Hirdetés
-
Mobilarena
Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
Új hozzászólás Aktív témák
-
snorbi82
senior tag
válasz
Tav-Csoves
üzenetére
Reset, még mindig semmi. Vissza ment a 8as droid, és Wifi egyből csatlakozik... Várok én is a 9.1re. De elkezdtem nézni másik telefont...
-
snorbi82
senior tag
Nem tudom min ülnek ennyit egy frissítésen és miért vontak vissza több frissítést. Lehet a 9.1-re gyúrnak, vagy nem tudom. Mai nap reggel: Nem csatlakozik Wifihez a telefonom. Nézem a céges telefonon ott tökéletes. Oda állok a AP mellé még mindig semmi. Eddig tökéletesen működött. Újra indítom AP-t még mindig semmi. Telefon újra indít még, mindig semmi.
Most ott tartok, hogy a cégnél nincs Wifi a telefonon, mert nem hajlandó csatlakozni. (a hálózat tökéletes, 200 eszköz tökéletesen működik wifin). Nem tettem fel új programot, nem változtattam semmit. -
kinghaxor
aktív tag
Sziasztok. Érdeklődni szeretnék, hogy a 8-as droid verzióból a .379 végű a legújabb a december 5-ei biztonsági frissítéssel? Nekem nem igazán akar semmi frissebb jönni.
-
Neo1050
tag
Ma jött egy 300 megás frissítés… (vodafone)
-
bezo076
tag
Srácok! Van egy olyan problémám, hogy a munkám miatt vissza kellett raknom a Hisuite programmal a 8-as androidot! Most a probléma megoldódni látszott és visszaraknám a 9-est!Viszont már sehol sem dobja fel a frissítés! Újraraktam.... se Hicare se a Hisuite... sehol! Írtam a Huawei supportnak akik azt válaszolták, hogy a Mate 9-re a gyártó nem fogja kiadni a 9-es driodot! De írtam hogy volt már rajta....válasz:az csak valami béta verzió lehetett! Na ilyenkor mi van? Itthoni Vodás a telefon
-
Skimaster
senior tag
válasz
Tdizsolt
üzenetére
Drágám másodszor töri össze fél éven belül,az előző törésnél Pesteről hozattam eredeti kijelzőt kompletten akkuval kerettel,az 30 volt és 5-ért berakattam egy mohácsi szerelővel.Ennyiért már eredeti van.Most 28-at mondott beépítve a mohácsi szerelő,és azt monsta be sem rak utángyártottat.Valószínüleg ezt választom.
-
Alien!
senior tag
Sziasztok!
Némi segítség azoknak akik hiányolják a Pie-ból a hívásrögzítést: emui 9 alatt működik egy natív megoldás a Mate 9-esen is szerencsére. Beépül a tárcsázóba, és manuálisan kell indítani a rögzítést, de működik f*szán: [link]
-
Tdizsolt
senior tag
válasz
Skimaster
üzenetére
Az a baj,ahol 50K a csere,ott elvileg gyári kijelzőt raknak bele. Ami ennél olcsóbb,azok mind után gyártottra cserélik.
Amit be linkeltem,ott is nagy eséllyel után gyártottat árulnak,hiába írják,hogy eredeti gyári,mert ennyi pénzért lehetetlen gyári alkatrészt beszerezni,és a saját hasznukat rátéve ennyiért továbbadni.Ma hívtam egy boltot,ahol 30k-ért cserélik,a leírásban az szerepelt,megbízható,minőségi áru...A nő azt mondta a telefonba,hogy ők is után gyártottat raknak bele,és azt is be vallotta a kérdésemre válaszolva,hogy bizony az után gyártott kijelző közel nem olyan minőségű,mint a gyári. Értem ez alatt a színeket,képpont sűrűséget,stb.
Azért meg nem fizetnék (igazából 1 forintot sem),hogy egy silány minőségű kijelzőt bámuljak még ki tudja mennyi ideig,miközben egy bika telefonom van. És sajnos sehol sem emelik ki az adott cég weblapján,hogy után gyártott alkatrésszel operálnak,ha nem kérdezel külön rá,vagy esetleg fogalmad sincs,hogy mi a gyári/után gyártott közötti tényleges különbség,akkor nem világosítanak fel ezzel kapcsolatban.

Elképzelhető,hogy kivárok,és majd egy megbízható szervizben cseréltetem ki gyárira...(remélem az az lesz..
) -
snorbi82
senior tag
válasz
Leslie1966
üzenetére
Pedig a 183as is engedélyezve. Nem tudom miért. Pedig abban javitva a wifi is, ami nálam jól jönne.
-
-
Leslie1966
senior tag
Nem hamarkodják el a frissítéseket mostanában.
-
rdt89
addikt
válasz
tal-garius
üzenetére
Használd egészséggel az új készüléket, de majd 1-2 hónap múlva betérhetnél egy hosszabb véleménnyel és, hogy milyen a Mate 9-hez viszonyítva leírással.

-
Imre9211
aktív tag
válasz
tal-garius
üzenetére
Áruló

-
tal-garius
aktív tag
Elköszönök. P30 pro topikba átmentem. Sziasztok.
-
Esox61
csendes tag
válasz
Tdizsolt
üzenetére
Hasonlóan jártam én is, és ugyanezt a boltot találtam meg. Már volt levélváltásunk, szimpatikusnak tűnik a hozzáállásuk, de még nem javíttattam ki. Ha úgy döntessz, hogy velük cserélteted ki, légyszi írd meg a tapasztalataidat. Köszi!
(Amúgy 50-ért lehet kapni karcmentes, használt Mate 9-et is) -
Tdizsolt
senior tag
Sziasztok!
Tegnap előtt pofára esett a telóm, berepedt a kijelző.
Nézegettem, és a legtöbb helyen 50k a csere.Viszont találtam egy pesti szervizet, ahol 20k és azt írják nem utángyártott a kijelző, hanem gyári.
Ti mit gondoltok, rizikós ilyen helyre vinni, vagy nem?
A bolt értékelése vegyes, zömében 4-5 csillag, egy pár 1 csillaggal vegyítve.Meg mondom őszintén 50k-t most nem bír el a pénztárca, de nem szeretnék befürdeni sem...
Köszönöm az építő jellegű kritikákat.
(a bolt: [link] )
-
Nfsman20
tag
Ha valaki még nem olvasta volna, még mindig nem feledkeztek meg rólunk: [link]
Remélhetőleg ebben már javítják ezt a ratyi memória kezelést. -
Decske
senior tag
válasz
muszasi111
üzenetére
Örülök, hogy megoldódott. :)
-
Decske
senior tag
válasz
muszasi111
üzenetére
Biztos, hogy dual sim-es? Mi a modellszáma?
-
muszasi111
csendes tag
Sziasztok,sos segitségre van szükségem,hülye fejjel nem tettem be a telekommos simet a most vésérolt dual simes mate 9 be ,és nincs hálózat sim network unlock nck.Azt gondoltam hogy dual simnél nincs függöség,de akkor mi ez? megüt a guta
-
Tav-Csoves
őstag
-
Imre9211
aktív tag
Nekem már vagy 2hete frissült. Jelezte magától a 3.40akárhány gigás frissitést(ha jól emlékszem annyi kb) aztán go.
Villámgyorsan ugrál alkalmazások között is, egyszóval gördülékenyebbnek hat minden mint előtte. Nekem soha semmi olyan anomáliám nem volt a mate 9esemmel amiket itt olvasok. Sőt úgy egyáltalán semmilyen.
Amikre használom : általános dolgok, netezés, fórumozás, letöltés, játékok, fényképezés, szoktam róla másolni gépre, gépről rá, stb.
Volt egy kb fél éves időszak amikor 2 sim-el használtam ,akkor se volt semmi. Ja, meg egyszer találkozott tok nélkül a betonnal is úgy másfél méter magasról. Akkorát csattant hogy az ütő megállt bennem. Semmi baja nem lett(bár lehet lett volna ha mondjuk valamelyik élére esik és nem vízszintesen)Ezeket csak azért írtam le mert az egyszeri user benéz ide, és azt gondolhatja így első blikkre hogy mivan. Pedig ha nem olvasnám ezt a fórumot a sajátom alapján azt mondanám hogy ez a mai napig egy csúcstelefon(mert az)
Én megmondom őszintén most olyanba vagyok a telekomnál hogy kihozhatnám 0-ft-ért a p30-at. De eszem ágába sincs lecserélni a Mate 9-esemet. Nagyon hozzám nőtt, nagyon megszerettem, és ha még mindenre bőven jó akkor meg minek ugyebár.Ami indok lehetne az a P30/P30 Pro kamerája, mert az beteg lett. Nagyon.
-
snorbi82
senior tag
válasz
Aflamin
üzenetére
Ha minden áron szét akarod szedetni, szedesd. Azt nem tudom, hogy ilyenkor a kijelzot cserélik vagy nem. A háztól házig garancia ingyenes. Az Mpl megy érte. Felkell hivnod a huaweit elmondod hogy napi többször kell töltened a telefont, Hard reset után is, és elnel a háztól házig garanciaval.
Utána ments le mindent és reset. -
snorbi82
senior tag
Uha. Nekem mondjuk kibirja nap végéig. Két sim és egész nap telefonálok és erről is szoktam dolgozni ha úgy adódik. Hétvégente nekem is kibir 2 napot töltés nélkül.
Heti egy toltessel nem cserélném az aksit. -
Aflamin
tag
Üdv!
A "kilencesemen", amin még 8-as van és jól mükszik (1926 óra van benne), hetente 1x töltöm (30-40%-nál,), augusztus 17-én jár le a 2 éves garancia (az extended jövőre).Kérdésem: milyen indokkal kérjek egy aksi cserét még garanciában, illetve a csere aksi is lesz ilyen jó? Mik a vélemények erről?Ez a háztól-házig szállítás működik és mennyibe kerülne?
-
snorbi82
senior tag
Annyira RC változatnak tűnik ez 9es hogy hihetetlen... :(
-
Esox61
csendes tag
8-as Androidnál hol tudom beállítani, hogy ne frissítsen a 9-esre?

-
Decske
senior tag
válasz
yeezymeezy
üzenetére
Minden nap újraindítod. Viccet félretéve egy bug miatt memory leak van. Talán a következő frissítés helyrehozza.
-
yeezymeezy
csendes tag
Sziasztok!
Ebben a pitében,hogy lehet zárolni alkalmazásokat,hogy ne zárja be állandóan? -
H2o-pok
senior tag
Üdv
Tudna valaKi adni egy ali vagy ebay eslinket üvegfóliáról? Persze olyat ahonnét már rendelve lett, és tuti méretpontos, nem kisebb fél centivel.!!! Rendeltem már, ami tökéletes de nincs meg a linkje.
Köszi -
-
Darabokra
senior tag
1 hete vízbe esett a Mate 9em, és azóta nem működik a ki/be kapcsológomb, tehát lezárni, stb nem tudok vele, valamint az au. forgatás (gyroscope) sem, azon jobban meglepődtem. És homályos a kamera.
Mit lehet vele csinálni? -
Nelman
tag
Nekem ami furcsa 9-es androidban, hogy a háttérképeket nem tudom beállítani, hogy folyamatosan, időközönként cserélgesse. Előtte volt ilyen beállítási lehetőség. Erre van valami megoldás?

-
kilincs89
tag
Fel raktam én is a 9-et. Tök jó
Főleg az akksi idő
Minden szuperul működik, csak hogy legyen jó vélemény is róla. Mondjuk nekem szerencsére egyetlen egy frissítéssel se volt bajom.Egy valamire lennék kíváncsi: Nem lehet állítani az értesítési sáv méretét valahogy? A 8-ason kisebb volt, az jobban tetszett.
-
mjani1172
addikt
Tegnap csináltam egy hard resetet, mert valahogy úgy éreztem nem az igazi. Mindig úgy csináltam, hogy előtte kiléptem a huawei és a google fiókból, hogy ne legyen gond. Mindig kellett a kilépéshez a jelszó, végül is ez így logikus.
Most a (9.0 verzión) már nem kell, csak figyelmeztet hogy megszűnik a szinkron, és kész.
Ennek így semmi értelme, hiszen ezt bárki megteheti, onnantól szabad a vásár. -
Oneil85
csendes tag
Nem írtok túl jó dokgokat erről az új frissítésről. Én még nem tettem fel, de lehet nem is fogom. Ki is lőttem az automatikus frissítést.
Az a baj h most minden tökéletesen működik és esznéletlen gyors a rendszer is. Kár lenne elrontani.
-
Piro911
csendes tag
A kínai változaton már több frissítés volt. A mostani 178as végű. Jó lenne már ha az európaival is haladnának.
-
peanar
senior tag
válasz
Piro911
üzenetére
Szia.
Nekem már android 8-nál is voltak gondok "vele" (Kaspersky fizetős verzio).
Most az emsisoft mobile security-t használom. Az android 8-nál és most a 9-nél is hibátlanul működik.
Böngészőnek Mozillát használok, az Emsisoft azt is figyeli, míg a Kaspersky csak a Chromeot "támogatta".
Sajnálom a kasperskyt, több évig használtam és pc-n is az fut és nagyon szeret(t)em...Üdv
peanar -
Piro911
csendes tag
Nekem a 9es állandóan leállítja a Kaspersky-t 😡😡😡
Védett módban van. Ha háttérben fut akkor is. -
zAcsKO
tag
Köszi a válaszokat. Szerencsém volt, valamikor egyszer beállítottam a Google photos szinkronizációt és el is feledkeztem róla. De gondosan dolgozott a háttérben. Szeptembertől a mai napig 4000 kép és videó menekült így még. Igaz kicsit rosszabb minőségben de legalább megvannak.
-
Esox61
csendes tag
Időzített be-és kikapcsolás közül a kikapcsolást végrehajtja a teló, de be már nem kapcsol. Mi okozhatja ezt?

-
válasz
Mike Farrel
üzenetére
Szia
Próbáld meg a Beállítások/Rendszer/Visszaállítás/Hálózati beállítások visszaállítása opciót.
-
Mike Farrel
tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy a frissítés után ha kikapcsol a telefon kijelzője akkor kikapcsolja a wifit és a mobilnetet is. Ami eléggé zavar, mert így nem kapom meg az értesítéseket amikor épp nem nyomkodom a telefont.
Az akkumlátor beállításainál be van kapcsolva, hogy a wifit soha ne kapcsolja ki. Esetleg van valakinek valami tippje erre, vagy valahol van még egy elrejtett beállítás?
-
Levente75
aktív tag
En közben gyorsan csinaltam egy mentést, sőt holnap lehet még egy masikat is. Biztos ami biztos. Elkezdte erőltetni nalam a frissítést, de még egyenlőre tudom kezelni.
-
peanar
senior tag
válasz
zAcsKO
üzenetére
Szia.
Sajnos én is így jártam! Független a töltéstől, legalább is az én telefonom nem volt töltőn!
Pár percre raktam le és mire kézbe vettem, ugyan úgy ez a képernyő fogadott.Megpróbálhatod végigjárni azt az utat, amit (#13414) tnilabk fórumtárs írt! Én is megpróbáltam (mindent) de sajnos az én telómon nem segített.
Megpróbáltam a képernyő alján lévő Download latest version and recovery opciót is, nálam az sem segített. Próbálkoztam pc-re dugva a hisuite-t is, az sem hozott sikert, de mivel nincs két egyforma telefon, ajánlom te is próbálgass mindent végig, hátha valamelyik opció életre kelti a telefonod.
Ha nem, sajnos marad a Factory reset amivel ugye minden adat ugrik (nekem is fát a szívem, mert egy ideje én sem csináltam mentést és rengeteg számomra nagyon fontos képektől kellett búcsúznom).
Más, nekem még sajnos nem gyere be az android 9, hiába csináltam wipe data-t, még stabilitás szinten nem az igazi. Gyalulás előtt szinte használhatatlan volt, utána azért elviselhető, de van hogy újra kell indítani mert majdnem minden app fc-zik de olyan is van, hogy magától rebootol. Egy szó mint száz, szerintem egy javító frissítés ráférne...
A kamera illetve aksin felfedezhető némi kis javulás.
Üdv
peanar -
Tav-Csoves
őstag
válasz
zAcsKO
üzenetére
az eRecovery olyankor jön elő, amikor töltést érzékel a telefpn - mintha pc-re lenne dugva. eRecovery=/=Recovery
Leszedte a telefon a frissítést, és telepíteni akarta azt Recovery módban, de töltőn volt, így bennragadt az eRecoverybenmegoldás lehet: kábel nélkül inditsd újra, elvileg be kell jönnie a rendszernek. Ha nem, akkor bekapcsoló gomb+ hangerő fel - természetesen kábel nélkül - majd a sima Recoveryben nyomj egy rebootot - esetleg töröld a chace-t.
-
Decske
senior tag
válasz
zAcsKO
üzenetére
Sajnos ez bármikor, bármelyik gyártónál előfordulhat, butaság emiatt a Huaweire mérgesnek lenni. FR előtt próbálj egy soft resetet.
Amúgy mobilon tárolni bármilyen egyszeri és megismételhetetlen dolgot felelőtlenség, bármikor ellophatják, összetörhet stb. Mindig, akár minden nap le kell menteni ezeket, főleg mert lehet automatizálni Google Photoszal vagy bármilyen más felhőtárhellyel. -
zAcsKO
tag
Sziasztok, éjjel automatikusan elkezdett frissíteni a Mate 9 telefonom, töltőn volt, éa arra ébredtem hogy fehéren vakított az alábbi képernyő. Eddig hibátlanul működött minden korábbi frissítése lement. Gyári, független telefon nincsen benne semmi rootolás vagy hasonló. Természetesen megismételhetetlen, gyerekekről készített családi képek, videók vannak rajta az utolsó mentésem óta eltelt 3 hónap anyaga.
Nem merek rányomni a factory resetre, mert szeretném megmenteni az adatokat. Van erre valamilyen lehetőség? Irtó dühös vagyok a Huawei-re mert edig megbíztam benne

-
Levente75
aktív tag
Érdemes 9re váltani? Nekem is már megjott a 9 letöltési lehetőség
-
M1Bali
tag
Sziasztok!
Pár napja hozzám is megérkezett a 9-es frissítés. Nincs vele egyenlőre gondom, csupán átrendezte a kijelzőt.
Az értesítési sávban a hálózati térerő,és a Wi-Fi jel jobb oldalon volt. Most ezt átrakta balra. Vissza lehet ezt csalogatni az eredeti helyére, azaz a jobb oldalra valahogy?? -
Hzi
aktív tag
Sziasztok!
Újabb kérdés: az olyan névjegyek, amikhez nincs mentve kép, betesz a rendszer egy-egy tájképet.
Ezt ki lehet kapcsolni, megváltoztatni, stb.?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Yettel topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fűnyíró topik
- Battlefield 6
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Windows 10
- További aktív témák...
- 216 - Lenovo Legion Slim 7 (16IRH8) - Intel Core i7-13700H, RTX 4060 (ELKELT)
- Xbox One S All Digital 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- (NAGYOBB MENNYISÉG) HASZNÁLT Videokártya, Processzor, Memória, Tárhely
- Samsung Galaxy A56 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Intel Core i3-8100/ i5-9500 / i7-8700 / i7-9700 /i5-10500T /i7-10700 processzorok- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Köszi!