Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Hyena

senior tag

Most, hogy sikeresen befejeztem a frissitest nehany tanacs es eszrevetel az utanam/utanunk probalkozoknak es egyben koszonet azoknak akik segitettek. (pl Teewine)

Kiindulasi alapnak mindenki toltse a Teewine altal linkelt file-okat , lasd alabb:

Rendszerfrissítés 18261-re:

ivsu.binaries.ford.com/swparts/JR3T-14G381-AN_134190.tar.gz
    ivsu.binaries.ford.com/swparts/JR3T-14G391-AD_73876.tar.gz
    ivsu.binaries.ford.com/swparts/JR3T-14G423-AA_72211.tar.gz

Térkép F8-ra:

ivsu.binaries.ford.com/swparts/JR3T-14G421-BD_1545317091000.TAR.GZ
    ivsu.binaries.ford.com/swparts/JR3T-14G422-BD.TAR.GZ
    ivsu.binaries.ford.com/swparts/JR3T-14G424-BD_1545150120000.TAR.GZ

Gracenotes (1.1.1.1127):

ivsu.binaries.ford.com/swparts/JR3T-14G423-AA_72211.tar.gz

Ezen kivul le kell meg tolteni az alabbi linkekrol a fileokat, ezekben van az instukcio az adathordozon szukseges struktura letrehozasahoz , autoinstall...

Azert van 3 mert az elso a rendszerfrissiteshez kell , a 2. a terkepekhez es navigacios hanghoz, a 3. pedig a gracenotes.

https://www.mycloud.ch/s/S002B6261DC8D192D4C3641E0C19257D5EA9774A0D0

https://www.mycloud.ch/s/S00FBB62F17C484EF27932F3ED3012DFC5458C03541

https://www.mycloud.ch/s/S00CF4F7565424CD73B0E99C7A1722C1E51B0EEEB62

Ha ez mind megvan akkor szukseg lesz valami alkalmas pendrivere vagy mobil vincseszterre. (vagy tobbre ha ugy kenyelmesebb)
    A fejegyseg eleg haklis erre igyhat a valasztott drive-ot erdemes meg a telepito file-ok ramasolasa elott letesztelni mondjuk ugy, hogy masolsz ra nehany mp3at es ha a fejegyseg latja a pendrivet , lejatsza rola a zeneket akkor jo.
    Ha nem latja , peldaul meg sem jelenik a source resznel akkor masikat kell valasztani. (en 2db 32 gigas egyebkent jol mukodo markas pendrivevel is igy jartam)

A rendszer telepitesere akar egy 8 gigas pendrive is elegendo. (az egyszeruseg kedveert ezt is ntfs-re formaztam , de mert nincsen rajta nagy meretu file igy feltehetoleg akar fat32 is lehetett volna...)

A navigacios terkepek es hang mar egy minimum 32 gigas egyseget igenyel ntfsre formazva. (2 jokora file is van rajta)

A gracenotes telepites a fentiekhez kepest csekely meretu akar 2 gigan is elfer ha van meg valakinek olyan kis pendriveje.

Eloszor mindenkeppen fel kell tenni a 18261-es rendszer updatet a tobbi csak utana johet.
    Az update lemezt az infotainmentbe behelyezve, eloszor meg kell jelenni egy feliratnak miszerint azt felismerte majd minden esetben "hamarosan" egy a bal felso sorban lathato updating system software felirat lathato. (a lemez sebessegetol fuggoen azert par percig eltarthat ez)
    A rendszer telepites kb 10-15 perc alatt megvan, amirol egy uzenet formajaban ertesitest kapunk, majd ujra kell inditani a fejegyseget peldaul ugy , hogy auto leallit, kiszall, lezar, par perc varakozas es autot elindit...

A terkep telepites mar joval hosszabb procedura amely 2 reszbol all. Eloszor a navigacios terkepek telepulnek meghajto sebessegtol fuggoen 30-60 perc, majd miutan a keszulek ujraindult folytatodik a navigacios hangokkal ami kb 40 perc.

Egy masik hozzaszolasomban keszitettem fotot arrol , hogy kezdodik a procedura "software update detected..." itt felhasznaloi beavatkozas szukseges nem ugy mint a rendszer updatenal , azaz ra kell klikkelni a next feliratra.

A software update detected felirat megjelenese a lemez usbre dugasa utan meg 1 percet sem vett igenybe.

Ennek a resznek a folytatasa az infotainmenten megjeleno installation in progress felirattal kezdodik ekkor mar a navigacios hangok telepulnek. (kb 40 perc ahogy mondtam, de drive fuggo)

Ha ez is megvan , akkor lehet megint ujrainditani a fejegyseget es johet a gracenotes telepites ami mar csak kb 5 perc es hasonloan tortenik mint a rendszer update.

Ha valaki nagyon frappansan akar eljarni akkor celszeru 3db kulon telepito lemezt hasznalni mondjuk 3 arra alkalmas pendrive kepeben.
    Igy nem kell mindig az egyes procedurak utan ujabb fileket masolgatni stb ...
    Legpraktikusabb megoldas az lehet ha amugy is tervben van valami hosszabb ut ami eltart vagy 2 oraig.
    Viszed magaddal a 3 db elore elkeszitett telepitolemezt es utkozben szukseg szerint cserelgetve megoldod a telepitest :) .

En egy 16 gigas pendrivevel telepitettem a rendszert, egy 500 gigas mobil vincseszterrel a terkepeket es a hangot es egy 16 gigas pendrivel a gracenotest.

Pendrivevel telepitve a terkepeket es hangot akar hosszabb ideig is tarthat a dolog mivel a merevlemeznek tobb cache memoriaja van, de persze vannak nagyon gyors pendrivek is...

Remelem a leiras eleg kozerthetore sikerult, de annak aki ezek utan is fel tole inkabb azt tanacsolnam ne kezdjen neki, vagy kerjen segitseget valami helyi ismerostol aki megcsinalja helyette.

A rendszer telepitssel kapcsolatban azt vettem eszre (eddig) , hogy eltunt az infotainmentbol a beallitasokbol a media menupont (ebben volt pl manualis grancenote update), helyette egy radio menu van mindenfele mas beallitasokkal.
    Ahogy en latom nem veletlen , hogy a grancenotest leszedi a frissites valoszinuleg azert is mivel kell a hely, masfelol talan azert is mert immar az erre utalo menu sincs meg es azert is mivel a gracenotes amugy is csak a behelyezett cd lemezek informacioit biztositja es ki hasznal meg manapsag cdt....
    En pl osszesen 1x tettem be cdt a meghajtoba , hogy kiprobaljam az elmult 2 ev alatt.

Huhh kicsit hosszu lett :)

Új hozzászólás Aktív témák