Új hozzászólás Aktív témák
-
Skillet
addikt
válasz
Skillet #7305 üzenetére
No, hát egyelőre jónak tűnik a móka a teljes visszaállítás után. Kikapcsolt kijelzővel nem igazán merül, illetve 100-ra töltöttem, most 40%-on van és 5 óra 15 perc SOT van benne. A vége 8 óra biztosan meglesz. Szépen, egyenletesen merül.
Azt sajnálom csak, hogy nem korábban foglalkoztam vele. Már régóta merült, mint a Titanic, de nem volt időm ezzel sz@rakodni. Gondolom az sem tett túl jót az akkunak. Mindegy. Egyelőre úgy tűnik, a gyári akku még bírja. Ha mégsem, csak lesz valami utángyártott akku, akár az a nohon. Szeretem ezt a telefont. -
Füleske
addikt
válasz
Skillet #7308 üzenetére
ADB - s egyszerűbb. Ott nincs sok adat. Számolni? Miből? Pillanatnyi adatot ír ki. Feltöltöd, kiírja az adatot, ennyi. De ha nem akarod feltölteni, és szeretsz számolgatni, akkor is kiírja. Felesleges ezt túlbonyolítani. Számolgatni az appok számolgatnak.
#7311Toth_Jani: az Accubattery nálam ezt nem írja ki. Hosszútávú töltés/merítésből tudna számolni valamit. (!)
-
Füleske
addikt
válasz
Skillet #7298 üzenetére
Nekem 3000 mAh most a gyári akku.
Ha szívja valami az akkut, így megtalálod:
Android telefon merülésének kiderítése -
bzolika10
aktív tag
-
Penguin95
senior tag
válasz
Skillet #7241 üzenetére
Az a baj, hogy ezen kívül tonnányi hiba van a MIUI-ban is, amik közül lehet hogy sok egyedi eset van, de ez nem segít sokat akkor, ha pont veled történik meg, vagy neked kell szívni a rendberakásával. Ugyanez igaz az összes többi gyártói rendszerre, nekem például már napi rutin a Ricoh féle Android baromságainak megkerülése, helyretétele, pedig ezek nem az átlag felhasználóknak készült eszközök.
Ha valaki minél kevesebb hibára vágyik, annak ott az AOSP, mivel minél jobban módosítasz egy rendszert, annál több hibalehetőséged lesz.
-
Penguin95
senior tag
válasz
Skillet #7232 üzenetére
Tomboy meg is adta a választ lentebb. Friss, gyári MIUI, és a telefon képtelen ellátni azt a funkciót, amiért megalkották. Nem tudsz vele megbízhatóan telefonálni...
És ebben az a ciki, hogy ez egy gyári rendszer. Ezzel kapod meg a telefont, és ezzel kéne használnod. Na ez az ami elfogadhatatlan.
De hogy ne ragadjak le egy hibánál, még pár indok, amiért jobban megérheti a custom ROM.
- Jobb akkuidő.
- Sokkal gyorsabb a telefon.
- Nincs bloatware, nincs telemetria, nincs adatbányászat (kivéve ha nem megbízható rendszert/letöltőoldalt választasz).
- Rengeteg extra funkció, vagy teljes puritánság. Te döntesz, és ennek megfelelő rendszert választasz.
- Testreszabhatóság. Nem akarsz GApps-ot? Semmi baj, ott a MicroG. Teljesen ki akarod használni a monet adta egységes színezést és megjelenést? Semmi gond, a custom ROM és az Iconify megoldja. Tetszik a 90Hz-es kijelző, de gyárilag nem tudja a telefon? Ezt sem lehetetlen megoldani, mégha vannak egyértelmű hátrányok is mellé.Ezekért cserébe számomra nem nagy ár, hogy néha előfordulhatnak kisebb gondok egy olyan rendszerben, amit egy maroknyi ember fejleszt a szabadidejében. De persze kinek mi.
-
válasz
Skillet #7232 üzenetére
Kb. hetente egyszer fordul elő, és kizárólag akkor, ha instagram-ból, vagy a kamerából zárom le a telefont, vagyis nem kritikus helyzetben fog megszivatni.
Cserében olyan dolgokat tud, ami nekem fontos:
- VoLTE netfone-os előfizetéssel (ez már alapból megérné)
- gyorsabb a rendszer
- hosszabb akksiidő
- sok kis praktikus apróság -
jFox
addikt
válasz
Skillet #7225 üzenetére
Nyitni kell a bootloadert. A Xiaomi-nak van hozzá egy szoftvere, amibe be kell jelentkezned ugyan azzal a Mi fiókkal, amivel a telefonon is be vagy jelentkezve, a telefont rá dugni USB -n, és ott "kérelmezni" a bootloader nyitást. Én egyszer csináltam anno egy Redmi Note 8T-n, mert valami fura Vodafone -os Rom volt rajta, akkor 2 hét után küldték a nyitó kódot, amit ebbe a szoftverbe beírva lehetett folytatni a nyitást.
Ha jól emlékszem itt a Mobilarenán is volt hozzá egy leírás, de most nem találtam. -
Penguin95
senior tag
válasz
Skillet #7174 üzenetére
Két SIM (Digi 4G, Telekom 4G) mellett jött ki, és javarészt filmeket, YouTube videókat néztem, illetve híreket olvastam és beszélgettem a Telegramon. A fényerő automatikus volt, de 57% alá nem ment, mert korlátoztam AOSP Mods-ban.
Itt van róla egy kép is. Az egyharmada körül láthatsz 1-2% töltést, az azért volt, mert zenéket másoltam USB-n keresztül. De ha azt nem számoljuk, akkor is összejött volna a 11 óra.
-
Penguin95
senior tag
válasz
Skillet #7140 üzenetére
A YouTube -tól már engem is lever a víz, annyi reklám van rajta.... Melyik a legtutibb megoldás most rá?
A legjobb jelenleg a ReVanced. Nem csak reklámok ellen jó, hanem sok más, hasznos funkció közül is választhatsz kedvedre. Ráadásul a ReVanced Manager sok más alkalmazást is tud kezelni, lásd YouTube Music, Nova Launcher, Spotify...
-
válasz
Skillet #7140 üzenetére
A legtutibb megoldás a YouTube családi premium előfizetés.
Én is sokat gondolkoztam, de pár hete felmentettem magam a sz*patás alól és örülök, hogy így döntöttem.Vettem egy rendes családi előfizetést 2700Ft-ért, amibe rajtam kívül 5 tagot vonhatok be.
Ebből négyen valóban családtagok, az ötödik tag meg haverom.Fejenként tulajdonképpen 450Ft-ra jön ki az egész, ami ugye manapság semmi pénz.
Ja és ami nagyon fontos, iOS-es családtagomnak is megvan így a reklámmentes YouTube, mivel ugye iOS-en alapból is kevésbé lehet trükközgetni.
-
válasz
Skillet #7091 üzenetére
Úgy tudom, hogy csak ez a szalagkábel tud kényes lenni.
Az is inkább akkor, ha gyorsan töltjük a telót mindig (állítólag).Kíváncsi leszek engem mennyire fog elkerülni a probléma, mert másfél éve nem látta már a telóm a gyári töltőjét, mindig csak lassabb töltővel töltöm.
-
válasz
Skillet #7089 üzenetére
Nekem is ez volt, a szalagkábelt cseréltem, és megjavult.
A trükk annyi, hogy annyira óvatosan kell leszedni a hátlapot, hogy a színező fólia* ne repedezzen meg.
Nekem nem sikerült, sajna.* - a hátlap belsején van egy filmréteg-szerű fólia, ami a színt adja. Ez nagyon könnyen repedezik.
-
klaya86
senior tag
válasz
Skillet #6542 üzenetére
Engem a vízcsepp notch zavart nagyon. Nem mondom, hogy a kamera lyuk a kedvencem,de talán egy fokkal jobb. Sajnos nincs nagyon más utód a poco F2 pro után, ami zavartalanul kijelzőt kínál. Talán a Sony. De az sem az ára,sem az idióta képarányú miatt nem opció nekem. A kijelző alatti kamerák pedig nagyon lassan haladnak. Azt hittem anno másfél éve, hogy mire a pocot cserélném, már tuti elterjedt lesz a kijelző alatti kamera. Hát benéztem.
-
kelly416
veterán
válasz
Skillet #5792 üzenetére
Én egy szívószálat vágtam szét kicsit (iparkodj, mert már betiltották, a meglévő készletet fel lehet használni, de újat már nem rendelhetnek a boltok és a vendéglátó helyek sem) úgy, hogy hosszában kb. félbe vágtam 2 centi hosszan, és az egyik felét levágtam. A kis darab dobós, a majdnem egész szívószállal dolgoztam tovább. Ami megmaradt, azt is félbe hajtottam, így lett egy V profilú piszka része, ami vékony műanyag, tehát fizikai károkozásra alkalmatlan, az áramot nem vezeti, mégis elég merev ahhoz, hogy a szöszöket kiszedje. De csak akkor használom, ha nem akarja elsőre venni a teló a töltést, ilyenkor nagyobb gombolyagokat lehet kiemelni az én telómból.
-
kelly416
veterán
válasz
Skillet #5785 üzenetére
Fenét. Évek óta van. Sima usb takaróm is van a pc-be, telóba c takaró, érdekes módon a microUSB sosem koszolódott el vagy rakódott be annyira, hogy bármi gondot okozzon. Sőt, jack dugóim is vannak, amik sim kiszedő tűvel kombináltak.
A "bepattintottam" csak kifejezés, simán bele dugtam a helyére. Tokkal ki sem áll a telefonból.
-
válasz
Skillet #5785 üzenetére
Ez simán csak bedugós, nem pattan be, egy darab szilikin. Valaki 1db/év amit elvesztek, azaz nem esik ki, de az tény, hogy ennek a tok az oka, mivel vele egy vonalban lóg ki, nincs perem hogy kirántsd vagy valami elakadjon. Céges tel micro usb-s, abban is van, bnőm is használja. Jack csatiba is van.
[kép] -
kelly416
veterán
válasz
Skillet #5783 üzenetére
Aliról usb-c dugó. De keress rá simán type-c porvédőre.
-
tomboy0013
veterán
válasz
Skillet #5336 üzenetére
Én azért frissítettem mert az ujjlenyomat olvasó használatakor nagyon csúnya volt a kijelző színkezekelése a zárképernyőn, amit nagyjából helyre is rakott az Android 11. De már visszasírom azt a problémát 😄
Azt írták itt páran, hogy lehet csak az EEA ROM ennyire problémás, mert van akinek Global ROM-mal nincsenek hasonló gondjai. Ezert szeretnék megpróbálni egy Global ROM-ot. -
arnoka
tag
válasz
Skillet #5129 üzenetére
Nekem is a linkelt Nilkin van. Csak megerősíteni tudom amit Toth_Jani fórumtárs írt. Nagyon jó, hogy recézett a felület, biztosabb fogást eredményez, és körbe a perem kiválóan véd elöl hátul. Én már megszoktam, tok nélkül úgy csúszik a kezemben a telefon, hogy már teszem is vissza.
-
Toth_Jani
őstag
válasz
Skillet #5129 üzenetére
Én 6 hónapja használom a Nillkin tokot, kemény tok körbe védi a mobilt, igaz sötétebb kék mint a mobil eredeti színe.
Elől hátul van egy kicsi pereme, igy sima felületen a kamera és a kijelző sem és az asztalhoz, de van ott olyan is amin egy kis tokba épített műanyag lapot lehet a kamera elé csúsztatni.
Nagy előnye hogy a felülete recézve van, még az oldalán is, igy igen stabilan meg lehet fogni.
[Tok] -
Disque
aktív tag
válasz
Skillet #5129 üzenetére
Nekkem van az a tipusú tokom, amit linkeltél, de lecseréltem, mert nagy hátránya, hogyha a képeket megnézed, hogy az ellapi kamera előtti részen nincs semmi, és nekem már a második napon sikerült a kijelzvédő üveg szélét pont ott lepattintani.
Amúgy masszív, meg jól is néz ki, de ha baj van tuti azon a 1,5cm--en fog landolni a telefon. -
klaya86
senior tag
válasz
Skillet #4801 üzenetére
Összességében xarabb, mint a droid 11. Igaz nálam nincsenek hatalmas problémák,de akad pár . A chat fej megszűnt a Messengerben, helyette a buborék dolog van,ami viszont jelen formájában használhatlan. Az animációkon módosítottak, a sebességük is lassabb lett. A fényerő maximumát nem tudom, hogy lejjebb vitték e, de a skálázását tuti megpiszkálták. Ugyanahhoz a fényerőhöz kb 25%al feljebb kell venni a csúszkát. Az főképenyőre kihelyezett alkalmazások nálam nem mutatják számmal az értesítések,de az alkalmazás menüben igen 😃 nagyjából ennyi. A korábbi szoftveren kb hibátlan volt minden. Szerencsére az értesítések nálam korábban is megfelelően működtek, most is. Aksi idő másfél nap, 8-9 óra sot. A negatív dolgok mellé azért nem írtam pozitívat,mert semmi újdonságot nem találok. A korábbi lezárt képernyős ,színtorzulós dolog továbbra is fennáll. Elvileg a miui 12.5 már frankó lesz.
-
IT user
tag
válasz
Skillet #3998 üzenetére
Telenoros kártyával próbáltam a VoLTE-t, úgy, hogy a Telenor hivatalosan nem támogatja ezt a telefont. A kimenő hívásoknál volt olyan, hogy csak a számomat írta ki a hívott félnél, a nevemet nem, amit nem is igazán értek. Ezen kívül sokszor volt probléma a ki- és bejövő hívásokkal, szakadozott, nem csengett ki. Mióta kikapcsoltam a VoLTE-t és a kóddal a hálózati ellenőrzést is alaphelyzetbe állítottam, azóta semmilyen gond sem volt a telefonnal.
-
-
Skillet
addikt
válasz
Skillet #3894 üzenetére
Ezen a héten hétfőn cseréltettem SIM kártyát, mert rengetegszer volt, hogy csak SMS jött, hogy nem fogadott hívásom volt. Úgy tűnt megvan a hiba, a voWiFi-t kikapcsoltam. Telenor alatt amúgy sem él. Akkor mindig tudtam magam hívni feleségem telefonjáról, de másnapra megint előjött a hiba. Akkor cseréltettem kártyát. Azóta nem volt gond. Mindenki elért eddig.
Igaz, még annyit is csináltam, hogy kóddal -Carrier check enabled- a menüből is eltűntettem a voWiFi kapcsolóját.
A lényeg, hogy most működik. Remélem így is marad, mert nagyon megszerettem ezt a telót. -
lócitrom
őstag
válasz
Skillet #3872 üzenetére
én eleve arra tippeltem volna, hogy semmi köze hozzá. az, hogy elsődleges nem jelenti azt, hogy kizárólagos. tehát más természetű lehet a dolog. már a legelején mikor említetted, hogy van egy ilyen problémád direkt megjegyeztem, hogy a kis iksz a SIM értesítési ikonban az a kártya hiányát jelöli. eddigiek alapján változatlanul úgy tűnik, hogy hibás a modem.
-
Skillet
addikt
válasz
Skillet #3861 üzenetére
No, kicsit játszottam... Asszony telefonjáról hívtam magam, és kivétel nélkül (10-ből 10) nem voltam elérhető. Aztán menüben kikapcsoltam a "hívás kezdeményezés WiFi használatával" opciót. Láss csodát... meggyógyult. 10-ből 10x elérhető vagyok.
Azalatt írja kicsiben, hogy "amikor csak lehetséges, WiFi használata hívás kezdeményezéshez és FOGADÁSHOZ".
Icipicit bekavart :D ettől függetlenül kicseréltetem a kártyát, gondolom ingyenes lesz, ha két évnél régebbi?! -
Carline
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- BestBuy ruhás topik
- Autós topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xbox Series X|S
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 128GB Megkímélt Független/1-3 hónap gar./Akku 88%/p4321
- iPhone 13 128GB Karcmentes Független/2027.01.22.Gar./Akku 100%/p4320
- Okostelefonok és eszközök felújítása, akkucsere, törött kijelző csere, ODA-VISSZA FUTÁRRAL IS!
- iPhone 15 Pro 128GB Független Nagyon Szép/1-3 hónap gar./Akku 92%/p4318
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged