Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Benőke

őstag

válasz akosvoda #1443 üzenetére

Ha félsz az egésztől, inkább kérj kölcsön egyet vagy vegyél használtan. Ha még sem tetszik olcsóbban ki tudsz szállni belőle.

8520-ra 5os van csak 9300 -ra van 6os is...

• rootkiller

őstag

válasz akosvoda #1443 üzenetére

Egyébként már kinn van a 9360 a 7es OS-el, a T-Mobile például már nem is árul 9300-t csak 8520at és 9360at, a telenornál emlékeim szerint már csak a 9360 szerepelt az árlistán, bár ők nagyon nem pártolják a dolgot!

• Benőke

őstag

válasz akosvoda #1438 üzenetére

Média fogasztásra az olcsó BB -k nem annyira jók.

A QWERY vonzó nagyon, és iszonyú kényelmes...
    Mobil net korlátozásokkal működik BIS/BES nélkül. Böngészőben bármi megy, flash nincs, de az inkább átok még PC -n is mintsem előny.

Vannak olyan mail programok amikkel lehet mailezni sima mobil neten is, viszont nincs push mail csak BIS/BES -el. De időnként ráolvas a mail boxra. Logicmail...
    3G hiánya? A feature listában nem mutat jól valóban, de aki nem érzi a hiányát mert amúgy is csak EDGE hálózaton lóg, annak tök mindegy. Aki szereti a 3g sebeségét és állandóan nyomkodja a telefonját annak kevés lesz az olcsó BB és főleg az EDGE. CSerébe a 8520 elzörög 5-6 napig is, ha használja az ember akkor is kibir 3 napot sok telefonálás melett...

Gyári kliensek Facebook és társai csak Wifi -n vagy BIS/BES melett mennek.
    Ill ami számomra hiány az a kicsit gyenge felbontás...

Munkahelyi cim csak akkor ha POP3 vagy IMAP, ha Exchange és az előbbi protokolok tiltottak akkor BIS/BES...

GPS hiánya nem érint mélyen. Telefonokban amúgy is elég gyatra vevők vannak amik kritikán aluli teljesítményt nyujtanak még a drága telefonokban is... Egy 20-30k -s PNA körberöhögi vígan bármelyik telefont.

Az árban dula dolgot nem tudom hol láttad 5-10K val drágább... Használtan még ennyi különbség sincs.
    8520 45-50 től van.
    3900 55-60 között...

Csak próba képppen vettem egy használtat, és azt hittem 1-2 hónap aztán max túladok rajta, de most valahogy nem akaródzik szabadúlni tőlle.

• rootkiller

őstag

válasz akosvoda #1438 üzenetére

BIS nélkül hiába van korlátlan neted, a beépített e-mail kliens BIS/BES nélkül nem csinél semmit sem, és ha jól tudom magában a mobilnet sem fog működni. Ez a telefon erre van kitalálva. De például ha nem akarsz mobilnetet akkor WiFi-n chatelni is igen jó választás, én azért vettem!
    Ami a 3G hiányát illeti, a BIS/BES adatátviteli működési elve olyan, hogy e-mailezés esetén nem veszed észre. Egy sima egyszerű esetben úgy működik egy oldalbetöltődés, hogy először a HTML (vagy egyéb) forráskód alapján összeáll a szerkezet valamint a szöveges részek, majd betöltődnek a képek, animációk, scriptek és egyebek. A BIS/BES meg valahogy úgy hogy miközben olvasod az e-mailt és görgetsz le, csak azt tölti be amennyit éppen görgettél. Mindezt nagyon jó adattömörítés mellett. Egyik ismerősöm például nehezményezte hogy nincs olyan opció hogy csak a fejléceket tölti le, aztán mondtam neki hogy nem gáz, ez máshogy működik.
    Szóval ki van találva a dolog. Kétségtelenül a 9300 egy jobb telefon, már a 6os OS fut rajta (nemtudom hogy lehet-e frissíteni 7-esre), továbbá az anyagfelhasználás is kétségtelenül jobb, van GPS is pl.
    Ha nem akarod a BIS-t, akkor nézegess egy-két WP7.5 telefont, az egy nagyon jól sikerült, letisztult rendszer, nem az a tákolós hekkelős kacat mint a droid (magánvélemény!).

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés