- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
-
Mobilarena
Xiaomi Redmi Note
Új hozzászólás Aktív témák
-
molnardenes
tag
válasz
molnardenes #10869 üzenetére
Most, hogy már van tapasztalatom róla, elmondhatom, teljesen ok az akksi. Én mondjuk nem szoktam nagyon kikapcsolni a telefont, és olyan is ritkán van, hogy 100%-ra töltöm, így nem tudok pontos adattal szolgálni a Sot-ok és egyebek kapcsán, de határozottan jó a teljesítménye. Konyhai mérlegen is lemértem: 57 g, miközben a gyári 60. Szóval bátran ajánlom az eladót (privátban) annak, akinek szintén aktuális a csere. Ja, és kevesebb, mint két hét alatt megérkezett Kínából sima postával.
-
válasz
molnardenes #10867 üzenetére
Ez mondjuk érdekes, elvileg a magyar Vagyula féle ROM-okban csak sallang kipucolás van + GAPPS előtelepítés (nameg némi config állítás
), nem értem az aksi 1%-os őrület hogy kerül bele.
Mindenesetre hasznos infó, kösz, hogy megosztottad!
-
molnardenes
tag
válasz
molnardenes #10866 üzenetére
Bónusz: nincs akksi 1%-os gebasz sem kikapcsolás után!
-
fornettisuti
veterán
válasz
molnardenes #10863 üzenetére
"ajánlott háromszori feltöltés/merítés ciklus"
😆 -
válasz
molnardenes #10863 üzenetére
Hát igen a jó öreg V5... Sajnos az még 4.2-es Androiddal jött, arra meg mér nem támogat a Google
Én sok romot megnéztem anno, a RR és a MIUI 8 volt az egyedüli, amit hosszú távon élhetőnek tartok, de, ha találsz másik jót, amivel a töltés is megy, ne tartsd magadba -
válasz
molnardenes #10856 üzenetére
Szia,
3 aksi is volt a telefonomba a gyárin kívül, ebből kettő a speedshopban lett kibontva előttem, egy meg az egyik fórumtárstól lett vásárolva... nekem egyiket se töltötte se bekapcsolva se kikapcsolva. Lehet gyárilag van letiltva, de azt nagy hülyeségnek tartanám, mert akkor minek cserélhető az aksi?
Fura továbbá, hogy a speedshopos aksikkal bekapcsolt a telefon, vagy 1 óráig nyomkodtuk is, szóval feszültséget felvett az aksiról, de tölteni már nem tudta...Azt viszont kizártnak tartom, hogy a te aksid 2017-es legyen. 2 dátum szokott lenni rajta, az egyik a gyártási év, a másik pedig amikor a bolt átvette. Aláhúztam ezen a képen (nekem is 2017 volt az egyik dátum, a másik 2013):
Alternatív ROM-nak esetleg a Resurrection Remixet tudnám ajánlani, mert a MIUI-nak rohadt idegesítő az a bugja, hogy a telefon bekapcsolás után 1%-os töltést jelez.
-
válasz
molnardenes #10851 üzenetére
Nem vagyok egy akku szakértő, de nem biztos, hogy megéri egy 20.000 Ft-os telefon miatt felgyújtani a házat
Nem véletlenül nem találsz túl sok tartalmat a témában...
Mondjuk én aksi helyett inkább vettem volna egy Powerbankot, azt bárhova magaddal viheted, és többszöri töltésre is elég a kraft benne. -
válasz
molnardenes #10849 üzenetére
Biztosan nem kísérletezgetnék ilyesmivel
-
válasz
molnardenes #10752 üzenetére
Szia,
nekem az 5.7.1-es Resurrection Remix úgy 2 hónapig futott a telefonomon, de a szívem visszahúzott a Miui-hoz. Azóta már kiadták a végső 5.7.4-et, szóval amit írok nem teljesen up-to-date
Maga a ROM szerintem teljesen korrekt, tökéletes alternatíva erre a telefonra.
Ami nekem PRO:
- Android 6.0.1
- Elég jól kezelte a memóriát
- A rendszer kellően gyors volt
- Rengeteg mindent testre lehet szabni benne a kinézettől kezdve a viselkedésigAmi nekem CON:
- Ha jól emlékszem a mobilnet nem mindig akart működni, ezt elvileg orvosolja, ha repülö módba rakod pár másodpercre, majd vissza... utána magára talál a mobilnet is
- MIUI-hez képest „fapados” kinézet, bár ez nyilván orvosolható bármelyik launcher + skin párossalTWRP 2.8.6.0-ával simán felmászik. Azt hiszem az eredeti topic linkje már nem jó a RR-hez, ha próbálkoznál vele, az egyik webszerveremről letöltheted: [link]
-
Teki008
csendes tag
válasz
molnardenes #10743 üzenetére
Köszi, próbálom.
-
válasz
molnardenes #10734 üzenetére
Szia,
Én egyből ráfrissítettem a 6.5.19-es MIUI7-re a 6.9.15-ös MIUI8-at, így tapasztalatom nincs a kérdésben, de elvileg a rendszer frissítés nincs hatással a telepített appokra (vagy a beállításokra)... így szerintem igen mehet.
De azért csinálj egy biztonsági mentést, mielőtt nekikezdesz
-
-
molnardenes
tag
válasz
molnardenes #10666 üzenetére
Ja, most jövök rá, hogy ez is v7. Az elején a 6-osból simán azt hittem, v6
Akkor a kérdésnek már csak az a fele aktuális, hogy újrahúzzam a v7-et a frissítés előtt, hogy megszűnjön az újraindulgatás, vagy a frissítés eleve legyalulja azt a részt is, ami most esetleg hibás lehet a v7 romban?
-
válasz
molnardenes #10664 üzenetére
Ezt senki se tudja megmondani, kb. olyan a kérdés, hogy: “Doktor úr, kicsit rosszul vagyok, elég, ha…?”
Kipróbálhatod a sima recovery-t, de, ha már csinálod, lehet érdemes lenne a 9 hónapos ROM-ot felfrissíteni egy V8-ra.
-
válasz
molnardenes #10387 üzenetére
Értem. MIUI-n a saját időjárás appot használtam, az időképet csak a mostani ROM alá lett felrakva, de ezen nekem automatikusan frissül a widget, szóval tényleg a MIUI-val lesz valami, de sajnos ebben nem tudok segíteni, mivel én már nem azt használom.
Viszont találtam [egy régebbi postot] , ahol szintén az időkép widget van megemlítve, mint ami nem frissül. Ez a post is januári... lehet akkor ez még nem ment a V7 alatt. Javaslom frissíts egy újabbra, hátha...
-
molnardenes
tag
válasz
molnardenes #10383 üzenetére
Bocs, nem V6, hanem V7 a miui-m.
-
GoZoL
senior tag
válasz
molnardenes #10262 üzenetére
1 fiók van, ma reggelre kézi frissítés nélkül kaptam e-mailt. Valamit a központban állítottak!
#10263) Milestone2
Óriási a készülék! Az összes nadrágom jobb zsebe ki van kopva már így is, ezt a 6,44" hátizsákban kell vinni?? -
Tejbegríz
csendes tag
válasz
molnardenes #10169 üzenetére
Sajnos nem ,de hála az égnek, illetve Milestone2 mesternek azóta én is rábukkantan erre az alapműre .
Másnap reggel újult erővel álltam neki ,és azóta már sikerült kétféle romot is kipróbálnom.
.
Köszönöm a segítséget !! Nagy respekt Nektek. -
piglet76
tag
válasz
molnardenes #10127 üzenetére
Sajnos nekem is csinálja, egyáltalán nem egyedi a jelenség.
-
trafóóó
tag
válasz
molnardenes #10127 üzenetére
Sajnos nem szűnt meg meg ez a probléma.
Random bármikor előjöhet ,mindegy melyik magyar romot rakod fel abban is benne van ez a hiba. -
Milestone2
nagyúr
válasz
molnardenes #10116 üzenetére
Levettem a vitriolos humort...
-
Milestone2
nagyúr
válasz
molnardenes #10114 üzenetére
MOst ha nagyon komolyan kérdezel akkor a Pocarropa féle EMUI-t de teljesen komolyra fordítva nem én vagyok a legkompetensebb mivel én a kínai-angol gyári ROM-ot használom.
Köszönöm vitriolos ömlengésed, nem kell nékem a talpamat nyalni, mer' lábszagom van, meg köll tanulni kezelni ezt a kis RN1 3G-t.
Na most a stabil multit meg a fejlesztői magyart aztán végképp nem lehet összehasonlítani!
Stabil (csak multi van, magyar nincs) kb negyedévente frissül, root nincs benne, a szlovák csapat Vagyuláéktól kapja a magyar nyelvi fájlokat. A fejlesztői ROM frissítéseiből csak azok a csomagok kerülnek át 3-4 havonta, amik beváltották a hozzájuk fűzött reményeket. Ezért stabil...
Fejlesztői (van belőle magyar és multi is) hetente frissül (kivéve ha ünnep van kínában és nem jön ki heti friss ROM) van benne belső root, és ugye annyi a "veszély", hogy minden új ötlet belekerül és majd a felhasználók eldöntik, hogy az éppen jó, vagy ront a rendszeren...
-
Veatta
aktív tag
válasz
molnardenes #10112 üzenetére
Nem lesz gond én is ez alapján a "sünszaró"
leírás alapján csináltam meg, pár hónapja, azóta csak frissítgeti magát a vagyula féle rom.
-
Milestone2
nagyúr
válasz
molnardenes #10106 üzenetére
Sünszaró válaszol.
Többen állítják, hogy a legjobb mód:
Internal storage -ról minden mentés PC-re vagy külső SD-re.MiRecovery
Wipe cache
Wipe user data
Install update.zip
Wipe cache
Wipe all data
Reboot.
Öröm.TWRP
Backup MINDEN to external SD
Advanced wipe: wipe system, wipe data, wipe cache wipe dalvik (internal és external memory nem)
Format data
Reboot recovery
Install új ROM
Reboot. Öröm. -
Veatta
aktív tag
válasz
"És ennek legolcsóbb módja, hogy marad ez, és az oprendszert cserélem rajta " úgy érted téglásítod és veszel másikat
ne haragudj ezt nem tudtam kihagyni
-
tahepa
senior tag
válasz
A leírás alapján amit egyszer kell elvégezni wipe és format dolgot én egymás után kétszer végeztem el.
Lehet hogy semmi értelme de én úgy gondoltam hogy ezzel aztán tényleg semmi régi cucc nem maradt a telón.De ismétlem lehet hogy semmi értelme.. -
tahepa
senior tag
válasz
molnardenes #10096 üzenetére
Nincs miért elnézést kérni...én bányásztam elő egy régi témát.
-
tahepa
senior tag
válasz
molnardenes #9325 üzenetére
Valami fejlemény 64 GB-os kártya használata ügyében?
-
Milestone2
nagyúr
válasz
molnardenes #9978 üzenetére
Jó kis Poll volt. Köszönöm. Legalább egy kicsit beindult a topic...
-
Milestone2
nagyúr
válasz
molnardenes #9966 üzenetére
Nem használom ezt a funkciót, de a logika szerint nem fogja érteni...
-
válasz
molnardenes #9520 üzenetére
Való igaz, nagy kritikusa voltam a Béna... az az BÉTA (
) V6-nak, de elegem lett a stabil ROM várásából, így gondoltam teszek egy próbát, szóval feltettem az 5.8.27-es ROM-t. Heti OTA-kat nem pakolom fel, ez a ROM így jó nekem, majd újabb fél év múlva újra rakom az egészet (talán addigra lesz stabil is belőle
.
Annak örülök, ha számít a véleményem, annyit tudok mondani, hogy nem bántam meg.
Sok újítás / javulás van benne, ami nekem nagyon tetszik, pl:- Régebben a wifi-met nem tudtam a ház másik végéből fogni, most meg elég stabilan veszi a jelet.
- Aksi érezhetően tovább bírja, mint régen.
- Apróság, de nagyon tetszik, hogy bár a kijelző 1 perc után elalszik, ha pl. stopperezek, akkor nem sötétedik el (V5-nél 1 perc után elsötétült)... és egy rakat hasonló kis újítás / okosság van.Ami annyira nem tetszik:
- GPS mintha nehezebben találna magára. Régen 10-ig se számoltam megtalálta a pozíciót, most azért néha 1 percig is mókol...
- Néha hülyéskedik a wifi... azt írja, hogy kapcsolódva, de még sincs net... Erre egy wifi off/on megoldás...Összegezve: Jó a V7, sok okos újítást tartalmaz, de addig biztos nem lesz olyan Stabil, mint a V5 / V37, ameddig párhuzamosan hibákat javítanak és új fejlesztenek pakolnak bele.
Remélem segítettem dönteni!
-
válasz
molnardenes #9325 üzenetére
Aztán majd várjuk az élménybeszámolót, PRO / CON tapasztalatokat
-
tolvaj!
őstag
válasz
molnardenes #9314 üzenetére
Csak hogy még nehezebb legyen:
Telepítsd az USB mass storage programot a playről és engedélyezd a root jogot. Lehet kelleni fog busybox is mellé és máris kezeli a telefon usb csatlakozáskor a kártyát adattároló módban. Ha ez megvan, akkor már csak a kártyán múlik a sebesség. Ha olcsón akarsz jó kártyát, akkor pedig ebay-en keresd sinceritytrading-et.
-
Flexy90
senior tag
válasz
molnardenes #9311 üzenetére
Szoktál rá/róla rendszeresen másolni? Hála az android mtp módnak retek lassú az egész, nekem percekig tölti be a fényképeket gépről, igaz több mint 1000 van, de ez akkor is gáz. Régen amikor még lecsatlakoztatta a kártyát a telefonról, amikor összedugtad géppel (usb mass storage mode) sokkal gyorsabb volt, de azt már nem támogatja ez az android...
-
válasz
molnardenes #9311 üzenetére
Nem rossz az elgondolás, én még külső winyónak nem használtam a telefont, de biztos jó lesz.
Majd írd meg a tapasztalatokat! -
válasz
molnardenes #9301 üzenetére
Elvileg simán megeszi a 64 GB-os MicroSD-t a V5 alatt is. Ha esetleg alapból nem tud vele mit kezdeni, számítógépen formázd meg a kártyát FAT32-re, és úgy tedd a telefonba. Személyesen még nem próbáltam, nekem a 32 GB is sok, de rengeteg fórumon írták, hogy ezzel a módszerrel megy.
A 128 GB-ra nem fogadnék, ha nagyon kéne hely, vegyél egy külső winyót, és OTG-n keresztül dugd rá
-
mszl
aktív tag
válasz
molnardenes #9301 üzenetére
Hello!
SAMU 64GB nálam OK.
-
gothic20
aktív tag
válasz
molnardenes #8409 üzenetére
Szia
Nekem volt ilyen hátlapom. Nem tapasztaltam az általad leírt problémát. Nálam passzentos volt az usb résznél. -
molnardenes
tag
válasz
molnardenes #8338 üzenetére
Sziasztok!
Hátha valakinek hasznos lehet. Miután írtam, pár napig nem produkálta újra a kikapcsolós jelenséget, ám nemsokára elkezdett a gmail szinkronizálás vacakolni - konkrétan nem működni, csak manuálisan. Újraindítás nem segített, ahogy a fiók törlése, majd újra hozzáadása sem - ezek korábban, más telefonon beváltak. Így kénytelen-kelletlen csak megcsináltam a gyári adatok visszaállítását. A probléma megoldódott ezzel, ráadásul - bár nem vettem észre, hogy az elmúlt hónapokban szépen lelassult a teló - érezhetően gyorsabb lett a készülék. -
vipviform
senior tag
válasz
molnardenes #8256 üzenetére
Fenn van a teszt a Mobilarénán. Itt a link: PROHARDVER!
-
Milestone2
nagyúr
válasz
molnardenes #8229 üzenetére
Maradj, és várd meg amikor full stabil v6 elkészül.
Egyedül annyi hogy a rendelkezésre álló RAM egy kicsit több mint v5-ön volt. -
Milestone2
nagyúr
válasz
molnardenes #8190 üzenetére
Csak ha v6 van fenn, és Updaterre nyomsz. Magától nem fogja.
-
válasz
molnardenes #7505 üzenetére
Az Antutut device infóját átverheti, de a lefutó tesztek a telefonban lévő hardvert teljesítményét pontozzák, azt nehéz átverni
A srác telefonja is hiába írja magáról a szépeket, "csak" 20.000 körül teljesít a szokásos 30.000 helyett, itt már látszik, hogy nem kerek valami. -
válasz
molnardenes #7503 üzenetére
2 jó és gyors módszer az eredetiség ellenőrzésére:
1, Antutu telepítése, és benchmark lefuttatása -- Ha a kapott pontszám 30.000 közelében van, akkor eredeti, mert klónba biztos nem tettek olyan erős hardvert.
2, Tárcsázóba beírod, hogy: *#*#MIUI#*#* (MIUI helyett számok, azaz 6484) és kapsz egy menüt, amivel tesztelheted, nézheted mit is tud a készüléked... Persze, ha nem jön be rá semmi, alapból tudod, hogy gáz van
-
vipviform
senior tag
válasz
molnardenes #6640 üzenetére
Itt minden infót megtalálsz:
MI NOTE PRO -
Milestone2
nagyúr
válasz
molnardenes #6640 üzenetére
A Mi Note-nál írják, hogy 4.4 v6-tal jön ki.
Akkor a Pro is biztosan azzal. -
tolvaj!
őstag
válasz
molnardenes #6591 üzenetére
Az lehet, sőt tuti, de már többször le lett írva itt is, hogy az MTK nem adja ki a soc -ok forráskódját. A legtöbb custom rom kernel szinten épül újra (lásd CM), amihez kell a forrás kód, az eszközök driverei és még sok más. A xiaomi kiadta a dokumentációt a HW részről, de a forrás kód még mindig zárt. Ahhoz, hogy a fogyasztást megfelelően optimalizálják kell minden, hiszen a drivereket kell összhangba hozni a SoC-bal és a futtatási környezettel. A helyzetet bonyolítja, hogy Kit-Kat alatt bejött a képbe az ART. is a dalvik mellé. MTK szinten a custom romok vagy kipucolt gyári, vagy portolt rendszerek. Optimalizálni sajnos nem nagyon lehet, ha a kernel sz#r. Szerencsére a xiaomi komolyan veszi a dolgot.
-
tolvaj!
őstag
válasz
molnardenes #6589 üzenetére
MTK szinten egy kicsit érdekes a dolog. Az új kernelre rá lehet húzni a régi V5 romokat, de visszafelé sajnos nem működik. Szakaszok egyformák, de a kernelt a gyártó készíti. Android wikipédia
-
Milestone2
nagyúr
válasz
molnardenes #6582 üzenetére
Na most amiket én nem használok, azokat jó részletesen és érthetően írjátok le nekem akár privátban, hogy mit teszteljek, ha tudok...
Nem használok VOIP-os alkalmazásokat, így hököm tudja mit nézzek, mit próbáljak...
A 3.4.67 kernel az a szutyok 17-es kernel?
-
Chaser
legenda
válasz
molnardenes #6574 üzenetére
Lehet majd valakiét felkarolják, rásütik gyári ROM és mehet a kiadás..komolyan nem lepne meg
De ez már lényegtelen. Aminek jobban örültem volna, V5/4,4, de minden nem lehet tökéletes.
-
tolvaj!
őstag
válasz
molnardenes #6574 üzenetére
Ezzel az a baj, hogy a kernele ugyan az mindnek.
Murphy (O.o)
Vagy valami idegen lény szállta meg és este az én energiáimat csapolta.
-
Marcikutya
csendes tag
válasz
molnardenes #6254 üzenetére
Az is lehetséges, hogy kikapcsolt állapotban tovább lehet tölteni, mint bekapcsoltban. A régi telefonomnál ez használt. 4-5-ször ezt meg kellett csinálni, utána a recoveryben egy wipe battery
-
GoldhandRent
őstag
válasz
molnardenes #6254 üzenetére
hehe
en kb 30on rakom fel este, (ennel jobban nagy ritkan merul le, ilyenkor van 3-4 ora kijelzom (este 9-11kozott)
es reggel szedem le, mikor megyek(ez valtozo, de nem egy oraval ,100% utan)
-
szepnorbee
csendes tag
válasz
molnardenes #4761 üzenetére
Nem.
De neked azóta volt már ilyen?
-
molnardenes
tag
válasz
molnardenes #4721 üzenetére
Erre valaki?
-
t.imi
addikt
válasz
molnardenes #4257 üzenetére
Köszönöm hogy megnézted
Nem csak nálam volt a hiba.
Nekem kint árnyékban is esett a fényerő, valóban csak napos helyen lehetett normál képeket készíteni. -
t.imi
addikt
válasz
molnardenes #4251 üzenetére
Ezt sacc per tudtam, köszönöm.
Onnan indulnak a bajok, hogy az S4 vagy mama xperia neo v telója a környékén sincs annak a homálynak sport üzemben, amit előadott a Note.
Raktam fel két képet, egyik automata, másik sportban készült.
Nem várok tükrös minőséget, de hogy 15w-os kontra 100w-os izzó körüli a fényerő eltérés, nekem furcsa -
Jano_023
őstag
válasz
molnardenes #4219 üzenetére
Keress vissza nekem is volt ilyen gondom van valami letöltés pont és ott lehet ezt beállítan.
-
Hajas Mao
tag
válasz
Letöltések-beállítások-nincs mérethatár
-
válasz
Ezt a playban kell a beallitasokban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Légies iPhone halvány színei
- Bittorrent topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Eladó karcmentes állapotban levő Apple iPhone 14 Plus 256GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest