Ilyen élőben a Huawei Mate 8

A mai nap legfontosabb híre alighanem a Huawei Mate 8 startja volt, hiszen a nyolcmagos Kirin 950-nel felszerelt óriástelefon szemrevaló, funkcióban gazdag és előrevetíti azt, amit 2016-ban az okostelefonoktól várhatunk (annál korábban elvileg a Mate 8-hoz sem lehet hozzájutni).


[+]

A hivatalos renderképeken tényleg nagyon szép a Mate 8, de milyen a valóságban? A KKJ.cn-nek sikerült rátennie a kezét a véglegesnek tűnő modellre, még doboz is van hozzá.


[+]

Komoly meglepetésre persze nem kell számítani, hacsak arra nem, hogy más gyártóhoz hasonlóan a renderképeken a Huawei is ügyesen eltüntette a képernyőkávákat – a valóságban azért egy egész vékony fekete csík került a fém oldalélek és a Full HD-s panel szélei közé, bár ez vészesnek nem mondható.


[+]

A hátlapi ujjlenyomat-olvasó, amely a 16 megapixeles Sony IMX298-es modul alatt helyezkedik el, az ugyancsak huaweies Nexus 6P-hez hasonlóan kör alakú, és mivel azon a készüléken pont olyan gyors az azonosítás, mint a Mate S-en, nem aggódunk a biometrikus azonosító hatékonyságát illetően.


[+]

A unibody fémháznak köszönhetően a 4000 milliamperórás telep ezúttal is a felhasználótól elzárva marad, viszont a 16 nanométeres FinFET technológiával gyártott Kirin 950 a gyártó szerint számos takarékossági megoldást be tud vetni, nem beszélve a szoftveres finomhangolásról.


[+]

Úgy tűnik, hogy a Mate 8 első körben Kínában fog megjelenni, méghozzá 3000 jüanos áron a 32 gigabájtos kiszerelésért 3 gigabájt RAM-mal (kb. 138 ezer forint), 3700 jüanért a 64/4 gigás kombinációért (170 ezer forint), illetve 4400 jüanért a 128/4 gigás kiszerelésért (200 ezer forint).


[+]

Nem szállt el tehát az árazás, pedig a specifikációk az optikai képstabilizátortól kezdve a fejlett audioképességekig igen erősek, ráadásul a startkor a készülék a gyártó legújabb, EMUI 4.0-s felületét fogja futtatni, a Google legfrissebb, Android 6.0-s rendszerére építkezve.

Azóta történt

Előzmények

  • Ilyen lesz a Huawei Mate 8?

    November 26-án mutatkozik be a Huawei Ascend Mate7 utódja a Kirin 950-es SoC-vel, ám a külleméről eddig csak kéminformációk szivárogtak ki. Most két forrás hasonló formavilágot vetít előre.

  • Rekordot döntött AnTuTuban a Kirin 950, a Huawei Mate 8 rendszerchipje

    Közeleg a „Huawei Mate 8” november 26-ai premierje, és most az eddigieknél is hihetetlenebb AnTuTu pontszám bukkant fel a Kirin 950-es SoC-től.

  • Huawei Mate S - az Erő nincs vele

    Nem minden Mate S született egyenlőnek: a nálunk járt, 32 gigabájtos változat Force Touch technológiával nem, villámgyors ujjlenyomat-olvasóval és optikai képstabilizátorral viszont fel lett vértezve.

Hirdetés