- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
McPie
tag
válasz
kkdesign #830 üzenetére
Az utolsó patch miatt nekem a szervizbe kellett küldenem, mert belefagyott a frissítésbe. Úgy kaptam vissza, hogy a frissítés előtti OS verzió volt fenn. Tanulva a hibából, letöltöttem az ASUS oldaláról a frissítést (sokkal nagyobb volt, mint amit automatikusan letöltött, lásd feljebb írtam valahol), aztán manuálisan felraktam. Azóta sincs vele gond.
A szerviz meg nem jelentkezett, hogy minősítsem a munkájukat, pedig eddig mindig megtették szervizelés után.(legutóbb is frissítés utáni probléma miatt volt szervizben: az órája késett de nagyon, csak mire az Asus kijavította a hibát, én már a megkerülő megoldással dolgoztam. )
-
McPie
tag
válasz
kkdesign #827 üzenetére
Véleményem szerint az újraindulást legfőképpen a memóriaelfogyás okoz ezen a tableten.
1, Az Auto-start Managerben az ÖSSZES alkalmazásnál letiltani az automatikus elindulást
(figyelem, egy-egy új app telepítése után azt is le kell tiltani, mert az a mániájuk, hogy automatikusan indulnak, ha kell, ha nem)
2, ezek után újraindítás. Az az egészséges, ha 5-10 perccel a reboot után 400MB fölött van a szabad memória mérete, ezt a "Boost" gombbal lehet "orvosolgatni"
3, sajnos a játékok nem igazán Intel processzorra vannak optimalizálva, ezért azoknál különösen gyakran száll el az OS. -
Joe.36
addikt
válasz
kkdesign #542 üzenetére
De az utolsó frissítés óta szerintem egész jó lett, gyors, nem akad, nem fagy, én csak munka, net, zene, film nézésre használom, erre is vettem, ebben az árban én nem bántam meg, a szűkös tárhely is elég nekem, mert nem rakok fel nagy dolgokat, amit lehet azt meg leszedtem. A nagy dolgok, zene, filmek, Sd vannak. Igaz gyorsabban merül, de még mindig simán kibír 1 napot, másik romot nem tennék fel a garancia miatt.
Red B
Vannak még csodák
-
Joe.36
addikt
válasz
kkdesign #540 üzenetére
Én ezzel még ezen nem csináltam ilyet, gyári a rendszerem.
osyka
Sajnos ez ilyen, hard reset, töröld tiltsd le amit nem használsz, csak az legyen fent ami tényleg kell,+ CCleaner használd a gyárit is tiltsd le. A nem használt és letiltott alkalmazások adatait és frissítéseit is töröld.
Vagy root és leszedsz mindent ami nem kell. Vagy felraksz rá egy vegytiszta rendszert.
Igen sajnos tényleg gyorsabban merül....
-
Joe.36
addikt
válasz
kkdesign #536 üzenetére
Igen a Lolli sajnos több helyet foglal, maradt az 5.0. Az óra valamiért már vagy egy hete jó, mások is írták, ez még a frissítés előtt történt, de frissítés után is jó maradt. Remélem így marad
Én ezt használom a munkámhoz: OfficeSuite 8 + PDF Converter
Jó és nem foglal sok helyet.
Igen ez egy szép és olcsó tablet aminek vannak hibái, bár én szeretem, az enyém sárga, nekem nagyon tetszik.
Munka
Net
Film
Zene
E-könyvNekem ezekre tökéletes
-
Joe.36
addikt
válasz
kkdesign #530 üzenetére
Nekem is 2 újra indítás kellett mire tényleg befejezte, de hiba üzenet nem volt.
Igen ez az új nálam is... Build LRX21V.WW_K013-12.10.1.33-20150917
Talán le lehet majd valahogy tölteni és felrakni, van egy Zenfone 2 is ott le lehet tölteni az asus honlapján ha nem megy a frissítés... Be kell másolni a és újra kell ott indítani... szerencsére nem volt ilyen gondom. Még nem kellet..
-
gemini
aktív tag
-
Red B
tag
válasz
kkdesign #471 üzenetére
Szia!
Nekem pontosan 2 hét alatt fordult meg futárszolgálattal.
Komplett alaplapot cseréltek és 4.4 volt rajta,de én azóta frissítettem sajnos 5.0-ra,mert egy idő után meguntam,hogy figyelmeztett,kár volt.
Sajnos nagyot csalodtam ebben a tabletben azóta,de hátha egyszer lesz majd egy használható szoftver hozzá. -
gombasm
aktív tag
válasz
kkdesign #422 üzenetére
Erre nem tudok válaszolni, nem vittem még szervizbe soha rootolt majd unrootolt cuccot. Talán valaki okosabb ebben a kérdésben.
A Titaniummal történő jegelésnek számomra nem a memória felszabadítása, hanem az az értelme, hogy a sok felesleges, de nem törölhető, gyárilag telepített app hagyjon végre nyugodtan, ne frissítsék magukat állandóan és nem jelenlenek meg a menüben. Próbáltam őket törölni, de mindig visszajöttek, mert valahogyan beépítették őket a rendszerbe, szóval másképp nem tüntethetők el. (Szerintem törölni is lehet őket Titaniummal, de azzal csak óvatosan. Amúgy az ilyen funkciókhoz meg kell venni a fizetős verziót, mert az ingyenessel ezek nem mennek.) -
gombasm
aktív tag
válasz
kkdesign #418 üzenetére
Akkor majd később újra rápróbálok, hátha.
Amúgy nekem a böngészés, programtelepítések és törlések eddig is simán mentek és a FR után a sebesség is visszaállt a gyors szintre. Igaz, én rootoltam és a felesleges gyári appokat a Titaniummal jegeltem, így akkora szükségem erre az update -ra talán nincsen.
-
-
gombasm
aktív tag
válasz
kkdesign #409 üzenetére
Annak én is örülnék, ha tényleg új romról van szó - de nem az lesz az! (Letöltöttem: a letöltéskori elnevezés alapján szerintem amit le lehet tölteni az egy frissítés 4.4 -re, főleg azért, mert a tömörített mappa belső fájljainak dátuma 2014.03.11., szóval szó nincsen itt 5.0.1 -es upgrade -ról...
)
Írtam én is az ügyfélszolgálatnak a hibákról - frissítésről fogalmuk sincsen, de kérésre a régi 4.4 -es romot downgradelik, persze úgy, hogy el kell nekik küldeni a tabletet... . Azt nem szándékozom megtenni, BT nélkül eddig is megvoltam, a GPS bosszant, de előbb-utóbb csak lesz rá valamilyen megoldás a fórumokon - a többi funkció viszont jó és gyors, kár lenne elrontani.
Várjuk a frissítést, csak eljut a fejlesztőkhöz a sok panasz!
-
khalox
őstag
válasz
kkdesign #304 üzenetére
Elöljáróban: a Lollipop másként kezeli az SD-kártyát, mert alkalmazásonként be tudod állítani azokat a mappákat, amit odaadsz neki írásra, így idővel majd előbb-utóbb - a frissítések után - az alábbi meglehetősen hajmeresztő procedúrára egyáltalán nem lesz szükség, de továbbra is működik persze. Ezért én személy szerint türelemre intenélek, és hagynám az eszközt úgy, ahogy van.
Másik kérdésedre - azok az ikonok másnál is mindig visszamásznak rendszerindítás után.
Nos, tehát lépésről lépésre, és nagyon remélem, hogy sikerül elrettentenem mindenkit:
1) Igyál egy kávét, vegyél egy mély levegőt meg egy nyugtatót.
2) Keress egy PC-t meg egy kártyaolvasót.
3) Telepítsd a PC-re pl. a MiniTool Partition Wizard-ot (otthonra ingyenes) vagy valami hasonló olyan szoftvert, amivel ext2/3/4 fájlrendszerű partíciókat is létre lehet hozni.
4) Dugd össze a PC-t a kártyaolvasóval, benne az SD-kártyával. Kapcsold be a rejtett fájlok mutatását is, és mentsd le róla egy mappába minden olyan adatod, amit meg szeretnél tartani, mert a particionálás mindent törölni fog róla.
5) Töröld az SD-kártyán a rajta lévő partíciót, majd hozz létre egy primary (elsődleges FAT32-est), a maradék helyen pedig egy ugyancsak primary ext2-es partíciót. Az előbbit úgy fogja látni a tábla, mint korábban is, az utóbbit fogja használni a Link2SD az alkalmazások átmozgatására. A méretüket annak megfelelően válaszd meg, hogy mire szeretnéd használni. A Link2SD Pro fog csak egyéb adatokat is mozgatni neked, a sima verzió nem, az viszont át tudja rakni bármelyik partícióra a kettő közül. Lényeges, hogy a FAT32 előtt ne legyen más, se üres hely, különben nem fog működni a dolog.
6) Másold vissza a FAT32-esre a korábban lementett adataid. A két partíciónak jó, ha van neve, a Lollipop némelyik eszközön kínlódik, ha nincs.No, eddig semmi olyasmit nem tettél, amit ne lehetne visszacsinálni, az most jön. Ezen az eszközön a root jogosultság megszerzése akár az eszköz VÉGLEGES HASZNÁLHATATLANNÁ TÉTELÉVEL is járhat, emiatt csak saját felelősségedre végezd el. Szakmai fórumok tele vannak a vinnyogó és hörgő felhasználókkal, akik kellő körültekintés híján téglát csináltak a ketyeréből. Ha valami félremegy, lesz sötétség és fogaknak csikorgatása, valamint a későbbi OTA frissítésekkel is gond lehet (pontosabban, biztosan lesz is).
Ez a másik ok, ami miatt mégiscsak türelemre intenélek, újból. Meg azért, mert ebben az esetben nem tudok én sem segíteni.7) Root-old az eszközt (ha már L-en vagy, akkor azt még olyan sokan nem csinálták eddig, de a dolog már lehetséges, csak elég macerás. Ha KitKat-on, arra van "egykattintásos" módszer. Ezeknek olvass nagyon részletesen utána.)
8) Telepítsd a Link2SD programot, illetve vedd meg a Pro verziót, 500 Ft-ot bőven megér. Első indításkor két dologra kell figyelni: a SuperSU-tól kapjon permanens root elérést, illetve arra a kérdésre, hogy melyik partíciót használja, válaszolni kell megfelelően. Ezután létrehoz egy mount scriptet, amivel a legközelebbi rendszerindításkor felcsatolja az ext2-es partíciót, hogy használatba vegye, amit kérni is fog.
9) Indítsd újra a masinát. A Link2SD elindítása után a "tárhely információ" mutatja pontosan, hogy melyik partíción mennyi hely áll rendelkezésre, illetve alkalmazásonként meg lehet nézni, hogy melyik része melyik tárhelyre került át, illetve át lehet mozgatni a programok részeit. Elég letisztult a felülete, szóval onnét már menni fog. -
khalox
őstag
válasz
kkdesign #293 üzenetére
Értem. Köszi az infót.
Azt hiszem, én ezt a frissítést egyelőre elnapolom, mert nem akarom elveszteni a root-ot és downgrade-re sincs lehetőség, mert az Asus leszedte a weblapjáról a korábbi ROM-okat. A telepítés áttúrja az egész rendszert, és az alkalmazások egy része sem kompatibilis még a L-pal. -
barabali
csendes tag
válasz
kkdesign #283 üzenetére
Nekem még nem fordult elő ilyesmi a billentyűzettel, mondjuk sose használtam a gyárit, a hacker keyboard-ot használom, mert ezen teljes qwertz bill. van. A hangszóró néha nekem is pattog, de az előző tabletem után, aminek a fél szobán keresztül lehetett hallani a pattogását nem zavar.
A what's nextben nekem csak a google naptáram van, de ott megjelennek az ékezetek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Gigabyte BRIX GB-BXi3H-4010 mini PC eladó
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- Update 07.03. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest