- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Google Pixel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
-
Mobilarena
Huawei Mate 8- A Kirinpáncélos
Új hozzászólás Aktív témák
-
csocsoszán
őstag
Egy nap után: letiltottam a kínai alpokat, minden általam megszokott és használt funkció jól működik.
Kicsit bonyolultabb a telepítés, mert ugye fel kell telepíteni romot, majd a gaps-ot meg a supersu-t.(TWRP-ből)
A belakás szintén bonyolultabb, több dolgot tud ez a Kang B361. Nekem jobban tetszik mint a slim változat. Egyelőre én ajánlom! Kicsit több "törődéssel" több munkával, jó kis rom ez! -
HUTCHDB
nagyúr
Annyit tennék még ehhez hozzá, hogy érdemes összehasonlítani harmadik eszközön (tehát nem magukon a telefonokon) például egy jobb minőségű monitoron, vagy tv-n.
Ekkor igazából látható, hogy jóval jobb minőségű képeket csinál, mint azt egyesek képzelik, vagy gondolják.
Erre voltak példák az instragram-os, ide belinkelt képek is. -
count_zero
tag
Viber nekem a 152-vel nem akart rendesen jelezni (ezzel jött a telefon, L29C432), a Gmailnek pedig komoly késései voltak, időnként fél óra is, és hasonlókat hallottam a 180-ról is, ezért egyenesen 320-ra frissítettem, ezzel semmiféle notification problémám nincs, viszont Ti is nagyjából azt igazoljátok, amit a fórumokban olvasni, hogy kb. ez az egyetlen ROM, ami hibátlan ilyen szempontból. A kínai ROM-ok és azok derivátumai mind problémásaknak tűnnek kisebb vagy nagyobb mértékben.
-
csocsoszán
őstag
Az a feltűnő ha "agyon" van fóliázva! Legalább is nekem a ( kínainál) az lenne. Nekem sem volt fóliázva!
(Mi mindig a doboz alján nyitottunk. Azt senki sem nézte, vagy legalábbis nagyon kevesen, hogy az alján dupla ragasztás van!) Mindenki a tetejét nézte!És jól és gyorsan működik a TWRP? Minden funkciót elvégez ? Visszaállitás mennyi idő?
A data format jól működik? (Egyedül biztosan nem vagyok, mert az xda-n más is írta!) -
Cunaja
addikt
DngCreator sikertelen, mert a szükséges metaadatok, például színtér konverzió mátrixok hiányoznak.
Ez felelős a nyers feldolgozásért!
Nem hiányzik belőle pl. a vörös szín és nem lesz a kék és a zöld erőteljes, ami által sárgás lesz a kép.Szóval egy dolog, hogy a RAW lehetőség meg van. A fenti dolog is kell. Ezt külön kell a camera apk-ba szerkeszteni.
A furcsa, hogy a rom fejlesztője nem képes egy RAW (nyers) képet mellékelni, ami persze tökéletes.
Ha megnézed a mi fórumunkat, pont ma linkeltem képeket, mert fejlesztem a kamera szoftverét.
Gyárilag nem lehet ISO 100-nál kisebb ISO-val fényképezni, én mégis 64-es ISO-t is tudok csinálni.
Ja és nézd meg a kép adatait, hogy mivel készült és a szoftvert.
A Fastone image viewer megmutatja tökéletesen az adatokat. -
Cunaja
addikt
Pont a színek lennének a lényegeke, hogy a Camera raw úgy lássa, ahogyan a fényképező és ne a tömörített képet dolgozza fel.
A program ezek szerint a felvett JPG formátumot DNG-be konvertálja, vagy a Mate rom nem az igazi. Ugyanis akkor az kamu DNG.
[P9 dng képek az XDA-ról] A JPG is ott van. -
Gido
csendes tag
Nem a stock, abból is a kang verzió volt. De email progik (gmail, inbox) állandóan bezárt, BT-t nem lehetett bekapcsolni, néha egy-egy program eltűnt róla ami az előtt megvolt (pénteken még használtam a gyári óra/ébresztőt szombatra a progi és az ikonja is eltűnt...). Csakhogy pár példát említsek
de a B331v2 teljesen jó, semmi gondom vele, pedig csak dirty flash-el került fel, de aztán megmaradt mikor minden szépen ment.
-
supertrezi
aktív tag
Igazából sose értettem, az ilyen kialakítású fülhallgatókat, hogy a fenébe lehet használni... Nyugalmi állapotban is kiesik a fülemből, de legalább ha egy ideig mégse, jönnek mellette kívülről a hangok, mert nem szigetel semmit. Nem is értem, hogy tudja ezt bárki használni. Csak fityeg az ember fülében. Na, mindegy. Vettem ötezerért egy gumiharangos Philipset, ezzel bőven elleszek. Derékszögben hajlított a csatlakozója, van szűkítője az áll alatt, háromféle gumiharang. Még futáskor se esik ki.
-
berigazek
őstag
-
-FreaK-
veterán
-
mrThomi
addikt
Uhh köszönöm, akkor ezek szerint innen már többen rendeltek. Garancia végett vissza kellene küldeni, vagy az hogy nézne ki ha bármi baj lenne ?
Nektek melyik van amugy ? Nekem a grey,(fekete előlapos) jön be a legjobban de az csak 3GB-os ban van. Megérné nem a színét figyelni, de inkabb abbol a goldenesből rendelni 4GB-al ? Ma tapicskoltam, 3-al sem volt lassu de talan időtállóbb a nagyob ...!?
-
pusihusi
addikt
Nem az én véleményem-olvastam-az akku töltése úgy a legoptimálisabb (ha van rá lehetőség)! Ne töltsük az akkut 100%-ig, Mint írtam ha van rá lehetőség ne engedjük 40-50 % alá, hanem rakjuk töltőre: Akkut ne hagyjuk a töltőn, ha kész a töltés, mert a töltés ugyan leáll, de a töltő érzékeli hogy megy ki a szufla s újra elindítja a töltést, s egy éjszaka több töltési ciklus valósulhat meg. Ez pedig csökkenti az akku élettartamát. Mert mondjuk van az akkunak 5000 ciklusa, de mink rajta hagyjuk a töltőn minden éjjel, akkor ez a tölthetési ciklus a felére csökkenhet, s hamarabb tönkre megy az akku!
-
supertrezi
aktív tag
-
csocsoszán
őstag
Én csak úgy próbáltam ki, hogy letakartam a hátulját.
Ha nem vakuzok, tényleg leáll! Ha vakuzom a nagy sötétségről is csinál képet!
Elöbb irta Cunája, hogy támogatja a camera api2-t.
Hulla fáradt vagyok, de kicsit később csinálok képeket!
(Ez a twisted furcsa mert a kang-ot töltöttem le. De lehet, hogy a boot img twisted volt. Nem aludtam tegnap óta, nehéz éjszakám volt!)
-
WiZARD
addikt
-
WiZARD
addikt
-
-
Zototh64
őstag
Nem cserélgetem egyiket sem.
Lényeg hogy egy telóban legyen nekem a privát és a céges sim.
A privát simen van 500 mega netem ami kevés. A tabletemben van korlátlan net. De az nincs a zsebemben egész nap, nyilván. Viszont azt az simet amelyiket felragasztod sd-re, azt már nem lehet magában használni, mert le kell bontani teljesen a műanyagról chip-el együtt. Nem kis varázslat, kell vele ügyeskedni, de sacc negyed óra alatt meg van. -
csocsoszán
őstag
Én használom a gyárit! Egy hatalmas cumi, fapados alig tudsz állítani valamit. Még betűrendbe sem lehet rakni.
Viszont már untam a novát. A go meg piszkosul bonyolult.
Többen ajánlották azt a böngészőt amivel több mindent elérsz. Több tartalmat mint ezeken az úgymond általános böngészőkkel. Nem jut eszembe a neve sajnos, de biztos kisegítenek. -
-
csocsoszán
őstag
Köszönöm szépen
nagyon messze vagyok a profitól.
De mivel már vagy egy fél éve megvan több mindent tudok róla.
Szerintem a spemal egy Kínai szolgáltató telefonját árulja kártyafüggetlenül DL00-ás rom-al.
Mikor megkapod full Kínai, de egy minimális android tudással beállítod a kívánt nyelvet(teljes magyar). Azonnal frissíteni akarja a legújabb verziót. Hadd frissítsen. A huawei appról letöltöd a play áruházat. Aztán kezded a telepítést.
Szerintem elégedett leszel vele. Sokáig nem akartam lecserélni a DL00-ás romot. Olvasgass vissza, és ha nem találod kérdezz bátran. -
supertrezi
aktív tag
Helló.
Igazad van. Bár számomra nem is ez a lényeg, hanem hogy tetsszen. Végignéztem alaposan múltkor az Ebayt, láttam az általad linkelt tokokat is. Nekem nem tetszik az a kivágás a tetejüknél. Más tokok meg flipesek, vagy épp kártyatartósak. Ezekre a dolgokra sincs szükségem. Ez az egy volt, ami egyszerű belebújtatós, s tetszett is. -
HUTCHDB
nagyúr
Bocs, a te hozzaszolasod folott elsiklottam.
Koszonjuk az infot!
(Melyik topic-ban talakoztunk? Most hirtelen nem ugrik be...)(#4337) bébi67!
Ez most kerdes, vagy ujra neki allsz?
Ha az elso, arra nem tudok valaszt, (probaltam tanacsokat adni korabban, de egyik sem valt be) ha a masodik, akkor szepen lepesrol lepesre csinlad vegig. -
csocsoszán
őstag
Remélem megerősítenek, a Kínai rom más partíciót használ. Ezért nem lehet egyből a kínaira felrakni az eu-s romot! Úgytudom igen a Kínai kicsit más, kicsit jobb.(kicsit maguk felé hajlott a kezük) Ezért lehetnek anomáliák. De ez számomra mivel rtv műszerész vagyok és nem android fejlesztő csak találgatás.
Az a szinte vicces hátrány, hogy pár másodpercig mutatja hogy nyitva a boot loader. Meg, hogy kínai írásjelek vannak az időjárás widgetben.....sosem használtam a gyárit, nagyságrendekkel szebbek és jobb ak vannak ingyenesen a play-on.(elnézés Cunájától, hogy nem jeleztem hisz sosem használtam!)
Ha laggol a rom, sosem zavart mivel számomra nem zavaró, nem észlehető.
Értelmetlen dolgok: a telefon beszédfelvevő milyen jó lenne,(nálam automatikusan veszi!)
ki és bekapcsolás koppintással, xposed, kang beállítások, a fényképező tuning számomra egyértelmű javítás, főleg a videón látszik nagyon.
Visszazárás, van aki gond nélkül megcsinálta.(van akinek gond! Ez nem a telefon baja!) Lesz előbb utóbb egyszerű megoldás.
Senki nincs kényszerítve, hogy custom romot használjon. Ő döntése. Teljesen jól működik a gyári rom is4131) HUTCHDB válasza spawn21 (#4129) üzenetére 2016-05-03 19:10:17
HUTCHDB (PH! nagyúr)
Na...
Ezzel a mate8-al nalam semmi, de szo szerint nulla hiba van...
Ezt nemrég írta egy fórum társunk, aki most kicsit talán(nem biztos) másképp beszél.
Szerintem sosem volt ilyen jó telóm.(pedig voltak jók, htc blue angel, htc mac, desire, dell streak 5(akkor 184ft-ért vettem nem kis pénzért. Sorolhatnám! Mindet megnyitottam, mindnél az első időszak küzdelem volt! Mire minden kialakult ott is teltek a hónapok, évek!
Örüljünk, hogy a mate-nál ilyen hamar összeállt egy igen jó rom! Köszönöm a türelmet!
(A "veszekedésekről" meg annyit, hogy lassan nincs kedvem olvasni a topikot.) -
-FreaK-
veterán
Még csak pár képet csináltam vele, de meglepődtem, mert rosszabbra számítottam. Szerintem jobb képeket készít mint a G3, pedig az elég jó volt a megjelenésekor. De lehet csinálok majd egy direkt összehasonlítást is később, azt kiderül. Nekem is van tükrös gép mellé, így engem speciel nem is nagyon érdekelt a kamera rész, meg igazából a sok egyéb előnye mellett egyébként se
Itt van pár kép, hátha segít:
-
-
-
nem értek úgy igazán a képek elemzéséhez, tegnap lőttem pár fotót és az nekem tetszett, nagy különbséget nem vettem észre. nekem a kamera indulás is gyors, semmi negatívumot nem vettem észre.
csinálok majd pár képet és akkor elküldöm az a biztos.
(#3349) Michaelervin
sose használtad még? teljesen az elejéről magyarázzam el?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hír A Huawei a legnépszerűbb kínai, a Samsung a legkapósabb globális márka
- Hír A Huaweihez „igazolt” Lionel Messi
- Hír Mobilarena TV: A Kirin ereje
- Hír CES 2016: Rövid ismerkedés a Huawei Mate 8-cal
- Hír Tényleg erős lett a Mate 8 és a Kirin 950
- Hír Ilyen élőben a Huawei Mate 8
- Hír Kirin 950 lapkával debütált a Huawei Mate 8
- Hír Rekordot döntött AnTuTuban a Kirin 950, a Huawei Mate 8 rendszerchipje
- Hír A vártnál is erősebb lesz a Kirin 950?
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen
- Samsung Galaxy S24 Ultra / Kártyafüggetlen / 12/1024GB
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 13 mini 5G 128GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával l
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest