- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 13 4G
- Yettel topik
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Khan13
senior tag
A .net 3.5 rajta van a telepítőlemezen, csak a rendszer alapból netről akarja lehúzni. Ha megmondod neki parancsban, hogy a forrás legyen a DVD, akkor onnan telepíti. AMD driver gondok W8U1-en: sok embernek meg nem hibás, de azért az sem mindegy, hogy a rengeteg játék miatt sokkal több dologra fejlesztik, mint a többi platformon. A .net 4.5 a 4.0-ig kompatibilis, a 3.5.x SPx után alrendszer fejlesztés volt. A 3.5 sem futtatja az 1.1-ra írt szoftvereket, de ha jól emlékszem a 2.x is más architektúra volt. Ezen lenne mit dolgozni, hogy ne így legyen, de gondolom nem akarnak belevinni annyi emulációs réteget a teljesítményvesztés miatt.
LAN/WAN probléma nálam Windows 7 telepítésnél volt, még szerencse, hogy nem csak az a laptop van a lakásban, hanem egy asztali PC is. W8.x szintén rengeteg generic drivert tartalmaz mindenféle eszközhöz (nyomtatóknál hangoztatták, hogy pár gigányit tettek valami 400MB-ba). De hogy a végén "belekössek" (ne vedd szószerint) a Linuxos lemezeken sem működik mindenhez a driver, belefutottam már olyanba, és nagyon sok ilyen generic cucc az eszköz felét sem használja ki. Hogy nálad a W8.1 U1 driver miért nem volt eltávolítható az egy érdekes kérdés, eszközkezelőben annak kéne lennie, illetve amikor telepítesz sajátot, akkor azt kezdi el használni.
-
Khan13
senior tag
válasz
fordfairlane #355 üzenetére
Értem azthiszem. Én is szeretem szemmel tartani a dolgokat, a térlátásom is nagyon jó szerencsére. A párhuzamos munka itt is ugyanúgy adott, de ilyen szempontból valóban elfedi a teljes teret, amíg azon keresel valamit. Ez pedig már emberre válogatja, hogy mennyire zavaró.
Mint amikor kimész a konyhába X okból, ott meg csak nézel, hogy minek jöttem ideAz ilyen "tipikus" menükben én is azt szeretem, amikor gyorsan végig tudom nézni őket
-
Khan13
senior tag
Vista (vagy akik ragaszkodnak hozzá Vista SP1) óta akinél sok kékhalál van, ott valami nagyon nincs rendben. Lehet, hogy a W7 elment rajta, de ott vagy hardver gond van, vagy driver gond, vagy egyszerűen rosszul telepítette magát a rendszer (Pl. hibás DVD, de még nem panaszkodik sérülésre, öcsémnél ezzel szívtam meg).
-
Khan13
senior tag
Mikoriak azok a technológiák? Az Intel f@szsága, hogy pár nem olyan régi alsó kategóriásban nem engedélyezi. Amúgy gondolom nem erre utalt a fórumtárs, belekötni viszont jó volt (részben jogosan).
(#341) fordfairlane:
A Startképenyőnél ez a "mindent eltakar" érvhez mindig furcsán álltam, mert amíg azon ténykedsz, addig azt nézed, és nem a többi ablakot, amikor meg az asztalon ténykesz, akkor nem akarod látni mi van a Starton. A telepített alkalmazások nagyrésze továbbra is megkérdezi, hogy kell-e asztali parancsikon. De kiteheted magadtól, tűzheted a tálcára, meg amit akarsz. Na meg eléred ott is, ahova telepíted. Sőt, a Startképernyőre sem kötelező bármit kihelyezni. -
Khan13
senior tag
válasz
#40553216 #332 üzenetére
Zárképernyő azokon is van, ne mondd már, hogy nincs. Sőt, jelszavazni is lehet őket. Jobbnak nem mondtam a W8-ast a korábbi Windowsokétól, azt mondtam ilyennel találkozik más eszközökön is. A koncepció lényege meg az volt, hogy egységes felület mindenhol, ehhez jött az asztali zárképernyő, amira a telefonhoz hasonlóan lehet kitenni értesítés jelzőket.
Kérlek ne add a számba, amit nem mondtam: „MS majd jól megtanít élni”. Én azt mondtam haladni kell, és a világ már most az informatikai eszközök köré épül. Ez nem MS jövőkép, hanem már a valóság, és ha körbenézem minden nagyobb IT cég ilyen irányban fejleszt.Igen, sokadjára, esetleg
Szólj már a gépemnek, hogy amikor elsőre lenyomom a Shiftet, akkor ne oldja fel a zárat
Tudom, hogy mennyire nem használja a triviális enter nyomást sokan, de azért hadd ne ragadjunk már le itt, mert akkor tényleg az őskorban élnénk még, mert ott is voltak olyanok, akiknek nem tetszett valami. És kérlek ne add itt a számba a W8 vagy MS dolgokat, mert számítógép/okos eszköz használatról beszélek.(#333) fordfairlane:
Akkor biztos csak nekem a Spicán volt olyan az alap ROM, illetve a CM pár verzióján jópár, amin semmi kiírás vagy jelzés nem volt. Tudom, hogy van, amelyiken jelzi, de nem mindegyiken.
Amikor először vettem a kezembe a Lumiámat, akkor csak néztem, hogy hogy a jó b*dös f@szba kell bekapcsolni a képernyőt (a gombokon semmi jelzés), aztán csak sikerült. Nem várok el az átlag felhasználótól mérnök informatikus végzettséget, csak azt, hogy legyen nyitott. (Nem csak arra, hogy mindenhol mindent posztol a nagyvilágba...) -
Khan13
senior tag
válasz
#40553216 #325 üzenetére
Nem szeretnék belefolyni a vitátokba, de egy apró megjegyzés ehhez a részhez:
"De miért kattintana? Sehol nincs olyan, ami azt mutatná, hogy kell. Miért nyomna billentyűt? Vagy olyanoknak csinálták ezt a bejelentkezőt, akik csak nyomják mint süket a csengőt?"
Tableten és mobil telefonon ki mutogatja, hogy mit csináljon a szerencsétlenje a zárképernyővel? Ráadásul Másképp kell Apple rendszereken, másképp a különböző Androidra készült megoldásokon, mégis valahogy sikerül nekik. Azt értem, hogy asztalon ez újdonság a többségnek, de ezeknek a nagyrésze használ valamilyen okos eszközt. Az ellen meg hiába ágálnak itt páran, alapvető számítógépes ismeret, bátorság - mert sokakból csak az hiányzi, egyszerűn nem mernek kattintani vagy bármit csinálni - ma már elkerülhetetlenül szükséges és a mindennapok része. Nem, nem azért, hogy valaki Windows 8-at használjon, hanem mert a világ abba az irányba halad, hogy mindenhol körülvesz minket valamilyen formában.(#328) virkir:
Hallgattad hogy mit mond? Gombnyomásra és (dupla) klikkelésre is eltűnik, de a kedvence az egérrel feltolás. Ez utóbbi egy darabig vicces, aztán már csak elkezded a jelszavad gépelni, hogy feloldja (jó, nálam speciális karakter miatt oldja fel, különben lemaradna az első karakter). -
Khan13
senior tag
Hagyjátok, nem éri meg a vesződést, csak etetitek, bármit is írtok neki. Már "vártam" mikor jelenik meg hasonló hozzászólásokkal.
-
Khan13
senior tag
válasz
King Unique #255 üzenetére
Aki hozzáértő / végzettsége van, az csak végső esetben megy annyiért dolgozni, amennyit ilyen helyeken ajánlanak. Anno nyári melóként mentem volna az akkori lakhelyemhez közeli boltba, de azt mondták diploma kell vagy x végzettség. De akkor 16 évesen többet tudtam mint a nagyrészük...
(#256) GeorgeV:
Tisztában vagyok vele, ezt is írtam. Az SDK nem véletlenül követeli meg: Pl.: Hyper-V az emulátornak, WinRT keretrendszer, stb. -
Khan13
senior tag
válasz
#32839680 #248 üzenetére
Ilyenkor szoktam agyf@szt kapni
Én mérnök informatikusnak tanulok itt, nem programozónak. Van egy rakat prog tárgy, de én a köznyelvben rendszergazdának hívott informatikus vagyok beállítottságomat és tudásomat tekintve. OKJ-n szereztem hálózattelepítő és üzemeltető felsőfokú WC papírt, ami arra volt jó, hogy abban a két évben tudtam magamat képezni, illetve közelebbről megismerkedtem a Cisco dolgokkal (CCNA), ami viszont annyira nem érdekel. Amúgy most pont indult rendszermérnök szakirány, illetve egymás után kétszer informatika biztonság (én ezen vagyok).
Minden megtanulható autodidakta módon, főleg az internet világában, ahol lehet olvasni okosságokat (csak győzd kiszűrni a hülyeségek közül) és akár videókat is nézni. -
Khan13
senior tag
válasz
#32839680 #244 üzenetére
Ha abból akarnék megélni, amit egyetemen tanulunk, akkor éhenhalnék
Pedig azért a Neumann Kar nem arról híres, hogy sz@r az oktatása. Amúgy pont az ilyen nem való informatikusnak, aki nem hajlandó fejleszteni magát. Nem kell minden téren, de legalább abban, amit csinál. Az a baj, hogy sok helyen az ilyenek alapján ítélik meg (el) a többi informatikust is. Meg a szakértő vérpistékék miatt...
(#246) torreadorz:
Mert aztán diploma kell ahhoz, hogy amire kézzel rá tudsz bökni érintőkijelzőn, arra rá lehet kattintani egérrel. Egy csukló mozdulattal keresztül tudom húzni a kurzort a 24" kijelzőn, ha valakinek ez nem megy, lehet módosítani az egér sebességét. Az őrületbe tud kergetni, amikor egy 16" képenyőn is ötször kell rángatni az egeret, hogy átérjen a túloldalra, mert nincs beállítva. A nyerges példád abszolút nem állja meg a helyét. -
Khan13
senior tag
-
Khan13
senior tag
Ez most olyan dolog, hogy van, aki ilyen, van, aki olyan. Nem ért mindenki mindenhez. Ez nálunk menő a cégeknél, hogy egy embert alkalmazzanak 3 szakmára az informatikán belül. A példád pedig pont jó, te szoftver szinten nem vagy képben, ő pedig abban igen. Amúgy meg összerakni pár alkatrészt, nem ugyanaz, mint tudni is, hogy mit csinálsz, miből, miket válogass össze, stb.
-
Khan13
senior tag
Az XP --> Vista váltáson kívül eddig is 2-3 évente jött új Windows, szóval ezen nem kell kiadani. Egy normálisan megírt x86 program több generáción fut visszafelé, .net programok szintén. Ha egy program erre nem képes, az nem feltétlenül az oprendszer hibája. Sokszor az a baj, hogy elintézik azzal, hogy if kernel = 6.2 akkor mehet, különben nem, és így nem kell támogatni, illetve így kényszerítenek ők arra, hogy vedd meg az újat. Ha Windows 9 -re akarsz Store appokat írni, nyilván kell az a rendszer, hogy tesztelni tudd, viszont a 8.0 appok is futni fognak rajta.
Messze nem csak a Start menü lesz az újdonság, de kénytelenek ezt kiemelni, hogy azokat is meg tudják fogni, akik emiatt tartózkodtak a 8.x-től. Ha nem fejlesztesz Store appot, akkor bármelyik MS fejlesztő eszközt tudod telepíteni és dolgozni benne. Szóval a túlfűtött érzelmi megnyilvánulás helyett inkább tájékozódni kellene.(#225) torreadorz:
A modern felület egyszerű, mint a faék, és meglenne az az előnye, hogy egyezik a felület a mobiljával és tabletjével, így már nem kell 3-4 felületet tudnia kezelni, elég csak egyet. Lehet jönni azzal, hogy mi van, ha Androidot vagy iOS-t használ, de azok is elég hasonlóak, ha kicsit messzebről nézzük (felhasználóknak, nem olyanoknak, akik komolyabban értenek hozzá). -
Khan13
senior tag
válasz
#32839680 #207 üzenetére
Nagyon nehéz egyszerre kivitelezni a Modern UI-t és az aerot úgy, hogy szép legyen. Az a baj, hogy ha az asztali dolgok megkapnák, a Store appok meg keret nélkül futnak, akkor megint jön a jogos panasz, hogy felemás a rendszer, nincs egységes felület. Én is szerettem az Aerot Vistán és Windows 7-en is, és sokáig hiányoltam, de azt beláttam, hogy ebbe a koncepcióba nem férne bele.
Félre ne értsd, nem megoldhatatlan a dolog, csak alaposan végig kell gondolni és megtervezni a designt. A Microsoft tud is, amikor olyanja van, aztán majd meglátjuk... -
Khan13
senior tag
válasz
King Unique #175 üzenetére
Külsőleg talán finomhangolás, de a motorháztető alatt lesz most is bőséggel újdonság. A "lapos" a cikkben a flat designra utal. Sokan azt várják, hogy az asztali ikonok is a csempéken lévőkhöz hasonló nem 3d-sített képek legyenek.
Azért a Windows 7 --> Windows 8.1 asztalon is történt bőven fejlesztés. Ribbon menü, fájlművelet (másolás, áthelyezés) folyamatjelző megújult, szüneteltethető és folytatható, összefogja egy ablakba, ha több is történik (gyorsabb műveletvégzés, bár ez nem látvány), bővített feladatkezelő, stb. -
Khan13
senior tag
válasz
King Unique #150 üzenetére
Arra szerettem volna kilyukadni, hogy így lehetne kliens oldalon is megoldani a több feület közötti válthatóságot. Kicsit elbonyolítottam a mondandóm.
Azért van 8.1 build a képeken, mert a belsős szakik a gépeiken úgy "próbálják ki" az újdonságokat, hogy az aktuális oprendszerre teszik rá. Anno valamelyik portálon interjú kérdés volt. Illetve szemléltetésnek is bőven jó, ahogy írtad is. Meg amúgy is, a verziószám aztán pont teljesen mindegy. (Kivéve amikor egy program indulási feltétele egy Windows kernel verzióhoz van kötve pl. csak 5.1, vagy csak 6.x, és ezért is lett a Vista főverzió váltás, és figyelnek a ráépülő rendszereknél, hogy csak alverziót lépjenek, ez szintén interjú válasz volt anno valahol.)
A 9 pedig akár tetszik ez az embereknek, akár nem, a 8.1 (Update) fejlesztése. Nyilván nem nulláról írják meg. -
Khan13
senior tag
válasz
King Unique #138 üzenetére
Nézd meg szerver oldalon ez hogy működik. Először bejött nagy csinnadrattával a konzol only felület, aminek volt egy rakat megkötése, aztán lazítottak ezeken, de még mindig újratelepítés volt az egyetlen mód a felületváltásra, aztán jött az, hogy Server Managerben vagy PowerShell paranccsal és egy újraindítással lehetett váltani. Na most egység sugarú Margit nem fog PS parancsokat írkálni, kaphatna egy gombot a váltásra. Na most ez nem jó, mert ha válatlen nyom rá, akkor is a Windows a sz@r, mert elállítódott ő meg nem tudja visszacsinálni. Dugjuk el egy kicsit a gombot, ez nem jó, mert nem találják meg és mert nagyon bonyolult bármit megtalálni a zúj Windózban. N+1 iteráció után tegyük a jó öreg téma beállításokhoz, és mindenki boldog. Ha meg nagyon kell a restart, hát ennyit kibír az átlag felhasználó
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Építő/felújító topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch 2
- Óvodások homokozója
- E-roller topik
- Tesla topik
- További aktív témák...
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Eszpresszóképes kávéfőző 15 bar nyomással
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest