Hirdetés
-
Mobilarena
Xiaomi Redmi Note
Új hozzászólás Aktív témák
-
Milestone2
nagyúr
Ma, ha lesz egyáltalán frissítés, csak nagyon későn lesz, mert komoly problémába ütköztek a fejlesztők...
-
válasz
Milestone2 #7897 üzenetére
Amíg ez egy lehetőség, belefér, bár picit öntökönlövésnek tűnik így, hogy ők csinálják a MIUI-t, ami az egyik pozitívuma a telefonjaiknak (szerintem).
Azt főleg nehezen tudom elképzelni a Win10-ről, hogy olyan mértékben szabható egyedire, mint a MIUI.
-
tami92
aktív tag
Na erre nem gondoltam volna...
-
Flexy90
senior tag
válasz
Flexy90 #7870 üzenetére
"Sziasztok!
Kaptam céges telefont, de nem szeretnék 2 készülékkel mászkálni.
A dilemmám az, hogy nem szeretném, ha a rámásolt telefonszámok bekerülnének a gmail-es névjegyzékembe! Megoldható ez?Nem szeretném sim-re se menteni, meg amúgy sem férne rá az összes kontakt.
Továbbá a névjegyzék vCard (.vcf) formátumban van meg, tudom ezeket egyszerűen importálni? Minden kontakt külön fájl."Megoldottam, leírom, hátha valakit érdekel.
Első körben létrehoztam egy gmail-es accountot külön a céges névjegyeknek.
Összefűztem a vCard kontaktokat egyetlen vCard fájlá, egy pofon egyszerű parancssoros megoldással (yt video alapján). Valaki kérdezte, hogy mentettem le külön-külön vCard fájlba minden kontaktot, hát nem én csináltam, a céges névjegyzék alapból így van, valószínűleg outlookban hozták létre.
Végül böngészőből beléptem a Gmail címtárba és importáltam az egybefűzött .vcf fájlt. Azért kellett egybe fűzni, mert egyszerre csak egyet lehet importálni, és macera lett volna 450+ névjegyet egyesével importálgatni.Miután betettem a 2. simet, a tárcsázóban a hívó gomb fel lett osztva, igényesen meg van csinálva!
-
Nálam a full install sem több, mint az OTA. Mondjuk én google installerrel raktam fel a google progikat, így nem kell gappsal még egy kört futni.
Bár gondolkozom rajta, hogy belerakom a gapps csomagot a magyarított ROM-ba, úgy akkor azzal se lenne gond. Plusz ki lehetne szedni szerintem a recovery nyakonverését is az installer scriptből.
Csak ez mind automatizálandó feladat lenne, de ha a jbartolást kézzel kell csinálnom, akkor tök mindegy, hogy bemásolok pár fájlt vagy sem. Majd hétvégén kigondolom mi legyen. -
-
Felraktam driveba a mai magyarítottat (bz_v4.4.2_lcsh92_wet_jb9_5.3.17.zip
).
Beletettem a sima google billentyűzetet, ha esetleg az alapértelmezett nem működne. Nekem bepakolta a listába, de nem csináltam újratelepítést, mert ahhoz nincs idegrendszerem, így 100%ra nem merem kijelenteni, hogy jó.
Szokásos system font csere volt a magyar ékezetek miatt, mást nem piszkáltam, jbart féle patcheket is kiszedtem, hogy ne módosítson mást. Hang választó jó, az tutiSajna linux alatt nem bírtam parancssorba működésre bírni a jbartot, pedig azzal simán lehetett volna automatizálni a fordítást.
Más:
megnéztem az ART módra átbökést build.prop-ba, nem ajánlom, mert systemui crash a hozadéka. Lehet mást is kell benne paraméterezni, majd megnézek egy ART-osnak mondott ROM-ot, hátha abból kiderül. -
-
válasz
Kristof14 #7882 üzenetére
Kicsit soknak tartom az 1500 napot
Akkor nem a hozzászólások, és a fórum aktivitás számít a "kinevezéshez", hanem az account ideje, ami tökre nem fedi a valóságot, hisz lehet valaki már 5000 napja regisztrált tag, de tized annyira se aktív, mint a fent említett 2 kolléga. -
Milestone2
nagyúr
MAI OTA 5.3.13-5.3.17 - 18.20MB
MAI FULL ROM 5.3.17 - 430MB
-
Ajánljatok topikgazdát ide (privátban). Feltételek 1500 napos regisztráció (nem fogunk összeveszni -100 napon), még nem volt büntetve, és persze ne hetente egyszer írjon a topikba.
-
Kristof14
senior tag
válasz
GoldhandRent #7874 üzenetére
az minusz 20k vagy mégtöbb.
-
Kristof14
senior tag
válasz
GoldhandRent #7871 üzenetére
ha nem lenne ez az imeis gondom vele lehet, hogy már eladtam volna.
azt nem tudkm mit vettem volna helyette, de szerintem valami lenovo-t mert nagyon tetszenek. -
Flexy90
senior tag
Sziasztok!
Kaptam céges telefont, de nem szeretnék 2 készülékkel mászkálni.
A dilemmám az, hogy nem szeretném, ha a rámásolt telefonszámok bekerülnének a gmail-es névjegyzékembe! Megoldható ez?
Nem szeretném sim-re se menteni, meg amúgy sem férne rá az összes kontakt.
Továbbá a névjegyzék vCard (.vcf) formátumban van meg, tudom ezeket egyszerűen importálni? Minden kontakt külön fájl.
Előre is köszi!
-
Milestone2
nagyúr
válasz
Depression #7868 üzenetére
A v6 alatt működik az értesítés tudtommal.
De hogy neked tetszene-e, azt csak Te tudod majd, ha megnézted. -
Depression
veterán
Ha tökéletesen megvagyok elégedve a 17-es rommal, akkor van olyan v6-os rom, amivel szintén elégedett lennék, és működne a miband hívásértesítője?
-
Kristof14
senior tag
azért keményen tartja az árát, én augusztusba vettem 60k-ért, kintről hozták.
most is 50-55 igaz, hogy Mo-n.
azt hallottam, hogy a t-mobile-nál csak a nagyobb 1giga feletti mobilnetcsomagoknál van 4G.
nem hiszem, hogy én a 4G-t ki tudnám használni a napi 10 mega leforgalmazott adatommal...
hát felvevésre nem tudok mit mondani, de a v6-os romban van olyan feature, hogy lekicsinyíti a képernyőt 4" vagy 3.5" ra. -
Koppány_68
csendes tag
válasz
tolvaj! #7855 üzenetére
Az volt a baj,hogy nem jó kombinációval próbáltam, mert ahogy Milestone2 is említette, nem volt jó a gombsoros recovery a V6 miatt! De az egyik (nem tudom hanyadik) próbálkozásnál bejött a TWRP recovery és gyorsan installáltam a rendszert. Így szerencsére csak fél napot csesztem el, nem a telót!
Köszönöm nektek a segítséget!
-
Koppány_68
csendes tag
Huuu sikerült!!
De ezért megszenvedtem!
-
vipviform
senior tag
válasz
Milestone2 #7851 üzenetére
Jiayu s3-at. Nagyon jó!
-
tolvaj!
őstag
válasz
Koppány_68 #7854 üzenetére
Mivel "nem reagál" hang fel, le, bekapcs? Egyáltalán melyik kombinációval léptél bele?
-
Koppány_68
csendes tag
válasz
Koppány_68 #7852 üzenetére
Na,most bejött egy kiírás:
Három bootmódból lehet választani (recovery, fastboot, normal), de egyikre sem tőrténik semmi! -
Milestone2
nagyúr
válasz
Koppány_68 #7852 üzenetére
Mit flesseltél?
V6-ot?
Százszor leírtam, hogy lecseréli a UBOOT-ot (amitől lesz gombsoros recovery-d vagy sem)
És azt is leírtam százszor, hogy a ROM felsselése után V6-nál kell egy UBOOT patch.
Így, ha már nem éred el a recovery-t, csak Tolvaj mester módszere van.
Ha jól emlékszem MTK Droid toolssal csak UBOOOT visszaflesselése!
Bár ha megakad MI Logonál, akkor nem biztos hogy csak ez baszódott el. -
Koppány_68
csendes tag
Nagy bajom van! Az összefoglaló szerint telepítettem a MUt-ot lecseréltem a TWP recoverire, ezután az "újraflesseléses módon, wipével töröltem, és az újraindításkor semmien módon nem érem el a recoveri úraindítást, csak MI logó és kész!
Nem tudom mit rontottam el!!Valaki tud még ilyenkor segíteni?!
-
tami92
aktív tag
válasz
Milestone2 #7849 üzenetére
Rendben, köszi szépen
-
tami92
aktív tag
válasz
Milestone2 #7829 üzenetére
Milestone2 kolléga, mivel te kb az összes ROMot kipróbáltad, olyan kérdésem lenne,hogy szerinted jelenleg melyik a legjobb AOSP ROM amit fel lehet lelni?
-
vipviform
senior tag
válasz
Milestone2 #7823 üzenetére
-
tolvaj!
őstag
válasz
Koppány_68 #7842 üzenetére
Nem cserélted ki a uboot.img -et. Vagy Milestone2 flashelhető megoldását használod ( 22-es csapdája, recovery kell hozzá), vagy az összefoglaló alapján az unbrick módszert megcsinálod,DE CSAK a uboot mellet legyen pipa, akkor működni fog a bootválasztó menü. Amúgy pedig mobile uncle tools alól is cserélheted a recoveryt és bele is tudsz lépni.
Többek között azért is szeretem az MTK platformot, mert mindenre van legalább két megoldás.
-
Koppány_68
csendes tag
válasz
Koppány_68 #7840 üzenetére
Már a twrp elindítása sem sikerül
-
Kristof14
senior tag
nálam új dj van mostanában, a telefonom szerepében.
amikor érkezik egy üzenet vagy értesítés akkor olyan mint, ha virtualdj-be nyomnék egy roll-t 1/8 vagy 1/16-ost.
szal érdekes a jelenség, van amikor teljesen jól jön ki, de van amikor szegény Bach-ot refolmálja meg... :/
mitől lehet ez?
alap zenelejátszót használok v6 5.3.3 -
tolvaj!
őstag
válasz
Koppány_68 #7838 üzenetére
Minden meglévő mentésed helyezd át a micro sdre. Twrp recovery-> advanced wipe (sd nélkül), install-> a v37, 34, 40 rom valamelyikét telepíted, aztán visszateszed a mentésed a már élő v5-ös rendszer alatt a belső memória megfelelő mappájába, majd csinálsz egy visszaállítást.
És legközelebb a saját életed könnyíted meg, egy teljes mentéssel, legyen az recovery, spft vagy droidtools.
-
Kristof14
senior tag
válasz
Koppány_68 #7836 üzenetére
az annyira nem nyerő mert az csak az appokat menti le, a system-ről semmit.
-
Kristof14
senior tag
válasz
Koppány_68 #7832 üzenetére
van recovery-s mentésed?
onnan a legegyszerűbb visszatenni.
twpr ben install és nem zip, hanem img.
azzal felteszel egy másik rocevery-t pl cwm. onnan visszaállítod a mentett romodat és kész. -
Varesz_86
aktív tag
válasz
Milestone2 #7826 üzenetére
Nem készült nekem is az 1.2 jött le
-
_ak_
addikt
válasz
Milestone2 #7827 üzenetére
Annyit fűznék hozzá, hogy az indiai romot mondák mindig a lekésőbbnek. Nem tudom, hogy miért, hiszen már a 40-es romnál törölték a külön kiadást, de V6-nál mindig úgy emlegették, hogy először a kínai, utána a global, majd utolsónak az indiai jön.
-
Koppány_68
csendes tag
A hiába várt frissítés miatti elkeseredésemben kipróbáltam a béta verziót, de nekem nem jött be, sok benne a hiba!
Viszont visszatenni a stabil verziót nem engedi! Mit kell tennem, hogy a 37-es vagy a 40-es romot használhassam?
Az updaterrel készítettem backupot, és azzal is telepítettem.Előre is köszönöm!
-
Nekem tökéletesen megfelel ez is, attól, hogy folyton csúszik a V6, még maga a telefon jó.
Mióta meg tudok SD-re is telepíteni lexarom mikor adják ki (ha egyáltalán kiadják) a V6-ot.Az az igazság, hogy mindegyik telefonnál vannak "problémák", amik csak később derülnek ki. Én pl. azért vettem a Redmi Note-ot, mert szinte mindenhol ódákat zengtek róla, milyen szép, gyors, NAGY TÁMOGATÁS VAN MÖGÖTTE (
) stb.
Ehhez képest, bár a telefon tényleg jó, lassan már 1 éve megy az ígérgetés a V6-raA Jiayumnál pl. szépen jöttek a ROM-ok, alapból lehetett SD-re telepíteni, de annál meg nem volt olyan jó a 3G, meg a GPS, szóval ha vált is az ember egyáltalán nem biztos, hogy ott minden szép lesz.
-
Varesz_86
aktív tag
válasz
Milestone2 #7829 üzenetére
nekem a sima mi note is megfelelne
-
Varesz_86
aktív tag
válasz
Milestone2 #7827 üzenetére
hát ez egy vicc
fel is dobom az aosp-t, bár szeretem ezt a telót, és nem is tudom mit vennék helyette ami dual sim-es, de utoljára ezt a terméktámogatást az s3-nál éreztem...
-
Milestone2
nagyúr
válasz
Varesz_86 #7825 üzenetére
Az is jó. Legalább megnézed készült-e újabb OTA, mikor én feltettem az 1.2-es jött le.
Vagy ez: http://pan.baidu.com/wap/init?shareid=2180860231&uk=37605121(jelszó: 6fm5)
Nyilván a sokat emlegetett spanyol Lollipop utánzat is egész jó: https://mega.co.nz/#!bxQEDRJK!Z5rLBsSohp8tMLmSWTi4jNKlGEOvTnsDSFM3tGlz9Dg
-
Varesz_86
aktív tag
http://www.needrom.com/download/aosp-4-4-2-ota-updates-art-work/ amíg nincs stabil V6 szerintetek megéri feltenni?
-
tolvaj!
őstag
válasz
Milestone2 #7823 üzenetére
Igen.
-
Milestone2
nagyúr
-
_ak_
addikt
Igaz csak tegnap este raktam fel, 12-ről az ota-t, de ilyet még nem tapasztaltam ezzel. Más kérdés, hogy ezelőtt gyakrabban. A gyári böngésző egyszerűen szar, az össze vissza beakad, a chrome, meg néha 3 megnyitott lappal 7-800 megát megeszik, na akkor van baj. De ezt tök random csinálja, szerencsére ez ritkán van, meg ez volt stabil romon is. Illetve ezelőtti bétákon néha egy egy sms vagy fb üzenet akasztotta meg.
Nézd meg Te is a memóriát, hogy amikor akadozik, akkor mennyi a szabad és mi fogyaszthatja el. Nem biztos, hogy beta bug.
Sőt. A 13-asban feltűnően sok a szabad ram nálam.
-
McReay
aktív tag
Nálatok is előfordul a legutóbbi frissítés óta, hogy fagyogat a telefon?
Főleg böngészés közben vélem felfedezni ezt, de egyéb tevékenység közben is meg-megakad. Mi lehet a ludas? (V6 - 5.3.13) -
válasz
Milestone2 #7818 üzenetére
Nálam megy úgy is az FM rádió, ha Radio-n belül Online, és a bal első narancssárga körben lévő ikonra (háromszög hullám jelekkel) nyomok.
-
McReay
aktív tag
válasz
Milestone2 #7816 üzenetére
Radio alkalmazástól megvontam a mobilnet használati jogosultságot illetve kikapcsoltam a Wi-Fi-t és ekkor megjelenik 2 gomb a rádióban : use FM radio és a Refresh
Ekkora esztelenséget.....Szerk.
Utána Wi-Fi mehet vissza -
Weeman1
veterán
válasz
Milestone2 #7813 üzenetére
Jobb minha visszaválltottak volna bétára.
-
válasz
Milestone2 #7813 üzenetére
... meg 13 is
-
Milestone2
nagyúr
Ma is beta...pedig péntek van....
-
_ak_
addikt
-
Nah, 2 nap után is teszi a dolgát a [FolderMount]
Tegnap újra tettem a V37-et, és megnéztem mit szól a telefon, ha felpakolok 10 Gigányi játékot. Nem volt nehéz összehozni, a [GTA SA] pl kapásból 2,4 Giga, az [Injustice] 1,5 Giga stb...
Végül ez lett:
6,31 Gigából 4,46 szabad, úgy, hogy majdnem 10 Gigát ír az alkalmazásokra. Ezek után csak ajánlani tudom, ha valaki hozzám hasonlóan szeretnek kipróbálni pár tárhely igényesebb "appot".
-
McReay
aktív tag
válasz
addamka #7803 üzenetére
Nem rég, amikor már érdemes volt átváltani a V6-ra akkor egy szűz telepítést csináltam nem V5-re ment rá a V6.
Az autostart-ot nem tudtam, hogy kell, köszönöm!
Ennek ellenére gyári widgettel van problémám: [link]
Az óra (természetesen a naptár része is, ha kell neki) csak akkor frissül, ha átcsusszanok arra az oldalra, ahová ki van pakolva... -
McReay
aktív tag
válasz
Milestone2 #7789 üzenetére
Jól elsz@rták a rádió applikációt!
Eddig munkahelyen ezen hallgattam a helyi rádiókat, most meg valami maszlaggal lecserélték és nyomnák a torkomon lefelé a sok kínai rádió adót, ráadásul internet is kell(ene) hozzá! Grrr.....
Nagy nehezen elő tudtam varázsolni ebből a gyönyörűségből a régi rádiót, de minek kellett így megbonyolítani?A widgetek automatikus frissítése még mindig nem oldódott meg, de legalább a gombsor-világítás most már működik rendesen.
Remélem még a nyár előtt kapunk értelmes ROM-ot, mert megy a levesbe a telefon. Most már nagyon unom!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Harmincezer forint alatti áron debütál Kínában a Xiaomi nyolcmagos processzorral és méretes HD kijelzővel felvértezett kétkártyás óriásmobilja.
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 12 Red 64 GB
- Samsung Galaxy S25 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S20 Ultra 12/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Honor Magic5 Pro 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Adatkábellel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest