- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Instagram közösségi fényképezés
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
Számodra lehet haszontalan, más számára meg nem, ennyi. De mivel nem kell abban dolgoznod, ezért kár ekézni az egész rendszert.
Csak itt az a baj, h a köznép csak a csempe miatt húzta le az egész rendszert, azt a pár átlalakító műveletet b@szik megcsinálni, ha annyira zavarja stb.
Itt a lehülyézés nem arra irányult, h akinek nem tetszik, az az lenne, pusztán arról volt szó, a kezdeti problémák (pl.metrós vs asztali alkalmazás hozzárendelés) hatalmas problémát jelentettek egyeseknek. Erre irányult a user error dolog, mert aki Windowsban nem nem ismeri a jobb klikk-->társítás/ alapértelmezett programok lehetőséget, mikor szinte naponta látja a menüben, az azért kicsit...
És ugye mért a metrós képízélő nyitja meg a JPG-t, amikor pár kattintás átállítani, de ehhez is kellett egy 8.1 U1 aszem. Szóval én és mások is ilyen és ehhez hasonló dolgokra értették.
Korral haladás megint érdekes kérdés, mert mivel Win9-ban is lesznek újítások, át lesz szabva pár dolog, akkor annak is ilyen negatív fogadtatása lesz? Így tilos lesz már-már a régitől kicsit is eltérő rendszert kreálni, mert kifakad rá a jónép?(#352) premete: előfordulhatnak ilyenek az tény, csak ott a gond, h nem mindenhol, nem mindenkinél csinálja. Tehát ilyen egyedi eseteket nem lehet teljes tényként ráhúzni az egészre, ahhoz minden gépen, mindenkinél ezt kéne művelnie...De bízunk benne a W9-nél majd alakítanak rajta, mert tényleg nem tökéletes a rendszer, de nem ez volt az állítólagos bukás oka, hanem csak a csempe, mint tudjuk...az meg nem teljesen jogos.
-
King Unique
titán
Igen, megfogalmazás kicsit félresikeredett valóban...
Csak azt nem értem, h ekézed ezerrel, mondod, h erővel márpedig megszeretni nem lehet, még desktop ablakkerete sem felel meg stb., de ott a lehetőséged, h ha annyira nem pálya, akkor Win7-et használj (mint említetted is), erre mégis 8-cast használszOK, h "át lehet szabni", de ha annyira zavarna, akkor talán egyszerűbb lenne alapból W7-et használni, mint ezt faragni, v nem?
Ha meg már ilyen előzményekkel használja az ember, akkor elismeri, h annyira mégse szar és túl lehet lépni a csempe mizérián. -
fordfairlane
veterán
Annyit javult a helyzet, hogy a Win8 startja teljes egészében haszontalan...
Nem haszontalan, csak nem áll kézre. Fölöslegesen nagy, emiatt kitakar mindent, de leginkább csak innen lehet elérni a telepített alkalmazásokat. Tipikusan olyan launch képernyő, amit kisképernyős hordozható eszközökre találtak ki.
-
Dtomka
veterán
"Szerintem te még várni fogsz egy darabig"Mire? Én észreveszem, a jobbat...és pl a win 8.1 jobb a win7nél. Ezért is váltottam.Mert:
-Kevesebb az erőforrásigénye. (optimalizáltabb)
-Jobb a támogatottsága, azaz régebbi hardvereket is felismer.
-Gyorsabb boot idő (SSDvel persze még gyorsabb)
-Stabil rendszer
-Jó hálózatkezelésHirtelen ezek jutottak eszembe. Várom aki a negatív észrevételek megosztja.
Jah és WP-n a programok a nem akadnak, de androidon igencsak "belaggol" a képernyő több alkalmazás elindítása után. A win9 remélem ezt fogja továbbvinni.
-
fordfairlane
veterán
De ha már Win9 téma, az új start menünek ugyanúgy nem látom értelmét, legalábbis hülyeségnek tartom, mert a fele ugyanolyan hasontalan számomra, mint a Win8 csempéi.
De legalább nem olyan tolakodó UI elem lesz így, mint a teljes képernyőt beterítő Start screen.
A Modern UI érintőképernyőkre lett készítve, egértámogatással kiegészítve, ami nem igazán hatékony a desktop és notebook userek számára, mivel ezek nem érintőképernyősök, és ahogy elnézem, nem is lesznek egyhamar azok.
Ezért bár a Modern UI megmarad, mivel az API is megmarad, de jobban a háttérbe vonul, ebben látok rációt. A megvalósítás részletei persze bizonyára fontosak lesznek abban, hogy az új UI beválik vagy sem.
-
King Unique
titán
Userek egy része valóban ki sem próbálta, v ha igen, csak rövid időre és mivel más volt, mint a Win7, egyszerűen élből elutasította...és szólt a kókler havernak, h rakjon a jogtiszta 8-cas laptopra egy vrágbolti 7-test...
Holott, ha használta volna néhány napig, pár hétig, tapasztalta volna, h ez sem bonyolultabb és bőven használható a rendszer. Persze attól még nyilván nem kötelező megszeretnie, de egyéni nemtetszéssel nem is lehet igazából mit kezdeni.
Nyomós érvek másik oldalról nem kerültek felhozatalra, csak a hivatalos, bukással, "xaracsempe"-vel kapcsolatos szöveg lett beírva jó néhányszor. Tudtommal itt és más hasonló topikokban is, a másik oldal sorolt fel konkrétumokat, a rendszer használhatóságára vonatkozóan, illetve itteni Win8 topikban hoztak fel egyesek olyan valós problémákat, amelyek objektív ellenérvnek mondhatóak.Win9 kapcsán abban egyetértünk, h az új hibrid Start menünek ilyen formában én se látom sok értelmét, meg gondolom az adott réteg körében ez is ugyanúgy nemtetszést szül majd.
-
Dtomka
veterán
"Hosszasan sorolhatnám mi minden zavar benne"Erre várunk már mióta
. De sokan a csempén kívül nem sok mindent tudnak felhozni ellene. A win 9 hasonló lesz, tehát akkor emiatt sokan nem fognak váltani?De lehet a DX12 miatt mégis, na persze ahhoz olyan vga is fog kelleni. Aki tud, és akar az halad a korral, és nem ragad le a múltban. Tudom a változás megrémíti az embereket.A megszokásból kitörni a legnehezebb.Nem bölcsként mondom, de örülök, h már nem XP-t/win7-et hanem egy sokkal jobb op rendszert használhatok. Ha az MS kijavítja azokat a problémákat, (nekem nincs vele gondom, és még nem is írt ide senki egy olyan problémát ami tényleg az lenne!) ami miatt sokan nem fogadták el a win8/8.1-et akkor sokan mégiscsak váltani fognak.
-
Dtomka
veterán
A lényeget korábban leírtam, úgy látszik a kötekedés 1xübb mint olvasni, és megérteni amit az ember leír.
Ki bölcselkedett itt valamivel? A te példát aztán pont ide való, gratulálok inkább tartsd magadban az efféle "szakmai" hozzászólást. Tapsoltam, (ebben mi a butaság?) mert vannak akik megismerték, és nem a sok troll véleményére adtak. Gondolom használod a win 8.1-et ha már ilyen negatív példát hoztál fel ellene..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest