- iPhone topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy Note20 Ultra - a tollnak nincs ellenfele
- Motorola G86 - majdnem Edge
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tdizsolt
senior tag
Már hiányoltam a trollokat...biztos máshova nem tudott szemetelni, így ezt meg tette itt...
-
Tdizsolt
senior tag
Sajnos nem adják vissza képek, mert mobilról fozóztam ki, de botrányosan gáz volt, az eredeti mellett így nézett ki:
A színhőmérséklet és a fényerő(maxon!) mindkettőnél ugyanaz volt, a bal oldali az eredeti kijelzős teló.
Az utolsó képen látszik, hogy az alsó "csík" nem is fekete, hanem szürke, illetve a kijelző kávája is nagyobb volt, mint az eredetié.
A történet teljességéhez tartozik, hogy a csóka Jófogáson hírdette magát, hogy eredeti,fekete kijelzőt árul, 11900ft-ért,5e-ért be is szereli szakszerűen. Amikor kérdeztem, miért ilyen olcsó, azt mondta, hogy gyári, felújított kijelző, amit nagykerből vesz.
Annyira volt szakszerű a szerelés, hogy az USB C melletti két torx csavart szétcseszte, mert nem volt hozzá megfelelő szerszáma, belülről hiányzott két csavar, meg egy takaró lemezke, a cikkszámot n tüntette el a kijelző hátuljáról, így rákeresve kiderült, hogy a lehető leggagyibb legolcsóbb utángyártott kijelzőt rakta bele.
Egy ilyen mizéria után döntöttem úgy, hogy magamnak fogom cserélni, nem követem el mégegyszer ezt a baklövést.
Vettem 3e forintért egy szerszámszettet hozzá, így szakszerűen, fél óra alatt ki tudom cserélni a kijelzőt. -
Tdizsolt
senior tag
válasz
Levente75 #13960 üzenetére
Meg ne próbálj utángyártottat bele rakni/rakatni!
Silány, szar, fos. Egyszer megjáram vele, fakó színek, gyenge fényerő(valahol van róla fotóm, megkeresem, és felrakom). Nekem úgy rakták bele, hogy a két szélén ki világított a kijelző fénye. A pénzzem sem kaptam vissza.
Csak gyári! Ha meg ér annyit. Amúgy azt hiszem 50k körül cserélik "gyárira",bár amikor a huawei service szerelőjével beszéltem, azt mondta, hogy olyan, hogy gyári kijelző nincs. Ahány készüléket gyártanak, annyi kijelző készül hozzá, a többi mind utángyártott.
Vagy próbálj meg szerezni egy hw hibás készüléket(én is így tettem, szerencsém volt), vagy egy "olcsóbb" használtat, és cseréld/cseréltesd ki. Nekem mind a 2 megvolt, de én hülye vagyok, érzelmi szálak fűznek a telómhoz.... -
Tdizsolt
senior tag
Nekem is csorog lefelé, független, dual sim.
-
Tdizsolt
senior tag
válasz
Yoshida #13520 üzenetére
A jelenlegi, felhasználóknál lévő készülékekre nem vonatkozik a tiltás, de erősen kétlem, hogy ebből bármi is lesz, valószinűtlennek tartom, hogy ez a lépés Kína felöl megtorlás nélkül maradna, illetve Amerika, és a Google nem keveset bukna a dolgon, ha mégis meglépnék ezt az agyatlanságot.
(szerintem simán megoldanák a Google, és az android kikerülésével, hogy életképes maradjon az Emui)
Saját magukat hazudtolják meg, miszerint, ha a Huawei biztonsági kockázatot jelent az USA-ra, akkor miért csak a mostantól piacra kerülő készülékek kerülnének tiltólistára,holott bármelyik frissebb tipus is veszélyt jelenthetne számukra.
Más szemszögből nézve, meg nyilván az cseszi Trump csőrét, hogy éppen ők nem tudják feltörni a Huawei titkosítását, mert kicsit nagyobb falat, mint amit le tudnának gyűrni a torkukon,és valószínűleg innen indul az egész kálvária.
-
Tdizsolt
senior tag
válasz
Skimaster #13477 üzenetére
Az a baj,ahol 50K a csere,ott elvileg gyári kijelzőt raknak bele. Ami ennél olcsóbb,azok mind után gyártottra cserélik.
Amit be linkeltem,ott is nagy eséllyel után gyártottat árulnak,hiába írják,hogy eredeti gyári,mert ennyi pénzért lehetetlen gyári alkatrészt beszerezni,és a saját hasznukat rátéve ennyiért továbbadni.Ma hívtam egy boltot,ahol 30k-ért cserélik,a leírásban az szerepelt,megbízható,minőségi áru...A nő azt mondta a telefonba,hogy ők is után gyártottat raknak bele,és azt is be vallotta a kérdésemre válaszolva,hogy bizony az után gyártott kijelző közel nem olyan minőségű,mint a gyári. Értem ez alatt a színeket,képpont sűrűséget,stb.
Azért meg nem fizetnék (igazából 1 forintot sem),hogy egy silány minőségű kijelzőt bámuljak még ki tudja mennyi ideig,miközben egy bika telefonom van. És sajnos sehol sem emelik ki az adott cég weblapján,hogy után gyártott alkatrésszel operálnak,ha nem kérdezel külön rá,vagy esetleg fogalmad sincs,hogy mi a gyári/után gyártott közötti tényleges különbség,akkor nem világosítanak fel ezzel kapcsolatban.
Elképzelhető,hogy kivárok,és majd egy megbízható szervizben cseréltetem ki gyárira...(remélem az az lesz..
)
-
Tdizsolt
senior tag
Sziasztok!
Tegnap előtt pofára esett a telóm, berepedt a kijelző.
Nézegettem, és a legtöbb helyen 50k a csere.Viszont találtam egy pesti szervizet, ahol 20k és azt írják nem utángyártott a kijelző, hanem gyári.
Ti mit gondoltok, rizikós ilyen helyre vinni, vagy nem?
A bolt értékelése vegyes, zömében 4-5 csillag, egy pár 1 csillaggal vegyítve.Meg mondom őszintén 50k-t most nem bír el a pénztárca, de nem szeretnék befürdeni sem...
Köszönöm az építő jellegű kritikákat.
(a bolt: [link] )
-
Tdizsolt
senior tag
válasz
Tdizsolt #13328 üzenetére
Na, lefrissítette magát a telefon, és sajnos beigazolódtak a félelmeim.
Nem jönnek meg az értesítések, csak akkor(késve), ha feloldom a képernyőt, illetve az összes beállítási opciónál fehér alapon fehér szavak jelennek meg, így nem tudok semmit testre szabni...
Az állapot sáv is fehér, ellenben az asszony Mate 10 pro-jával, ahol sötét szürke...
Ebből vissza állítás lesz... -
Tdizsolt
senior tag
válasz
gabesz839 #13325 üzenetére
Igen, tuti, hogy sokat számít, ha egy szűz, minden sallangtól mentes telefont lakunk be, de például a viberen is van rengeteg kontaktom, és olyan párbeszédek, illetve adatok, amik pótolhatatlanok.,és egyszer már vesztettem innen dolgokat, úgy, hogy hiába csináltam biztonsági mentést, majd visszaállítást, mindenem odaveszett.
Nagy elhatározás kell, hogy meg merjem ugrani az FR-t, de egyszer úgyis rá kényszerülök. Bár nekem csak 1 éves múlt a készülékem, és eddig nem volt szükségem a "borotválásra". -
Tdizsolt
senior tag
válasz
Piro911 #13314 üzenetére
Köszi a választ!
Én mindig óckodok a FR-től, valahogy az az érzésem, hogy nem tudom újra ugyanúgy belakni a telót, mint előtte. Gondolok itt a leg apróbb beállításokra... Most minden 100%-os,gondolom a 9-es még hozzá tud tenni, de ha mégsem (FR vagy visszaállítás kell), akkor minden megy a levesbe...
-
Tdizsolt
senior tag
Sziasztok!
Megmondom őszintén, nagyon nem hittem benne, hogy mi is megkapjuk a pitét, ez nagy pozitív csalódás számomra. Viszont olvasva a hsz-kat, vegyesek az érzéseim vele kapcsolatban, megérkezett nekem is, de egyenlőre lehet, hogy várok a telepítéssel. Nekem így tökéletes a teló, ahogy van, és ha a frissítéssel eltűnnek/megváltoznak dolgok, amihez már nagyon is hozzá szoktam, akkor nem vagyok biztos a dolgomban...
-
Tdizsolt
senior tag
válasz
kemdom #13102 üzenetére
Hali!
Nekem a két mutatóujjam van beállítva,és bal kezes vagyok. A jobb a "vész nyitó", nálam is többször elő fordult az általad leírt gond, valószínűleg sérül az ujj, még akkor is, ha nem szembetűnő. Én is mindig újra rakom, utána hónapokig jó.
Ja és az sem mindegy, hogy irodában, vagy építkezésen melózol...
-
Tdizsolt
senior tag
Köszönöm a válaszokat!
Az enyém is dual,független,egyenlőre semmi.
Ez a beta-s dolog izgatja a fantáziámat...
(MHA-L29) -
Tdizsolt
senior tag
Sziasztok!
Lehet tudni valamit a "GPU turbo" - ról?
Vagy a beta 9-es Androidról!? -
Tdizsolt
senior tag
válasz
Leslie1966 #12991 üzenetére
Nálam sincs gond vele, tökéletes a működése.
-
Tdizsolt
senior tag
-
Tdizsolt
senior tag
-
Tdizsolt
senior tag
válasz
Acélfarkas #12863 üzenetére
Én csak attól tartok, hogy beta verzió lévén nehogy gond legyen vele....vagy az már nem beta lesz?
(A wifivel nálam sincs gond)
-
Tdizsolt
senior tag
Multibit,Snorbi82:
Ennyi,szerintem nem is érdemes ezt tovább ragozni.
(én azért maradok a lelkes mobil kattogtatók csoportjában,mégha pihen is egy tükörreflexes a nappaliban)
LosBlancosrm
Tisztelem a véleményed,mégha személy szerint nem is értek vele egyet...
-
Tdizsolt
senior tag
válasz
#24536576 #12525 üzenetére
Aki benne van a fotózás bugyraiban,annak nyilván semmitmondó egy mobilos kép.
Egy teljesen átlagos felhasználó,aki csak elcsípi a pillanatot,vagy kattogtat jobbra-balra,annak tökéletesen megfelel,teljesen vállalható.Abban egyet érthetünk,hogy mindenkinek más az ingerküszöbe.Viszont azzal a kijelentéseddel nem tudok egyet érteni,hogy nagyon gyenge gépen a kép,a videó meg egyenesen sztánalmas.Vannak fellépéses videóim a lányomról,amik sajnos rossz,előnytelen fenyviszonyok közt készültek(erős napsütésben,fehér sátor alatt),mégis,még lapos tv-n is élvezhető visszanézve.
Hangsúlyozom,nem lehet egy lapon említeni akár egy profi kamerával,akár egy profi fényképezővel,de szerintem itt nem is ez a cél. arra tökéletesen megfelel,hogy munkaképeket,vagy családi fotókat készítsen az ember,az utókor számára...
-
Tdizsolt
senior tag
válasz
mjani1172 #12512 üzenetére
Ez bőven az a minőség, amit el lehet várni egy mobilos lövéstől... Aki mást mond, az kukacoskodik, annak ott a tükörreflexes technika... Én személy szerint sosem említeném egy lapon a mobilos fotózást, egy komoly, minőségi, akár hobbifotózással...
Aztán ki tudja, mit hoz a jövő...
-
Tdizsolt
senior tag
válasz
RECSKA #12304 üzenetére
Elképzelhető, de akkora különbség lenne, hogy eddig cca 2napot kibírt az akku(általában 46-55% maradt az első nap végére), most pedig alig marad 15-20%? A 2 napom eddig úgyvolt meg, hogy a mobiladat, a helymeghatározás, wifi folyamatosan be van/volt kapcsolva,+emil folyamatosan frissítve, szinkronizálva. Ennyire lehúzná ez az egy "fícsör"?
-
Tdizsolt
senior tag
-
Tdizsolt
senior tag
válasz
velkeibalesz #12258 üzenetére
Szia!
Ez csak rootolva műxik? Az arcfelismerést komáznám, de nem akarok rootolni, és nem is értek hozzá?...
-
Tdizsolt
senior tag
Sziasztok!
Képernyő felélesztést be tudom állítani valahol? (két koppintás,vagy ehhez hasonló?)
Vissza olvastam,de nem láttam érdembeli kérdést/választ rá..
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi POCO X6 Pro 12/512gb - Makulátlan, Alza garancia, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB (Phantom Black, Dual SIM) Új akksi!
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Samsung A53 5G Dual-sim,kitűnő állapot,karcmentes kijelző,fóliás keret,doboz,kábel,fekete
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max