot!
(Ha mégsem, akkor az a mikrofos miatt lesz)
A masik kommentedhez, meg annyit, hogy: "jézusom"-hoz volt szerencsém többször is - ezért dobtam az amoledes Moto szériàt!
Föleg bebootolaskor làtni, de esti pötyögésnél is làthatò!!! Egy vicc!
-
ugyeletes
tag
LTE-t hiaba kapcsoltam be, csak H betut irt... android 4.3.1 -es slimbean 1.8-at tesztelek, eddig jol viselkedik!
ha mar itt vagyok, majdnem milestone 2:
Motorola A955
DROID2 elado, a gps asszem nem megy rajta, mas minden tokeletes. Atlatszo kemenytokban. Sim slot nincs rajta! Gyari rommal.
Jo dolog az erintokepernyos billentyuzet, de egy qwertyn az igazi gepelni.
Ugy lehet netre hasznalni, hogy tetheringelsz a "sajat" telefonoddal, s szorsz neki wifit vagy bluetoothot, vagy meglevo /otthoni vagy free/ wifi kozeleben vagy.
Ugyebar vettem egy droid4-et igy feleslegesse valt, de nagyon szerettem. Pecsett megtekintheto, tovabbi infokert privi! -
ugyeletes
tag
-
Szergely elv
csendes tag
Na 90%-nál levettem, bementem a gyári recoverybe, és nyomtam egy Wipe-ot, majd újraindítás, és láss csodát, elindult! Korábban is akartam már matatni a gyári recoveryben, de valahogy bármit nyomtam nem történt semmi. Most magához tért végre
Nagyon köszönöm a segítséged!
-
Szergely elv
csendes tag
Nem hiszem, már több mint 5 perce bootolt, de talán 10 is eltelt. Ahogy láttam időnként bepislant, mintha újrakezdené, meg tegnap is próbáltam már mindent, szerintem ezt a kombinációt is. Aztán magára hagytam, mikor ránéztem már ki volt kapcsolva, be se tudtam kapcsolni. Mindjárt gondoltam, hogy az akksi merült le.
Persze ha feltöltődött azért ráeresztem újra a fixedet.
Egyelőre a gyárit akarom rárakni, legfeljebb ha a vevő ragaszkodik a CM10.2-höz, akkor rárakom neki, de ha problémás a visszatérés, akkor alapból pláne nem szeretnék magamnak pluszmunkát vele.
-
Szergely elv
csendes tag
Nem volt semmi előtte, csak rányomtam a gyárit. Lehet ez a gond? Még az Avast védelmére gondoltam kicsit, az is fent volt a CM-en, de elvileg a flasheléssel törlődik minden.
Azért kéne visszaraknom a gyárit, mert el akarom adni.
Bekapcsolva hagytam hátha esetleg elindul csak sokára, bár láthatóan többször elölről kezdte a bootolást, közben le is merült, kikapcsolt. Rádugtam töltőre, szerencsére a töltést felveszi, 5%-ról felment már 20%-ra. Most várok, míg befejezi, de nemigazán van ötletem hogyan tovább.
-
GGMPC
őstag
Te feltetted az eleted arra, hogy Xperia tesztpilota leszel? Leszokhatnal mar rola!
Ha van ezen a bolygon barki is, akinek kellhet az a szar, akkor az az expresszen fogja megvenni - toljad fel oda, de mar tegnap! (Mielott kiadjak a Z2 Z3 Z4-t - mondjuk ropke 2-3 het alatt es addigra mar csak egy telekommunikacios muzeumnak tudod odaadni - adomanykent! Deee mint tiszteletbeli neveloszuloje - ki lesz irva a neved egy kistablara!)
Pfff
jah - IOS 7 felkuszott tegnap - alaz mindent !
Haha el is kestel - majd az erdeklodok ezt fogjak kerdezni : Jaaaah ez nem a Z ultra? Akkor koszonjuk nem kell.
-
axioma
veterán
Amikor ranezek, orulok hogy meg qwerty telefonom van.
A global darabokban, de epp ma befutott a digitizer, ugy latszik csak emlegetnem kellett (bar sokkal szarabbul volt csomagolva, a multkori elott le a kalappal). Hetvegen ha osszerakom, utana tudom kiprobalni. Bar most ket gyerek ket kulon iskola csinalt programot a dec.24 helyett dec.21 helyett most szombaton ledolgozni a napot... ugyhogy nem tuti, hogy hozzajutok. -
axioma
veterán
Nekem ez nem ekszer, hanem hasznalati eszkoz. Tudom, nem ez az altalanos.
Belul nem ujjlenyomat van, csak kicsit latszik a torlesi nyom. Oldalfenyben, kikapcsoltan, kb. akkor latom, amikor foliat cserelek. A folia sztem nekem pont segitett, hogy mikor leesett, nem lett komolyabb baja az uvegnek. Persze csak normalisabb minosegut erdemes, az egyretegu zavaroan serul a mindennapi hasznalatban, ami a kutyunek meg se artana. -
axioma
veterán
Mukodes tokeletes, de a zold ertesito led kicsit kivikagit a digitizer es a keret kozott, meg kikapcsolt kijelzonel kicsit torolgetni akarom mindig, mert a _belso_ oldalt sikerult megfognom (nem kesztyuben csinaltam). Nehol a keret e'le'n van feszites nyom, a fel nem fedezett plusz csavar miattt (video kihagyta), de csak ha nagyon keresed. Ezeket profi nem kovette volna el.
Mindennapi hasznalatnal ezek nem szamitanak. (Egyebkent a multkori leejtes a kereten latszik ugyan, de az uvegen szinte eltunt, pedig a folia alatt is serult, egy karc maradt csak, kicsi es a szelen). -
GGMPC
őstag
Hat rendben, ha nem - hat nem...
Mondjuk mukodesben makulatlan a D2G, de elviseltem volna eme dizajnt..
Azert koszonom a kinai utanajarast!
Kedd este lefotozom a r2d2 dokkolot es akkufedot a telcsivel egyutt es ezzel felteszem az i-re a pontot - eme topikban...
(azt hiszem)
-
axioma
veterán
Hat most egyelore halasztom, a sima telo progi torles nem (bar rajottem, legalabb ujraindithattam volna), a wipe cache es wipe dalvik cache AZT megoldotta. Viszont valami erthetetlen modon azota a play-rol nem tudok letolteni, 100% utan megall es nem installodik, pedig papiron lenne neki hely. Szoval valahol beragadtak szerintem az app-ok (bar azt se ertem, miert 144-et fordit, ennel tuti kevesebb van aktivan fent).
-
axioma
veterán
Nalam sajna mindig. Es az a baj, hogy ma me'g tovabb fajult a dolog (vagy hat most jottem ra, mikor hasznalni akartam), hogy az ugyfelszolgalatokkal se tudok igy kommunikalni, nem tudom felhozni a billentyuzetet sem... most onnan van netem de akkor majd megprobalom a kitakaritasokat, bar jol hangzik az uj verzio is, azert elso nem akarnek lenni. Meg az tobb ido, a Tolinom root-olasaig se jutok el masfel honapja ugy kb., es most meg nyakunkon a sulikezdes is, egyiknek uj helyen... nem lesz egyszeru idoszak.
-
-
ugyeletes
tag
a digitizer csere: van egy elado milestone2-m, meg egy uj digitizerem... erdekel valakit?
EZ a kabel elszakadt sajnos...
van valakinek ilyen felesleges? kompatibilis ez a kabel a milestone2-vel?bar lehet eladom az egeszet, van vallalkozo szellemu?
-
GGMPC
őstag
Hàt hiàba, aki fontos ember - annak ezzel egyutt kell élnie...
Miért nem lősz magadnak egy LTE tabot, sokat javitana a helyzeteden!?.
Konkretan az iPad mini-m 10 ora LTE hasznalat es ezzel parhuzamos 4 nap keszenlet utan merul le.
Biztos van androidos tab ami prezentalhatja ugyanezt.
-
szige
tag
Ja, nagyon jól hangzik, csak az X után megint félő, hogy US only (vagy még rosszabb, verizon only) lesz.
Ha már X, nem tudom, láttátok-e a gsmarenas akku tesztjét, nekem már nem is kell.
Én most arra várok, hátha kiderül, h mégis a moto gyártja majd az új Nexust, mint azt páran pletykálják.
-
-
GGMPC
őstag
Azt latom, hogy neked "nem tiszta" - ossze vagy zavarodva teljesen!?.
Szerintem ez ide nem fog eljutni. Ha pedig igen, akkor az USD ar egy az egyben GBP-sitve lesz - annyiert meg azt veszel mar, amit csak akarsz. (Gusztustalan vamot mar nem is emlitem)
Egyebkent meg pl. az AT&T-s Moto, de fuggetlenitett telefonok egyike sem muxik rendesen a mi halonkon, frissiteseket mar meg sem emlitem.
Menjen a picsaba a Motorola - ez egy vicc!
A vegen meg igy maradok MD2G es Alma hazassagaban - vagy banatomban lovok egy LG Nexus-t feherben - nagyon tecc!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Poco X4 GT - 8/128 - szürke
- Xiaomi Mi A1 - 4/64 - piros
- BONTATLAN Új Iphone 14 és 14 Plus 128-512GB 1év hivatalos APPLE garancia gyári független Deák Térnél
- iPhone 11 128GB Független Újszerű/1 hónap Gar./Akku 100%/
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TURBO RTX 3090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged