- Telekom mobilszolgáltatások
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Szemrevaló trió frissíti a Motorola portfólióját
Új hozzászólás Aktív témák
-
jeni
félisten
-
King Unique
titán
válasz
#Morcosmedve #432 üzenetére
Nem azért, h csak helyeseljek, de ez maximálisan így van.
(#436) turbulencia8 : az MDE/ Defender egy rakás x@r, nem véf szinte semmit, az nem újdonság....és igen, erősen javallott lecserélni egy normális védelemre.
-
fordfairlane
veterán
válasz
#Morcosmedve #432 üzenetére
Milyen jó kis találgatós topic lett
Több értelme van ennek, mint azon rugózni, hogy ki a nagyobb hülye, aki szereti a csempéket vagy aki elkerüli.
-
turbulencia8
őstag
Miért kérsz elnézést? Nekem is eredeti Win8.1 van fent, és soha nem admin fiókkal használom a gépet, sőt az összes frissítést gyakorlatilag azonnal telepíti automatikusan. Ennek ellenére a gyári Defender másfél hónapja gond nélkü benyelt egy trójait, be is lassult a gépem rendesen. Aztán gondolkoztam a G-Data és a Kaspersky megvételén, végül utóbbit vettem meg. A Kaspersky olcsóbb is volt (kb 5000/év), az általam olvasott teszteken stabilan az az élmezőnyben végez, továbbá a G-Data levélellenőrzése nem működött Thunderbird-del. A Kaspersky-vel most jól elvagyok, viszont a Win9-re így nem biztos, hogy beruházok (a gépem már egy kb. 5 éves HP Elitbook 2530p 4GB RAM-mal és SSD+HDD-vel tubózva).
-
vzozo
senior tag
válasz
turbulencia8 #434 üzenetére
Mindig elfelejtem, hogy engem valszeg azért kerülnek el ezek a "rejtélyes" hibák, mert eredeti szoftvereket használok... Én kérek elnézést.
-
vzozo
senior tag
-
#Morcosmedve
veterán
Milyen jó kis találgatós topic lett
Én azért várom, plusz speciel, nekem semmi bajom a 8.1-el, de ez lehet hardverek miatt és szoftverek miatt is. Pont ezért van akinek nem jön be. A csempe fikázás meg unalmas, aki nem karta, eddig is megoldhatta, pl. gyárilag, vagy ClassicShell-el (nem reklám).
-
King Unique
titán
Kicsit azért le vagy maradva, mert a sima 8-casnál is van elő csempe, de a 8.1-nél meg főleg...utóbbinál, mivel lehet "nagy" méretet is kiválasztani, akkor van különösen értelme. Ha volt is néhány bug, mostanra a java megszűnt, de nem is értem, hogy általánosítasz a Preview verzió alapján....
Persze ez a Win9-ben tovább lesz fejlesztve és élő szöveg stb. is belekerül [link]
A másik meg, h nem kell nagyon bámulnia... -
szacsee
nagyúr
Win8 jó lenne, de nem követem már a hírekben.
A boot nagyon gyors régebbi gépeken is, jó az adatkezelése (fájl átvitel), valamint pár dolgot üdvözlök benne.
A csempét viszont én sem tudtam megszokni. (anno 3.1-el kezdtem)
Egyetlen esetben tudnám elviselni a csempéket (sőt akkor szeretném is), ha nagyjából az összes social dologgal foglalkozó csempe élő lenne. ... pl skype, mail, rss, ts,időjárás, fb, yt ... stb. (ebből az első öt érdekel kb)
Amíg a folyamatosan változó világban egy statikus bughalmazt bámul a júzer, addig ne várják, hogy örülni fognak neki. Lehet a kezdetek óta már változott a helyzet, de amikor kipróbáltam az próbaverziót, mert lehetőségem volt rá (volt időm, + vinyó, + ms is elérhetővé tette) akkor még bugzott erősen sajnos. -
vzozo
senior tag
Nem használom semmire.
Akkor miért nem állítod be úgy, hogy egyből az asztalra bootoljon?
Szerk:
Ha a boot időt és az UI-t nem nem nézzük, akkor minden oprendszer egyforma.
Tényleg? XP-n hol van bitlocker, virtual smart card, SMB 3, direct access, hogy csak néhány általam minden nap használt fícsört emeljek ki? De akár linuxot is mondhatsz erre, SMB 3 már lehet van.
-
GeorgeV
aktív tag
A Windows 8.1-ben szép a csempés felület.
Amikor elindítom a gépet, az üdvözöl.
Nem használom semmire. Megnézem, aztán nyomok egy Win+D-t.
De akkor is szép. -
premete
veterán
válasz
King Unique #424 üzenetére
Jó, hát a jobb felső sarok esetén a charm bárt le lehet tiltani, de azt, hogy a 8.1.1 esetén legyen mobilnet, az már meghaladja a képességeimet (nem kell a jópofi, hogy használjak lant, wlan mert egyik sem elérhető ott, ahol vagyok)
Szóval, sierra 42 mbites modem van a gépben, amit a w811 felismer, telepít valami generic hsupa drivert, amivel még a "mobile broadband" sem kapcsolható be, gyári drivert nem engedi rátenni, mert szerinte a legjobb driver fenn van, már a driverstore-ból is eltávolítottam az ms-os oeminf-eket, de mégis csak ezt szedi elő valahonnan. Szerencsére az előző modemet nem ismeri fel a windows, arra rá a gyári driver, és azzal hibátlan, bár az csak 21 mbites. -
King Unique
titán
Hát, ja...csak ugye lehet ezt magyarázni egyeseknek, feleslegesen...
" jobb sarokba" - akkor a rettegett Charms bar jön elő
Én már Win7-en is a WIn gombot nyomogatom néha feleslegesen...8-nál ugye előhozza kezdőképernyőt, ahol átláthatóan kint van minden, 7-nél meg a Start menü ugrik fel.
Kíváncsi leszek Win9-ben majd mi fog előjönni...? -
Dtomka
veterán
Kezdődik:
[link]Viccet félretéve. vzozonak abban teljesen igaza van, hogy a gép bekapcsolása után a felhasználók többsége valamilyen programot elindít és azt nézi.
De szerintem miután egy jót játszott és nyom 1 alt+f4 et ne egy olyan felület fogadja amit "utál".
-
vzozo
senior tag
válasz
#32839680 #417 üzenetére
Emlékeztetnélek arra, hogy azon hozzászólásomra reagáltál, amiben azt emeltem ki, hogy a _fejlesztések_ kapcsán illene tovább látni az orrunknál, és nem csak a boot időt meg a UI-t nézni. Egy szót nem szóltam arról, hogy jó-e vagy sem a 8.1, mindenesetre jó ideje 8-ast használok.
Hogy ebből hogyan deriváltad le, hogy nekem egy parancssoros linux kell, azt nem vágom, de te biztos tudod.
-
-
szabonagyur
félisten
válasz
#32839680 #411 üzenetére
A boot időben a másodpercek már hidd el nem számítanak... 8.1 párti vagyok de ez tényleg olyan dolog amit nem hoznám ki fő erősségnek. Lehet, hogy otthoni usernek számít mert menő, hogy 15 helyett csak 10 sec, de vállalati környezetben már annyira nem szerintem. Dolgoztam olyan helyen ahol annyira lassan töltött be a gép (i5 2400, 4Gb RAM), hogy bementünk reggel, gép bekapcs aztán kávé és társai... majd vissza és mehet a meló. A Win8.1 is addig annyira gyors míg nincs telerakva, de ha már tartományba kell belépni vagy hálózatról bootol ott már annyira nincs előnye házon belül.
-
King Unique
titán
Meglátjuk!
Minden esetre, mivel a népnek hatásosan be lett adagolva a csak itt elérhető Start menü, ablakos appok stb. dolog, szerintem sokan fognak először érdeklődni iránta, esetleg váltani rá.
Persze, az hogy egy új rendszer mi olyan újdonságot hoz, amire a usernek feltétlen szüksége van, az megint más dolog, mert a többségnek XP is elég volt. Igazán az tudja majd értékelni, aki eddig is érdeklődött az ilyenek iránt.
Mert szerintem a Win7, mint második XP, sem fog egyhamar kikopni. Pl. sok cég, oktatási intézmény, aki csak nemrég váltott XP-ről W7-re kényszerűségből, szerintem nem fog jövőre csak úgy, egy újabb beruházás keretében W9-re upgrade-elni, váltani. De anyagi okokból kiindulva, jogtiszta, új rendszert se minden home user W7 tulaj fog venni, de lehet W8.1 se.... Itt is vsz előtelepített gépekből lesz a fő bevétel első körben. -
törölt tag
válasz
King Unique #407 üzenetére
Külön mindenképpen lesz, csak az a kérdés, hogy asztali verzióban végül hogy oldják meg
-
King Unique
titán
válasz
#40553216 #393 üzenetére
Szerintem ezek után nem kéne annyira....én legalább leírtam konkrétumokat, te meg tényleg csak kötekedni tudsz, ahogy a linkelt topikok és modis hsz mutatja, ráadásul nem csak itt, hanem minden MS topikban, ahová belépsz....
Linux kapcsán pl. ott a gond, h a fejlesztők tesznek a Windows átlag userre, bizony, pedig az lenne a cél, h pont ők pártoljanak át tömegesen...nem hagyják nekik, h a "megszokott" módon használják a rendszert, mert bizonyos dolgokhoz elkerülhetetlen a másfajta szemlélet, a terminál, fórumok, google megtúrása stb.
Ergo burkoltan elismerik, h nem akármilyen hozzá nem értőnek való a rendszer, hanem aki használja akarja, igenis legyen tisztában az alapokkal....márpedig átlag user ezt baromira nem fogja megtenni, mert szarik az egészre....
Viszont ez nem a Linux a hibája, mert ettől még jó a rendszer, ennek, a csak netező, filmnéző, szkájpoló rétegnek bőven elég lenne és nem kéne 2-3 évente 30k-t költeni Windows-ra. Viszont az ilyen user hozzáállás miatt van, h a 2%-ot se érik el, de ezen nem lehet változtatni egy könnyen és ez nem (csak) az OS hibája. Részben hasonló a helyzet W8/8.1 kapcsán is, csak ott már elvileg meg kéne lennie a bizonyos alapoknak.(#394) GoodSpeed: nem újdonság, velem már régóta ezt csinálja, minden ilyen topikban...de úgy látszik nem feltétlen bennem lehet a hiba, ha máshol, másokkal is és még meg is róják érte...
Amúgy a cikkben mi ez az interaktív élő csempe,mert látom a screenshoton, h kb. miről van szó, de ez nem férne el a hibrid start menüben, akkor mégiscsak lesz külön modern felület
-
GeorgeV
aktív tag
Hát kíváncsi leszek a Windows 9 fogadtatására.
A Windows 8.1 gyors. Nagyon gyors. Ezért használom.
Ha erre rárakom a Stardockos Start menüt, meg az ablakban futó modern appokat, meg is kapom a Windows 9-et. A DX12-es játékok még több év múlva fognak jönni, az miatt nem érdemes váltani.
Hogy még gyorsabb lesz a Windows 9? Meglátjuk. A Windows 8.1 10 másodpercen belül elindul, alvásból pedig 1 másodpercen belül. A programok azonnal indulnak (igaz SSD van a gépben).
Kíváncsian várom, hogy mivel akarja majd eladni az MS. A Start menü ehhez kevés lesz. -
kispx
addikt
Foglalkoznak az asztallal, virtuális asztalok is lesznek. Az asztalt lényegében funkcionálisan már nem nagyon lehet fejleszteni, max másmilyen skint adni neki.
Bár egy XFCE-ben megszokott ablakkezelést adhatnának neki. -
törölt tag
Nincs miért foglalkozni az asztallal, majd kap egy start menüt ami a régi egy kicsit modernizált változata lesz amiből majd el lehet érni a Kezdőképernyőt, vagy be lehet majd állítani, hogy melyik jelenjen meg ha arra kattintasz.
Gyakorlatilag Win 8 + Start menü + DX12 + Pár finomhangolás = Windows 9
A Vista -> 7 között a különbség még ennyi sem volt... -
ReSeTer
senior tag
Hát én még mindig úgy érzem, hogy a "metro" részével foglalkoznak az "asztal" helyett. Pedig már kiderült, hogy nem kíváncsi a többség arra a bugyuta csempékre. Telefonon se.
Vagy milyen asztalon látható dizájn újításról tudtok, ami nem a start menüre vonatkozik, meg a metro-ra?
-
törölt tag
-
ReSeTer
senior tag
Most akkor jól értelmezem, hogy megint nem lesz semmiféle gyökeres újítás a w9-ben se? Kap egy erőltetett start menüt és annyi?
"Kijavított windows 8.1" lesz belőle?
Semmi dizájn újítás? Nekem nagyon nem tetszik a fejléc pl. Gyönyörű concept-eket találok a neten, a fejlesztők helyében azok közül válogatnék, ha nincs ötletük.
Mi a helyzet az alapvető stabilitással? Gondolom marad minden a régiben. Sose lesz ez a rendszer legalább fele annyira olyan folyamatos és stabil mint az osx?
-
Qru
MODERÁTOR
Fejezzétek be az offolást!
-
Dtomka
veterán
válasz
#41133696 #396 üzenetére
Ejha, még ilyenben nem volt részem. Lehet azért, mert nem kötekedésből járok fel már pár éve az oldalra. Legfőképpen segíteni szeretnék, de sokszor egyből kioktatják az ember, persze a stílus az igencsak kifogásolható. Ebben a topicban is reálisan (tapasztalataimat szerettem volna megosztani) tényeket közöltem a win 8.1 ről, de vannak akik nem fogadják el a tényeket, persze azok akik sok esetben ki sem próbálták a rendszert.
Illetve én várom a következő windows-t.
-
törölt tag
válasz
#40553216 #395 üzenetére
Az a baj,hogy nem látod, hogy egy Windowszos topichoz sem tudsz pozitívan, és nem kritikusan hozzászólni. Most vagy nem tudod burkolni vagy nem is akarod, de az tény, hogy minden Wines hír topicjában nagyjából egy kaptafára megy a posztjaid gyártása. Masszívan flémelsz és nem csak én látom ezt így, szóval esetleg megfogadhatnád a moderátori tanácsot is.
-
törölt tag
válasz
#41133696 #394 üzenetére
Az a baj, hogy nem látjátok, hogy kevésbé az MS, mint inkább a ti fanatikus, csőlátású véleményetek fikázása megy. Ott már nem válaszoltam, mert úgyis csak daráljátok a sódert, minden lepereg.
Legviccesebb, amikor saját magatok által kitalált, de másoknak tulajdonított elméleteket cáfoljátok azoknak támadva, akik nem értenek veletek egyet.
-
törölt tag
válasz
King Unique #374 üzenetére
Pingvinestől megkaptad Te is
De másik topicban is ugyanebben a mederben folyik a vita. Mindegy, hogy Windows 9, vagy Internet Explorer lenne az alanya a topic címének, a vége úgyis az, hogy megy a Microsoft fikázása
-
törölt tag
válasz
King Unique #374 üzenetére
„teljesen más példa okán lett megemlítve”
Te a vágyálmaidból építesz légvárakat, én meg szembesítelek a rideg tényekkel. Ezeket pedig semmi nem mutatja jobban, mint a statisztika.
Hogy a Linux alacsony részesedésével példálózol, az meg végképp azt mutatja, hogy pont semmi érved nincs, csak hisztis kis dedósként tombolsz, mert már nem tudsz mást. Erőteljesen dolgozik a kognitív disszonancia. Nem baj, talán feldolgozod. -
szabonagyur
félisten
-
Dtomka
veterán
Hoztam fel előnyöket...csak nem vetted észre
!
Mivel még mindig a boot időn pörögsz ezért az alábbi tesztben is láthatod, h a win 8 (a 8.1 még gyorsabb) és win 7 között milyen különbségek vannak: (azt ne felejtsük el, hogy a win 8 ~ akkor jelent meg!)
Windows 8 vs Windows 7: Speed TestsGondolom mind a 2 rendszert telepítés után tesztelted, és nem volt teleszemetelve.
Hardverfüggő, lehet, de 2 azonos hardveren a win 8.1 gyorsabban fog betöltődni... -
premete
veterán
Nem hoztál fel előnyöket (pedig vannak) csak olyan dolgokat írtál, amik vagy igazak, vagy nem, vagy úgy feleslegesek, ahogy vannak.
Például a gyorsabb bootidő: nálam a w7 12-13 sec, a w811 22-29 sec. Akkor vagy nem mond valaki igazat, vagy hardverfüggő, vagy nem tudod, hogy mikor van a cucc kikapcsolva, és mikor nincs. -
szabonagyur
félisten
válasz
King Unique #388 üzenetére
Szerintem hagyd a fenébe az egész veszekedést, úgysem lehet meggyőzni az embereket ha nem akarják. Majd megjön a Win9, olyan lesz amilyen lesz és lehet azt szidni, mert valakinek úgysem lesz jó.
Win7 kezdeti éveiben sem lehetett rengeteg embert lebeszélni az XP-ről, de nagy lassan csak átálltak.
Ha a Win9 től hybrid lesz akkor lesz még a Win8-nak felhasználói tábora. -
King Unique
titán
válasz
attila9988 #384 üzenetére
Azokat, csak a gyártó adott esetben tehet arról, illetve nem tud vele mit kezdeni, h a mai internet only PC, notebook használat mellett, elsorvadnak az alapvető ismeretek user szinten...Egy ponton túl mát tudja még egyszerűbbre, Level -2-re csinálni a rendszert...ezt kéne felfognod neked is!
Prolémázás meg ugyanúgy ment a kezdetekkor XP és Win7 esetében is, akkor is volt "winfos", "szar vindóz" és hasonló elnevezések, mert azokat se tudták sokan megfelelően kezelni...persze másik oldalról voltak hibák a rendszerrel, főleg XP-vel, de ott is vastagon közrejátszott a fenti ok.
-
Dtomka
veterán
válasz
attila9988 #384 üzenetére
A vásárlók többsége h*lye!Ez tény!SAJNOS! (én ezt tapasztaltam 4,5 év alatt...)
"ez a windows 8 milyen jó.... de nem..... mert nem jó."
Miért is?
Tegnap én előnyöket hoztam fel...de sokan csak kötekedésből és "csak azért se értsünk vele egyet" írogattak.(#385) vimes
Sokszor. -
vimes
senior tag
Hogy hányszor le lehet itt futni ugyanazokat a köröket
-
attila9988
őstag
És szerinted egy globális piacon meghatározó asztali OS -nek kit kell leginkább kiszolgálnia? Nem a vásárlók többségét? A microsoft nem mondhatja azt, hogy "hülyék vagytok b+.... ez a rendszer jó, és kész..."
Akkor lenne jó, ha neked nem kellene itt magyarázni a bizonyítványt, hanem mindenki akinek az előző windows kiváló munkaeszköz volt, elégedetten csettintene, hogy bizony.... ez a windows 8 milyen jó.... de nem..... mert nem jó.
-
King Unique
titán
Hát igen, kb....
(#382) attila9988: ki mondta, h miattad, a kezdeti hiszti és a "xaracsempe" mítosz globális elterjesztése miatt.
Igen a Start gomb, csak ha tetszik , v nem tetszik, azt igazából pont lexarom, mert annyira triviális dolog, h én simán túl tudok lépni rajta és amunka érdemleges részével foglalkozni. Mert hibának semmikképpen sem mondható.
Tehát: 1.átalakítom, 2. használok más rendszert 3. nem nyafogok rajta és elfogadom.
"Javíts ki ha tévednék, de most egy termékről, a windows 8 -ról beszélgetünk.... nem pedig "windows 8 + tetszőleges 3rd party programok" -ról.." - arról, de , mint minden Windowsnak, ennek is része a 3rd party program, mert anélkül nem úszod meg a hsználatát....mért VLC, Skype (asztali), vírusírtó stb. szerinted micsoda..?Mit értelmezzek rajta, te akarsz erővel kitérni a válaszadás alól...nem erről van szó itt, h egy kis önállóság és lőn Start menü, v egyéb? Vagy akkor ennyi erővel megbuktathatták volna a Win7-et is, ert ez nincs benne és a drága felhasználója nem akar foglalkozni a belerakásával.
-
attila9988
őstag
válasz
King Unique #378 üzenetére
Arról szerintem szó van, h szar a W8, v neked a "nem tetszik felület" egyenlő azzal, talán nem tudod használni...?
Egyáltalán nem rólam van szó, de azért ügyes érvelési technika.. Már írtam korábban is, hogy nem miattam bukott meg a winnyóc, de azért kösz hogy ilyen sokat gondolsz a nemzetközi IT piacra gyakorolt befolyásommal kapcsolatban....
Na jó... beismerem.... én szóltam mindenkinek hogy ne akarjon winnyócat használni..Mondhatnám, h nekem nem tetszik a Win7 Start gombja, mert jobban néz ki a 8-ban lévő, de attól még nem szar a 7-es.
És...... tádádádámmmm..... nem is ezt írtam..
3rd party prgram csak egyéni szája íze szerinti formálásra való benne, de attól még használható, nem? Viszont, ha ott a lehetőség és nem él vele vki, az tényleg már az ő baja...
Javíts ki ha tévednék, de most egy termékről, a windows 8 -ról beszélgetünk.... nem pedig "windows 8 + tetszőleges 3rd party programok" -ról......
Ennyi erővel nincs a Win7-ben beépített PDF olvasó, ha épp a user nem tudja, h Adobe Acrobat Reader, Sumatra PDF stb. a neve és nem akar google-zni se, akkor nem tesz fel semmit és ott marad a letöltött fájlokkal megnyitási lehetőség nélkül...? Akkor kinek a hibája, ki a hülye?
Neked halvány fogalmad sincs arról hogy itt most miről van szó..... olvasd vissza az utolsó 3 - 4 hozzászólásomat, mondjuk kétszer, és értelmezd....
-
Dtomka
veterán
válasz
King Unique #380 üzenetére
"Akkor W8-ra egy Start menü vajon mért nem tud"Mert az emberek szán@lm@s@k?!
A win9 ben kíváncsi leszek, mi lesz a legnagyobb probléma...nem fogja támogatni a több éves vga a DX12-t?Erről is majd az MS tehet. -
King Unique
titán
Igaz, plusz még azt is tudja.
Csak ugye hallhattuk feljebb, h ez az átlag user ingerküszöbét nem éri el, szarik rá, ezekkel foglalkozni sem akar, mármint utólagos telepítés szinten, de aztán vhogy mégis mkinél felkerülnek vhogy ezek a programok W7-re is.
Akkor W8-ra egy Start menü vajon mért nem tud, h meg kelljen hozzá várni a Win9-cet, roppant érdekes... -
Dtomka
veterán
válasz
King Unique #378 üzenetére
"nincs a Win7-ben beépített PDF olvasó"
Sőt még virtuális meghatókat sem tud önmagában kezelni. A win 8/8.1 tud :
A Windows 8 az ISO és a VHD fájlokat is natív módon kezeli
Tehát 1 programmal (pl daemon tools) kevesebbet kell külön feltelepíteni.
+1, nem is +2 a win 8 javára(#376) attila9988
"csak a microsoft, és a hozzád hasonló fanboy -ok szerint nem...."
Amiatt fanboy valaki, mert értékeli a + dolgokat? -
King Unique
titán
válasz
attila9988 #376 üzenetére
Arról szerintem szó van, h szar a W8, v neked a "nem tetszik felület" egyenlő azzal, talán nem tudod használni...?
Mondhatnám, h nekem nem tetszik a Win7 Start gombja, mert jobban néz ki a 8-ban lévő, de attól még nem szar a 7-es.
3rd party prgram csak egyéni szája íze szerinti formálásra való benne, de attól még használható, nem? Viszont, ha ott a lehetőség és nem él vele vki, az tényleg már az ő baja...
Ennyi erővel nincs a Win7-ben beépített PDF olvasó, ha épp a user nem tudja, h Adobe Acrobat Reader, Sumatra PDF stb. a neve és nem akar google-zni se, akkor nem tesz fel semmit és ott marad a letöltött fájlokkal megnyitási lehetőség nélkül...? Akkor kinek a hibája, ki a hülye?Hát persze, h az MS, ki más, ugye, mert egy usertől ennyi önállóság nem várható el...
Nyafogással nem lehet mit kezdeni....ennyi erővel egy fanatikus XP-snek, meg a Win7 szar és nem akarja feltenni, mert nem tetszik neki a start menüje, Aero Glass, ikonok stb. Akkor mit javasolsz neki
Van, rá lehetősége, h átalakítsa ezeket magának, de ha nem akarja....használjon más rendszert, v ne nyafogjon, mert attól még a Win7 tökéletesen használható. Igaz ez W7--->W8 kapcsán is..
Szal ezt megint jól megaszontad, bele a semmibe, gratula...Skizofrén, kellemetlen....használsz te egyáltalán W8.1-et?? Mikor bekapcsolod, szinte ellehetsz csak asztalon is, de a Charms bar és a 2 felület közti váltás is hamar kitapasztalható, kontrollálható stb., ergo egyáltalán nem zavaró. Vagy téged külön rákényszerít az MS, h modern felületen használj Word/ Excellt, böngéssz, szerkessz PS-ben, tervezz CAD-ben
Mert nem hinném...
Ez csak akkor állná meg igazán a helyét, ha csak Metro felület lenne, de NEM így van.
Tehát ez megint nagyon gyenge volt... -
King Unique
titán
válasz
#40553216 #362 üzenetére
"Win7 market share 51,22%; Win8/8.1 12,48%"
Mindig ezzel példálózol, de akkor kérdem én, hol van a Linux az 1.68 %-kal.... Illetve, ha erről is döntött a nép, h xar, nem tetszik nekik, németek is váltanak, h teljesen visszaállnak Windows-ra, akkor te mért mész szembe a nép akaratával, mért használod, mért véded folyton...
Talán azért, amiért én a 8-cat, mert valójában mégse annyira szar...?
Amúgy általában akinek egy témában nincs igazán önálló gondolata, v tapasztalata, az beáll a többi közé a sorba és fejet hajt birka módjára. Akinek van, az lehet összekülönbözik a csordával, "légvárazik", ahogy mondod, de attól még nem biztos, h hülyeséget beszél. Persze ez a nehezebb, az tény, de nem kell mindig beállni a birkák közé...Illetve mielőtt elkészül előzőre, meg erre a míves válasz, előtte kicsit a témában (Windows 9) kéne villogni, megemlíteni pár újdonságot, önálló gondolatot, lehetőleg ne azokat, amiket én, v más eddig. Ha nem megy, akkor át lehet fáradni a fentebb említett off topikba, v vissza a hazai pályára.
-
attila9988
őstag
válasz
King Unique #375 üzenetére
Nekik ott van a lehetőség, de ha leszarja és nem él vele, az az ő baja.
Szóval akkor azt akarod mondani, hogy nem baj ha szar a winnyóc, mert 3rd party -val megpakolva akár jó is lehetne, és akkor megint mindenki hülye, aki nem ezt teszi, de a microsoft azért marha jól kitalálta..
Ez most komoly?Cégegnél meg a dolgozó nyafogását szarják le ilyen téren....elé van téve, azt kell szeretni, használni, aztán kész
Itt meg szar a winnyóc, de nem baj, mert a dolgozó nyafogása is le van szarva.....
Összefoglalva... szar a winnyóc, de a microsoft akkor sem hibázott, és mindenki hülye, akinek nem tetszik... az egyik dógozzon, és ne nyafogjon, a másik meg tanulja meg hogy kell átskinezni, meg szerezzen kisebb nagyobb 3rd party megoldásokat, aztán csak jó lesz.... amúgy is rohadjon meg a hülyéje.... faszér nem tanult eleget, és nem fogja fel a microsoft vízióját, ami mindenki szerint szar, csak a microsoft, és a hozzád hasonló fanboy -ok szerint nem.....
Ezt a skizofrén dolgot, meg nem tudom hogy érted, de ne akard már erővel bemagyarázni, h használhatatlan lenne, mert ugyanazokat a dolgokat ebben is meg tudod csinálni.
Igen... botkormánnyal is lehet autót vezetni, csak kurva kényelmetlen... ezért szokták kormánnyal.
-
King Unique
titán
válasz
attila9988 #372 üzenetére
Ez a skinezgetés, start menü pótló nem nekem való, nem is használok ilyeneket....
Csak lehetőségként említettem meg, azoknak, akiknek ez probléma, és ne akard kiforgatni erővel a szavaimat.
Céges környezet... én alapvetően home userekre céloztam és amúgy ez az egész W8 cécó is főleg arra irányul, Nekik ott van a lehetőség, de ha leszarja és nem él vele, az az ő baja. Cégegnél meg a dolgozó nyafogását szarják le ilyen téren....elé van téve, azt kell szeretni, használni, aztán kész, És nem az a lényeg, h neki tetszik-e a felület, v sem, hanem, h elvégezze benne a munkáját, amire bőven alkalmas. Ha neki ez mégse ok így, akkor lehet menni máshova dolgozni, ahol esetleg különb rendszer fut a gépeken...Ezt a skizofrén dolgot, meg nem tudom hogy érted, de ne akard már erővel bemagyarázni, h használhatatlan lenne, mert ugyanazokat a dolgokat ebben is meg tudod csinálni. Vagy talán W8.1-en nem lehet Office-t, tervezőprogramokat és egyebeket használni szerinted?? Érdekes, nekem és másoknak nem okozott gondot, de néhol céges környezetben sem.
-
King Unique
titán
válasz
#40553216 #362 üzenetére
De van amelyik nem teszi ki, ha telepítéskor nem jelölik be, és mint tudjuk ennek bepipálása is akár gondot okozhat egyeseknek...
Parancsikon lehet akár adott mappáé is, v weboldalé, amit szintén nem nehéz kreálni, de szerinted, ha átlag usernek ezeket mind nem kell tudnia, és amúgy meg semmit se, akkor gratulálok..."Na erre varrjál..." - teljesen más példa okán lett megemlítve, de mivel erre sem tudsz érdemben válaszolni, csak a szokásos piaci részesedés maszlagot tudod nyomatni, akkor ne hagyd már le a Linuxot se a végéről.
Nagy negatívumokat, hibákat továbbra sem tudsz felsorolni, mert vsz nem is vagy annyira otthon a rendszer használatában, v magad se ütköztél ilyenekbe...csak ügyesen kitért a válaszadás elől és próbálod mindenféle hülye dologra terelni a szót, meg a szokásos marketing dumát nyomatni, "döntött a nép" stb. Ez jó, de tényleg...
Egyébként meg attól, h egyesek technikai/technológiai analfabéták és nem érdekli őket semmi OS-el kapcsolatos dolog, újítás, csak a Facebook, amihez XP is elég, az az ő dolguk, de attól még más válthat és megteheti, h megveszi. (te vsz nem, azt tudjuk..) Amúgy meg milyen érdekes, h itt PH-n is sokszor fikázta, h akár más körökben, mégis sokan használják, vajon mért...?Képszerkesztős rész megint csak mellébeszélés és üres kifogás...arra persze nem térsz ki, h használni is tudni kéne ezeket a programokat, de még, ha más is gyártotta, ugye akkor is az MS a hibás. És tökmindegy, h PS, v más, nem tudják egyiket se...Viszont milyen érdekes, mikor a fészre feltett képeket kell retusálni, akkor ezért hajlandók megtúrni a google-t és rákeresni a mikéntjére, de ha a W8-ban nem menne vmi, akkor már a világért sem...
Ha kimegyek az utcára, belelépek a pocsályába, azért is az MS a hibás, nem?Ja, mert fájltársítás akkora nagy dolog, h pár kiterjesztéshez való hozzárendelés eltart 5 óráig, nem?
Szal ez ellenérvnek igen vékony...de ez is csak azért tudtad most felhozni, mert én adtam a szádba.
Neki le lett írva külön, ha nem olvastad volna...Modern környezetben aztán olyan baromira kellett oda a tálca mi? De beletették ugye, viszont aki használta eddig is, az bőven elvolt nélküle, de nemtom mennyire mélyedtél bele egyáltalán...
Amúgy meg az a röhejes, h időről-időről feltűnsz az ilyen topikokban (de más helyeken is), jellemezően savazni az MS-t, kötekedni másokkal, kielemezni, idézgetni gondolataikat, de magához a fő - Windows 9 - témához, meg alapból nem tudsz semmit hozzászólni...Tesó.
Maradni kéne inkább Linux topikokban és ott osztani az észt.
-
premete
veterán
Most csak ez van:
Dell Latitude 6430u i5 3437u 8 GB ram Samsung 841 512 GB ssd, Intel 6300 AGN, Dell Wireless 5570 (Sierra Wireless MC8805 HSPA+ 42)
De volt a nyáron Dell Latitude e7240, e7440, HP Elitebook Folio 9470m, egyikkel sem volt mobilnet w811 alatt, linux alatt pedig mindnél. -
attila9988
őstag
válasz
King Unique #301 üzenetére
És szerinted Win7 tudását is hányan használják ki, akkor ennyi erővel mért nem használ mki Win98-cat??
Nézd meg mire reagáltam amikor ezt írtam, és megérted hogy miért írtam...
Csempe így, csempe úgy, de használni lehet, illetve ott az asztal, ergo maga a rendszer tökéletesen alkalmas a mindennapi használatra. Az, hogy vkinek nem tetszik, egy dolog, skinezze át, ha akarja, v akkor maradjon az előzőnél (ha teheti).
Mert az úgy megy ám, hogy az ember mindenféle céges gépeken össze vissza skinezget, meg telepít 3rd party cuccokat, hogy használhatóvá faragja a windows -t.... hát marhára nem így megy ám. Ha meg ezt javaslod, akkor gyakorlatilag elismered hogy a windows 8 -al komoly gondok vannak.
Ha nem lennének, akkor nem lenne ennyire negatív a fogadtatása mindenkinek, aki átlag felhasználó, és nincs a nyelve az ms seggébe.... Leülsz, használod... rájössz, hogy skizofrén, furcsa kezelőszervekkel telepakolt rendszer, amit egyszerűen kényelmetlen használni. És ezt nem én mondom, hanem a piac... Szélmalom harcot folytattok. Olyat, amit már az ms sem vállal be.
-
kispx
addikt
A Win a visszafele való kompatibilitás miatt nőtt meg ennyire. (És tele van olyan dolgokkal amikre halandónak nincs szüksége (group policy, WIA, WMI, stb...)). Épp ideje lenne kukázni a Win32 API és a hozadékát. (Ennek első lépésé volt a Moder UI-s programok megjelenése). Emellet a 64 bites verzió a 32 bites libeket is tartalmazza. (Ugye ezek a 6-700 MB-os Linux telepítőkről nem mondható el)
Azt azért elárulod, hogy milyen géped vagy, hogy nincs alapból net? Ilyenről legutóbb 15 éve hallottam.(azóta csak vallás vs vallás topicban lehet olvasni, de a szakmaiban nem kérdezik meg) Meg ezek ugye Linux alól egyetlen egyszer sem fordulnak elő?
> "Zárt driverek nem érintenek, sem ati, sem nvidia kártyákat nem használok"
Így könnyű okoskodni. De ha érintenének a problémák akkor hallgattál volna.> "Hogy most a Linux generic driverrel hajtja a 42 mbites modemet, és van net, vagy a windows 8.1.1-é, amivel nincs net, gondolom egyértelmű, hogy melyik a szimpatikusabb."
Egészen addig fogsz a generikus drivereknek örülni, amíg olyan funkcióra nem lesz szükséged, amit tudna a szerkezet, de a generikus driver miatt el nem tudod érni.> "ha meg is mutatnád, hogy teszed fel a .net 3.5-öt internetkapcsolat nélkül,"
Nah akkor még egyszer mondom: nem kell .net 3.5 a driver telepítéshez. Ha a Gányolunk Pistikék úgy programozták le a driver telepítőjét, hogy erőszakoskodjon, akkor eszközkezelőből is fel lehet rakni. Nekem is kéri a 4500M kártyámhoz a .net 3.5-öt és a mai napig nincs rajta.
És van offline telepítője is.> "Azt sem értem, hogy a .net 4.5 mi a f@szér' nem kompatibilis visszafelé?"
Mert újraírták az egész Runtime rendszert (beleértve JIT, Basic Class Library) -
attila9988
őstag
Mert a Microsoft is tudna olyan telepítőt, ahol megkérdezné, hogy érintőképernyős, vagy nem, automata, vagy expert telepítés.
Rengeteg probléma nem is lenne probléma, ha így oldották volna meg.... de ők erőszakoskodni akartak a "modern" ui -val. (azért mekkora poén már hogy ezeket a fogyatékos alkalmazásokat modernnek nevezik..
)
ha a jobb felső "x"-re mennék, vagy az jön egérrel, vagy a charm bár.
Na ez is valami eszméletlenül idegesítő dolog.... ha ezt a tesztelések során nem vették észre hogy gond, akkor vannak kétségeim a design -erek alkalmasságát illetően.
-
Khan13
senior tag
A .net 3.5 rajta van a telepítőlemezen, csak a rendszer alapból netről akarja lehúzni. Ha megmondod neki parancsban, hogy a forrás legyen a DVD, akkor onnan telepíti. AMD driver gondok W8U1-en: sok embernek meg nem hibás, de azért az sem mindegy, hogy a rengeteg játék miatt sokkal több dologra fejlesztik, mint a többi platformon. A .net 4.5 a 4.0-ig kompatibilis, a 3.5.x SPx után alrendszer fejlesztés volt. A 3.5 sem futtatja az 1.1-ra írt szoftvereket, de ha jól emlékszem a 2.x is más architektúra volt. Ezen lenne mit dolgozni, hogy ne így legyen, de gondolom nem akarnak belevinni annyi emulációs réteget a teljesítményvesztés miatt.
LAN/WAN probléma nálam Windows 7 telepítésnél volt, még szerencse, hogy nem csak az a laptop van a lakásban, hanem egy asztali PC is. W8.x szintén rengeteg generic drivert tartalmaz mindenféle eszközhöz (nyomtatóknál hangoztatták, hogy pár gigányit tettek valami 400MB-ba). De hogy a végén "belekössek" (ne vedd szószerint) a Linuxos lemezeken sem működik mindenhez a driver, belefutottam már olyanba, és nagyon sok ilyen generic cucc az eszköz felét sem használja ki. Hogy nálad a W8.1 U1 driver miért nem volt eltávolítható az egy érdekes kérdés, eszközkezelőben annak kéne lennie, illetve amikor telepítesz sajátot, akkor azt kezdi el használni.
-
premete
veterán
A probléma éppen az, hogy a ~4 GB-os windows-zal nem érem el az internetet, tehát kell hozzá legalább egy 6-700 MB-os linux live is, vagy beülök az autóba, megyek 10 km-t, és csatlakozok egy wlan-os netre, hogy utána otthon el tudjam olvasni a leveleimet legalább.
A 6-700 MB-os linux live rendszeren a nethez viszont nem kell 4 GB-nyi windows telepítő, hogy legyen net.
Zárt driverek nem érintenek, sem ati, sem nvidia kártyákat nem használok (bár amennyi panaszt hallottam w8.1 vs ati driverek témakörben, windows alatt sem az a pluginplay történet).
Hogy most a Linux generic driverrel hajtja a 42 mbites modemet, és van net, vagy a windows 8.1.1-é, amivel nincs net, gondolom egyértelmű, hogy melyik a szimpatikusabb.
Megmagyarázni mindent meg lehet, akár azt is, hogy a hóembernek jó a meleg, de szeretném, ha meg is mutatnád, hogy teszed fel a .net 3.5-öt internetkapcsolat nélkül, szűz rendszeren, illetve hogyan töltöd le a drivereket internet nélkül az internet kapcsolathoz?
Azt sem értem, hogy a .net 4.5 mi a f@szér' nem kompatibilis visszafelé? -
kispx
addikt
Tomtyi jól mondja, nyomulok Linuxon is, szóval ismerem.
A probléma, hogy ha eléred az Internetet akkor az összes driver megvan a 6-700 MB CD/DVD-n?
Rögtön meg is magyaráztam:
"- ati/nv zárt drivereket általában külön kell telepíteni. (van olyan, amihez csomagolják)
- generikus drivereket tartalmaz, ami mindenhez jó, de semmihez se tökéletesen (ugye szokásos barkácsolás)".NET 3.5 meg nem igazán kell a drivernek, ha erősködik a telepítője, akkor eszközkezelőből rakd fel.
-
Döglött Róka
veterán
- Szar a csempe.
- Bena vagy hozza.Ezt csinaljatok minden topicban. Gratulalok.
-
premete
veterán
Gondolom, 6-700 MB-os, linux live cuccokat még nem láttál, ahogy a sok többi windóz-fan sem.
Elárulok valamit: egy ilyen linux live rendszerről azonnal elérem az internetet, a 4 GB-os windowsról pedig nem, hacsak nincs nálam egy másik pendrive-on a .net 3.5. és a wwan driver.
Viszont csak így jó a telepítés, mert ha Lan/wlan van, akkor a windows letölti és telepíti a (szerinte) legjobb drivert a mobilnethez, de azzal se net, se gps nincs. -
törölt tag
válasz
King Unique #354 üzenetére
Amúgy vicces, hogy a Win8 egyik valódi másságát, a szoros felhős integrációt véletlenül sem említetted meg. Ennek vajon mi lehet az oka? Talán mert csak az az újdonság, hogy alapból van, és nem kell külön megcsinálni, ahogy a Win7-ben? Így valójában ez sem világrengető? No, nagyjából a többi is ilyen egy átlagjúzernek.
-
törölt tag
válasz
King Unique #354 üzenetére
A Win7 a Vista-hoz képest tényleg alig változott, csakhogy a Vista-t ugyanúgy kihagyták az emberek, mint a 8-at. Így az XP-hez képest kell nézni.
„de aki parancsikont nem tud készíteni”
De minek? Egyrészt a legtöbb program a telepítés során készít parancsikont, némelyik többet is, és meg is kérdezi erről a véleményedet, másrészt amiatt rinyáltok, hogy minek a Start menü, ahova ugyebár tipikusan bekerülnek az amúgy szerintetek nem is kellő indítóikonok, hisz’ gyorsindítóval indítható minden.„Na, erre varjál...”
Leírtam: Win7 market share 51,22%; Win8/8.1 12,48%, és a Win7 részesedése gyorsabban nő mint lassan két évvel a kijövetele után a Win8 verzióké. Na erre varrjál...„Én soroltam pozitívumokat, ami miatt érdemes lehet egyes usereknek”
Miért sorolnék? A helyzet mutatja, hogy egyes userek váltottak. Valószínűleg sokkal többen, mint amennyinek szüksége lett volna rá. Ezek az általad felsorolt „pozitívumok” láthatóan nem érik el azt a szintet, ami motiválná a usereket egy olyan rendszer leváltására, ami 2020-ig támogatott. Légvárakkal hadakozol. Saját magadnak magyarázd meg, hogy neked tényleg kellett-e váltani, vagy csak racionalizálod a tök felesleges (amúgy nem nagy) pénzkidobást!„Gimpet, Photoshopot is ugye szerinted ... nem tudják használni”
Össze-vissza vagdalkozol (tudod, légvár, ahol soha semmit nem fogsz eltalálni, legfeljebb magadat). Nyilván a teljes felhasználói tábor nem ugyanazon részhalmazára igaz, hogy PS-sel nyomul, de ugyanakkor nem tud parancsikont csinálni.„ezért kár ekézni az egész rendszert”
Komolyan kérdezed? Éppen azt írta le, hogy nem az egész rendszert ekézi, csak a fanatikusoknak ez így szűrődik le, erre te leírod a fenti mondatot? Öcsém!„a kezdeti problémák (pl.metrós vs asztali alkalmazás hozzárendelés)”
Akkor sem, és most sem látod az igazi problémát. Csak amiatt kénytelen vagy minden egyes fájltípussal eljátszani egy ilyen kis társítást, mert a skizofrén rendszert rád erőltették. És még kéred, hogy soroljam az ellenérveket?„8.1 U1-ben már mot is előhúzható alulról a tálca modern app futásakor is”
Másfél évvel a 8 kijötte után. -
bzoley
veterán
válasz
King Unique #356 üzenetére
Idéznéd, hol ekéztem az egész rendszert?
Amúgy rossz irányból közelíted a dolgot. Egy régebbi rendszerhez hasonlítod az újat. Ha az újban valami nem néz ki jól, az nem azért van, mert az előzőben jobban nézett ki, hanem egyszerűen azért, mert nem néz ki jól. A haladás nem arról szól, hogy mindig másképp néz ki valami. Persze nézhet ki másképp, de a lényeg, hogy előre mutasson. Ha úgy érzed, hogy az új valahol visszalépés, akkor az nem sikerült olyan jól. És ha emellé még egy erőszakos magatartás is párosul, nem szabad csodálkozni, ha erős kritikák születnek. Ettől függetlenül a W8 már 48 frissítésen átesett, hatszor átnevezték, és még mindig ott tart, ugyan keljek fel a kanapéról, koppintsak a 140centis tévé sarkára, ha akarok valamit. Annyira rágörcsöltek erre a tévedés tapizós dologra, hogy azt nem képes felismerni, az os, hogy a tévén nincs mit tapicskolni.
Társítás minden rendszerben működött, és szerencsére az ACDsee 3 még mindig prímán működik -
kispx
addikt
> "Viszont ha egy linux dvd-re ráfér minden driver, beleértve a kde/gnome/xfce/lxde stb. felületeket, akkor egy windows dvd-re miért nem férnek rá?"
Úgy, hogy nincs mindegyik rajta.
- ati/nv zárt drivereket általában külön kell telepíteni. (van olyan, amihez csomagolják)
- generikus drivereket tartalmaz, ami mindenhez jó, de semmihez se tökéletesen (ugye szokásos barkácsolás) -
King Unique
titán
Erre csak ők tudják a választ.
Azért 8.1 U1-ben már mot is előhúzható alulról a tálca modern app futásakor is, meg minimalizálod, v Win+D, akkor is tálcára teszi és asztalra repít egyből.
De most meddig tart átváltani Alt+Tab-al a kettő között, v Charms baron, mert hamar megvan?
Nekem átlátszó csempék tetszenének, ami most WP 8.1-en is van, mert ahhoz jobban igazodna desktopon az Aero Glass. Bár utóbbit már kevésbé hiányolom, mert már Win7 elé ülve, kicsit csicsásnak találom. De persze ez csak szubjektív, saját, egyéni ízlés kérdése.
Win9 nagy "laposítás", flat dizájn nem tudom hogyan fog megvalósulni, de aki full Win7 szerű AG-s asztalt, ablakokat vár, lehet, h csalódni fog... -
premete
veterán
válasz
King Unique #356 üzenetére
Igazad van, elképzelem hány embernek van wwan, dvb-t, SC napi használatban, mellette CA, szoftveres és hardveres tokenek, certifikátok. Viszont ha egy linux dvd-re ráfér minden driver, beleértve a kde/gnome/xfce/lxde stb. felületeket, akkor egy windows dvd-re miért nem férnek rá?
Mert a Microsoft is tudna olyan telepítőt, ahol megkérdezné, hogy érintőképernyős, vagy nem, automata, vagy expert telepítés.
Nekem olyan felület tetszene, amilyen a windows 7 volt, startmenüvel és taskbarral, plusz a csempék lennének a háttérkép helyén; csempe alkalmazáskor is maradna a start és a taskbar, ahogy w7 alatti program futtatáskor is volt.
Így nekem kényelmetlen, ráadásul ha a jobb felső "x"-re mennék, vagy az jön egérrel, vagy a charm bár. Plusz engedje a drivereket komplett eltávolítani, ne mondja, hogy a legjobb driver van telepítve például a wwanhoz, amivel se net, se gps nem működik.
Ahogy pl. ubuntu esetén a unity, bal "X" is eltávolítható, szerintem a windowsban is lehetnének ilyen figurák, mindjárt nem lenne "szar a csempe" figura sem (nekem a unity sem jött be). -
Khan13
senior tag
válasz
fordfairlane #355 üzenetére
Értem azthiszem. Én is szeretem szemmel tartani a dolgokat, a térlátásom is nagyon jó szerencsére. A párhuzamos munka itt is ugyanúgy adott, de ilyen szempontból valóban elfedi a teljes teret, amíg azon keresel valamit. Ez pedig már emberre válogatja, hogy mennyire zavaró.
Mint amikor kimész a konyhába X okból, ott meg csak nézel, hogy minek jöttem ideAz ilyen "tipikus" menükben én is azt szeretem, amikor gyorsan végig tudom nézni őket
-
King Unique
titán
Számodra lehet haszontalan, más számára meg nem, ennyi. De mivel nem kell abban dolgoznod, ezért kár ekézni az egész rendszert.
Csak itt az a baj, h a köznép csak a csempe miatt húzta le az egész rendszert, azt a pár átlalakító műveletet b@szik megcsinálni, ha annyira zavarja stb.
Itt a lehülyézés nem arra irányult, h akinek nem tetszik, az az lenne, pusztán arról volt szó, a kezdeti problémák (pl.metrós vs asztali alkalmazás hozzárendelés) hatalmas problémát jelentettek egyeseknek. Erre irányult a user error dolog, mert aki Windowsban nem nem ismeri a jobb klikk-->társítás/ alapértelmezett programok lehetőséget, mikor szinte naponta látja a menüben, az azért kicsit...
És ugye mért a metrós képízélő nyitja meg a JPG-t, amikor pár kattintás átállítani, de ehhez is kellett egy 8.1 U1 aszem. Szóval én és mások is ilyen és ehhez hasonló dolgokra értették.
Korral haladás megint érdekes kérdés, mert mivel Win9-ban is lesznek újítások, át lesz szabva pár dolog, akkor annak is ilyen negatív fogadtatása lesz? Így tilos lesz már-már a régitől kicsit is eltérő rendszert kreálni, mert kifakad rá a jónép?(#352) premete: előfordulhatnak ilyenek az tény, csak ott a gond, h nem mindenhol, nem mindenkinél csinálja. Tehát ilyen egyedi eseteket nem lehet teljes tényként ráhúzni az egészre, ahhoz minden gépen, mindenkinél ezt kéne művelnie...De bízunk benne a W9-nél majd alakítanak rajta, mert tényleg nem tökéletes a rendszer, de nem ez volt az állítólagos bukás oka, hanem csak a csempe, mint tudjuk...az meg nem teljesen jogos.
-
fordfairlane
veterán
A Startképenyőnél ez a "mindent eltakar" érvhez mindig furcsán álltam, mert amíg azon ténykedsz, addig azt nézed, és nem a többi ablakot, amikor meg az asztalon ténykesz, akkor nem akarod látni mi van a Starton.
Pontosan nehéz megfogalmazni ezt nekem, igazából ehhez valami UX expert kellene. Ha egy programban vagy egy weboldalon navigálok, akkor általában egy menüben, vagy tabfüles toolbarokban végig tudom nézni a funkció, vagy tartalom kínálatot anélkül, hogy közben a program főképernyőjét megváltoztatnám.
Talán ez azért van, mert a jó navigáció olyan, hogy simán vissza kell tudnod találnod a kiindulópontra, ha elkeveredsz benne. Simán meg kell tudnod szakítani anélkül, hogy utána keresgélni keljen a kiinduló helyzetet.
Az is lehet, hogy ez inkább azzal van összefüggésben, hogy a Windows desktopot/notebookot sokszor párhuzamos műveletvégrehajtásra használod. Párhuzamosan futtatsz több alkalmazást, több dokumentumot tartasz nyitva. Miközben navigálsz, jó, ha a szemed előtt van az aktuális állapot, a már megnyitott alkalmazások és dokumentumok.
-
King Unique
titán
válasz
#40553216 #349 üzenetére
De ennyi erővel a Win7 újításai és más rendszerek új verziói sem érik el a nagy átlag ingerküszöbét, tehát ez nem jó indok...
Jajj....nem azt várja el senki, h Win alatt Powershellt és társait nyomogasson, de aki parancsikont nem tud készíteni, v Start menüben keresni, v vezérlőpultot kezelni, az mégis milyen Windows user, ha nem hülye/ tudatlan...
Vagy szerinted ez a normális és minden jó így? Az a fránya, csúnya oprendszer, kicseszik szerencsétlenekkel, h nincs eléggé lebutítva...szegények, mocskos MS, szemét Windows...
Azért Ubuntu, v más alatt is olvasni itteni topikokban félresikerült upgrade-ekről és "folytonosság" kivitelezhető jobbára itt is, az, h fizetni kell, nem újdonság. Ha vkinek derogál, maradjon réginél
(v virágbolti ugye), használjon Linuxot.Most mondtál egy példát, h xy felesége megszerette az Ubit...igaz ez a sok Windows átlag userre, aki váltana is szerinted, mert megsúgom, h nem...illetve ilyenek, h xy gyereke, felesége, nagypapija leült W8 elé, aztán jobban tetszik neki, könnyeben kezeli, mint az előző verziót. Na, erre varjál...
Én soroltam pozitívumokat, ami miatt érdemes lehet egyes usereknek, te meg továbbra se tudsz...ne ez a tényállás.
Mert minden hülye, aki életébe nem látott Windowst, Liuxot (v látott, de minek) majd leül elé, aztán egyből megcsinál benne mindent, főleg egy újabb rendszerben. Első alkalommal leül Excel elé, aztán majd diagramokat csinál és makrót programoz?
Te vagy eltévedve nagyon, ha azt hiszed, h ez így megy és mért nem ilyenre van csinálva a rendszer... És mint user error fogalma abszolút nem létezik, áh nem....
Felhasználóbarát dumát meg ugyanúgy nyomatja mingegyik, Linuxok is, h cak váltsanak ám rá, szép, ingyenes stb.,de ők se említik meg mellékesen, h azért nem analfabétáknak való...
Meg, ha már program...akkor Gimpet, Photoshopot is ugye szerinted az MS gyártotta és , ha nem tudják használni, akkor persze, h azért is az MS a hibás, ki más lenne...Szal ez továbbra is csak kötekedés, ennyi, de hát ez ment mindig is, azt tudtuk...
-
bzoley
veterán
válasz
King Unique #348 üzenetére
Sosem állítottam, hogy rossz a rendszer, nagyon is jó. A design nem tetszik, valamint a ránk eröltetett, teljességgel haszontalan csempék.(nem győzöm hangsúlyozni a gyengébbek kedvéért: számomra haszontalan). Anno részleteztem a miértjét. Ha ezeket a negatívumokat nem vesszük figyelembe, akkor érdemesebb a Win8-at használni. Az említett negatívumoktól két lépésben meg lehet szabadulni, így normálisan használható a rendszer. Persze azért van némi hátránya, mint általában az újabb os-ekkel általában, a támogatás. Szerencsére ez minimális, de azért előfordul, hogy egy-egy szotver nem működik úgy, mint Win7-en, de hát ez nem feltétlenül a rendszer sara.
Mint említettem, nekem csak az nem tetszik, hogy időnként előbukkan egy-egy csempehuszár, aki burkoltan leidiótázik, mert nekem "szaracsempe". Az operációs rendszer fogalmáról persze sejtésük sincs, és képtelenek különbséget tenni a kettő között. Az elejétől van, akinek tetszik ez a metrós dolog, és van akinek nem. Ez van, ezzel nincs mit tenni. De érdekes módon valahogy az egyik oldal kevésbé művelt képviselői, hülyének néznek mindenkit, akinek ellentétes a véleménye az övéktől. Mondjuk nekem is megvan a véleményem róluk, de amíg nem feszegetik, megtartom magamnak
Szóval nem is magával a csempével van baj, már nem is azzal, aki ránk erőltette, hanem azzal a néhány fanatikussal.
Értelmes emberek el tudják mondani a véleményüket, emellett képesek felfogni a másik oldal véleményét, elfogadni azt. A többiek elcsépelt mondatokat ismételgetnek most már évek óta, és fogalmuk sincs mi is lehet a másik problémája. Mondjuk nem is érdekli őket, lényeg, hogy jól meg tudják nekik mondani, mekkora maradi, szerencsétlen emberek vagyunk, nem tudunk haladni a korral, und so weiter. -
premete
veterán
válasz
King Unique #345 üzenetére
Ha egy hardverről lenne szó, akkor igazat adnék, de 5 különböző saját eszköz volt, igaz, mindegyik laptop.
Mondok egy példát: levasaltam az ssd-t, újratettem a w811-et, és nem aktiválta magát, a windows support szerint nem is fogja, vegyem fel a kapcsolatot a Dellel, és kérjek új kulcsot. Megint legyalultam, feltettem ugyanazt, és automatikusan aktiválódott. Beadtam neki a WMC kulcsot, működött, de a store meghalt, és az update sem ment. Windows supportnak telefon, tanácstalanság, és visszahívást ígértek 10 napja, de azóta sem hívtak vissza: gyalu újra, w811 fel, WMC fel, és minden megy rendben, erre varrjál gombot: csontra ugyanaz a hardver, gpt/uefi, ugyanaz a gpt-s pendrive telepítő.
Szóval van azért itt fejlesztési potenciál. -
törölt tag
„Slide to unlock?
A 2.3-as Samsung droidon ki van írva, hogy "A feloldáshoz húzza végig az ujját a képernyőn", nem pedig az, hogy "olvasd el a manualt!" vagy "Tedd le az ECDL vizsgát, aztán okostelózz!"” by (#333) fordfairlane megvolt? Ezek szerint nem. De az én Sonymon ezt írja:
„A feloldáshoz csúsztasson felfelé vagy lefelé”
Szerinted ez érthetőbb vagy a nulla információt adó W8 lockscreen?„Igen, sokadjára, esetleg”, mármint a júzer értei meg sokadjára ezt a lehetőséget.
-
Khan13
senior tag
Vista (vagy akik ragaszkodnak hozzá Vista SP1) óta akinél sok kékhalál van, ott valami nagyon nincs rendben. Lehet, hogy a W7 elment rajta, de ott vagy hardver gond van, vagy driver gond, vagy egyszerűen rosszul telepítette magát a rendszer (Pl. hibás DVD, de még nem panaszkodik sérülésre, öcsémnél ezzel szívtam meg).
-
törölt tag
válasz
King Unique #335 üzenetére
Ezek az újítások egy átlagjúzernek még az ingerküszöbét sem érik el. Legalábbis ilyenek miatt nem vesz új rendszert.
„Ez a bejelentkezési képernyő példa meg annyira triviális....ha vki itt elakad, az meg is érdemli.”
Ahogy az MS is megérdemli. A milliárd dolláros buktát is a Surface-en.„Az is el lett mondva, h itt senki nem azt várja el”
De. Azzal, hogy lehülyézitek őket, azt fejezitek ki, hogy elvárjátok.„Linux fronton is mit tud az új rendszer”
Pl. az új kernel miatt újabb eszközöket támogat. A rendszerfrissítéseknél gyakorlatilag az össze feltelepített program az utolsó bitig frissül, ha olyan a rendszer, hogy vannak időpontokhoz kötődő frissítési ciklusai. Mert vannak olyanok (az ú.n. rolling disztrók), amelyeknél nincsenek ilyen időpontok, egyszerűen csak mindig a legfrissebb csomagok kerülnek fel mindig.
És mindezt ingyen tudja, nem háromévente 30 ruppóért.A Linux rendszer pl. tudja azt, hogy MINDENT kicserélsz alatta, és megy tovább, újabb licenc vásárlása vagy a régebbi újabb beizgatása nélkül..
Trey itt leírja pl., hogy 2005 óta hogyan upgrade-eli az Ubuntut félévente. Nyilván már nem az eredeti vason. Tehát a hw és az sw is totál más már, a rendszer mégis folyamatos. Na ezt meg tudod csinálni Windowszal?A saját gépemen a rendszert az elmúlt hét évben háromszor telepítettem újra. Egyszer az elején, amikor még lámább voltam a mai állapotnál is, egyszer mert ext3>ext4 fájlrendszer váltás volt (bár emlékeim szerint itt nem kellett volna), egyszer pedig a rendszer hibája miatt. Mindezt úgy, hogy félévente frissítettem, ahogy trey, tehát 14 verzióváltás volt.
„Ennyi erővel leül egy Ubuntu elé és mert más a Windows”
Többször leírtam már, hogy ismerősön felesége még XP-n dolgozva beleragadt az IE6-ba, de annyira, hogy már az IE8 is rég kint volt, mire sikerült meggyőzni, hogy feltehessem az IE6 helyett. Szimplán azért, mert attól tartott, hogy másképp kell majd kezelni. Ehhez képest amikor (mindegy, mi miatt) döglődött az XP, akkor elfogadta, hogy a sokadszorra ajánlott az Ubuntut telepítsem fel nekik. Kb. két héttel később minden rákérdezés nélkül maga mondta, hogy mennyivel logikusabban felépített, mennyivel könnyebben kezelhető rendszer, mint a Windows. Azóta is ezt használják, csak már ott is volt egy disztró váltás. No, szevasz.„Inkább sorolj fe te nagy, kritikus W8 hibákat”
Elég gyenge duma lenne ez marketing fronton: sorolj fel olyan nagy hibát, ami miatt nem akarsz kiadni rá pénzt. Magadnál vagy? Sorolj te pozitívumot, ami miatt érdemes kiadni.„Azért egy ilyen szakmai fórumon, hozzáértő egyénekkel az élen, magunk között el lehetne ismerni a user error tényét”
Én nem vagyok hozzáértő, egész mást csinálok. Emiatt ilyen helyzeteket sosem fogom elismerni user error-nak. Mert nem az.„elvárja, h a program legyen olyan egyszerűre, már-már primitívre csinálva, h az ő 0-ás tudásszintjéhez igazodjon”
Rossz a hozzáállásod. Az MS kezdetek óta nyomja a júzerfrendli, sőt, egyre júzerfrendlibb mantrát. De 30 év alatt nem sikerült oda eljutni, hogy letesznek a gép elé, és kezeled, mert logikusan működik. Ennek csak az az egyetlen oka van: az MS jelentős túlsúlya akadályozta a saját valódi fejlődésüket is. A WP-nél és a metro ui-nél szinte világmegváltó ötletként hozzátok fel, hogy egy kattintással telepíthet még ez az mínuszos IQ-val bíró idióta átlagjúzer is. Pedig ez az egy kattintós cucc évekkel korábban volt iOS-en és Droidon. Látszik is az elterjedtségükön.„Ilyenkor is a program a hibás”
Mondom, egyetlen oka van az MS túlzott jelenlétének: a vendor lock-in. Látod, a mobilkütyüknél nem jött be, nem is használja, csak az asztali felhasználók töredéke az MS cuccait. -
King Unique
titán
Igen, megfogalmazás kicsit félresikeredett valóban...
Csak azt nem értem, h ekézed ezerrel, mondod, h erővel márpedig megszeretni nem lehet, még desktop ablakkerete sem felel meg stb., de ott a lehetőséged, h ha annyira nem pálya, akkor Win7-et használj (mint említetted is), erre mégis 8-cast használszOK, h "át lehet szabni", de ha annyira zavarna, akkor talán egyszerűbb lenne alapból W7-et használni, mint ezt faragni, v nem?
Ha meg már ilyen előzményekkel használja az ember, akkor elismeri, h annyira mégse szar és túl lehet lépni a csempe mizérián. -
bzoley
veterán
Látod, hogy csak írogatsz olvasás nélkül? Pontosan melyik az a rendszer, amelyikről véleményt alkottam, de nem is használtam. Ugye hogy nem tudsz válaszolni?
Mert a Win8-ra pár hsz-sal korábban írtam, hogy az első nyilvános verziók óta használom. Ja, és már az is baj, ha jót írok róla? Neked semmi sem jó?King Unique:
Mégegyszer légyszi, tényleg nem értem a kérdést -
King Unique
titán
Lehet így volt az elején vmikor (tényleg nem emlékszem...
), de kit érdekel, mikor már vsz egy frissítéssel rég módosítva lett (mert már nem olyan) és azóta kijött 8.1, 8.1 U1, amikben szintén nem így van.
Amúgy ilyen triviális dolgokra jó hogy nem emlékszem....az szokott lenni, h akkor jegyez meg igazán vmi az ember, ha az pl. problémát okoz neki, nem tudja megoldani (pl. matek feladat) és még akár hónapok, évek múlva is pontosan emlékszik rá. Amit meg teljesített, v nem okozott neki problémát, elfelejti, mert nem foglalkozik vele ttovább.
De vicces, h pont te oltasz engem, amikor magad se tudod pontosan és yotube-os videókkal próbálsz példálózni...(#334) bzoley: ha amúgy nincs bajod a rendszerrel és gondolom nem volt megerőltető pl. Start menü, Glass 8, v skin belevarázsolása, akkor hogy is van ez, illetve hogy nem kell már a Win7, mégse olyan szar?
De mindegy...bárcsak ilyen lenne az átlag user is és akkor nem lett volna semmi gond.(#344) premete: te legalább tudsz konkrétumokat, hibákat is felvonultatni, nem úgy, mint a többiek.
Viszont az összeomlások, telepítés utáni eltérő állapotok szerintem hardverfüggő, mert én speciel nem tapasztaltam és a topik többsége se. -
premete
veterán
Nem mondanám, hogy jobb a w811 a w7sp1-nél, bár szerintem is szebb.
- Ugyanazon a hardweren a w7 nem akadozik, a w811 igen (viszont jobb az akkuidő, valamit, valamiért)
- hardvereket kb. egyformán ismeri fel, nálam a wwan volt az egyetlen, amit a w7 nem, a w811 igen, letöltött hozzá drivert, de azzal nem volt mobilnet, és a drivert sem lehetett eltávolítani, csak manuálisan törölni a fájlokat.
- bootidő w7-nél 12-13 sec, w811-nél 22-29 sec (ugyanaz a szoftverkörnyezet)
- 21 év windows használat alatt nem láttam annyi BSOD-ot, mint a w811 alatt 1 nap alatt.
- Stabil? ugyanarra a hardwerre még nem sikerült a w811-et egyformán felrakni, a w7-et ezerszer igen.
- hálózatkezelésben egyszerűbb a w811, plusz benne van a hotspot gyárilag
Ahol próbáltam: i5 3437u, i5 4310u, i7 4600u mindegyik 8 GB ddr3 1600 8GB és samsung 841 ssd 512 GB
Ja, és nekem az android sem akad az LG G2-n. -
Dtomka
veterán
"Ebben van némi igazság de kóráj meg 8-16Gb ram világban ki nemszarja le a 7-8 közötti különbséget."
Az akinek csak 4 GB ramja van!"Processzorkövetelmény, PAE-, NX és SSE2-támogatással. Aha..."
Mindennek van minimális hardverkövetelménye. Jó, h nem C64 re szeretnéd felerőszakolni..."Mert a nyolc óra munkaidőből eddig hatot a boot vett el. By ultimate bullshitt."
Nem, de gyorsabb?Ha lassabb lenne akkor joggal háboroghatnánk. Már ez sem jó?"Mihez képest? Win95, Xp?"
Akár azokhoz is. A lényeg a javulás...(volt olyan OS ami gyakran kék-halálozott...) -
Khan13
senior tag
Mikoriak azok a technológiák? Az Intel f@szsága, hogy pár nem olyan régi alsó kategóriásban nem engedélyezi. Amúgy gondolom nem erre utalt a fórumtárs, belekötni viszont jó volt (részben jogosan).
(#341) fordfairlane:
A Startképenyőnél ez a "mindent eltakar" érvhez mindig furcsán álltam, mert amíg azon ténykedsz, addig azt nézed, és nem a többi ablakot, amikor meg az asztalon ténykesz, akkor nem akarod látni mi van a Starton. A telepített alkalmazások nagyrésze továbbra is megkérdezi, hogy kell-e asztali parancsikon. De kiteheted magadtól, tűzheted a tálcára, meg amit akarsz. Na meg eléred ott is, ahova telepíted. Sőt, a Startképernyőre sem kötelező bármit kihelyezni. -
fordfairlane
veterán
Annyit javult a helyzet, hogy a Win8 startja teljes egészében haszontalan...
Nem haszontalan, csak nem áll kézre. Fölöslegesen nagy, emiatt kitakar mindent, de leginkább csak innen lehet elérni a telepített alkalmazásokat. Tipikusan olyan launch képernyő, amit kisképernyős hordozható eszközökre találtak ki.
-
virkir
veterán
-Kevesebb az erőforrásigénye. (optimalizáltabb)
Ebben van némi igazság de kóráj meg 8-16Gb ram világban ki nemszarja le a 7-8 közötti különbséget.
-Jobb a támogatottsága, azaz régebbi hardvereket is felismer.
Processzorkövetelmény, PAE-, NX és SSE2-támogatással. Aha...
-Gyorsabb boot idő (SSDvel persze még gyorsabb)
Mert a nyolc óra munkaidőből eddig hatot a boot vett el. By ultimate bullshitt.
-Stabil rendszer
Mihez képest? Win95, Xp? -
Khan13
senior tag
válasz
#40553216 #332 üzenetére
Zárképernyő azokon is van, ne mondd már, hogy nincs. Sőt, jelszavazni is lehet őket. Jobbnak nem mondtam a W8-ast a korábbi Windowsokétól, azt mondtam ilyennel találkozik más eszközökön is. A koncepció lényege meg az volt, hogy egységes felület mindenhol, ehhez jött az asztali zárképernyő, amira a telefonhoz hasonlóan lehet kitenni értesítés jelzőket.
Kérlek ne add a számba, amit nem mondtam: „MS majd jól megtanít élni”. Én azt mondtam haladni kell, és a világ már most az informatikai eszközök köré épül. Ez nem MS jövőkép, hanem már a valóság, és ha körbenézem minden nagyobb IT cég ilyen irányban fejleszt.Igen, sokadjára, esetleg
Szólj már a gépemnek, hogy amikor elsőre lenyomom a Shiftet, akkor ne oldja fel a zárat
Tudom, hogy mennyire nem használja a triviális enter nyomást sokan, de azért hadd ne ragadjunk már le itt, mert akkor tényleg az őskorban élnénk még, mert ott is voltak olyanok, akiknek nem tetszett valami. És kérlek ne add itt a számba a W8 vagy MS dolgokat, mert számítógép/okos eszköz használatról beszélek.(#333) fordfairlane:
Akkor biztos csak nekem a Spicán volt olyan az alap ROM, illetve a CM pár verzióján jópár, amin semmi kiírás vagy jelzés nem volt. Tudom, hogy van, amelyiken jelzi, de nem mindegyiken.
Amikor először vettem a kezembe a Lumiámat, akkor csak néztem, hogy hogy a jó b*dös f@szba kell bekapcsolni a képernyőt (a gombokon semmi jelzés), aztán csak sikerült. Nem várok el az átlag felhasználótól mérnök informatikus végzettséget, csak azt, hogy legyen nyitott. (Nem csak arra, hogy mindenhol mindent posztol a nagyvilágba...) -
Dtomka
veterán
"Szerintem te még várni fogsz egy darabig"Mire? Én észreveszem, a jobbat...és pl a win 8.1 jobb a win7nél. Ezért is váltottam.Mert:
-Kevesebb az erőforrásigénye. (optimalizáltabb)
-Jobb a támogatottsága, azaz régebbi hardvereket is felismer.
-Gyorsabb boot idő (SSDvel persze még gyorsabb)
-Stabil rendszer
-Jó hálózatkezelésHirtelen ezek jutottak eszembe. Várom aki a negatív észrevételek megosztja.
Jah és WP-n a programok a nem akadnak, de androidon igencsak "belaggol" a képernyő több alkalmazás elindítása után. A win9 remélem ezt fogja továbbvinni.
-
King Unique
titán
válasz
#40553216 #325 üzenetére
Látom a régi lemez került fel ismét, hasonló érveléssel...
Otthoni user igényeinek (böngészés, filmnézés, skype stb.) bőven elég az XP tudása is, ha lenne nyugdíjazva, azon maradt volna a többség. Hiába mondom azt W8.1 kapcsán, h pl.jobb feladatkezelő, fájlműveleteknél hatékonyabb folyamatjelző, VHD-boot, integrált USB 3.0 driver, nagyobb teljesítmény bizonyos helyzetekben, nagyobb fps néhány játéknál, hatékonyabb diver telepítés szűz rendszerre WU-n, néhány hasznos modern app, ha vki nincs vele tisztában és nem is érdeklik ezek... De egy Win7 újításait is hány átlagfelhasználó használja ki, v tud róla egyáltalán
Linux fronton is mit tud az új rendszer, frissebbek benne a csomaglisták, az integrált programok, v épp az is LTS verzió lett, h ott is sokan az 1-2 verzióval korábbi (LTS) kiadást használják?Inkább sorolj fe te nagy, kritikus W8 hibákat, vagy olyan dolgokat, amiket nem lehet benne megcsinálni, a W7-ben meg igen, mert az elmaradt eddig is...!
Ez a bejelentkezési képernyő példa meg annyira triviális....ha vki itt elakad, az meg is érdemli. Nyilván ilyenkor próbál vmit (kattintani) csinálni a user és olyankor egyből tovább léphet.
Ennyi erővel leül egy Ubuntu elé és mert más a Windows, nem találja hirtelen a rendszer leállítását jobb felső sarokban, v Unity oldalsávján a rendszer beállításokat, mert nem mondta neki senki, akkor ott elakad, kész vége..?? Ahelyett, h kicsit ismerkedni a rendszerrel, próbálgatná stb.? Na ez az, amivel nem lehet mit kezdeni és ez bizony nem (csak) a rendszer hibája.Az is el lett mondva, h itt senki nem azt várja el, h mint mi, "önjelölt informatikusok" értsenek ehhez-ahhoz az átlag userek is, de akinek fenti dolgok, v egy parancsikon asztalra rakása Windows alatt problémát okoz, azt te minek neveznéd??
Azért egy ilyen szakmai fórumon, hozzáértő egyénekkel az élen, magunk között el lehetne ismerni a user error tényét és nem mindenért az OS-t hibáztatni, meg üres kifogásokkal jönni...Tablet...ja, mert azt elsőre mki, legyen az Android, iOS, W8.1 RT, olyan könnyen kezelgeti talán, mindent elsőre beállít, megcsinál benne, h nem kéne kicsit ismerkednie vele?? MS meg azért is van lemaradva, mert későn léptek be a piacra és W8 "xaracsempézése" arra is kihatott. Mert, ha fogtál már a kezedbe WP-s telót és RT-s tabletet, akkor tudnád, h egyáltalán nem rosszak.
Lehet régen volt az az egynéhány év, de fenti alapján akkor is ez a szomorú helyzet...szövegszerkesztő, képszerkesztő programokat talán tudja használni az átlag user?? NEM, és tökmindegy, h MS Office vs LibreOffice, v Photoshop vs. Gimp/ Picasa van elétéve...mert szarik az egészre és elvárja, h a program legyen olyan egyszerűre, már-már primitívre csinálva, h az ő 0-ás tudásszintjéhez igazodjon. Csak ez az, ami sok esetben kivitelezhetetlen, akár egy OS esetében is....Ilyenkor is a program a hibás, mert alapvető dolgoknak nem hajlandó utánanézni, megtanulni a leendő felhasználója??
Szóval részedről ez megint csak olcsó kötekedés maradt...
-
bzoley
veterán
Szerintem te még várni fogsz egy darabig, mert nem csak írogatni kell a bölcsességeket, hanem elolvasni, amit mások írnak. Korábban, más témákban már részleteztem, hogy mi a gondom a metroval. Csak ti annyit tudtatok felfogni belőle, hogy szaracsempe.
King Unique:
Amit írtam, csak a metroval kapcsolatos, a rendszer tetszik. CP óta hsználom, rövid időre felraktam a Win7-et, mert valami nem stimmelt, de pár nap után visszaraktam a W8-at, mert hiányzott ez-az. Persze csak metro nélkül, és aero glass-szal vagyok hajlandó használni. Utóbbit az ótvar színei miatt.fordfairlane:
Ez mondjuk igaz. Annyit javult a helyzet, hogy a Win8 startja teljes egészében haszontalan, Win9-ben már csak a fele(gyk:számomra)
-
fordfairlane
veterán
Tableten és mobil telefonon ki mutogatja, hogy mit csináljon a szerencsétlenje a zárképernyővel?
Slide to unlock?
A 2.3-as Samsung droidon ki van írva, hogy "A feloldáshoz húzza végig az ujját a képernyőn", nem pedig az, hogy "olvasd el a manualt!" vagy "Tedd le az ECDL vizsgát, aztán okostelózz!"
-
törölt tag
Hiába, mert ha az iPhone-t vagy egy droidos telót bekacsolsz, nem tolnak egy ilyen akadályt a képedbe. Szerinted teljesen normális, jó indítás, hogy a bekapcsolás után már nem is tudsz tovább menni?
„Azt értem, hogy asztalon ez újdonság a többségnek”
Ahogy az előbbi hsz-emben: azon kívül, hogy új ez a belépés(t akadályozás), mit ad? Jobb mint a régi? Ez a fő kérdés.
Ne fárassz már ezzel az „MS majd jól megtanít élni” dumával! Finoman szólva is nevetséges.„aztán már csak elkezded a jelszavad gépelni, hogy feloldja”
Igen, sokadjára, esetleg. Vagy akkor sem, mert nem fog azon gondolkozni, hogy milyen egyéb módokon lehet még. A legtöbb júzer a felhasználónév és a jelszó begépelése után egérhez nyúl, és kattint a tovább gombra. Pedig egy enter általában megoldja. Miért gondolkodna olyanokon, amiket itt leírsz? -
fordfairlane
veterán
De ha már Win9 téma, az új start menünek ugyanúgy nem látom értelmét, legalábbis hülyeségnek tartom, mert a fele ugyanolyan hasontalan számomra, mint a Win8 csempéi.
De legalább nem olyan tolakodó UI elem lesz így, mint a teljes képernyőt beterítő Start screen.
A Modern UI érintőképernyőkre lett készítve, egértámogatással kiegészítve, ami nem igazán hatékony a desktop és notebook userek számára, mivel ezek nem érintőképernyősök, és ahogy elnézem, nem is lesznek egyhamar azok.
Ezért bár a Modern UI megmarad, mivel az API is megmarad, de jobban a háttérbe vonul, ebben látok rációt. A megvalósítás részletei persze bizonyára fontosak lesznek abban, hogy az új UI beválik vagy sem.
-
Khan13
senior tag
válasz
#40553216 #325 üzenetére
Nem szeretnék belefolyni a vitátokba, de egy apró megjegyzés ehhez a részhez:
"De miért kattintana? Sehol nincs olyan, ami azt mutatná, hogy kell. Miért nyomna billentyűt? Vagy olyanoknak csinálták ezt a bejelentkezőt, akik csak nyomják mint süket a csengőt?"
Tableten és mobil telefonon ki mutogatja, hogy mit csináljon a szerencsétlenje a zárképernyővel? Ráadásul Másképp kell Apple rendszereken, másképp a különböző Androidra készült megoldásokon, mégis valahogy sikerül nekik. Azt értem, hogy asztalon ez újdonság a többségnek, de ezeknek a nagyrésze használ valamilyen okos eszközt. Az ellen meg hiába ágálnak itt páran, alapvető számítógépes ismeret, bátorság - mert sokakból csak az hiányzi, egyszerűn nem mernek kattintani vagy bármit csinálni - ma már elkerülhetetlenül szükséges és a mindennapok része. Nem, nem azért, hogy valaki Windows 8-at használjon, hanem mert a világ abba az irányba halad, hogy mindenhol körülvesz minket valamilyen formában.(#328) virkir:
Hallgattad hogy mit mond? Gombnyomásra és (dupla) klikkelésre is eltűnik, de a kedvence az egérrel feltolás. Ez utóbbi egy darabig vicces, aztán már csak elkezded a jelszavad gépelni, hogy feloldja (jó, nálam speciális karakter miatt oldja fel, különben lemaradna az első karakter). -
törölt tag
„Aki tud, és akar az halad a korral, és nem ragad le a múltban”
De minek, ha az új dolgokat csak azért kellene megvenni, mert újak. Ezen kívül semmit nem adnak. Jó kis alanya vagy a fogyasztói társadalomnak.(#327) King Unique
„Nyomós érvek másik oldalról nem kerültek felhozatalra”
Mondjuk mi is lehet nyomós érv azok után, hogy MINDENRE „szaracsempe” a reakció? -
virkir
veterán
válasz
King Unique #321 üzenetére
Látszik rövid a memeóriád
Egy példa csak, hogy lásd, nyilván azért húzta mert kattintani is lehetett.
Az a baj, hogy egy darab 8 telepítő nincs a közelembe, keresgélni meg lusta vagyok, hogy felrakjam virtuális gépre. -
King Unique
titán
Userek egy része valóban ki sem próbálta, v ha igen, csak rövid időre és mivel más volt, mint a Win7, egyszerűen élből elutasította...és szólt a kókler havernak, h rakjon a jogtiszta 8-cas laptopra egy vrágbolti 7-test...
Holott, ha használta volna néhány napig, pár hétig, tapasztalta volna, h ez sem bonyolultabb és bőven használható a rendszer. Persze attól még nyilván nem kötelező megszeretnie, de egyéni nemtetszéssel nem is lehet igazából mit kezdeni.
Nyomós érvek másik oldalról nem kerültek felhozatalra, csak a hivatalos, bukással, "xaracsempe"-vel kapcsolatos szöveg lett beírva jó néhányszor. Tudtommal itt és más hasonló topikokban is, a másik oldal sorolt fel konkrétumokat, a rendszer használhatóságára vonatkozóan, illetve itteni Win8 topikban hoztak fel egyesek olyan valós problémákat, amelyek objektív ellenérvnek mondhatóak.Win9 kapcsán abban egyetértünk, h az új hibrid Start menünek ilyen formában én se látom sok értelmét, meg gondolom az adott réteg körében ez is ugyanúgy nemtetszést szül majd.
-
Dtomka
veterán
"Hosszasan sorolhatnám mi minden zavar benne"Erre várunk már mióta
. De sokan a csempén kívül nem sok mindent tudnak felhozni ellene. A win 9 hasonló lesz, tehát akkor emiatt sokan nem fognak váltani?De lehet a DX12 miatt mégis, na persze ahhoz olyan vga is fog kelleni. Aki tud, és akar az halad a korral, és nem ragad le a múltban. Tudom a változás megrémíti az embereket.A megszokásból kitörni a legnehezebb.Nem bölcsként mondom, de örülök, h már nem XP-t/win7-et hanem egy sokkal jobb op rendszert használhatok. Ha az MS kijavítja azokat a problémákat, (nekem nincs vele gondom, és még nem is írt ide senki egy olyan problémát ami tényleg az lenne!) ami miatt sokan nem fogadták el a win8/8.1-et akkor sokan mégiscsak váltani fognak.
-
törölt tag
válasz
King Unique #293 üzenetére
„az is számít”ana, ha nem az lenne a helyzet, hogy két évvel a megjelenése után az elődje még mindig gyorsabban szaporodik.
A negyedik, általad meg sem említett „réteg” a valószínűsíthető többség meg nem érti, hogy ezmiez.
„h sokaknak elég a Win7 tudása”
Hát ez az! Legalább egy olyan fontos újítást írnátok már le, ami annyira nélkülözhetetlen az otthoni felhasználóknak, ami miatt megérné váltaniuk 8-ra! Mert a vállalati felhasználásra lenne, csakhogy az a baj, hogy ahhoz meg túl korai lenne a váltás.„Mert ha csak egyet kattint, lenyom egy billentyűt.”
De miért kattintana? Sehol nincs olyan, ami azt mutatná, hogy kell. Miért nyomna billentyűt? Vagy olyanoknak csinálták ezt a bejelentkezőt, akik csak nyomják mint süket a csengőt?„user tudásszint és hozzáállás itt a fő probléma.”
Ez legfeljebb az MS-nek és az MS-termékek eladásából élőknek probléma. Miért nézitek hülyének az embereket csak azért, mert nem harap rá a csalira? Vagy nem olyan képzett vagy önjelölt informatikus mint ti? Vajon ti a saját kajátokat meg tudnátok termelni, ha megkapnátok a szerszámokat, a magokat? Vagy meg tudnátok magatokat gyógyítani, ha valami bajotok lenne? Az élet minden terén megállnátok úgy a helyeteket, ahogy az IT-világában? Minden területen ugyanilyen szinten van a tudásotok? Mondjuk hideg burkolásban, ha már csempékről van szó.„mert a rendszernek kell kiszolgálni a usert, meg, h úgy kell megcsinálni, h mki könnyen tudja kezelni...ez igaz, csak épp a második rész bizonyos feltételekkel.”
Ébresztő! Ezeknek a feltételeknek felelnek meg a tabletek világa. Amiről vastagon lemaradt az MS.Szóval júzert lehülyézni lehet, de a Windowsra kritikát nem, mert az nektek „szaracsempe”.
„Az a nevetséges, ahogyan próbálsz itt, üres kifogásokkal, általános hülyeségekkel érvelni, de konkrét rendszerhibákat nem tudsz említeni...”
Nem. Az a nevetséges, hogy ti így értitek, és nem veszitek észre, hogy ő csak az átlagember tipizált érveit sorolja. Márpedig az az átlagember, akiknek az MS ezt szánta (ahogy azt attila9988 többször írta) döntött így. Ezt kéne nektek megérteni. De nem megy.„Még egy-néhány éve szakembereket ültettek computerek elé, v tanfolyamra küldték őket, manapság akárki vesz magának laptopot, PC-t, csak az már más kérdés, h tudni fogja-e használni...?”
Nos. Ez az egynéhány év már kb. 25, de lehet, 30 is, főleg ha nem az itthoni, hanem a nemzetközi viszonyokból indulunk ki. Emlékszel? IBM-PC: personal computer, 1981-től.(#291) Döglött Róka
Megakadt a lemez?„Nem lehet allomanyokat masolni?”
Igen. Pl. a metro felületen nincs, nem volt fájlkezelő, és a keresőben (akármelyik korábbi topikban írtam) meg sem talált fájlokat, konkrét névre kereséssel sem.(#294) Dtomka
Persze. És írjon egy köszönőlevelet az MS-nek, hogy fizethet a rendszeréért? Nem élsz te fordított világban?„Mind1 akinek nem tetszik ne használja.”
Épp ezért bukta. Mert akiknek nem tetszik, azok nem használják. Kb. 1 milliárd ember a 1,5 milliárdos Windows-táborból.(#303) vzozo
Első (és egyetlen?).(#318) virkir
Köszi. -
fordfairlane
veterán
Nem tudom, minek kell rugózni ezen a nemhasználta témán. Elsők közt töltöttem le anno a Developer Previewt, és az elsők közt szembesültem a koncepció alapvető hibáival. Ezen sem a 8.1, sem a testre szabhatóság, sem a megszokhatóság nem sokat változtatott.
Ami a megszokást illeti, a parancssort is meg lehet szokni, az AS400 konzolt is meg lehet szokni, a többség számára mégsem kényelmes. Az iPhone vagy az Android felületét pedig sokan gyorsan megszokták, pedig ezt a két platformot sem professzorok meg szoftverfejlesztők használják csak.
-
bzoley
veterán
válasz
King Unique #317 üzenetére
Itt, és más hasonló témában is többször elhangzott már az a "tudományos tény", hogy akinek "szaracsempe", az ki sem próbálta, nem vette a fáradságot, hogy kipróbálja. Nagyjából erre utalt Dtomka is a rászánt idővel, mintha csak idő kérdése lenne, hogy mindenki megszeresse. az egyik nagy bölcslekedőnek sem jut eszébe, hogy talán más okok, és talán pont a fölöslegesen elfecsérelt idő idő miatt alakult ki mások álláspontja. Ha valakinek valamiért nem tetszik, azon nem segít az idő. Ha nincs más választás elviselni lehet, de az nem egyenlő a szeretettel.
Rám nyugodtan lehet mutatni, mert csak kíváncsiságból nyomtam meg rajta pár dolgot, de már az első képeken láttam, hogy engem csak hátráltatna, ha használnom kéne. Hosszasan sorolhatnám mi minden zavar benne, és ehhez nem kell vele semennyi időt eltölteni. Viszont ez csak a csempés része. A "modern" ui részét képezi az asztal ablakainak design-ja is, ami számomra szintén idétlenre sikerült, pl. semmivel sem harmonizáló ablak színek sok fölösleges helyet elfoglalva. De ahogy írtad, ez csak szubjektív nemtetszés.
Nem is szeretek belefolyni az efféle vitákba, sokkal szomorúbb, hogy sok túlművelt hidegburkoló, csak ezt a néhány elcsépelt butaságot tudja puffogtatni. Komoly, értelmes érveket csak kevesen tudnak felhozni, de leginkább ők is kerülik ezeket a témákat. Részemről "szaracsempe", ha már ennyire menő ezt írogatni bizonyos szinten, de nem reklámozom minden sarkon.
De ha már Win9 téma, az új start menünek ugyanúgy nem látom értelmét, legalábbis hülyeségnek tartom, mert a fele ugyanolyan hasontalan számomra, mint a Win8 csempéi.Dtomka:
Csak ismételgeted magad, de egyetlen példát nem tudsz felhozni, mutatni. Legalább egy valakit mutass, aki trollok miatt döntött úgy, ahogy. Kitaláltál egy bölcs véleményt, és reklámozod.
A win8-cal semmi bajom. Én az operációs rendszert operációs rendszernek használom, a körítés, a fölösleges csicsa, a fölösleges elemek, amire semmi szükségem. -
Dtomka
veterán
A lényeget korábban leírtam, úgy látszik a kötekedés 1xübb mint olvasni, és megérteni amit az ember leír.
Ki bölcselkedett itt valamivel? A te példát aztán pont ide való, gratulálok inkább tartsd magadban az efféle "szakmai" hozzászólást. Tapsoltam, (ebben mi a butaság?) mert vannak akik megismerték, és nem a sok troll véleményére adtak. Gondolom használod a win 8.1-et ha már ilyen negatív példát hoztál fel ellene.. -
King Unique
titán
Szerinted egy vérbeli 8-cas fan, mint mondhatni én, kihagyná a sima 8.0-át?
Azt a 8.1 Preiview vírusírtó dolgot csak példaként írtam, mert annál tapasztaltam. Nálam a sima 8.0 DP verzió maradt ki, illetve csak kipróbáltam haver notiján rövid időre és utána már a véglegeset nyomogattam a sajátomon.Képzeld notin dualboot rendszerben, illetve egyik gépen meghagytam átmenetileg nosztalgiázás gyanánt a sima 8-cast (most is az alól írok), mert vagyok annyira mazochista...pár dolog jobban tetszik benne Persze majd frissítem azokat is 8.1-re, csak élvezkedek vele még egy kicsit, start menü nélkül...
Ebben is kattintok rá, felmegy egyből és már kéri is a jelszót, illetve nem is nagyon emlékszem már mi volt a kezdeti időszakban, de olyan nem rémlik, h egérrel fel kellett volna húzni
(ha nyomva tartod, akkor fel lehet persze)
azt nem tudom, h ezt később vmi frissítés oldotta-e meg, de én ilyen direkt felhúzós bejelentkezésre nem émlékszem hirtelen. -
King Unique
titán
válasz
fordfairlane #316 üzenetére
Illetve még az a nagy kérdés, h Win9-ben milyenek lesznek a hardverkövetelmények, milyen erős vas kell majd hozzá
Mert ugye 8.1-ben szigorítottak procik terén, így nem is megy fel akármilyen régi gépre, ellenben W7/W8 esetével.
Vmint egyik cikkben írták, h a cél a megmaradt XP-sek meggyőzése is, illetve, h XP-ről is lehet rá frissíteni....
Win8-ra is csak közvetlenül Win7-ről lehetett a beállítások, fájlok megtartásával, XP-ről csak tiszta telepítéssel, ahogy gondolom majd W9 esetében is, csak persze cikkírók az ilyeneket jellemzően nem írják oda...Ennyi erővel írhatnák, h XP-s gépen újra kell telepíteni a W9-cet, már ha egyáltalán olyanokra felmenne, kétlem...
-
fordfairlane
veterán
válasz
King Unique #317 üzenetére
Én egyébként nem vagyok Win9 terén már semmiben biztos, mert nagyon sok hír volt eddig is, köztük sok kacsával az élen...
Én is így vagyok vele, ezért várom a bemutatót és a kipróbálható tesztverziót.
-
virkir
veterán
válasz
King Unique #293 üzenetére
Ezek szerint te már 8.1-el kezdtél.
Ugyanis a 8 első kiadásánál csak akkor tudtál továbblépni ha felhúztad a bejelentkező képernyőt.
Szerintem ember nem volt aki előzetes tapasztalat nélkül azonnal rájött ekkora baromságra.
Vgy tán volt valamelyik sarokban 2 pixel is amire reagált, de erre már nem emlékszem biztosan. -
King Unique
titán
válasz
fordfairlane #316 üzenetére
Amiket fentebb is leírtam, pl. flat dizájn, állítólag átszabott tálca, ablakban futó modern appok, ez a hibrid start menü stb.
Én egyébként nem vagyok Win9 terén már semmiben biztos, mert nagyon sok hír volt eddig is, köztük sok kacsával az élen...
Amúgy biztos nem lesz rossz, gondolom lesznek motorház alatt is fejlesztések, gyorsulni fog a rendszer stb., bár az elején driver és kompatibilitási problémák biztos előfordulnak majd. Az külön öröm volt, mikor a 8.1 Preview verzióban egyes antivírusok frissen telepített rendszerfájlokra ugrottakIlletve az is kérdés, milyen alapvető védelem lesz a Win9-ben, mert az eddigi Win7-es MSE, meg a 8-cas Defender egy rakás sz@r mind2...
Aztán pl. 8-casban integrálva volt USB 3.0 driver, ebbe lehet már USB 3.1 is belekerülhet, v ki tudja?(#315) bzoley: ez milyen példa? Guantanamo minden szempontból nézve szar a raboknak, míg azért egy W8.1-re ez túlzás...
Az viszont igaz, ha vmi nem tetszik nekik, akkor azt lehet talán idővel sem szokná meg. Viszont van különbség a között, ha tényleg szar és használhatatlan az adott dolog, és a között, ha csak szubjektív "nemtetszés" áll a háttérben.
Ennyi erővel le vannak minősítve általános szinten a Linuxok is, h milyen szar, van akinek nem tetszik a felülete stb., viszont azt nem mondanám, h rosszak, használhatatlanok lennének és egyes disztrók is igen tetszetősek. Ergo nem kell minden hülyeséget készpénznek venni, bizonyos dolgokat nem árt előtte magunknak kipróbálni. -
fordfairlane
veterán
válasz
King Unique #311 üzenetére
Naphosszat lehetne ezen vitatkozni.
Mindenesetre kíváncsi vagyok, hogy az új rendszer miféle változásokat hoz. Remélem, hogy tényleg szeptember 30-án lesz a bemutató, és hogy lesz letölthető Developer Preview verzió belőle. Kíváncsian várom.
-
bzoley
veterán
Hol a lényeg? Ezek szerint a napi bölcsesség az, hogy ha elég időt töltesz Guantanamo-n, idővel megbarátkozol vele. Remek móka ez az egymásnak tapsolás, csak a saját butaságotokat reklámozzátok vele.
Elárulom, nem idő kérdése, valószínűleg tetszett neki. Ha valami nem tetszik, vagy nincs értelme, a büdös életben nem fogsz megbarátkozni vele, de miért is tennéd. Lehet folytatni a bölcselkedést. -
King Unique
titán
válasz
Döglött Róka #312 üzenetére
Lehet merész húzás volt, de azt nem lehet ráfogni, h használhatatlan, illetve megszokni is meg lehet, ha vki akarja és szán rá kis időt, aki nem, az meg nem...
Illetve ott van rakás free start menü alternatíva...pl. ez a Classic Shell se új keletű, egyesek már Win7 idején is használták, mivel annak start menüje se felelt meg az igényeiknek, nem olyan volt, mint az XP féle... -
Dtomka
veterán
válasz
Döglött Róka #312 üzenetére
"megbaratkoztam vele."
Itt a lényeg. Szántál rá időt...gondolom! -
Döglött Róka
veterán
válasz
King Unique #311 üzenetére
Az alapveto problema az, hogy egy 18 eves gyakorlatot tortek meg a start menu teljes kepernyosse tetelevel. En is neztem amikor eloszor meglattam, de megbaratkoztam vele.
-
King Unique
titán
válasz
fordfairlane #310 üzenetére
Ez max sima 8-casra volt igazán ráhúzható, de a 8.1-re már kevésbé. Az, h vki nem frissített rá, az megint egy másik dolog, v ha Start menü pótlót nem akar feltenni.
Nem 3 év alatt butultak el úgymond, hanem már előtte se volt meg az a bizonyos szint...kezdetekben Win7-nél is problémáztak sokan kinézeten, más Start menün stb. Csak azért tudják úgy-ahogy elkezelgetni egy szinten, mert x éve eléjük van téve és megszokták.
Ha nem lenne Win7 és XP után csak 8.1-re lehetne váltani, illetve korábban kiadták volna előző helyett, akkor ugyanúgy hozzászoktak volna ahhoz is. Csak fennáll az a kényelemes helyzet, h ott a megszokott Win7 és van mihez visszanyúlni. -
fordfairlane
veterán
válasz
King Unique #308 üzenetére
Ez így nem annyira igaz...
Én ezt figyeltem meg sok felhasználónál, nem áll nekik kézre az új felület. Bármi miatt is van ez, ez ellentmond a könnyű kezelhetőségnek, még akkor is, ha rossz beidegződésként fogjuk fel az eddig megszokott felület ismeretét.
Egyébként meg felőlem mindenki úgy magyarázza a Windows 8 problémáit és üzleti sikertelenségét, ahogy akarja, nem fogok tízezredszer is vitába szállni. Csak is arra reagálok, akinek az érvrendszerében látok valamiféle racionalitást is. A "felhasználók tömeges elbutulása három év alatt" típusú magyarázatok nálam nem számítanak ilyen érvnek. Ugyanis ennyi év telt el a Windows 7 és a Windows 8 kiadása közt.
-
King Unique
titán
válasz
fordfairlane #305 üzenetére
Ez így nem annyira igaz, mert ugyanolyan használható, mint az előzőek, hisz a fő munkát úgyis asztalon végzed, az meg lényegében ugyanaz, mint a többinél. vagy esetleg vannak olyan dolgok, amik nem oldhatóak meg benne, v annyira nehézkesen csak, mondjál párat?
Hibrid notiknál meg előny, mint feljebb olvashatjuk.
Más oldalról megközelítve van benne némi igazság. De ott a zis közrejátszik, h a user alapból nem tudja használni jól a Windows-t. Illetve nem is értem, mert új verzióknál alapból asztal jön be és annak nem kellene gondot okoznia. Zavaró tényező lehet max a Charms bar, illetve átváltás 2 felület közt. Viszont ezek se mindig jönnek elé, csak bizonyos esetekben, az meg kitapasztalható, kontrollálható, illetve egy ingyenes Classic Shell segítségével tiltható is.(#307) Dtomka : +1
-
Dtomka
veterán
válasz
fordfairlane #305 üzenetére
"A Windows 8 nem funkcionálisan, hanem usability "
Akarod mondani használhatóság? Már miért ne lenne használható?Szerintem sokkal jobban testre szabható mint eddig bármelyik win...Mind1 akinek nem tetszik ne használja....ennyit tudok csak mondani.(De valamit szidni, úgy hogy nem is használta, legalábbis a többségre ez igaz, az... szánalmas?
)
-
King Unique
titán
Ez van...
Még egy-néhány éve szakembereket ültettek computerek elé, v tanfolyamra küldték őket, manapság akárki vesz magának laptopot, PC-t, csak az már más kérdés, h tudni fogja-e használni...? Ami pedig nem csak OS függő, hanem nagymértékben user függő is, ha utóbbinál nincsenek meg az alapok, akkor nehézkes lesz.
Mostani folyamatot elnézve, ha ilyen ütemben visszafelé hülyül a user réteg, akkor mi lesz később, egy Win10/ 11 esetében olyanra kell majd csinálni, h egy ötéves gyerek is tudja kezelni, v mi?? -
fordfairlane
veterán
válasz
attila9988 #298 üzenetére
Addig windows -on ha elcsesznek alapvető funkciókat, nincs mit tenni, azt kell használni....
A Windows 8 nem funkcionálisan, hanem usability szempontból elcseszett, ezért is van az, hogy a felület átalakítása a lényege az új Windowsnak, a hírek is erre fókuszálnak.
-
Dtomka
veterán
Ha annyira rossz a Win8.1 rendszer akkor az alábbi miért...?
Windows Phone rendszert kapott a HTC One (M8) -
vzozo
senior tag
válasz
#40553216 #279 üzenetére
Kérek élménybeszámolót.
Jelen.
Ha éppen nincs bedokkolva, hanem csak magát a notit használom, mert pl. ügyfélnél vagy egyéb külső helyszínen vagyok, akkor tapicskolom rendesen a képernyőt. Felhasználástól függ, sok scenarióban sokkal kényelmesebb a képernyőre bökni, mint az egérkurzort keresgélni egy touchpaden (tudom, vegyek külső egeret). Amennyiben pedig lapozni, nagyíteni kell egy diagramot, dokumentumot, akkor mindennél kényelmesebb a touchscreen.
-
Dtomka
veterán
Mindent nem... csak azt, ami rossz.Dehogy. Bár így lenne. Ez egy ilyen emberi hülyeség és terjed mint a vírus. Nem is csodálkozom , h butulnak az emberek...sokan csak FB, és hasonló oldalakkal töltik az egész napot, igen a telefonon is azt böngészik.
Az MS letett valamit az asztalra, de sokan még a fáradságot sem vették, h kipróbálják. Aki kiprobálta és szánt rá időt (és ért egy picit a gépekhez, és használja az agyát mert azért van!) annak esze ágába sincs visszamenni a múltba win7/winxp op rendszerhez.
"Teccikérteni?"A jövő pedig elkerülhetetlen. Tom Cruiseval van egy film, megvan különvélemény. Ott is milyen már a rendszer....ha az emberek ennyire nem fogadják be az újdonságot akkor mikor lesz itt olyan rendszer mint abban a filmben?
Én mikor gyerek voltam, akkor azt hittem, hogy 2000-ben már repülő autók lesznek.(Transport Tycoon) De ha ilyenek az emberek, akkor ez lassú folyamat lesz...
-
King Unique
titán
válasz
attila9988 #296 üzenetére
És szerinted Win7 tudását is hányan használják ki, akkor ennyi erővel mért nem használ mki Win98-cat?? Illetve a másik része, h kelljen az új rendszerért pénzt kiadni, talán az a nyomósabb indok (már aki ugye megveszi eredetiben...
)
Csempe így, csempe úgy, de használni lehet, illetve ott az asztal, ergo maga a rendszer tökéletesen alkalmas a mindennapi használatra. Az, hogy vkinek nem tetszik, egy dolog, skinezze át, ha akarja, v akkor maradjon az előzőnél (ha teheti).
A "hülye", mint minősítés pedig igenis jellemző sajnos, v te mit mondanál, arra az átlag Windows userre, aki parancsikont nem tud kirakni az asztalra, v Start menüben megkeresni egy programot, nem ismeri a vezérlőpultot és persze W8-ban se megy neki pár alapvető dolog
Normális ember, mielőtt megvesz egy notebookot, kicsit utánakérdez mit tud, milyen OS stb., ha teheti megnézi üzletben kiállított mintapéldányokat, de ott a net is erre stb.
" Látja hogy nem jó.... ezért takaríttatja le a gépről..." miből, bekapcsolja, aztán elakad a bejelentkezésnél...?
Nem jó alatt én azt értenem, h hardveresen xar a gép, instabil, bugos és totál használhatatlan az OS, nem tudom rajta azokat a feladatokat elvégezni, amit az előzőn, pl. Win7-en. Talán erről van szó, mert akármennyire is szeretnéd te bemesélni, sajnos nem...
Aztán mi lesz, ha a Win9 is más annyival, mert nyilván nem Win7 klón lesz, pl. az átszabott tálca problémát fog okozni egyeseknek, akkor majd leszarozzátok azt is, mert újítottak, de ugyanúgy használható?Az a nevetséges, ahogyan próbálsz itt, üres kifogásokkal, általános hülyeségekkel érvelni, de konkrét rendszerhibákat nem tudsz említeni...
Minek kukázza vki, ha nála tökéletesen működik, stabil a rendszer és bőven használható hétköznapi, de komolyabb munkákra is, azért mert te azt mondod, meg mert sokaknak csökkent képességekkel alapvető dolgok nehezére esnek benne, de más rendszerekben is?? Ha még egy igazán hozzáértő szaki mondaná...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14s Yoga - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / ÚJ AKKU / 12 hónap jótállás
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest