- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Tesztpadon az exynosos Galaxy Z Flip7 FE
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
premete
veterán
válasz
King Unique #424 üzenetére
Jó, hát a jobb felső sarok esetén a charm bárt le lehet tiltani, de azt, hogy a 8.1.1 esetén legyen mobilnet, az már meghaladja a képességeimet (nem kell a jópofi, hogy használjak lant, wlan mert egyik sem elérhető ott, ahol vagyok)
Szóval, sierra 42 mbites modem van a gépben, amit a w811 felismer, telepít valami generic hsupa drivert, amivel még a "mobile broadband" sem kapcsolható be, gyári drivert nem engedi rátenni, mert szerinte a legjobb driver fenn van, már a driverstore-ból is eltávolítottam az ms-os oeminf-eket, de mégis csak ezt szedi elő valahonnan. Szerencsére az előző modemet nem ismeri fel a windows, arra rá a gyári driver, és azzal hibátlan, bár az csak 21 mbites. -
premete
veterán
Nem hoztál fel előnyöket (pedig vannak) csak olyan dolgokat írtál, amik vagy igazak, vagy nem, vagy úgy feleslegesek, ahogy vannak.
Például a gyorsabb bootidő: nálam a w7 12-13 sec, a w811 22-29 sec. Akkor vagy nem mond valaki igazat, vagy hardverfüggő, vagy nem tudod, hogy mikor van a cucc kikapcsolva, és mikor nincs. -
premete
veterán
Most csak ez van:
Dell Latitude 6430u i5 3437u 8 GB ram Samsung 841 512 GB ssd, Intel 6300 AGN, Dell Wireless 5570 (Sierra Wireless MC8805 HSPA+ 42)
De volt a nyáron Dell Latitude e7240, e7440, HP Elitebook Folio 9470m, egyikkel sem volt mobilnet w811 alatt, linux alatt pedig mindnél. -
premete
veterán
A probléma éppen az, hogy a ~4 GB-os windows-zal nem érem el az internetet, tehát kell hozzá legalább egy 6-700 MB-os linux live is, vagy beülök az autóba, megyek 10 km-t, és csatlakozok egy wlan-os netre, hogy utána otthon el tudjam olvasni a leveleimet legalább.
A 6-700 MB-os linux live rendszeren a nethez viszont nem kell 4 GB-nyi windows telepítő, hogy legyen net.
Zárt driverek nem érintenek, sem ati, sem nvidia kártyákat nem használok (bár amennyi panaszt hallottam w8.1 vs ati driverek témakörben, windows alatt sem az a pluginplay történet).
Hogy most a Linux generic driverrel hajtja a 42 mbites modemet, és van net, vagy a windows 8.1.1-é, amivel nincs net, gondolom egyértelmű, hogy melyik a szimpatikusabb.
Megmagyarázni mindent meg lehet, akár azt is, hogy a hóembernek jó a meleg, de szeretném, ha meg is mutatnád, hogy teszed fel a .net 3.5-öt internetkapcsolat nélkül, szűz rendszeren, illetve hogyan töltöd le a drivereket internet nélkül az internet kapcsolathoz?
Azt sem értem, hogy a .net 4.5 mi a f@szér' nem kompatibilis visszafelé? -
premete
veterán
Gondolom, 6-700 MB-os, linux live cuccokat még nem láttál, ahogy a sok többi windóz-fan sem.
Elárulok valamit: egy ilyen linux live rendszerről azonnal elérem az internetet, a 4 GB-os windowsról pedig nem, hacsak nincs nálam egy másik pendrive-on a .net 3.5. és a wwan driver.
Viszont csak így jó a telepítés, mert ha Lan/wlan van, akkor a windows letölti és telepíti a (szerinte) legjobb drivert a mobilnethez, de azzal se net, se gps nincs. -
premete
veterán
válasz
King Unique #356 üzenetére
Igazad van, elképzelem hány embernek van wwan, dvb-t, SC napi használatban, mellette CA, szoftveres és hardveres tokenek, certifikátok. Viszont ha egy linux dvd-re ráfér minden driver, beleértve a kde/gnome/xfce/lxde stb. felületeket, akkor egy windows dvd-re miért nem férnek rá?
Mert a Microsoft is tudna olyan telepítőt, ahol megkérdezné, hogy érintőképernyős, vagy nem, automata, vagy expert telepítés.
Nekem olyan felület tetszene, amilyen a windows 7 volt, startmenüvel és taskbarral, plusz a csempék lennének a háttérkép helyén; csempe alkalmazáskor is maradna a start és a taskbar, ahogy w7 alatti program futtatáskor is volt.
Így nekem kényelmetlen, ráadásul ha a jobb felső "x"-re mennék, vagy az jön egérrel, vagy a charm bár. Plusz engedje a drivereket komplett eltávolítani, ne mondja, hogy a legjobb driver van telepítve például a wwanhoz, amivel se net, se gps nem működik.
Ahogy pl. ubuntu esetén a unity, bal "X" is eltávolítható, szerintem a windowsban is lehetnének ilyen figurák, mindjárt nem lenne "szar a csempe" figura sem (nekem a unity sem jött be). -
premete
veterán
válasz
King Unique #345 üzenetére
Ha egy hardverről lenne szó, akkor igazat adnék, de 5 különböző saját eszköz volt, igaz, mindegyik laptop.
Mondok egy példát: levasaltam az ssd-t, újratettem a w811-et, és nem aktiválta magát, a windows support szerint nem is fogja, vegyem fel a kapcsolatot a Dellel, és kérjek új kulcsot. Megint legyalultam, feltettem ugyanazt, és automatikusan aktiválódott. Beadtam neki a WMC kulcsot, működött, de a store meghalt, és az update sem ment. Windows supportnak telefon, tanácstalanság, és visszahívást ígértek 10 napja, de azóta sem hívtak vissza: gyalu újra, w811 fel, WMC fel, és minden megy rendben, erre varrjál gombot: csontra ugyanaz a hardver, gpt/uefi, ugyanaz a gpt-s pendrive telepítő.
Szóval van azért itt fejlesztési potenciál. -
premete
veterán
Nem mondanám, hogy jobb a w811 a w7sp1-nél, bár szerintem is szebb.
- Ugyanazon a hardweren a w7 nem akadozik, a w811 igen (viszont jobb az akkuidő, valamit, valamiért)
- hardvereket kb. egyformán ismeri fel, nálam a wwan volt az egyetlen, amit a w7 nem, a w811 igen, letöltött hozzá drivert, de azzal nem volt mobilnet, és a drivert sem lehetett eltávolítani, csak manuálisan törölni a fájlokat.
- bootidő w7-nél 12-13 sec, w811-nél 22-29 sec (ugyanaz a szoftverkörnyezet)
- 21 év windows használat alatt nem láttam annyi BSOD-ot, mint a w811 alatt 1 nap alatt.
- Stabil? ugyanarra a hardwerre még nem sikerült a w811-et egyformán felrakni, a w7-et ezerszer igen.
- hálózatkezelésben egyszerűbb a w811, plusz benne van a hotspot gyárilag
Ahol próbáltam: i5 3437u, i5 4310u, i7 4600u mindegyik 8 GB ddr3 1600 8GB és samsung 841 ssd 512 GB
Ja, és nekem az android sem akad az LG G2-n.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox tulajok OFF topicja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Suzuki topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kuponkunyeráló
- Milyen légkondit a lakásba?
- ZIDOO médialejátszók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Eldurvul a Nova Lake-kel az Intel-féle hibrid dizájn
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest