- Ismét a Honoré a legvékonyabb hajlítható
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- iOS alkalmazások
- Porba hullhat a Pixel 10 Pro Fold
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
attila9988 #384 üzenetére
Azokat, csak a gyártó adott esetben tehet arról, illetve nem tud vele mit kezdeni, h a mai internet only PC, notebook használat mellett, elsorvadnak az alapvető ismeretek user szinten...Egy ponton túl mát tudja még egyszerűbbre, Level -2-re csinálni a rendszert...ezt kéne felfognod neked is!
Prolémázás meg ugyanúgy ment a kezdetekkor XP és Win7 esetében is, akkor is volt "winfos", "szar vindóz" és hasonló elnevezések, mert azokat se tudták sokan megfelelően kezelni...persze másik oldalról voltak hibák a rendszerrel, főleg XP-vel, de ott is vastagon közrejátszott a fenti ok.
-
Dtomka
veterán
válasz
attila9988 #384 üzenetére
A vásárlók többsége h*lye!Ez tény!SAJNOS! (én ezt tapasztaltam 4,5 év alatt...)
"ez a windows 8 milyen jó.... de nem..... mert nem jó."
Miért is?
Tegnap én előnyöket hoztam fel...de sokan csak kötekedésből és "csak azért se értsünk vele egyet" írogattak.(#385) vimes
Sokszor. -
King Unique
titán
válasz
attila9988 #376 üzenetére
Arról szerintem szó van, h szar a W8, v neked a "nem tetszik felület" egyenlő azzal, talán nem tudod használni...?
Mondhatnám, h nekem nem tetszik a Win7 Start gombja, mert jobban néz ki a 8-ban lévő, de attól még nem szar a 7-es.
3rd party prgram csak egyéni szája íze szerinti formálásra való benne, de attól még használható, nem? Viszont, ha ott a lehetőség és nem él vele vki, az tényleg már az ő baja...
Ennyi erővel nincs a Win7-ben beépített PDF olvasó, ha épp a user nem tudja, h Adobe Acrobat Reader, Sumatra PDF stb. a neve és nem akar google-zni se, akkor nem tesz fel semmit és ott marad a letöltött fájlokkal megnyitási lehetőség nélkül...? Akkor kinek a hibája, ki a hülye?Hát persze, h az MS, ki más, ugye, mert egy usertől ennyi önállóság nem várható el...
Nyafogással nem lehet mit kezdeni....ennyi erővel egy fanatikus XP-snek, meg a Win7 szar és nem akarja feltenni, mert nem tetszik neki a start menüje, Aero Glass, ikonok stb. Akkor mit javasolsz neki
Van, rá lehetősége, h átalakítsa ezeket magának, de ha nem akarja....használjon más rendszert, v ne nyafogjon, mert attól még a Win7 tökéletesen használható. Igaz ez W7--->W8 kapcsán is..
Szal ezt megint jól megaszontad, bele a semmibe, gratula...Skizofrén, kellemetlen....használsz te egyáltalán W8.1-et?? Mikor bekapcsolod, szinte ellehetsz csak asztalon is, de a Charms bar és a 2 felület közti váltás is hamar kitapasztalható, kontrollálható stb., ergo egyáltalán nem zavaró. Vagy téged külön rákényszerít az MS, h modern felületen használj Word/ Excellt, böngéssz, szerkessz PS-ben, tervezz CAD-ben
Mert nem hinném...
Ez csak akkor állná meg igazán a helyét, ha csak Metro felület lenne, de NEM így van.
Tehát ez megint nagyon gyenge volt... -
King Unique
titán
válasz
attila9988 #372 üzenetére
Ez a skinezgetés, start menü pótló nem nekem való, nem is használok ilyeneket....
Csak lehetőségként említettem meg, azoknak, akiknek ez probléma, és ne akard kiforgatni erővel a szavaimat.
Céges környezet... én alapvetően home userekre céloztam és amúgy ez az egész W8 cécó is főleg arra irányul, Nekik ott van a lehetőség, de ha leszarja és nem él vele, az az ő baja. Cégegnél meg a dolgozó nyafogását szarják le ilyen téren....elé van téve, azt kell szeretni, használni, aztán kész, És nem az a lényeg, h neki tetszik-e a felület, v sem, hanem, h elvégezze benne a munkáját, amire bőven alkalmas. Ha neki ez mégse ok így, akkor lehet menni máshova dolgozni, ahol esetleg különb rendszer fut a gépeken...Ezt a skizofrén dolgot, meg nem tudom hogy érted, de ne akard már erővel bemagyarázni, h használhatatlan lenne, mert ugyanazokat a dolgokat ebben is meg tudod csinálni. Vagy talán W8.1-en nem lehet Office-t, tervezőprogramokat és egyebeket használni szerinted?? Érdekes, nekem és másoknak nem okozott gondot, de néhol céges környezetben sem.
-
fordfairlane
veterán
válasz
attila9988 #298 üzenetére
Addig windows -on ha elcsesznek alapvető funkciókat, nincs mit tenni, azt kell használni....
A Windows 8 nem funkcionálisan, hanem usability szempontból elcseszett, ezért is van az, hogy a felület átalakítása a lényege az új Windowsnak, a hírek is erre fókuszálnak.
-
King Unique
titán
válasz
attila9988 #296 üzenetére
És szerinted Win7 tudását is hányan használják ki, akkor ennyi erővel mért nem használ mki Win98-cat?? Illetve a másik része, h kelljen az új rendszerért pénzt kiadni, talán az a nyomósabb indok (már aki ugye megveszi eredetiben...
)
Csempe így, csempe úgy, de használni lehet, illetve ott az asztal, ergo maga a rendszer tökéletesen alkalmas a mindennapi használatra. Az, hogy vkinek nem tetszik, egy dolog, skinezze át, ha akarja, v akkor maradjon az előzőnél (ha teheti).
A "hülye", mint minősítés pedig igenis jellemző sajnos, v te mit mondanál, arra az átlag Windows userre, aki parancsikont nem tud kirakni az asztalra, v Start menüben megkeresni egy programot, nem ismeri a vezérlőpultot és persze W8-ban se megy neki pár alapvető dolog
Normális ember, mielőtt megvesz egy notebookot, kicsit utánakérdez mit tud, milyen OS stb., ha teheti megnézi üzletben kiállított mintapéldányokat, de ott a net is erre stb.
" Látja hogy nem jó.... ezért takaríttatja le a gépről..." miből, bekapcsolja, aztán elakad a bejelentkezésnél...?
Nem jó alatt én azt értenem, h hardveresen xar a gép, instabil, bugos és totál használhatatlan az OS, nem tudom rajta azokat a feladatokat elvégezni, amit az előzőn, pl. Win7-en. Talán erről van szó, mert akármennyire is szeretnéd te bemesélni, sajnos nem...
Aztán mi lesz, ha a Win9 is más annyival, mert nyilván nem Win7 klón lesz, pl. az átszabott tálca problémát fog okozni egyeseknek, akkor majd leszarozzátok azt is, mert újítottak, de ugyanúgy használható?Az a nevetséges, ahogyan próbálsz itt, üres kifogásokkal, általános hülyeségekkel érvelni, de konkrét rendszerhibákat nem tudsz említeni...
Minek kukázza vki, ha nála tökéletesen működik, stabil a rendszer és bőven használható hétköznapi, de komolyabb munkákra is, azért mert te azt mondod, meg mert sokaknak csökkent képességekkel alapvető dolgok nehezére esnek benne, de más rendszerekben is?? Ha még egy igazán hozzáértő szaki mondaná...
-
Döglött Róka
veterán
válasz
attila9988 #298 üzenetére
Milyen alapveto funkciokat csesztek el? Nem lehet allomanyokat masolni?
-
törölt tag
válasz
attila9988 #274 üzenetére
Tisztára mint kormányváltásoknál.
Amúgy hiába is magyarázod ezredszerre.
(#283) Döglött Róka +(gghrtz)
Hibrid részben jogos, bár a jelenléte kb. annyira észlelhető, mint a WP-jé, vagy annyira sem.„Csak a magad neveben beszelj, a nagykozonsegre hivatkozni egy elegge hibas ervelesi technika.”
Hogy is mondja az angol? Well!
A netmarketshare.com adatai alapján a Windows 7 tavaly 2012 októbere (ismerős a dátum?) óta 44,69%-ról mostanra 51,22%-ra emelkedett, míg a Win8/8.1 együtt alig van 12% fölött. Egy két éves rendszer. Szerinted siker? Tavaly szeptember óta a Win7 többet emelkedett, mint a Win8 és a 8.1 együtt.(#285) gghrtz
„Abban viszont van igazság, hogy első nekifutásra jobban is át lehetett volna gondolni ezt az egészet”
Vegyünk egy tök átlagos embert, aki eddig is Windowst használt, mindig géppel együtt vette, így a Win8-hoz is így jutott, miután mondjuk tropára ment a korábbi XP-s cucca. Utóbbi természetesen gyárilag jelszó nélkül telepített rg-felhasználói fiókba boot-ol. Most leül a zsírúj Win8 gépe elé, elindítja, és már a bejelentkező képernyőn sem tud továbbjutni (ha az első indítás a a gyári dobozból való kicsomagolás, akkor a második indítás után), de a neten nem tud utána nézni, mert...„legalább az opcionális választást megadni, hogy akar e valaki csempét vagy sem, és helyette legyen start menü”
No, mindenki, akire ti évek óta és még most is azt mondjátok itt a fórumon, hogy „szaracsempézik”, éppen hogy pont ugyanezt mondja. attila9988 is. Csak most töményebben tette. -
King Unique
titán
válasz
attila9988 #282 üzenetére
Itt többször le lett írva a dolgok....
Azért kell sok mindent magyarázni az embereknek, mert több téren alapvető hiányosságaik vannak és ez nem feltétlen W8 specifikus...
Egy adott feladatra, ha van 2 program/ alkalmazás, nyilván választhat melyiket akarja használni, ha az egyik épp nem tetszik neki, ahogy Skype esetében is, nem is értem mi ezzel a probléma?
Ugyan mond már el, mit nem nem tud a Start gomb + Start screen kombó, amit a Start menü igen?? Ráadásul utóbbit a többség csak kikapcsolásra használta és a keresőjét se tudja normálisan használni, de gyorslistába rögzítést se...
A desktop kinézete meg nagyon is szubjektív és ízlésfüggő, de hibának nem mondható egyáltalán. Kíváncsi leszek mit szólnak majd a hozzád hasonlók W9-hez, ami még laposabb, lehet puritánabb is lesz, mert kimondottan a flat dizájn jegyében fog készülni?Ennyi erővel az OS X Yosemite se tetszik egyeseknek az előző verziók után, különösen a Dock része sikerült rondára, azt bezzeg nem fikázza senki
"windows 8 tengernyi design problémával küzd" - visszaértünk a fentebb említettekhez...mert igazán súlyos, rendszert, stabilitást érintő hibákat nem tudsz mondani te se...pedig ott kezdődne az OS lehúzása és nem a puszta szubjektív felület megítélésnél. Ami ráadásul a használatra tökéletesen alkalmas, v van esetleg olyan, amit nem lehet megcsinálni benne?? Beállítások is ugyanúgy megtalálhatóak, mivel asztali környezetben ott az ismerős vezérlőpult.
A piacon, meg hogy kik döntöttek és hogyan, azt jobb, ha nem firtatjuk, mert nem a szakik, a hozzá értők húzták le, hanem a javarészt tudatlanok...viszont mivel sajna ők vannak többségben, a gyártónak muszáj volt hozzájuk, az ő gyenge képességeikhez igazodni, holott a rendszer egyáltalán nem olyan rossz, mint amilyennek te és a hozzád hasonlók próbálják beállítani...+ bekerült a "xaracsempe" a fals Windows-mítoszok közé és ennek hatására...userek egy része ki sem próbálta és úgy húzta le, szomszédja tanácsára, aki frissítés kikapcsolását és egyéb okosságokat is javasolt neki...Ez továbbra is csak fröcsögés és üres kifogások sokasága...
-
Döglött Róka
veterán
válasz
attila9988 #284 üzenetére
Nem csak nekem, miota kijott azota utod faradhatatlanul
-
gghrtz
őstag
válasz
Oké, akkor meg a MS volt a hülye, hogy úgy csinálta meg a rendszert, hogy 100-as IQ alatt nem kompatibilis. Ez van, tanultak belőle, legközelebbre kijavítják ezt is. Tisztára, mint a filmek manapság, hogy végtelenül buta történet, végtelenül egyszerű párbeszédek, hogy az alja is értsen belőle valamit.
Érdekes, hogy én tudom használni, tetszik is, és még számomra gyorsabban és kényelmesebben is kezelhető a rendszer, mint a 7-es volt. Biztos bennem van a hiba.(Abban viszont van igazság, hogy első nekifutásra jobban is át lehetett volna gondolni ezt az egészet, legalább az opcionális választást megadni, hogy akar e valaki csempét vagy sem, és helyette legyen start menü)
-
Döglött Róka
veterán
válasz
Csak a magad neveben beszelj, a nagykozonsegre hivatkozni egy elegge hibas ervelesi technika.
Neked nem tetszik, ok, ertem. De mi az a mely frusztracio ami miatt ezzel teleirod az osszes win8-as topic-ot az osszes IT forumon? Ehhez nem eleg, hogy nem tetszik. Vagy ez valami misszo, nehogy mas kiprobalja?
Az atlagos emberek akik a szomszedra hagyatkoznak hozza sem jutnak a win8-hoz, az ilyen jellegu nepbutitas miatt amit a hater-ek tolnak.
-
King Unique
titán
válasz
Itt senki nem azt mondta, h maga a Start menü felesleges dolog, mert nem az, csak a Win8/ 8.1 jobb klikkes start gomb menüje + Modern UI-s Start screen is tudja ugyanazt a funkciót, ergó Start menü nélkül is használható bőven a rendszer.
Ha meg az kell, akkor most is lehet bele tenni.
Az meg megint más kérdés, ha vki nem hajlandó erre rászánni 2 percet, h belerakja, v dacból elutasítja az alap megoldást...
"Egy bukott termék." - csak azt felejted el, h nem az igazán nagy IT-szakemberek, neves IT-s tesztoldalak, értékelés utáni véleményezése buktatta meg, hanem felhasználói ismeretek terén marha nagy hiányosságokkal küzdő átlag user + szenzációhajhász, sok esetben szakbarbár netes cikkírók hada...Mert igazán súlyos hibákat e kettő réteg soha nem tudott felmutatni ellenérvként, csak az elcsépelt "csempe" témára mentek rá minduntalan, de az meg szokható és nagyrészt megkerülhető és ugye korántsem sem abból áll a rendszer.
Tehát, mielőtt nekiállsz trollkodni, ezeken gondolkodj el, illetve ott az off topik is.Windows 9-nél meg attól, h háttérbe lesz szorítva a csempe, még lesznek változtatások, amelyek ugyanúgy nemtetszést válthatnak ki egyesekből!. Pl. a hibrid Start menü, v lesz akinek nem fog tetszeni a flat dizájn, főleg, ha még Aero (Glass) se lesz, átszabják a tálcát is stb. Akkor majd ugyanúgy problémázni fog az a réteg, h szar, csak mert nem olyan, mint a Win7...?
Urak!
Látom, elég sok az OFF felvétés és elkalandozás, erre volna elvileg a Windows felhasználók OFF topikja -
Döglött Róka
veterán
válasz
Na vegre egy igazi szaracsempe!!! Hianyoltam mar.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Goddess of Victory: Nikke
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Építő/felújító topik
- SkyShowtime
- Háztartási gépek
- Windows 11
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Ismét a Honoré a legvékonyabb hajlítható
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged