- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- A One Ui 8.5 és a Snapdragon 8 Elite 2 már biztos
- Új belépőszintű Motorola árára derült fény
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
Új hozzászólás Aktív témák
-
rdt89
addikt
válasz
migabi24 #13825 üzenetére
Átnyálaztam a 11500 hozzászólást, és a videózási képességekre mindenki azt írja, hogy nagyon gyenge és a zajszűrő mikrofonja és a videóstabilizálás és a zoom droppol, és nem folyamatos és a 4k videó 30mbps bitrátájú, miközben ez a 2016-os készülék 60 körüli bitrátával, folyamatos zoomal és este is lag mentes videóval és 4 zajszűrő mikrofonnal rendelkezik. Ezt nagyon visszalépésnek tartom, így lehet a M30Pro-t megvárom még beesik erre az árra, addig is ez a telefon kompromisszum mentes, még mindig fluid és nagyon szép a 2k Amoled kijelzője, és hát mindenre is bőven elég, így nem lesz annyira nagyon nehéz várni.
-
Esox61
lelkes újonc
válasz
migabi24 #13797 üzenetére
Igen, kettő van. Amit használtam, annak a kijelzője berepedt egy kis ütést követően, meg esőben a zsebemben egy kicsit beázott. Attól tartottam, hogy a nedvesség miatt tönkre megy, ezért mivel hirdettek egy karc menteset, olyan összegért, amit nem lehetett kihagyni, így azt megvettem tartaléknak. Mivel az első azóta is tökéletesen működik, így ez most pihen .
-
Esox61
lelkes újonc
válasz
migabi24 #13782 üzenetére
Este feltelepítettem a 8-as Androidot. Összehasonlítva a másik Mate 9-el, amin 9.1 van, a következőt láttam reggel: a 8-as akkuja 82%-ról lement 78%-ra, míg a másik 61%-ról 59%-re. Igaz, a 8-asban volt SIM kártya, a másikban nem, bár nem tudom ez jelent-e valamit ebből a szempontból. A fényképező viszont a 9.1-ben többet tud. Mivel a 9.1-ben készült mentés visszaállítását a 8-as nem támogatta, így visszaraktam rá a legfrissebb Androidot.
-
Tyibur
tag
válasz
migabi24 #13750 üzenetére
Egy kicsit a fotózás, egy kicsit a gyorsaság, az újjlenyomat olvasó terén érzek különbséget, no meg a kijelzője másabb egy picit. Egyébként, ha nem 70.e Ft körül adták volna, meg az asszonynak nem kellett volna újabb telefon, ami nagyobb kijelzővel rendelkezik, akkor nem vásároltam volna másik telefont részletre. De azt is be kell vallanom, hogy nem igazán szoktam vizsgálgatni a telefonokat, hogy mi miért úgy működik, egyszerűen csak használom őket, a funkciójuknak megfelelően. A Mate 9 szuper készülék, még ma is. Jó a képe, jó a fotózási berendezése, gyors, stabilan tartja a wifit, minden hardvere teszi a dolgát. Szóval, akinek nem romlott még el, annak bizton mondhatom, nem kell lecserélni!Az új készülékek nem tudnak annyival többet a mindennapi használat során. Samsung A50-est is néztem az idő tájt, amikor a 20-ast vettem, de nem fogott meg! A 9-est és a 20-ast egymás mellé téve a 20-nak keskenyebb a kávája, de akkora majdnem a mérete.
-
brd
nagyúr
válasz
migabi24 #13751 üzenetére
Nem függ az annyira az OS-től, legfeljebb kevésbé hozzáértő kézben, meg persze az is nagyon számít, hogy az milyen SOT. Nekem a 2 éves akku 7.0-val ~7h-s SOT átlagot hoz (alul a statisztika az érdekes), ráadásul kb. másfél éve mindig csak 99%-ra töltöm, hogy kíméljem az akkut, így pár % amúgy sem kerül felhasználásra:
-
snorbi82
senior tag
-
Szpisti
addikt
válasz
migabi24 #13662 üzenetére
Saját véleményem szerint:
- Kamera jobb, az biztos, első kézből tapasztalhatom, nehéz vele rossz képet lőni (3 kamera, 40Mpx + 20Mpx + 8Mpx és a szelfikamera 24Mpx).
- IP68 vízállóság. (nem mindentudó, de plusz biztonság érzetet ad)
- Kijelző (OLED, 1440 x 3120 pixel, HDR, alig van keret, a notch engem nem zavar, a hajlítás viszont szerintem hülyeség)
- Jobb-újabb chipset (érezhetően pörgősebb)
- Több memóra: 6GB (én nem érzem, hogy számítana, de biztos nem baj, ha több)
- Nagyobb tárhely: 128GB (ebből sose elég)
- Még jobb GPS (dual band)
- Még jobb Bluetooth (5.0 és aptX HD)
- 3D arcfelismerés (Na ez odab@sz, gyorsabb mint az ujjlenyomat és eddig még nem tudtam átverni, csont sötétben is működik, ja és télen nem kell a kesztyűt levenni hozzá. A képernyőbe épített ujjlenyomat olvasót nem is használom, az üvegfóliával amúgy is szarul működik.)
- Még nagyobb akksi (+200mAh)
- Vezeték nélküli töltés, ami nem szar, 15Wattos, gyors, és visszafelé is működik.
- Az adu ász pedig a töltés, ami hihetetlen gyors, aki próbálta már az tudja miről beszélek...
Ja és usb-n is tölt visszafelé...A jack hiánya pedig engem nem hat meg, mivel nem használok fülest, csak bt és autós fejegységek.
Infra pedig ugyanúgy van benne... -
rdt89
addikt
válasz
migabi24 #13622 üzenetére
Most tényleg nem azért, de nekem ez meglepő. Én a M9Pro-nál frissítésről frissítésre előrelépést kaptam, a 9-el jobb hangzást, szebb kijelző kalibrációt (igaz később jött 1 hónappal mint a M9-re) minden téren előrelépést, és a M9-re meg folyamatosan olvasom, hogy a frissítéseknél 1-2 bug benne maradt, a hangrögzítést elvették /azt se mindenkinél/. Arra gondolok, hogy mivel a M9Pro belpiacos volt csak a M9 meg Globál így a Pro-t jobban tesztelték, jobban odafigyeltek rá.
-
válasz
migabi24 #13620 üzenetére
Szerintem a 9essel nálam határozottabban jobban megy a Mate 9es. Az általad leírt dolgokat nem tapasztaltam. Sok minden függhet attól, hogy adott telefon, melyik gyártási szériában készült. Vannak jobbak és vannak rosszabb szériák.
A hardver-szoftver fogyasztási arány meg a telefon használatától függ. Nálam az átlag 35%hardver és 65% szoftver. Igen erősen kihasználom a telefont, föleg játék, de film, zene, net /youtube, indavideo, stb/ is megy rajta melóhelyen. Szóval használattól erősen függ ez az arány. Ez nem telefonfüggő dolog.
-
válasz
migabi24 #13609 üzenetére
Egyetértek. A mai napig nem érzek késztetést hogy lecseréljem a mate 9-est, teljesen jól kiszolgál.
Egyetlen baki volt vele, a kijelző nem éledt fel miután hosszú időre magára hagytam a pin kód megadásnál az újraindított telefont.
Ekkor 1 hónap volt hátra a 2 éves gyári (huawei) garanciából és a budapesti szervízközpontban a keret kivételével a teljes telefont cserélték, az akkutól az alaplapon át a kijelzőig, megújult a telefonom és élvezhettem újra a teljes kapacitású akkuüzemidőt - na ez jól esett azért... -
rdt89
addikt
válasz
migabi24 #13614 üzenetére
Határozottan jobb lett, fentebb írtam egy hosszabb összefoglalót is. Nekem még ami hiányzik a főképernyő elforgatás lehetősége, de amúgy sokkal stabilabb, jobb, 8 órás kijelző időkkel operál a gépezet. (M9Pro)
Új Válasz 2019-07-02 18:07:39 (#13616) migabi24:
A 2k amoled kijelzőn kívül kb ugyan az. -
Árpi001
senior tag
válasz
migabi24 #13564 üzenetére
Az meg volt, köszi.
Olyan szinten be kavart, hogy össze keveredett a pin feloldó képernyő, a fő képernyővel és nem lehetett be írni a pin kódot, mert a számok helye mindenféle ikon alá esett. csak több restart után sikerült.
Attól hogy mondtad hogy ez 9 re van, meg nem volt egyêrtelmu hogy akinek 8 as dridja van, az factory reseletelhet... -
rdt89
addikt
válasz
migabi24 #13539 üzenetére
Ezért tanácsoltam pár hsz-el fentebb, hogy a M9Pro-ra is nézz rá telefon vásárlás előtt, abba vannak fizikai, tanítható navigációs billentyűk, amiknek háttér világításuk is van.
Hisuite-val pedig mint felettem is írták visszaállítható a 8.0.
Más:
Nem soká írok le összefoglalót/tapasztalatot az Emui 9ről miért is reszelgették 2 hónapig még a pro-ra. Nekem semmi apró bug/hiba nem jelentkezett még eddig. ami volt is azt az újra indítás megoldotta. -
-
-
-
-
Sword
őstag
válasz
migabi24 #1873 üzenetére
Nem akarok bátorítani senkit, hogy részletre vett T-set vegyen, mert a tapasztalatom nagyon rossz e téren.
De mivel kártyafüggetlen a készülék, így a várhatóan kárvallott, vevő, legalább más irányba tudja eladni / használni a készüléket, mert csak a T hálózatából lesz kitiltva.De mégegyszer, én azt mondom, kerülni kell, nem mondom, hogy mindenki, de biztosan tudom, hogy van aki ezt pénzszerzési módnak használja és ezt nem lehet kiszűrni előre, csak utána és nincs olyan, hogy letiltás ellen garanciát vállal - max. ha ügyvédi letétbe teszi a vételárat a hűségidő végéig - .
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Samsung Galaxy A26 5G 256GB Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Samsung Galaxy A26 5G 256GB Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB Sky Blue, Szép Állapotú, Hibátlan Működésű, Kék, Garanciális
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB Sky Blue, Szép Állapotú, Hibátlan Működésű, Kék, Garanciális
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest