- Realme GT 2 - aláírjuk
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- One mobilszolgáltatások
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Yettel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Huawei Mate 8- A Kirinpáncélos
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
magicbox
senior tag
Nyugi, nálam röpke fél nap volt míg rájöttem, hogy lehet őket importálni
01, Pillanatra nyomd meg a kikapcsológombot, után meg újra, hogy a feloldó kép látszódjon
02, Lentről a Huawei felirattól húzd felfelé az ujjad, megjelenik egy menü
03, Itt kiválasztod a "borítók" pontot és ott a hozzáadás
04, Kitallózod a mappát ahová mentetted a képeket és kiválasztod amiket szeretnél(#5606) bodrik11
A borítóknak csak annyi köze van a témákhoz, hogy első körben olyan témát kell választani amiben magazinalapú feloldás van. Utána a témán belül bármit kicserélhetsz (ikonok, háttérkép, borítók). Szóval a témázásból jóval többet ki lehet hozni dizájnban, mint, hogy csak kiválasztasz egy sima témát.
-
HUTCHDB
nagyúr
Szóval a telefon hátulján NXT-L29 szerepel, és a szoftverben is.
Viszont a kernel, és a bootloader verziónal NXT-C900 szerpel.Ma megtudtam, hogy észak-afrikai régiós a telefon, ahol a legfrissebb rom a B180.
Gondoltam, akkor azzal próbálkozom.
Sajnos az sem megy fel.A kör alakú részben, egy piros felkiáltójel, alatta "Software Instlall Failed" felirat, mely alatt Incompatibily with current version, és Please download the correct update package feliratok vannak.
-
magicbox
senior tag
Furcsa nekem is megy. Témák alkalmazást megnyitva válaszd ki az obsidian vagy a gold témát. Az cseréljen le mindent! Utána a launcher-ben tudsz másik háttérképet beállítani, ha szeretnél.
Példaképpen nálam ez most így néz ki:
Képernyőzár stílusa: obsidian (magazine)
Zárképernyő: Mocha
Főképernyő: Mocha
Ikonok: MochaEzt a testreszabás menüben találod a Témákon belül.
-
-
csocsoszán
őstag
Nagyon fontos, hogy ha TWRP-t telepítettél, akkor egyből indítsd is el ne menj vissza a MIUI rendszerbe!
TWRP első indulásakor ez a kép fogad:Nagyon fontos, hogy elhúzd a csúszkát "Swipe to allow modifications", hogy véglegesítsd az új recovery-t.
Csak találgatás! Xiaomi Redmi note 2-nél így volt. (De én már el is felejtettem itt hogyan csináltam.) -
magicbox
senior tag
Én már mindent végigjátszottam. Nem véletlenül akarom visszaállítani a gyári állapotot
Jöhet nekem bárki az extra, szuper csoda, feature dolgokkal.
Szerintem a legnagyobb gond, hogy a fórum egy része innen-onnan, sufni gsm-től vett kínai verziójú telefont, a másik fele EU-s és/vagy telekomos. Meg vagyok róla győződve, hogy a főzött romok másképp működnek a régió különbség miatt. Ahogy írtad is, a Huawei se hülye és nem véletlenül van náluk szétválasztva a két modell. Tehát simán lehet, hogy valakinél vmi hibátlan a másiknak az szívás.
Sajnálom, ha esetleg a sarkos véleményemmel belegázoltam mások lelkébe, de jó ha az ember őszintén leírja ezeket, mert nagyon megtévesztő tud lenni. És az sem véletlen, hogy sokan visszaálltak a gyári romra.
-
magicbox
senior tag
Nálad eleve 2 recovery volt és össze-vissza jöttek be. Te magad írtad... A jó isten se tudja, hogy a b152-es zip cseréli-e a recovery-t. Nálam mindig marad a recovery (twrp 3.0.0.2) bármilyen romot teszek fel. Viszont a linkelt recovery.img biztatónak tűnik, ha az működik akkor utána simán mehet a 3 gombos telepítés. Az unlocker program használata előtte se volt olyan nagy kaland, bízom benne, hogy a visszazárás is sikerül.
-
beast0923
csendes tag
Nekem volt még stresszes 2 hónapja, hogy meghalt a honor 7-esemnek az alaplaján valami és se a rootot nem tudtam eltüntetni se a bootloadert lezárni se a gyári recoveryt visszarakni twrp helyett... (nem engedett semmit flashelni)
Új alaplap 85000+munkadíj, de Bepróbáltam a huawei szervízét hátha megcsinálják garanciába, így is lett
Korrekt a huawei szervíze nagyon! -
Tomtotom
senior tag
Köszi, engem is megnyugtattál. Ha egy hátlapcserét meg lehet náluk várni, és esetleg olyan lenne, akkor felszaladok Pestre. Az a baj, hogy más telómmal mikor volt gondom, még telefonon sem értem el őket, nem hogy az email-re válaszoljanak. Úgy tűnik, ez az elmúlt 2évben változott
.
-
magicbox
senior tag
Jó, hogy megoldódott. Gyanítom nem keveset stresszeltél. A gyári állapot vissza állítását, b152-es rom telepítését, hogy oldottad meg? Mivel twrp volt fent gondolom és így nem volt eredeti recovery-d. Illetve a programban elég volt egy relock kattintás. Ha megoldható ezt fejtsd ki picit részletesebben.
-
HUTCHDB
nagyúr
Ha nyitva van a bootloadered, akkor fel kell, hogy menjen a twrp.
Ha nem megy az egyik, tegyel fel masikat, amit bodrik11 javasolt.(#3506) Zototh64 !
Fuuu, ezt nem nagyon hiszem el,mar bocsanat!
OTA-an felajanlotta a 180-at, majd OTA-n visszatertel 170-re ? Downgradeltel OTA-n?
Sem a 170, sem a 180 nem jelent meg OTA frissiteskent a hazai telekomos telefonokra... -
Zototh64
őstag
Nálam dettó ugyan ez a két kép.
Annyi történt, hogy pár napig rajta volt a 180.
Nem root-oltam, meg semmi, csak ota-n felugrott a 180.
Utána szintén ota-n vissza tettem a 170-et.
Most akkor mi van?????????
Indulásnál nincs zöld manócska, meg semmi, csak a huawei logó.
Ja, és szintén Telekom-nál vásárolt. -
HUTCHDB
nagyúr
A helyzet az én tudomásom szerint nem egyszerű.
Lehet van gyári recovery, az jó lenne...de én nem tudok róla, így marad az adb flash.
Ezt követően jöhet a visszazárás így!
Majd, mivel az adb-s flash egy teljesen másik romot tett fel, jön a legegyszerűbb művelet, vagyis az OTA-s 152-es rom feltétele így.
És már meg is vagy! -
ivatti10
aktív tag
A TWRP valóban egy erőteljes rizikófaktor a Mate 8-nál. Felrakás után sokaknak nem látja a belső memóriát, kódot kér. Így jártam én is, több verzióval, mígnem csináltam egy data wipe-ot rajta, innentől már teljes értékű volt. Legegyszerűbb egy reboot progit leszedni a Playről, így ezen program segítségével könnyedén indíthatod recovery(vagy bármely más) módban.
Többiektől kérdezném: mit takar TWRPben a Cust wipe? Custom rom felrakása előtt(memkarin tárolt) itt is lehet System wipe-ot nyomni?
-
HUTCHDB
nagyúr
De nálad egyáltalán működik a TWRP recovery?
Mert pl. nálam nem normálisan...
Nem tudtam vele normálisan romot feltenni, és utána kicsit körülményes a visszahozatal (adb flash parancssorból).
Gondold át előre, hogy ha valami gond lesz, akkor mit, hogyan kell majd visszatenni! -
ivatti10
aktív tag
Nagyon egyszerű. Letöltöd a romot a memóriakártyádra, TWRP-be indítod újra. Előtte Wipe-okat csinálsz: cache, dalvik cache, ajánlott a data is, de azzal elveszíted a felhasználói adataidat, a belső memóriából, tehát ha a datát törlöd, mentsd a belsőn tárolt adataidat. Utána Install menü, itt betallózod a letöltött zip fájlt. A folyamat végigfut, megint wipe-ok, újraindítás. Fel kell tenni a Playből a Superusert, vagy letöltheted zip formátumban is, akkor recoveryből kell installálni. Nagyjából ennyi. 168-as romra épülő KangVip az utolsó, várd meg a következőt, mert azt mondják, hogy régebbit nem ajánlatos feltenni, mint amilyen romod van fenn jelenleg. Először data wipe-al tenném fel, a frissítések előtt elvileg elég a cache/dalvik cache is.
Többiektől kérdezném: mit takar TWRPben a Cust wipe? Custom rom felrakása előtt(memkarin tárolt) itt is lehet System wipe-ot nyomni?
-
csocsoszán
őstag
Sajna win 10 van fent. De bedugott kábellel, tehát pc-vel összekötve indítód el a boot loader. De írni fognak olyanok is remélem, akinek win 7 van fent.
Már nem emlékszem lehet hogy bekapcsolt állapotban kell lenni a telónak. Olvass vissza, írva volt. Vagy várd míg ír valaki biztosat. -
csocsoszán
őstag
Fontos!
Kinyitod, kinyitás után recovery csere! Csere után egyből menteni az eredeti romot. (Odafigyelve hogy a külső kártyára végzed a mentést! Kb 2.6 Gb!
A TWRP-vel már tudsz telepíteni külső kártyáról is romot. KangVip-et úgy telepíted előszőr, hogy az összes felhasználói beállítást törlöd! Ha elakadsz valaki biztos segít! -
csocsoszán
őstag
Csak röviden megjegyezném még egyszer!
Kedves vagy, hogy dicséred a csapatot, köszönöm!
De te is írod, hogy hiányzik a telefon beszélgetés felvevő, nem csak neked! (Szerintem igen fontos funkció!) Customban benne! Sőt van benne automata funkció is.
Következő alsó navigációs sáv eltüntetése, ha kivánod lefényképezem mekkora a crhome vele és néküle. Customban benne!
Xposed, nem hiszem,hogy be kell mutatni. Customban benne!
Tudom minden app-ot meg kellene venni, Adaway. Customban benne!
Dupla koppos élesztés. Cunaja segítségével! Ha irodában dolgoznál és asztalon lenne a telód.....
Customban benne!
Root, na ezt sem kell senkinek sem elmagyaráznom. Customban benne!
Még sorolhatnám, de a végére tartottam a csattanót! Kíváncsi lennék ha a te telódon néznénk egy jó minőségű természet filmet az enyémmel párhuzamosan, szerintem leesne az állad.
Azért mert az enyémen a fehér az fehér, a tieden meg minden csak nem fehér!!! A customban benne van a színhőmérséklet kalibráció!
Ezek azért nem hiányoznak mert nem éltél velük! Én meg már nem tudnék élni nélkülük! Customba a fölösleg nincs benne, viszont tele van extrával!
(Ha ezek mind benne lesznek a gyáriban, módosítom szavaim!)
De nem folytatom mert Cujana átírta nekem az új KangVip romot és ép most lakom be! -
Luissimo
veterán
Látod erre csak azt tudom mondani, hogy a LENOVO K920 Vibe Z2 Pro (bocs, ilyen hosszú az anyakönyvezett neve
) minden ilyen általad hiányolt részletet rögzít,
SŐT,
még annál is többet,
(szerintem még ez a hozzá(tok) szólás is pontosan be van neki naplózva, több párhuzamos univerzumban ...)
-
HUTCHDB
nagyúr
Jah, az más... engem zavart, és az volt az első, hogy onnan töröltem.
(#1450) tabela!
Ha szépen megkérünk (gondolom nem ágáltok a többes számért) megtennéd, hogy csekkolod azt is (ha esetleg megpróbálod visszazárni) amit Balck&White írt ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hír A Huawei a legnépszerűbb kínai, a Samsung a legkapósabb globális márka
- Hír A Huaweihez „igazolt” Lionel Messi
- Hír Mobilarena TV: A Kirin ereje
- Hír CES 2016: Rövid ismerkedés a Huawei Mate 8-cal
- Hír Tényleg erős lett a Mate 8 és a Kirin 950
- Hír Ilyen élőben a Huawei Mate 8
- Hír Kirin 950 lapkával debütált a Huawei Mate 8
- Hír Rekordot döntött AnTuTuban a Kirin 950, a Huawei Mate 8 rendszerchipje
- Hír A vártnál is erősebb lesz a Kirin 950?
- Kerékpársportok
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Építő/felújító topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Formula-1 humoros
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- One mobilszolgáltatások
- Kerékpárosok, bringások ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Mini 64Gb, Szép Állapotban, Akku:91% 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Mini 128Gb, Újszerű Állapotban, Akku:100%, 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Pro 256Gb, Újszerű állapotban, Akku:90%, 12 hónap Garancia, Kék Színben
- Apple iPhone 15 128Gb, Akku:90%, 24 hónap Garancia, Fekete Színben, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ,Akku 100% 26 Töltés, 2026.02.26-ig Apple Garancia Makulátlan állapotú
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest