- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
pucu9011
csendes tag
Szia! Nekem november óta most harmadjára megy tönkre a töltés. Először cseréltek usb aljzatot. Akkor kb egy hónapot bírt, majd vissza vittem a szervízbe akkor cseréltek egy szalagkábelt is ami eddig bírta. Úgy döntöttem elengedem a történetet. Elérkezettnek látom az időt a váltásra ami valószínűleg egy Pixel 8 lesz
-
tomboy0013
veterán
Azért ment vissza a gyári ROM meg zártam a bootloadert mert feleségem megkapta a telefont és a mobilfizetés meg netbank miatt nem akarok mindig szórakozni a ROM-olással meg Rott-tal. Volt régen nem egyszer hogy frissítés közben probléma volt aztán újra kellett húzni a telefont, vagy alapból megkövetelte a clean flash-t a ROM és hát ugye nálam nem volt gond a rendszer újrahúzád de egynőnél aki tojik a telefonjára nem olyan egyszerű. Mikor ezres nagyságrendben topzodnak a képek meg egyéb dolog a telón arról nem olyan egyszerű biztonsági mentést csinálni meg visszaállítást, meg hát ez csak a jégyhegy csúcsa.
Na mindegy ez a VoLTE gond gyanítom már nem oldódik meg akkor. -
Penguin95
senior tag
Igazából sokat nem is érnél vele, mivel így is fix 60 Hz a képernyő frissítési frekvenciája, az újabb telefonokkal ellentétben itt még nem volt 10 és 1 Hz-es mód arra az esetre, ha fix a képernyő tartalma. Ami nagyon tudja enni az akkut, az a dual SIM használata, meg a GMS ha épp olyanja van. Ha a kijelzőn spórolnál, esetleg az automatikus fényerőt ajánlom ha még nem használod.
-
Penguin95
senior tag
Igazából a MindTheGapps teljesen jó tudtommal, a MicroG lényegében egy alternatíva. Ez akkor jó, ha szabadulni akarsz a Googletől, és cserébe hajlandó vagy beáldozni olyan dolgokat mint a GPay, a Play Áruház fizetős része, a Google háttérszolgáltatások... Ezért nem szoktam ajánlani, ha valakinek nem kifejezett célja a Google megkerülése.
-
Penguin95
senior tag
A rekordom közel 12 óra, de legtöbbször 7-9 óra szokott lenni ha nem csak zenét hallgatok. Ebben van fórumozás, YouTube, zenehallgatás Tidallal, automata fényerő, aminek a minimum fényereje 30%... Szóval vegyesen használom. De nálam azért is bírja jobban, mert MicroG-t használok GMS helyett, ami jóval takarékosabb.
A játéknak esetleg megpróbálhatod korlátozni a háttérben való futását, vagy a beállítások -> akkumulátor részben beállíthatsz neki thermal profile-t.
-
Penguin95
senior tag
A belső tárhely gyökerébe van egy LMC8.4 mappám, simán abba szoktam tenni a configot, ott keresi az app.
Az ikonok alatt az értesítési sávon lévőkre gondolsz? Azokat alapból nem tudod visszaalakítani, vagy PixelXpert (AOSPMods) kell hozzá, vagy talán a CrDroid tudja alapból.
És ha már CrDroid: A 10-et nem ismerem, de a 9 nem volt hibátlan. Nekem azon még rosszabb volt az üzemidő, és lassabb is volt. Véletlenül nem a GMS eszi az akkut LOS-en? Csak azért kérdezem, mert nekem is LOS van a telefonon, és simán bír 2 napot, plusz a GMS-nél elő szokott fordulni ez a jelenség.
-
Penguin95
senior tag
Erre részleges megoldásként az LMC 8.4 R18-at, és a hozzá való XML-t tudom ajánlani. A makró kamera így működik, de a maximum felbontás 16 MPixel a binning miatt. Lehet másik kamerával vagy XML-el megy a 64 is, erről sajnos nincs infóm. Annyi biztos, hogy az alap kamera alkalmazás sosem fogja kezelni a többi kamerát.
A SIM váltás most már beugrott, de arra sajnos azóta sem született megoldás. Elvileg a Google lesz oly' kegyes, hogy a rendszer 14. főverziójába beépítse ezt a funkciót a jövőben, de én eddig nem hallottam róla semmi konkrétumot. Talán a Tasker tudhat valamit ami jó erre, de abban nem vagyok jártas.
Hasonló mappás megoldásról nem igazán tudok, szóval ez valószínűleg Xiaomi sajátosság. Elvileg feltehető a launcher Lineage-re is, de ezt sosem próbáltam, és a leírás alapján nem is működik tökéletesen. -
Carline
őstag
A xiaomi.eu oldal stable rom szekciójánál van ez a magyarázat:
All MIUI 14 STABLE ROMs were rebuilt and reuploaded 18.11.2023 without Google Pay fix due to recent Google changes..
From now, you have to use Magisk with fix Google Pay on stable roms according this guide..
Thank you for your understanding! -
Carline
őstag
Nem.
Ha kicsomagolod a .zip-et lesz benne két .bat fájl. Ezwindows_fastboot_first_install_with_data_format.bat
a szűz telepítéshez kell, törli a /data könyvtárat, mindent gyalul.
Ami neked kell az awindows_fastboot_update_rom.bat
. Ezzel megmarad minden felhasználói adat, onnan folytatod ahol abbahagytad.
Nem kell semmit sehová másolgati, a telepítő tartalmazza az összes hozzávaló fájlt.Ha a driverekkel lenne gond akkor érdemes letölteni a MiFlash toolt [link] kicsomagolni, indítani és csak a drivers fülre nyomni ami felrakja a windows drivereket. Utána törölhető is.
-
Skillet
addikt
Ha olyan problémák jönnek elő egy rom-nál, amin csak egy újraindítás segít... azt nem tudom, hogyan tudja bármilyen felhasználó is tolerálni. Az egy dolog, hogy a nők szeretnek a legkevésbé bíbelődni egy telefon lelki világával, de az ilyen jellegű hibákat nemtől függetlenül egyetlen felhasználó sem kellene elfogadja. Nem is igazán értem
.
Te mondjuk miért fogadod ezt el? Mitől jobb ez inkább, mint egy gyári rendszer?
Mondjuk ez abban erősített meg, hogy ha a mostani rendszer gyári visszaállítása nem oldja meg az akku idő problémámat, akkor egy korábbi gyári rom-mal fogok próbálkozni. -
jFox
addikt
A Telekom nyárra minden csomagjára engedélyezte az 5G-t. Nekem is megjelenik a kis 5G felirat a térerő jelző mellett. (MIUI14 Global) De ez csak marketing. Sebességre, válaszidőre ua. mint a sima LTE. Ráadásul nem is az 5G frekvenciákat használja.
És ezt írja a NetMonster is. -
Skillet
addikt
Ez brutál jó idő. Lassan tényleg el kell gondolkodjak a váltáson. De egyelőre minimum egy teljes visszaállítás, mert az eddig még nem volt. Pedig ha jól gondolom, lassan 3 éves a teló. Viszont nagyon jól szuperál még mindig. Pontos akku időt majd nézek, de azok a régi jó 10 óra körüli idők már bőven nincsenek meg....
-
Penguin95
senior tag
Ez a jel akkor jelenik meg, ha nincs mobiladat forgalom, vagy le van tiltva. Sajnos azt nem veszi figyelembe, hogy közben van WiFi kapcsolat, így ilyenkor is ott marad a jelzés. Ha zavar, akkor az AOSP Mods segítségével annyit lehet tenni, hogy összevonatod ezeket az ikonokat, és olyankor a térerő jelzések eltűnnek mikor WiFi-re vagy csatlakozva.
Én annyiból tudom a LineageOS-t ajánlani a többivel szemben, hogy ez egy stabil, puritán alap, sallangok nélkül. Ha szeretnél plusz dolgokat, akkor pedig ott a már említett AOSP Mods, az Iconify, esetleg a Repainter.
-
Penguin95
senior tag
A CrDroid jelen esetben a CrapDroid rövidítése is lehetne, mert nagyon rossz lett a 9.2 után (köszönjük QPR2). Rengeteg funkció hiányos, az akku merül mint betoncsizmás maffiózó a tengerben, és ott az sem mindegy, milyen GApps kerül a telefonra. Ezért váltottam én is 9.5 után LineageOS-re.
-
Penguin95
senior tag
Sajnos a másodikra jelenleg nincs kapcsoló, köszönhetően a Google-nek, és az egyre jobban visszabutított AOSP-nek. A gyártók erre saját megoldást használnak, a LineageOS-nek viszont sajnos nincs ilyesmije. Esetleg ezzel megpróbálhatsz könnyíteni a dolgon, de nem tudom lehetséges-e.
A GPay elvileg működik, de kell hozzá a Magisk, az Universal SafetyNet Fix, és a Shamiko. Többet sajnos erről nem tudok, mivel MicroG-t és Simple-t használok, utóbbi hibátlanul üzemel, ha ez megfelel mint alternatíva.
-
-
Penguin95
senior tag
Igen, minden további nélkül. Innét érheted el az apk-t, innét pedig a hozzá való XML-t. Hogy én honnét szedtem ezt az XML-t, azt már sajnos nem tudom, talán valami Redmi K30 Pro fotós Telegram csoportban lehetett.
Az XML-t úgy tudod betölteni, hogy bemásolod azt egy LMC8.4 nevű mappába a tárhely gyökerébe, megnyitod a GCam-ot, és az elsütőgomb melletti üres területre nyomsz kétszer, majd kiválasztod az XML fájlt.
Viszont ha már téma a roaming is, egy figyelmeztetés: Nekem vissza kellett váltanom a Mi 9T Pro-ra, mert a Poco egyszerűen képtelen a Digis kártyával a roamingra, még hálózatokat se keres, hanem azonnal hibát ír. Ez lehet a LOS miatt, lehet a SIM kártyámmal nincs kibékülve, lehet másik firmware kéne rá, nem tudom. Nálam már ki sem fog derülni, mert amint lehet, megyek másik szolgáltatóhoz.
-
-
Penguin95
senior tag
-
Penguin95
senior tag
Persze, sőt, még a bootloader is visszazárható a MiFlash segítségével egy lépésben. De szerintem A Zygisk + Universal Safetynet Fix megoldja a dolgot.
Ha már említetted a hibákat, egy dologra nem árt figyelni. Ha cserélted a telefon kameráját a Redmi K30 Pro Zoom Edition kameráira (szóval az lmi-ből lmipro-t csináltál), akkor a nem MIUI alapú custom ROM-ok gyakorlatilag felejtősek, ugyanis driver hiányában megszűnt a támogatás.
-
Penguin95
senior tag
Részemről LineageOS. Az akkuidő nagyon jó (11 óra SOT 2 nap alatt, ~4300-as gyári akkuval), gyors mint a szélvész, és a Simple tuti működik vele. Mással sajnos nem tudom tesztelni a felsoroltak közül, mert azokat nem használom. Plusz tipp: Mivel a Lineage alapból igen fapados, ajánlom mellé az AOSP Mods és az Iconify nevű csodákat. Mindkettőhöz root kell, de rengeteg testreszabási lehetőséget adnak, méghozzá ingyen.
-
spiky03
veterán
-
arfer
senior tag
-
Nálam a telóim általában továbböröklődnek a családban, ezért igyekszem az átlagnál sokkal komolyabban figyelni az akksira.
Használom ezt egy pár évet és utánam meg jellemzően édesapám használja majd a további években és persze ígyis használódik az akksi, de mégsem agyonhasznált állapotban fogja majd valamikor átvenni a telót. 🙂
-
Skillet
addikt
-
jFox
addikt
Toth_Jani-nak igaza van. Minden ROM cseréhez nyitott bootloader kell. Csere után vissza lehet zárni és után azon a változaton marad. Ezért kérdeztem én is korábban, hogy van-e érdemi előny az EEA-ban a Global-hoz képest. Már azt leszámítva, hogy most egy kicsit frissebb.
A 14 jól hangzik, de szerintem hivatalosan nem fogjuk megkapni.Már mint itt európában.
Úgy járunk, mint a MIX3 -nál. Csak a kínai verzió kaptameg a 12.5-öt. uh. ha szeretnénk 14-et muszáj lesz BL-t nyitni.
Annak idején használtam xiaomi.eu ROM-ot. Az egyik legjobb minőségű főzött ROM, ha kell a MIUI. Lévén a kínai ROM-ból fejlesztik. Kiszedik belőle a bloarware-eket, meg ami itt nem hasznos, mennek rá az európai nyelvek, meg egy-két apróbb javítás és kész.
Általában mennek rajta a banki programok, de biztosat csak próba után lehet mondani. Nekem pl. a McDonald's app nem működött. -
snakebait
senior tag
A frissítést én is hiába nyomogattam, semmi nem történt. Hanem mikor itt valamelyik fórumtárs szólt, hogy van újabb és netán be is linkelte, én letöltöttem és kézzel felraktam. Persze csak ha az én telómnak megfelelő volt a rom. Mert most ahogy látom amit ITuser belinkelt az nekem nem jó. 🤔
-
Füleske
addikt
"Nálam Yettellel ezen a Poco-n nem megy sehogy."
Mivel csak a Yettel által támogatott mobiloknál kapcsolják be.
Telekom kártyával megy a VoLTE.
Talán(!) úgy be lehet kapcsoltatni, hogy átteszed egy támogatott mobilba, majd felhívod őket, hogy kapcsolják be. (Nem próbáltam, lévén a telefonálós kártyám Telekom - os, az internetes meg Yettel - es.) Ez egy külön "szolgáltatás", hogy alapból kapsz VoLTE tiltást. Bár bekapcsolva sem biztos, hogy működni fog a Poco - ban. -
Old FatBoy
aktív tag
Szia!
Szerintem sehogy.
A diginél nincs támogatva a teló.
Telecomos kártyával müködik nállam, a feleségem digis kártyája viszont nem.
Egy fél millás Huawei Mate RS Porsche Design-en sem müködik sőt meg sem jelenik a bekapcsolás lehetősége mivel az sincs a támogatott készülék listán.
Ugyan az a hardver van a Mate 10 Pro-ban és az támogatott.
Ez is csak egy mocskos üzletpolitika, hogy vegyél tőllük digimobil készüléket.
Az ígéretek ellenére évek óta nem bővül a támogatott készülékek listája.
Két választásod van:
1:digimobil kártya viszlát!
2 Poco F2 pro viszlát!
Remélem tudtam segíteni!
Béla -
darvinya
titán
-
bzolika10
aktív tag
Én szétszedtem a telefont és kicseréltem az usb aljzatot, mert azt hittem, hogy az a baja. Aztán jött a tipp a szalagkábelre. Mivel sehol se tudtam beszerezni, ezért elvittem szervízbe, 1 óra alatt megcsinálták, így a ragasztást nem én csináltam.
Ez a kábel kell neked, itt is minimum 2 hetet kell rá várni.
-
bzolika10
aktív tag
Szétszedni nem nehéz, bár ragasztva van, viszont szalagkábelt kb sehol nem lehet kapni halandóknak. Gsm boltban ha javítani kell, akkor szinte mindenütt van, de ha te akarsz venni, akkor sehol sincs készleten. De ha sikerül taláni helyet, ahol lehet kapni, akkor megtennéd, hogy belinkeled ide, mert vennék én is egy pár darabot tartalékba.
-
Nos, visszaolvasva látom, hogy valószínűleg a szalagkábel.
1.) Honnan érdemes vennem, hogy hamar nálam legyn?
2.) cserekor mire kell figyelnem?
Szedtem már szét több telót is iFixit-es videók és képek alapján, de volt egy Huawei, amit sem sikerült javítanom, valszeg szétszedéskor elcsesztem valamit.
Na, itt ilyenbe nem akarok belefutni.Köszi előre is!
-
Eddig:
- Tedd le a telefont az asztalra. Várj olyan fél percet, majd tedd rá az ujjad az olvasóra. Felold minden jó. Realme nem ilyen. Mert nem éled az olvasó csak akkor ha megmozdul a telefon. Nekem ez jelenleg gond. Bármennyire is fura.
- Nem tudom kirakni a főképernyőre a kapunk telszámát csak úgy mint névjegy. Ergo nem egy érintés nyitni , hanem érint, azon belül Hívás gomb.
- Menügombok programozási lehetősége. Nekem a főmenü hosszan volt a gyors bezárás, a vissza gomb pedig a bill.zár. Ez nagyon hiányzik. Most vagy dupla koppintással zárok vagy widgettel. A gomb megnyomása nekem egy plusz mozdulat.
A gyors zárás pedig most app összesítő, app megkeres, felpöccint. Illetve itt jó lenne ha látnám itt a szabad RAM-ot.- A komplett téma áruház hiányozhat, de mégsem. A gyári annyira variálható, hogy nem kell áruház. Ami jó lenne még, hogy ha váltok hátteret, akkor a régi elveszik. MIUI alatt volt talán egy korábban használt fül.
- Töltés közben a sarokban nem látom a töltés milyenségét. Gyors vagy sima.
- időkép átméretezhető widget itt ha fejre állok akkor sem jelzi ki a következő pár óra időjárását, csak a pillanatnyit. Ott fent hiába húzom ki csak az a hőfok látszik. [kép]
- Egyébként a memóriakezelés sokkal lazább mint MIUI alatt. Talán a 12Gb ram miatt is lehet. Sokkal kevesebb dolog tölt újra. Képes órákkal később is ugyan onnan menni egy app ahol betettem háttérbe. Ilyen Pl az otthoni kamaráim appja. Ami jelen esetben nem jó majd le kell korlátozni, mivel nem zárul be hamar, így nem kér ujjlenyomatot ha bárki rábök. MIUI alatt 10 perccel később bezárta, volt ilyen beállítás.
- ShareMe és a ZeppLife (Mi band 6) kiválóan megy. Gyorsabbak is. A Zepp és a band 6 szinkron azonnali, még MIUI alatt várakoztam rá mire észhez tért.
- MIUI félé ébresztő hang hiányzik.
- Blitzwolf app: realme alatt laggol. Erre épül itthon minden. A villanyt is ezzel kapcsolom. Egyébként jó. Ezt az appot nagyon meg kellett matatni és realme alatt minden jogot (mint a zepp-nek) meg kellett adni, mert különben minden egyes indításkor ha egy lámpát kapcsolni akartam, akkor a kapcsolás előtt inicializált. Amit ismerek jelenséget, de csak 1* install után. Itt meg folyton. Így már jó, de laggol ahogy görögetem a menüjét.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Synology NAS
- Béta iOS-t használók topikja
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Háztartási gépek
- Óra topik
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Hegesztés topic
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest