Hirdetés
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
~~~ HUAWEI P8 ~~~
Főbb szabályok:
1. Olvasd el az összefoglalót! | 2. Használd a keresőt | 3. Kérdezz, válaszolunk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Attipapa
aktív tag
válasz schlecker #6589 üzenetére
Az OK. hogy független,de Te írtad,hogy :"Vodánál lett véve.
Úgy rémlik B196 volt rajta." a B196-os ROM viszont Telekomos,ezért kellett volna a független ROM-hoz a Vendor mappában lévő update.app-ot is felrakni.(#6581) DJosef
Amint írtam, nem tudok semmilyen hibát mondani a 6-ossal kapcsolatban. Nekem frissül az időjárás folyamatosan. Azt nem tudom,hogy milyen időközönként,de az biztos,hogy amikor bekacsolom a kijelzőt,akkor mindig az aktuálisat mutatja. Ha ki van kapcsolva a kijelző, akkor felőlem az sem baj,ha nem frissít,akkor úgy sem látom.[ Szerkesztve ]
-
hislah
aktív tag
válasz migabi24 #6590 üzenetére
Nálam az "Android Rendszer (többszörös alkal...)" van első helyen nap végén 30-40% os fogyasztással. A telcsi sosem megy deep sleepbe... Max 1 napot bír ki, ha hozzá sem nyúlok akkor is. Volt már 1000 rom csere is. Végig próbáltam mindent 170-től 321a-ig és vissza. Frissítések előtt és után Hard Reset. Annyit észre vettem, hogy frissítés utáni napon még a használat függvényében merül, ergo megjavul, de másnap már szar. Több mint 10 éve mobilozok, de erre nincs már ötletem...
[ Szerkesztve ]
-
migabi24
nagyúr
Arra sajnos nincs gyógyszer, elég agresszív a memoria kezelése, saját beépített greenefy van a szoftverbe, ha kikapcsol a képernyő nekiáll takarítani, elvileg ha védett valami akkor nem bántja, de a zooper pl nálam nem jó ha védetté teszem akkor sem, engem annyira nem zavar, inkább ez mint ami a samsungnál volt, hogy minden szar futott a háttérbe
[ Szerkesztve ]
-
migabi24
nagyúr
Pár feltöltést még várj azzal a nagy merüléssel, a play szolgáltatásokat nem tudod lelőnni mert az a lelke a telefonnak google fiok is eltünik vele, de valamiért nálam tévesen jelzi ki az akkustat, mert nálam az első helyen van a fogyasztók közt, de közbe alig fogyaszt az energiafigyelő szerint pár mAht
[ Szerkesztve ]
-
Tekergő82
tag
Sziasztok! Ma észre vettem egy érdekes dolgot a P8-as telefonomon. Amikor kikapcsolt állapotban töltöm, alul jobb oldalt vibrál egy kis darabon a kijelző. Amikor feltölti, és használat közben ez nincs jelen. Mitől lehet ez, okoz-e ez szerintetek a későbbiekben problémát? Andorid 6.0 B321a van fenn. Válaszaitokat előre is köszönöm!!!
[ Szerkesztve ]
-
Goxi
tag
Csatlakoztam. Nagy a bódosság, tényleg kiválló készülék.
2 furcsa dolgot azonban tapasztalok:
- nagyon túlbuzgó abban, hogy a háttérben futó alkalmazásokat kilőjje annak dacára, h védett alkalmazások közé raktam. Tudok még valamit tenni?
- a másik, h sokat eszik, amiben a google szolgáltatások a ludas(30%). Hol és mit kellene leállítanom hogy ez ne nyalja ennyire az akksit (ha egyátalán nem okoz a letiltás valami üzemzavart).
Köszi előre is. -
törölt tag
Ez szerintem droidos betegség, hogy nem frissül, illetve "késik". Két másik márkán is hasonló a probléma.
Talán 4.4 -en működött utoljára normálisan. Ezt azzal szokták orvosolni, hogy tesznek egy frissítés gombot a widgetre.
Érdekes egyébként, hogy olyan márkán, ahol a feloldási képernyőn kijelzi az aktuális időjárási viszonyokat, ott mutatja pl. az esőt, havat..stb. Pontosan.
AngeloDivina:
Újraindítás nem segít?[ Szerkesztve ]
-
-
DJosef
őstag
válasz Attipapa #6580 üzenetére
Akinek fent van a 6.0 és olyan ikon témát használ ahol az időjárás alkalmazás ikonja mutatja a hőmérsékletet, annak frissít rendesen, vagy mindig csak akkor ha elindítja az alkalmazást?
A másik gondom, hogy a speciális beállítások / akkumulátor kezelő / védett alkalmazások között nem szerepel az időjárás alkalmazás.
[ Szerkesztve ]
Forget about it
-
Attipapa
aktív tag
Itt sem " cseszegette" senki a telefonját és nem is hibáról beszélgettünk a 6- os rommal kapcsolatban. Valaki vissza akart menni 5- ös verzióra és így vetődött fel,hogy a független rom felrakásakor nem rakta fel a független rom vendor mappában lévő update app. fájl-t.Ettől még nem tudom miből állapítható meg hogy rossz a 6- os. Már több EU- s országban kiadták a B321a romot, (ott sem jelent meg OTA verzió) ami nem egy házilag "főzött" rom,hanem eredeti gyári rom.
Beszélgessünk már a 6- os hibáiról,én nem tudok egyet sem mondani,akinek problémája van vele,ossza már meg legyen szíves,hogy lássanak tisztán a fórumtársak.[ Szerkesztve ]
-
djbelo
senior tag
Na srácok! Ezért jobb ha nem is cseszegetem mindenféle rommal a telót. Nagyon kíváncsi vagyok pedig a V6-ra, de az fontosabb,hogy ne legyen vele probléma! Várom továbbra is a OTA, ha meg nem jön,akkor nem jön.....
[ Szerkesztve ]
-
-
Attipapa
aktív tag
válasz schlecker #6571 üzenetére
Valószinüleg nem a z összefoglalóban lévő leírás szerint tértél át a független rom-ra. A VENDOR mappában lévő app-ot is fel kell flashelni, ha függőről független romra térsz át. Ott a leírás. Ezért mutat a modellszám: GRACE-t A HUAWEI GRA-L09 helyett. Flasheld fel azt a pár kb-os app-ot 3 gombos módszerrel,és akkor a tutit fogja mutatni.
-
törölt tag
válasz schlecker #6568 üzenetére
Azon belül, hogy német, honnan van a készülék? Bolt (kisebb kereskedés), nagy bolt (pl. Saturn), szolgáltató.
Milyen ROM volt előtte?
Szerk.:
Vodánál nem ritka az egyedi ROM, ott meg általában át kell térni az általános ROM -ra, mielőtt általános főverziót váltasz.[ Szerkesztve ]
-
zzola
titán
válasz schlecker #6566 üzenetére
[link]
Ezt találtam, a link alapján Afrikai modelled van!
Bár semmi nem biztos, mert magyar médiamárk-ban is van ilyen....Ha ezt *#*#2846579#*#* beütöd a tárcsázóba, akkor mit látsz?
Networki nformation/vendor-country-nálmi van?
[ Szerkesztve ]
-
Attipapa
aktív tag
"GRA-L09C900B300 rollback from Android 6.0 is C900-as" Ezt írtam én is, de elbeszélünk egymás mellett. Bármelyik build verzióját nézem a beállítások/a telefonról menüben,tehát az itt látható build-ban,csak a rollback írta azt,hogy C900. Innen indult a beszélgetés és ezt írtam én is. Ráadásul a modellszám nekem mindíg HUAWEI GRA-L09 és nem GRACE,ami a schlecker képén szerepelt. Ezért nem értem, milyen rom-ról van szó. Nekem csak a B300-nál írta ki,hogy C900B300,a build-nál,de ott is a modellszám GRA-L09 Szerintem nem egyforma CUSTOM van fenn a két készüléken.
Neked mi a modellszám, és mi a Build-szám? Tudtommal most B321-ed van. -
Attipapa
aktív tag
Zolar megint kötekedsz!! Már hónapok óta megegyeztünk,hogy előbb figyelmesen fogsz elolvasni egy hozzászólást,utána értetlenkedsz
Na akkor figyelj,ezt írtam az említett hozzászólásomban: : " Olyan ROM nincs is,hogy C900 B321"
Keress nekem egy C900B321 re végződő romot és megkövetlek , de csak akkor,addig kötekedésnek veszem -
Attipapa
aktív tag
válasz Black&White #6552 üzenetére
Tudod,nincs baj amíg nincs baj! Nem árt mindenre odafigyelni, és nagyon jól tette,hogy kérdezett. Több alkalommal mentem már vissza rollback rommal,az 5.0.1-es verzióra, amíg a B321a ki nem jött és minden alkalommal a build C900B300 volt a rollback-olás után.Neki most nem az van,ezért nem árt tisztázni,mielőtt lesz egy bootlop és mehet a szervizbe,amint arról már írtak itt a fórumban. Kényes ez a telefon a rom cserékre! Ez nem xiaomi, amin naponta 10 féle developer romot is próbálhatsz és soha nem lesz szerviz a vége. Mindig van visszaút,de itt a zárt bootloader miatt nehéz ügy!
[ Szerkesztve ]
-
Attipapa
aktív tag
Bocsi de közben kifutottam az időből és nem tudok szerkeszteni. Szóval a B321 build-ja GRA-L09C432B321. A rollback ROM buildja GRA-L09C900B300. Érdekes kutyulék ROM-od keletkezett Valami rosszul sült el a flashelésnél. Adj neki egy full wipe-t és újra rakd fel, de már lehet,hogy 3 gombossal nem fog indulni, ugyanis a rollback-ből csak 2 gombossal ( voll+ és power) lehet indítani frissítést.
A letöltött rollback rom-nak mi a build száma? Én még márciusban töltöttem le és akkor GRA-L09C900B300 volt. Gondolom, hogy most is az.
Zolar: Én is azt írtam,ha figyelmesebben elolvasod! "Ránézésre csak a logo változik, ahogyan írtad is."[ Szerkesztve ]
-
Attipapa
aktív tag
válasz schlecker #6540 üzenetére
Nézd meg a beállítások/a telefonról menü alatt,hogy nem a 321 maradt,hanem ilyen lesz a B300 (rollback) Ez csak egy 230 Mb-os app fájl, ne várd, hogy megváltozik a 6-os felülete. Ránézésre csak a logo változik, ahogyan írtad is. Ez csak azt hivatott befolyásolni,hogy vissza rakhatod az 5-öst,de akár ismét visszamehet rá a 6-ost is.
(#6542) adamsauvage
Én még nem javaslom a kipróbálást sem,mert a gapps nem jól működik, bárhol olvastam is utána. A Németek is panaszkodnak,hogy nincs normális MM gapps rá.[ Szerkesztve ]
-
schlecker
tag
Ha lefut a rollback de marad ugyan úgy a B321 akkor mi a teendő?
Köszi[ Szerkesztve ]
-
V.Stryker
nagyúr
XDA-n elérhető egy főzött rom a P8-hoz. Valakinek van bátorsága kipróbálni?
-
-
Attipapa
aktív tag
válasz Joe-Soft #6532 üzenetére
Olvassatok vissza egy kicsit! Amint megjelent a 323-as,többen is felraktuk és szembesültünk a recsegéssel. Le is szedtük róla és ment fel helyette a B321a. Ezzel hibátlanul működik a telefon,és brutálisan jó az akkuidő. Nekem pl. ilyen jó még egyik rommal sem volt. Azt hiszem volt egy fórumtársunk,aki jelentette a Huaweinek a hibát,de fülük botját sem mozdították.
[ Szerkesztve ]
-
Joe-Soft
tag
válasz sarszegi14 #6521 üzenetére
Szia! Én is hasonló problémával küzdök, mióta ezt a frissítést felraktam. Valami nem kerek ezzel a 6.0-val... Nem hinném, hogy hardveres gond lenne.
-
DJosef
őstag
Üdv Urak!
Elköszönök tőletek, átnyergeltem egy Mate 7-re.
Követni azért követem továbbra is a csoportot, apósé kert lett a P8.
Forget about it
-
zzola
titán
válasz sarszegi14 #6523 üzenetére
Nekem 1 hétig volt szervizben...
-
zzola
titán
válasz sarszegi14 #6521 üzenetére
Én beküldtem a szervizbe és kicserélték az alaplapot...+ független lett, amire a 321-est tették, az meg nem recseg...
-
sarszegi14
csendes tag
Felraktam kb 1 hete a B323-at a telekomos p8-amra, helyi frissítéssel, és egy pár napja elkezdte csinálni hogy a beszédhangszóró recseg, de ha headseten vagyok, ott pedig nem recseg. Tudom hogy ti is tapasztaltátok, de az nem tudom, hogy mivel oldottátok meg. vissza a B196-ot vagy mehet szervizbe?
Nexus 7 (2013) - Huawei P9 - Huawei Watch W1
-
djbelo
senior tag
Srácok! B200 hibátlan Majd ha kijön a nálunk is, felteszem én is a V6-ot.De ha bármi hibája is lesz,rögtön rakom vissza a B200-at.
-
V.Stryker
nagyúr
Nekem a 323 volt fent tegnapig és az nagyon jól bírta aksival.
Ma reggel feltettem a holland 321-et, ami tök ugyanaz, mint írtam, mint a bulgár.... és b+ a k.rva téma még mindig nem megy. Neeeem értem...A 323-nál amikor a téma alkalmazást elindítom, akkor tök ugyanilyen, hogy csak a telón lévőket mutatja...majd ha kicsit várok, akkor bejön a többi menüpont is az online témákkal. Itt meg nem... Nem mintha olyan fontos lenne, csak idegesít,hogy nem stimmel.
-
-
BandiT85
aktív tag
Tegnap tettem fel a B200-ra a b321-et, mindössze egy factory resetet nyomtam előtte, semmi wipe.
A b200-zal annyi volt a bajom, hogy egy nap alatt remerült, használattól függetlenül, valamitől folyamatosan ébren volt. Ezzel nincs ilyen, egyenlőre.
Beszédhang nem recseg, témák ok, minden ok. Közepes használattal 55% most, reggel óta.
-
V.Stryker
nagyúr
Most olvasom, hogy Hollandiában elindult OTA-n a frissítés... B200-ra B321....
-
-
törölt tag
válasz Dávid Balázs #6495 üzenetére
Én még pár szoftveres dolgot megnéznék.
Pl. SD nélkül (tudom nem arra mentesz), másik kamera appal, illetve biztonsági mentés, majd wipe után a fent lévő ROM újratelepítésével.
Hardver problémára gyanakszom, de a fentieket mindenképp megnézném előtte.
Szerk.:
Ja és ROM újratelepítés után úgy próbáld ki, hogy még semmilyen más programot ne tegyél újra. Net se legyen, hogy ne szinkronizáljon a Google (ha amúgy csinálná).[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest