- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- 8300 mAh, maradhat?
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
gombasm
aktív tag
válasz
szandi.mandi #851 üzenetére
Ez a legújabb gyári rendszernek tűnik, nála is ez van fenn.
Én rootoltam és utána pár nem használt alkalmazást el tudtam tüntetni (lefagyasztani), hogy ne használják (számomra) feleslegesen a rendszert. A gyári launchert is lecseréltem a Nová -ra, nekem az a legjobban beállítható felület.
Újraindulás soha nem volt jellemző sem a régebbi sem az újabb rendszerek alatt. A refurbished cuccokat jópáran szídták már itt - talán tőlük lehetne a működési rendellenességekről infót szerezned. Én újként vettem a tabletet. -
gombasm
aktív tag
válasz
szandi.mandi #824 üzenetére
Melyik rom van rajta? Minden gyári vagy valamit alakítottál már rajta?
Újként vásároltad vagy gyári felújítottként (refurbished) esetleg használtan?Az újraindulás nem tipikus, itt a fórumban sem panaszkodtak erre.
Én a legfrissebb gyári rommal használom, sem azzal, sem előtte a másik változatokkal újraindulási gondom soha nem volt.
-
gombasm
aktív tag
Nekem egy bootloop miatt volt szükségem arra, hogy újratelepítsek mindent és ezt a megoldást használtam:
http://forum.xda-developers.com/memo-pad-7/general/5-0-brick-solution-asus-memo-pad-7-t3134814
Bonyolultnak néz ki (az is), de működik. Mindenesetre kell hozzá türelem és szánj rá elegendő időt, hogy átgondold mit csinálsz! A leírásban a legfrissebb frissítésről ír (Download the latest update from asus...), de nyilván működik ez régebbi rommal is, mert mindent letöröl a cuccról.
Csak óvatosan vele!
(Tavaly nyáron használtam, szóval igazából csak halvány emlékeim vannak a folyamatról, de tégla állapotú tabletemet varázsoltam vele újjá.
.)
-
gombasm
aktív tag
válasz
k.daniel91 #710 üzenetére
Így megoldhatod:
http://forum.xda-developers.com/memo-pad-7/general/5-0-brick-solution-asus-memo-pad-7-t3134814
Nekem sikerült
!
-
gombasm
aktív tag
Ha kicsit visszaolvasol, találhatsz megoldást, nem túl hosszú (sajnos) ez a topic
.
A sok Asus által telepített alkalmazás, ami alapból nem eltávolítható, okozhat gondot. Másik launcher is sokat segíthet, ízlés dolga, én a Nova launcher -t használom, nagyon jól beállítható és gyors.
A gyári alkalmazások eltávolítására vagy kikapcsolására egy rootolt eszközön van lehetőség, ehhez is kicsit vissza kell olvasnod és ott a megoldás.A nagyon lassú gép ennek ellenére valami hibát jelez, javaslok egy teljes újraindítást (Beállítások -> Biztonsági mentés és visszaállítás -> Gyári adatok visszaállítása), ekkor úgy indul újra a géped, mintha most vetted volna ki a dobozból, természetesen a legutoljára frissített szoftver verziód megmarad.
Jó kis gép ez, szerintem a factory reset megoldja a gondodat!
-
gombasm
aktív tag
Pár infó a kérdéseidre:
Az én készülékem az ME176CX, 1 + 16 GB memóriával, ez micro SD -vel bővíthető. Nekem egy 16 -os kártya van benne, bőven elég mindenre. Fórumtársak panaszkodtak a 8 GB -os változatra (hamar megtelik a memória a rendszerrel), ha lehet válaszd a nagyobbat.
A CX változat annyiban tér el a tesztelt készüléktől, hogy a kamerái gyengébbek: 1,9 MP + 0,3 MP, gyakorlatilag nem igazán használhatók másra játékon kívül, komoly képeket nem igazán készíthetsz velük.
Nálam a 4.4.2. -es romon 34.602 -es AnTuTu pontszámot ért el, az 5.0 -án pedig 36.369 -et, ez nagyon tisztességes pontszám - és tényleg elég gyors a kütyü!Az akkuidőről nyilatkozni nem tudok, mert csak ritkán használom akár egy órán át is egyfolytában. Mióta a gyári Lollipop is frissült, nekem beállt egy jó szintre a fogyasztása, meg vagyok vele elégedve.
GPS van, bár nekem gyárilag nem működött (a BT sem, valami alaplapi hiba volt, cserélték az egészet), de mióta megjavították pöpec, szépen találja a műholdakat, gyors is kellően. A magyar beszerzéshez 2 év helyszíni garancia jár, ez nagyon jól működik is: viszik és hozzák a készüléket (természetesen ingyen!), nekem a javítás keddi elvitellel és csütörtöki visszahozással zajlott, szóval ennél gyorsabb nem is lehett volna!
A yotube videók nagyon szépen nézhetőek, én mindig tv -t is szoktam vele nézni (Forma-1 futamok), arra is jó.
Az Asus gyári felülete (launcher) szép, jó, testreszabható, de természetesen más launcherrel is nyugodtan használható.
Az egyetlen hátrány (?) a sok telepített gyári alkalmazás, amik nem törölhetők és kicsit lassítanak a rendszeren. Rootolással ezek is eltüntethetők, de lehet, hogy van, akinek szüksége is van rájuk - nekem nem volt.
Röviden ennyi
.
-
gombasm
aktív tag
A garanciám még másfél évig él, idén májusban vettem a tabletet.
Volt már szervizben is, az október 23 -ai héten, mert HW hibái voltak: nem működött a BT és a GPS sem látott holdakat. 2 nap alatt, alaplapcserével megoldották a Cordonnál - igen profin és gyorsan!
(Hétfőn vitte el a GLS, csütörtökön 10 -kor már a kezemben volt - nem pesti vagyok, szóval ennél gyorsabban nem igazán lehet megoldani egy javítást.)
Azóta jó a tablet, azonnal talál műholdat és a BT is frankó.
Mielőtt elvitte volna a szerviz, csináltam egy unroot -ot a linkelt programmal és utána egy factory reset -et, így adtam át nekik. Ők a 4.4 -es rendszerrel küldték vissza, amit azonnal firssítettem (két lépésben), így most a .33 végű sw van fenn - tökéletes! Az üzemidő is frankó, jobb, mint előtte bármikor és minden működik. Annyit változtattam csak, hogy a gyári helyett a Nova launchert használom, így kicsit gyorsabbnak is tűnik a működése.
Szóval semmi para a root -tól, ha észen vagy nem lesz gond a garanciával!
(Én a Titanium Bacup fizetős verziójával a sok felesleges, általam nem használt Asus alkalmazást lefagyasztottam, hogy ne fogják le a gépet. Kitörölni nem lehet őket, mert újra visszajönnek, így muszáj a root a Titanium miatt.)
-
gombasm
aktív tag
Nekem sem igazán akart megjelenni a .33 -as frissítés, de az XDA -n belinkelték a teljes romot:
http://forum.xda-developers.com/memo-pad-7/general/asus-memo-7-me176cx-t2814046/page289
Kipróbálták, működött - így én is rápróbáltam. (Unroot után, stock recoveryből, adb sideload paranccsal feltéve.) Jelentem: hiba nékül felment (türelem azért kell ehhez az adb sideload -hoz
), beállítások megmaradtak, működik.
Gyorsaságról, akkuidőről majd beszámolok, még új az élmény.
-
gombasm
aktív tag
válasz
mrnobody #549 üzenetére
Ha fekete a kép és némi háttérvilágítás is van, akkor azért próbálkozz a POWER hosszú (10 mp -en túli) nyomvatartásával, hátha újraindul v. esetleg kikapcsol és onnan normál indítással visszajön.
Ha minden kötél szakad: nekem egy bootloop miatt volt szükségem arra, hogy újratelepítsek mindent és ezt a megoldást használtam:
Bonyolultnak néz ki (az is), de működik. Szánj rá időt, mert meg kell gondolni mit és hogyan...
Nekem sikerült.
-
gombasm
aktív tag
ME176CX 2 + 16 GB 35e alatti áron van már régen
http://www.digiprime.hu/tablet/asus-memo-pad-hd-7-me176cx-17236-elado/?utm_source=argep&utm_medium=17236-asus&utm_campaign=konverzio
40 körül is van persze, de 40 -ért tavaly év végén volt ugyanez, azóta azért ment lefelé az ára annak ellenére, hogy a forint nem valami combos.
A C -ben 5MP + 2 MP -es, a CX -ben 2MP + 0,3MP -es a kamera, a többi mind ugyanaz. Ha nem akarsz fotózni a tablettel (ne akarj, nem lesz jó...) akkor jó a CX! -
gombasm
aktív tag
válasz
darkrock #448 üzenetére
A "rendszer alkalmazások" jelen esetben az Asus által előre telepített programokat jelentik, amiket hiába törlünk, távolítunk el, egyszer csak visszajön a marketből és újra indul (mert része a gyár által átalakított rendszernek). Ezek közül az egyikkel (what's next widget) volt gondja a kollégáknak, mert az megbolondította az android óráját. Az ilyen alkalmazások eltávolítására, befagyasztására csak rootolt készüléken, bizonyos root jogokkal felruházott alkalmazásokkal van lehetőség.
-
gombasm
aktív tag
válasz
karldergroße #445 üzenetére
A rendszer alkalmazásokat (ha okoznak gondot valamiben) a Titanium Backup nevű alkalmazással lehet lefagyasztani, (akár le is törölni, de az felesleges) azaz inaktívvá tenni és utána már meg nem jelennek a listákban sem, nem indulnak, nem indíthatók, szóval mintha ott sem lennének. A "jegelés" (így szerepel a menüben) bármikor megszüntethető.
Természetesen rootolt készülék kell hozzá (Titanium csak avval működik) és a Titanium fizetős verziója sem árt. (Kb. egy átlag sör áráért megvehető, én azt hiszem 400 pénzt fizettem érte - de minden fillért megért! Olvass utána miket tud.)
-
gombasm
aktív tag
válasz
s3toraph #428 üzenetére
A netes keresők jó barátok, sok pénzt megspóroltak már nekem is...
Az Asus MemoPad 7 HD 16 GB belső memóriával 29.500 -ért már megvehető, nézz utána itt:http://www.argep.hu/product_2297053.html
A 16 GB + egy 16 GB -os kártya mindenre elég lesz. A HP -t nem ismerem, az is márka, biztosan az is jó. Válasszátok azt, amelyiknek jobb a képernyője, ha minden más megegyezik.
-
gombasm
aktív tag
Jelenleg először az 5.0 -ás frissítés jön(ne) le, az több mint 500 MB, ha nem korlátlan a neted, akkor csak wifin indulj neki. Utána van egy javító frissítés is, kb. 48 MB, az már az 5.0 -hoz érkezik.
A frissítéseknél a menüben van egy olyan pont, ahol ki lehet választani mit csináljon, ha frissítést talál, három lehetőségnek kellene lennie, azok közül válaszd ki amelyik neked megfelel. (beállítások -> szoftverinformáció -> szoftverfrissítések - valahol itt találod. Nekem az újratelepítés után ez a menüpontom eltűnt
, úgyhogy csak emlékezetből írom, de ott kell lennie valaminek.)
-
gombasm
aktív tag
A tegnapi napon sikerült előidéznem egy bootloop -ot és jelentem kihoztam belőle, újratelepítettem mindent és működik, de a hardverek hiányosságai (GPS és BT) ugyanúgy megmaradtak - szóval ez színtiszta sw hiba, remélem javítják. (Remélem nem a vasam rossz...)
A telepítést a leghülyébb módon rootolt állapotban indítottam, így hibaüzenetet kaptam és nem telepített... Ekkor még elindult a vas, de akkor rájöttem, hogy a hiba root -tól van és nekiálltam az unroot -nak - na ezt nem kellett volna! Bootloop, idegesség, keresés, és meglett a megoldás, bár kicsit kacifántos, de működik!
Ha valakinek ebben esetleg segítségre van szüksége - még friss az élmény, szívesen megosztom bővebben is.
Tanulság (ami egyébként le is van írva mindenhol, ahol kell - vedd komolyan): root alatt nem telepítünk frissítést, mert rossz vége lesz.
-
gombasm
aktív tag
válasz
kkdesign #422 üzenetére
Erre nem tudok válaszolni, nem vittem még szervizbe soha rootolt majd unrootolt cuccot. Talán valaki okosabb ebben a kérdésben.
A Titaniummal történő jegelésnek számomra nem a memória felszabadítása, hanem az az értelme, hogy a sok felesleges, de nem törölhető, gyárilag telepített app hagyjon végre nyugodtan, ne frissítsék magukat állandóan és nem jelenlenek meg a menüben. Próbáltam őket törölni, de mindig visszajöttek, mert valahogyan beépítették őket a rendszerbe, szóval másképp nem tüntethetők el. (Szerintem törölni is lehet őket Titaniummal, de azzal csak óvatosan. Amúgy az ilyen funkciókhoz meg kell venni a fizetős verziót, mert az ingyenessel ezek nem mennek.) -
-
gombasm
aktív tag
válasz
kkdesign #418 üzenetére
Akkor majd később újra rápróbálok, hátha.
Amúgy nekem a böngészés, programtelepítések és törlések eddig is simán mentek és a FR után a sebesség is visszaállt a gyors szintre. Igaz, én rootoltam és a felesleges gyári appokat a Titaniummal jegeltem, így akkora szükségem erre az update -ra talán nincsen.
-
-
gombasm
aktív tag
válasz
kkdesign #409 üzenetére
Annak én is örülnék, ha tényleg új romról van szó - de nem az lesz az! (Letöltöttem: a letöltéskori elnevezés alapján szerintem amit le lehet tölteni az egy frissítés 4.4 -re, főleg azért, mert a tömörített mappa belső fájljainak dátuma 2014.03.11., szóval szó nincsen itt 5.0.1 -es upgrade -ról...
)
Írtam én is az ügyfélszolgálatnak a hibákról - frissítésről fogalmuk sincsen, de kérésre a régi 4.4 -es romot downgradelik, persze úgy, hogy el kell nekik küldeni a tabletet... . Azt nem szándékozom megtenni, BT nélkül eddig is megvoltam, a GPS bosszant, de előbb-utóbb csak lesz rá valamilyen megoldás a fórumokon - a többi funkció viszont jó és gyors, kár lenne elrontani.
Várjuk a frissítést, csak eljut a fejlesztőkhöz a sok panasz!
-
gombasm
aktív tag
válasz
Sequadon #403 üzenetére
Hát én még soha nem használtam BT -t a táblagépemen, most le akartam ellenőrizni a hangszórós hibát, erre a BT be sem kapcsolható
.
Átváltom a kapcsolót és magától visszaugrik kikapcsolt állapotba, ilyet még soha nem láttam...!
Valakinek van hasonló gondja a hardwerrel?
-
gombasm
aktív tag
Sajnos az enyémen nem segített az FR sem.
Valami nagyon sw hiba lehet: a GPS Test -nél nem dobja fel a kereshető műholdakat sem, hiába kérem újra az AGPS adatokat...
Egymás mellé téve a telefonommal: a telefonnál 23 műhold kereshető, ebből 9 megvan 23 másodperc alatt fixen van, itt üres minden...Másik tesztprogrammal tegnap odáig jutottam, hogy koordinátákat mutatott (és működött az iránytű is), de azokat az adatokat is lehet, netről szedte, mert műholdakat nem látott az sem.
-
gombasm
aktív tag
Sziasztok!
Megelégedéssel használom a Memo Pad -ot hónapok óta. Két hete (?) frissítettem én is 5.0 -ra és meglepett a hirtelen lassulás... (Előző rendszerrel 34500 -as antutu lelassult 15600 -ra
.)
Itt utánaolvasva nekiálltam a factory reset -nek, mindenféle visszaállítás nélkül, szűz rendszerként indítva. A siker meg is jött: visszaállt a sebesség, kicsit nőtt is az előző höz képest: 36400. Szinte minden működik, de a GPS nem akar életjelt adni magáról...Van valakinek tuti tippje a GPS felélesztéshez vagy várjunk az 5.1 -es rendszerre?
Amúgy a rootról: a frissítéskor eltűnt a root, így újra neki kellett kezdenem. Az előző alkalommal használt RootZenFone.apk itt (mármint az 5.0 -ás rendszeren) már nem tudta megoldani a dolgot, így más után néztem.
A megoldás: https://www.youtube.com/watch?v=WPxfIAhyIRw
Nálam működött, a factory reset után is megmaradt a root, nem kellett újra nekilátni. Természetesen a szükséges driverek és adb fájlok megléte alap...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Nintendo Switch 2
- Nyaralás topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- Bluetooth hangszórók
- World of Tanks - MMO
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- BMW topik
- Formula-1
- További aktív témák...
- újszerű iPad 2021 (9. generációs) Wi Fi 64GB asztroszürke space gray Apple
- Kompakt Gamer Erőmű: Lenovo Legion Y700 Tablet +3db tok.
- iPad Air 2. 128 GB - HIBÁTLAN
- MICROSOFT SURFACE PRO 7 12.3" i5-10th 8GB/256GB Notebookká alakitható Windows Tablet
- iPad 8th.128GB Wifi Megkímélt/1-3 hónap gar.Akku 93%/p4327
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest