Hirdetés
- Dobja a némítókapcsolót a OnePlus
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kamerában erősíthet a Pixel 10
- Bluetooth-headsetekről általában
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
-
Mobilarena
Xiaomi Redmi Note
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
McReay #10769 üzenetére
Szép "telekommunikációs készülék"
Na igen, az itteni társaság "minősége" hasonlóan magas (volt), mint a Redmi Note 1 , de 3 év az 3 év. Sajnos lehet én is lassan váltásra kényszerülök, pedig szeretem ezt a telefont, de sehol se tudok hozzá új aksit szerezni, a gyárival meg már nem bírja olyan jól
Speedshoppal futottam 1 kört pár hete, de nem nyert, 2 aksit vettem tőlük, de egyiket se töltötte a telefonom, úgyhogy visszaadtam nekik
Mondjuk mind a két aksin 2013-as gyártási dátum volt, ha azóta álltak a raktárban, lehet normális ez a "kis töltési probléma" -
válasz
McReay #10724 üzenetére
Erre sajnos nem tudok válaszolni, én mindig újrapakoltam a rendszert, így nem tudom mi marad, és mi nem egy "wipe cache" vagy "dalvik cache" után.
De a googli mindent tud, pl. a [gyakorikerdesek.hu], is már érdeklődtek a téma iránt- Mindentől függetlenül mindig egy szűz rendszer telepítése, majd belakása a legtisztább út.
-
válasz
McReay #10722 üzenetére
Szia,
Elég sok mindentől lehet, igazából kéne még pár infó, pl:
- 3g-s mobil netnél és WIFI-nél is ez van?
- Ha offline nézel egy videót (mondjuk SD kártyáról) is csinálja ezt?
Ha igen, akkor lehet a SoC az oka, azaz nem tudja elég gyorsan megjeleníteni a képet, ezért az késik a hanghoz képest.
Ha nem , lehet valami pufferelési nyűgje van. -- Olyankor szokott ez lenni, mikor kevés a hely a belső tárolón (Internal Storage), és nem tud rendesen pufferelni.A legjobb megoldás talán, ha újrapakolod az egész rendszert.
-
válasz
McReay #10672 üzenetére
Nem tudom, én már rég elvesztem a MIUI világában
Vagyula féle V8: 6.9.15
Global V8: 6.10.20
Kínai V8: 6.11.24Meg aztán egy rakat pletyka kerining a neten a MIUI 9-ről is. Egyik post 2017 nyarára írja a megjelenést, a másik már januárra...
Viszont lehet reménykedni, ezen az oldalon a támogatott telefonok között ott a Redmi Note 3G is (aztén ki tudja, máshol meg nem írják...) -
válasz
McReay #10621 üzenetére
Szia, örülök, hogy bevált a RR!
Sajnos az 5.7.4 volt az utolsó MM alapú ROM a Noteunkra, mivel idő közben megjelent az Android 7 (és már vadul hegesztik a CM14-et), így a felsorolt "hiányosságok" valószínűleg nem lesznek orvosolva.
Ettől függetlenül még mindig a legjobb MIUI alternatíva (szerintem). Aztán hátha kapunk egy CM14 alapú RR-et is
FrostyBoy84: Elvileg jó, amit írsz, de azért remélem mindenki érzi mennyire gáz ez 2016-ban. Kb. olyan, mint ha úgy telepíthetném a gépemre a Win10-et, hogy előtte felteszem a Win 8.1-et és arra a 10-est.
Amúgy meg csak a guruktól kérdem: Mi a különbség a szűz MIUI8 és a V7 + update között? Nem értem mitől másabb a térerő? Elvileg updatenél is és szűz telepítésnél is UGYAN AZT a V8-at kapom. Vagy nem
-
-
-
válasz
McReay #10556 üzenetére
Szia,
6.5.26 -ra emlékszem, de ez nem biztos, nekem az utolsó V7 a 6.5.19 volt. Ha kellene, feltöltöttem [IDE].
Mellesleg a V8 egy trágya! Vitába szállok e téren bárkivel, de a metróban rendszeresen nincs térerő, sőt múltkor lementem haverokhoz Délegyházára és nem tudtam telefonálni
Azért 2016-ba ne kelljen már kergetni a térerőt!
Azonkívül rendszeresen fagy, újraindul a telefon, szóval jó ez a V8, csak nem a telefonunkra
-
válasz
McReay #10508 üzenetére
Egyáltalán nem biztos, de gyanús, hogy a vodásoknál általában nincs ilyen gond...
Nem vagyok szakértője a mobil hálózatoknak, de korábban azt olvastam, hogy a Vodafone a 3G-nél a 900/2100MHz-et használja, míg a másik két szolgáltatónk csak a 2100-at.
Namost a Note elvileg a SIM1-nél 900/2100 MHz-et tud / támogat (UMTS), ezért lehet, hogy vodával jobb a jel... (Persze csak hangosan gondolkodok, aki jobban benne van a szakmában kijavíthat / megerősíthet ebben)Pár infó, ha valakit érdekelne a téma (valamiért a link funkció nem megy nekem, így csak nyersen a linkek):
Frekvenciák: https://logout.hu/bejegyzes/saccco/kinai_telefonok_900mhz-es_3g-vel_lista_vodafone_ha.html
RN3G Spec.: https://mobilarena.hu/teszt/xiaomi_redmi_note_nagyra_vagyoknak/specifikacio.html
UMTS: http://www.portfolio.hu/vallalatok/telekom/diohejban_a_umts-rol_szt.19837.html -
válasz
McReay #10427 üzenetére
A legutolsóként kiadott MIUI7 biztos nem a 6.4.28, én a 6.5.19-et használtam, és talán még utána is adtak ki.
Az unbrickes ROM-al jól ment a kamera, kijelző... szal nem hiszem, hogy hardveres a gond, mert akkor ezzel se mentek volna (aztán kitudja). Az is lehet, hogy az a V7 szaros, amit feltett.
Ha kell ki tudom tenni valahova a 6.5.19-et, az nekem hibátlanul muzsikált korábban. -
McReay
aktív tag
válasz
McReay #10371 üzenetére
1 hét használat után azt vettem észre, hogy a telefon nem igazán hajlandó mobilnet esetén csak Edge-t használni illetve elég sokszor teljesen eldobja a hálózatot.A kamerás crash dolog 4:3 esetén nincs.
Tesztelni jó volt, de mindennapos használatra még nem ajánlott, főleg, ha az ember szeretne telefonálni is! -
Depression
veterán
válasz
McReay #10180 üzenetére
Kijelzője fenomenális.
Teljesítménye nem izgat, a redmi note is elég volt.
Knox miatt nem rootolhatom egyelőre, ami nagy gáz.
Nem az árát néztem, hanem az értékvesztését, ami nem sokkal több, mint a redmi note-é. ~70k vs 50k két év alatt.
Hangja nem szebb semmivel, sőt talán gyengébb is.
Touchwiz sz@r egy az egyben.
Ceruzát egyszer próbáltam, többet nem veszem elő
Kijelzője szokatlanul érzékeny, és sokkal inkább üveghatású, mint a redmi note-nál. Kell rá valami gagyi fólia.
Duál sim-et nem tudtam még kipróbálni, mert a céges kártyát nem cserélik, csak tulajdonosi felhatalmazással.
Az autós töltő nem fér be a microusb foglalatba.
Újlenyomatolvasó villámgyors, de az egész gombot el kell takarni. Kicsi újjaim vannak, így szemből nem megy.Ez is csak egy telefon, szóval ha spórolni kellene rá, akkor nem éri meg.
Külseje sem izgat, rögtön ment rá egy vastag szilikon tok, pont ugyanúgy néz így ki hátulról, mint a xiaomi.
Vezetéknélküli töltés (nem gyári tartozék a töltő) nagy előny, megy tokon keresztül is szépen.Akksija ennek is csak 3Ah-s, nem bírja ki estig.
Reggel fél hattól most vagyok 22%-on. -
Milestone2
nagyúr
A heti itt van.
http://obigota.d.miui.com/5.12.31/miui_HMNoteW_5.12.31_a134e6c88f_4.4.zipÉs itt lelheted meg péntekenként a heti ROM-ot. (A napi frissítést csak a beta teszterek kapják) ENGEM ONNAN KITILTOTTAK pont azért mert megosztottam a napi ROM-okat a "köznéppel"... Arra figyelj, hogy a helyes ROm-ot töltsd le, detát ne TD-t és ne a GLOBAL-t és ne a Note 4G-hez valót...mindig a "HMNoteW" kódnevűt...
-
Milestone2
nagyúr
Thanks. Amíg jönnek új ROM-ok az XDA miatt figyelemmel kisérem, szólok ha van valami érdekes, de kipróbálni, tesztelni már nem tudom...
Sajnos egyre több fejlesztõ leáll a Note1-re fejleszteni. Sajnos bármennyire jó telefon, annyi új jön ki a fejlesztõk is továbbállnak, pedig a Note1 amúgy még nem lenne elavult, csak felgyorsult a telefonmegjelenések üteme.
Természetesen amíg emlékszem válaszolok kérdésekre is, de ha már nem leszek biztos valamiben (készülék hiányában) inkább csendben fogok maradni... -
Nem mindenhol... LibreOffice, Debian ... Egy rakás gyártó van ahol elérhető egy stabil kiadása a programnak ,ami időnként további bugfixeket is kap, hogy még stabilabb legyen, és egy development kiadás, amiben benne vannak az újítások, de cserébe még nem annyira stabil...
De fölöslegesen koptatom a billentyűmet, ez van, ezt kell (nem kell) szeretni.
-
[OSMonitor] és [GSAM Battery Monitor]. Ezeket tedd föl. OSMonitor mutatja a futó processeket, a BAttey Monitor meg konkrétan mutatja, mi eszi az aksit.
De egy restart lehet megoldja...
-
Elvileg az 5.7.23-hoz képest ezeket javították az 5.7.26-ban:
MIUI ROM 5.7.26 released for all devices (except Nexus 5) with the following fixes:
1. Fix - Super Clean might cause GPS location failure
2. Fix - Screen might not be able to be awaked while calling (Redmi 1S, Redmi Note)
3. Fix -WiFi connection might cause reboot in some cases (Mi Note Pro, Mi 2/2S)
4. Fix - Data usage might FC in some cases-- Vajon idén kapunk végre STABIL V6-ot, vagy maradnak a stabilnak mondott, de bugos béták
-
Ennyit találtam a nagy bejelentésről:
"Surprisingly, the announcement was not the launch of a new smartphone but rather, a price cut of Rs 2,000 for the Redmi Note 4G which is now available at Rs 7,999 on Mi.com and across Mi India partners including Flipkart, Amazon, Snapdeal, The Mobile Stores and Airtel stores." -
ggeleven
őstag
Pletykák, várható dolgok:
- 5.5",1080 x 1920 felbontás
- MediaTek 6795 proci
- PowerVR G6200 GPU
- 13MP és 5MP kamera
- 3000mAh-s akksi
- 4G LTE támogatás
- 5.0 alapú MIUI 6
- lehetséges ujjlenyomat-olvasó a hátlaponMost egy ilyet olvastam, szóval már mindenképpen kellene kint lennie hírnek: The Xiaomi event will take place at 10am Tuesday morning in China.
-
Milestone2
nagyúr
-
_ak_
addikt
Igaz csak tegnap este raktam fel, 12-ről az ota-t, de ilyet még nem tapasztaltam ezzel. Más kérdés, hogy ezelőtt gyakrabban. A gyári böngésző egyszerűen szar, az össze vissza beakad, a chrome, meg néha 3 megnyitott lappal 7-800 megát megeszik, na akkor van baj. De ezt tök random csinálja, szerencsére ez ritkán van, meg ez volt stabil romon is. Illetve ezelőtti bétákon néha egy egy sms vagy fb üzenet akasztotta meg.
Nézd meg Te is a memóriát, hogy amikor akadozik, akkor mennyi a szabad és mi fogyaszthatja el. Nem biztos, hogy beta bug.
Sőt. A 13-asban feltűnően sok a szabad ram nálam.
-
_ak_
addikt
McReay:
Csupaszon van nekem a kijelző, szóval szerintem sem számít. Nem zárható ki egy esetleges hardveres probléma, de nem tudom reprodukálni. Teljesen véletlenszerűen néha-néha látom, hogy az érintéstől 1-2 centire jelent meg az érintés. Egyszer volt olyan, hogy "beragadt", és két terület lett amit, ha többször nyomtam, akkor többször mellé érzékelt, ahogy tami92 is írta, ez a billentyűzeten elég látványos volt, de egy restart után eltűnt.
Illetve, a gombsor fel-fel villódzásával kapcsolatban is volt akinek egy rom update segített, de egy valaki írta azt, hogy a haverjának ezzel kijelzőt cseréltek és akkor szűnt meg a gond. Ez minden csak nem elég infó.
V6 alatt az előlapi kamera tényleg zöldes képet csinál, ez ismert bug.
Chaser
Csak a multi rom csinálja ezt a letöltést, sem a global, sem a kínai nem tölti le egyből, csak pusztán betölti, aztán eldönthetem, hogy le akarom-e tölteni vagy sem. Lehetne feature is, csak nem sok értelme van. Meg ugye, én is ha lapozgatok a képek között van amikor egy már betöltött képre érek, azt nem tölti le.
vipviform
Én is swypeolok, az legalább egész ügyesen kijavítja, ha vmi félre megy.
Sir Sparrow
Meglehetősen hosszú a changelog, egyáltalán nem értem, hogy miért nem teszik közzé. A global rom szépen kiírta az összes javítást...egész addig, amíg fel nem teszem a rootot. Utána változik a verziószám és eltűnik a changelog is. Multinál is ezért lehet, hogy csak annyit ír kínaiul, hogy pár bugfix, aztán jó napot, mert azt meg előre rootolják.
Egyébként vicces, egy dologra emlékszem a changelogból, hogy javították a Bug Report appot, de nekem azt írja ki, hogy nem tud csatlakozni a hálózathoz, holott sokaknak ez volt a baja a V39-el és azt írták, hogy már működik a V40 alatt. Így van a multi miatt nem meg most vagy készüléke válogatja. Amúgy azt írják, hogy többségében a V38 / V39-el kapott bugokat javították.
-
vipviform
senior tag
Értem, de akkor valamit félreértettem a leírásból. Supported Devices
MIUI 6: Xiaomi Mi 3/Mi 4/MI 2/2S/Mi 2A/Mi Pad/Redmi Note 4G
MIUI V5: Xiaomi Mi 3 Mi 4/Redmi 1/1s/Note/Xiaomi Mi 2/2S/Mi 2A/Mi 1/1S/Mi Pad/Galaxy Note II/Galaxy S3/HTC ONE X/Galaxy S2/Galaxy Nexus/Meizu MX2/ Oppo Find 5/Galaxy S4 i9500/HTC One/Nubia Z5s mini/Nexus 7 II/Google Nexus 5/Galaxy Note 3 N9000/OnePlus One -
_ak_
addikt
Igen most először próbálom ki és valójában nagyon bejövős, ill. így pár óra alatt nem találkoztam kimondottan zavaró hibával vagy rendellenséggel, sőt a fényérzékelő végre időben reagál a változásra is, szóval eddig csak pozitívak a tapasztalataim.
ggeleven: Root menü van, csak nem olyan, mint v5 alatt, hogy bekapcsolom vagy sem, hanem egyből írja, hogy nincs semminek root jog adva. Ettől persze még lehet, hogy működik, csak hirtelenjébe nem tudom letesztelni.
Milestone2: Köszi a linket, de mint korábban te is írtad a twrp-vel nem akar felmászni, sem a micro, sem a nano, vmi install binary erro-ra hivatkozva, cwm-et meg ezért most biztos nem teszek fel. Amúgy mindene tetszett és működött amit néztem, ha alapból global lenne, akkor meg is tartanám, annyira gyorsnak ls stabilnak tűnik, de azt hiszem inkább megpróbálom kivárni a végét most.
-
Flexy90
senior tag
Szerintem a V6-ot csak akkor kellene beleírni az 1. hsz-be ha már hivatalos kiadású lesz. Aki meg vállalkozó kedvű és ki akarja próbálni az inkább olvasgassa a fórumot.
Más: Tegnap csináltam Cappa féle mentést. Az elején kiírta, hogy a system mappáról nem tud mentést csinálni, folytatom-e anélkül. Rányomtam, hogy igen, aztán mentés közben pedig kiírta, hogy nem látja az SD kártyát. (Vagy azért mert WSM toolsal felcseréltem a belső tárhellyel, hogy tudjak rá telepíteni, vagy azért mert az USB Switcherrel kikapcsoltam az MTP módot és amikor gépre dugom a telefont külön be kell kapcsolni, hogy lássam az SD tartalmát a gépről, de ilyenkor a telefon nem látja). Tehát a lényeg, hogy a mentés 613 MB lett, csinálok egy TWRP mentést is a jelenlegi rendszerről, illetve van külön nvram mentésem is MTDT-vel. Elég ez így, vagy kell még valami?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Harmincezer forint alatti áron debütál Kínában a Xiaomi nyolcmagos processzorral és méretes HD kijelzővel felvértezett kétkártyás óriásmobilja.
- Íme a BLEACH Rebirth of Souls nyitánya
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Dobja a némítókapcsolót a OnePlus
- Gaming notebook topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vicces képek
- AliExpress tapasztalatok
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 12 Red 64 GB
- Samsung Galaxy S25 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S20 Ultra 12/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Honor Magic5 Pro 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Adatkábellel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest