Hirdetés
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
JMarty
tag
Használ valaki CM-et? Nemrég jött ki az M10. Érdemes lehet megpróbálni?
-
mtcob
senior tag
válasz
Carasc0
üzenetére
Gyári droiddal meg merem kockáztatni hozza az iOS stabilitását, sebességét, egyedül a 3rd party appok ronthatják a felhasználói élményt, de ezek iOS-en/WP-n is ugyanúgy lehetnek bugosak.
Ha utána számolsz, 2-3 iOS jön ki általában az Apple termékekre

pl iPhone 4: iOS5-iOS7
iPhone 4S: iOS6-iOS8 (?) -
horvathkrisz
addikt
Felnyomtam az input boostot 2265MHz-re, hasit a telefon mint a barom. Kivancsi leszek mennyire merul majd emiatt jobban. Probaljatok ki ti is,ha nem szégyellitek...
Ja, es ment vissza a codeblue 350-es...
-
mtcob
senior tag
válasz
Carasc0
üzenetére
Nexusnál a minimum támogatás 18 hónap, ezt a Google általában kitolja akár 2 évre is (pl Nexus 4 is valószínűleg megkapja az Android L-t, pedig addigra 2 éves lesz), de (stabil, megbízható) custom romok még bőven jönnek a terméktámogatás lejárta után is egy másfél-két évig

-
válasz
Carasc0
üzenetére
Olyat tudsz feltenni, amiben benne vannak a megfelelő driverek (Snapdragon 800 és társaihoz), vagyis nem tudsz bármilyet. És természetesen a Qualcomm nem fog minden androidhoz drivereket kiadni, tehát az is akadály. Ez olyan, hogy winXP driverek nem működnek win8 alatt, ugyanígy a KitKat driverek sem fognak működni az android 2 év múlva megjelenő verzióján.
-
mm89
őstag
válasz
Carasc0
üzenetére
Elvileg is és gyakorlatilag is csak a nexus 5 re szánt android verziók tehetők fel

szerk.:
Vagyis nem, mert rakhatsz fel samsung sgs3 custom romot is, csak nem fog elindulni.
Gyári szoftvert meg úgyse tudsz mást rárakni, mert azokhoz általában segédprogram kell, az meg csak akkor teszi fel ha megvannak a feltételek hozzá a fogadó eszközön is. -
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Egy olyan kérdés merült fel bennem, hogy elvileg bármilyen Android OS feltehető a telcsire, igazándiból csak a hardver lehet akadály?

mm89: Ezt nem egészen értem. Ha mondjuk kijön az Android 7.0 mondjuk 3 év múlva, az nem varázsolható rá?

-
gery2123
őstag
Na felraktam a code blue kernelt, eddig oké de q színek nem jönnek be. Hogy lehetne a gyári színeket visszakapni?
-
sir fg
aktív tag
Szerintem is egy másik app okozza. Nekem is ez volt, nálam az Endomondo okozta. Ha az futott, nem tudtam emiatt fényképezni. Azóta már jó. Azt nem tudom, hogy a kamera-app, az Android vagy az Endomondo frissítése oldotta-e meg, frissült azóta már mindegyik.
Nálad nyilván valamilyen másik app okozza. -
fater-01
csendes tag
"mod: viszont ez a CodeBlue kernel rohadt jó, ha nem nyúlok a telefonhoz, gyakorlatilag nem merül."
Ezt ma én is +tapasztaltam.Tegnap este feltöltöttem,utána már nem nagyon piszkáltam.Reggel ébresztett és otthon felejtettem,melóból hazaérve:20h 30p - 95% (stock4.4.4,xposed+GB,CB r376)
-
twine
veterán
Ellent mondok a felettem szólónak, de a tévedés jogát fenntartom...ha újra indítod, és jó,, akkor szerintem valami program zavar be amit telepítettél....használja kamerát, villanót (rossz zseblámpa alkalmazás) és ezért írja, amit....mindenek előtt egy gyári állapotra való vissza állítást javasolnék, és így használni egy két napig, alkalmazások nélkül....ha működik, örülsz, és lassan egyenként vissza pakolod az alkalmazásokat, ezzel szűrve, mi okozhatta a hibát

-
Riged
csendes tag
Sziasztok,
Azt szeretném kérdezni, hogy az miért lehet, hogy a Nexus 5 kamerája egyszer csak nem működik és azt írja, hogy nem tudja elindítani a kamerát meg, hogy nem tud hozzá csatlakozni, de, ha újra indítom működik újra. Egy kevesebb mint 3 hónapos, Stock ROM-os, sosem leejtett Nexus 5-ről van szó. Szerintetek mi lehet a gond? Hogyan lehetne orvosolni?
-
Hello
Mahdiban már kijavították a system ui leállása bugot?
Egyébként az ota centre frissítés hogyan megy pontosan?
Egyébként valaki járt már úgy, hogy a hátlap egyik sarka levált? -
Scooter74
őstag
Nekem az N4 egy éjszaka alatt merült 4-5%-t Hell'Score kernellel, ami az érdekes, hogy az N5-s is ugyan ennyit merül franco_r63-l.
De viszont az akku tényleg jobban bírja az N5-n. -
ati888
senior tag
Nekem az L-lel ma 4 óra alatt merült 21%-ot úgy, hogy ki van kapcsolva a mobilnet és telefonáltam 5 percet. Valami miatt megint ébren van a teló egyfolytában 2 órája, a battery monitor azt mondja, hogy az android rendszer fogyasztott ebből 40%-ot, a wakelock detector nem megy L alatt. Már tele van a t-köm ezzel az ébrentartással, egy napot sem bír ki a telefon így (12 órát) pedig csak telefonálok rajta általában.
ati
-
Robbertho
aktív tag
válasz
gabro0
üzenetére
Lehet azért láttad csak, hogy eltűnt a kör, mert kisebb volt, mint maga a nyíl
(Annyira ki volt zoomolva)A GPS rendszer 2 különböző kódot küld, melyek közül az egyik segítségével pontosabban meg lehet határozni a helyzetet, akár milliméter pontossággal is..
A boltban kapható vevők (telefonok is, ugye) csak a pontatlanabb adást tudják dekódolni, a pontosabbat nem, mert azok kizárólag katonai célra használhatóak.
Így az elméleti max pontosság 3-5 m körül van, ennél jobbat nem fogsz tudni elérni. -
-
gery2123
őstag
válasz
Viper26
üzenetére
Nem sajnos az elmúlt 3 napban nem ez van. Úgy merül hogy hozzá se nyúlok. Mondjuk annyira nem foglalkozom vele, mert mos vagyok 74 % reggel fél 5 óta, 54 perc kijelzővel 4g-n. Csak fura hogy az akku diagrammban egy egyenes vonal sincs, csak lefelé irányuló. Az os valamit dolgozik mert az a fő ebrentartó.
-
válasz
Viper26
üzenetére
Az N4 1 óra alatt 4-5%-ot merült készenlétben. Ami amúgy érdekes, mert 4.3as JB alatt az is alig merült, de a 4.4 eléggé elcseszte. Remélem nem ugyanez lesz az N5-tel Android L alatt.
Ja, és az N5 úgy nem merül, hogy be van állítva mindenféle szinkronizáció, high accuracy location, stb.
-
válasz
LógaGéza
üzenetére
Köszi! Este kipróbálom.
(#22953) zho-lee: próbáltam, a TC pluginnel sem jó. A exus Root Toolkit 4 megoldást nyújt a problémára, egyik sem működik. De talán LógaGéza javaslata fog.
mod: viszont ez a CodeBlue kernel rohadt jó, ha nem nyúlok a telefonhoz, gyakorlatilag nem merül.
-
zho-lee
addikt
válasz
randras_83
üzenetére
Nem emléxel, nálam mi volt?
Valahogyan megoldottuk, de nem ugrik be...
Az tuti, hogy a Nexus Root toolkit oldotta meg, és abban az universal usb drivert telepítettem..
-
randras_83
addikt
Ahogy Bill bácsi mondaná: Operációs rendszerünk sajátossága, a hardverváltozatokból adódó bitszintű kognitív disszonancia, mely előfordulhat Windows 7-et ill. Windows 8-at futtató számítógépek esetén...

Javaslat: Linux ott nincs ilyen gond. Komolyra fordítva, windows és driver hiba. Nálam volt olyan hogy csak akkor látta MTP-ben a telefonom, ha be volt kapcsolva az USB hibakeresés. -
mtcob
senior tag
Már nem azért, de miféle dizájnbeli különbséget véltél felfedezni a Mahdi és a SlimKat között, ha mindkettő ugyanúgy a Holo UI-ra épül?
Egyébként szerintem arra gondolsz, hogy kicsik az ikonok és a gombok Slim-en, de ezt a textdroider_dpi appal lehet orvosolni, amennyiben a dpi-t 480ra állítod
-
Na, mit tudok tenni, ha a gép sehogy sem aakrja telepíteni a Nexus 4 drivereket? Win 7 64bitről van szó. Már több drivert kipróbáltam, eltávolítottam, hússzor telepítettem, de USB hibakeresés + MTP módban (ahogy lehetne ADB-t használni) sehogy sem akar települni. Kameraként tökéletesen működik. Próbáltam már a google drivereivel és valami általános driverrel is.
-
Jadro
veterán
válasz
BeastMode
üzenetére
Image fájlokba menti a partíciókat. Kb bitről-bitre. Igen, ha ezzel mentesz, akkor ugyanabba az állapotba vissza tudod állítani. Arra figyelj, hogy közben ne változzon a TWRP verziója. Azzal tedd vissza, amivel mentetted. Legalábbis a sima CWM-nél ez tudott gondot okozni.
-
zolka95
őstag
Well, over the last couple of months of 2014 Qualcomm has been support users with updates to the GPU, improving the graphics, functionality, and stability of your Nexus 5.
gpu driver? hallott már róla vki? vélemények?
-
Srácok, BootUnlocker app, data wipe (és reboot) nélkül lehet vele a bootloadert unlockolni!

-
BeastMode
őstag
TWRP alatt a data backup egész pontosan mit takar?
Arra lennék kíváncsi, hogy ha pl. ROM-ot cserélek, akkor ha ezt restore-olom visszaállnak a programjaim? -
gabro0
őstag
válasz
Robbertho
üzenetére
Ez a 3 méter szűkíthető még tovább?
Nekem nyílt terepen, tiszta időben az ég felé tartva a telót ilyen 4-5 méter körül volt a pontosság (ezzel néztem). Egyszer a MM-ban megnéztem vásárlás előtt egy másik példányt, az fixen megmondta hol vagyok, nem volt ott a pontossági kör a Google Mapsben

-
Robbertho
aktív tag
Van GLONASS, akár 20 holddal tudja tartani a kapcsolatot, max. 3 m pontosságot is tud, stb., tehát tapasztalatból is tudom, de külföldi oldalaknál a specifikációban is megemlítik. Az itteni tesztben hibásan az van írva, hogy nincs.
-
válasz
Scooter74
üzenetére
Jobb, mint a Nexus 4, és úgy tűnik, hogy akkuidőben is jobb lesz.
Kb ezek azok a dolgok, melyek jobban tetszenek:
+ hátlap nem üveg, nem kell annyira vigyázni rá
+ nagyobb és szebb kijelző
+ jobb akkuidő
+ valamivel könnyebb
+ időtállóbb a jobb hw miatt
+ jobb kamera (bár ezt még nem próbáltam ki)Nem tetszik:
- hangminőség (jóval rosszabb a hangminőség telefonálás közben, mint az N4-en volt, remélem csak a vonallal volt valami probléma, még csak egyszer telefonáltam vele)
- nincs GLONASS (tényleg nincs?) -
brownus
veterán
-
válasz
Carasc0
üzenetére
Telenor Online-ban vettem, azóta ott már nincs, csak Telenor üzletben lehet venni.
2 év hivatalos gari van rá, nekem 96k-ba került (kaptam némi engedmény), és adtak hozzá 1 wireless töltőt is ajándékba (ez mindegyik N5-höz jár). Persze nyilvánvalóan alá kellett írnom 2 év hűséget, de nekem eleve náluk volt az előfizum, és mivel nem terveztem felmondani, ezért nem számított. Természetesen bontatlna, dobozos volt.
mod: természetesen a Telenoros is teljesen független, ráadásul semmilyen saját szoftvert nem mertek rátenni a készülékre
-
brownus
veterán
ha a kereső által nem csalatkoztam, akkor senki sem használ ilyet: Nexus 5 Case Ultra Thin Air
sajnos hazai boltok nem árulják ezt a spigen tokot, ehhez hasonló, átlátszó tokot tudnátok ajánlani?előre is kösz!!tárgytalan, találtam ebayen is eredetit...
-
Sziasztok!
Mit lehet tenni az ellen, hogy ha be akarom kapcsolni a kijelződ Mahdni rom esetén akkor mindig bekapcsoljon? Elemental kernellel néha nem szokott, Uber kernelnél meg most teljesen "befagyott" és csak mikor USB-re dugtam akkor kapcsolt be a kijelzője, a bekapcsoló gombbal nem akart.
-
szpali
addikt
Megérkezett a pár hete (2014-08-24) rendelt Qi töltőm.
(már pénteken itt volt, csak akkor nem tudtam átvenni, mert nálunk 2kor bezár az a szutyok posta)Műxik, kafa. Töltő fejjel és USB-vel is próbáltam. Alja-teteje gumírozott, így megdöntve sem csúszik le róla a telefon. Pirosan világít, ha áram alatt van, kéken amikor tölt. Kevés a hely a microUSB csatlakozó mellett, ezért nem minden kábele fér bele. A mogo G-hez kapott pl. befér, de a Lenovo P780-hoz kapott nem. A nexusé is belemegy.
-
twine
veterán
Lehet, hogy nálam volt valami gebasz, ami miatt abban az időszakban többet evett(r63)....

Minden esetre próbálom magam tartani ahhoz, hogy nem cserélgetem a kernelt...mert minek, ha egyszer úgy teszi a dolgát ahogy kell, és ahogy nekem jó...
Ezért váltottam annak idején olyan nehezen stockról...mert tudtam ha elkezdem, úgyis "b@sztatni" fogom meg frissítgetni,,holott tök felesleges (nekem)...Persze hogy ez történt,,,

Most viszont megelégeltem...!
A kijelző színek, és a mikrofon erősítés miatt jó nekem a franco a stock helyett...de itt vége is..."b@sztatni" már nem szeretem az eszközeimet,,,használni inkább
Új hozzászólás Aktív témák
A telefonhoz nem szervesen kapcsolódó témákat, észrevételeket a Nexus off topikban lehet kitárgyalni.
- Hyundai, Kia topik
- Bittorrent topik
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Okos Otthon / Smart Home
- Magisk
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A36 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi Redmi 15 5G 4/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Honor 90 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4237,100% Akksi
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3693
- LG 32GS95UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Dell Latitude 5320 - 13,3" touch, i5-1145G7, 16GB RAM, SSD, EU bill., jó akku, számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Szabad szoftver alapelvek nem igazán teljesülnek akkor.....

újat már nemigen fognak hozni a kernelek sztem.sebességbe is már inkább hanyatlanak ahogy olvasgatom a véleményeket.