- Ismét a Honoré a legvékonyabb hajlítható
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- iOS alkalmazások
- Porba hullhat a Pixel 10 Pro Fold
Új hozzászólás Aktív témák
-
Khan13
senior tag
válasz
fordfairlane #355 üzenetére
Értem azthiszem. Én is szeretem szemmel tartani a dolgokat, a térlátásom is nagyon jó szerencsére. A párhuzamos munka itt is ugyanúgy adott, de ilyen szempontból valóban elfedi a teljes teret, amíg azon keresel valamit. Ez pedig már emberre válogatja, hogy mennyire zavaró.
Mint amikor kimész a konyhába X okból, ott meg csak nézel, hogy minek jöttem ideAz ilyen "tipikus" menükben én is azt szeretem, amikor gyorsan végig tudom nézni őket
-
King Unique
titán
válasz
fordfairlane #316 üzenetére
Illetve még az a nagy kérdés, h Win9-ben milyenek lesznek a hardverkövetelmények, milyen erős vas kell majd hozzá
Mert ugye 8.1-ben szigorítottak procik terén, így nem is megy fel akármilyen régi gépre, ellenben W7/W8 esetével.
Vmint egyik cikkben írták, h a cél a megmaradt XP-sek meggyőzése is, illetve, h XP-ről is lehet rá frissíteni....
Win8-ra is csak közvetlenül Win7-ről lehetett a beállítások, fájlok megtartásával, XP-ről csak tiszta telepítéssel, ahogy gondolom majd W9 esetében is, csak persze cikkírók az ilyeneket jellemzően nem írják oda...Ennyi erővel írhatnák, h XP-s gépen újra kell telepíteni a W9-cet, már ha egyáltalán olyanokra felmenne, kétlem...
-
King Unique
titán
válasz
fordfairlane #316 üzenetére
Amiket fentebb is leírtam, pl. flat dizájn, állítólag átszabott tálca, ablakban futó modern appok, ez a hibrid start menü stb.
Én egyébként nem vagyok Win9 terén már semmiben biztos, mert nagyon sok hír volt eddig is, köztük sok kacsával az élen...
Amúgy biztos nem lesz rossz, gondolom lesznek motorház alatt is fejlesztések, gyorsulni fog a rendszer stb., bár az elején driver és kompatibilitási problémák biztos előfordulnak majd. Az külön öröm volt, mikor a 8.1 Preview verzióban egyes antivírusok frissen telepített rendszerfájlokra ugrottakIlletve az is kérdés, milyen alapvető védelem lesz a Win9-ben, mert az eddigi Win7-es MSE, meg a 8-cas Defender egy rakás sz@r mind2...
Aztán pl. 8-casban integrálva volt USB 3.0 driver, ebbe lehet már USB 3.1 is belekerülhet, v ki tudja?(#315) bzoley: ez milyen példa? Guantanamo minden szempontból nézve szar a raboknak, míg azért egy W8.1-re ez túlzás...
Az viszont igaz, ha vmi nem tetszik nekik, akkor azt lehet talán idővel sem szokná meg. Viszont van különbség a között, ha tényleg szar és használhatatlan az adott dolog, és a között, ha csak szubjektív "nemtetszés" áll a háttérben.
Ennyi erővel le vannak minősítve általános szinten a Linuxok is, h milyen szar, van akinek nem tetszik a felülete stb., viszont azt nem mondanám, h rosszak, használhatatlanok lennének és egyes disztrók is igen tetszetősek. Ergo nem kell minden hülyeséget készpénznek venni, bizonyos dolgokat nem árt előtte magunknak kipróbálni. -
King Unique
titán
válasz
fordfairlane #310 üzenetére
Ez max sima 8-casra volt igazán ráhúzható, de a 8.1-re már kevésbé. Az, h vki nem frissített rá, az megint egy másik dolog, v ha Start menü pótlót nem akar feltenni.
Nem 3 év alatt butultak el úgymond, hanem már előtte se volt meg az a bizonyos szint...kezdetekben Win7-nél is problémáztak sokan kinézeten, más Start menün stb. Csak azért tudják úgy-ahogy elkezelgetni egy szinten, mert x éve eléjük van téve és megszokták.
Ha nem lenne Win7 és XP után csak 8.1-re lehetne váltani, illetve korábban kiadták volna előző helyett, akkor ugyanúgy hozzászoktak volna ahhoz is. Csak fennáll az a kényelemes helyzet, h ott a megszokott Win7 és van mihez visszanyúlni. -
King Unique
titán
válasz
fordfairlane #305 üzenetére
Ez így nem annyira igaz, mert ugyanolyan használható, mint az előzőek, hisz a fő munkát úgyis asztalon végzed, az meg lényegében ugyanaz, mint a többinél. vagy esetleg vannak olyan dolgok, amik nem oldhatóak meg benne, v annyira nehézkesen csak, mondjál párat?
Hibrid notiknál meg előny, mint feljebb olvashatjuk.
Más oldalról megközelítve van benne némi igazság. De ott a zis közrejátszik, h a user alapból nem tudja használni jól a Windows-t. Illetve nem is értem, mert új verzióknál alapból asztal jön be és annak nem kellene gondot okoznia. Zavaró tényező lehet max a Charms bar, illetve átváltás 2 felület közt. Viszont ezek se mindig jönnek elé, csak bizonyos esetekben, az meg kitapasztalható, kontrollálható, illetve egy ingyenes Classic Shell segítségével tiltható is.(#307) Dtomka : +1
-
Dtomka
veterán
válasz
fordfairlane #305 üzenetére
"A Windows 8 nem funkcionálisan, hanem usability "
Akarod mondani használhatóság? Már miért ne lenne használható?Szerintem sokkal jobban testre szabható mint eddig bármelyik win...Mind1 akinek nem tetszik ne használja....ennyit tudok csak mondani.(De valamit szidni, úgy hogy nem is használta, legalábbis a többségre ez igaz, az... szánalmas?
)
-
válasz
fordfairlane #76 üzenetére
ohh a charmbar.
tuti, hogy Microsofték nem próbálták olyan gépen, ahol az érintőkijelzőnek pereme van... mert oké, hogy sima képernyőn csak berántod jobbról az ujjad és akkor majd jön vele a charmbar, de mikor van perem, és úgy kell a körmöd hegyével "kirántani alóla" a charmbart...
na azt is utálom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Háztartási gépek
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen autót vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest