- Motorola Edge 40 - jó bőr
- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Netfone
Új hozzászólás Aktív témák
-
GGMPC
őstag
válasz
HerrMajor #2481 üzenetére
Ha ennyire fontos adatok birtokaban vagy, akkor hivatkozz a tudd, hogy ertsd helyzet paragrafusra es ki ne add a kezedbol a mobilkeszulekedet!
(ezt a luxust nem engedheted meg magadnak, mert beleneznek es az eletedre torhetnek - sot a tobbi beepitett ugynok is veszelybe kerulhet!)
Es ennek mar a fele sem trefa!
;-b
-
törölt tag
válasz
HerrMajor #2481 üzenetére
nagyon egyszerű
1.: ne add oda
2.: ha odaadod figyelj mit csinálnak vele
3.: rootold, és cseréld le a gyári appot, olyanra ami megoldást nyújt számodra (bár szerintem, csak olyan megoldás létezik erre, ami neked okoz kényelmetlenséget, és a logikus az lenne, hogy ilyet ne csinálj, szóval marad az első 2 opció)
4.: lecseréled a gyári rom-ot olyanra, ahol már le van cserélve az app (itt is lásd 3. pont kiegészítés)A teló az érzékeny adatokat a belső memóriáján (és vagy google felhőben) tárolja, nem az sd-n (legjobb tudomásom szerint) Szóval az sd-s dolgot eleve nem értem.
Egyébként rootolt telóra tényleg van olyan progi, amivel le lehet tiltani mindenféle dolgokat (appokat egyesével megadva, szolgáltatásokat: mint pl kimenő hívás, wifi stb) a telefonon ideiglenesen.
Szóval ez talán az 5. járható pont, amikor amolyan szülői felügyelet progit telepítesz, és csak akkor futtatod, amikor kiadod a telefont a kezedből.szerk: nem csak rootoltra... pl smart applock pro
-
FireFox1996
őstag
válasz
HerrMajor #2441 üzenetére
Ez nem adott választ a problémádra, de érdemes elolvasni... ITT
Én ezzel már kb több mint 2 évvel ezelőtt is találkoztam már Windows Mobile-on, amikor egy app-on keresztül akartam szinkronizálni az fb-val, erre a contacts neveket, képeket, minden adatait átírja... azóta fb-val semmit nem engedek szinkronizálni...
-
Zsolto
őstag
válasz
HerrMajor #2115 üzenetére
Jaja, tényleg szeretem. A hátlap fém, és nem tudom, hogy lehet megakadályozni. Igazából szerintem az van, hogy van ott valami görgő vagy csúszka, amin támaszkodik kinyitás/becsukás közben, és annak a nyoma látszik. De őszintén, azt ki látja?
Az eBayjel kapcsolatban csak arra gondoltam, hogy mivel én járatos vagyok ott, esetleg meg tudok rendelni M2-es kiegészítőket, ha valakinek nincs hozzáférése. Nem üzletelek ezzel, és rendszert sem akarok csinálni belőle, de szívesen segítek,ha valakinek nincs más megoldása pl. dokkolót vagy autós tartót venni hozzá. Lefigyeled, mit szeretnél, és ha az eladó szállít Magyarországra, kiszámoljuk, mibe kerül, átutalod a pénzt és én utána megveszem neked. Aztán eljössz érte vagy postázom, ha kifizeted. Célszerű az angol oldalon is körülnézni, onnan olcsóbb a szállítás és jobb eséllyel vállalják a magyarországi szállítást. De mondom, ez csak itt, csak a már eddig is szerepelt hozzászólóknak érvényes ajánlat, és a visszavoás jogát fenntartom
.
-
Zsolto
őstag
válasz
HerrMajor #2095 üzenetére
Az upgrade/downgrade-re válaszoltak a kollégák -- szerencsére, mert nekem fogalmam sincs...
Igen, nemrég (2 hónapja) vettem, kéz alól, 55e Ft-ért, itt a pH!-n egy fórumtárstól. Makulátlan állapotú, dobozos, gyári független, európai változat, az egyetlen beavatkozás egy root volt rajta, amit az előző tulaj megcsinált, de azért csak hálás lehetek neki. A dobozban egy hálózati/usb-s töltő és egy headset volt, a gyári 8 GB-os kártya helyett egy 16 gigást kaptam hozzá. Angol nyelvű, magyar nincs is rajta, de az AnySoft Keyboarddal hibátlan magyar ékezetek vannak rajta.
A filmnézést úgy kell elképzelni, hogy én a BSPlayert használom, az magától leszedi még a feliratokat is hozzá, isteni méretben, remekül olvashatóan teszi ki őket, ha akarom. A netről leszedett filmeket egy az egyben teszem rá, főleg divxeket és mkv-ket próbáltam eddig rajta, max 720-as felbontásban, azokat brilliánsan, röccenés nélkül viszi. A beállításokon kellett mókolni kicsit a BSPlayerben, mire minden összejött, de az csak két perc volt és azóta hozzá se nyúltam.
Abszolút nem bántam meg, sőt, és úgy érzem, többet/jobbat kaptam a pénzemért, mint amire számítottam, mert a sok hsz-t olvasva azért tartottam egy-két problémától. De ilyen kezes és gyors telefonom nem volt a Samsung i780-asom óta.
Ráadásul megvettem hozzá egy szettet az asztali és az autós dokkolóval, ez az igazi nagy királyság, :nézd meg ezeket a képeket.
Mindegyik aktív, azonnal és drótok dugdosása nélkül tölti a telót, mindkettő külön üzemmódot aktívál magától. a kocsiban például azonnal kéz nélküli kihangosító üzemmódba vált és nagy gombokat rajzol a kijelzőre.
Jópofák a Motorola PC-s kapcsolatot segítő programjai is, de bevallom, azokat nem használom, ha kell, külső meghajtóként felnyomom rá, amit akarok, és ennyi.
Na, abbahagyom, de ha nem valami mókolt/hekkelt/ázsiai példány, amit kinéztél, akkor vedd meg nyugodtan.
-
Zsebob
senior tag
válasz
2.3.4 ről tudsz áttérni CM7 ROM-ra, de csak a GB jelzésűekre ( két verzió elérhető ) ami teljesen jól működik, kivéve nálam a Youtube nem megy rendesen, de szerintem, csak nálam van ez a hiba....
Nagyon szép ICS kinézetű felületet kapsz, magyar nyelven, egységes, jól kezelhető, Go löncserrel és Go vidgetekkel működő rendszert.Igen, nem lesz okod törni, mert szeretni fogod...sokáig, míg ki nem jön egy új Moto billentyűvel....
-
GGMPC
őstag
válasz
Van egy ingyenes Videoplayer progi a Play shopban - az mindent lejatszik... felirat ilyen hangsav, olyan hangsav kepmeretezes (4:3, 16:9 zoom stb)
Ha latok Androidos telefont, akkor megmondom melyik a progi, de makulatlan volt az tuti - de igy fejbol, mint alma tulaj - mar nem emlekszem!
-
törölt tag
válasz
a zárt bootloader parasztosan annyit jelent, hogy a telefon csak gyárilag aláírt, és a bootloader által is ismert kernelt hajlandó elindítani.
Most már van downgrade a főzött romokra, szóval ebből a szempontból nagyjából mind1, hogy melyik verzióra tennéd fel.
De 2.3.4-ről gyári korábbi verzióra nincs visszatérés. -
Zsebob
senior tag
válasz
HerrMajor #2085 üzenetére
Velkomabórd!
A hasonló stílusos hozzászólásokra-kérdésekre mindig szívesen kommentel itt bárki szerintem.
Saját szubjektív véleményem a két készülék közül, külsőre a M1 a nyerő.
Teljesen minimál és közben minőségi, ennyi.Az M2 a memória bőség zavara, akármennyi telepített szoft...
Nagyjából elmondható, hogy mindkét készülékre azonos tartalmú főzött ROM
készűlt, CM9 nem stabil, erősen bogaras, szóval használhatatlan.Ui: Egyik sem fog kettétörni, se így, se úgy.
-
Zsolto
őstag
válasz
Én az M1-gyel szemeztem addig, amíg a végén M2 lett belőle. Szerintem megérte várni, mert gyorsabb, jobb a billentyűzete és jóóó sok memóriája van.
Én nem azzal állnék neki a vételnek, hogy egyből moddolni akarnám, de ez világnézeti kérdés, van aki ránézni sem bír a gyári romra (2.3.4), és van, aki azzal használja teljesen elégedetten (például én). Pedig van ám igényem, elvárásom nekem is bőven, de mióta megvan az M2-m, azóta _semmi_ gondom nem volt vele, ez pedig ritkaság.
Egész nap nyúzom, több e-mailfiók állandó szinkronizálás wifin és 3G-n, aktív e-mailezés, zenehallgatás (MW-600-as Bluetooth headsettel és kihangosítva is), filmnézés, alkalmi böngészés, fórumozás, fotónézegetés, social media, játékok, navigálás, kihangosított telefonálás az autóban (saját dokkolójával, saját kihangosítójával és egy TomTom Go825 Live navival párosítva, ami istenien kezeli a 950 névjegyemet, az sms-eket, az ékezetes betűket, a híváslistákat stb., amikre az SE X10i-vel nem volt képes), és persze nyomkodás csak úúúúgy, mert az jóóóó... és szépen teszi a dolgát, nem akad, nem röccen, működik.
Ahogy látom, a custom romokkal az van, hogy mindegyiknek vannak előnyei, de az összesnek van valami hibája is, hol a kamera nem megy, hol a youtube, hol valamelyik program, ki melyik kompromisszumot tudja bevállalni, olyat tesz rá, aztán keresi a megoldást és kergeti a saját farkát vég nélkül. Én lemondtam a custom romok által kínált elszigetelt előnyökről, mert a folyamatos hegesztésre nincs sem időm, sem kedvem, nekem a telefon munkaeszköz (is), tehát használom így, kiegyensúlyozottan és stabilan, a pár extra csengettyű és csodafícsör nélkül.
Lehet, hogy nekem szerencsém volt a saját példányommal, mert azért másoknál akadnak gondok a gyári rommal is. Szóval szerintem feltétlenül megéri a pici pluszt az M1-hez képest, és próbáld ki előbb, mit tud alapból, aztán gondolkodj el azon, hogy akarod-e hegeszteni, vagy inkább örülsz neki és használod.
Ezért is nem látsz tőlem túl sok hozzászólást itt, mert csak olvasgatok, írnom nincs miről. De mióta az M2 megvan, azóta nem érdekelnek a mobilok. Na jó, egy négymagos atomvillanást elfogadnék, de az az igazság, hogy nagyon megfontolnám, mert a kétféle dokkolóval az M2 iszonyat gömbölyű mutatvány, ilyet szerintem most egyetlen telefon sem tud a piacon. (Csak a többi, újabb Motorola
).
-
FireFox1996
őstag
válasz
Ha jó tudom, az MM1-ben 600 MHz Cortex-A8 proci van, MM2-ben meg 1 GHz dolgozik. MM1-ben videó csak 24fps, MM2 meg 30fps-t tud. meg MM1-nek kicsit más a billentyúzete, mint MM2-nek. De a móddolt ROM-okban általában csak WIDE módot tud a camera, CM7/MIUI nem tud HD-t felvenni.
Szoftverilag szerintem nagyjából ugyanaz a 2, ha modolnak vmit MM1-re, akkor MM2-re is fognak, és fordítva. Könnyen rátenni bármelyik ROM-ot. Próbáltam már ICS4 (4.0.3, 4.0.4)-et MM2-n, megy rajta, de nekem akkor élményt nem nyújtott, vhogy kicsit akadozott a menüje, a beállításoknál vannak/voltak bugok, de máshol is vannak bugok. pl. videó abszolút nem működik (van akinél muxik, de nem stabil), stb. De dolgoznak a problémákon a szakemberek
Nekem kinézetre jobban tetszik az MM2, mint MM1.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Arch Linux
- Philips LCD és LED TV-k
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Haditechnika, harcászat
- Dying Light
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 PRO - 128GB - Deep Purple - 85% akkumulátor
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged