- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- iPhone topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
bzolika10
aktív tag
válasz
fujifilm1 #6815 üzenetére
Feltettem végül a crDroidot. Olyan mint a lineage csak sokkal faszább, testreszabhatóbb. Immensity kernellel meg 2 napos üzemidő simán megvan. A kedvencem beallításom az, hogy elhiteti a google fotókkal, hogy ő egy pixel telefon és ennek megfelelően korlátlan fotó tárhely jár hozzá. A taskeres töltési sebesség állítás nagyon fasza, köszi, hogy megosztottad. A mindig bekapcsolt ujjlenyomat olvasóhoz se kell crDroid alatt magisk modul, ami lineage alatt kellett.
Egyenlőre tökéletesen működik, kivéve a viper4. Valami felrement a telepítsekor, de ez úgyse létfontosságú -
tomboy0013
veterán
válasz
fujifilm1 #6755 üzenetére
Van egy Telegram csoportja az Immensity kernelnek. Általában 2-3 naponta tolják ki az új verziókat. [link]
Nem tudom hogyan lehet kiszedni a kernelt. Bár mielőtt lecserélem a stock-ot mindig csinálok egy biztonsági mentést róla TWRP-ben. A biztonsági mentésbe 3 fájl van, valamelyik azok közül?
-
tomboy0013
veterán
válasz
fujifilm1 #6753 üzenetére
Sajnos nem tudom hol lehet újabbat tölteni, a crDroid -nal már a perf+ a stock kernel. De ahelyett általában immensity-t használok, mindig a legújabbat (jelenleg a tegnapi verziót) az most jobbnak tűnik kicsit a perf+-nál crDroid alatt üzemidőben. De igazából legtöbbször nem tapasztalok különbséget, mindkettő elég jó (átlagban 6,5% az óránkénti merülés használattal és 0,5 körül van kikapcsolt kijelzővel napközben, este 8 óra alatt 1%-ot sem esik repülő módban).
-
tomboy0013
veterán
válasz
fujifilm1 #6639 üzenetére
Nekem most az a probléma merült fel hogy a vezetékes Android auto nem megy. Feltelepítettem Nikgapps add-ont, de csatlakozási hibát ír ki (connecting error 22) és megoldást meg nem találok. Már felraktam a Pixel launchert és minden olyan dolgot ami hiányzott a PE ROM után, de az Android auto elég fontos lenne hogy működjön. Nem tudsz esetleg erre valami tippet?
-
tomboy0013
veterán
válasz
fujifilm1 #6612 üzenetére
Van egy újabb kernel ajánlásom. Végül lecseréltem a PE ROMot crDroidra mert vállalhatatlan lett az üzemidő a play szolgáltatások háttérbeli tevékenysége miatt.
Perfkernel-lel a crDroid brutál jó üzemidőt produkál.
Linkelek egy tárhelyet ahol az immercity kernel és a perfkernel is megtalálható, mindkettő elég jó egyenként. A perfkernelből a 0616-os verziót használom (nem az 0616A11-est mert az ugye nem Android 12 alá való).
[link] -
-
tomboy0013
veterán
válasz
fujifilm1 #6620 üzenetére
Nem szükséges semmit állítani, a főkamera képét állítottam be, leginkább ahhoz jó ez a verzió (bal felül ahol látsz egy 15-öst azt mondjuk át tudod 27-re is rakni ha rákoppintasz és akkor még jobb lesz a kép, főleg gyengébb fényviszonyoknál).
Háttér eltávolítás nincs benne, nem is tudok róla hogy bármikor is lett volna gcamban ilyen.
Az a kamera pedig amelyik zajos képet mutat az a mélységélességhez való szenzor.
Köszi, hogy kipróbáltad és visszajeleztél. -
tomboy0013
veterán
válasz
fujifilm1 #6612 üzenetére
Éjszaka repülő üzemmódban meg úgy alapjában véve is nagyon jó a készenléti idő, szinte semmit nem merül. Nálam PE-n akkor kezd el érezhetően merülni amikor úton vagyok valamerre és aktív a mobilnet (2 simem van), Bluetooth okosórával és Android Autoval, helymeghatározással. Valószínűleg az adótorony váltogatás lehet az oka. Mintha MIUI-n nem merült volna ennyire, bár sosem mértem meg.
Gondolkodtam hogy kipróbálom a CrDroid-ot az üzemidő miatt, de a gyári Pixel dolgok hiányoznának így egyelőre marad a PE.A kamerás visszajelzésre kíváncsi vagyok.
-
tomboy0013
veterán
válasz
fujifilm1 #6603 üzenetére
Első körben csinálni kell TWRP-n belül egy biztonsági mentést. TWRP-->Backup> "Boot" kijelöl majd erről készül egy biztonsági mentés. Aztán Install menüpontban kikeresed az előzetesen letöltött kernel fájlt és feltelepíted, majd jobb alsó sarokban "Boot System". Ennyi. Semmi nem törlődik a telóról.
(A biztonsági mentés előtt ki kell kapcsolni mindenfajta képernyőzárolási módszert)
Ha az általam használt kernelre van szükséged akkor itt találod: [link]
-
Carline
őstag
válasz
fujifilm1 #5969 üzenetére
Én rányomtam a frissítésre és újból feladta a 12.5.5.0-t mint "rebuild rom" frissítést.
Feltettem, gondolom valami miatt csak újraépítették.
Nálam a fényerő sokszor visszaáll majd' a legkisebb értékre ha lezárás után feloldom. Este még azt mondom jó is, de napközben zavaró, hogy erős fény esetén is alacsony világítással kell hasznáni addig, míg eszébe nem jut beállni a megfelelő szintre. Ez kb 12.5.1 vagy 12.5.3 óta fennálló "hiba" nálam.
Akku valóban jobb lett. Régebbi romnál estére 20% körül volt, most ua. használattal rendre 50% körüli értékek vannak. -
kelly416
veterán
válasz
fujifilm1 #5915 üzenetére
Nekem egy baj van, de az az előzővel is volt, csak kevésbé jött elő. Az ujjlenyomatomat 10-ből ha 2x felismeri, már boldog vagyok. Sötétben, világosban, este, reggel, mindegy. Érdekes módon az erste appjai egyből mennek, a rejtett alkalmazások egyből mennek, de a kijelzőfeloldás legtöbbször kódos, annyiszor nem ismeri fel az ujjamat. Szerintem ez nem az én baleksagom, ha a többi helyen elsőre működik.
-
IT user
tag
válasz
fujifilm1 #5024 üzenetére
Ha a 22-esről van szó, akkor a legegyszerűbb a manager apk-t átnevezni zip-re és azt telepíteni recovery-ből, nálam ez simán működött. A leírás szerint a javasolt mód az, hogy a letöltött rom-ból kiszeded a boot.img-t, patch-eled a managerből, majd azt installálod a recoveryből. A Magisk fórumban is erről van szó mostanában.
-
lócitrom
őstag
válasz
fujifilm1 #3758 üzenetére
a VoWiFi sincs ingyen. ilyenkor mint egy SIP-szolgáltatás működik. egy IP alapú átjárón csatlakozik a telefonos hálózat helyett. megjegyzem ez tényleg furcsa, mert egy Redmi 7-ben teszteltem anno és az meg röhögve tudta. pedig a Redmi 7 az nem egy csúcs darab és nem is mai. sokadik Xiaomi telefon után sem látom a logikát abban, amit a sárgák csinálnak. beprofilozzák jól egy belépőszintű telefon modemét, de flasgship-be meg minek ez?(??????) szóval ezen valaki igazodjon ki, hogy ha már a technológia meg elméletben a kivitelezés adott, akkor mért marad ki az újabb darabokból...
-
Gladiator124
csendes tag
válasz
fujifilm1 #3267 üzenetére
Mert szoftverből durván gyenge vagyok, a hardver viszont nagyon megy... :-)
A készített kábel kb 10cm és 9,2mOhm ellenállású - gyakorlatilag a csatlakozó ellenállása.
Az USB 5V áram kisebb mint a valós akku töltőáram, mert a telóban a szabályozó kapcsolóüzemű. A gyári USB mérőkben nem bízom... -
Sumptuous
senior tag
válasz
fujifilm1 #1043 üzenetére
Gyönyörű megoldás. Erre te jöttél rá, vagy xda-n találtad?
Ha már ennyire vállalkozókedvű vagy, régebben csináltam egy szintén kínai telefonhoz (LeEco) olyan patch-et, ami kikapcsolja a nem használt magokat, ezzel is energiát takarítva meg. Ha van kedved, megnézhetnéd, hogy működik e nálunk is. Szintén snapdragon, de csak 821.. Abban még 4 mag volt, szóval kell bele szerkeszteni is. De szerintem te (is) érted ezt. Én régen sokat romoltam, fejlesztettem ilyesmit, de már "kinőttem". Viszont ha működik, akkor egy root-ot csak bevállalnék, hiába nagyon tetszik ez a sima eu-rom a jelenlegi állapotában is.
[link]
Ebben a romban van, ha hazaértem és érdekel a dolog, kiveszem és elküldöm csak a fontos részt. -
IT user
tag
válasz
fujifilm1 #2773 üzenetére
Eddig is EU stabil volt fent, még a 10-essel kezdtem, csak a frissítéssel akadtam el most.
Eddig nem volt gond, 2-3 napot simán kibírt. Mostanában gyakran használom hot-spot-ként 2 eszközzel, így 40% körül marad estére. Lightosabb használattal most is megy 2 napig.
A 4 éves Samsung Galaxy S7-hez képest ég és föld, az fél nap alatt lemerül, nulla használattól. a másfél éves akku sem bírta sokáig. -
-
snecizero
senior tag
válasz
fujifilm1 #1797 üzenetére
Ilyen ez a mocskos politika. Érdekeltség van akkor szabadon lehet garázdálkodni. Amúgy nem értem, hogy mi alapján döntik el. Hogy pl az extremedigital, euronics, medimarkt, telekom, telenor stb hogy bevegye a listába ? Magyarul hogy forgalmazza azt. Vinnék mint a cukrot.
Mégsem teszik meg.
-
bupemko
senior tag
válasz
fujifilm1 #1800 üzenetére
Digi az 1-es (adat alapértelmezett), Telekom a 2-es (hívás alapértelmezett). Holnap majd tesztelem mi történik, ha kikapcsolom azt az opciót. Még régebben volt egy dual active telefonom (Lenovo K910), azóta csak dual standby telefonokkal találkoztam. Mivel csak 1 antenna van a két kártyának azt gondoltam, hogy hiába van VoLTE, ha a másik kártyára érkezik a hívás, akkor az első kártya adatforgalma normális, hogy megszakad, mert a másik kártya elveszi tőle a rádiót... Persze ha Digire jön a hívás, akkor nem szakad meg az adat, mert akkor nem vesznek össze a kártyák a hardveren és működik a VoLTE.
-
snecizero
senior tag
válasz
fujifilm1 #1786 üzenetére
Ezt nem értem, hogy a Magyar állam miért engedi meg ezeket. Jól megszedik magukat. Azt az adófizető usert meg jól cserben hadják.
Akkor olyan a garanciád mint az enyém. Nesze semmi fog meg jól.
Lehet hogy ezek után át se veszem. Amúgy ha kihozza a futár és nem veszem át. Akkor nem tudnak szankciókat érvényesíteni velem szemben ?
-
osonte
őstag
válasz
fujifilm1 #1463 üzenetére
Bocs, most olvastam. Nem lehet fastboot módszerrel feltenni. A lényeg, hogy jó TWRP-t tölts le (júniusi a legfrissebb), utána kb. 3 percnyi művelet és már tölti is be a Xiaomi.eu romot. Este esetleg leírhatom hogy szoktam felrakni, bár lehet már más is leírta, illetve több helyen is fennt van (xda, Xiaomi.eu).
Nekem az Indonéz romban 4.1 a kamera verziószáma.
-
FNZ
őstag
válasz
fujifilm1 #1445 üzenetére
én a call record miatt mindenképpen cserélek romot, mert nekem sokszor szükséges. a jelenlegi app-ok nem jók, vagy nem indul el, vagy nem veszi fel a másik fél hangját.
számítok majd a segítségedre, ha elakadok. Ha esetleg vállalod és megmondod mit kérsz cserébe, akkor elmegyek hozzád, ha nagyon nem megy
csütörtökig összeszedem (akkor jár le este az 1 hét), pontosan milyen programok kellenek és milyen lépéseket kell csinálnom majd. -
Masooo
aktív tag
válasz
fujifilm1 #1343 üzenetére
Sajnos de. Csúcstelókat nem keresem mostanában mert 2év támogatás 400.000 huf és még számos ok miatt.
A pocora már rávoksoltam, mivel nem találtam vivot amit vártam, belenyugodtam, de gondoltam megvárom mit hoznak ma.
Erre itt van, még elfogadható 220.000 áron egy igen jó teló aminek a háta még tetszetős is. Ez globálban is ennyiért hozható akkor októberben már 200 alatt lesz de ebben te vagy a szaki. Annyit megér pár évre még akkor is, ha a kamera előlapi megoldása sírós nálam
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Az AI-ügynökök közel fele hamarosan a kukában végzi
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPhone topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Linux kezdőknek
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Okostelefonok és eszközök felújítása, akkucsere, törött kijelző csere, ODA-VISSZA FUTÁRRAL IS!
- iPhone 13 128GB Karcmentes Független/2027.01.22.Gar./Akku 100%/p4320
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Exkluzív AMD Ryzen 7 Setup - Nem csak vásárolhatod, bérelheted is! Kamatmentes rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged