Hirdetés
-
Mobilarena
Xiaomi Redmi Note
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
tahepa #10369 üzenetére
Nem üzletrontásként írtam, amit írtam, és remélem sikered lesz, de ettől a tény az tény marad, a [Redmi Note 3G] és a [Doogee X5 Pro] nem egy szint, ahogy azt az áraik és a tudásuk is mutatja.
Ettől független remélem mind a ketten jól jártok majd a cserével
-
válasz
tahepa #10367 üzenetére
Helló, a "szőrbe szőrt" féle cserét szerintem felejtsd el, nem egy súlycsoport a két telefon.
A [Doogee X5 Pro]-nak gyengébb a CPU-ja, az aksija, "csak" 5 MP-es a kamerája + a kijelzője is kisebb, mint a RN-é.
Persze az LTE és a 16 GB belső tárhely pozitívum, de akkor se ér fel egy Noteal (szerintem) -
molnardenes
tag
válasz
tahepa #10000 üzenetére
Szevasz!
Csak kacérkodom a gondolattal, hogy új telefon kéne, mert már uncsi az életem. És ennek legolcsóbb módja, hogy marad ez, és az oprendszert cserélem rajta (Milestone meg sz.rjon sünt, hogy beleültette az izgő-mozgó bogarát a fejembe a múltkori, v5-öt használókat lesajnáló hozzászólásával!)Szóval go for V7
Csak annyit kérdeznék, hogy mit jelent a telepítésnél a dupla wipe, dupla format data? Kétszer kell mindkettőt elvégezni? És ha igen, hogyan? Két wipe, aztán két format, vagy egy wipe, egy format, aztán még egyszer wipe és format?
Köszi a választ előre is -
molnardenes
tag
válasz
tahepa #10092 üzenetére
Szevasz!
Elnézést, hogy aztán nem jelentkeztem a folytatással. Simán nem vette be a telefon, így utána kellett néznem, és a jól bevált FAT32 formázással szépen működik. (Volt vele egy kis görcsölés, mert elsőre olyan progit töltöttem le a formázáshoz, ami nem csinálta meg jól, de egy kis idegeskedés után letöltöttem egy másikat, és minden ok lett.) Azért nem írtam róla, mert végül nem használom külső vinyóként a telót vele. Viszont tényleg "sokkal szárazabb és biztonságosabb érzés" ekkora tárhellyel élni az mobilos életemet -
Sir Sparrow
tag
válasz
tahepa #10000 üzenetére
OK. És melyik TWRP-vel? Régebben mintha olvastam volna, hogy van olyan TWRP, ami "nem szereti" ezt vagy azt a MIUI verziót.
Akkor sztem úgy csinálnám, hogy ugyanazzal a verziójú TWRP-vel csinálnék egy mentést a mostani v37-ről (hátha visszatérnék és ne kelljen még egyszer belaknom az egészet előröl) majd feldobom ugyanazzal a TWRP-vel a 7.1.2.0 MIUI 7 Stabil Multit.Ez így működőképes elgondolás van olyan TWRP, ami mindkettő verzióhoz jó (kérdezem a többiektől is)?
-
ggeleven
őstag
Atyaég, mi van nálatok? Nekem mindig minden telefonomon, minden ROM-on Nova fut évek óta akadás nélkül.
Amúgy Nova Prime 4.1.0 van fent jelenleg és Smart Lock v2.7f . Nova beállítások/Gesztusok és bemenetek/Dupla érintés/Parancsikonok fül/Screen Lock (Shortcut).
A Screen Lock-ban be van kapcsolva a Administration, a Settingsen belül pedig minden ki van. Csináljak képeket és egy videót?
Amúgy Vagyuláék féle MIUI 5.11.12 van fent jelenleg. -
Sir Sparrow
tag
tahepa; Flexy90: Köszönöm mindkettőtöknek!
Ezek szerint a v7-es MIUI-t kéne feldobnom és azzal már menne.
Ha a v7 stabilnak mondott verziója pár hétig stabil is marad, akkor lehet most már váltok én is a v7-re, de az az igazság, hogy eddig ez az egyetlen ok (a MinDig TV alkalmazás), amiért eddig kevésnek érzem a a v5-öt.Flexy90: ...egyébként a videókat nekem is játsza az alkalmazás csak az ÉLŐ adást nem stream-eli. Gondolom, Te az ÉLŐ-re írtad, hogy megy az is...!(?)
-
Na, gratulálok! V5 alatt nem emlékszem hol lehet kikapcsolni, valószínűleg ott is lehet tiltani a notification résznél.
Ha jól emlékszem az 5.8.27-es ROM fent volt a [miui.hu] -n az archiv romok listájában, de most valamiért ez a lista nem működik.
Ha esetleg rászánnád magad, írj, és felrakom valahova az enyémet.
-
Szerintem dobd ki, csak előtte szólj nekem, hogy elkaphassam!
Viccet félretéve: abba nem bíznék, hogy csak úgy magától megjavul, bár kitudja. Szerintem már hagyd a V5-öt, jó ez a V7, csak lehet újra kell raknod párszor, hogy működjön
Viszont csak érdekességként feltehetnél mondjuk egy [GSAM Battery monitor] -t, hogy az mit mond...
Én a MIUI.HU-s 5.8.27-es ROM-ot tettem fel anno, azóta se mertem frissíteni, de lekopogom, azóta is szépen megy (na jó, nekem valamiért a wifi kapcsolatot időnként eldobja, de kb ennyi)
-
Na ja, ezért is írtam feljebb, hogy van értelme felteni, HA nem futsz bele valamilyen hülye bugba...
Amúgy a leírásnak nincs köze az aksis őrülethez, hisz az csak abban segít, hogy a rendszer felmenjen, az esetleges (és biztosan előforduló) bugokért már a fejlesztők a felelősek.
Esküszöm, mire kijön a Note 3G-re a Stabil ROM, már nem lesz aki feltegye, mert vagy szétverte a telefonját, vagy újabbra váltott.
-
Az bizony. Amúgy a leírás hibátlan, én is azzal váltottam V5-ről V7-re. Csak javaslom, hogy ne egyből egy ROM megjelenése után tedd fel, érdemes várni 1-2 napot, néha kiderül, hogy xar ROM-ot adtak ki, és csinálnak hozzá gyorsba egy hotfixet (na persze addigra már egy csomó ember beszívta, mert egyből frissített
)
-
GoldhandRent
őstag
vacakolni kell vele, hogy nagyjából vissza tudd hozni az előzőekben megszokott funkciókat
most meg nem mondom hol, de valahol meg fogod találni(#8790) sharkypeti
ez engem is érdekelne
nekem már nagyon rég óta sárgul...nem akarok hülyeséget mondani, de talán szeptember-október környékén kezdte (augusztusban jött meg, NINCS EGY ÉVES)
-
axlfsi
veterán
Nem követem naprakészen a topikot, de tudom, hogy meglehetősen jellemző hiba sajnos a Note-nál a sárga kijelző. Volt itt már olyan, hogy "kié a nagyobb?!"
Asszony telefonja és őt különösebben nem zavarja, de én már falra másztam volna:Utána járnék kicsit, hogy mennyibe kerül a cseréje. Tudnátok esetleg ajánlani külföldi beszerzési forrást egy korrekt panelhez? Volt rá példa, hogy valaki innen a fórumról végigzongorázta a témát? Köszi előre is!
-
tolvaj!
őstag
Én is beleszólok, de ne vedd sértésnek! Azthiszem eleget foglalkoztam én is ezzel a készülékkel ahhoz, hogy véleményt nyilvánítsak. Bár lehet hihetetlen, de nem romolok és nem vagyok "bitvadász" sem. Két-három hetente frissítem a készülékem V6 beta alapú miuihu rommal. Már egy ideje nem használom ki sok tulajdonságát a készüléknek, csak a következőket: fénykép, rádió, zene, böngésző, facebook, candy crush, sms, telefon. Pont azokat, amikre hivatkozni szokott egy átlag felhasználó. Ezeknek semmi gondja! Ellenben pont tegnap hallottunk panaszt vipviform FT tollából arra, hogy az általad preferált stable jelzővel ellátott rom szépen leépült neki, mint egy demens öregember... Igaz az sem azonnal ment gallyra, de megtette. Ezzel bizonyítva, hogy az a bizonyos "pecsét" semmit nem jelent! A windows xp mellé is ki kellett adni service packeket, pedig az is "stable" volt! Én inkább bevallom, hogy megunok egy készüléket, de nem fogok újjal mutogatni, mikor igenis gőzerővel dolgoznak a cégnél. Egyetlen hibájuk, hogy rossz socot választottak anno, aminek a szoftveres támogatása bajos. Köszönöm, hogy elolvastad eme kis "regényt" és bocs ha túl hosszú lett.
(#8758) Murphy(O.o)
Nyugtasson a gondolat, hogy anno a samsung csak 9 hónapig halasztotta az sga2 frissítését és miután megjött el adtam a telefont, mert használhatatlan lett tőle...
-
Mr X
veterán
Mennyivel jobb egy másik gyártó, aki kiad egy darab frissítést, rányomja a végleges bélyegzőt, közben tele van buggal?
A V6-ra nem mondták, hogy stabil, de sokan használjuk probléma nélkül minden nap, plusz folyamatosan frissítik. Tényleg ennyire fontos, hogy a nevében benne legyen, hogy stable?
-
McReay
aktív tag
Átsiklottam azon, hogy V5-öt használsz, bocsánat!
Természetesen V6-ra értettem a supportot. Ha a support neked fontos akkor váltani kell V6-ra, ami való igaz, hogy nem stabil, de napi használatra még így is tökéletesen megfelelő vagy, amit tervezel, váltani kell másik telefonra! -
Azért tényleg érdekes, hogy a legtöbben (akikről én tudok) nem a hirtelen merülő aksi, vagy a sárguló kijelző miatt váltam meg a készüléktől, hanem mert nagy ígéretek miatt nagy reményeik voltak, és lofaxt se kaptak sokáig.
Jó, most itt lehet szépíteni, hogy már Béta (lassan fél éve már annak is), meg jó, stabil stb a mostani ROM is, de akkor is tény, hogy 120-as betűmérettel hirdették anno, hogy mekkora támogatás lesz...Mielőtt a V6 fanok beszólnának: Nem kritika, nem siránkozás, se savazás, ezek nyers tények. Én nem fogom eladni ettől a telót, de rossz látni a sok csalódott kollégát.
-
Marcikutya
csendes tag
De legalább örülhetsz, hogy tökéletes a rendszer. Nekem is az van.
SZERK.: a régebbi készülékemen (HTC Desire) folyamatosan próbáltam a ROM-okat. Hihetetlen sikertörténet volt a Desire a ROM-olás szempontjából.
A Redmi Note nem tűnik annak, de csak azért, mert eleve tökéletes rendszerrel jött ki. Nem véletlen, hogy a HTC-men is sok kísérletezés után a MIUI ragadt meg véglegesen.
-
V6 alatt is előjött nálunk töltéshiba, éjszaka csutkára merülő telefon kikapcsolt állapotban, vagy épp bekapcsolt állapotban töltést fel nem vevő formában.
Pár napja csinálta, hogy kikapcsoltam 36%-os töltöttséggel éjjelre, bekapcsoláskor 1%-on vonyított
Bár eddig egy-egy újraindítás megoldotta ezt, így együtt lehet élni vele, csak elsőre kaptam agybajt, hogy vajon a töltő rossz, vagy az usb port szakadt ki a helyéről -
Milestone2
nagyúr
Szerintem Xposed és DoubleTap.apk (de nem próbáltam)...
-
iamdoki
tag
Szia!
Ezeket a lépéseket csináld végig, és menni fog
- Nyissuk meg a Beállítások panelt (Windows+I)
- Klikkeljünk a Főkapcsolóra majd a Shift billentyűt lenyomva az Újraindításra.
- A rendszer által felajánlott lehetőségek közül válasszuk a Hibaelhárítást majd a Speciális lehetőségeket.
- Klikkeljünk az Indítási beállításokra majd az Újraindítás gombra.
- A megjelenő ablakban üssük le a 7 (Az illesztőprogram-aláírás megkövetelésének letiltása)billentyűt.
Ezek után elvileg telepíthető lesz a driver.
Ha próbáltad már, akkor semmi ötletem sincs
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Harmincezer forint alatti áron debütál Kínában a Xiaomi nyolcmagos processzorral és méretes HD kijelzővel felvértezett kétkártyás óriásmobilja.
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 12 Red 64 GB
- Samsung Galaxy S25 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S20 Ultra 12/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Honor Magic5 Pro 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Adatkábellel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest