Hirdetés
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- One mobilszolgáltatások
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
ANDROID???
addikt
Sziasztok! Itt olvasok 1-2 hsz-t, mivel sokan nem boldogultok a leírás értelmezésével, csupán javasolnám, hogy amennyiben valami nem tiszta kérdezni/komunikálni és utána telepíteni. Fontos, hogy a rá való ROM kerüljön fel ellekező esetben minimum balong lehet, vagy sokkal rosszabb. Nem támadni kell a leírás készítőt, mert azzal nem fog a telefon működni. Az XDA és társai sok esetben nem jó, esetenként nem valós megoldásokat írnak le.
Pl. A kocsitokat először szétszeditek aztán letoltok egy szerelőt, hogy ugyan miért nem tanított meg vezérlést cserélni?
Olyan embereknek célszerű.játszani a telefonjával, akinek nem jelent gondot a szervizelés kifizetése, vagy egy másik készülék beszerzése, egyébként célszerű meggondolni előtte az ügyködést, mert anyagi kár történhet könnyedén. -
bubus66
nagyúr
-
bubus66
nagyúr
Nem kell az FF érted?
Tedd fel a hivatalos oldalon lévő RollBacket és csak az onan letölt ROM-al működik ezért kellene olvasni.
[ Szerkesztve ]
-
bubus66
nagyúr
válasz
ati0420 #11286 üzenetére
Miért is kellene megosztanom mikor le van írva( és már vagy 100 000 le lett írva) a Téma Összefoglalóba Pl RollBack használata..
P9 Lite Szoftverfrissítés
Huawei Firmware Finder használata.
Huawei P9 Lite Visszaállás 7.0-ról-6.0-ra (RollBack)
Huawei P9 Lite downgrade leírása.
Huawei P9 lite single SIM-es dual-lá alakítása.
Huawei P9 Lite oeminfo csere..
Huawei Extrator használata
Huawei P9 Lite bootloader nyitása zárása
A telefon elindításának módjaiItt meg találsz mindent...
-
ati0420
csendes tag
Szia bubus66!
"most csináltam meg egy test_keyes... Megoldottam oeminfo csere nélkül..."
Megosztod velünk hogyan csináltad?
Köszi Ati
-
bubus66
nagyúr
Igen te csak addig, én meg tovább is eljutottam, most csináltam meg egy test_keyes... Megoldottam oeminfo csere nélkül...
És attól lett test_ keyes, hogy nem a megfelelő ROM került rá... Ő is ilyen neve nincs ukumuku oldalról próbált telepíteni... Feletettem neki a Huawei oldaláról, a hivatalos RollBacket, és a hozzá való ROM-ot és tökéletesem működik már frissítette is neki a 7.0-ra
[ Szerkesztve ]
-
sepyi
aktív tag
A németeknél többeknek elöfordult,hogy frissités után a kamera inditásnál fekete képernyö jelent meg, utána visszaállt a kezdöképernyöre. A megoldás ebben a topikban. https://www.android-hilfe.de/thema/huawei-p9-lite-probleme-mit-neuen-updates
Tulajdonképpen ugyanaz, amit most csinálsz. Vissza 6.0-ra. A javitás folyamatban.
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
Sziasztok!
oeminfo-t cseréltem,jött a kérdés a kóddal,kikapcsoltam.
EMUI menüben wipe mindegyikre rányomtam, még itt állok a menüben.Hagyjam elindulni,vagy most jön a 3 gombos módszer ?
Köszi ! -
törölt tag
válasz
bubus66 #11271 üzenetére
Bocsánatot kérek, nem tudtam. A srác írta korábban,én meg kipróbáltam azt a dcunlock oldalt.
Tényleg neharagudj.Kezdővagyok itt,nyomogatom a frissítés gombot,csak közben már lekértem.
Ne légy rám dühös,még egyszer elnézést kérek.
Akkor már nem segítesz nekem emiatt?
Csak azt szerettemvlna kétdezni, hogy a leírásban ezt töltöttem le P9 Lite VNS-L21C432B131 FULL.zip
De abban egy csomó mappa van.Azokat hogy telepítem és melyiket kell a dload mappába rakni ?
Azért reménykedem hogy segítel.Köszönm ![ Szerkesztve ]
-
bubus66
nagyúr
Figyelmesen olvasd el a Téma Összefoglalót
1. Nincs kedvem meg energiám se barkochbázni.
2. Jó lenne tudni, hogy milyen a telefon single vagy dual.
3. Szolgáltatós vagy független.
4. Stb...Mert nem jó RollBacket raktál rá de attól meg különben nem lesz test_keyes max bootloop-os.
(#11274) nati68
Nem mondtam egyszóval sem, hogy nem segítek. Pont azért kellene türelemmel lenned mert újonc vagy...
[ Szerkesztve ]
-
bubus66
nagyúr
Én meg itt találtam a választ XDA-t de a többire is érthető.
Eddig amik ilyen ukumuku olaldaról lettek leszedve és telepítve majd nem midegyik hibás vagy kuka lett a vége
Külünben meg a a Huawei hivatalos oldalán fenn van a Magyar Roll Back és a hozzá való ROM
(#11268) nati68
Ilyenkor az a baj, hogy Telenoros a Telefon de a Téma Összefoglalóban benne van
Lehetőleg a topikba ne írogass ki S/N meg IMEI-t stb-t.....
Én számon kérném a Telenort hogy akkor ez hogyan is van...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
ati0420 #11261 üzenetére
Köszönöm szépen !
Nekem ezt írja ki:
Model : Huawei HiSilicon Kirin Android phone
Serial NR. : 9JT7N17222001820
Firmware : VNS-C900B131
A telefonomon C128B131 a szoftver. Ilyenkor mi a baj ?
Köszönöm !
Bubus66-nak is köszönöm !
Sikerült a dc-unlockerrel feloldani.
A Bubus66 által írt cikkel, akkor gondolom lehet váltani Telenorosról C432-re ?
Köszönöm szépen ![ Szerkesztve ]
-
bubus66
nagyúr
válasz
#04302336 #11260 üzenetére
(#11260) nati68
Kinyitom én neked a BL az az IMEI kell ami a telefonba van.
Erre lelehet kérni de ezt nem értem a telefonba lévő IMEI nem jó??
Katt a ide és amelyikre kiadja mennyi gari van arra lehet kérni a BL kodott
Különben meg ha nem jó akkor vidd vissza és kérd számon tőlük.. Mivel a telefonba levő-e nem jó, meg néztem.. csak a kis tálcán lévő a jó....
(#11261) ati0420
És miért fizessen, ha ki lehet nyitni ingyen is neki.
Én tudom, mennyibe kerül, de ha lehet azért ne verjünk senkit se + költségekbe.. Mikor ingyen is ki lehet nyitni..
(#11262) cubix
Azért az is 0 nap 6 hozzászólás
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
cubix
tag
Mi ez a hirtelen sok újonc?(2 nulla napos reg)
-
ati0420
csendes tag
válasz
#04302336 #11260 üzenetére
Szia! Nekem sem ment könnyen a BL nyitása.
Én ezzel csináltam.
[link]
Fizetős de simán megy.#11258)
RD90M TEST-keys-re az oeminfo csere nem lehet megoldás?
Én mielőtt szervízbe vittem bubus66 módzserével próbáltam, de a Toolkit nem látta a telót így feladtam.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok !
Korábban írtam, hogy mi a baj a huawei oldalán.
De úgy látom több bajom is lesz a telefonommal.
IMEI a telefonomban: 860981034358358
IMEI a kis tálcán: 860918034853533
Akkor így soha nem lesz feloldó kódom ?Köszönöm !
-
zoli62
addikt
Napokban ment fel a gyári hivatalos Android Nougat a telefonra, azóta már ötször megszakadt a kapcsolat hívás közben. Más is tapasztalt ilyet?
-
törölt tag
Sziasztok !
Kis segítséget szeretnék kérni tőletek. Vettem a Telenornál egy P9 Lite-ot. Szeretném kinyitni a bootloader-t, de mindig azt kapom vissza, hogy vagy a gyári szám, vagy az IMEI nem jó. Mit lehet ilyenkor tenni ? Köszönöm ! -
9011
csendes újonc
Igen,sajnos...
-
9011
csendes újonc
Huawei P9 Lite van
,a Nougat frissítés után
nem működik a kamerám.Most meg a build
RD90M TEST (Model VNS-L21) ír ki és semmit sem enged 5%-nál van megállva a frissítés bármit próbálok felrakni...
Tudnátok segíteni,előre is köszönöm -
OldMike
őstag
válasz
OldMike #11150 üzenetére
Kíváncsiságból bekapcsoltam a Profil GPU... nevű parancsikont, amitől a teljes kijelző tele lett grafikonokkal
. Nagyon látványos, de a háttérkép jobban tetszik, úgyhogy kilőttem. A másikkal (Elrendezés...) már nem próbálkoztam, mert az akár az ikonok elrendezése rázással funkciót is jelentheti (nem biztos), és azt nem szeretném.
-
espista
senior tag
370-nél még jó volt a kamera indítás, de a 380-nál megint elb@szódott.
-
boneyard
tag
válasz
bubus66 #11244 üzenetére
Az volt a gondom, h a HwOUC mappából nem telepítette helyhiány miatt, ezért raktam át onnan PC-re és csomagoltam ki az update.zip-et, h kártyáról tudjam telepíteni.
Akkor nincs más opcióm, mint újra letölteni a Frissítőben és törölni appokat, h a belső memóriában legyen 1,94+kb. 5 giga szabad hely?[ Szerkesztve ]
-
bubus66
nagyúr
válasz
boneyard #11243 üzenetére
Nem kell külön telepíteni a hw_data csomagot azt zip-ként kell betteni az update.app mellé
(#11238) boneyard
Ha lementetted az OTA- akkor nem a 3 Gombossal kell fel tenni ez a probléma, hanem engedni neki feltenni az HwOUC mappából nem szabd törölni.
Mind a kettő fájlnak ott kell lenni....
Vissza kell menni a Frissítőbe és ott el lehet indítani a lementés nem azért kell, hogy az OTA-t a 3 gombossal tedd fel..
(#11239) ati0420
Ha nem tudsz valamit akkor kérdez, mielőtt még hülyeséget csinálsz, a hw_data, ha nem települ akkor lesz test_keyes
Mert abban van ami írja a build-et
ez a lényeg dataversion.txt
[ Szerkesztve ]
-
boneyard
tag
válasz
ati0420 #11239 üzenetére
Igen, ez a kisebb "kiegészítő" csomag, de emellett ott van a nagyból kicsomagolt 2,5 gigás update.app is a dload mappában.
Vagy lehet, h pont ez a gond, h mindkettő ott van és előbb csak az update.app kéne és utána a zip? Azért tettem oda mindkettőt, mert anno itt azt olvastam, h elvileg úgy kellene.[ Szerkesztve ]
-
ati0420
csendes tag
update_data_full_VNS-L21_hw_eu.zip Ez szerintem nem teljes update /verzió váltás/ csak valami kiegészítő pach lehet. De majd egy hozzáértőbb megerősíti.
[ Szerkesztve ]
-
boneyard
tag
Hali!
Lementettem az OTA frissítést, majd a HwOUC mappából átmásoltam a gépemre, ott kitömörítettem az update.app-ot és ezt és a update_data_full_VNS-L21_hw_eu.zip-et rámásoltam az sd-kártyámra. Ezután 3 gombos módszerrel próbáltam telepíteni, de a verify-nál failed lett, azt írja, h nem kompatibilis a frissítés.
A buildem: VNS-L21C432B160. A 160-as frissítést még normál OTA-s módszerrel tettem rá, most azért próbálkoztam 3 gombossal, mert 4,5 GB hely van a belsőmön és abból 1,94-et elvenne a frissítés és úgy már nem települne helyhiány miatt. Dual simes vagyok és OTA-s frissítést mentettem le, ezért nekem furcsa, h utána meg azt írja, h nem kompatibilis...
Valakinek van ötlete, h mi lehet a gond? -
Narancs
őstag
megoldottam
[ Szerkesztve ]
-
ati0420
csendes tag
Nem akartam hosszú sztoriba belemenni.
De, 2 napja kaptam vissza szervízből. Előtte jelzett a hivatalosról (magától iírta ki ezért nem gyanakodtam) és fel is raktam és test-keys lett a vége.
Használtan vettem a telót. Szerintem utólag lett függetleniítve. Valószínüleg rossz verzióvolt eleve rajta. Gondolm. Mióta újra húzták nem Írja az új frissítést.[ Szerkesztve ]
-
sepyi
aktív tag
válasz
snooze #11153 üzenetére
Bétáról frissítettem, a párom 6.0-ról frissített és mindkettőnknek bejövő és kimenő hívásnál is kicsi képen, de tökéletesen látszódik a partner.
Hasonló problémám 6.0-n volt, amikor nem a gyári tárcsázót használtam és a hívó képe teljes képernyőn jelent meg. Mióta a gyárit használom, megszünt a probléma.[ Szerkesztve ]
-
Gabis
őstag
Sziasztok!
Nem tudom a Gmail appban letölteni a mellékleteket. Asztalin megy. Találkozott már valaki ilyennel? -
Zoolika87
csendes tag
-
bubus66
nagyúr
-
bubus66
nagyúr
válasz
farkas-lány #11216 üzenetére
Igen írtam privátot.
-
bubus66
nagyúr
válasz
farkas-lány #11214 üzenetére
Igen elrontotta, mert a Telenoros Single SIM-es és Ő meg a Dualost tette rá.
oeminfo csere kellett volna B131-B171 és onnan már frissült volna a B371
Egyszer azért rontotta el mert
Telenoros Build VNS-L21C128Bxxx
Amit meg fel tette az VNS-L21C432B160 ez Dual SIM-es
-
farkas-lány
csendes tag
Sziasztok!
Lehet, hogy most butaságot kérdezek (és lehet, hogy már volt róla szó), akkor elnézést...
A kérdésem a következő:
A bátyámnak Huawei P9 Lite telefonja van, Telenoros.
Letöltötte ezt és ez alapján frissítette a készüléket még valamikor márciusban.
Most akart frissíteni android 7-re a Firmware Finderrel, de bármelyik szoftververziót tölti le, install failed-et ír ki. Megnéztem a Beállításokban és a Build-számnál ez áll: VNS-L21C900160
Elrontott valamit az előző frissítésnél vagy ez rendben van?Köszönöm előre is a segítséget!
-
ORCA58
addikt
Senki sem használ syic navigációt?
A kérdésem: [link] -
98bja
senior tag
Vasárnap megyek Green Day koncertre, szeretnék egy kicsit videózni is. Mennyire teljesít jól a telefon nagy hangerőnél? Van valakinek tapasztalata?
[ Szerkesztve ]
-
kisda
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap este átálltam énis a 7.0-ra (duálos médiás), egész pörgős a rendszer, de van problémám. Van hogy nem tudom elhúzni hívásnál felvenni, meg a kamera app is nyögvenyelősen nyílik meg, aztán akad is. Úgy veszem észre, hogy készitett képek minősége is elmarad a 6.0-n készitettektől.
Fr-t megkapta a 380 frissités után![ Szerkesztve ]
-
Toby0501
csendes tag
válasz
bubus66 #11206 üzenetére
Beta kezdete óta, illetve a telefon kézbevétele óta nem nyomtam FR-t, amíg a B335(?) volt fent, egyedül a Messenger crashelt néha, más gondom nem igen volt vele, most a B381-gyel ez is megszűnt. Az ujjlenyomatérzékelővel ugrálósan lapozós galéria hibáján kívül más nem jelentkezett (eddig), persze lehet ez is új fícsör, mint a hívásnál "esztétikusan" megjelenített kép. Amíg nem jelentkezik valami orbitális hiba, addig szerintem szükségtelen a FR, gondolom nem csak én vagyok úgy vele, hogy utálom újra belakni a telefont 0-ról. Arról nem is beszélve, hogy a Steam guard és a Google hitelesítő költöztetése/újrarakása igazi pain in the ass.
-
B.Pystike
csendes tag
Kétnapig gyilkoltam FR-nélkül,ment szépen működött legalábbis úgy gondoltam.
Tegnap este rászántam magam,mivel sokan írták,hogy kell ezért megcsináltam.
Nos ami nagyon fontos számomra,hogy sok telefonálás,netezés mellett reggeltől csak 35%-ot merült az aksim.
Tegnapig ugyanez 48%volt.[ Szerkesztve ]
-
Zoolika87
csendes tag
válasz
bubus66 #11204 üzenetére
Kell az FR szerintem mindenképpen, úgyhogy egyetértek veled! Vannak dolgok, amik nem 100-asak, és ez persze használat közben derül ki, nem egyből.
Csináltam végül még a 6-os droidra egyet a múltkori kommentem óta, tök élvezetes volt újra használni a telót, de szerda este nekem is megjött a 370, majd rá a 380, úgyhogy kis tökölés után ráengedtem. Lényeg, hogy ugye nekem még nem volt teleszemetelve a rendszer annyira, de az ébresztő nem ad hangot, s nem is rezeg, illetve 1-2 alkalmazás furcsán viselkedik, hiába töröltem az adatait, utána is produkálják a hibákat (lehet ezeket frissíteni is muszáj leszek, majd kiderül).
Ettől függetlenül jó lesz ez a 7.[ Szerkesztve ]
-
bubus66
nagyúr
válasz
snooze #11205 üzenetére
Mindenkinek ilyen volt nem csak teneked...
Aki frissített annak mindenek, ugyan ez volt.
Ha A Legfrissebb teljes csomagot szedjük le akkor is a frissítő a Letöltés alatt a (6.0-nál) a Gyors frissítést írja ki..
Más
Senki nem szedte le a VNS-L21C432B370-et???
(#11207) Zoolika87
Én kaptam hideget meleg az FR ezért nem kell hanem ajánlott.. Ha akar az user akkor csinál, ha nem nem, előbb vagy utóbb úgy is bug-os lesz..
Én minden esetben csinálok, még javítás, és frissítés után is..
[ Szerkesztve ]
-
bubus66
nagyúr
válasz
rostiron #11203 üzenetére
Meg marad mind kettőnél, de sok értelmét nem látom, de mindenki maga dönti el csinál-e FR- Vagy sem
de amit a képen mutatsz az a FULL ROM mivel fő rendszert cserélsz ajánlott az FR
Igen az kell neked de az 1,94 Gb Az a Full ROM majd B381 lesz a frissítés..
Ja , hogy te ezt kérdezted az mindegyiknél gyors frissítés fog mutatni, de most a Full ROM-ot fogja letölteni.
Azt fogod utána kapni
Az már csak javításokat stb tartalmaz
de a frissítőben itt is közepén az lesz ki írva, hogy Gyors frissítés.
[ Szerkesztve ]
-
-
bubus66
nagyúr
válasz
rostiron #11199 üzenetére
A legfrissebb teljes csomag az a Full ROM ez lementve telepíthető a 3 gombossal
Tartalmaz ezeket
upadate.zipp-et
update_data_full_VNS-L01_hw_euA másik csak frissítés, javítás stb.
(#11200) snooze
a 370 nem a gyors frissítéssel csináltad, mert az alapból a Fullt ajánlotta fel
a 380 azt már igen
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
ma A kínaiak újdonsága több ponton erősödött elődjéhez képest: jobb a hardver, az üzemidő, a kijelző, van ujjlenyomat-olvasó, vannak viszont gyenge pontjai is, mint például a kamera.