Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
#Morcosmedve #432 üzenetére
Nem azért, h csak helyeseljek, de ez maximálisan így van.
(#436) turbulencia8 : az MDE/ Defender egy rakás x@r, nem véf szinte semmit, az nem újdonság....és igen, erősen javallott lecserélni egy normális védelemre.
-
King Unique
titán
Kicsit azért le vagy maradva, mert a sima 8-casnál is van elő csempe, de a 8.1-nél meg főleg...utóbbinál, mivel lehet "nagy" méretet is kiválasztani, akkor van különösen értelme. Ha volt is néhány bug, mostanra a java megszűnt, de nem is értem, hogy általánosítasz a Preview verzió alapján....
Persze ez a Win9-ben tovább lesz fejlesztve és élő szöveg stb. is belekerül [link]
A másik meg, h nem kell nagyon bámulnia... -
King Unique
titán
Hát, ja...csak ugye lehet ezt magyarázni egyeseknek, feleslegesen...
" jobb sarokba" - akkor a rettegett Charms bar jön elő
Én már Win7-en is a WIn gombot nyomogatom néha feleslegesen...8-nál ugye előhozza kezdőképernyőt, ahol átláthatóan kint van minden, 7-nél meg a Start menü ugrik fel.
Kíváncsi leszek Win9-ben majd mi fog előjönni...? -
King Unique
titán
Meglátjuk!
Minden esetre, mivel a népnek hatásosan be lett adagolva a csak itt elérhető Start menü, ablakos appok stb. dolog, szerintem sokan fognak először érdeklődni iránta, esetleg váltani rá.
Persze, az hogy egy új rendszer mi olyan újdonságot hoz, amire a usernek feltétlen szüksége van, az megint más dolog, mert a többségnek XP is elég volt. Igazán az tudja majd értékelni, aki eddig is érdeklődött az ilyenek iránt.
Mert szerintem a Win7, mint második XP, sem fog egyhamar kikopni. Pl. sok cég, oktatási intézmény, aki csak nemrég váltott XP-ről W7-re kényszerűségből, szerintem nem fog jövőre csak úgy, egy újabb beruházás keretében W9-re upgrade-elni, váltani. De anyagi okokból kiindulva, jogtiszta, új rendszert se minden home user W7 tulaj fog venni, de lehet W8.1 se.... Itt is vsz előtelepített gépekből lesz a fő bevétel első körben. -
King Unique
titán
válasz
#40553216 #393 üzenetére
Szerintem ezek után nem kéne annyira....én legalább leírtam konkrétumokat, te meg tényleg csak kötekedni tudsz, ahogy a linkelt topikok és modis hsz mutatja, ráadásul nem csak itt, hanem minden MS topikban, ahová belépsz....
Linux kapcsán pl. ott a gond, h a fejlesztők tesznek a Windows átlag userre, bizony, pedig az lenne a cél, h pont ők pártoljanak át tömegesen...nem hagyják nekik, h a "megszokott" módon használják a rendszert, mert bizonyos dolgokhoz elkerülhetetlen a másfajta szemlélet, a terminál, fórumok, google megtúrása stb.
Ergo burkoltan elismerik, h nem akármilyen hozzá nem értőnek való a rendszer, hanem aki használja akarja, igenis legyen tisztában az alapokkal....márpedig átlag user ezt baromira nem fogja megtenni, mert szarik az egészre....
Viszont ez nem a Linux a hibája, mert ettől még jó a rendszer, ennek, a csak netező, filmnéző, szkájpoló rétegnek bőven elég lenne és nem kéne 2-3 évente 30k-t költeni Windows-ra. Viszont az ilyen user hozzáállás miatt van, h a 2%-ot se érik el, de ezen nem lehet változtatni egy könnyen és ez nem (csak) az OS hibája. Részben hasonló a helyzet W8/8.1 kapcsán is, csak ott már elvileg meg kéne lennie a bizonyos alapoknak.(#394) GoodSpeed: nem újdonság, velem már régóta ezt csinálja, minden ilyen topikban...de úgy látszik nem feltétlen bennem lehet a hiba, ha máshol, másokkal is és még meg is róják érte...
Amúgy a cikkben mi ez az interaktív élő csempe,mert látom a screenshoton, h kb. miről van szó, de ez nem férne el a hibrid start menüben, akkor mégiscsak lesz külön modern felület
-
King Unique
titán
válasz
attila9988 #384 üzenetére
Azokat, csak a gyártó adott esetben tehet arról, illetve nem tud vele mit kezdeni, h a mai internet only PC, notebook használat mellett, elsorvadnak az alapvető ismeretek user szinten...Egy ponton túl mát tudja még egyszerűbbre, Level -2-re csinálni a rendszert...ezt kéne felfognod neked is!
Prolémázás meg ugyanúgy ment a kezdetekkor XP és Win7 esetében is, akkor is volt "winfos", "szar vindóz" és hasonló elnevezések, mert azokat se tudták sokan megfelelően kezelni...persze másik oldalról voltak hibák a rendszerrel, főleg XP-vel, de ott is vastagon közrejátszott a fenti ok.
-
King Unique
titán
Hát igen, kb....
(#382) attila9988: ki mondta, h miattad, a kezdeti hiszti és a "xaracsempe" mítosz globális elterjesztése miatt.
Igen a Start gomb, csak ha tetszik , v nem tetszik, azt igazából pont lexarom, mert annyira triviális dolog, h én simán túl tudok lépni rajta és amunka érdemleges részével foglalkozni. Mert hibának semmikképpen sem mondható.
Tehát: 1.átalakítom, 2. használok más rendszert 3. nem nyafogok rajta és elfogadom.
"Javíts ki ha tévednék, de most egy termékről, a windows 8 -ról beszélgetünk.... nem pedig "windows 8 + tetszőleges 3rd party programok" -ról.." - arról, de , mint minden Windowsnak, ennek is része a 3rd party program, mert anélkül nem úszod meg a hsználatát....mért VLC, Skype (asztali), vírusírtó stb. szerinted micsoda..?Mit értelmezzek rajta, te akarsz erővel kitérni a válaszadás alól...nem erről van szó itt, h egy kis önállóság és lőn Start menü, v egyéb? Vagy akkor ennyi erővel megbuktathatták volna a Win7-et is, ert ez nincs benne és a drága felhasználója nem akar foglalkozni a belerakásával.
-
King Unique
titán
Igaz, plusz még azt is tudja.
Csak ugye hallhattuk feljebb, h ez az átlag user ingerküszöbét nem éri el, szarik rá, ezekkel foglalkozni sem akar, mármint utólagos telepítés szinten, de aztán vhogy mégis mkinél felkerülnek vhogy ezek a programok W7-re is.
Akkor W8-ra egy Start menü vajon mért nem tud, h meg kelljen hozzá várni a Win9-cet, roppant érdekes... -
King Unique
titán
válasz
attila9988 #376 üzenetére
Arról szerintem szó van, h szar a W8, v neked a "nem tetszik felület" egyenlő azzal, talán nem tudod használni...?
Mondhatnám, h nekem nem tetszik a Win7 Start gombja, mert jobban néz ki a 8-ban lévő, de attól még nem szar a 7-es.
3rd party prgram csak egyéni szája íze szerinti formálásra való benne, de attól még használható, nem? Viszont, ha ott a lehetőség és nem él vele vki, az tényleg már az ő baja...
Ennyi erővel nincs a Win7-ben beépített PDF olvasó, ha épp a user nem tudja, h Adobe Acrobat Reader, Sumatra PDF stb. a neve és nem akar google-zni se, akkor nem tesz fel semmit és ott marad a letöltött fájlokkal megnyitási lehetőség nélkül...? Akkor kinek a hibája, ki a hülye?Hát persze, h az MS, ki más, ugye, mert egy usertől ennyi önállóság nem várható el...
Nyafogással nem lehet mit kezdeni....ennyi erővel egy fanatikus XP-snek, meg a Win7 szar és nem akarja feltenni, mert nem tetszik neki a start menüje, Aero Glass, ikonok stb. Akkor mit javasolsz neki
Van, rá lehetősége, h átalakítsa ezeket magának, de ha nem akarja....használjon más rendszert, v ne nyafogjon, mert attól még a Win7 tökéletesen használható. Igaz ez W7--->W8 kapcsán is..
Szal ezt megint jól megaszontad, bele a semmibe, gratula...Skizofrén, kellemetlen....használsz te egyáltalán W8.1-et?? Mikor bekapcsolod, szinte ellehetsz csak asztalon is, de a Charms bar és a 2 felület közti váltás is hamar kitapasztalható, kontrollálható stb., ergo egyáltalán nem zavaró. Vagy téged külön rákényszerít az MS, h modern felületen használj Word/ Excellt, böngéssz, szerkessz PS-ben, tervezz CAD-ben
Mert nem hinném...
Ez csak akkor állná meg igazán a helyét, ha csak Metro felület lenne, de NEM így van.
Tehát ez megint nagyon gyenge volt... -
King Unique
titán
válasz
#40553216 #362 üzenetére
"Win7 market share 51,22%; Win8/8.1 12,48%"
Mindig ezzel példálózol, de akkor kérdem én, hol van a Linux az 1.68 %-kal.... Illetve, ha erről is döntött a nép, h xar, nem tetszik nekik, németek is váltanak, h teljesen visszaállnak Windows-ra, akkor te mért mész szembe a nép akaratával, mért használod, mért véded folyton...
Talán azért, amiért én a 8-cat, mert valójában mégse annyira szar...?
Amúgy általában akinek egy témában nincs igazán önálló gondolata, v tapasztalata, az beáll a többi közé a sorba és fejet hajt birka módjára. Akinek van, az lehet összekülönbözik a csordával, "légvárazik", ahogy mondod, de attól még nem biztos, h hülyeséget beszél. Persze ez a nehezebb, az tény, de nem kell mindig beállni a birkák közé...Illetve mielőtt elkészül előzőre, meg erre a míves válasz, előtte kicsit a témában (Windows 9) kéne villogni, megemlíteni pár újdonságot, önálló gondolatot, lehetőleg ne azokat, amiket én, v más eddig. Ha nem megy, akkor át lehet fáradni a fentebb említett off topikba, v vissza a hazai pályára.
-
King Unique
titán
válasz
attila9988 #372 üzenetére
Ez a skinezgetés, start menü pótló nem nekem való, nem is használok ilyeneket....
Csak lehetőségként említettem meg, azoknak, akiknek ez probléma, és ne akard kiforgatni erővel a szavaimat.
Céges környezet... én alapvetően home userekre céloztam és amúgy ez az egész W8 cécó is főleg arra irányul, Nekik ott van a lehetőség, de ha leszarja és nem él vele, az az ő baja. Cégegnél meg a dolgozó nyafogását szarják le ilyen téren....elé van téve, azt kell szeretni, használni, aztán kész, És nem az a lényeg, h neki tetszik-e a felület, v sem, hanem, h elvégezze benne a munkáját, amire bőven alkalmas. Ha neki ez mégse ok így, akkor lehet menni máshova dolgozni, ahol esetleg különb rendszer fut a gépeken...Ezt a skizofrén dolgot, meg nem tudom hogy érted, de ne akard már erővel bemagyarázni, h használhatatlan lenne, mert ugyanazokat a dolgokat ebben is meg tudod csinálni. Vagy talán W8.1-en nem lehet Office-t, tervezőprogramokat és egyebeket használni szerinted?? Érdekes, nekem és másoknak nem okozott gondot, de néhol céges környezetben sem.
-
King Unique
titán
válasz
#40553216 #362 üzenetére
De van amelyik nem teszi ki, ha telepítéskor nem jelölik be, és mint tudjuk ennek bepipálása is akár gondot okozhat egyeseknek...
Parancsikon lehet akár adott mappáé is, v weboldalé, amit szintén nem nehéz kreálni, de szerinted, ha átlag usernek ezeket mind nem kell tudnia, és amúgy meg semmit se, akkor gratulálok..."Na erre varrjál..." - teljesen más példa okán lett megemlítve, de mivel erre sem tudsz érdemben válaszolni, csak a szokásos piaci részesedés maszlagot tudod nyomatni, akkor ne hagyd már le a Linuxot se a végéről.
Nagy negatívumokat, hibákat továbbra sem tudsz felsorolni, mert vsz nem is vagy annyira otthon a rendszer használatában, v magad se ütköztél ilyenekbe...csak ügyesen kitért a válaszadás elől és próbálod mindenféle hülye dologra terelni a szót, meg a szokásos marketing dumát nyomatni, "döntött a nép" stb. Ez jó, de tényleg...
Egyébként meg attól, h egyesek technikai/technológiai analfabéták és nem érdekli őket semmi OS-el kapcsolatos dolog, újítás, csak a Facebook, amihez XP is elég, az az ő dolguk, de attól még más válthat és megteheti, h megveszi. (te vsz nem, azt tudjuk..) Amúgy meg milyen érdekes, h itt PH-n is sokszor fikázta, h akár más körökben, mégis sokan használják, vajon mért...?Képszerkesztős rész megint csak mellébeszélés és üres kifogás...arra persze nem térsz ki, h használni is tudni kéne ezeket a programokat, de még, ha más is gyártotta, ugye akkor is az MS a hibás. És tökmindegy, h PS, v más, nem tudják egyiket se...Viszont milyen érdekes, mikor a fészre feltett képeket kell retusálni, akkor ezért hajlandók megtúrni a google-t és rákeresni a mikéntjére, de ha a W8-ban nem menne vmi, akkor már a világért sem...
Ha kimegyek az utcára, belelépek a pocsályába, azért is az MS a hibás, nem?Ja, mert fájltársítás akkora nagy dolog, h pár kiterjesztéshez való hozzárendelés eltart 5 óráig, nem?
Szal ez ellenérvnek igen vékony...de ez is csak azért tudtad most felhozni, mert én adtam a szádba.
Neki le lett írva külön, ha nem olvastad volna...Modern környezetben aztán olyan baromira kellett oda a tálca mi? De beletették ugye, viszont aki használta eddig is, az bőven elvolt nélküle, de nemtom mennyire mélyedtél bele egyáltalán...
Amúgy meg az a röhejes, h időről-időről feltűnsz az ilyen topikokban (de más helyeken is), jellemezően savazni az MS-t, kötekedni másokkal, kielemezni, idézgetni gondolataikat, de magához a fő - Windows 9 - témához, meg alapból nem tudsz semmit hozzászólni...Tesó.
Maradni kéne inkább Linux topikokban és ott osztani az észt.
-
King Unique
titán
Erre csak ők tudják a választ.
Azért 8.1 U1-ben már mot is előhúzható alulról a tálca modern app futásakor is, meg minimalizálod, v Win+D, akkor is tálcára teszi és asztalra repít egyből.
De most meddig tart átváltani Alt+Tab-al a kettő között, v Charms baron, mert hamar megvan?
Nekem átlátszó csempék tetszenének, ami most WP 8.1-en is van, mert ahhoz jobban igazodna desktopon az Aero Glass. Bár utóbbit már kevésbé hiányolom, mert már Win7 elé ülve, kicsit csicsásnak találom. De persze ez csak szubjektív, saját, egyéni ízlés kérdése.
Win9 nagy "laposítás", flat dizájn nem tudom hogyan fog megvalósulni, de aki full Win7 szerű AG-s asztalt, ablakokat vár, lehet, h csalódni fog... -
King Unique
titán
Számodra lehet haszontalan, más számára meg nem, ennyi. De mivel nem kell abban dolgoznod, ezért kár ekézni az egész rendszert.
Csak itt az a baj, h a köznép csak a csempe miatt húzta le az egész rendszert, azt a pár átlalakító műveletet b@szik megcsinálni, ha annyira zavarja stb.
Itt a lehülyézés nem arra irányult, h akinek nem tetszik, az az lenne, pusztán arról volt szó, a kezdeti problémák (pl.metrós vs asztali alkalmazás hozzárendelés) hatalmas problémát jelentettek egyeseknek. Erre irányult a user error dolog, mert aki Windowsban nem nem ismeri a jobb klikk-->társítás/ alapértelmezett programok lehetőséget, mikor szinte naponta látja a menüben, az azért kicsit...
És ugye mért a metrós képízélő nyitja meg a JPG-t, amikor pár kattintás átállítani, de ehhez is kellett egy 8.1 U1 aszem. Szóval én és mások is ilyen és ehhez hasonló dolgokra értették.
Korral haladás megint érdekes kérdés, mert mivel Win9-ban is lesznek újítások, át lesz szabva pár dolog, akkor annak is ilyen negatív fogadtatása lesz? Így tilos lesz már-már a régitől kicsit is eltérő rendszert kreálni, mert kifakad rá a jónép?(#352) premete: előfordulhatnak ilyenek az tény, csak ott a gond, h nem mindenhol, nem mindenkinél csinálja. Tehát ilyen egyedi eseteket nem lehet teljes tényként ráhúzni az egészre, ahhoz minden gépen, mindenkinél ezt kéne művelnie...De bízunk benne a W9-nél majd alakítanak rajta, mert tényleg nem tökéletes a rendszer, de nem ez volt az állítólagos bukás oka, hanem csak a csempe, mint tudjuk...az meg nem teljesen jogos.
-
King Unique
titán
válasz
#40553216 #349 üzenetére
De ennyi erővel a Win7 újításai és más rendszerek új verziói sem érik el a nagy átlag ingerküszöbét, tehát ez nem jó indok...
Jajj....nem azt várja el senki, h Win alatt Powershellt és társait nyomogasson, de aki parancsikont nem tud készíteni, v Start menüben keresni, v vezérlőpultot kezelni, az mégis milyen Windows user, ha nem hülye/ tudatlan...
Vagy szerinted ez a normális és minden jó így? Az a fránya, csúnya oprendszer, kicseszik szerencsétlenekkel, h nincs eléggé lebutítva...szegények, mocskos MS, szemét Windows...
Azért Ubuntu, v más alatt is olvasni itteni topikokban félresikerült upgrade-ekről és "folytonosság" kivitelezhető jobbára itt is, az, h fizetni kell, nem újdonság. Ha vkinek derogál, maradjon réginél
(v virágbolti ugye), használjon Linuxot.Most mondtál egy példát, h xy felesége megszerette az Ubit...igaz ez a sok Windows átlag userre, aki váltana is szerinted, mert megsúgom, h nem...illetve ilyenek, h xy gyereke, felesége, nagypapija leült W8 elé, aztán jobban tetszik neki, könnyeben kezeli, mint az előző verziót. Na, erre varjál...
Én soroltam pozitívumokat, ami miatt érdemes lehet egyes usereknek, te meg továbbra se tudsz...ne ez a tényállás.
Mert minden hülye, aki életébe nem látott Windowst, Liuxot (v látott, de minek) majd leül elé, aztán egyből megcsinál benne mindent, főleg egy újabb rendszerben. Első alkalommal leül Excel elé, aztán majd diagramokat csinál és makrót programoz?
Te vagy eltévedve nagyon, ha azt hiszed, h ez így megy és mért nem ilyenre van csinálva a rendszer... És mint user error fogalma abszolút nem létezik, áh nem....
Felhasználóbarát dumát meg ugyanúgy nyomatja mingegyik, Linuxok is, h cak váltsanak ám rá, szép, ingyenes stb.,de ők se említik meg mellékesen, h azért nem analfabétáknak való...
Meg, ha már program...akkor Gimpet, Photoshopot is ugye szerinted az MS gyártotta és , ha nem tudják használni, akkor persze, h azért is az MS a hibás, ki más lenne...Szal ez továbbra is csak kötekedés, ennyi, de hát ez ment mindig is, azt tudtuk...
-
King Unique
titán
Igen, megfogalmazás kicsit félresikeredett valóban...
Csak azt nem értem, h ekézed ezerrel, mondod, h erővel márpedig megszeretni nem lehet, még desktop ablakkerete sem felel meg stb., de ott a lehetőséged, h ha annyira nem pálya, akkor Win7-et használj (mint említetted is), erre mégis 8-cast használszOK, h "át lehet szabni", de ha annyira zavarna, akkor talán egyszerűbb lenne alapból W7-et használni, mint ezt faragni, v nem?
Ha meg már ilyen előzményekkel használja az ember, akkor elismeri, h annyira mégse szar és túl lehet lépni a csempe mizérián. -
King Unique
titán
Lehet így volt az elején vmikor (tényleg nem emlékszem...
), de kit érdekel, mikor már vsz egy frissítéssel rég módosítva lett (mert már nem olyan) és azóta kijött 8.1, 8.1 U1, amikben szintén nem így van.
Amúgy ilyen triviális dolgokra jó hogy nem emlékszem....az szokott lenni, h akkor jegyez meg igazán vmi az ember, ha az pl. problémát okoz neki, nem tudja megoldani (pl. matek feladat) és még akár hónapok, évek múlva is pontosan emlékszik rá. Amit meg teljesített, v nem okozott neki problémát, elfelejti, mert nem foglalkozik vele ttovább.
De vicces, h pont te oltasz engem, amikor magad se tudod pontosan és yotube-os videókkal próbálsz példálózni...(#334) bzoley: ha amúgy nincs bajod a rendszerrel és gondolom nem volt megerőltető pl. Start menü, Glass 8, v skin belevarázsolása, akkor hogy is van ez, illetve hogy nem kell már a Win7, mégse olyan szar?
De mindegy...bárcsak ilyen lenne az átlag user is és akkor nem lett volna semmi gond.(#344) premete: te legalább tudsz konkrétumokat, hibákat is felvonultatni, nem úgy, mint a többiek.
Viszont az összeomlások, telepítés utáni eltérő állapotok szerintem hardverfüggő, mert én speciel nem tapasztaltam és a topik többsége se. -
King Unique
titán
válasz
#40553216 #325 üzenetére
Látom a régi lemez került fel ismét, hasonló érveléssel...
Otthoni user igényeinek (böngészés, filmnézés, skype stb.) bőven elég az XP tudása is, ha lenne nyugdíjazva, azon maradt volna a többség. Hiába mondom azt W8.1 kapcsán, h pl.jobb feladatkezelő, fájlműveleteknél hatékonyabb folyamatjelző, VHD-boot, integrált USB 3.0 driver, nagyobb teljesítmény bizonyos helyzetekben, nagyobb fps néhány játéknál, hatékonyabb diver telepítés szűz rendszerre WU-n, néhány hasznos modern app, ha vki nincs vele tisztában és nem is érdeklik ezek... De egy Win7 újításait is hány átlagfelhasználó használja ki, v tud róla egyáltalán
Linux fronton is mit tud az új rendszer, frissebbek benne a csomaglisták, az integrált programok, v épp az is LTS verzió lett, h ott is sokan az 1-2 verzióval korábbi (LTS) kiadást használják?Inkább sorolj fe te nagy, kritikus W8 hibákat, vagy olyan dolgokat, amiket nem lehet benne megcsinálni, a W7-ben meg igen, mert az elmaradt eddig is...!
Ez a bejelentkezési képernyő példa meg annyira triviális....ha vki itt elakad, az meg is érdemli. Nyilván ilyenkor próbál vmit (kattintani) csinálni a user és olyankor egyből tovább léphet.
Ennyi erővel leül egy Ubuntu elé és mert más a Windows, nem találja hirtelen a rendszer leállítását jobb felső sarokban, v Unity oldalsávján a rendszer beállításokat, mert nem mondta neki senki, akkor ott elakad, kész vége..?? Ahelyett, h kicsit ismerkedni a rendszerrel, próbálgatná stb.? Na ez az, amivel nem lehet mit kezdeni és ez bizony nem (csak) a rendszer hibája.Az is el lett mondva, h itt senki nem azt várja el, h mint mi, "önjelölt informatikusok" értsenek ehhez-ahhoz az átlag userek is, de akinek fenti dolgok, v egy parancsikon asztalra rakása Windows alatt problémát okoz, azt te minek neveznéd??
Azért egy ilyen szakmai fórumon, hozzáértő egyénekkel az élen, magunk között el lehetne ismerni a user error tényét és nem mindenért az OS-t hibáztatni, meg üres kifogásokkal jönni...Tablet...ja, mert azt elsőre mki, legyen az Android, iOS, W8.1 RT, olyan könnyen kezelgeti talán, mindent elsőre beállít, megcsinál benne, h nem kéne kicsit ismerkednie vele?? MS meg azért is van lemaradva, mert későn léptek be a piacra és W8 "xaracsempézése" arra is kihatott. Mert, ha fogtál már a kezedbe WP-s telót és RT-s tabletet, akkor tudnád, h egyáltalán nem rosszak.
Lehet régen volt az az egynéhány év, de fenti alapján akkor is ez a szomorú helyzet...szövegszerkesztő, képszerkesztő programokat talán tudja használni az átlag user?? NEM, és tökmindegy, h MS Office vs LibreOffice, v Photoshop vs. Gimp/ Picasa van elétéve...mert szarik az egészre és elvárja, h a program legyen olyan egyszerűre, már-már primitívre csinálva, h az ő 0-ás tudásszintjéhez igazodjon. Csak ez az, ami sok esetben kivitelezhetetlen, akár egy OS esetében is....Ilyenkor is a program a hibás, mert alapvető dolgoknak nem hajlandó utánanézni, megtanulni a leendő felhasználója??
Szóval részedről ez megint csak olcsó kötekedés maradt...
-
King Unique
titán
Userek egy része valóban ki sem próbálta, v ha igen, csak rövid időre és mivel más volt, mint a Win7, egyszerűen élből elutasította...és szólt a kókler havernak, h rakjon a jogtiszta 8-cas laptopra egy vrágbolti 7-test...
Holott, ha használta volna néhány napig, pár hétig, tapasztalta volna, h ez sem bonyolultabb és bőven használható a rendszer. Persze attól még nyilván nem kötelező megszeretnie, de egyéni nemtetszéssel nem is lehet igazából mit kezdeni.
Nyomós érvek másik oldalról nem kerültek felhozatalra, csak a hivatalos, bukással, "xaracsempe"-vel kapcsolatos szöveg lett beírva jó néhányszor. Tudtommal itt és más hasonló topikokban is, a másik oldal sorolt fel konkrétumokat, a rendszer használhatóságára vonatkozóan, illetve itteni Win8 topikban hoztak fel egyesek olyan valós problémákat, amelyek objektív ellenérvnek mondhatóak.Win9 kapcsán abban egyetértünk, h az új hibrid Start menünek ilyen formában én se látom sok értelmét, meg gondolom az adott réteg körében ez is ugyanúgy nemtetszést szül majd.
-
King Unique
titán
Szerinted egy vérbeli 8-cas fan, mint mondhatni én, kihagyná a sima 8.0-át?
Azt a 8.1 Preiview vírusírtó dolgot csak példaként írtam, mert annál tapasztaltam. Nálam a sima 8.0 DP verzió maradt ki, illetve csak kipróbáltam haver notiján rövid időre és utána már a véglegeset nyomogattam a sajátomon.Képzeld notin dualboot rendszerben, illetve egyik gépen meghagytam átmenetileg nosztalgiázás gyanánt a sima 8-cast (most is az alól írok), mert vagyok annyira mazochista...pár dolog jobban tetszik benne Persze majd frissítem azokat is 8.1-re, csak élvezkedek vele még egy kicsit, start menü nélkül...
Ebben is kattintok rá, felmegy egyből és már kéri is a jelszót, illetve nem is nagyon emlékszem már mi volt a kezdeti időszakban, de olyan nem rémlik, h egérrel fel kellett volna húzni
(ha nyomva tartod, akkor fel lehet persze)
azt nem tudom, h ezt később vmi frissítés oldotta-e meg, de én ilyen direkt felhúzós bejelentkezésre nem émlékszem hirtelen. -
King Unique
titán
válasz
fordfairlane #316 üzenetére
Illetve még az a nagy kérdés, h Win9-ben milyenek lesznek a hardverkövetelmények, milyen erős vas kell majd hozzá
Mert ugye 8.1-ben szigorítottak procik terén, így nem is megy fel akármilyen régi gépre, ellenben W7/W8 esetével.
Vmint egyik cikkben írták, h a cél a megmaradt XP-sek meggyőzése is, illetve, h XP-ről is lehet rá frissíteni....
Win8-ra is csak közvetlenül Win7-ről lehetett a beállítások, fájlok megtartásával, XP-ről csak tiszta telepítéssel, ahogy gondolom majd W9 esetében is, csak persze cikkírók az ilyeneket jellemzően nem írják oda...Ennyi erővel írhatnák, h XP-s gépen újra kell telepíteni a W9-cet, már ha egyáltalán olyanokra felmenne, kétlem...
-
King Unique
titán
válasz
fordfairlane #316 üzenetére
Amiket fentebb is leírtam, pl. flat dizájn, állítólag átszabott tálca, ablakban futó modern appok, ez a hibrid start menü stb.
Én egyébként nem vagyok Win9 terén már semmiben biztos, mert nagyon sok hír volt eddig is, köztük sok kacsával az élen...
Amúgy biztos nem lesz rossz, gondolom lesznek motorház alatt is fejlesztések, gyorsulni fog a rendszer stb., bár az elején driver és kompatibilitási problémák biztos előfordulnak majd. Az külön öröm volt, mikor a 8.1 Preview verzióban egyes antivírusok frissen telepített rendszerfájlokra ugrottakIlletve az is kérdés, milyen alapvető védelem lesz a Win9-ben, mert az eddigi Win7-es MSE, meg a 8-cas Defender egy rakás sz@r mind2...
Aztán pl. 8-casban integrálva volt USB 3.0 driver, ebbe lehet már USB 3.1 is belekerülhet, v ki tudja?(#315) bzoley: ez milyen példa? Guantanamo minden szempontból nézve szar a raboknak, míg azért egy W8.1-re ez túlzás...
Az viszont igaz, ha vmi nem tetszik nekik, akkor azt lehet talán idővel sem szokná meg. Viszont van különbség a között, ha tényleg szar és használhatatlan az adott dolog, és a között, ha csak szubjektív "nemtetszés" áll a háttérben.
Ennyi erővel le vannak minősítve általános szinten a Linuxok is, h milyen szar, van akinek nem tetszik a felülete stb., viszont azt nem mondanám, h rosszak, használhatatlanok lennének és egyes disztrók is igen tetszetősek. Ergo nem kell minden hülyeséget készpénznek venni, bizonyos dolgokat nem árt előtte magunknak kipróbálni. -
King Unique
titán
válasz
Döglött Róka #312 üzenetére
Lehet merész húzás volt, de azt nem lehet ráfogni, h használhatatlan, illetve megszokni is meg lehet, ha vki akarja és szán rá kis időt, aki nem, az meg nem...
Illetve ott van rakás free start menü alternatíva...pl. ez a Classic Shell se új keletű, egyesek már Win7 idején is használták, mivel annak start menüje se felelt meg az igényeiknek, nem olyan volt, mint az XP féle... -
King Unique
titán
válasz
fordfairlane #310 üzenetére
Ez max sima 8-casra volt igazán ráhúzható, de a 8.1-re már kevésbé. Az, h vki nem frissített rá, az megint egy másik dolog, v ha Start menü pótlót nem akar feltenni.
Nem 3 év alatt butultak el úgymond, hanem már előtte se volt meg az a bizonyos szint...kezdetekben Win7-nél is problémáztak sokan kinézeten, más Start menün stb. Csak azért tudják úgy-ahogy elkezelgetni egy szinten, mert x éve eléjük van téve és megszokták.
Ha nem lenne Win7 és XP után csak 8.1-re lehetne váltani, illetve korábban kiadták volna előző helyett, akkor ugyanúgy hozzászoktak volna ahhoz is. Csak fennáll az a kényelemes helyzet, h ott a megszokott Win7 és van mihez visszanyúlni. -
King Unique
titán
válasz
fordfairlane #305 üzenetére
Ez így nem annyira igaz, mert ugyanolyan használható, mint az előzőek, hisz a fő munkát úgyis asztalon végzed, az meg lényegében ugyanaz, mint a többinél. vagy esetleg vannak olyan dolgok, amik nem oldhatóak meg benne, v annyira nehézkesen csak, mondjál párat?
Hibrid notiknál meg előny, mint feljebb olvashatjuk.
Más oldalról megközelítve van benne némi igazság. De ott a zis közrejátszik, h a user alapból nem tudja használni jól a Windows-t. Illetve nem is értem, mert új verzióknál alapból asztal jön be és annak nem kellene gondot okoznia. Zavaró tényező lehet max a Charms bar, illetve átváltás 2 felület közt. Viszont ezek se mindig jönnek elé, csak bizonyos esetekben, az meg kitapasztalható, kontrollálható, illetve egy ingyenes Classic Shell segítségével tiltható is.(#307) Dtomka : +1
-
King Unique
titán
Ez van...
Még egy-néhány éve szakembereket ültettek computerek elé, v tanfolyamra küldték őket, manapság akárki vesz magának laptopot, PC-t, csak az már más kérdés, h tudni fogja-e használni...? Ami pedig nem csak OS függő, hanem nagymértékben user függő is, ha utóbbinál nincsenek meg az alapok, akkor nehézkes lesz.
Mostani folyamatot elnézve, ha ilyen ütemben visszafelé hülyül a user réteg, akkor mi lesz később, egy Win10/ 11 esetében olyanra kell majd csinálni, h egy ötéves gyerek is tudja kezelni, v mi?? -
King Unique
titán
válasz
attila9988 #296 üzenetére
És szerinted Win7 tudását is hányan használják ki, akkor ennyi erővel mért nem használ mki Win98-cat?? Illetve a másik része, h kelljen az új rendszerért pénzt kiadni, talán az a nyomósabb indok (már aki ugye megveszi eredetiben...
)
Csempe így, csempe úgy, de használni lehet, illetve ott az asztal, ergo maga a rendszer tökéletesen alkalmas a mindennapi használatra. Az, hogy vkinek nem tetszik, egy dolog, skinezze át, ha akarja, v akkor maradjon az előzőnél (ha teheti).
A "hülye", mint minősítés pedig igenis jellemző sajnos, v te mit mondanál, arra az átlag Windows userre, aki parancsikont nem tud kirakni az asztalra, v Start menüben megkeresni egy programot, nem ismeri a vezérlőpultot és persze W8-ban se megy neki pár alapvető dolog
Normális ember, mielőtt megvesz egy notebookot, kicsit utánakérdez mit tud, milyen OS stb., ha teheti megnézi üzletben kiállított mintapéldányokat, de ott a net is erre stb.
" Látja hogy nem jó.... ezért takaríttatja le a gépről..." miből, bekapcsolja, aztán elakad a bejelentkezésnél...?
Nem jó alatt én azt értenem, h hardveresen xar a gép, instabil, bugos és totál használhatatlan az OS, nem tudom rajta azokat a feladatokat elvégezni, amit az előzőn, pl. Win7-en. Talán erről van szó, mert akármennyire is szeretnéd te bemesélni, sajnos nem...
Aztán mi lesz, ha a Win9 is más annyival, mert nyilván nem Win7 klón lesz, pl. az átszabott tálca problémát fog okozni egyeseknek, akkor majd leszarozzátok azt is, mert újítottak, de ugyanúgy használható?Az a nevetséges, ahogyan próbálsz itt, üres kifogásokkal, általános hülyeségekkel érvelni, de konkrét rendszerhibákat nem tudsz említeni...
Minek kukázza vki, ha nála tökéletesen működik, stabil a rendszer és bőven használható hétköznapi, de komolyabb munkákra is, azért mert te azt mondod, meg mert sokaknak csökkent képességekkel alapvető dolgok nehezére esnek benne, de más rendszerekben is?? Ha még egy igazán hozzáértő szaki mondaná...
-
King Unique
titán
Ezt pofázom én már régóta, h ez, mármint user tudásszint és hozzáállás itt a fő probléma.
Ennek hanyatlásáról nyilván a mai, túlságosan internet orientált géphasználat is tehet.
Sokan mondják itt, h mert a rendszernek kell kiszolgálni a usert, meg, h úgy kell megcsinálni, h mki könnyen tudja kezelni...ez igaz, csak épp a második rész bizonyos feltételekkel. Mert sajnos nem tudják a gyártók mindig olyan egyszerűre, primitívre tervezni a rendszert, h az mki szintjéhez igazodjon. És ezt nem akarják egyesek elfogadni, h alap tudás (ez nem szakis, akár itteni PH!-s és nem is emelt szint, hanem tényleg az alap) márpedig akkor is szükségeltetik hozzá és persze, h nekik áll feljebb...
És ugye ezért nem sikeres a nép körében Linux se, mert ott kicsivel még magasabban van a léc... -
King Unique
titán
válasz
#40553216 #288 üzenetére
Sikertelenség az tény, de emögött az is áll, h sokaknak elég a Win7 tudása, ami már 5 éve a piacon van (az is számít) és amúgy se akarnak váltani, nem akarnak fizetni az új rendszerért. Másik réteg "xaracsempézik", ami sok esetben szubjektív dolgokra vezethető vissza és bizony a user error, mint olyan is közrejátszik. Harmadik réteg meg a fals Windows-mítoszok után megy és inkább hisz a szomszédnak, szakbarbár cikkek vastag címeinek, mint a saját szemének.
Ezek az igazi okok.
Azért a bejelentkező képernyőn elakadni, az irreális, mert ha csak egyet kattint, lenyom egy billentyűt, akkor bejön a jelszókérő ablak. Lehet elsőre nem tudja, de ilyenkor jellemzően próbál vhova kattintani az ember és utána már látja, hogyan működik. -
King Unique
titán
válasz
attila9988 #282 üzenetére
Itt többször le lett írva a dolgok....
Azért kell sok mindent magyarázni az embereknek, mert több téren alapvető hiányosságaik vannak és ez nem feltétlen W8 specifikus...
Egy adott feladatra, ha van 2 program/ alkalmazás, nyilván választhat melyiket akarja használni, ha az egyik épp nem tetszik neki, ahogy Skype esetében is, nem is értem mi ezzel a probléma?
Ugyan mond már el, mit nem nem tud a Start gomb + Start screen kombó, amit a Start menü igen?? Ráadásul utóbbit a többség csak kikapcsolásra használta és a keresőjét se tudja normálisan használni, de gyorslistába rögzítést se...
A desktop kinézete meg nagyon is szubjektív és ízlésfüggő, de hibának nem mondható egyáltalán. Kíváncsi leszek mit szólnak majd a hozzád hasonlók W9-hez, ami még laposabb, lehet puritánabb is lesz, mert kimondottan a flat dizájn jegyében fog készülni?Ennyi erővel az OS X Yosemite se tetszik egyeseknek az előző verziók után, különösen a Dock része sikerült rondára, azt bezzeg nem fikázza senki
"windows 8 tengernyi design problémával küzd" - visszaértünk a fentebb említettekhez...mert igazán súlyos, rendszert, stabilitást érintő hibákat nem tudsz mondani te se...pedig ott kezdődne az OS lehúzása és nem a puszta szubjektív felület megítélésnél. Ami ráadásul a használatra tökéletesen alkalmas, v van esetleg olyan, amit nem lehet megcsinálni benne?? Beállítások is ugyanúgy megtalálhatóak, mivel asztali környezetben ott az ismerős vezérlőpult.
A piacon, meg hogy kik döntöttek és hogyan, azt jobb, ha nem firtatjuk, mert nem a szakik, a hozzá értők húzták le, hanem a javarészt tudatlanok...viszont mivel sajna ők vannak többségben, a gyártónak muszáj volt hozzájuk, az ő gyenge képességeikhez igazodni, holott a rendszer egyáltalán nem olyan rossz, mint amilyennek te és a hozzád hasonlók próbálják beállítani...+ bekerült a "xaracsempe" a fals Windows-mítoszok közé és ennek hatására...userek egy része ki sem próbálta és úgy húzta le, szomszédja tanácsára, aki frissítés kikapcsolását és egyéb okosságokat is javasolt neki...Ez továbbra is csak fröcsögés és üres kifogások sokasága...
-
King Unique
titán
válasz
attila9988 #274 üzenetére
Itt senki nem azt mondta, h maga a Start menü felesleges dolog, mert nem az, csak a Win8/ 8.1 jobb klikkes start gomb menüje + Modern UI-s Start screen is tudja ugyanazt a funkciót, ergó Start menü nélkül is használható bőven a rendszer.
Ha meg az kell, akkor most is lehet bele tenni.
Az meg megint más kérdés, ha vki nem hajlandó erre rászánni 2 percet, h belerakja, v dacból elutasítja az alap megoldást...
"Egy bukott termék." - csak azt felejted el, h nem az igazán nagy IT-szakemberek, neves IT-s tesztoldalak, értékelés utáni véleményezése buktatta meg, hanem felhasználói ismeretek terén marha nagy hiányosságokkal küzdő átlag user + szenzációhajhász, sok esetben szakbarbár netes cikkírók hada...Mert igazán súlyos hibákat e kettő réteg soha nem tudott felmutatni ellenérvként, csak az elcsépelt "csempe" témára mentek rá minduntalan, de az meg szokható és nagyrészt megkerülhető és ugye korántsem sem abból áll a rendszer.
Tehát, mielőtt nekiállsz trollkodni, ezeken gondolkodj el, illetve ott az off topik is.Windows 9-nél meg attól, h háttérbe lesz szorítva a csempe, még lesznek változtatások, amelyek ugyanúgy nemtetszést válthatnak ki egyesekből!. Pl. a hibrid Start menü, v lesz akinek nem fog tetszeni a flat dizájn, főleg, ha még Aero (Glass) se lesz, átszabják a tálcát is stb. Akkor majd ugyanúgy problémázni fog az a réteg, h szar, csak mert nem olyan, mint a Win7...?
Urak!
Látom, elég sok az OFF felvétés és elkalandozás, erre volna elvileg a Windows felhasználók OFF topikja -
King Unique
titán
válasz
torreadorz #251 üzenetére
Lehet nem teljesen oda való, de ugyanúgy el tudod egérrel kezelgetni azt is és hibrid notiknál van/ lesz értelme egy ilyen kettős rendszernek.
Ahogy kollega mondja, mostani Windows-ban meg nem kötelező használni különösebben, főleg U1 óta. Ennek állandó felhánytorgatása már csak hiszti, részedről meg trollkodás, erre van külön off topik...(#254) morgyi : "számtech boltos eladók" - na azok megint külön állatfaj, csomó dologhoz nem értenek, de akkor minek vannak odaállítva...MM-ben is nagyon sötétek vannak.
-
King Unique
titán
A Windows XP nyomdokait követi a Windows 9
"A jobb felső sarokból előcsalható, öt fő funkciócsoportot kínáló menüelem a kezdetektől sokat kritizált megoldás volt, most pedig úgy néz ki, hogy az asztali és az érintős eszközökre optimalizált környezetből egyaránt eltüntetik. A Windows 8 modern appjai saját fejlécet kapnak majd, amelyben benne lesznek a Charms bar menüelemei. "
Asztali verzióból még úgy-ahogy hagyján, de mobil rendszereknél, egy RT-s tableten, v hibrid notebookon szerintem már túlzás...
Illetve Windows 9 ablakban futtatható appokra gondoltak, szöveg csak elírás lehet.
Önmagában persze nem rossz ez a fejléc, mostani 8.1-ben se - X gombok, de ezt a "minden beállítást, menüelemet a fejlécbe zsúfolunk" megoldást én kicsit túlzásnak tartom. Persze egyesek majd ennek örülnek nyilván... -
King Unique
titán
Amúgy meg már megint Windows 8/ 8.1 fikázásánál kötöttünk ki, holott inkább a Windows 9-cel kapcsolatos infókkal kéne itt előrukkolni, ahogy próbáltam én is ezidáig ezzel foglalkozni.
Ha vkinek ennyire nem tetszik a mostani rendszer, akkor ekézze máshol, vagy várja meg a W9 első CP verzióját, aztán örüljön annak. De jellemzően a korábbiakhoz, pusztán csak a felület stb. van megint teríttéken, súlyos hibákat nem tud senki felhozni, szóval ez így vékony...Tehát célszerű lenne az alábbi topikban folytatni az efféle gondolatmeneteket, mert ez így nem vezet sehová:
-
King Unique
titán
válasz
#32839680 #205 üzenetére
Tényleg fasza
, ez lényegében olyan, mint a 8.1, csak finomítva.
Viszont, mivel annyi problémázás volt a Metro puszta megléte miatt, nem tudom ezt be meri-e vállalni MS, mert ok, h lesz Start menü, asztalra boot, de mégiscsak ott a Metro, ami olyannyira fáj egyeseknek...
Illetve egyik fenti cikkben arról volt szó, h Win9-ben nem lesz Charms Bar, ebből én arra következtetek, h külön önálló modern felület se, mármint a desktop PC kiadásban... -
King Unique
titán
válasz
#41133696 #188 üzenetére
Szerintem ez a féle megoldás így nem lesz az igazi
, se annak a rétegnek aki elfogadta a Modern Ui-t, se annak, aki rühelli, mert utóbbiak megint ugatni fognak, h mért van ott a csempe, neki nem kell stb...
Ha már ennyire desktoposítják, akkor vagy vegyék ki teljesen a Metrót (ami kicsit éles lenne), v ha meghagyják, akkor értelmes kompromisszumot fabrikáljanak. Pl. a W8 féle kettős felület nem rossz, max jobban el kéne különíteni, bekapcsoló, választó gombok halmazával, h ne rinyáljon mki.
Amúgy érdekes lesz is,amit írtak egyik korábbi cikkben, h elvileg a bele kerülő appok számával hízni fog az egész start menü is, beteríti fele/ teljes képernyőt, v mi?Illetve nagy kérdés, h az appok alapértelmezetten benne lesznek, v ki lehet-e kapcsolni a megjelenítésüket, mert már látom előre a fanyalgásokat...?
(#178) Psych0: ezen problémázni...és meddig tartana, vmi ikon pakkot, v egy Aero skin feltenni [link], ha annyira nagyon hiányzik
(#181) Diopapa: azt én se értem, ez mért lenne trollkodás, ő pusztán leírta, h ablak tartalma a lényeg és nem a keret,a mivel egyetértek...?
Ráadásul W8 ablakkeretei, modern +asztali megjelenésének megítélése egyéni ízlés kérdése, de én nem mondanám, h visszataszítóan gusztustalan, ronda lenne, amiben ne lehetne normálisan dolgozni. Ha vkinek annyira nem tetszik, nem is akarja ezt elfogadni, akkor rakja fel a fenti skint, v használjon W7-et, aztán pá.
-
King Unique
titán
"Sokan azt várják, hogy az asztali ikonok is a csempéken lévőkhöz hasonló nem 3d-sített képek legyenek."
Hát ezt nem tudom, mert 8-cat pont a Metro, de a desktop, ablakeretek lapos kinézete miatt is kritizálták, ha jól értelmezem a flat dizájn fogalmát? Mert, hogy szebb, jobb stb. volt a Win7 féle + Aero Glass...ízlés kérdése, nekem már egy ideje a W8 féle jobban tetszik.
Számítani lehetett rá, h W9-ben is ezt a vonat viszik tovább, ami talán nem is rossz és nem ugranak mindenféle user nyavalygásra, nem lövik el harmadszorra is az Aero Glasst....v ki tudja mi lesz még belőle, a linkelt cikk se a legfrissebb.
-
King Unique
titán
Igen, sejtettem, h 8.1-re teszik rá, mert túlságosan is egyforma volt, még a kék csíkos alapháttér is
, kösz a megerősítést!
Ahogy fentebb is mondta vki, vsz W9 csak a W8.1 finomhangolása lesz, pár újdonsággal, de akkorát nem lép előre, ahogy Vista --->W7 esetében sem, BÁR ki tudja..?Windows 9 - Átszabott felhasználói felület és vadonatúj tálca (Build 9793)
Ebből nem tudom mennyi lesz igaz, meg mit értenek "laposabb" alatt
, de én speciel örülnék egy kicsit új, átdolgozott felületnek?
Azért nehogy már 1-1-ben Win7/ Win8.1 asztal legyen, egy új főverziónál nem árt, mondhatni illendő egy kis kozmetikázás, főleg Windows esetében, h majd legyen miről csámcsognia a sajtónak. Aztán remélem nem lesz megint közfelháborodás a nép körében, mert kicsit másmilyenre sikeredett... -
King Unique
titán
válasz
Dr.FantastiK #168 üzenetére
Mert ez fog bekerülni az újabb mítoszok közé, v más most be is került...
-
King Unique
titán
válasz
#32839680 #156 üzenetére
"Viszont évekig fogják a Win8-8.1-et totális bukásként, a Win9-et meg megváltóként, XP-Win7 utódként emlegetni."
Nagy igazság, bekerült a köztudatba, a félig-meddig fals Windows mítoszok közé (pl. update kikapcsolása), a "xaracsempe" is...aztán ugye egy réteg ki sem próbálta ennek hatására, h eldöntse, de ugyanúgy lexarozzák ők is. A megváltást meg a Win9-től várják, mert az átlaguser agyáig csak az ilyen cikke vastag címei jutnak el: A Windows 9 olyan lesz, mint a Windows 7 + lesz benne start menü. A 8 meg meg azért szar, mert nem olyan és nincs benne start menü (de tehető bele)...
Amúgy én azt nem értem elnézve ezeket az előzetes screenshotokat, h ez most tényleg Win9, mivel a build képen soknál 8.1 van és kinézet is tök ugyanolyan, v utóbbiba csak belepakolták az adott funkciókat szemléltetés gyanánt
Csak, mert azt gondolná az ember, desktopot, ablakkereteket átszabják kicsit, h legalább kinézetre meg lehessen majd különböztetni a két rendszert, mert ennyi erővel lehetne 8.2 is....
(#152) b.: lehet ezt másik oldalról valóban így is értelmezni, viszont akkor is csak javarészt mellébeszélés és üres kifogás marad... egy adott rendszer használatánál igenis meg kéne/ kell lennie a szükséges alapoknak, ezeknek híján a felmerülő problémák oka nagyrészt user error...
-
King Unique
titán
Nem tudom, server verzióval nincs tapasztalatom, de nem is ez a vonal volt a fő téma, hanem a sima kiadások.
(#141) Lenry: az rendben, h csak netezni akar rajta, de akkor se úszhatja meg bizonyos alapvető dolgok ismeretét egy asztali oprendszerben (tablet más nyilván, az arra jó, de ott is tanulni kell ezt-azt), mert anélkül sosem fogja tudni megfelelően kezelni...csak ott kezdődik a probléma, h sokan xarnak erre és erővel így akarják használni, de akkor meg magára vessen és ne az adott OS-t ekézze mindenért...
-
King Unique
titán
válasz
King Unique #135 üzenetére
Szerintem, olvasva pár új cikket, csak desktop felület lesz benne, mármint a home usereknek otthoni asztali gépekre, eme cikk >>> [link] <<< alapján Charms Bar is eltűnik.
Persze ez nyilván sokaknak jó hír, viszont ugyanakkor meg visszalépés kicsit, mert a sima asztali felület önmagában nem ad semmi pluszt (max virtuális asztal kicsit), azt már nincs nagyon ebben a formában hova fejleszteni.
Max tehetnének bele cserébe spec asztali effekteket, mint amik Linuxoknál is vannak, de ugye a nagy átlag billentyűkombinációkat, Win7 alatt még Win+Tab 3D flipet se ismeri, akkor meg minek...(#140) Dtomka: többféle változat, ezt hogy érted, mert max eszköz fronton lesz, adott készülékekhez való?
Nem hiszem, h lesz "Win9 only desktop" és "Win9 desktop + Metro combo", max csak Metrós Win9 RT lesz, de az külön táblákra. Bár hibrid notik esete egy jó kérdés, hogy annál nem ártana, egy a Win8.1-hez hasonló kettős verzió....
De lehet majd azt csinálják, h ez is felismeri van-e érintőképernyő, aztán ahhoz állítja be, váltogatja a felületet.
-
King Unique
titán
Ezen így utólag kár mélázni Win8 kapcsán, a Win9-ben meg szerintem nem lesz választható telepítő, hanem desktop gépekre ez az egységes "dektoposított" verzió lesz.
Ha választható is lenne, akkor előtelepített gépeknél mi van, ha másik felület is kell a vásárlónak, akkor reinstall, vmi? Illetve ott az átlag user esete, aki jobb esetben megkér vkit, de normál esetben nem tud oprendszert telepíteni és értelmezni a felajánlott választási lehetőségeket, ha félrekattint, akkor meg utólag problémázik...
Illetve "hagyományos" helyett pontosabb lenne a "desktop only" kifejezés, mert hagyományos asztal ott volt eddig is 8-ban. -
King Unique
titán
Azokon a platformokon nyilván, de vajon a minket leginkább érdeklő desktop vonalon
Mert előzetesek alapján én azt szűrtem le, h nem lesz külön Metro UI, de akkor ennyi erővel majdnem hogy start menübe is felesleges belerakni, csak hogy maradjon vmi a másik tábornak is...(#134) ViZion : nyilván az elején kiforratlan lesz az is, mint a többi, lehet majd annak is kell vmi SP, v Update 1 pakk...
OS X-ről tudom én is, h nem minden téren tökéletes, de átlag userbe ez van belenevelve. -
King Unique
titán
Amúgy még az lesz a kérdés, h Win9-ben a Metro appok haználatára csak start menőből indítva lesz lehetőség, v lesz vmi másodlagos, bekapcsolható Metro UI is.
Mert, aki 8-casnál megszokta, "megszerette", azt nem hiszem, h majd a hibrid start menü kielégíti.(#90) ViZion : nekem bejön a Unity, inkább, mint a Gnome 3.
Amúgy meg az a röhej, h pl. az átlag user, aki Windowsról vált OS X-re, utóbbit elsőre baromira nem tudja használni, csak maszatol benne, de azt érdekes módon soha nem szidják, azt egyfajta dicső, menő dolog használni, ott veszi a fáradtságot arra a fél órára.Ha Ubuntu elé ültetnék le, onnan meg öt perc múlva felállna, holott az se bonyolultabb annyival, de egy Linux Mint elől is, csak mert pár dolog kicsit másképp van...
-
King Unique
titán
Remélem bő egy hónap múlva vmi preview verzió is letölthető és kipróbálható lesz.
Ugyanakkor meg tököm tele van már Mary Jo Foley és társai bombabiztos híreivel, aztán mikorra oda érünk, jó, ha a fele igaz...(#97) Dtomka: +1 ...ez nagy igazság, sokan felálltak öt perc után aztán ennyi, és valóban az köznép sohasem komoly rendszerproblémákra hivatkozott...
(#64) b. : itt alapvetően az a gond, h az átlaguser az XP-.t, Win7-et se tudja igazából normálisan használni....
Megfelelő érdeklődés, hozzáállás hiányában, azoknál is csak odaül a géphez, bekapcs-->böngésző, skype asztalon megkeres, elindít, használ --->majd bezárás és gép kikapcs.. Egyfajta autodidakta módon, "házilagosan kezeli" úgy-ahogy a rendszert. Közben meg alapvető dolgokkal nincs tisztában, amik nélkül majdnem hogy nincs is Windows használat, pl. Win+R/ Win+E/ Win+D/ Alt+F4 /Alt+Tab billentyűkombinációk, v épp start menü kereső használatával, de vezérlőpultot se ismeri, nem tudja mi, mire való benne, mert NEM is érdekli....Megteheti, h szarik ezekre (csak akkor folyton problémákba fog ütközni), de ilyenkor is jellemző először a rendszert szidni, mintsem hogy magában is keresse a hiányosságokat, esetleg utánanézzem ennek-annak...
Közelmúltban okozott ismeretségi körben egyeseknek gondot, h pl. egyazon rendszerben nem talált meg programokat, mert az adott laptopon, a Win7 asztalán nem volt kitéve az asztalra az ikonja...mondtam, akkor keresse meg start menüben, rögzítse tálcára, start menü gyorslistába, helyezzen ki asztalra parancsikont, de nem tudták hogyan kell....akkor mit tud Windows-ban kérdem én, netezniÉs ez nem szakértői szint, hanem az elvárható minimum szint lenne, de sajnos sokan vannak így, és ami még gázabb, h ezen változtatni se nagyon lehet...Sőt egyre inkább lejjebb megy
8/8.1-nél is csak 1 kattintás lett volna a régi felületre ugrani, v ugye új verzióban már alapból oda bootol, ott a free start menük sokasága (Classic Shell), de ugye átlag user xarik arra is frissítsem, arra is keressen...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Humble megmaradt kulcsok Frissítve 06.05
- BESZÁMÍTÁS! HTC VIVE Pro 2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest