Hirdetés
-
Mobilarena
Xiaomi Redmi Note
Új hozzászólás Aktív témák
-
_ak_
addikt
válasz
Milestone2 #7299 üzenetére
Akkor jól éreztem én, hogy nem kell most nekem az az OTA. Elég hosszadalmas hétvégém következik, úgy hogy most belakom ezt a v40-est gyorsan, aztán meglátom, hogy jövőhéten mennyire lesz kedvem a betaval szórakozni.
Ugye most azt ígérgetik, hogy késő márciusban fog egy Indiai V6 megjelenni, a többi valamivel előbb várható...bár el tudnám hinni nyugodt szívvel.
-
Milestone2
nagyúr
Ma nekem 5.2.10 60%-on elindított frissítés után 1%.
Majd gyorsan rebootoltam recoverybe, ott 100%~ot jelzett, ezután az újbóli reboot után 100%-ról indult megint. Mostanra 46%, ami kb a valós érték, mintha a frissítés elõtti 60 %-ról folyamatosan használtam volna.Illetve amit mindenki észrevett, hogy 5.2.10 frissítés után a szolgáltatók nevének kiírása helyett "no service" felirat látható, pedig müködik mindkét kártya.
-
_ak_
addikt
válasz
Milestone2 #7296 üzenetére
A multiba valószínűleg tényleg kicserélik a betűt. Alapból jól jelenik meg.
Próbálgattam ezt az egykezes módot a v6-ban és bár nem hiszem, hogy túl gyakran használnám, szerintem remek ötlet. Igaz eddig egyedül a böngészőknél voltam úgy, hogy egy kicsit máshová tenném a frissítés gombot, mert azt gyakran nyomogatom és egy kézzel nem túl kényelmes.
-
Milestone2
nagyúr
válasz
Milestone2 #7291 üzenetére
Changelog 5.2.10
[Messages]
Fix - Error when accessing country codes (12-31)[Lockscreen, Status Bar, Notification Bar]
New - Support setting whether to use smartcover mode (02-10)
Optimization - Moved 'Smartcover mode' to 'Lock screen' in Settings (02-10)
Optimization - Deleted option 'Long press back to take photo' (02-10)
Optimization - Display position of lockscreen notifications (02-10)
Optimization - Lockscreen notifications does not wake screen automatically (02-10)
Optimization - UI details of data usage info on notification shade (02-10)
Fix - Keyboard overlapped with 'Ok' button when setting lockscreen passwords (02-10)[Home screen]
New - Added settings entry in one-handed mode (02-10)
Optimization - Optimized animation effects of launching/exiting Recents page (02-10)
Fix - Sometimes home screen icons overlapped in rotating (02-10) -
_ak_
addikt
válasz
Milestone2 #7294 üzenetére
A v37-es global nem csinált ilyet vagy legalábbis nem vettem észre, pedig elég szembetűnő. Jó a böngészőben nem néztem meg, de az ikonok ill. sms-ek esetén minden úgy volt kiírva. Talán a névjegyek nem úgy voltak, de azoknál pedig egyszerűen furák voltak az ékezetes karakterek ilyen finoman félkövér nyomottak.
-
_ak_
addikt
V40-et próbálta valaki? Friss telepítés után az ékezetes karakterek kiírása esetén előtte is és utána is egy szóköz van. Elég hülyén néz ki, viszont a betűtípus lecserélése után megoldódik ez a probléma.
-
Milestone2
nagyúr
válasz
Milestone2 #7290 üzenetére
Most egy v5 BACKUP-ból visszaflesseltem az UBOOT-ot (de csakis azt) és így megjavult minden.
Hangerő fel+Power - kínai menü
Hangerő le+Power - bootválasztó menü (recovery, bootloader, normal)Ma is tanultam (magamtól) valamit...
-
Milestone2
nagyúr
válasz
tolvaj! #7289 üzenetére
Szia Csendbenfigyelő!!!
Ez az amit írtam, hogy már leírtad, csak mivel nem vagyok olyan mélyen a ROM-ok bugyraiba, mint te, így nem emlékeztem rá, tehát, ha kiszedem a a v6 telepítőből az uboot-ot, akkor nem írja át? Vagy nem elég kiszedni egy V5-ből be kell rakni az abban találhatót?
Illetve, ha van olyan TWRP mentésem, ami tartalmaz UBOOT mentést is, akkor csak azt visszaflesselve TWRP-ből helyreáll a rend? (Merthogy nekem is átírta...)
Üdv!
-
tolvaj!
őstag
Mivel bitre pontosan ugyan az a partíció kiosztása a bétának, mint a stabil 4.2.2-esnek így az unbrick csomag jó, csak a UBOOT legyen kipipálva, semmi más!!! Hibás uboot a béta romban, de a csere segít. Utánna már működni fog a boot választó rész. És rendesen hang le+pwr gombbal jön be.
-
Chaser
legenda
válasz
Milestone2 #7287 üzenetére
Vágom, köszi
ha meghal a teló megtalállak
-
Chaser
legenda
válasz
Milestone2 #7285 üzenetére
Az alap kockázat nélkül értettem
nem szeretnék bakiba futni. Hivatalos romot telepítettem, de úgy láttam v6-nál más dolgokra is figyelni kell. Én nem vagyok android guru, többek között ezért vettem a noteot.
-
Milestone2
nagyúr
Biztonságosan? (Leginkább sehogy) Minden flesselés kockázat...
1. Készítesz egy teljes mentést a telefonodról ezen leírás alapján. Megismered Ingbrzy unbricked módszerét.
2. Mindig figyelsz arra, hogy semmi ne írhassa át a gombkombinációs indítómenüt.
3. Kerülöd az operációs rendszer nélküli újraindítást.
4. Óvod, véded, visszatelepíted a custom recovery-det.
5. Minden telepítés előtt készítesz recovery mentést az előző rendszerről.Tudnék még sok hülyeséget írni, egyszerűen óvatosnak, elővigyázatosnak, előre tervezettnek kell lenned.
Mindezt úgy írom, hogy magamat egy kezdő Redmi Note-snek tartom. Majd szakértőbb kollégák válaszolnak szakértőbben.
-
Chaser
legenda
válasz
Milestone2 #7282 üzenetére
Akkor hogy lehet most biztonságosan felrakni a betát? Nagyon kipróbálnám már a mi bandet, szerencsére? még nem volt időm 4g verzióra váltani
-
Milestone2
nagyúr
válasz
Flexy90 #7280 üzenetére
Tartok tőle, hogy nem lesz egyszerű, mert a V6 átírta a Hangerő le+Power rendszerét is...és onnantól baxhatod, nem működik. És ez mindaddig nem zavaró, ha van OP rendszer a telefonon, de kibszott nagy bajt okoz, ha nincs, mint neked...talán ez az amiről Tolvaj! írt anno, hogy ezt ki lehet kerülni, ha valamit kiszedünk a v6ROM-ból és akkor nem írja át, de lehet hogy az csak a recovery-ről szólt...tudjafene...van ami nekem is magas...
-
Flexy90
senior tag
válasz
Marcikutya #7278 üzenetére
V6 alatt én sem tudtam belépni a recoverybe, csak MUT-ból..
Szerintem ehhez flash tools kell majd.. Esetleg próbáld meg a telefont töltőre dugva belépni, előző telómon pl csak úgy ment...
-
válasz
Milestone2 #7277 üzenetére
Idézek a mestertől (Tolvaj!) : Mostanában read only... sok a szájtépés...
Továbbra is velünk van, csak sok a dolga... de a privátra biztos válaszol
-
Marcikutya
csendes tag
válasz
Milestone2 #7277 üzenetére
Igen, eddig a TWRP menu jött be, de azt megette a V6, és jött ez a Factory menu...
De semmi gond, mert beszereztem a MUT.apk-t, visszatettem a TWRP-recovery-t, működött is szépen, kivett memóriakártyával csináltam egy Advanced wipe-ot, erre így jön be nem ez az általad belinkelt menü, hanem a képernyő közepén, balra rendezve, apró fehér betűkkel, hogy
Select Boot Mode:
[VOLUME_DOWN to select. VOLUME_UP is OK.][Recovery Mode] <<==
[Fastboot Mode]
[Normal Boot]és a gombok kozül csak a Volume_up működik, lefelé viszi a kurzort, de semmi más.
A hangerő_le + Power-rel csak indulna a telefon, de OP-rendszer nincs...
-
Milestone2
nagyúr
válasz
Marcikutya #7275 üzenetére
Nem emlékszem már a menüre.
Mingyá kimegyek.
Kimentem.
Szerintem a V6 ezt is átírja.
Nekem sem működik.
A léptetés megy, csak a kiválasztás nem!
Hangerő le+Powerrel a KÍNAI RECOVERY jön be?
Hát most keresd Tolvaj! mestert privátban.
Bár az utóbbi időben nagyon eltűnt... -
Marcikutya
csendes tag
válasz
Milestone2 #7274 üzenetére
Most nincs OP-rendszer, mert egy advanced wipe-ot csináltam, erre bejön a visszafelé működő módválasztó menü...
"Ha a fel gombot a legfelsőnél továbbnyomod nem ugrik újra alulra?"
Teljesen körbemegy, a felfelégombbal lefelé megy és nincs okézás
-
Marcikutya
csendes tag
válasz
Marcikutya #7273 üzenetére
A hangerő le felfelé viszi a kurzort...
-
Milestone2
nagyúr
válasz
Marcikutya #7273 üzenetére
Most nincs OP rendszer a telefonon?
Ha van, onnan ki tudsz menni Recovery-be mondjuk MUT-tal.
Ha nincs akkor meg működnie kell.
Ha a fel gombot a legfelsőnél továbbnyomod nem ugrik újra alulra?
Olyan rég voltam abban a menüben, már nem emlékszem rá. -
Marcikutya
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék belépni a recovery-be, a hangerőle+Pwr nem működik, ellenben a hangerő fel+Pwr -rel jött beik. Be is jön a "Select Boot Mode", itt azt írja a készülék, hogy hangerő le a mozgatáshoz és a hangerő fel az okézáshoz. Ezzel szemben a hangerő le nem működik, a hangerő fel meg felfelé viszi a kijelölést, de nem tudom kiválasztani a Recovery-t.Ti jártatok már így? Mi a teendő? Teljesen tanácstalan vagyok.
A TWRP recovery-t tettem vissza, miután egy 4.4.2. megette. A hangerő le+Pwr most egy sima bekapcsolást okozna, de az meg nem megy, mert a jól bevált 39-es ROM visszatételéhez csináltam egy Advanced wipe-ot....
-
válasz
Milestone2 #7271 üzenetére
Asszem az ilyen emberekre mondják, hogy megszállott
Nagy respect!
-
Milestone2
nagyúr
válasz
Flexy90 #7270 üzenetére
Azt pedig itt találsz: http://bbs.ydss.cn/forum-hongmi_note-1.html
Kínai (lassan megtanulok, a belépés jelet már felismerem bármelyik kínai oldalon
), de azért az OTA, meg a napi frissítésekre rá lehet lelni...
-
Flexy90
senior tag
válasz
Milestone2 #7266 üzenetére
Én a v6-ra gondolta, hogy honnan vannak a romhoz a linkek, mert miui fórumon elvileg tilos megosztani őket.
-
válasz
Milestone2 #7268 üzenetére
Alakul ez, talán bolondok napjára meg is kapjuk
-
Milestone2
nagyúr
válasz
Milestone2 #7258 üzenetére
Ez meg a V6 5.2.9 changelog-ja:
Changelog v5.2.9
1. Navigation button backlight is working !
2. Nearly 1.4G clear on first boot. After two to three boots its showing approx 1.3 to 1.2G.
3. Sensors working normal
4. Security app can be over-rided by adding super su(no need to give root permissions again and again)
5. Least bloatware
6. Wifi working normal,bluetooth fine (mi band & bluetooth speaker connection success)
7. Selection tab of headphones still not present.
8. Assistant not working properly
9. Browser is working normal
10.. USB OTG working now -
Milestone2
nagyúr
Mondjuk ez még csak a global, ez csak angolul és kínaiul tud.
-
Milestone2
nagyúr
-
Flexy90
senior tag
válasz
Milestone2 #7258 üzenetére
Tudnál adni linket, hogy ezek az infók honnan jönnek?
Én is olvasgatnám azt a fórumot. -
csabi236
tag
Kaptunk egy 40-es romot
-
GoldhandRent
őstag
válasz
Marcikutya #7256 üzenetére
Ezzel én is így vagyok. A képeket amiket vaku mellett csinál, egyszerűen gyönyörűek.
Ez az egy negatív tapasztalatom van vele, ezt is csak nem rég vettem észre, viszont néha (nagyon) zavaró :s
Eléggé el tudja torzítani a valóságot... -
_ak_
addikt
válasz
Milestone2 #7261 üzenetére
De de, csak értetlenkedem, hogy mégis mi baja lehet. A recovery-t akartam egy mappából a gyökére másolni és arra nyavalyog , hogy ez root nélkül nem fog menni. Pedig nem először csinálnám így.
Mindenestre a gyári átmásolta, így már fel is tudtam tenni a MUT-tal. -
_ak_
addikt
A gyári böngésző maradt ugyanolyan, cserébe a twrp-t most felülírta az ota, az ES meg azt mondja, hogy root nélkül nem tudja írni az sd kártyát.
-
_ak_
addikt
válasz
addamka #7257 üzenetére
Abban reménykedtem, hogy felajánlja az updater app is, de nem így van.
Akárhogy is, letöltöm az OTA-t és szépen betallózom az updaterbe és jó is vagyok?szer.: kiváncsi vagyok, hogy a böngésző youtube lejátszásával kezdtek-e vmit, mert így első nekifutásra nekem az bugzik. direkt linket nyitva mennek a videók, de ha külön lépek a youtube-ra, akkor nem játssza le azokat.
-
-
Marcikutya
csendes tag
válasz
GoldhandRent #7252 üzenetére
Ez a lencse fizikai tulajdonsága. A f.gép minőségével amúgy meg vagyok elégedve, eddig ez a legjobb telefonos kamerám.
-
terra052
őstag
válasz
GoldhandRent #7254 üzenetére
...es a nagylatoszog megdontve mar nem is olyan nagy??
-
McReay
aktív tag
válasz
GoldhandRent #7252 üzenetére
Az a kínai böngészős vacak az alapértelmezett böngésző!
Az alap kamerát használod? Nekem a lenovo super kamera csinált ilyet. -
GoldhandRent
őstag
válasz
GoldhandRent #7251 üzenetére
-
GoldhandRent
őstag
kamerahelyzet: adott egy tárgy... mellkas-has magasságból ha fényképezem, akkor a kép közepe alatt (közepe és az alja felénél
) nagyítja az objektumot...
ha adott ugyan az a tárgy, de kicsit feljebb emelem a telefont, és bedöntöm lefelé, akkor viszonylag normális képet ad... Tapasztalta ezt már valaki ? Mi lehet a gond ? Fos a kamera ?
((próbálok mintaképeket küldeni, remélem sikerül elérni a hatást)) -
Milestone2
nagyúr
Tavaly nyárra ígérte a MEIZU, de végül ahogy látom a "spanyol" BQ kapta meg az első UBUNTU PHONE kiadásának lehetőségét. Mondjuk jobban örültem volna, ha az 5.8-as BQ Aquaris kap új szoftvert, de ez végül kissebb átmérőjű lett. Kíváncsian várom merre és mennyire fog kiforrni az UBUNTU mint telefon operációs rendszer.
-
_ak_
addikt
Csak nem bírtam ki, vissza mentem a v6 beta-ra... GAPPS telepítése helyett, viszont a mi storeból telepítettem a google cuccokat.
-
Weeman1
veterán
válasz
Milestone2 #7242 üzenetére
Maguknak köszönhetik.
-
válasz
Milestone2 #7245 üzenetére
Akkor ez nem volt Happy End!
-
Milestone2
nagyúr
HTC SENSE (nagyon rövid beszámoló):
Szépen fut, de nincs jól megcsinálva. Valamit nagyon elrontott a fejlesztője.
Ami nekem a legfontosabb, hiába 4.4, nem fut rajta a MiBand(Fit), sem a Tapatalk, én tovább nem is kísérletezek...
Tele van kínai feleslegességekkel. Amiket persze ki lehet takarítani.
Egyébként magyarul is tud, de minek?...ez a mese számomra itt véget ért... -
válasz
Milestone2 #7243 üzenetére
Várjuk az élménybeszámolót
-
Milestone2
nagyúr
Van már ilyen portolt 4.4.2 ROM-unk is...
HTC SENSE 5.5
Maj' megnézem és beszámolok -
Milestone2
nagyúr
Lassan átnevezhetjük a "Ki távozott a Redmi Note-tól" fórumra...
-
Magicrat
tag
válasz
vipviform #7240 üzenetére
Az engem is érdekel, de van már a JiaYu S3-nak topikja, inkább oda lécci.
-
piglet76
tag
-
-
-- Nézd meg mind a két telefon specifikációját, és megtudod, mennyivel tud többet
-- Nézd meg, mennyiért árulják mostanság a WCDMA-s Redmi Noteot, és megtudod menyiért lehet mostanában eladniMellesleg én is szemeztem már vele, de még kivárok.
Addig is, egy kis segítség az [összehasonlításhoz] -
vipviform
senior tag
Tudom, hogy ez a tpoic nem erről szól, de ha valaki váltana, érdemes megnézni a JIAYU S3-at. 64 ropi körül már elhozható. Kb. ennyi volt az induló ára a miénknek is...
-
vipviform
senior tag
válasz
Milestone2 #7224 üzenetére
Igazad van, én sem váltok havonta telót, de ha már megvan egy egyébként jó masina, akkor hozzuk ki belőle a legjobbat!
-
Chaser
legenda
válasz
Milestone2 #7224 üzenetére
Nem hiszem hogy sokat buknék rajta. Buktam ennél már sokkal nagyobbat is...
4g-s meg edigiben 65k. Mi note-nál meg biztos nem lesz v5.
szerk: 8 évig egy sharp sh550-et használtam, tavaly volt először okostelóm' és eez az első amire azt mondom jó mindenben, csak nem szeretem ha oboáztatnak, itt a mi band és mivel nem tudom használni? xiaomi telefonnal, mert nyomorék pöcsök..ok tudom beta, lenne pár 5letem mit csináljanak a betjakukkal
-
GoZoL
senior tag
válasz
Milestone2 #7226 üzenetére
Azt hittem, még olyan béta hogy nem!
-
GoZoL
senior tag
Az MI Band megy az új béta rommal?
-
Chaser
legenda
válasz
Milestone2 #7220 üzenetére
Hétfőn kiderül megunom-e ezt a hülyeséget és veszek egy 4g-set...
-
vipviform
senior tag
válasz
Köszi a teszteléseket, nagyon sokat lehet belőle tanulni. A gond nálam az, hogy nem tudom nélkülözni a telómon a funkciókat, így sajnos továbbra is várom, várnunk kell a hivatalos stabil multi romra.
-
Milestone2
nagyúr
válasz
Jól sikerült a képbeillesztés mobilról.
-
Milestone2
nagyúr
válasz
vipviform #7217 üzenetére
Hétvégén nem adnak ki új buildokat. Hétfőn kiderül hogy kapunk megint OTA javításokat, vagy mostantól péntekenként frissítés…
Most van időm. Tesztelek más ROM-okat. Most BaiduOS 64 van fenn. Gyors korrekt rendszer. Android 4.2 bázisú. Csak kínaiul és angolul beszél (bár angulul is sok rész kínai). Sajnos sok alkalmazás nem kompatibilis vele (Chrome, Outlook) de sokkal jobb mint amire számítottam.
[IMG]http://kepkezelo.com/images/2zf66em8183q988atwvh.png
[IMG]http://kepkezelo.com/images/2dhrt42zozh2ipum6wf.png
[IMG]http://kepkezelo.com/images/u66cqafthrzg2jnynhay.png -
csabi236
tag
sziasztok.A legutolsó bétából van multis verzió? Jókat írnak róla és szeretném végre kipróbálni.
-
vipviform
senior tag
Értem, de akkor valamit félreértettem a leírásból. Supported Devices
MIUI 6: Xiaomi Mi 3/Mi 4/MI 2/2S/Mi 2A/Mi Pad/Redmi Note 4G
MIUI V5: Xiaomi Mi 3 Mi 4/Redmi 1/1s/Note/Xiaomi Mi 2/2S/Mi 2A/Mi 1/1S/Mi Pad/Galaxy Note II/Galaxy S3/HTC ONE X/Galaxy S2/Galaxy Nexus/Meizu MX2/ Oppo Find 5/Galaxy S4 i9500/HTC One/Nubia Z5s mini/Nexus 7 II/Google Nexus 5/Galaxy Note 3 N9000/OnePlus One -
kexjocy
csendes tag
Üdv
Kipróbáltam én is a v6 5.2.6-ot. Telepítés simán ment semmi hibát nem írt ki. A gapps-ot is elsőre sikerült feltenni a TWRP 2.7.0.0-val.Nagyon jó lenne viszont énis találkoztam azzal a hibàval hogy a második simnél nem fogadja el a pin kódot valamint mobilnetnél nekem átkell írni az apn nevét hogy legyen mobilnet de ezt viszont nem engedi hanem leáll hibával. Ezért nem is teszteltem nagyon de az alap kinézet és sebesség tetszik nagyon (igaz nagyon keveset nézegettem). Remélem javítani fogják ezeket is és hamar lesz egy stabil v6-unk.
-
gzw222
csendes tag
Sziasztok!
A V6-ról hogy tudok visszatérni a 37-es romra? Nekem nem jött be annyira. A legnagyobb gond,hogy a második kártyát nem látja vagyis a pin kódot nem tudom elfogadtatni vele. -
vipviform
senior tag
Changelog, V6 5.2.6. az angol MIUI oldalról... Link
-
vipviform
senior tag
Egy kis V6 5.2.6. a Youtube- ról... Link
-
vipviform
senior tag
Bocsi V37 Stabil Multiromot akartam írni. V37 link
-
Uckz
tag
Srácok ti mit mondtok, most melyik a legjobb 4.2-es rom? V34, V37, V39?
-
_ak_
addikt
Igen most először próbálom ki és valójában nagyon bejövős, ill. így pár óra alatt nem találkoztam kimondottan zavaró hibával vagy rendellenséggel, sőt a fényérzékelő végre időben reagál a változásra is, szóval eddig csak pozitívak a tapasztalataim.
ggeleven: Root menü van, csak nem olyan, mint v5 alatt, hogy bekapcsolom vagy sem, hanem egyből írja, hogy nincs semminek root jog adva. Ettől persze még lehet, hogy működik, csak hirtelenjébe nem tudom letesztelni.
Milestone2: Köszi a linket, de mint korábban te is írtad a twrp-vel nem akar felmászni, sem a micro, sem a nano, vmi install binary erro-ra hivatkozva, cwm-et meg ezért most biztos nem teszek fel. Amúgy mindene tetszett és működött amit néztem, ha alapból global lenne, akkor meg is tartanám, annyira gyorsnak ls stabilnak tűnik, de azt hiszem inkább megpróbálom kivárni a végét most.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Harmincezer forint alatti áron debütál Kínában a Xiaomi nyolcmagos processzorral és méretes HD kijelzővel felvértezett kétkártyás óriásmobilja.
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 12 Red 64 GB
- Samsung Galaxy S25 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S20 Ultra 12/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Honor Magic5 Pro 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Adatkábellel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest