- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kötelező újdonság kerül a telefonok dobozába e hónaptól
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
Új hozzászólás Aktív témák
-
FireFox1996
őstag
válasz
FireFox1996 #2695 üzenetére
-
FireFox1996
őstag
Már nincs MS2-m. Viszont van 3 db aksim, ebből 1 eredeti (használt) + hátlapja, egy db utángyártott kb 1600 MAh, egy utángyártott 2340 MAh (ennek a teljesítménye = kb a gyáriéval). 2e ft/db, ha kell vkinek, írjon!
Az utángyártott aksik kb 2 hónaposak, és mindegiyk max 1 hétig ment, a gyári meg majdnem 1 éves. -
axioma
veterán
Trukkos megoldas
Na akkor elmondom, mire jutottam.
A hulye blur (vagy hat mi) _minden_ kepbol feleakkorat (teruletben) akar berakni, mint amekkora. (Ezt egyebkent eszrevettem mar ott is, hogy a ferjem fotojat ki akartam tenni mint egyerinteses kontakt, es abbol is csak kivagdosni engedett.)
Eloszor gyanakodtam a dpi-re, de hiaba noveltem, ugyanakkora darabot akart.
Masodszor gyanakodtam a felbontasra, hogy valamiert kitalaltak, hogy a 960x854 csak nativan menjen, es lebutitottam a fotot ennek a gyokketted reszere. Annak is ki akarta vagni a kozepet...
Harmadjara talaltam el. Bele kell tenni a fotot egy mindket oldalan gyok kettoszor akkora kepbe, tok mind1 milyen hatterrel. Ebbol az alkalmazas ki akarja vagni a felet, azaz pont akkorat, mint a hasznos adat. Halleluja, kesz a valodi ara'nyu hatterkep! (Jo, elsore a legjobboldali szelen maradt egy sor feher pixel, nem volt pontos a beillesztesem, vagy a kepmeretem - merre kerekitjuk a fel pixelt -, de lenyegeben megcsinalta amit akartam, csak egy kicsit kell me'g finomitani a modszeren.) -
törölt tag
elvileg a következő frissítéssel lesz működő wifi tethering... de már most is meg lehet patchelni az xda-s leírás szerint (csak minek... gondolom 2 nap és benne lesz az új buildben)
-
törölt tag
Gondolom igen. De a legjobb, ha csak olyan romokat használunk, amik a felhőbe mentik, hogy mik voltak telepítve. Cm9-ről 10-re elvileg nem lehet gond az átállás, még resettel együtt sem (az más kérdés, hogy ilyenkor nem is kell)
Sajna a miui nem menti oda... szerintem a gyári rom sem (az talán a motorola szerverin tárolja ugyanezt az infót) -
törölt tag
dehogynem... de nekem már volt vagy 200 progi telepítve a telefonomra. Ebből mondjuk megvettem 10-et. Ezeket meg a google előzékenyen telepítési sorrendben listázza ki, és eddig még nem találtam rá opciót, hogy ezt megváltoztassam.
Nos ebből a listából kicsit nehézkes kikeresni azt a 10-15 progit, amit használni is akarok
-
nubreed
veterán
Hú de régen jártam erre.
Olvasom itt, hogy már cm10 is van. Én még leragadtam ott, hogy a 9 a legújabb és még az is mondjuk alfa állapotban. A 9-est már nem is fejlesztik? Vagy mi az oka a verziószám növelésnek?
-
blasi19R
csendes tag
Itt is fent a CM10! Minden simán és gyorsan ment és eddig úgy tünik jó minden.
-
törölt tag
hát ha teljesen másféle romra térsz át, az appokat max valami mentő progival tarthatod meg...
teljes reset kell a telóra + dalvik (+ akku statot is érdemes)Ezeket a hibákat kb senki sem tapasztalta az xda-n... szóval ez inkább ennek köszönhető.
+ a google alkalmazásokból értelemszerűen olyat kell felrakni, ami JB-hez való. Ehhez is van link az xda-n a cmx topik első hozzászólásában. -
Pistu77
csendes tag
na felraktam en is a cm10et:
-ora alkalmazas mar indulasnal elhal (ebresztot nem lehet hasznalni)
-google play felugrik majd ki is lep -
Zsebob
senior tag
válasz
#42431471 #2672 üzenetére
Egyre jobban hangzik
Ha Te most aktívan használod, tedd már meg légyszíves, hogy "felforrósítod "
a telefont ( pl. tether ) és aztán töltőre dugod párszor, veszi a delejt mindig?
Esetleg ha megjön Nektek OTA -n hogy van frissítés, vagy látjátok, Tezet megoldotta a wifi tethert, küldjetek már ide egy füstjelet....
Köszi -
Zsebob
senior tag
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.isanexus.photoframelivewallpaper
Nekem csak ezzel sikerült helyesen megjeleníteni egy háttérképet. ( 2DIN autó multimedián, ahol nem akarok löncsert futtatni )
Ha nem akarod hogy váltogassa, csak egy képet tegyél a mappába, értelemszerűen. -
törölt tag
ha jól látom eltűnt a mai frissítéssel a béta/alfa jelzés a cm10 mellől... a wifi tethering kivételével minden működik natívan
(az meg vagy igen, vagy nem de elvileg kiváltható külső progival)
-
blasi19R
csendes tag
Hivatalos 2.3hoz mi szükséges, hogy probléma mentesen lehessen CM10et telepíteni?
-
axioma
veterán
válasz
#42431471 #2667 üzenetére
Koszi. Kozben talaltam 14 napos probaverziot a hangbol, es erdekes, az announcify megszolaltatta (bar nem azzal a csengohanggal, amivel akartam). Me'g kuzdok majd vele, tegnap ejfel utan csinaltam mar, es sejtve hogy nem ket perc lesz a vege, inkabb aludtam...
Mas: ugye nem root-olt telefonon hatulrol eselyem sincs betenni a wallpaper-t? (a /data ures, de ha benne data konyvtarat akarok letrehozni, akkor mar letezik). Sajna ha a galeriabol akarom hatternek kivalasztani a file-t (ez a D2G-m hattere, a 0-1-ekbol allo ujjlenyomat), akkor ki akar vagni egy kisebb reszt a kozepebol, azt nyujtja szet, es ugy mar nem tetszik. Pedig pont 960x854 meretu a kepfile amit leszedtem. Vagy valami mast kene csinalnom vele? Jelenleg jpg.
(Jo, tudom, cm10 megoldja. De hatha valaki mar probalkozott es tudja gyarira is a megoldast - azert akarom atnezni, hogy ebben mit lehet es mit nem, hogy el tudjam majd donteni, hogy melyik maradjon majd rajta. A D2G ilyenek szempontjabol jobban tetszett, csak honapok ota nem erek ra hasonlora pofozni az MM2-t.) -
-
axioma
veterán
Gondoltam ha rendbe teszem a telefonom, akkor letoltenem az svox-ot is. Legalabb kiprobalom a fizetest is, eddig kerultem. Viszont olvasom a kommentekben, hogy ICS-vel egyaltalan nem mukodik egyutt tobbeknek, masreszt meg pont egy MM2 tulaj - igaz, froyo-val - nem tudta mukodesre birni. (Marmint ez nem az svox hanem a magyar hang Mariska app, ott olvastam.)
Van aki hasznalja? En az announcify-jal hasznaltam korabban masik telon, az hasznos volt.
Mind a CM10 mind a gyari GB eseten erdekelne, ha van tapasztalat.
Alternativa van esetleg? Angolul szornyu... (mig a legolcsobb pna-s igo primo me'g azt is kimondja szepen, hogy km/h ugy, hogy kilometer per ora). -
Kodiak88
tag
Üdv!
Most vettem észre, hogy az Olimpia Tv app ikonja még mindig ott van a többi között, hiába töröltem. Tudna vki segíteni hogyan lehet eltünteni? -
-
axioma
veterán
válasz
#42431471 #2657 üzenetére
Koszonom, ez jo hir! Akkor ha vege van az evkezdesi mizerianak, akkor nekiesek.
Anysofttal hosszu o" u" kisbetuben nekem siman van... marmint az o, u tobbszori nyomkodasara, nem atmappelve. Ja, persze csak akkor, ha NINCS angol/nemet stb. bill. kivalasztva semmilyen, csak a magyar bill-ek, az anysoft beallitasaiban.
Hm, lehet hogy frissult, miota probaltam, de most mar a nagybetuk is mennek. Persze csak akkor, ha a tovabbi nyomkodasoknal is van shift (vagy shift beragasztva, vagy fizikailag nyomom). Ott is van a dupla hosszu ekezet is mindenhol. -
törölt tag
no direkt kipróbáltam. Mindenféle állítgatás nélkül ment. Csak annyiban más mint a gyári tethering, hogy a klienseket külön engedélyezni kellett benne (az első csatlakozáskor). No meg kellett neki a superuser jog, és vagy 4x rákérdezett különféle fázisokban.
(ha a ledobálást úgy értetted, hogy 1 óra alatt 2x mondjuk, akkor azt nem próbáltam)
-
törölt tag
ez inkább arra vonatkozik, hogy ne cserélgesd át a billentyűket, írd át a funkciókat stb. Szóval nem külső progikra.
És én is felraktam az anysoftot. megy szépen. Meg az alt lock is, meg minden.
(mondjuk lehet csak én vagyok a béna, de mivel az ű ő hiányzik az anysoftból is, ezért hiába van fenn ékezetek nélkül írok a telóról... )
szerk: vagy persze ha beállítom hogy az sms-be ne lehessen spec karaktereket beírni... szóval van csak sms-ben nincs
-
axioma
veterán
Hat en a lent belinkelt angol szovegben olvastam, hogy nem tudod atallitani a hardveres bill-t (vagy infohianyom van, es csak azt akarja a mondat jelenteni, hogy nem ott hanem mashogy kell? nem volt me'g cm-em).
Erre a mondatra gondoltam:
Do not change physical keyboard setting in Language & input. By changing default setting will have all special keys unfuctional. -
axioma
veterán
válasz
#42431471 #2653 üzenetére
Mar majdnem ravettem magam, hogy kiprobalom, de az hogy nem lehet anysoftkeyboard-ot feltenni... a wifi teetheringet is hasznalom (leven usb-s nekem nem akar menni), de enkem eleg ha kulon progival megy.
Amiert ezt beirtam, hatha a cm10 eleve anysoft-tal van felszerelve, mert akkor nem akarom megvaltoztatni. Vagy mas, azzal hasonloan jol hasznalhato bill.kezelo is jo nekem, de az eredeti, ahol csak tapicskolva lehet ekezeteket, nem megfelelo. -
Pistu77
csendes tag
Tenne ide egy CM10es linket valaki? koszonom
-
blasi19R
csendes tag
Sziasztok!
Kérdezném, hogy a CM10ben mi az ami nem müködik?? Ilyen pl. hogy kamera, 720p felvétel, hogy állnak?? köszi
-
törölt tag
ha bárkit is érdekel: cmx-en működik az ota update
ugyanazt csinálja amit én is megtennék (letölti a teljes új változatot, majd recoveryből telepít), de teljesen automatikusan.
Laza.
-
törölt tag
válasz
levisboy #2642 üzenetére
A tezet féle xda-s fórum 60. hozzászólása szerint:
"The upgrade procedure is simple: install zip from recovery if already on any CMx, or with Droid2Bootstrap if you're on stock ROM. Wipe dalvik cache afterwards."
azaz: cm7-ről elvileg seemi extra, csak installáld a romot recoveryből (aztán clean dalvik cache az advanced menuben).
A topic első hozzászólása szerint meg: először fel kell flashelni a ch-gb kernelt. Sorrend gondolom teljesen mind1. Ha az első módszerrel nem menne, akkor felraknám a kernelt is.
Nekem a 23-i frissítés elsőre vagy 5 percig indult (gondolom azért mert 300 mhz-n volt a cpu max.) szóval nem kell megijedni, ha lassan bootol. De a bootloop amúgy is egyértelmű helyzet.
-
levisboy
tag
Helló
Akik CM10et használnak leírnák nekem, én hogy tudnám feltenni? Én most jelenleg CM7-et használok és még nem volt upgradelve GB-romra. Köszönöm!
-
axioma
veterán
válasz
pocok0000 #2640 üzenetére
A csomagod szerzodesetol fugg, hogy net vagy online. A tobbi hagyhato default erteken. Nekem flottas vallalati online 100MB (elvileg lassitos, tulforg. nelkuli csak a lassitast nem csinaljak
) ezzel mukodik:
name tokmindegy, apn net, aztan minden not set addig, hogy MCC 216, MNC 01, auth. type none, apn type default, apn prot.ipv4 -
pocok0000
csendes tag
Nálam ezzel a beállítással sem megy.
Djuice esetén ezzel megy illetve a Telenornál is azt mondták, hogy ezzel kellene mennie a másik kártyámnak:
APN: net vagy online
Proxy: nem kell semmit sem írni
Port: nem kell semmit sem írni
Azonosítás típusaHAP
APN típusa: internet vagy default -
GGMPC
őstag
válasz
pocok0000 #2637 üzenetére
Név: Telenor WAP
APN: wap
Proxy: 84.225.255.1
Port: 8080
MCC: 216
MNC: 01
Hitelesítés tip.: PAP
Hozzáférési pont tipusa: internetMMS Beállítás:
Név: Telenor MMS
APN: mms
MMS-központ: You are not allowed to view links. Register or Login
MMS-proxy: 84.225.255.1
MMS port: 8080
MCC: 216
MNC: 01
Hitelesítés tip.: PAP
Hozzáférési pont tipusa: mms -
pocok0000
csendes tag
Sziasztok!
Tudtok nekem segíteni Telenor-os APN beállításhoz?
Sajnos nem megy az internet a telefonomon. Van egy djuicos adatkártyám amivel tökéletes fut a net.
Adatforgalom engedélyezve van, internet csomag megrendelve de egyik beállítással sem tudom működésre bírni.
Küldenétek egy működő APN beállítást!Köszi
-
miklosme
csendes tag
sziasztok!
szeretnék vásárolni egy Milestone 2-t
szerintetek hol a legérdemesebb megvásárolni? hol a legjobb garancia? legolcsóbb? illetve mivel kifutó dolog hol lehetne tutira beszerezni? köszi a segítséget előre is
-
drax2gma
tag
Tegnapi tezet féle firmware-t NE rakjátok fel! Kernek scheduler és cpu frekvencia rögzítve van 300 MHz-en, nem is lehet kiszabadulni belőle.
-
wander
tag
Az én telefonom még mindig szervizben van, de legalább már azt tudom, hogy az alaplap romlott el. Lassan egy hónapja ott van , állítólag mert már kifutott modell és nehéz hozzá alkatrészt szerezni.
-
axioma
veterán
válasz
FireFox1996 #2612 üzenetére
Droid2Global-om van, az is jo? (Kulonbseg: turbo sim, ami miatt en nem hasznaltam mobilnetet rajta - cserebe olcsobban adom, ha igy is jo, es tartalek turbo sim is van hozza.)
-
Pistu77
csendes tag
Nem tudtok valami konnyen elerheto ingyenes progit amivel PCrol lehet a teloszamokat mahinalni?
-
FireFox1996
őstag
Keresek szép állapotú Milestone 2-t. Árajánlatot privátba kérek.
-
szupcsijo
csendes tag
Közben egy mélyebb kutatómunka után megoldódott
-
szupcsijo
csendes tag
Sziasztok!
Akinek volt problémája az MTP usb-vel annak hogyan oldódott meg? Nekem valamiért nem akaródzik... Olvasgattam följebb is de nem találtam rá a megoldásra...
Előre is köszi!
-
GGMPC
őstag
Hohohohoooo!!!
-
drax2gma
tag
Felraktam a legutóbbi CM10-et, atomstabil. Amit eddig észrevettem az előzőhöz képest: a rendszerbeállítások menü 5x gyorsabb.
minimál 600 MHz továbbra is melegen ajánlott az ájfón sebesség érdekében.
Továbbá találtam egy Wifi Wizard nevű appot, azóta +20% akku készenlét.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Milyen routert?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Óra topik
- Netflix
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 Pro / 128GB / Graphite / Gyári kártyafüggetlen (160)
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 12 Pro / 128GB / Pacific Blue / Gyári kártyafüggetlen (164)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Watch 5 Pro LTE 45mm, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest