-
Mobilarena
Huawei Mate 8- A Kirinpáncélos
Új hozzászólás Aktív témák
-
vinczetibor
aktív tag
válasz
WiZARD #12068 üzenetére
Szia!
Nem tudom, hogyan kellene csinálni, mert ezzel a telefonnal még semmilyen főzött romot nem telepítettem korábban. Ez volt az első. Én úgy csináltam, hogy, bootloadert nyitottam, majd felraktam a legújabb twrp-t és abból flash-eltem. Tele volt kínai valamivel, ezért két perc múlva, visszatettem az eredeti recovery-t, ami visszaállította a gyári rendszert. Hozzá kell tenni, hogy a T verziót raktam fel, mert nekem TL00 van.
Nem tudom, hogy mit kellett volna látnom, meg azt sem, hogy mit láttam, mert tele volt kínai ikonnal és menüvel. -
Zototh64
őstag
válasz
WiZARD #11596 üzenetére
Persze nem akarjuk lebutítani, mert akkor nem ez a teló kell, hanem vissza kell menni Nokia 3310 vagy hasonlóra :-)
Sokkal tovább így sem bírja, ahogy én használom face nélkül. Nekem ez ilyen mániám hogy ne legyenek rajta.
Mondjuk keveset is használom.
De mint mondtam is, valamit valamiért. Kinek kinek szájíze szerint :-) -
Zototh64
őstag
válasz
WiZARD #11591 üzenetére
A B560-ban a Face benne van.
Sose indítottam el, a ram 1,65-nél sose volt jobb. Eltávolítottam, és mindjárt lett 1,95.
No ezek a nagyon nem mindegy dolgok, ha mondjuk az akksit figyeljük és a többi dolgot.
De nyilván valamit valamiért.
Mindemellett nekem full alu tokban van, ami azért csak árnyékol is, így a hálózat, gps jobban dolgozik illetve többet.
Viszont most, hogy normálisan tettem fel és laktam be, a gps-em látja a Beidou-t is. 4-et. -
csocsoszán
őstag
válasz
WiZARD #11145 üzenetére
Cunaja biztosan sokkal többet mondana róla.
A rendszer alkalmazásoknak bizonyos engedélyek automatikusan adottak.(úgymond erősebb, és több engedélyhez férnek.)
Régebben volt, hogy a play-t "csak" appként telepítettem és megállt. Ha gapps-ként sosem volt gond vele.Hende: van a kangon xposed? Kang extra beállítások?
Mivel tud többet mint a stock?
Azért fura amit mondasz mert a stockban én nem találok hibát, és a Kang a stockból építkezik viszont berak egy két extrát. Amivel eddig mindig csak több volt és nem rosszabb. -
csocsoszán
őstag
válasz
WiZARD #11041 üzenetére
DL00 stock B575-öt van fent. Segítenél hogyan kell gyári fényképezővel rawot menteni?
Köszönöm így megtaláltam!Nekem nem jön össze, sőt a jpeg gyári fotók sincsenek megközelítőleg se 12Mb-osak, mint a camera zoom fx-ben.
Még nem raktam fel a Kang B575-öt. De azt a jó szokásodat, hogy a Kang dl00-ra valót felrakod, nagyon megköszönném!Kérdésem lenne: A Kang-nál melyik TWRP kell fent legyen, kang romot meg a boot patch-ot is fel kell tenni?
Természetesen a legújabbat! De a stockra felrakás is fontos, boot patch kell, a titkosítás végett! -
WiZARD
addikt
válasz
WiZARD #10173 üzenetére
3 gyors igénytelen kép, és szintén gyors Lightroom konverzió.
raw vs jpg -
WiZARD
addikt
válasz
WiZARD #10172 üzenetére
Szóval a raw mindig is izgatott, így még próbáltam kicsit.
Rengeteg, a gyári zajszűrés által elmosott részletet ki lehet még hozni belőle, ha valakinek van kedve és ideje ezzel b*szakodni.
Ha lesz időm csinálok 1-2 képet és felrakom.(csak pro módban lehet bekapcsolni a raw mentését)
-
-FreaK-
veterán
Tegnap, tegnap előtt nekem a Gmail app nem ment mobilneten, bejelentkezési hibát írt. Wifin meg jó volt.
Tegnap jött egy frissítés a programhoz, most jó mobil neten is. Szóval szerintem a Google oldalán van a probléma.
Ami viszont szerintem a telefon problémája, hogy a programokat megint mintha bezárná a háttérben, hiába van mindenhol beállítva, hogy ne tegye. Email nem jön meg a Gmail app-al, üzenetek a Whatsappal. Megint mint régebben EMUI 4.0 alatt, agyam eldobom már tőle, hogy miért kell még mindig ezzel szenvedni. Ez valami általános EMUI probléma lehet, mert Honor 6-nál is írtak ilyenről.Most próbáltuk ki Whatsappal: kolléga elküldi az üzenetet, semmi. Feloldom a telót, még mindig semmi. Belépek az app-ba, akkor jön meg az üzenet.
B521 alatt mindez..
-
haten
tag
Én 3 évig hordtam belecsúsztathatós tépőzáras tokban munkába a GG2-es One M7-et. Sosem volt rajt fólia, most is karcmentes, mint újkorában. Telefonra sosem tennék már fóliát, a Mate 8-on is csak addig lesz, amíg a gyári meg nem indul valahol. Amúgy jó ez a mágneses tok hozzá Galaxy A9-es, 1900 Forintért főleg tökéletes.
-
berigazek
őstag
A legújabb Gorilla Glass van alatta,senki nem tesz rá semmit....(ha nem kezdem el kaparni,észre sem veszem,.hogy az fólia,annyira tiszta átlátszó,kemény) Majd teszek rá Nilkin üveget....de lehet azt sem
atikó
Szombat óta nyúzom,letisztult Nougat 7.0 rajta,gyors,nem lagol,akksi 48 órát bír ki rengeteg molesztálással,jó a fogása,röviden nagyszerű.Mivel európai semmi kínai felesleges app nincs rajta!
-
berigazek
őstag
-
-
magicbox
senior tag
Bocsánat, de én teljesen külön (helyén) kezelem az eu-s és a kínai verziót.
#9642 berigazek
Én is gyúrok a 9-esre. De csak szolidan a telekomos verzióra. Nagyon jó üzleti flottában vagyok. Egyelőre annyit mondott az üzletkötőnk, hogy csak 13.-án kap, és nem tudja a flottás árat
-
Tin
veterán
nézd, a samsung bukta, meg az iphone-t megcsapó akkuparák után meglátjuk, mi lesz a következő nagy "dobás" marketing téren. a prémium gyártóknak elég nagy kockázat egy ilyen bukta, az olcsókat meg nem érdekli. épp ezért nem gondolom, hogy ez akkora kockázat lenne.
én elolvastam fél tucat threadet, és pár cikket. egyik szerint sem káros, maximum, ha nagyon melegszik, de sehonnan nem olvastam ki azt, hogy jelentősen csökkentené az akku élettartamát. ezzel nem azt akarom mondani, hogy így van, de ha ez annyira tuti lenne, legalább egy cikknek szembe kellett volna jönnie. ezért is kértem a kollégát, hogy világosítson fel, mert érdekel.
ha meg kibír 2 évet... ma már így vesszük a dolgokat, nem? max a végén 10e forintért cserélik az aksiját egy zsír újra.... vagy még annyiba se kerül.
-
Hende
tag
tudom lattam ezt is, de akkor se eredeti. a huaweitol nem lehet rendelni csak uveget. mobilos ismerosom is kicserelte volna nekem eredeti hatlappal 13ert, ugy hogy a huaweitol rendelte volna be, de akkor a tmx egybol dobta volna a garanciat. igy olcson meg lehet uszni, de kerdeses az uveg minosege. mondjuk ha ezt lehetne zafiruvegbol kapni magam cserelnem ki egybol.
-
HUTCHDB
nagyúr
Korabban en is irtam errol, es kb. ugyanezt, vagyis harmadik eszkozon (monitoron, vagy tv-n) kell megnezni a kepeket, nem siman egymas melle tenni a ket telefont, mert ahogyan te is irtad, a kisse alulszaturalt kijelzo, es a naturalisabb kepek mar a mate 8-on osszeadodva egybol sokkal gyengebbnek tunnek, mint egy masik telefonon.
En neha neha egy egyseget rahuztam a telitettsegre (fenykepezo beallitasoknal) hogy megnezem, hogy ugy jobb - e, de nem, valamikor mar az egy egyseg is tul sok volt. -
HUTCHDB
nagyúr
Van benne valami...
Az iPhone 7 plus-nal a zoom egyebkent jo volt, fenykepnel is maradt a jo minoseg 2x nagyitasig. Mondjuk ott a megoldas optikai.
En egyebkent sokat videozok, szeretnem, ha e teren is lenne elorelepes az uj modellben. Most kitettem osszehasonlitaskent a sajat videomat es a mate 9 sample videojat is 55-os tv-re... hat nekem a 9-es videoja minden varakozasomon feluli minosegu.
-
HUTCHDB
nagyúr
Szerintem meg igen jol mutatja a kamera kepesseget.
En most csinaltam a mate 8-cal egy videot, amibe rogziteskor bele zoom-moltam.
Hat igazabol az elfogadhatatlan jelzot adnam neki, a kep szetesik, tiszta pixel.
Az elobb linkelt mate 9 videoban zoom utan is hibatlan, eles maradt a kep.
Mondjuk ez csak az en velemenyem, lehet mas, mashogyan latja. -
HUTCHDB
nagyúr
Mate 9 sample video.
Meg mielott megjelent volna hivatalosan, beszeltunk a zoom-rol.
Hat ez nagyon ott van, ha digitalis, ha barmilyen. (2:20 -tol es az epuletnel, azok ablakainal -nem csak a tablanal- latszik, hogy szinte semmilyen kepromlas nincs.)
Ugyan vannak meg gondok a fokuszalassal, de ezt szerintem orvosoljak szoftveresen. -
csocsoszán
őstag
-
-
count_zero
tag
-
count_zero
tag
Kíváncsian várom, egyben elnézést, hogy én nem tudtam megnézni hétvége előtt.
Ezzel együtt őszintén szólva nem várok tőlük túl sokat, páran próbálkoztak már Mate romokkal, Twisted Mate és társai, egyik sem volt meggyőző, a Kangosoknak pedig komoly tapasztalata van más Huawei eszközökkel. pl. MediaPad. De adjuk meg az esélyt persze
A Cyanogenmod is készülget lassan egyébként, meglátjuk, lesz-e belőle valami.
-
count_zero
tag
Alighanem elmászott az oeminfo, ilyen nekem is volt egyszer. Ha nincs mentésed, szerintem csináld azt, hogy a jelen állapotból:
1. TWRP backup /data és /cust partíciók
2. Factory reset TWRP-ből
3. /data partíció restore
4. RebootA /cust esetleg később, ha mondjuk nem éledne föl a durva helymeghatározás, néha van ilyen.
-
count_zero
tag
Az nem hiba, nekem minden rommal ezt mondja. Valami hardlinkelési probléma, nem kell vele foglalkozni. Az install scriptben kellene kijavítani.
Én nyomtam tegnap egy resetet a Kangon, nem segített.
A másik két kínait a hét végén tudom kipróbálni, ha OK, hét közben nem nagyon tudom több órára nélkülözni a telefont
. Akkor lesz egy egész napom ezzel játszani. lementem a mostani állapotot, csinálok egy Huawei Backup mentést is az alkalmazásokról, majd wipe-val felrakom ezeket.
Gyanítom, hogy ha kínai eredetűek, nem nagyon lesz bennük semmi Google, tehát ezeket alighanem utólag kell felrakni majd. De kíváncsi vagyok.
-
count_zero
tag
Hm... akkor úgy tűnik, valami nem teljesen OK ezzel a rommal, nem is vergődök vele tovább.
Próbáld meg, hogy simán visszaflasheled a B369-et wipe nélkül a B380 tetejére, elvileg jónak kell lennie úgy is, a partícióméret nem változott, nagy baj nem lehet. ART és cache wipe persze kell azért.
Ha biztosra akarsz menni, csinálj a data partícióról egy TWRP mentést most, állj vissza B369-re, full wipe, majd restore az imént elmentett data. Emberi számítások szerint ennek mennie kéne.
-
count_zero
tag
Tegnap este megpróbáltam felrakni, dirty flash-sel a B369 tetejére, de történt egy fura dolog. Minden normálisan működött, sporadikusan volt 1-2 új menüpont a K settings alatt (pl. felbontás állításának lehetősége több lépésben), de eltűnt az ujjlenyomatolvasó. A telefon semmit sem csinált, ha megérintettem a szernzort, és ami még különösebb, hogy a Fingerprint ID menüpont teljesen eltűnt a beállításokból, mintha sosem lett volna. Próbáltam factory resetet, akkor sem jött vissza. Nem volt igazán időm gyötrődni vele, így visszaáltam TWRP mentésből.
Valaki más próbálkozott esetleg a B380-nal?
-
count_zero
tag
Lehetne három kérdésem ezzel a ROM-mal kapcsolatban? Nem használtam még KangVIP-et, elnézést, ha triviális kérdések.
- Fel lehet-e minden varázslat nélkül tenni európai L29C432 készülékekre? Ha nem, mit kell tenni?
- Tartalmaz-e patchet az Xposed resource hookhoz, mint a SLIM romok?
- Ha melléflashelek egy GAPPS csomagot, az elegendő Google szolgáltatások teljes értékű használatához (pl Now), vagy Account Sync azért kell?Előre is köszi,
Zsolt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hír A Huawei a legnépszerűbb kínai, a Samsung a legkapósabb globális márka
- Hír A Huaweihez „igazolt” Lionel Messi
- Hír Mobilarena TV: A Kirin ereje
- Hír CES 2016: Rövid ismerkedés a Huawei Mate 8-cal
- Hír Tényleg erős lett a Mate 8 és a Kirin 950
- Hír Ilyen élőben a Huawei Mate 8
- Hír Kirin 950 lapkával debütált a Huawei Mate 8
- Hír Rekordot döntött AnTuTuban a Kirin 950, a Huawei Mate 8 rendszerchipje
- Hír A vártnál is erősebb lesz a Kirin 950?
- Óra topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- PlayStation 5
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Elemlámpa, zseblámpa
- Kuponkunyeráló
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Mini 64Gb, Szép Állapotban, Akku:91% 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Mini 128Gb, Újszerű Állapotban, Akku:100%, 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Pro 256Gb, Újszerű állapotban, Akku:90%, 12 hónap Garancia, Kék Színben
- Apple iPhone 15 128Gb, Akku:90%, 24 hónap Garancia, Fekete Színben, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ,Akku 100% 26 Töltés, 2026.02.26-ig Apple Garancia Makulátlan állapotú
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G8 - i5-11GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest