Hirdetés
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin topik
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
danih
veterán
Megjött a Milestone 2, 2.3.4 EU GB rommal.
Ha jól látom, ez downgradelhető? Nem igazán vágom még, próbálok olvasni... -
mzol
csendes tag
Sziasztok!
Ma megérkezett a gyári autóstartóm. Nagyon szép, ajánlani tudom mindenkinek.
Egy pici problémám van a dologgal, sajnos a tartóhoz járó szűkítőt már bepattintva kaptam készhez. (igaz, adtak pluszba még egyet) Eddig nem sikerült kivarázsolni, pedig jó lenne, mert bizony tokkal nem fog beférni a teló.
Esetleg van valakinek hasonló tartója?Mzol
-
fasirTTT
őstag
heló, ugyebár a teló belső memoja 8 gb, erre nem lehet sehogy/semmivel se pakolni valamit, mondjuk zenét, vagy képeket ???
-
nubreed
veterán
Szerintem félre értettél.
Az hogy megy e a frissítés OTA -n vagy nem teljesen különböző kérdés attól, hogy a 2.3.4 -es verziójú androidot milyen módszerrel lehet rootolni. A SuperOneclick egy olyan program, ami pc-re települ és usb-n keresztül kell összekötni a telefont a pc-vel, így végzi el a rootolást. A Gingerbreak ezzel szemben, egy telefonra letölthető apk, amely két kattintásra meg tudta rootolni a 2.2.2 -t és ilyen megoldást szeretnék találni a 2.3.4 -re. -
nubreed
veterán
Android 2.3.4 rootolásához nincs olyan megoldás amihez nem kell PC? Pl a SuperOnecClick helyett működhet a gingerbreak, amivel a 2.2.2 -t is megrootoltam? Vagy bármi más. Van ebben valakinek tapasztalata?
-
nubreed
veterán
válasz
üzenetére
Én nem vagyok ilyen nagy buherátor.
Viszont nagyon érik nekem is, hogy feltegyem az 2.3.4-et mert van egy másik idegesítő bug a jelenlegi verzióban. Néha egyszerűen nem érzékeli ha a képernyő felső harmadát nyomogatom, screen unlock után. Ez valami szoftver hiba lesz, mert ha elfordítom a képernyőt 90 fokkal és így megnyomok bármit a képernyőn és vissza forgatom függőleges helyzetbe, akkor már újra érzékeli a felső harmadot. Igen idegesítő ez néha. -
nubreed
veterán
válasz
üzenetére
Egyébként erről jut eszembe, hogy a gyári 2.2.2 -nél előfordul nálam hogy le van zárva a képernyő, de ennek ellenére néha ha kiveszem a zsebemből és a tokjából a telefont, úgy viselkedik mintha nem lett volna lezárva... (tehát nem kell balról jobbra ujj mozdulattal kinyitni a zárat) Ezt miért csinálja? A zsebbe helyezés érzékelés ki van kapcsolva egyébként, mert gondoltam, hogy ez kavarhat be, de ugyanezt csinálta akkor is néha amikor ez a funkció be volt kapcsolva. Ráadásul nekem úgy van beállítva a teló hogy 15 perc nem használat után kéri a biztonsági mintát is (angolul az unlock pattern). És hiába van ez is, néha mintha mindez mt sem érne, kiveszem a tokból a telefont és hip/hop már ott van az unlock-olt képernyő.

-
törölt tag
hátha tudja valaki: pár főzött ROM-nál, a bill kinyitásával a lockscreen kikerülésével egyből megkapom a főképernyőt. Ki lehet ezt valahogy kerülni? Nekem kellene a lockscreen. Mert így állandóan kinyílik a zsebemben... aztán történnek random dolgok

-
Ezt most fejezzétek be!
Köszönöm
-
törölt tag
Ma kipróbáltam a trükkös downgrade módot. (itt egy szájbarágós leírás hozzá: második hozzászólás)
Akkor meg már felraktam a legfrissebb MIUI-t, úgysem láttam még M2-n korábban.
Majd jelentkezem pár nap múlva hogy tetszik
-
mzol
csendes tag
válasz
nubreed
üzenetére
Most szerencsére nagyon jól működik a teló. Igaz néha érzek rajta lassúságot, de nagyon már nem fogom buherálni. Én is a 2.3.4 frissítésre hajazok, szerintem az segíteni fog. A data delivery nálam mindig on. Nem kapcsolom ki, a telónak el kell bírnia ennyi terhelést...de lehet, hogy ezt rosszul látom.
-
nubreed
veterán
Egyébként min múlik az hogy OTA-n frissít e a telefon? Nekem egyébként nem hajlandó rá...
-
törölt tag
gond nélkül semmiképpen. Épp most jött ki egy megoldás, amivel fel tudsz rakni régebbi romot is gb kernelre, de egyrészt macerás, másrészt igazán már sosem fogsz tudni visszatérni régebbi verzióra a zárt bootloader miatt.
Frissítésről meg pl XDA-n
vagy nézd itt, a gyári visszaállítás részt. (ha ota-n nem frissítene a telefonod) -
danih
veterán
Sziasztok!
Nekem hamarosan megkérkezik a teló, alap 2.2-vel. Nem akarok redundáns lenni, szóval csak annyit kérdezek, hol olvashatnék arról, hogyan tudom gyári 2.3.*-ra frissíteni (vagy később XDA romra), illetve itt is van-e olyan hogy ha GB-re állok át, gond esetén nem tudok visszamenni?
-
norvik
aktív tag
Kipróbáltam a névjegykártya küldést. magamnak SMS-ben, egy másik telóról küldtem egy darab névjegyet. A küldő teló kijelezte, hogy üzenet kézbesítve. Az M2 viszont nem is érzékelte, hogy kapott volna bármit is.
Viszont mail mellékletként elküldve, a csatolmányra kattintva felismerte, és hozzá adta a címlistához. Memória kártyára másolva szintén felismeri. -
norvik
aktív tag
A haverom telójára két romot is feltettem.
Az egyik ez volt: cm72-111215.1631-NIGHTLY-Milestone2-GB-v1.3
Ezzel voltak gondok, olyanok is, mint amit említettél, spontán újraindulás, stb. bár már nem emlékszem mindre.
Pár nap után cseréltem át erre: cm72-111215.1631-NIGHTLY-Milestone2-GB-v1.0Ez már megfelelő Szépen stabilan megy. A Milestone Toolbox segítségével be lett állítva. hogy automatikusan állítsa magának a frekit, 300 és 1300 között.
Titanium Backup-pal le lett róla takarítva az előretelepített email kliens, meg a gmail, a média lejátszó, és a böngésző.
Helyettük a K9 mail, a Dolphin mini browser, a PowerAmp, és az MX videoPlayer van fenn.
Egyetlen "hibáról" számolhatok be: ha túl sok minden van elindítva, és ilyen állapotban indítja el a Dolphin Browser, az elindul, de egy pillanat után elszáll. Még egy indítás után viszont már megy szépen, anélkül, hogy közben valamit leállított volna.
Kamerával kapcsolatos dolgokról nem tudok nyilatkozni, sem ő, sem én nem használjuk.
Lehet, hogy hülyén hangzik, de a stabilitás szerintem azon is múlik, hogy milyen appok vannak a telón. Pl. az Aura Sygic ( tört verzió ) nem ment a GB 2.3.4-esen. -
nubreed
veterán
Elolvastam a hsz-edet és nekem ez már kicsit horror-ba hajlik. Nem irigyellek. Nekem egy két apróságot leszámítva, nincsenek nagy problémáim a telómmal, pedig nekem is a 2.2.2 fut még rajta de hamarosan újjítok 2.3.4 -re. Mondjuk nálam a data delevery alapból ki van kapcsolva ugyanis én nem használok olyan appokat vagy widgeteket rajta, amelyeknek állandó adat kommunikáció szükséges. Csak akkor kapcsolom be ha feltétlenül szükséges és nem vagyok wifi közelben. Ezenkívűl uninstalláltam egy csomó gyári szemetet (ezek között volt pl az összes social networking szar) illetve LBE Privacy guarddal beszabályoztam, hogy melyik app mihez férhet hozzá és hogy mi mehet e a netre 2g/3g -n wifi-n külön - külön izlés szerint. Blur-t is lecseréltem Launcher Pro -ra, a blur nekem nagyon fapados érzést keltett. Egy szó mint száz, néhány aprósággal olyan lett a telefon mint a kezesbárány.

-
levisboy
tag
Mi a véleményetek az LG telefonjairól? Engem konkrétan az Optimus 2X érdekel. El tudnám cserélni és plusz még toldanák is rá.
-
petto
csendes tag
Sziasztok, lenne egy olyan kérdésem, hogy találkozott-e már valaki olyan problémával, hogy a telefon nem mindig akar töltődni? Hálózati töltőn gyakran azt csinálja, hogy rádugom, bekapcsol a kijelző de a fehér led nem világít az oldalán (és sehol máshol sem jelzi a töltést) és nem is tölti. Próbáltam különböző töltőkkel és kábelekkel, mindenhol ugyanezt csinálja. Ha laptopra dugom, akkor is ezt játssza, viszont mint meghajtó mindig megjelenik és működik rendesen.
A gyári 2.3.4 van rajta, egyébként soha nem piszkáltam. -
szige
tag
Sziasztok. Azt szeretném kérdezni, hogy ki milyen headset-et használ a készülékhez, ha egyáltalán. Most a gyárit használom, de nem tetszik, h nincs felvesz/letesz gomb. Valakinek valami tipp, hogy mi kompatibilis, ill. mi vált be?
Előre is köszönöm! -
mzol
csendes tag
Sziasztok!
Új tag vagyok, december végén váltam én is lelkes MM2 tulajdonossá. Végigolvastam szorgalmasan a fórumot és elérkezettnek látom az időt, hogy kiírjam magamból az eddigi tapasztalataimat.
A telefont újonnan vásároltam, nagy örömmel vittem haza. Otthon kibontást és egy órás örömködést követően döbbentem rá, hogy kis készülékem nem akar hozzám emberi hangon szólni. Hang nulla. A sokk után megkértem kedvesemet, hogy másnap reggel szép hangján varázsolja el az eladót, mert bizony én szeretnék helyette újat, a szervízt felejtsük el. Rendes volt a srác, rendelt egy másikat, másnap mentem is érte. ( A hiba állítólag Defyknél is előforduló hibás szoftver volt. )
Nos, a kezdeti nehéz lépéseket követően, immár második MM2 készülékemmel a kezemben újabb kihívásokkal kellett megküzdenem. Elsőnek lefagyott a készülék a google maps alatt, azóta ezt nem produkálta. Letöltöttem pár db appot a marketről és ezek hatására többször is lefagyott a készülék. Érdekes volt, hogy egy csörgetés alkalmával a hangposta jelzése után szerettem volna kinyomni a telót, ám mikor elvettem a fülemtől, a képernyő nem reagált (nem kapcsolt be), egyik gombnyomás sem volt rá hatással. Mindeközben a hangposta rögzítette csodálkozó elmém reakcióit, néztem a telóra, mint borjú az új kapura. Végül hallottam a hangszóróból, hogy a hangposta nyomott ki engem, így kikaptam az akksit, újraindítottam a készüléket és lám látom, hogy egy app éppen a hívás alatt töltötte le a nekem szánt napi marketing ajánlatát. Ez elgondolkodtatott, mert sokat fagyott a teló és ezzel párhuzamosan sok appot töltöttem le, így minden felesleges appot letöröltem és azóta nincs fagyás. Néha kicsit szaggat, de már megszoktam. Minden animációt lekapcsoltam és azóta szebben muzsikál. Néha a csengőhangot önkényesen megváltoztatja, méghozzá olyan csengőhangra, amelyet nem találok a telón, pedig nagyon tetszik. Ezt hetente egyszer eljátsza, de nem bántom érte. Üzemidő nekem is egy nap, ezért sem bántom. Most fog kapni egy gyári autós tartót, így neki is lesz méltó helye az autóban. Illetve látom rajta, hogy szeretne egy dokkolót is.
Most sokat gondolkodunk rajta, hogy frissítsük-e a szoftvert. Hol tudnánk ezt megtenni? Én nem akarom szegényt kísérletezéssel riogatni, félek, hogy többet nem állna velem szóba, ezért keresünk hozzáértő szakit. (egyelőre android frissítésben gondolkodunk, a cm7 neki túl undergound, nem az ő stílusa)Nos, ennyi dióhéjban. Én minden hibáját tekintve nagyon szeretem ezt a telót és nem tervezem, hogy lecserélem. Használni kell és kész. (Esetleg nagyobb testvérére MM4)
Jut eszembe! Hol tudok szép tokot szerezni? Lehetőleg case-mate, a bőrtok nekem túl macerás, sokat használom és idegesítene az állandó nyitogatás vagy húzogatás a bőrtokból.
Az erő legyen Veletek!
-
GGMPC
őstag
Nem szeretnek tiszteletlen lenni, de milyen rendszer az ami ujraindulgat amikor feloldod vagy uzenetedet nezed, kamera benazik illetve lefagy!
Az innentol minden csak nem jo es abszolut nem stabil!?.
Nevjegyek meg off!
Ezeket ne szamlazd ki a Blur-nak, mert gyari cuccal ezeknek a dolgoknak meg csak nyoma sincsen!
De mielott meg nekem esik valaki - ez ismet csak a privat velemenyem!
;-)
-
graffg
csendes tag
Jelenleg CM7.2-t használok, de néha újraindul, amikor megnyomom a bekapcs. gombot a feloldáshoz, pl. amikor üzenet érkezik és meg szeretném nézni. Valamint a kamera része nem tökéletes, van hogy az lefagy, de amúgy maga a rendszer egyébként jónak tűnik.
Még valami.
Ezzel nem tudok névjegyet fogadni, ha minden igaz vcard formában küldenék egy másik (Samsung S8500 Wave) telefonról. Ha jól rémlik, akkor a gyári ROM-al ez működött. Az üzenet megjön, de nincs mellé csatolmány. Vagy csak én rontok el valamit?Csak ezek miatt gondoltam a Blur egy részét lekapni, hogy hátha akkor a gyárit is jól testre lehet szabni. Viszont ha nem dob sokat rajta, akkor mindegy.
-
nubreed
veterán
Valamilyen szinten igen. Persze ehhez már root kell. Egy csomó gyári "bloatware" alkalmazást eltávolítottam, de előtte csináltam róluk egy mentést a biztonság kedvéért titanium backuppal. Valahol, azt hiszem talán a droid forumon van egy két post, ami leírja, hogy mi távolítható el biztonsággal a gyári szarok közül. Ha megtalálom a linket, beszúrom ide.
-
norvik
aktív tag
Részben leszedhető, de nem érsz vele sokat, nem lesz tőle sokkal jobb.
Nem ajánlom, de ha kedved van vele játszani, megpróbálhatod.Legyen hozzá rootolt a teló, majd telepíteni kell a Titanium backup nevű progit. Ezzel menthetsz, fagyaszthatsz, vagy uninstallálhatsz előre telepített Motorolás appokat. Ha olyan valamit szedsz le, amit nem kéne, a rendszer összeomlik, és akkor jöhet a gyári visszaállítás.
Annak idején elszórakoztam vele, de szinte csak időpocséklás volta teló nem lett tőle sokkal jobb.
A Ti backup fizetős app, de ha utánajársz találsz hekkeltet is. -
GGMPC
őstag
válasz
nubreed
üzenetére
Tettem fel Launchert es megszunt a hibanak e formaja, viszont csinalt mast - pont azert, mert a Blur ott volt alatta... SAJNOS!
2.2nél elfelejtette a csengohangokat meghozza nem ritkan es ami a legfontosabb, hogy a 2011ben gyartott kocsink bluetoothaval nem mukodott egyutt!
Ezeken a hibakon kivul en sztabilnak ereztem a 2.2 Froyo-t! -
GGMPC
őstag
válasz
nubreed
üzenetére
Hàt ilyen rapszodikus problemai vannak es masoknal is illetve kinti forumon is olvastam, hogy amikor kinyitott allapotabol osszecsukod (mondjuk sms irasbol), akkor egy gyari hatterkepet tesz be es nem azt amit te kivalasztottal, majd kiirja, hogy valami nem ok es force closed-ra kell klikkelni es onnan valahogy megtalalja onmagat!
Ez a gond gyakoribb a dokkrol valo levetelkor!
Azelott a 2.2nel egyaltalan nem volt ilyesmi!
Amugy en mar nem foglalkozom ezzel - mar megszoktam!
(Ez amugy a Blur szamlajara irando!) -
nubreed
veterán
Egyébként hivatalosan a legfrissebb gyári rom az MS2-re továbbra is a 2.3.4 és várhatóan ennél frissebb már nem is lesz ugye?
-
törölt tag
múltkoriban nagyon lehúztam az MSGinger 3-as romot, de azóta napi használatban van, és jó.
Egy apróságot leszámítva: ha kinyitom a bill-t, automatikusan feloldja a képernyőzárat... de arra is, ha csak 1 cm-et elcsúszik és visszazáródik. Ez meg rendszeresen előfordul a zsebemben, így állandóan kikapcsol a képernyőzár
-
GGMPC
őstag
válasz
levisboy
üzenetére
Annyira nem nagy durranas - sajnos...
Viszont az Atrix2 az nagyon top telefon - mindenkeppen ajanlom!
Amugy teszteket a Mobilarenan es Mobilporton talalsz rola!
Egyebkent meg bitang nagy telefon vagyis inkabb olyan szeles tepsi - ugyhogy nem lesz se kissebb se konnyebb a cucc!
Ezek utan a dontes a tied!?.
;-)
-
axioma
veterán
Igyekszem most mar nem irni egyszerre sokat.
Visszakaptam az unlock kodert fizetett penzt. Valamint valoszinu, hogy az imei hiany kapcsolatban lehet azzal, hogy nincs benne jol a sim kartya (de benne van), ugyanis a blade-ben is amikor cserelgettem a kartyat ide-oda, akkor egyszer rosszul tettem bele, a telo azzal reagalt, hogy "nincs imei". Persze ha meg nincs benne sim, akkor meg valaszol... furcsa.
Kovetkezo terv parszaz ft-os praktikum sim kartya es turbo sim vasarlasa, majd ha az mukodik, akkor a normal kartyamat is megvagom (flotta miatt tudom leadas nelkul is csereltetni idonkent ingyen). Azert meg olvasgatok is... marmint neten reverzibilis fuggetlenitesi kiserleteket. -
levisboy
tag
Én nagyon gondolkodom egy Atrix cserén. Annyira nem használom a qwerty-t hogy ennyivel súlyosabb meg vastagabb telom legyen és az Atrix teljesítménybe jobb. Mi a véleményetek róla?
-
nubreed
veterán
Sziasztok!
Nekem még mindig a 2.2.2 Android van fent az MS2- en de már gondolkozom a 2.3.4-re frissítéssel. A jelenlegi verzió rootolva van és szeretném a 2.3.4-et is rootolni. Azt olvasom mindenfelé a neten (legalábbis egyelőre) hogy a 2.3.4 et nem olyan egyszerű rootolni, én a 2.2.2 -t Gingerbreakkel egyszerűen megoldottam. Az újabb verzióhoz valóban nincs valami hasonlóan egyszerű megoldás?
-
norvik
aktív tag
a
-
törölt tag
van downgrade GB romról
katt
hétvégén kipróbálom akkor a miui-t vele, hacsak meg nem jön a helikopterem
-
axioma
veterán
válasz
üzenetére
Koszi, ez hasznos info! Megprobalom kideriteni, hogy ezt hogy lehet megallapitani, igy mar van mire keresnem. Igen, most hogy "mondod" - off-ba tetted -, unlock ugye nem lehetne tema a forumban, sorry, nem is gondoltam ra, anno meg azt gondoltam az nekem sose fog kelleni.
-
axioma
veterán
Kaptam uj infokat, egyelore bizakodom
29e-ert csak a telot akartam hirdetni (+microsd 8G +falitolto usa +sim, na jo adatkabel ha muszaj, de azt inkabb tuti toltesre is mukodo de nem moto hologramosat, mert azokat nekem is kivettek az amcsik egy kivetelevel), mivel mindenkepp ugyanilyen telot szerzek, azaz minden egyebet tudok hasznalni. Ha ennyiert nem lesz vevo, egy hetig, akkor lehet szo engedmenyekrol. De nyilvan meglatjuk, egyelore nem adom ilyen konnyen fel
Aha, hardverileg azt hittem M2 vs. D2G. Mintha valahol olvastam volna, hogy a d2g-ben csak szoftveresen van tiltva, de van benne radio? Az MM2-ben meg nincs meg az antenna sem, tehat ugyanugy ujra engedelyeztetheto a szoftverben, de nem fog mukodni.
IMEI helyett MEID: hat, en sem tudom, de ezek is fel vannak irva az IMEI utan az akksi alatt, tuti ez is valami mas szerinti azonositoja a telonak. Szerintem valami mas modba kerult a factory reset-tel, ami nem szep tole, de lehet hogy reverzibilis. Peldaul ilyen volt az is, hogy cdma-modba allt, amitol viszont nem is nezte a sim-em es nem jutott el az unlock kepernyoig se, feltem is hogy nem tudok videot csinalni a muksonak... ez pl. nyomkodassal megoldodott.
Szerintem te se fogod elhinni, ha sikerulne rendbehozni
Viszont emlekeim szerint (bocs) temettel mar itt olyan telot, ami utana rendbejott, ugyhogy bar tisztelettel elhiszem, hogy nem felrevezetni akarsz, de egyelore szakvelemenyed ellenere en remenykedek. -
GGMPC
őstag
Nekem a baratom ex-motokeres, vagyis jobban ralatok a dolgokra, mint barki is ezen a forumon - akàr!
Nekem eddig csak rendes garis telefonjaim voltak es csak Motorola keszulekek (kb.12 éve) es ha nem esztetikai problemam adodott, mindig megoldodott!
felhivatalos szerviz nincsen es nem is volt (az olyan, mint a felig terhes nö), mar csak azert sem, mert a Media Markt, Telenor, Voda, T-s cuccokat mind egy helyen szervizelik!
A Motoker pedig kisebbnagyobb dolgokat megcsinalta helyben -totyogsz a tobbit ok is amoda kuldtek be!
Az hogy a Szechenyi teren milyen munkat adnak ki a kezukbol, az mar mas teszta, de az sem megolhatatlan.
A multkor pedig nem az M2 es az M2DG hardveres kulonbsegere gondoltam, hanem 2a amugy azonos telefon kulonbozo alaplapjara!
Araban atvesszuk a cumot ha meg hasznalhato lesz max egy dokkolot kiveszel magadnak a kesobbiekre - noha az imei szam ki nem irasa aggodalomra ad okot!?.
vegszokent annyit, hogy ez az en velemenyem es masoknak lehet mas velemenyuk!
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3644
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Xbox One S 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 12/128GB Fekete / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
(Lenyegesen kevesebbe volt, igaz "csak" kvazi-uj: doboz nelkul, de lathatoan tenyleg csak 1 napra hasznalt.)
Esetleg van valakinek hasonló tartója?

vagy nézd 
)