- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
vimes
senior tag
Hogy hányszor le lehet itt futni ugyanazokat a köröket
-
vimes
senior tag
válasz
Szatyor95 #258 üzenetére
" És akkor belőlü(n)k lesznek informatikusok. Pár év múlva csúnya világ lesz itt."
Nem, nem lesznek. El sem jutnak addig, mert fősulin/egyetemen mind ki fog bukni. Legtöbbje az első évben. Bátyám tavaly valamikor hazajött egy SZTE TTIK-s előadásról, és ott említették, hogy hány % jut el a diplomáig az informatika szakokon. Már nem emlékszem, hogy mennyi volt pontosan, de megdöbbentően alacsony, csak néztem mint Rozi a moziban.
Nekem is van még egy évem az egyetemig a kéttannyelvű képzés miatt sajnos, de az informatikával kapcsolatos tanulmányokat befejeztem, csak a matek ami fontos. Azt megkérdezhetem, hogy milyen nyelvben programoztok?
-
vimes
senior tag
válasz
#32839680 #223 üzenetére
"Ezt iskolában kellene tanítani. Nem pedig egyből mindent a szájba adni. És az infó érettséginek sem a "hozz létre egy mappár a másikon belül, abba egy txt-t és írd bele a neved" típusú feladatokból kellene állnia."
Ez azért túlzás volt. Valóben vannak ilyen feladatok, de nem érettségin, hanem ECDL vizsga 1. modulon.
Azzal viszont egyetértek, hogy iskolában kellene ezt tanítani. De amíg nincsenek normális tanárok (az emelt informatika érettségi után, amire egyedül kellett felkészülnöm - pont emiatt - 100-szor jobban meg tudnám tartani az órát, mint bármelyik volt infotanárom. Hülye a nagy része. Az meg más dolog, hogy még mindig van egy csomó XP-t futtató gép. Égbekiáltó baromság OS kezelést egy olyan gépen tanítani, amin egy halott OS fut.Az is fasza volt, h nekünk pont abban (egyébként ez volt az egyetlen ilyen terem a gimnáziumban) a teremben tartották, amiben csak ilyen gépek voltak. Így ott nem is lehetett készülni a VS 2012-vel, mert az XP-re már nem volt telepíthető. Nem mintha azok a gépek vitték volna
Egy szó, mint száz, igen, kellene iskolában ezt normálisan tanítani, csak a körülmények nem adottak.
-
vimes
senior tag
válasz
King Unique #139 üzenetére
Hát én Win 8.1 óta nemigen használom az igazat megvallva, akkor is csak a Kezdőképernyő előhozásásra, nekem nem nagy csapás, ha véletlen eltűnne a Win 9-ből. A Kezdőképernyőt viszont annál inkább. De szerintem egy csempés Start Menü lez a 9-ben.
-
vimes
senior tag
válasz
King Unique #135 üzenetére
Nyilván a legjobb az lenne, ha a telepítő felajánlana egy olyan lehetőséget, hogy válassz a hagyományos ill. a Win 8-ban megismert felület között. Miért olyan nehéz ez?
remélem nem csinálnak félmegoldást...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- E-roller topik
- Fotók, videók mobillal
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- HP EliteDesk 800 G5 DM - i5-9500T, 16GB, 256GB SSD
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest