- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- Magisk
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Ismét a Honoré a legvékonyabb hajlítható
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Új hozzászólás Aktív témák
-
attila9988
őstag
És szerinted egy globális piacon meghatározó asztali OS -nek kit kell leginkább kiszolgálnia? Nem a vásárlók többségét? A microsoft nem mondhatja azt, hogy "hülyék vagytok b+.... ez a rendszer jó, és kész..."
Akkor lenne jó, ha neked nem kellene itt magyarázni a bizonyítványt, hanem mindenki akinek az előző windows kiváló munkaeszköz volt, elégedetten csettintene, hogy bizony.... ez a windows 8 milyen jó.... de nem..... mert nem jó.
-
attila9988
őstag
válasz
King Unique #378 üzenetére
Arról szerintem szó van, h szar a W8, v neked a "nem tetszik felület" egyenlő azzal, talán nem tudod használni...?
Egyáltalán nem rólam van szó, de azért ügyes érvelési technika.. Már írtam korábban is, hogy nem miattam bukott meg a winnyóc, de azért kösz hogy ilyen sokat gondolsz a nemzetközi IT piacra gyakorolt befolyásommal kapcsolatban....
Na jó... beismerem.... én szóltam mindenkinek hogy ne akarjon winnyócat használni..Mondhatnám, h nekem nem tetszik a Win7 Start gombja, mert jobban néz ki a 8-ban lévő, de attól még nem szar a 7-es.
És...... tádádádámmmm..... nem is ezt írtam..
3rd party prgram csak egyéni szája íze szerinti formálásra való benne, de attól még használható, nem? Viszont, ha ott a lehetőség és nem él vele vki, az tényleg már az ő baja...
Javíts ki ha tévednék, de most egy termékről, a windows 8 -ról beszélgetünk.... nem pedig "windows 8 + tetszőleges 3rd party programok" -ról......
Ennyi erővel nincs a Win7-ben beépített PDF olvasó, ha épp a user nem tudja, h Adobe Acrobat Reader, Sumatra PDF stb. a neve és nem akar google-zni se, akkor nem tesz fel semmit és ott marad a letöltött fájlokkal megnyitási lehetőség nélkül...? Akkor kinek a hibája, ki a hülye?
Neked halvány fogalmad sincs arról hogy itt most miről van szó..... olvasd vissza az utolsó 3 - 4 hozzászólásomat, mondjuk kétszer, és értelmezd....
-
attila9988
őstag
válasz
King Unique #375 üzenetére
Nekik ott van a lehetőség, de ha leszarja és nem él vele, az az ő baja.
Szóval akkor azt akarod mondani, hogy nem baj ha szar a winnyóc, mert 3rd party -val megpakolva akár jó is lehetne, és akkor megint mindenki hülye, aki nem ezt teszi, de a microsoft azért marha jól kitalálta..
Ez most komoly?Cégegnél meg a dolgozó nyafogását szarják le ilyen téren....elé van téve, azt kell szeretni, használni, aztán kész
Itt meg szar a winnyóc, de nem baj, mert a dolgozó nyafogása is le van szarva.....
Összefoglalva... szar a winnyóc, de a microsoft akkor sem hibázott, és mindenki hülye, akinek nem tetszik... az egyik dógozzon, és ne nyafogjon, a másik meg tanulja meg hogy kell átskinezni, meg szerezzen kisebb nagyobb 3rd party megoldásokat, aztán csak jó lesz.... amúgy is rohadjon meg a hülyéje.... faszér nem tanult eleget, és nem fogja fel a microsoft vízióját, ami mindenki szerint szar, csak a microsoft, és a hozzád hasonló fanboy -ok szerint nem.....
Ezt a skizofrén dolgot, meg nem tudom hogy érted, de ne akard már erővel bemagyarázni, h használhatatlan lenne, mert ugyanazokat a dolgokat ebben is meg tudod csinálni.
Igen... botkormánnyal is lehet autót vezetni, csak kurva kényelmetlen... ezért szokták kormánnyal.
-
attila9988
őstag
válasz
King Unique #301 üzenetére
És szerinted Win7 tudását is hányan használják ki, akkor ennyi erővel mért nem használ mki Win98-cat??
Nézd meg mire reagáltam amikor ezt írtam, és megérted hogy miért írtam...
Csempe így, csempe úgy, de használni lehet, illetve ott az asztal, ergo maga a rendszer tökéletesen alkalmas a mindennapi használatra. Az, hogy vkinek nem tetszik, egy dolog, skinezze át, ha akarja, v akkor maradjon az előzőnél (ha teheti).
Mert az úgy megy ám, hogy az ember mindenféle céges gépeken össze vissza skinezget, meg telepít 3rd party cuccokat, hogy használhatóvá faragja a windows -t.... hát marhára nem így megy ám. Ha meg ezt javaslod, akkor gyakorlatilag elismered hogy a windows 8 -al komoly gondok vannak.
Ha nem lennének, akkor nem lenne ennyire negatív a fogadtatása mindenkinek, aki átlag felhasználó, és nincs a nyelve az ms seggébe.... Leülsz, használod... rájössz, hogy skizofrén, furcsa kezelőszervekkel telepakolt rendszer, amit egyszerűen kényelmetlen használni. És ezt nem én mondom, hanem a piac... Szélmalom harcot folytattok. Olyat, amit már az ms sem vállal be.
-
attila9988
őstag
Mert a Microsoft is tudna olyan telepítőt, ahol megkérdezné, hogy érintőképernyős, vagy nem, automata, vagy expert telepítés.
Rengeteg probléma nem is lenne probléma, ha így oldották volna meg.... de ők erőszakoskodni akartak a "modern" ui -val. (azért mekkora poén már hogy ezeket a fogyatékos alkalmazásokat modernnek nevezik..
)
ha a jobb felső "x"-re mennék, vagy az jön egérrel, vagy a charm bár.
Na ez is valami eszméletlenül idegesítő dolog.... ha ezt a tesztelések során nem vették észre hogy gond, akkor vannak kétségeim a design -erek alkalmasságát illetően.
-
attila9988
őstag
válasz
King Unique #297 üzenetére
Ezt pofázom én már régóta, h ez, mármint user tudásszint és hozzáállás itt a fő probléma.
Tetszik vagy nem, a vásárlók 90+% -a teljesen hétköznapi felhasználó, aki lószarhoz sem ért informatikai téren.... És nekik, ismétlem NEKIK készült a metro biztbasz.... és NEKIK nem tetszik a metro biztbasz..... akkor mi a tanulság? Hogy a metro biztbasz bizony nem jó.....
Te meg tévesen ebből azt vonod le, hogy "merazemberekhülyék".... Igen azok... de nekik lett tervezve ez a fos, ami azt jelenti hogy bizony félretervezték. Ez van... fogadd már el, ha egyszer ennyire nyilvánvaló. -
attila9988
őstag
Aki ért egy kicsit a gépekhez, programozáshoz, az már nem fikázz mindent. Legalábbis én így vagyok ezzel
Mindent nem... csak azt, ami rossz.
Csak tudod amíg linux -on, amikor elcseszték a gnome -ot, pár parancsból kidobtam a francba, és lett helyette kde. Addig windows -on ha elcsesznek alapvető funkciókat, nincs mit tenni, azt kell használni....
-
attila9988
őstag
válasz
King Unique #293 üzenetére
Sikertelenség az tény, de emögött az is áll, h sokaknak elég a Win7 tudása
Az embereknek már a windows 98 tudása is elég volt.... ha ennyi lenne az ok, akkor windows 7 se kellene senkinek.
Másik réteg "xaracsempézik", ami sok esetben szubjektív dolgokra vezethető vissza
Mint minden létező design elem.... mindig, mindenki szubjektív dolgok alapján dönt, pláne azok, akiknek a metro készült. És nem tetszik nekik.... de hülyék mi? Pedig az ms marhára objektíven, remekül kitalálta nekik..
Én meg azt hittem, hogy a vevőket kell kiszolgálni, és nem a vevőknek a cégeket. Most viszont rámutattál tévedésemre....
Harmadik réteg meg a fals Windows-mítoszok után megy és inkább hisz a szomszédnak, szakbarbár cikkek vastag címeinek, mint a saját szemének.
Hát persze... OEM -be a képébe tolják az új laptoppal, és gondolod hogy megkérdez valakit hogy jó -e? Nem, nem kérdez meg senkit. Látja hogy nem jó.... ezért takaríttatja le a gépről...
Ugyan már.... ne akarjátok már megmagyarázni a megmagyarázhatatlant... az egész világ hülye, csak az ms designer -ei nem, mert ők aztán marha okosak, csak senki nem érti a látomásukat igaz?
Nevetséges.... A windows 8 koncepciója egyszerűen rossz, hiányos, félretervezett, és javításra szorul..... ennyi. Ismerjétek már be. Vagy még megvárjátok amíg megjelenik a 9 -es? Úgy kevésbé lesz kínos beismerni?
-
attila9988
őstag
Oké, akkor meg a MS volt a hülye, hogy úgy csinálta meg a rendszert, hogy 100-as IQ alatt nem kompatibilis. Ez van, tanultak belőle, legközelebbre kijavítják ezt is.
Így van.. legközelebb majd átgondolják. Most talán rájöttek, hogy már nem a kilencvenes évek végén vagyunk, amikor kb azt tehettek, amit akartak.
Tisztára, mint a filmek manapság, hogy végtelenül buta történet, végtelenül egyszerű párbeszédek, hogy az alja is értsen belőle valamit.
Ez legfeljebb csak az usa filmgyártására igaz, még jó hogy abból én elég keveset látok, és ha látok is, mindig megbánom hogy megnéztem.
Nézz más filmeket is, ne csak "holliwúúdit".Érdekes, hogy én tudom használni, tetszik is, és még számomra gyorsabban és kényelmesebben is kezelhető a rendszer, mint a 7-es volt. Biztos bennem van a hiba.
Én ezt sose mondtam. Ha valaki szereti a spenótot, akkor egészségére. Én konkrétan hányingert kapok tőle.
Egy hibás koncepciót is lehet szeretni, attól még hibás marad, mert a nagy többségnek nem felel meg. Márpedig ha valamit ennyire nagyon tolnak, és reklámoznak, és milliárdok mennek el arra hogy marinéne is tudja mi az a winnyóc, és ennek ellenére sem megy, akkor ott marha nagy baj van... -
attila9988
őstag
válasz
Döglött Róka #283 üzenetére
Leírtam én neked hogy miről van szó nem? Már réges rég kint van a windows 8. És a részesedése mégis a béka segge alatt van, a hatalmas reklám kampány ellenére is, ami tartalmazott óriási leárazást is..... mit jelent ez számodra?
Vagy gondolod hogy én olyan befolyásos ember vagyok hogy elgáncsoltam az ms -t a világpiacon csak mert nekem nem tetszett a windows 8?
-
attila9988
őstag
Nem tudom feltűnt -e neked, de nem csak nekem NEM JÖN BE ahogy írod, hanem a piac legnagyobb részének NEM JÖN BE. Pont azoknak, akiknek elvileg tervezve lett. Mert ugye a metro ui elméletileg pont azoknak készült, akik nem informatikusok, és még csak nem is komoly felhasználók, hanem abszolút átlagos emberek.
Adtak nekik egy skizofrén rendszert, amin van két, egymástól teljesen elválasztott felület, és a beállításokat is szétszórták a két megoldás között, hogy véletlenül se legyen egyszerű. Tudod te milyen nehéz elmagyarázni a legtöbb embernek hogy miért van neki két darab internet explorer -e? Tudod milyen nehezen értik meg hogy az egyik skype miért másabb mint a másik? És hogy miért csörög két helyen is amikor hívás van? (khm... mert szar... khm)Mindemellett elcsúfították a hagyományos desktop -ot is. tízből kilenc ember azt mondja erre hogy ocsmány. Kérdezz csak körbe.
Az meg hab a tortán, hogy a start menüt elvették, ami a desktop használati értékét húzta mélyebb szintre. És nem, a start screen nem tudja mindazt, amit a start menü igen...
Szóval nem nekem nem tetszik, hanem azoknak, akiknek tervezve lett, mindezt úgy, hogy a microsoft hatalmas marketinggel tolta előre a cuccot, előtelepíttette az oem -ekkel, és még leárazási akció is volt..... Szóval ezt hívják úgy, hogy bukás. Amikor nyomják az arcodba a cuccot, és így sem kell...
A terv része volt természetesen az is, hogy a winnyóc majd nagy siker lesz, és az emberek a metro ui miatt vágynak majd a windows phone -ra is. Ez viszont abszolút fordítva sült el. Az emberek utálják a winnyócat, és jó sokan ezért alapból nem akarnak winphone -t sem. "Ja... ez olyan szar mint amit a laptopomról is leszedtünk... kösz nem".... És a nokia már robog is a csőd felé.....
Ismerjétek be végre, hogy a windows 8 tengernyi design problémával küzd, és számtalan apró hibás döntés vezetett a bukásához. Megvolt körülötte a hatalmas hype, de még ez sem volt elég ahhoz, hogy ellensúlyozza a problémákat, amikkel az emberek végül nem tudtak megbarátkozni.
Ha a windows 9 -be helyrerakják ezeknek a dolgoknak legalább a nagy részét, és kevésbé lesz majd skizofrén, és használhatatlan, akkor azt majd díjazza a piac is.... addig viszont akiknek windows kell, görcsösen fognak ragaszkodni a heteshez. Ez van.
-
attila9988
őstag
Látom még mindig sokan kampányolnak a windows 8 "fantasztikus" újítása, a start screen mellett, holott már hivatalosan is elismert tény, hogy tévút volt.....
Ms trollok. Nyugi..... nem kell már hajtani. Ennyi volt. A start screen, és a csempe egy rakás szar. A winnyóc asztal meg úgy néz ki, mint a windows 1.0. (óó bocsánat.... modern, letisztult)Nincs mit szépíteni ezen.
Egy bukott termék.
Inkább készüljetek a következő csatára. Hiszen ha most bemagyarázzátok hogy a start menü felesleges dolog, akkor hogyan fogjátok betrollkodni a windows 9 -nél, hogy mégsem felesleges? Azt nem ismerhetitek be hogy tévedtetek, tehát jobb lenne most abbahagyni a hajtást. Legyen kis csönd... Utána majd senkinek nem tűnik fel a 180 fokos fordulat...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Lexus, Toyota topik
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest