Hirdetés
-
Mobilarena
Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
Új hozzászólás Aktív témák
-
Decske
senior tag
Android 8-ra megérkezett nekem a 9.0.1.191-es frissítés.
-
rdt89
addikt
Mate 9 Pro 9.0 vélemény:
Most már elég tapasztalatot sikerült szereznem, hogy leírhassam a meglátásaimat az új rendszerről. Nem hozta meg azokat az újításokat amit a szoftverbe vártam, de így is sok helyen kiemelkedőt kaptam. Maga a rendszer sebesség érezhetően gördülékenyebb lett, üzemidőben ugyanolyan felhasználás mellett 1-1.5 óra kijelző idővel gyarapodtam, az amúgy is elég sokat kibíró akkumulátortól.A dupla koppos kijelző felébresztés nem jött be a rendszerbe, mikor tudom, hogy a Huawei 9-s rendszerei megkapták eme ficsört. Az Amoled kijelző kontraszt/fényereje jobb/szebb lett. A kamerás nyelvfordítás nagyon tetszik. Minőségre az amúgy is jól teljesítő kamera fejlődött, szebb-folyamatosabb lett a slow-motion felvétel, gyorsabb a zoom, jobb az OIS stabilizálás. Cserébe az AOD funkciók az elmulasztott hívás-sms és idő kijlzésében kimerül, pedig egy multimédiás vezérlést el tudnék képzelni rajta. A rezgő akkumulátor erősség állítása és ritmus szerkesztése jól jött volna. Előbbi azért, mert a Huawei-be olyan rezgőmotor van, hogy elzsibbad a kezem tőle, utóbbi pedig mert 95%-ban rezgőn használom a telefont és a komponált emberenkénti rezgés stílus sokat segítene. Az rgb led-et továbbra se lehet társítani semmihez és minden program le van róla tiltva, hogy engedje a "manipulálását".A Time-lapse videóba nem tudom állítani, hogy 15-30-45-60 sec-en ként csináljon egy-egy képet, hanem van a gyári lehetőség és ennyi. Ram kezelésről nem tudok mondani semmit, mert a 8 alatt is nagyon meg voltam elégedve vele. Talán a sztereó hangszórók hangereje és teltsége változott, cserébe a gyári lejátszó nem kapott megint EQ beállításokat, még a P Smart-on alapból van ilyen. Tetszik még a tárgyfelismerés, de mindig a kínai böngészőből nyit meg kínai oldalakat, így csak poénnak jó, mint sem komolyabb felhasználásra. A hangrögzítő is átgondoltabb lett és kapott pár extra funkciót. Nagyjából ennyi dolog van jelenleg a telefonnal kapcsolatban. Az biztos, hogy még egy jó darabig megmarad a készülék.
-
dutrás
őstag
Új biztonsági érkezett 9.01-re. Telenoros készülék.
-
rdt89
addikt
válasz
Szpisti
üzenetére
Bizony, hogy szép és tényleg kevés széria mondhatja el magáról, hogy 3 főverziót megélt, még a Google referencia készülékei és a O+-ok szintjét is hozza simán. Még így megjelenéstől nézve eltelt kb. 3 év, és a mai napig 1.5-2 havonta még ha csak egy javító frissítés is de tiszteletét teszi. Nekem az előző összes Android telefonomra együtt véve nem érkezett annyi frissítés, mint erre az egy készülékre.
-
Szpisti
addikt
Az új OS csak az ezután kiadott készülékekre jön majd gyárilag (ha jön), a már megjelenteket nem is érinti a Google intézkedése. Pl. 10-es android is jönni fog rájuk, már be is jelentették: [link] Sajnos a Mate 9 ebből már kimarad. De szép az is, hogy 3 főrendszer frissítést is megkapott, kevés az ilyen mobil...
-
Piro911
csendes tag
Az hagyján, de csak google biztonsági frissítés volt az egész.
-
Looserke
őstag
maradt az EMUI 9.0.1-en, de elvileg kiadják még a Mate 9-re az EMUI 9.1-et is.
-
Looserke
őstag
Megjött a 191-es OTA-n, telekomos független.
-
choco01
addikt
Hali.
Valaki kuldott mar EU-s de nem hivatalos magyarorszagi keszuleket szervizbe? Elvileg ez a bécsi huawei szervizbe ment ki..
Kerdes hogy ott hogy dolgoznak, esetleg lehet-e kovetni valahogy..
-
Piro911
csendes tag
Valaki frissített már 191-esre???
Érdekes, hogy a telefonfrissítő nem ajánlja fel.
A finderben a c432re mutat full ota 191-t
Nyomtam egy Erecoveryt valamikor, és most wipeot akartam csinálni és felajánlotta a 179-es frissítést. Fura, mert az volt rajta. Megcsináltam.
Majd belépve a finderben engedélyezte a full ota 191 letöltést -
Esox61
csendes tag
Sziasztok! Lassított mozgással készített videót hogyan tudok kimenteni úgy, hogy a lassított rész lassítva maradjon? Jelenleg bármilyen lejátszóval nézem meg, normál sebességgel játszák le a teljes videót.
-
peanar
senior tag
válasz
Árpi001
üzenetére
Szia.
Igen, sejtettem.
Másik verziójú rom gyári alkalmazása okozhat ilyen galibát. Azért is nem javallott pl. android 8 biztonsági mentéséből android 9-en vissza állítani a gyári alkalmazásokat/rendszerbeállításokat.
Másik telónál jártam úgy, hogy vissza állításnál véletlen kipipáltam a telefon hívásra vonatkozó mentést is és én is búcsút inthettem s SIM-nek. Akkor nálam is csak a wipe data segített...
Nincs két egyforma telefon, van aki "olcsóbban" megússza és segít az adott alkalmazás adat törlése vagy a teljes alkalmazás törlése és van akinél nincs más hátra csak előre, gyalu gyalu gyalu☹️
Ez van, de szerencsére nehéz teglásítani a hüvelyk matyit😁 -
Árpi001
őstag
válasz
migabi24
üzenetére
Az meg volt, köszi.
Olyan szinten be kavart, hogy össze keveredett a pin feloldó képernyő, a fő képernyővel és nem lehetett be írni a pin kódot, mert a számok helye mindenféle ikon alá esett. csak több restart után sikerült.
Attól hogy mondtad hogy ez 9 re van, meg nem volt egyêrtelmu hogy akinek 8 as dridja van, az factory reseletelhet... -
peanar
senior tag
-
migabi24
nagyúr
Na visszaraktam a 8-as emuit de jó nagy szívás, hogy itt se lehet már rendesen témázni, viszont feltünt, hogy a kijelzö is szebb és szerintem a hangszoró is szebben szól a 8-as rendszerrel, nem az emlékezetemre hagyatkozom, hanem egy P9-hez hasonlítgatom
-
migabi24
nagyúr
Lehet nem mondok újdonságot de ha ezt [link] telepítitek akkor működik a hívásrögzítés a 9-es rendszeren
-
rdt89
addikt
válasz
migabi24
üzenetére
Ezért tanácsoltam pár hsz-el fentebb, hogy a M9Pro-ra is nézz rá telefon vásárlás előtt, abba vannak fizikai, tanítható navigációs billentyűk, amiknek háttér világításuk is van.

Hisuite-val pedig mint felettem is írták visszaállítható a 8.0.
Más:
Nem soká írok le összefoglalót/tapasztalatot az Emui 9ről miért is reszelgették 2 hónapig még a pro-ra. Nekem semmi apró bug/hiba nem jelentkezett még eddig. ami volt is azt az újra indítás megoldotta.
-
migabi24
nagyúr
Na megvettem, egyböl a 9-es emuival kaptam, de nagyon nem tetszik, hogy szinte nem lehet témázni, lehetséges visszarakni valahogy a régebbi rendszert
-
-
migabi24
nagyúr
válasz
Acélfarkas
üzenetére
Köszi, de ezt hogy veszem észre?😁
-
-
migabi24
nagyúr
Üdv, használtan készülök ilyet venni, valami jótanács esetleg tipushiba amire figyelnem kellene?😊
-
snorbi82
senior tag
Feltettem a 179es verziót. Wifi hiba még mindig fenn áll,megpeddig a rejtett SSID nem jó neki. 8as droid allat nincs vele probléma. Más hibát egyenlőre nem találtam. Memória kezeles az javult.
-
rdt89
addikt
válasz
Yoshida
üzenetére
Nekem M9Pro-n, el se tűnt ez a funkció.
Összességében a 9-es Android eddig rengeteg pluszt hozott minden téren /kamera, üzemidő, kezelhetőség/, így ha a Redmi k20Pro nem sikerült olyan tökéletesre, mint azt beharangozták ez a telefon még 1 évig minimum szolgálatban lesz.

-
Yoshida
aktív tag
érdekes amúgy, május 13. óta a call recorder újra jegyzi a hívók nevét
semmihez nem nyúltam, max az app frissült újra. Érdekes.
De még mindig 8-as androidon vagyok. -
Tyibur
tag
Lehet tévedek, de az Android bizonyos szintig (linux alapú) szabad szoftver, tehát az használja aki akarja. (Mint az open Suse Linuxot,de ami a vállalati számítógépeket működteti (szerverek), azért fizetni kell, cserébe jár egy csomó szolgáltatás).
Tehát a Huawei használhatja az android "egyszerűbb" formáját, s erre építheti fel a saját EMUI kezelői felületét, ha akarja, amit akkor frissít, amikor csak kedve szottyan. Processzorokkal, s egyéb, s telefonba szükséges ketyerékkel meg rendelkezik. A Play Áruház használata lesz kérdéses, de azt is képes lesz pótolni valamivel. Esetleg fizet a programozóknak? Sok számítógépes szakember fog legfeljebb a problémára ráállni, s a mennyiség idővel minőségbe csap át. -
mjani1172
addikt
válasz
Tdizsolt
üzenetére
Nagyon sok helyen le lett írva, többféleképpen is, nem a készülékekkel van gond, (mi gond is lehetne)? Ez sokkal nagyobb kaliberű dolog, kína világuralmi törekvéseit próbálják megállítani vagy lassítani. Mivel a huawei a kínai állam büszkesége, nagykn komoly anyagi és technikai háttérrel, így ezt támadják. De nem a készülékek a lényegesebb dolgok hanem többek között az 5g hálózat.
-
Tdizsolt
senior tag
válasz
Yoshida
üzenetére
A jelenlegi, felhasználóknál lévő készülékekre nem vonatkozik a tiltás, de erősen kétlem, hogy ebből bármi is lesz, valószinűtlennek tartom, hogy ez a lépés Kína felöl megtorlás nélkül maradna, illetve Amerika, és a Google nem keveset bukna a dolgon, ha mégis meglépnék ezt az agyatlanságot.
(szerintem simán megoldanák a Google, és az android kikerülésével, hogy életképes maradjon az Emui)
Saját magukat hazudtolják meg, miszerint, ha a Huawei biztonsági kockázatot jelent az USA-ra, akkor miért csak a mostantól piacra kerülő készülékek kerülnének tiltólistára,holott bármelyik frissebb tipus is veszélyt jelenthetne számukra.
Más szemszögből nézve, meg nyilván az cseszi Trump csőrét, hogy éppen ők nem tudják feltörni a Huawei titkosítását, mert kicsit nagyobb falat, mint amit le tudnának gyűrni a torkukon,és valószínűleg innen indul az egész kálvária.
-
Yoshida
aktív tag
Ez valami kacsa, hogy elveszik az androidot a Huaweitől? Telorol nem tudok linkelni
-
rdt89
addikt
válasz
Tav-Csoves
üzenetére
Szép is volna, egész nap újra inditanám, még a hardver is kicserèlődne.

-
rdt89
addikt
Újraindítottam a telefont és a tokos bug teljesen elszállt belőle, mint a rezgő érintés zavar is, így már csak egy kicsit fejlettebb AOD funkció és állítható led valamint az LG-s rezgő erősség állítás bekerülne teljesen meg lennék elégedve, így csak nagyon elégedett vagyok.

-
Decske
senior tag
Végre (talán) megindult valami. Firmware Finderen a 191-es build kapott fullota frissítést, szerintem aki maradt vagy visszaállt 8-as droidra ezt fogja megkapni valamikor a jövőben.
-
kemdom
tag
Nálam is itt a 179, és 24 óra tapasztalattal azt tudom mondani, hogy szerintem rendesen kijavították a ram leaket. Nekem más parám nem nagyon volt a 9-cel, szóval elégedett vagyok.
-
rdt89
addikt
Végre megérkezett a M9Pro-ra is a 9.0.179. A mindig aktív kijelző nem kapott több funkciót sajnos és a dupla koppos ébresztés se került be a rendszerbe, valamint a mágneses toknál nem áll át órára ahogy eddig. Eme bugokat leszámítva, marha jó és gyors a rendszer, a kamera nagyon sokat fejlődött és az új elrendezés sokkal jobban kézre esik. A sztereó hangszórók szebben szólnak, több a mély rajtuk és a hangalapú fotókészítés is sokkal határozottabb, ritkábban téved. Az optikai képstabilizáció is határozottabb lett, a hívás közbeni rögzítés is megmaradt és a Slow-mo 240fps videó is folyamatosabb és világosabb. Összességében eddig nagyon meggyőző volt amit tud és ennyi kis bakival simán együtt lehet élni, maradok a 9.0-án és várom a hibajavító frissítéseket, mert Huawei firmware-n már 9.0.194-nél járnak.
Azt hiszem a telefon még 1 évet hozzáadott a birtoklási időhöz, ami nagy szó, pláne, hogy a legtovább eddig 7 hónapig volt meg egy telefon, ez pedig 1.5 éve van nálam. 
-
-
puskint
tag
Én most tettem fel a 191-est.
-
peanar
senior tag
Sziasztok.
Az előbb megérkezett a telómra a 9.0.1.179 frissítés. Előtte szintén android 9 volt rajta, a 158 verzió.
Remélem ez jobb lesz mind az elődje, mert a 158-al egyáltalán nem voltam kibékülve.
Mindenkinek kitartás, talán lassan mindenki megkapja... -
rdt89
addikt
Én roppant szomorú vagyok, mert a Mate 9 Pro-ra a mai napig nem érkezett meg semmilyen formában a 9, pedig már tesztelném, kipróbálnám, nézegetném az újdonságot és az extra funkciókat, amik tovább növelik a telefon nálam töltött időtartamát.

-
occam
tag
válasz
yeezymeezy
üzenetére
Hm, én nem is nagyon használtam 8-cal, megvettem, még be sem laktam és jött a 9, de úgy igazából nincs gondom vele. Nincs wifi hiba, egyből kapcsolódik minden ismert hálózatra, nem is dobálja, egyedül a lekapcsolás probléma jön elő néha, mintha elsőre nem érezné rendesen, hogy rábökök a wifi kikapcsolására, kicsit várni kell, amíg lekapcsolja, nagyjából ennyi.
Na meg az utolsó frissítést nyelte el az éter.
-
snorbi82
senior tag
válasz
yeezymeezy
üzenetére
Kolléga itt azt írta nem rég, hogy igen. Vissza vonták. De ahogy látom, még mindig a bétát nyomják. Jelen pillanatban én fűzöm az asszonyt, hogy engedélyezze a One+ 7Pro-t.
(csak nehéz így ház felújítás közben, ezt is beadni
).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Yettel topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fűnyíró topik
- Battlefield 6
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Windows 10
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Plus 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4458
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 500GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- Bomba ár! Dynabook Portege X30-L - i5-1135G7 I 8-16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- 27% - BeQuiet! Pure Loop 2 FX 360mm Vízhűtés!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 5 5600XT / RTX 5060 / 16GB DDR4 / 1TB SSD!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)