- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Hirdetés
-
Mobilarena
[Re:] Google Nexus 7 - Android 4.1 alapon
Új hozzászólás Aktív témák
-
xmacko
tag
válasz
#41133696 #20833 üzenetére
Nincs bekapcsolva a hálózati értesítés, ezért sem értem miért kéredzkedik fel mindig a wifire.
Egyébként azért zavartó, mert egyrészt zabálja az aksit, másrészt nincsen semmiféle védelem a gépen és ha valami rossz hálózaton találja magát nyitottá válhat a tartalma idegenek számára.
-
törölt tag
válasz
#41133696 #20819 üzenetére
Na, akkor az igért képek, reggel hét elQtt vettük le valamivel a dokkolóról, és délelQtt pár perccel került vissza:
Nexus 7 GSam Battery Monitor PRO I.
40% alá kandikált be, de nem kellett tölteni.
Nexus 7 GSam Battery Monitor PRO II.
Ment RTL Most, Youtube, Chrome
Az L7 II jobban bírta, de azon csak rádió adás ment a Huawei-rQl:
-
törölt tag
válasz
#41133696 #20394 üzenetére
Ma pedig ugyanazon Alcatelen ezt:
Az Alcatel One Touch POP8-on remekül futott. A mostani pár napos mobilarenas tesztek szerint erősebb már mint a 2012-es N7 AnTuTu-ban.
Tehát a kérdésem az, hogy az említett Next Launcher 3D Shell-t, használjátok e N7-en, illetve ha igen mennyire folyamatos?
Volt e már leakciózva, mert azért majdnem 4k érte picit sok
Volt még nála egy egymagos Alcatel mobilon egy ilyen is: SPB Shell 3D Azon viszont szaggatott, ami nem meglepő...
Erről van e valamilyen véleményetek, illetve nagyjából ugyanazon a kérdések
-
törölt tag
válasz
#41133696 #20684 üzenetére
Egyébként mivel a topicban még nem volt róla szó. Az első táblagépet Bill Gates mutatta be még 2002-ben, de Steve Jobs kellett hozzá, hogy a népek rámozduljanak a témára. Egy Windows XP Tablet PC Edition futott rajta, de akkor még nem érdekelt szinte senkit, így a projekt az MS részéről befulladt, a világnak meg várni kellett pár évet.
Persze jó, hogy az Apple elkezdte másodiknak a dolgot, mert az akkor már bombasikernek bizonyuló ötlet, egy új iparágat hozott létre, és minden nagyobb gyártó elkezdte másolni illetve a saját megoldásaival kiegészíteni a termékpalettát, ez az út vezetett el ahhoz is, hogy a Google is belépjen a piacra, illetve, hogy az eredetileg okostelefonokra fejlesztett Androidot táblagép operációs rendszerré fejlessze.
-
-
beloadjoker
őstag
-
juhiimi
aktív tag
válasz
#41133696 #20623 üzenetére
Uj szoftvert uj hardverre optimizaljak,ezert legtobbszor lesz lassulas a regi keszulekeken.A kitkat meg tamogatva lesz meg jo par evig,szal nekem inkabb a gyorsasag a fontos,mint par uj ficsorje az uj androidnak.Mar igy is eleg kiforrott rendszer ez.
Persze igen, az szep dolog lenne,hogy minden referencia keszulekukre optimizalnak az uj verziot,de en ezt nem varom el toluk,sztem meg igy sokkal korrektebbek mint mas gyarto.
Aki meg azert akar uj keszuloket venni mert neki nem a legujabb androidja van,az meg is erdemli,hogy 18 havonta cserelje le.
-
törölt tag
válasz
#41133696 #20625 üzenetére
+ Ha elkötelezett lenne a 36 hónapos támogatás mellett, olyan pályázatot írna ki a gyártóknak, amik tartalmazza, hogy kötelesek ők is az adott időintervallumban támogatást nyújtani.
Aztán lehet lenne olyan gyártó aki inkább nem gyártana Nexus készüléket, de nem túl valószínű. Így is az van, hogy a Google válogat kénye kedve szerint a bérgyártók között.
Csak mert kifutottam a szerkesztési időből.
-
-
Drakk
tag
-
havri1
félisten
válasz
#41133696 #20603 üzenetére
De de, a tálcán a start ikonra, meg magára a tálcára, óra stb.
Ikonok is, nekem éjjel nappal megy ez az asztali gép, gyakorlatilag amióta ideköltöztünk, 8 éve.
Nyílván a monitor nem, de napkozben sokat online.
AMOLED viszont a telefonjaimban beég, kb 1 év használat után már láthatóak a statuszbar ikonkjai, óra stb. -
havri1
félisten
válasz
#41133696 #20597 üzenetére
Az LCD monitornál nem lehet beégésről beszélni.
CRT-nél azért éghet be a cső, mert a nagy intenzitású elektronsugár a fényporréteget károsítja.
LCD-nél teljesen más az elv. Ott minden egyes képpont külön van definiálva, vagyis mindegyikhez tartozik 3db vezérlő tranzisztor és 3db kristálycella( a 3 szinnek megfelelően). A kijelzés pedig úgy jön létre, hogy a cellában a folyadékkristály kristályrácsa feszültség hatására elcsavarodik, így a háttérvilágítás fényét az elcsavarodás mértékében egy polarizátoron keresztül engedi át.
Röviden és konyhanyelven ennyi.Amit te láttál az nem beégés, volt, hanem a hosszabb terhelés hatására egy kicsit "beállt" a kristályrács, vagyis a vezérlés megszünése után "nem csavarodott vissza" teljesen. (Hogy ez egy maradó sztatikus tér miatt történt, vagy a kristály szerkezete okozta, azt nehéz megmondani). Ezért szünt meg pihentetés után. Ha beégés lett volna, az nem tünik el.
Egyébként az "ellentétes" vezérlés, ahogy ezt előbb leírták valóban segíthet. De mivel a sötét képpontok ugyanúgy nem kapnak vezérlést mintha az egész monitor ki lenne kapcsolva a legjobb, ha kikapcsolod, és hajszárítóval egy kicsid felmelegíted a TFT-panelt (max 40-50 fokra!!) azon a részen ahol a jelenséget tapasztalod. Hő hatására a kristály lágyul, könnyebben visszaáll.
Forrás google
Nekem 10 éves az asus lcd monitorom, és megy elég sokat..de semmi ilyesmi. -
csabám
addikt
válasz
#41133696 #20559 üzenetére
Nekem speciel nem tart órákig. Az a pár dolog ami rajta van kb. tizenöt perc alatt újra fent van
Egyébként, a későbbi problémák elkerülése végett én mindig tiszta telepítést csinálok akkor is ha nincs főverzió szám ugrás (sose lehet tudni alapon).
De persze mindenki úgy csinálja, ahogy neki idáig bevált a dolog! -
Svájcinéger
őstag
válasz
#41133696 #20524 üzenetére
Rólam aztán gyűjthet.
Ha nagyjából összeírom, hogy milyen kiterjesztésű fájlokról van szó, abból 100 % bizonyossággal megállapítható, hogy törölhetőek-e vagy sem ? 5 giga, az mégiscsak 5 giga, de mégsem akarom, hogy sírás legyen a vége, hogy a lányom nem tom milyen játékát kitöröltem.
-
csaby9
tag
válasz
#41133696 #20266 üzenetére
Na ez elég ronda lett, nem is lehet már állítani az órát hogy ojan legyen mint régen?
Valamikor én is ezt használtam de át tértem google időjárás widgetre most az bejön nekem nagyon.weather clock -
törölt tag
válasz
#41133696 #13004 üzenetére
Sikerült elcseszniük az új verzióban a HD Widgets megjelenését, így már nem csupán az LG Optimus L7 II-n került előtérbe hanem Nexus 7-en is:
Új HD Widgets
Beautiful Widgets
-
Bozek
nagyúr
válasz
#41133696 #20171 üzenetére
Ezt próbáltad: Hidden Menus?
Elvileg van rá kód is, de mondjuk egy WiFi-s N7-en nehéz lenne bepötyögni.
-
havri1
félisten
válasz
#41133696 #19375 üzenetére
Így van. Na meg a maga ~700Ft -os árával azt hiszem ez is már 3xosan kiszolgálta
(#19376) aizen92: Skynet258-et keresd, én nála vettem, marha jó!
Szerk.: Megtaláltam a webshopot, ahol vettem tőle, sajnos ilyen már nincs, és nagyon kevés van csak, de 360fokban elforgatható egyáltalán semmi.. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
#41133696 #18737 üzenetére
Helló, megérkezett az LG Optimus L7 II (P710). A kérdésem az lenne, hogy hogyan lehet megoldani, hogy a Nexus 7 és az LG WiFi kapcsolaton keresztül lássák egymást. Pontosabban az lenne a lényeg, hogy a Nexus 7 tudjon rácsatlakozni WiFi-n keresztül az LG-re, és onnan tudjon 3G-n keresztül adatot forgalmazni.
-
Marcika80
tag
válasz
#41133696 #18751 üzenetére
Hát ha kel akkor kel. szobánként nekem a wifi jelem falakon keresztül 30% Padláson persze 100%.
De lehet szerzek egy routert antennásat, és azt beiktatom wifire a szobámba, vicces elkezdek nézni valamit a youtubeon aztán a film közepén megáll a kép és egy forgó karika fogad hogy nincs wifi.
jJó kis masina ez a Nexus7, de simogatni kel hogy doromboljon! -
Marcika80
tag
válasz
#41133696 #18725 üzenetére
Ok, és a routered hol van elhelyezve a házban? Nekem a padláson és úgy fedné le lefelé a wifi jel a házat, de pont az én szobámban gyenge a wifi jel és nincs ötletem hogy hogyan lehetne erősebb, míg a nappaliban jó.
esetleg két antennás routerral ez megoldható lenne? Ja! Emberek már töltődik a videóm, hd minőség 560mb,ot töltök fel a yutubra, elérhető lesz ezen a linken hamarossan.
Nexus7- dualboot android és bothi linux futtatása
Folyamatban van a videó feltöltése. 81 perc van hátra. Videód a következő címen lesz elérhető: http://youtu.be/GptD2eeIB_g -
Marcika80
tag
válasz
#41133696 #18664 üzenetére
Igen így tényleg nem éri meg, csak nagyon kíváncsi voltam már hogy hűha milyen lesz..... hát hamar kiderült hogy lankadt a kíváncsiságom
. nekem nincsenek fizetős programjaim, meg próbálom beszerezni alternatív helyekről a programokat rá, kérdésem most az lenne, hogy a pendrive-omon lévő filmeket hogy lehet átmásolni a tabletra? Mert rá dugom, nem ismeri fel sajna. Videót este megmutatom róla, még megkelszerkesztenem. egyébként az ubi 32biten futott, tehát egy 32bites rendszer volt a tabon.
Azt nem értem hogy miért nem a windows 8at portolták rá? azzal nem lenne gond a programok futtatása.. -
Marcika80
tag
válasz
#41133696 #18661 üzenetére
Szóval, barátságom az ubuntu deszktop 13.04el Nexus tableten nem volt hosszú... Tényleg nagyon kevés programot lehet rá telepíteni, terminal pötyögősön próbáltam telepítgetni a programokat de nem sikerült, úgy látszik ez még egy igen kezdetleges dolog. Nagy nehezen codecek és vlc player telepítéséig eljutottam, videó lejátszással nincsen baja, böngésző szépen betölti az oldalakat, nem töredezett gyorsan pörög stb, de igazából itt ki is fullad az ubuntu tehetsége a tableten, így vissza raktam az androidot, mert még mindig jobb mint a linux ubuntu ez az ubuntu desktop volt, lehet hogy a touch jobb, de már nem birizgálom a gépet, nem látom értelmét.
ubuntu alatt mind a 4 cput felismerte, memóriát és a grafikát,. de míg nem lehet rá programokat telepíteni, nézegetésen kívűl másra nem jó. Videó meg van róla, meg mutathatom. Szóval maradt a robot.
3 perc sem kellett egyébként az ubuntu betöltésér jó lesz az, csak még várni kel vele.Nálam győzött az android. xxx filmek mennek azon is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi belépő szinten
- Házimozi haladó szinten
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen légkondit a lakásba?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Autós topik
- További aktív témák...
- Apple iPad Pro 11 (2021) (használt, Független, 128 GB, 8 GB RAM, ezüst)
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite / 4GB RAM 64GB / Független / 12 Hó Garancia
- szinte új iPad 2022 (10. generációs) Wi Fi 64GB silver ezüst Apple garancia
- Samsung Galaxy Tab A9+ 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple Air Pad 5.generácio / 32GB / Wi-fi / 12Hó garancia
- ÁRCSÖKKENTÉS MSI Z77 MPOWER Alaplap eladó
- Apple iPhone 13 Pro / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 85% akku
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2937, 100% Akksi
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest