Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Íme, a One UI 8
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsirfecske
addikt
pressy update hírek, aki várja.
-
klasszsrac
tag
válasz
DeathAdder #12389 üzenetére
Az immersive módot a power gomb hosszan nyomásával a power menüben kapcsolod. De ez az egész telefonra vonatkozik.
-
-
bigrock
addikt
Frissült a Mahdi, changelog alapján jó dolgokkal!
-
dogi01
aktív tag
Kiprobaltam munkatarsam S5-jét és megdöbbentem hogy mennyire gyors. Sokkal rezponzivabb mint a Nexus 5 Slimkat - el és 0,25-ös animációval. Ennek ellenére Nem kellene mert a menurendszer nagyon Kaki az S5-ön
érdekes, kíváncsi leszek mások véleményére :-D
-
arkone
aktív tag
Eddig dalvikon voltam, jó pár alkalmazás fent van. Ha ki szeretném próbálni art-ot, akkor ha valamelyik program nem működik art-on, akkor át sem teszi majd, vagy átteszi art-ra, de az a program nem fog működni?
Minden gyári.
-
DeathAdder
veterán
válasz
klasszsrac #12383 üzenetére
Nem app ragadt be, hanem reggel 8-tól 11-ig jelzett (világított) a kijelző ébresztéskor, de hangot nem adott
Újrahúzom a romot, és megpróbálom mégegyszer
A galériában hol tudom az immersive módot bekapcsolni?
Köszi
-
gabro0
őstag
válasz
radicspeter1 #12382 üzenetére
-
Lecs@
addikt
válasz
radicspeter1 #12386 üzenetére
Carbon is nagyon jó Rom. Slim az alap Kernele
De találni hozzá frankókat. Bármit fel tudsz rakni rá.
Bárki, bármilyen Kenelt tud használni. CM bázison Aospot, illetve fordítva is. Itt linkeltem hogyan.
-
radicspeter1
őstag
Slim rom röviden:
Felment, gyors volt de nyomott egy quick rebootot. Nem volt bocsánat neki! Felment a Carbon ősrégi és nekem mindig nagyon stabil romoját. Majd jelzek ha valami nem kóser vele.
Kis érdekesség! Slim rom után wipe(3)-ok után raktam a carbont mégis a slimes kernel maradt...
:? Hogy is van ez? -
noorbertt
őstag
En most tesztkent feltettem a gbox-ot es nem rossz viszont erezni eleg rendesen h nen arton vagyok. Majd kiderul nehany nap mulva mi lesz
-
klasszsrac
tag
válasz
DeathAdder #12363 üzenetére
A galériánál úgy tudod jobban eltüntetni a széleket, hogy bekapcsolod az immersive módot. Akkor alapból eltünteti a navigációs és az állapot sávot. Viszont mivel a képeid aránya alapból nem 16:9, így ha teljesen megjeleniti a kijelzőn, akkor ott mindig lesz egy sáv. Mivel a telefon 16:9 arányú. Ha immersive alatt bele nagyítasz, akkor eltünik alulról és felülről a sáv. De a kép szélei le lesznek vágva.
A merülésre nézted az akksi használatot? Nem ragadt be valamelyik program? Nekem a swype csinált ilyet. Egyszer gondolt egyet és folyamatosan pörgette a telót. És erről több fórumban is olvastam, szinte bármelyik verziójánál a programnak. Tudnak a fejlesztők is róla és mégis. Így hiába vettem meg, kénytelen vagyok mást használni, mert bármikor lemeritheti a készüléket
Nézd meg, hogy nem-e ragadt be valami.Hang problémával nem találkoztam idáig. Pedig elemental beta kerneleit is teszteltem.
Sajnos ART nem fog igazán mükődni itt. Sok a feature amit mindenfelől összelapátoltak a romba. Némelyik nem ART kompatibilis. Pl az active display funkció ezért nincs SlimRoms-ban. Mivel ART alatt nem mükődik. Én használtam SlimRoms-ot bekapcsolt ART alatt és most ezt. A különbség annyira minimális, hogy a több extra funkció bőven kárpotól
Nekem a téma választó hiányzott nagyon SlimRoms-ból. Mindig is valami színes témával dobtam fel a kinézetet. Így váltottam Mahdri-ra.
-
radicspeter1
őstag
A március 31-ei friss GPU drivereket felrakta már valaki köztetek?
-
dnelb
veterán
válasz
radicspeter1 #12375 üzenetére
ugy tudom itt nem fontos az efs backup. de javítsatok ki ha tévednék , mert én sose mentem le
-
( V )
veterán
válasz
radicspeter1 #12371 üzenetére
nem tapasztaltam semmi ilyet.
-
radicspeter1
őstag
EFS backup is megvagyon. Flashelhető formában is...felhőnben, kavicson...még a régi SGS-emnek is őrzöm az efs mentését
No Slim 4.2 weekly fennt egyenlőre eredeti kernelével.
Amúgy erre is rá lehet húzni a gyári 4.4.2-es kernelt? -
nbarnabas
tag
válasz
Jézusom
Ez tényleg elég hülyén néz ki. Megnéztem nálam is ilyen. Bár még életemben nem használtam androidon a gyári képnézegetőt. Nulladik naptól a QuickPic van fent mindegyiken. Ez (gondolom, ugyamúgy mint a többi normális app) rendesen jeleníti meg a képeket.
-
radicspeter1
őstag
Elementalra panaszkodtak xda-n egy páran hogy nincs hangja a telójuknak!!
O
-
Lecs@
addikt
Itt meg egy kis ínyencség : Mystery Rom V7.0 ( szakemberek : Hacker Rom Team ) . A téma , elvileg minden AOSP - ra jó, külön telepítendő ( nekem túl csicsás ) Amúgy V5 körül felraktam, elég jó. G2 irányába ment el ( Launcher, Lock stb ) ami nekem nem tetszik.
-
sir fg
aktív tag
válasz
tybsen #12356 üzenetére
Én az első pár hétben ART-on használtam, aztán az Xposed+Gravitybox miatt váltottam Dalvikra, de nem tűnt fel semmilyen különbség, már ami a sebességet meg az akkuidőt érinti. Az akkuidőt amúgy is nehéz lenne összehasonlítani, mivel akkor a GB miatt amúgy is voltak változások - pl. a Smart Radio használata.
-
lord.lakli
őstag
válasz
Ha dalvikon maradt, akkor van olyan progid, ami art alatt nem megy és ekkor marad dalvikon.
-
DeathAdder
veterán
válasz
klasszsrac #12347 üzenetére
Értem, köszi.
Az a legnagyobb problémám, hogy nekem marhára bejön a dupla koppintásos bekapcsolás
Ma le is akartam tesztelni, hogy éjjel mennyit merül, de valami nagyon keresztbe tett.Mahdi+elementalx 0.34 kombóval az általam már jól megszokott Alarm Clock Xtreme alkalmazás ma ébresztéskor semmilyen hangjelzést nem adott. A kijelző viszont végig világított várva a Snooze, vagy Dismiss parancsomra.
Szóval 11kor ébredtem és a telefonhoz nyúlva rendesen meleg volt, és 23%-on volt a töltöttségi szint (8óta világíthatott)
Beállítottam még egyszer, de most csak néhány perccel előre az ébresztőt, de hangot most sem adott, pedig szépen be van állítva minden.A futtatási környezet Dalvikon van. Hiába megyek ART-ra, és indul újra a telefon, akkor is Dalvikon marad
Lehet este újrahúzom a romot, mert valami nem okésAmi a galéria dolgot illeti, erre gondoltam alul illetve felül, ezt nem lehet valahogyan kitolni?
(#12351) bigrock - Beállítások -> Egyéb... -> Képernyő zár -> Zárképernyő értesítések -> Zseb mód (pipa)
-
Lecs@
addikt
Nagyon várom
-
Yager01
senior tag
sziasztok.
valakit érdekel esetleg egy gyárilag független hivatalos garis Nexus 5? §4.11 -ei vásárlás. Zsír új. Írjatok Privátot. Csere is érdekel. -
( V )
veterán
-
Jadro
veterán
válasz
tybsen #12350 üzenetére
Szerintem nem hoz annyi gyorsulást, ami kompenzálná az esetleges app inkompatibilitásokat. Mondjuk ezt még S3 alatt próbáltam CM romnál. Azon a készüléken a CM dalvik alatt is elég gyors volt, ami érezhetően nem gyorsult art-ra váltásnál. Cserébe lett pár appom, ami nem működött emiatt.
-
bigrock
addikt
válasz
DeathAdder #12344 üzenetére
Ezt a pocket mode-ot hogyan lehet bekapcsolni Magdi alatt? Sehol sem találom...
Köszi! -
tybsen
addikt
ART es dalvik kozott gyari rommal amugy van erezheto kulonbseg? En amiket korabban olvastam amikor megjelent az N5 (azota nem kovettem ezt a temat), az az volt, hogy nincs szamottevo elteres, max. placebo, hogy ART alatt gyorsabb vagy jobbak az animaciok, jobb az akkuido. Mi az aktualis allas ezzel kapcsolatban?
-
Kari1
aktív tag
Akinek van Nillkin magic disk töltője az meg tudná mondani hogy ha rajta van a telefon akkor a ledek folyamatosan világítanak vagy egy idő után elalszanak?
-
klasszsrac
tag
válasz
DeathAdder #12344 üzenetére
A zseb mód annyira nem vészes akksi szempontjából. Inkább szokni kell, hogy ne nyomj automatikusan a bekapcsoló gombra, mert akkor pont kapcsolod
Ez csak a fény szenzort használja. Míg a dupla kattintásos bekapcsolás jóval több energiába kerül. Még n4-n próbáltam, ott 2%/óra simán volt. Ez a zseb mód szinte semmit.
A galériában csak nyomj a képre megegyszer és teljes képernyős lesz.
-
DeathAdder
veterán
Mahdinál ez a zseb mód mennyire akkuzabáló?
Lehet a dupla koppintásos ébresztéssel együtt epic lesz a végeredményGalériában fényképek nézésekor nem lehet valahogy eltüntetni a status bar és navigációs sáv sorát? Vagy legalább az előbbit?
Azt hittem custom romnál ez alapból meg van oldva. -
maggi1886076
addikt
Slimkat mellé milyen kernel ajánlott? Ami akku kímélő.
-
csaby9
tag
válasz
DeathAdder #12331 üzenetére
A pontos okát nem tudom, valószinüleg nem kompatibilis art-al ezért telepítéskor azt írta "a program nincs telepítve" és ezek után hiába álltam vissza dalvic-ra már akkor sem tudtam telepíteni, viszont ha dalvic-on telepítem akkor fut rendesen art-on is. Ez csak annál az egy programnál fordult elő azokból amit használok, de ki tudja mennyi ilyen van.
-
klasszsrac
tag
válasz
DeathAdder #12331 üzenetére
Én az ElementalX 0.36-t használom hozzá.
Ez tényleg ízlés kérdése ki mit tesz alá. Nekem ezzel teljesen bevált.
Ha van valami észre vétel a rommal kapcsolatban, nyugodtan szóljatok -
horvathkrisz
addikt
Most akkor az r45-ben mi lett kijavitva?
-
DeathAdder
veterán
válasz
csaby9 #12324 üzenetére
Értem, köszi
"Egyetlen dolgot tudok ajánlani, mégpedig, mielőtt átváltasz art-ra telepíts fel minden programot."
Ezt azért nem értem, mert ugye, ha ART-on van, akkor a programok telepítése közben készül belőlük futtatható állomány, ezzel nő az alkalmazás mérete és telepítési idő is, viszont talán gyorsabban nyílnak meg a programok.
Dalvikon pedig simán az alkalmazás futtatása közben íródik át feldolgozható fájlra (ezért nyílnak meg lassabban elméletileg, mint ART-on) vagy én értelmezem rosszul a dolgotklasszsrac -
Lehet ezt tolom fel most Slim helyett
Kernel csere ajánlott?
-
csaby9
tag
válasz
klasszsrac #12329 üzenetére
KÖSZÖNJÜK
-
klasszsrac
tag
Neki álltam a Mahdi fordításának. A Beállitások legtöbbje kész van. Pár apróság hiányzik még. Később meg lesz a többi alkalmazás (pl OmniSwitch, OtaCenter) is.
Innen szedhető : Mahdi by klasszsrac -
csaby9
tag
válasz
DeathAdder #12322 üzenetére
Igen megy simán. Egyetlen dolgot tudok ajánlani, mégpedig, mielőtt átváltasz art-ra telepíts fel minden programot. Ugyanis jártam úgy, hogy art-on nem lehetett feltelepíteni pl: kedvenc 3 betüs navit viszont ha még dalvic-on felrakod akkor megy art-on is.
diodd: én használtam mahdit talán még gyorsabb mint slim stabil nagyon jó rom az is.
-
diodd
tag
Nekem valamiért nem jó a slimkat, mikro laggok vannak a menüben. A legutolsó stabil volt fent saját kernelével. Most kipróbáltam a carbont. valaku használ mahdit? Mi a vélemény róla?
-
2o1i
senior tag
válasz
horvathkrisz #12317 üzenetére
"mediamarktban probaltam ki, egy hetre ra ment a haztol az s4..."
-
csaby9
tag
válasz
dozsabalint #12318 üzenetére
Igen elhiszem, és mint mondtam az akku, az nem is lehet vita tárgya, mert függ az appoktól, a használat módjától stb. Nem is vitatkozni akartam csak leírtam, mit tapasztaltam.
-
horvathkrisz
addikt
válasz
DeathAdder #12311 üzenetére
Grat a telefonhoz! (Olvastam a hsz-eket)
Egyebkent baratnom, ocsem es en is S4-rol valtottunk, azota mindenki N5-fan.
Ja, es velem is ugyan ugy tortent, mediamarktban probaltam ki, egy hetre ra ment a haztol az s4... -
csaby9
tag
válasz
dozsabalint #12305 üzenetére
Nem tudom te mit és hogy próbáltad de pl: slim az verhetetlen szinte mindenben. Megy art-on is az meg, hogy kinél, hogy eszi az aksit az relatíve, attol is függ milyen appokat használ. Pár napja véletlen töröltem mindent a telórol, ezért előröl kezdtem mindent gyári rendszer felrakásával, gondoltam pár napig használom így, nem volt kedvem romolgatni, egy éjszaka 17%-ot merült úgy hogy egy programot sem raktam rá csak a gyári dolgok voltak. Gondoltam majd beáll, felraktam xposed+modulok, elkezdtem állogatni, ráment pár óra mire mindent beállítottam (ez slim romban kb 10perc) a led világítást pl sehogy nem sikerült úgy beállítanom ahogy nekem megfelel. Második nap este fullra töltve reggelre 87%-on állt, ugye picit javult de ez akkor is nagyon sok. Arrol nem is beszélve, hogy nem egy program pl: chrom egyszerüen nem akar asztali web nézetben működni nekem pedig a mobil nézen egyszerüen nem felel meg.Tovább nem próbálkoztam ment vissza slim. Kernel csere nélkül éjjel max 3%-ot merül és ami fontos soha nem omlott össze, nem akad, gyorsabb mint a gyári, és itt nem a program nyitásról van szó hanem mondjuk weblap megnyitás. Persze sokminden izlés dolga is de az azért kijelenteni, hogy a gyári rendszer gyorsabb, és jobban bánik az akkuval az erős túlzás.
-
mumus10
csendes tag
Sziasztok!
Ha minden igaz jövőhéten megérkezik a Nexusom
. Én a német MM-ből hozatom. Ezzel kapcsolatban csak annyit, hogy az ottani ár 365 Euró, tehát nem 395 mint az összefoglalóban lévő táblázatban. Úgyhogy aki eddig emiatt nem akarta megvenni, annak hajrá, most kb egy 10est spórolhat
.
-
dnelb
veterán
válasz
dozsabalint #12309 üzenetére
Franco mint a fentiekből is látszik, eléggé kiforratlan, nekem az nem opció egy telefonnál, hogy néha-néha behal az egész, mikor szükségem lenne rá. Meglehet másnak ez is megfelelő, nekem nem
->r36. Azért mert most az utolsó pár kernel rosszabb lett, még egyáltalán nem kiforratlan..Custom romoknál pedig eléggé gyakran találkozok mikrolaggokkal, ezeken felül, hol ez, hol az hal be rajtuk és szívja az akksit
Használj Cataclysmot, ott nincs ilyen, a beragadás meg nem rom/kernel függvénye, ha beleolvasol nexus4 topikba full szűz rendszeren is elég gyakori .. CM aláírom hogy kritikán aluli, amit nem értek mert n4en meg nekem nagyon jó volt . Viszont a stock + gb sebességben már bántóan lassú az ART után, nem vagyok képes együtt élni vele (szerencsére nem is kell..). Főleg görgetéseknél tud keményen beakadni dalvik alatt, twitter, hírolvasók meg ilyenek + a multitask váltás meg a kilépés home-ra is lassabb vagy 2 fokozattal. -
dozsabalint
senior tag
Igen, egyébként a 0.34-es elementalx tényleg a legjobb (0.35, 0.36 viszont nem sikerült éppen jól). De speciel energiatakarékosság szempontjából nem sok (talán semmi) van közte és a stock kernel között. Márpedig nekem, ha már kernelt váltok ez a legfontosabb szempont.
Semmi bajom nincs az akksival a stock rendszer alatt. Ellenben custom romoknál/kerneleknél annál több probléma akad.Lesz ez még jobb is, szerintem nyárra már sokkal kiforrottabbak lesznek a custom romok, kernelek.
-
TOZ
addikt
Nekem akku kímélő combo kell. A stock semmi volt rosszabb, vagy jobb ebből a szempontból, mint a Slimkat Francoval.
-
DeathAdder
veterán
válasz
radicspeter1 #12284 üzenetére
Hát ja, végül a Whugfresh-el tudtam csak feltenni a custom recovery-t, úgy hogy ne legyen aztán bootlop.
Mondjuk ezt nem értem(#12286) ( V ) - köszi, így már minden teljes
------
Én sem tettem még fel custom romot, egyelőre a stock+GB -t tanulmányozom, aztán néhány nap után rálesek, hogy valóban olyan laggolós szar-e az a custom
-
( V )
veterán
válasz
radicspeter1 #12306 üzenetére
ajánlott - Murphy nem alszik
használd az appot ami az összefoglalóban van.
(#12309) dozsabalint
nálam a SlimKat + ElementalX 0.34 eddig hibátlan, nincs semmilyen akadás, stabil és semmi nem akadt vagy fagyott meg eddig rajta. akksi-t tényleg eszi, de ha az embert ez zavarja akkor szerintem inkább G2-t vagy Note 2/3-at vegyen. a franco-val viszont sok nyűgöm volt. -
dozsabalint
senior tag
Nézd. Sok mindent kipróbáltam, SlimKat + ElementalX volt az utolsó párosítás. Franco mint a fentiekből is látszik, eléggé kiforratlan, nekem az nem opció egy telefonnál, hogy néha-néha behal az egész, mikor szükségem lenne rá. Meglehet másnak ez is megfelelő, nekem nem.
ElementalX még egész jó, de abból sem a legutolsó a legjobb. Sőt, az utolsó kettő kifejezetten rosszul sikerült.
Custom romoknál pedig eléggé gyakran találkozok mikrolaggokkal, ezeken felül, hol ez, hol az hal be rajtuk és szívja az akksit, mint a fene (Carbon,PA,SlimKat,Mahdi). Tény, hogyha éppen semmi nem hal be rajta, akkor többet tud spórolni, mint a gyári szoftver, de ha beakad valami (jellemzően valamelyik google app, ami stockon tökéletesen teljesít), akkor meg 6-10 óra alatt leszívja a 100%-os akksit.A régi nagy kedvencem, a CM pedig teljesen kritikán aluli. ART-ról ne is álmodozzunk nála, de dalviknál is érdekesen működnek dolgok alatta. Itt fokozottan fennáll az állandó laggolás.
Tehát végeredményben: Stock + Dalvik + GravityBox vagy Stock ART-tal. Kinek mire van szüksége.
Persze igazából mire számítottam? Bármelyik külföldi fórumban megnézi az ember, mindenhol a Stock + GB az abszolút ajánlott. -
maggi1886076
addikt
Feldobtam a slimkat romot. MOst vmiért nem akarja a gép felismerni a telót. Eszközkezelőbből is töröltem, újra raktam a drivereket, de semmi.nexus root toolkit felismeri.de másolni nem tudok rá.mi lehet a gáz?
-
dnelb
veterán
válasz
dozsabalint #12305 üzenetére
Ez az egész hsz egy nagy hülyeség. Nincs olyan sora amibe ne lehetne belekötni.
-
dozsabalint
senior tag
Mondjuk alapvetően eléggé kiforratlanok még Nexus 5-re a custom romok/kernelek. Egyikről sem tudom elmondani, hogy úgy mindent összevetve többet ad, mint a gyári szoftver. Talán majd fél év múlva.
Ráadásul pont a napokban álltam vissza úgy 1 hónap után stock rendszerre (ART-ra), és meg kell mondjam, hogy energiatakarékosság szempontájól még mindig ez a legjobb. Arról nem is beszélve, hogy stabilabb, sokkal gyorsabb, és smoothabb.
-
Lecs@
addikt
Nem hiszem el, hogy minek erőltetni a Franco Kernelt, amikor másik 6-8 nagyon jó Kernel van, ha nem több. Mi miatt ? Mit ad, amit másik nem ? Gamma Controlt ? De, azt is támogatja sok ! Akkor mit ? Egész naposak, a Francoval lévő problémák, és kitárgyalásuk. tuti nagy szakember, de még mindig nem találta el a stabil kiadást ! Vagyis volt, de próbálta még még még....
-
Endless
aktív tag
Franco r37 van fent, powerampon hallgatom a zenét de ilyen furcsa hangokat ad ki néha. Melyiknél van javítva ez vagy melyik verziónál nem csinálja?
-
tankraid
aktív tag
Melyik az a töltő amelyik a leggyorsabban tölti a telefont és nem csillagászati az ára?
és az aksit se öli meg....(ebay vagy bármi szóba jöhet)
(biztos volt róla már szó de sajnos sokat dolgozok és nem tudom mindig olvasgatni a topic-ot meg visszaolvasgatni sem)
Válaszokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A legújabb Android referenciamodellt idén is az LG gyártja, a specifikáció alapján egy igazi csúcsgépről van szó: Full HD kijelző, LTE és Snapdragon 800 került bele.
A telefonhoz nem szervesen kapcsolódó témákat, észrevételeket a Nexus off topikban lehet kitárgyalni.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Robot fűnyírók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Politika
- Gumi és felni topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Hobby rádiós topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Íme a STAR WARS Zero Company első előzetese
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Xiaomi Poco M6 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest