Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• premete

veterán

válasz King Unique #424 üzenetére

Jó, hát a jobb felső sarok esetén a charm bárt le lehet tiltani, de azt, hogy a 8.1.1 esetén legyen mobilnet, az már meghaladja a képességeimet (nem kell a jópofi, hogy használjak lant, wlan mert egyik sem elérhető ott, ahol vagyok)
    Szóval, sierra 42 mbites modem van a gépben, amit a w811 felismer, telepít valami generic hsupa drivert, amivel még a "mobile broadband" sem kapcsolható be, gyári drivert nem engedi rátenni, mert szerinte a legjobb driver fenn van, már a driverstore-ból is eltávolítottam az ms-os oeminf-eket, de mégis csak ezt szedi elő valahonnan. Szerencsére az előző modemet nem ismeri fel a windows, arra rá a gyári driver, és azzal hibátlan, bár az csak 21 mbites. :)

törölt tag

válasz King Unique #407 üzenetére

Külön mindenképpen lesz, csak az a kérdés, hogy asztali verzióban végül hogy oldják meg :)

törölt tag

válasz King Unique #374 üzenetére

Pingvinestől megkaptad Te is :DDD

De másik topicban is ugyanebben a mederben folyik a vita. Mindegy, hogy Windows 9, vagy Internet Explorer lenne az alanya a topic címének, a vége úgyis az, hogy megy a Microsoft fikázása :(

törölt tag

válasz King Unique #374 üzenetére

„teljesen más példa okán lett megemlítve”
    Te a vágyálmaidból építesz légvárakat, én meg szembesítelek a rideg tényekkel. Ezeket pedig semmi nem mutatja jobban, mint a statisztika.
    Hogy a Linux alacsony részesedésével példálózol, az meg végképp azt mutatja, hogy pont semmi érved nincs, csak hisztis kis dedósként tombolsz, mert már nem tudsz mást. Erőteljesen dolgozik a kognitív disszonancia. Nem baj, talán feldolgozod.

• szabonagyur

félisten

válasz King Unique #388 üzenetére

Szerintem hagyd a fenébe az egész veszekedést, úgysem lehet meggyőzni az embereket ha nem akarják. Majd megjön a Win9, olyan lesz amilyen lesz és lehet azt szidni, mert valakinek úgysem lesz jó.

Win7 kezdeti éveiben sem lehetett rengeteg embert lebeszélni az XP-ről, de nagy lassan csak átálltak.
    Ha a Win9 től hybrid lesz akkor lesz még a Win8-nak felhasználói tábora.

• attila9988

őstag

válasz King Unique #378 üzenetére

Arról szerintem szó van, h szar a W8, v neked a "nem tetszik felület" egyenlő azzal, talán nem tudod használni...?

Egyáltalán nem rólam van szó, de azért ügyes érvelési technika.. Már írtam korábban is, hogy nem miattam bukott meg a winnyóc, de azért kösz hogy ilyen sokat gondolsz a nemzetközi IT piacra gyakorolt befolyásommal kapcsolatban....
    Na jó... beismerem.... én szóltam mindenkinek hogy ne akarjon winnyócat használni.. :U

Mondhatnám, h nekem nem tetszik a Win7 Start gombja, mert jobban néz ki a 8-ban lévő, de attól még nem szar a 7-es.

És...... tádádádámmmm..... nem is ezt írtam.. :)

3rd party prgram csak egyéni szája íze szerinti formálásra való benne, de attól még használható, nem? Viszont, ha ott a lehetőség és nem él vele vki, az tényleg már az ő baja... :D

Javíts ki ha tévednék, de most egy termékről, a windows 8 -ról beszélgetünk.... nem pedig "windows 8 + tetszőleges 3rd party programok" -ról......

Ennyi erővel nincs a Win7-ben beépített PDF olvasó, ha épp a user nem tudja, h Adobe Acrobat Reader, Sumatra PDF stb. a neve és nem akar google-zni se, akkor nem tesz fel semmit és ott marad a letöltött fájlokkal megnyitási lehetőség nélkül...? Akkor kinek a hibája, ki a hülye?

Neked halvány fogalmad sincs arról hogy itt most miről van szó..... olvasd vissza az utolsó 3 - 4 hozzászólásomat, mondjuk kétszer, és értelmezd.... :K

• Dtomka

veterán

válasz King Unique #380 üzenetére

"Akkor W8-ra egy Start menü vajon mért nem tud"Mert az emberek szán@lm@s@k?! :)
    A win9 ben kíváncsi leszek, mi lesz a legnagyobb probléma...nem fogja támogatni a több éves vga a DX12-t?Erről is majd az MS tehet. :U

• Dtomka

veterán

válasz King Unique #378 üzenetére

"nincs a Win7-ben beépített PDF olvasó"
    Sőt még virtuális meghatókat sem tud önmagában kezelni. A win 8/8.1 tud :
    A Windows 8 az ISO és a VHD fájlokat is natív módon kezeli
    Tehát 1 programmal (pl daemon tools) kevesebbet kell külön feltelepíteni.
    +1, nem is +2 a win 8 javára :)

(#376) attila9988
    "csak a microsoft, és a hozzád hasonló fanboy -ok szerint nem...."
    Amiatt fanboy valaki, mert értékeli a + dolgokat?

• attila9988

őstag

válasz King Unique #375 üzenetére

Nekik ott van a lehetőség, de ha leszarja és nem él vele, az az ő baja.

Szóval akkor azt akarod mondani, hogy nem baj ha szar a winnyóc, mert 3rd party -val megpakolva akár jó is lehetne, és akkor megint mindenki hülye, aki nem ezt teszi, de a microsoft azért marha jól kitalálta.. :DD
    Ez most komoly?

Cégegnél meg a dolgozó nyafogását szarják le ilyen téren....elé van téve, azt kell szeretni, használni, aztán kész

Itt meg szar a winnyóc, de nem baj, mert a dolgozó nyafogása is le van szarva.....

Összefoglalva... szar a winnyóc, de a microsoft akkor sem hibázott, és mindenki hülye, akinek nem tetszik... az egyik dógozzon, és ne nyafogjon, a másik meg tanulja meg hogy kell átskinezni, meg szerezzen kisebb nagyobb 3rd party megoldásokat, aztán csak jó lesz.... amúgy is rohadjon meg a hülyéje.... faszér nem tanult eleget, és nem fogja fel a microsoft vízióját, ami mindenki szerint szar, csak a microsoft, és a hozzád hasonló fanboy -ok szerint nem.....

:C

Ezt a skizofrén dolgot, meg nem tudom hogy érted, de ne akard már erővel bemagyarázni, h használhatatlan lenne, mert ugyanazokat a dolgokat ebben is meg tudod csinálni.

Igen... botkormánnyal is lehet autót vezetni, csak kurva kényelmetlen... ezért szokták kormánnyal.

• attila9988

őstag

válasz King Unique #301 üzenetére

És szerinted Win7 tudását is hányan használják ki, akkor ennyi erővel mért nem használ mki Win98-cat??

Nézd meg mire reagáltam amikor ezt írtam, és megérted hogy miért írtam...

Csempe így, csempe úgy, de használni lehet, illetve ott az asztal, ergo maga a rendszer tökéletesen alkalmas a mindennapi használatra. Az, hogy vkinek nem tetszik, egy dolog, skinezze át, ha akarja, v akkor maradjon az előzőnél (ha teheti).

Mert az úgy megy ám, hogy az ember mindenféle céges gépeken össze vissza skinezget, meg telepít 3rd party cuccokat, hogy használhatóvá faragja a windows -t.... hát marhára nem így megy ám. Ha meg ezt javaslod, akkor gyakorlatilag elismered hogy a windows 8 -al komoly gondok vannak.

Ha nem lennének, akkor nem lenne ennyire negatív a fogadtatása mindenkinek, aki átlag felhasználó, és nincs a nyelve az ms seggébe.... Leülsz, használod... rájössz, hogy skizofrén, furcsa kezelőszervekkel telepakolt rendszer, amit egyszerűen kényelmetlen használni. És ezt nem én mondom, hanem a piac... Szélmalom harcot folytattok. Olyat, amit már az ms sem vállal be.

törölt tag

válasz King Unique #354 üzenetére

Amúgy vicces, hogy a Win8 egyik valódi másságát, a szoros felhős integrációt véletlenül sem említetted meg. Ennek vajon mi lehet az oka? Talán mert csak az az újdonság, hogy alapból van, és nem kell külön megcsinálni, ahogy a Win7-ben? Így valójában ez sem világrengető? No, nagyjából a többi is ilyen egy átlagjúzernek.

törölt tag

válasz King Unique #354 üzenetére

A Win7 a Vista-hoz képest tényleg alig változott, csakhogy a Vista-t ugyanúgy kihagyták az emberek, mint a 8-at. Így az XP-hez képest kell nézni.

„de aki parancsikont nem tud készíteni”
    De minek? Egyrészt a legtöbb program a telepítés során készít parancsikont, némelyik többet is, és meg is kérdezi erről a véleményedet, másrészt amiatt rinyáltok, hogy minek a Start menü, ahova ugyebár tipikusan bekerülnek az amúgy szerintetek nem is kellő indítóikonok, hisz’ gyorsindítóval indítható minden.

„Na, erre varjál...”
    Leírtam: Win7 market share 51,22%; Win8/8.1 12,48%, és a Win7 részesedése gyorsabban nő mint lassan két évvel a kijövetele után a Win8 verzióké. Na erre varrjál...

„Én soroltam pozitívumokat, ami miatt érdemes lehet egyes usereknek”
    Miért sorolnék? A helyzet mutatja, hogy egyes userek váltottak. Valószínűleg sokkal többen, mint amennyinek szüksége lett volna rá. Ezek az általad felsorolt „pozitívumok” láthatóan nem érik el azt a szintet, ami motiválná a usereket egy olyan rendszer leváltására, ami 2020-ig támogatott. Légvárakkal hadakozol. Saját magadnak magyarázd meg, hogy neked tényleg kellett-e váltani, vagy csak racionalizálod a tök felesleges (amúgy nem nagy) pénzkidobást!

„Gimpet, Photoshopot is ugye szerinted ... nem tudják használni”
    Össze-vissza vagdalkozol (tudod, légvár, ahol soha semmit nem fogsz eltalálni, legfeljebb magadat). Nyilván a teljes felhasználói tábor nem ugyanazon részhalmazára igaz, hogy PS-sel nyomul, de ugyanakkor nem tud parancsikont csinálni.

„ezért kár ekézni az egész rendszert”
    Komolyan kérdezed? Éppen azt írta le, hogy nem az egész rendszert ekézi, csak a fanatikusoknak ez így szűrődik le, erre te leírod a fenti mondatot? Öcsém!

„a kezdeti problémák (pl.metrós vs asztali alkalmazás hozzárendelés)”
    Akkor sem, és most sem látod az igazi problémát. Csak amiatt kénytelen vagy minden egyes fájltípussal eljátszani egy ilyen kis társítást, mert a skizofrén rendszert rád erőltették. És még kéred, hogy soroljam az ellenérveket?

„8.1 U1-ben már mot is előhúzható alulról a tálca modern app futásakor is”
    Másfél évvel a 8 kijötte után. :C

• bzoley

veterán

válasz King Unique #356 üzenetére

Idéznéd, hol ekéztem az egész rendszert?
    Amúgy rossz irányból közelíted a dolgot. Egy régebbi rendszerhez hasonlítod az újat. Ha az újban valami nem néz ki jól, az nem azért van, mert az előzőben jobban nézett ki, hanem egyszerűen azért, mert nem néz ki jól. A haladás nem arról szól, hogy mindig másképp néz ki valami. Persze nézhet ki másképp, de a lényeg, hogy előre mutasson. Ha úgy érzed, hogy az új valahol visszalépés, akkor az nem sikerült olyan jól. És ha emellé még egy erőszakos magatartás is párosul, nem szabad csodálkozni, ha erős kritikák születnek. Ettől függetlenül a W8 már 48 frissítésen átesett, hatszor átnevezték, és még mindig ott tart, ugyan keljek fel a kanapéról, koppintsak a 140centis tévé sarkára, ha akarok valamit. Annyira rágörcsöltek erre a tévedés tapizós dologra, hogy azt nem képes felismerni, az os, hogy a tévén nincs mit tapicskolni.
    Társítás minden rendszerben működött, és szerencsére az ACDsee 3 még mindig prímán működik:)

• premete

veterán

válasz King Unique #356 üzenetére

Igazad van, elképzelem hány embernek van wwan, dvb-t, SC napi használatban, mellette CA, szoftveres és hardveres tokenek, certifikátok. Viszont ha egy linux dvd-re ráfér minden driver, beleértve a kde/gnome/xfce/lxde stb. felületeket, akkor egy windows dvd-re miért nem férnek rá?
    Mert a Microsoft is tudna olyan telepítőt, ahol megkérdezné, hogy érintőképernyős, vagy nem, automata, vagy expert telepítés.
    Nekem olyan felület tetszene, amilyen a windows 7 volt, startmenüvel és taskbarral, plusz a csempék lennének a háttérkép helyén; csempe alkalmazáskor is maradna a start és a taskbar, ahogy w7 alatti program futtatáskor is volt.
    Így nekem kényelmetlen, ráadásul ha a jobb felső "x"-re mennék, vagy az jön egérrel, vagy a charm bár. Plusz engedje a drivereket komplett eltávolítani, ne mondja, hogy a legjobb driver van telepítve például a wwanhoz, amivel se net, se gps nem működik.
    Ahogy pl. ubuntu esetén a unity, bal "X" is eltávolítható, szerintem a windowsban is lehetnének ilyen figurák, mindjárt nem lenne "szar a csempe" figura sem (nekem a unity sem jött be).

• bzoley

veterán

válasz King Unique #348 üzenetére

Sosem állítottam, hogy rossz a rendszer, nagyon is jó. A design nem tetszik, valamint a ránk eröltetett, teljességgel haszontalan csempék.(nem győzöm hangsúlyozni a gyengébbek kedvéért: számomra haszontalan). Anno részleteztem a miértjét. Ha ezeket a negatívumokat nem vesszük figyelembe, akkor érdemesebb a Win8-at használni. Az említett negatívumoktól két lépésben meg lehet szabadulni, így normálisan használható a rendszer. Persze azért van némi hátránya, mint általában az újabb os-ekkel általában, a támogatás. Szerencsére ez minimális, de azért előfordul, hogy egy-egy szotver nem működik úgy, mint Win7-en, de hát ez nem feltétlenül a rendszer sara.
    Mint említettem, nekem csak az nem tetszik, hogy időnként előbukkan egy-egy csempehuszár, aki burkoltan leidiótázik, mert nekem "szaracsempe". Az operációs rendszer fogalmáról persze sejtésük sincs, és képtelenek különbséget tenni a kettő között. Az elejétől van, akinek tetszik ez a metrós dolog, és van akinek nem. Ez van, ezzel nincs mit tenni. De érdekes módon valahogy az egyik oldal kevésbé művelt képviselői, hülyének néznek mindenkit, akinek ellentétes a véleménye az övéktől. Mondjuk nekem is megvan a véleményem róluk, de amíg nem feszegetik, megtartom magamnak :)
    Szóval nem is magával a csempével van baj, már nem is azzal, aki ránk erőltette, hanem azzal a néhány fanatikussal.
    Értelmes emberek el tudják mondani a véleményüket, emellett képesek felfogni a másik oldal véleményét, elfogadni azt. A többiek elcsépelt mondatokat ismételgetnek most már évek óta, és fogalmuk sincs mi is lehet a másik problémája. Mondjuk nem is érdekli őket, lényeg, hogy jól meg tudják nekik mondani, mekkora maradi, szerencsétlen emberek vagyunk, nem tudunk haladni a korral, und so weiter.

• premete

veterán

válasz King Unique #345 üzenetére

Ha egy hardverről lenne szó, akkor igazat adnék, de 5 különböző saját eszköz volt, igaz, mindegyik laptop.
    Mondok egy példát: levasaltam az ssd-t, újratettem a w811-et, és nem aktiválta magát, a windows support szerint nem is fogja, vegyem fel a kapcsolatot a Dellel, és kérjek új kulcsot. Megint legyalultam, feltettem ugyanazt, és automatikusan aktiválódott. Beadtam neki a WMC kulcsot, működött, de a store meghalt, és az update sem ment. Windows supportnak telefon, tanácstalanság, és visszahívást ígértek 10 napja, de azóta sem hívtak vissza: gyalu újra, w811 fel, WMC fel, és minden megy rendben, erre varrjál gombot: csontra ugyanaz a hardver, gpt/uefi, ugyanaz a gpt-s pendrive telepítő.
    Szóval van azért itt fejlesztési potenciál. :)

törölt tag

válasz King Unique #335 üzenetére

Ezek az újítások egy átlagjúzernek még az ingerküszöbét sem érik el. Legalábbis ilyenek miatt nem vesz új rendszert.

„Ez a bejelentkezési képernyő példa meg annyira triviális....ha vki itt elakad, az meg is érdemli.”
    Ahogy az MS is megérdemli. A milliárd dolláros buktát is a Surface-en.

„Az is el lett mondva, h itt senki nem azt várja el”
    De. Azzal, hogy lehülyézitek őket, azt fejezitek ki, hogy elvárjátok.

„Linux fronton is mit tud az új rendszer”
    Pl. az új kernel miatt újabb eszközöket támogat. A rendszerfrissítéseknél gyakorlatilag az össze feltelepített program az utolsó bitig frissül, ha olyan a rendszer, hogy vannak időpontokhoz kötődő frissítési ciklusai. Mert vannak olyanok (az ú.n. rolling disztrók), amelyeknél nincsenek ilyen időpontok, egyszerűen csak mindig a legfrissebb csomagok kerülnek fel mindig.
    És mindezt ingyen tudja, nem háromévente 30 ruppóért.

A Linux rendszer pl. tudja azt, hogy MINDENT kicserélsz alatta, és megy tovább, újabb licenc vásárlása vagy a régebbi újabb beizgatása nélkül..
    Trey itt leírja pl., hogy 2005 óta hogyan upgrade-eli az Ubuntut félévente. Nyilván már nem az eredeti vason. Tehát a hw és az sw is totál más már, a rendszer mégis folyamatos. Na ezt meg tudod csinálni Windowszal?

A saját gépemen a rendszert az elmúlt hét évben háromszor telepítettem újra. Egyszer az elején, amikor még lámább voltam a mai állapotnál is, egyszer mert ext3>ext4 fájlrendszer váltás volt (bár emlékeim szerint itt nem kellett volna), egyszer pedig a rendszer hibája miatt. Mindezt úgy, hogy félévente frissítettem, ahogy trey, tehát 14 verzióváltás volt.

„Ennyi erővel leül egy Ubuntu elé és mert más a Windows”
    Többször leírtam már, hogy ismerősön felesége még XP-n dolgozva beleragadt az IE6-ba, de annyira, hogy már az IE8 is rég kint volt, mire sikerült meggyőzni, hogy feltehessem az IE6 helyett. Szimplán azért, mert attól tartott, hogy másképp kell majd kezelni. Ehhez képest amikor (mindegy, mi miatt) döglődött az XP, akkor elfogadta, hogy a sokadszorra ajánlott az Ubuntut telepítsem fel nekik. Kb. két héttel később minden rákérdezés nélkül maga mondta, hogy mennyivel logikusabban felépített, mennyivel könnyebben kezelhető rendszer, mint a Windows. Azóta is ezt használják, csak már ott is volt egy disztró váltás. No, szevasz.

„Inkább sorolj fe te nagy, kritikus W8 hibákat”
    Elég gyenge duma lenne ez marketing fronton: sorolj fel olyan nagy hibát, ami miatt nem akarsz kiadni rá pénzt. Magadnál vagy? Sorolj te pozitívumot, ami miatt érdemes kiadni.

„Azért egy ilyen szakmai fórumon, hozzáértő egyénekkel az élen, magunk között el lehetne ismerni a user error tényét”
    Én nem vagyok hozzáértő, egész mást csinálok. Emiatt ilyen helyzeteket sosem fogom elismerni user error-nak. Mert nem az.

„elvárja, h a program legyen olyan egyszerűre, már-már primitívre csinálva, h az ő 0-ás tudásszintjéhez igazodjon”
    Rossz a hozzáállásod. Az MS kezdetek óta nyomja a júzerfrendli, sőt, egyre júzerfrendlibb mantrát. De 30 év alatt nem sikerült oda eljutni, hogy letesznek a gép elé, és kezeled, mert logikusan működik. Ennek csak az az egyetlen oka van: az MS jelentős túlsúlya akadályozta a saját valódi fejlődésüket is. A WP-nél és a metro ui-nél szinte világmegváltó ötletként hozzátok fel, hogy egy kattintással telepíthet még ez az mínuszos IQ-val bíró idióta átlagjúzer is. Pedig ez az egy kattintós cucc évekkel korábban volt iOS-en és Droidon. Látszik is az elterjedtségükön.

„Ilyenkor is a program a hibás”
    Mondom, egyetlen oka van az MS túlzott jelenlétének: a vendor lock-in. Látod, a mobilkütyüknél nem jött be, nem is használja, csak az asztali felhasználók töredéke az MS cuccait.

• virkir

veterán

válasz King Unique #321 üzenetére

Látszik rövid a memeóriád
    Egy példa csak, hogy lásd, nyilván azért húzta mert kattintani is lehetett.
    Az a baj, hogy egy darab 8 telepítő nincs a közelembe, keresgélni meg lusta vagyok, hogy felrakjam virtuális gépre.

törölt tag

válasz King Unique #293 üzenetére

„az is számít”ana, ha nem az lenne a helyzet, hogy két évvel a megjelenése után az elődje még mindig gyorsabban szaporodik.

A negyedik, általad meg sem említett „réteg” a valószínűsíthető többség meg nem érti, hogy ezmiez.

„h sokaknak elég a Win7 tudása”
    Hát ez az! Legalább egy olyan fontos újítást írnátok már le, ami annyira nélkülözhetetlen az otthoni felhasználóknak, ami miatt megérné váltaniuk 8-ra! Mert a vállalati felhasználásra lenne, csakhogy az a baj, hogy ahhoz meg túl korai lenne a váltás.

„Mert ha csak egyet kattint, lenyom egy billentyűt.”
    De miért kattintana? Sehol nincs olyan, ami azt mutatná, hogy kell. Miért nyomna billentyűt? Vagy olyanoknak csinálták ezt a bejelentkezőt, akik csak nyomják mint süket a csengőt?

„user tudásszint és hozzáállás itt a fő probléma.”
    Ez legfeljebb az MS-nek és az MS-termékek eladásából élőknek probléma. Miért nézitek hülyének az embereket csak azért, mert nem harap rá a csalira? Vagy nem olyan képzett vagy önjelölt informatikus mint ti? Vajon ti a saját kajátokat meg tudnátok termelni, ha megkapnátok a szerszámokat, a magokat? Vagy meg tudnátok magatokat gyógyítani, ha valami bajotok lenne? Az élet minden terén megállnátok úgy a helyeteket, ahogy az IT-világában? Minden területen ugyanilyen szinten van a tudásotok? Mondjuk hideg burkolásban, ha már csempékről van szó.

„mert a rendszernek kell kiszolgálni a usert, meg, h úgy kell megcsinálni, h mki könnyen tudja kezelni...ez igaz, csak épp a második rész bizonyos feltételekkel.”
    Ébresztő! Ezeknek a feltételeknek felelnek meg a tabletek világa. Amiről vastagon lemaradt az MS.

Szóval júzert lehülyézni lehet, de a Windowsra kritikát nem, mert az nektek „szaracsempe”. :C

„Az a nevetséges, ahogyan próbálsz itt, üres kifogásokkal, általános hülyeségekkel érvelni, de konkrét rendszerhibákat nem tudsz említeni...”
    Nem. Az a nevetséges, hogy ti így értitek, és nem veszitek észre, hogy ő csak az átlagember tipizált érveit sorolja. Márpedig az az átlagember, akiknek az MS ezt szánta (ahogy azt attila9988 többször írta) döntött így. Ezt kéne nektek megérteni. De nem megy.

„Még egy-néhány éve szakembereket ültettek computerek elé, v tanfolyamra küldték őket, manapság akárki vesz magának laptopot, PC-t, csak az már más kérdés, h tudni fogja-e használni...?”
    Nos. Ez az egynéhány év már kb. 25, de lehet, 30 is, főleg ha nem az itthoni, hanem a nemzetközi viszonyokból indulunk ki. Emlékszel? IBM-PC: personal computer, 1981-től.

(#291) Döglött Róka
    Megakadt a lemez?

„Nem lehet allomanyokat masolni?”
    Igen. Pl. a metro felületen nincs, nem volt fájlkezelő, és a keresőben (akármelyik korábbi topikban írtam) meg sem talált fájlokat, konkrét névre kereséssel sem.

(#294) Dtomka
    Persze. És írjon egy köszönőlevelet az MS-nek, hogy fizethet a rendszeréért? Nem élsz te fordított világban?

„Mind1 akinek nem tetszik ne használja.”
    Épp ezért bukta. Mert akiknek nem tetszik, azok nem használják. Kb. 1 milliárd ember a 1,5 milliárdos Windows-táborból.

(#303) vzozo
    Első (és egyetlen?). ;)

(#318) virkir
    Köszi. :DDD

• bzoley

veterán

válasz King Unique #317 üzenetére

Itt, és más hasonló témában is többször elhangzott már az a "tudományos tény", hogy akinek "szaracsempe", az ki sem próbálta, nem vette a fáradságot, hogy kipróbálja. Nagyjából erre utalt Dtomka is a rászánt idővel, mintha csak idő kérdése lenne, hogy mindenki megszeresse. az egyik nagy bölcslekedőnek sem jut eszébe, hogy talán más okok, és talán pont a fölöslegesen elfecsérelt idő idő miatt alakult ki mások álláspontja. Ha valakinek valamiért nem tetszik, azon nem segít az idő. Ha nincs más választás elviselni lehet, de az nem egyenlő a szeretettel.
    Rám nyugodtan lehet mutatni, mert csak kíváncsiságból nyomtam meg rajta pár dolgot, de már az első képeken láttam, hogy engem csak hátráltatna, ha használnom kéne. Hosszasan sorolhatnám mi minden zavar benne, és ehhez nem kell vele semennyi időt eltölteni. Viszont ez csak a csempés része. A "modern" ui részét képezi az asztal ablakainak design-ja is, ami számomra szintén idétlenre sikerült, pl. semmivel sem harmonizáló ablak színek sok fölösleges helyet elfoglalva. De ahogy írtad, ez csak szubjektív nemtetszés.
    Nem is szeretek belefolyni az efféle vitákba, sokkal szomorúbb, hogy sok túlművelt hidegburkoló, csak ezt a néhány elcsépelt butaságot tudja puffogtatni. Komoly, értelmes érveket csak kevesen tudnak felhozni, de leginkább ők is kerülik ezeket a témákat. Részemről "szaracsempe", ha már ennyire menő ezt írogatni bizonyos szinten, de nem reklámozom minden sarkon.

De ha már Win9 téma, az új start menünek ugyanúgy nem látom értelmét, legalábbis hülyeségnek tartom, mert a fele ugyanolyan hasontalan számomra, mint a Win8 csempéi.

Dtomka:
    Csak ismételgeted magad, de egyetlen példát nem tudsz felhozni, mutatni. Legalább egy valakit mutass, aki trollok miatt döntött úgy, ahogy. Kitaláltál egy bölcs véleményt, és reklámozod.
    A win8-cal semmi bajom. Én az operációs rendszert operációs rendszernek használom, a körítés, a fölösleges csicsa, a fölösleges elemek, amire semmi szükségem.

• fordfairlane

veterán

válasz King Unique #317 üzenetére

Én egyébként nem vagyok Win9 terén már semmiben biztos, mert nagyon sok hír volt eddig is, köztük sok kacsával az élen...

Én is így vagyok vele, ezért várom a bemutatót és a kipróbálható tesztverziót.

• virkir

veterán

Ezek szerint te már 8.1-el kezdtél.
    Ugyanis a 8 első kiadásánál csak akkor tudtál továbblépni ha felhúztad a bejelentkező képernyőt.
    Szerintem ember nem volt aki előzetes tapasztalat nélkül azonnal rájött ekkora baromságra.
    Vgy tán volt valamelyik sarokban 2 pixel is amire reagált, de erre már nem emlékszem biztosan.

• fordfairlane

veterán

válasz King Unique #311 üzenetére

Naphosszat lehetne ezen vitatkozni.

Mindenesetre kíváncsi vagyok, hogy az új rendszer miféle változásokat hoz. Remélem, hogy tényleg szeptember 30-án lesz a bemutató, és hogy lesz letölthető Developer Preview verzió belőle. Kíváncsian várom.

• Döglött Róka

veterán

válasz King Unique #311 üzenetére

Az alapveto problema az, hogy egy 18 eves gyakorlatot tortek meg a start menu teljes kepernyosse tetelevel. En is neztem amikor eloszor meglattam, de megbaratkoztam vele.

• fordfairlane

veterán

válasz King Unique #308 üzenetére

Ez így nem annyira igaz...

Én ezt figyeltem meg sok felhasználónál, nem áll nekik kézre az új felület. Bármi miatt is van ez, ez ellentmond a könnyű kezelhetőségnek, még akkor is, ha rossz beidegződésként fogjuk fel az eddig megszokott felület ismeretét.

Egyébként meg felőlem mindenki úgy magyarázza a Windows 8 problémáit és üzleti sikertelenségét, ahogy akarja, nem fogok tízezredszer is vitába szállni. Csak is arra reagálok, akinek az érvrendszerében látok valamiféle racionalitást is. A "felhasználók tömeges elbutulása három év alatt" típusú magyarázatok nálam nem számítanak ilyen érvnek. Ugyanis ennyi év telt el a Windows 7 és a Windows 8 kiadása közt.

• attila9988

őstag

válasz King Unique #297 üzenetére

Ezt pofázom én már régóta, h ez, mármint user tudásszint és hozzáállás itt a fő probléma.

Tetszik vagy nem, a vásárlók 90+% -a teljesen hétköznapi felhasználó, aki lószarhoz sem ért informatikai téren.... És nekik, ismétlem NEKIK készült a metro biztbasz.... és NEKIK nem tetszik a metro biztbasz..... akkor mi a tanulság? Hogy a metro biztbasz bizony nem jó.....
    Te meg tévesen ebből azt vonod le, hogy "merazemberekhülyék".... Igen azok... de nekik lett tervezve ez a fos, ami azt jelenti hogy bizony félretervezték. Ez van... fogadd már el, ha egyszer ennyire nyilvánvaló.

• attila9988

őstag

Sikertelenség az tény, de emögött az is áll, h sokaknak elég a Win7 tudása

Az embereknek már a windows 98 tudása is elég volt.... ha ennyi lenne az ok, akkor windows 7 se kellene senkinek.

Másik réteg "xaracsempézik", ami sok esetben szubjektív dolgokra vezethető vissza

Mint minden létező design elem.... mindig, mindenki szubjektív dolgok alapján dönt, pláne azok, akiknek a metro készült. És nem tetszik nekik.... de hülyék mi? Pedig az ms marhára objektíven, remekül kitalálta nekik.. :D

Én meg azt hittem, hogy a vevőket kell kiszolgálni, és nem a vevőknek a cégeket. Most viszont rámutattál tévedésemre.... :)

Harmadik réteg meg a fals Windows-mítoszok után megy és inkább hisz a szomszédnak, szakbarbár cikkek vastag címeinek, mint a saját szemének.

Hát persze... OEM -be a képébe tolják az új laptoppal, és gondolod hogy megkérdez valakit hogy jó -e? Nem, nem kérdez meg senkit. Látja hogy nem jó.... ezért takaríttatja le a gépről...

Ugyan már.... ne akarjátok már megmagyarázni a megmagyarázhatatlant... az egész világ hülye, csak az ms designer -ei nem, mert ők aztán marha okosak, csak senki nem érti a látomásukat igaz? :) Nevetséges.... A windows 8 koncepciója egyszerűen rossz, hiányos, félretervezett, és javításra szorul..... ennyi. Ismerjétek már be. Vagy még megvárjátok amíg megjelenik a 9 -es? Úgy kevésbé lesz kínos beismerni? :)

• Dtomka

veterán

"Azért a bejelentkező képernyőn elakadni"Jah, hogy ilyen létezik...durva. Akkor az menjen el egy alap tanfolyamra és utána alkosson egy olyan rendszerről véleményt amit nem is ismer. Aki ért egy kicsit a gépekhez, programozáshoz, az már nem fikázz mindent. Legalábbis én így vagyok ezzel :)

törölt tag

válasz King Unique #255 üzenetére

Kéne egy felmérés, hogy ha valaki 8-10 órát dolgozik egy hibrid notival, akkor mennyi ideig használja tapizva, illetve egérrel/billentyűvel. Nagy eséllyel utóbbival jóval hosszabb ideig. Csak annyit próbáljatok egyszer, hogy felemelitek a karotokat folyamatosan öt percig. Kérek élménybeszámolót.

• Khan13

senior tag

válasz King Unique #255 üzenetére

Aki hozzáértő / végzettsége van, az csak végső esetben megy annyiért dolgozni, amennyit ilyen helyeken ajánlanak. Anno nyári melóként mentem volna az akkori lakhelyemhez közeli boltba, de azt mondták diploma kell vagy x végzettség. De akkor 16 évesen többet tudtam mint a nagyrészük...

(#256) GeorgeV:
    Tisztában vagyok vele, ezt is írtam. Az SDK nem véletlenül követeli meg: Pl.: Hyper-V az emulátornak, WinRT keretrendszer, stb.

törölt tag

válasz King Unique #203 üzenetére

Ha ilyen formában kerül be, nem tudom, az asztali Windows áruház mennyire fog pörögni.

• Khan13

senior tag

válasz King Unique #175 üzenetére

Külsőleg talán finomhangolás, de a motorháztető alatt lesz most is bőséggel újdonság. A "lapos" a cikkben a flat designra utal. Sokan azt várják, hogy az asztali ikonok is a csempéken lévőkhöz hasonló nem 3d-sített képek legyenek.
    Azért a Windows 7 --> Windows 8.1 asztalon is történt bőven fejlesztés. Ribbon menü, fájlművelet (másolás, áthelyezés) folyamatjelző megújult, szüneteltethető és folytatható, összefogja egy ablakba, ha több is történik (gyorsabb műveletvégzés, bár ez nem látvány), bővített feladatkezelő, stb.

• Khan13

senior tag

válasz King Unique #150 üzenetére

Arra szerettem volna kilyukadni, hogy így lehetne kliens oldalon is megoldani a több feület közötti válthatóságot. Kicsit elbonyolítottam a mondandóm.
    Azért van 8.1 build a képeken, mert a belsős szakik a gépeiken úgy "próbálják ki" az újdonságokat, hogy az aktuális oprendszerre teszik rá. Anno valamelyik portálon interjú kérdés volt. Illetve szemléltetésnek is bőven jó, ahogy írtad is. Meg amúgy is, a verziószám aztán pont teljesen mindegy. (Kivéve amikor egy program indulási feltétele egy Windows kernel verzióhoz van kötve pl. csak 5.1, vagy csak 6.x, és ezért is lett a Vista főverzió váltás, és figyelnek a ráépülő rendszereknél, hogy csak alverziót lépjenek, ez szintén interjú válasz volt anno valahol.)
    A 9 pedig akár tetszik ez az embereknek, akár nem, a 8.1 (Update) fejlesztése. Nyilván nem nulláról írják meg.

• b.

félisten

válasz King Unique #129 üzenetére

Igazad is lehetne, de elfelejted hogy a legtöbb hétköznapi, nem prohardver senior meg őstag számára a Win egy segédeszköz, ami kiszolgálja az igényeit, semmivel sem több. Megtanulja belőle azt, amire szüksége van ,de nem akar többet, meg nem is kell többet, ha el éri vele a célját. Kb Mint neked a kanál , hogy megedd a levest és élvezd az ízét.. Pont úgy ahogy leírtad a felsorolásban a folyamatot. Például apósom 56 éves, és nem azt mondja hogy elindítja a gépet, vagy a windowst, hanem bekapcsolja a Skypet ( testvérével beszél).
    Minket, kicsit előrébb tartó Pc usereket érdekel a Win és foglalkozunk vele. De szerintem ( TIPP: 10 ből 5 ember ) az első kategóriába tartozik.

A billentyű kombinációkról: meg én 10 éve elvagyok nélküle és mindent megcsinálok a Windowson tök egyszerűen. egérrel, mert tudom mi hol van ,hol található.
    Amúgy teljesen igazad van, abba amit leírtál, csak hát ugye attól függ kinek a szemszögéből. ( Milyen típusú felhasználó).

• vimes

senior tag

válasz King Unique #139 üzenetére

Hát én Win 8.1 óta nemigen használom az igazat megvallva, akkor is csak a Kezdőképernyő előhozásásra, nekem nem nagy csapás, ha véletlen eltűnne a Win 9-ből. A Kezdőképernyőt viszont annál inkább. De szerintem egy csempés Start Menü lez a 9-ben.

• Khan13

senior tag

válasz King Unique #138 üzenetére

Nézd meg szerver oldalon ez hogy működik. Először bejött nagy csinnadrattával a konzol only felület, aminek volt egy rakat megkötése, aztán lazítottak ezeken, de még mindig újratelepítés volt az egyetlen mód a felületváltásra, aztán jött az, hogy Server Managerben vagy PowerShell paranccsal és egy újraindítással lehetett váltani. Na most egység sugarú Margit nem fog PS parancsokat írkálni, kaphatna egy gombot a váltásra. Na most ez nem jó, mert ha válatlen nyom rá, akkor is a Windows a sz@r, mert elállítódott ő meg nem tudja visszacsinálni. Dugjuk el egy kicsit a gombot, ez nem jó, mert nem találják meg és mert nagyon bonyolult bármit megtalálni a zúj Windózban. N+1 iteráció után tegyük a jó öreg téma beállításokhoz, és mindenki boldog. Ha meg nagyon kell a restart, hát ennyit kibír az átlag felhasználó

• Lenry

félisten

LOGOUT blog

válasz King Unique #129 üzenetére

akkor mit tud Windows-ban kérdem én, netezni :F

igen. és egész pontosan ők (lennének) a tabletek fő célpontjai.
    szüleimnek vettem egy 10-es droidos tabletet 2012 karácsonyra, azóta szinte be se kapcsolják az asztalit, mert minek? facebook, skype, chrome a tabon is van, többre meg se szükségük, se igényük
    a legtöbb felhasználó számára ágyúval-verébre egy PC vagy egy laptop.

csak kár, hogy ezt (még) kevesen tudják.

• King Unique

titán

válasz King Unique #135 üzenetére

Szerintem, olvasva pár új cikket, csak desktop felület lesz benne, mármint a home usereknek otthoni asztali gépekre, eme cikk >>> [link] <<< alapján Charms Bar is eltűnik.
    Persze ez nyilván sokaknak jó hír, viszont ugyanakkor meg visszalépés kicsit, mert a sima asztali felület önmagában nem ad semmi pluszt (max virtuális asztal kicsit), azt már nincs nagyon ebben a formában hova fejleszteni.
    Max tehetnének bele cserébe spec asztali effekteket, mint amik Linuxoknál is vannak, de ugye a nagy átlag billentyűkombinációkat, Win7 alatt még Win+Tab 3D flipet se ismeri, akkor meg minek... :D

(#140) Dtomka: többféle változat, ezt hogy érted, mert max eszköz fronton lesz, adott készülékekhez való?
    Nem hiszem, h lesz "Win9 only desktop" és "Win9 desktop + Metro combo" :N , max csak Metrós Win9 RT lesz, de az külön táblákra. Bár hibrid notik esete egy jó kérdés, hogy annál nem ártana, egy a Win8.1-hez hasonló kettős verzió.... :F De lehet majd azt csinálják, h ez is felismeri van-e érintőképernyő, aztán ahhoz állítja be, váltogatja a felületet.

• vimes

senior tag

válasz King Unique #135 üzenetére

Nyilván a legjobb az lenne, ha a telepítő felajánlana egy olyan lehetőséget, hogy válassz a hagyományos ill. a Win 8-ban megismert felület között. Miért olyan nehéz ez? :F remélem nem csinálnak félmegoldást...

• ViZion

félisten

válasz King Unique #132 üzenetére

Nah, OS X-et is nehezen tudnám dícsérni, azon dolgozom. Vannak hülye dolgai, de ezt egy másik topikban nemrég kitárgyaltam, itt erősen off...

Kíváncsi vagyok persze a w9-re (főleg filerendszer téren lesz-e újítás), de kicsit tartok is tőle.

• tDr1v3r

veterán

válasz King Unique #132 üzenetére

Biztos meg fogják tartani, elvégre unified rendszer lesz, ugyanaz fog tableten is futni és oda nem lesz ergonomikus a start menü.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés