Új hozzászólás Aktív témák
-
khalox
őstag
Az a probléma, hogy az "utód" is már kifutó modell. Ezek a zenpadok meg, amikkel most van tele minden, igazi visszalépés mind teljesítményben, mind minőségben,
Van a családban egy ME176C és egy ME181CX. Egyiket sem cserélném le, mert jobbat csak nagyon drágán lehetne kapni (a 7''-est még csak-csak, de különösen a 8'' nehéz ügy). -
khalox
őstag
Látom kavarodás van, erre kell figyelni: Az Asus MemoPad 7-ből van többféle::
ME173X (régebbi modell, már nem gyártják, másik topic, ez itt nem erről szól)
ME70C (ez már Intel processzoros, de abszolút belépőszint, 2 mag, 1024x600, 8GB, kerülendő)
ME176C és ME176CX: ebből van 8GB és 16GB. A CX.nek "gyengébb" a kamerája, más különbség nincs (se órajel, se semmi, ugyanaz mindegyikben). Mindenképpen az utóbbit érdemes megvenni, mert a 8GB-ból nagyon kevés hely marad használható. Az eDigital-nál sokan megszívták a frissítéssel, ha OTA-n keresztül próbálkoztak. Ha SD-re másolják a letöltött Firmware-t, úgy rendben felmászik az 5.0, csak éppen nem biztos, hogy érdemes felrakni...
Rootolni mindegyiket lehet, de 5.0-ról visszatérni 4-re nem lehet, ha már frissítettél.ME572 sorozat -> ez teljesen más dimenzió, megint másik topic (fullHD, 2GB RAM és társai).
-
khalox
őstag
válasz
Imike_80 #700 üzenetére
Ha csak 8GB a háttér, akkor nem szenvednék az 5.0-val. Hiába a root + link2SD Pro, a telepítés letöltés első körben mindenhogyan a belső tárhelyre megy, ahonnét átkerül az alkalmazás az SD kártyára. (Ennek egyébként nem kellene így lennie, de az alkalmazások fejlesztőinek nem sürgős az új funkciók használata, mert akkor nem lesz jó a régi rendszereken.)
Én nem bántam meg, hogy megálltam a legutolsó 4.4-es rendszeren. Semmi probléma nincs vele. Azt gondolom, nem is fogom frissíteni, mert jobb nem lesz.
-
khalox
őstag
Asus MeMo Pad ME70C technikai részletei
A ME173X idejében volt az a neve, hogy "MeMo Pad HD 7", de az csak olcsó marketing, amivel jobban hangzott. Ez pedig itt a ME176C/CX topicja. De van még ME572C/CL is... és ez így mind Memo Pad 7. -
khalox
őstag
Lehet, hogy elrontotta a frissítést, de ez nagyon úgy hangzik, mint pár hozzászólással korábban devergo007 története.
Először a 201-es KitKat verzióra akart frissíteni, majd jött volna a Lollipop rá.
Ha nem akarsz tökölni vele, akkor szerviz.
Ha igen (tudod, hogyan kell), akkor a 4.4-ből a legutolsót húzd fel rá, és hagyd is úgy (tiltsd le a frissítést). -
khalox
őstag
válasz
manchester99 #494 üzenetére
Nem.
-
khalox
őstag
Szerintem fáradj át ezzel a kérdéssel az Androidos tablet topicba, ha még nem tetted meg, ahol ajánlanak neked hasonló árban jobbat.
Bár ez is memopad, ám ezt a modellt én már nem venném meg. Ráadásul refurbished, a kereskedelmi forgalomba valahonnét/valakitől valamilyen okból a gyártón keresztül visszakerült termék. -
khalox
őstag
Valóban az. Nem mindenki panaszkodott erre, de jónéhányan igen, volt akinek segített a reset, volt akinek nem - de az is lehet, hogy nem jól csinált valamit.
Akinek meg nincs gondja vele, az nem mászik el fórumra, hogy megoldást keressen, szóval ki tudja, hány készüléket érint ez a probléma. Én is csak azért olvasom, mert érdekel, nem azért, mert bajom van vele. :-) -
khalox
őstag
válasz
Sequadon #386 üzenetére
Aki megpróbálta, annak tudtommal nem sikerült. Ha jól értettem, akkor az a probléma, hogy az új, UEFI-re épülő bootloader-t nem lehet felülírni már a régivel, emiatt hiába írod vissza a régi rendszer ZIP-jét, azt a részt érintetlenül hagyja, így az eszköz nem bootol be. (Pontosabban nem csak a régivel nem lehet felülírni, hanem úgy tűnik, hogy a korlátozott fastboot módban semmivel sem, a megfelelő parancs szépen lefut, de konkrétan nem történik semmi) Ez az út az eszköz felől lezárva.
A régi flashelő eszközökkel ADB-n keresztül ugyancsak nem lehet hozzányúlni, a megfelelő kulcsok birtokában csak a gyártó tudja.
Marad a hardverflash, de az meg ugye nincsen minden bokorban....Ennek ellenére a gyári visszaállítás segíthet orvosolni a problémák egy részét, többen írták, hogy jobb lett tőle.
-
khalox
őstag
válasz
Ben.95XD #378 üzenetére
De lehet, ugyanazzal a módszerrel, ahogy a 4,4-es ROM-okat downgradel-ni, ahogy itt írva van. Teljesen ugyanez a módszer, csak itt a SuperSU telepítésére használja.
Nem szoktam rosszat mondani az Asus.ra, de ezzel az eszközzel most rútul elbántak a frissítésükkel. A legnagyobb gond az, hogy nem is lehet visszacsinálni. Dzsunka gyártók rossz emlékű gépeit idézik, inkább ki se adták volna. Korábban az árelőny mellettük szólt, de most már ez sem igaz (Bár a ME181C a minap akciós volt(?) az eMag-ban, 34000 körül elgondolkodtató).
-
khalox
őstag
válasz
Ben.95XD #376 üzenetére
Aki kézzel szeretné a letöltött gyári ROM-ot újrarakni, az leggyakrabban ezzel a módszerrel ért célt abban az esetben, ha recovery-ből nem sikerül az újrahúzás.
Én megálltam a 4.4-es verzió legutolsó OTA frissítésekor, ami a 201-es, szóval nem próbáltam azt, amit ott leírnak. Downgrade-elni ezzel a módszerrel sem lehet.És igen, eléggé hajmeresztő.
-
khalox
őstag
válasz
Liliom86 #374 üzenetére
Sehogy. Még mindig.
Az óraelmászással és a belassulással mások is találkoznak rendszeresen, és az újrahúzás sem segített rajta, szóval nem vagy előrébb vele. Mindenki az Asus-ra vár. (Azaz, mindenki, aki felrakta az 5-öt,)
Nem akarok huhogni itt, de egyhamar szerintem nem fogják ezt javítani.
A support azt közölte,hogy nem várható a közeljövőben frissítés a készülékhez -
khalox
őstag
Ha a no command-os képernyőnél nem működik a [Power] és [Vol +] egyidejű megnyomása kb. 1 mp-ig, akkor ott valami gáz van. (Valakinek a hangerő "közepének"
megnyomásával sikerült előhozni a menüt - gondolom utólag fogalma sincs, hogyan...)
Ennél bénább megoldást keveset találni, mint ez.Esetleg nézz át a problémával az Androidos tablet topic-ba, mert ez a gond nem kimondottan készülékfüggő. Ott többen megfordulnak, lehet, hogy valaki látott már ilyet..
-
khalox
őstag
Az a baj azzal, ha letörölsz "sok felesleges appot" (OK, némelyik tényleg az), hogy a gyári szemét kiszórása után az OTA frissítések mind behalnak. Helyette inkább a freeze a megoldás, nem a kimondott törlés, mert azt utána még könnyen vissza tudod csinálni.
Másik szoftvert azért nem tudsz felrakni, mert az eszköz bootloader-e, ahogy páran már itt korábban is pedzegették, valóban zárt. Amíg ez így marad (sanszos), addig csak mindenféle kerülő módszer van a régebbi gyári ROM-ok visszaírására is. Kinyitni az Asus tudná, de nem fogja. Ráadásul itt van nekik egy teljesen új eszközsorozat, meg a Memopad vonalnak is vannak figyelemreméltóbb darabjai, így a ME176C/CX szép lassan háttérbe szorul minden tekintetben. Nagyon örülni kell az 5.0-ás frissítésnek is, azt gondolom.
Van egy "Temporary ClockWorkMod Recovery Session" beta,az XDA-developers fórumán, amit ADB driverekkel be lehet bootolni PC-re kötött, Inteles, zárt bootloaderes eszközön (itt a 4-es számú trigger kiválasztásával), és azzal lehet mókolni, illetve L alatt azzal szerezhető root. Néhányan ez alól telepítettek a gyári rendszerre SuperSU binárist, ami ahhoz kell. Pontos lépésről lépésre leírást ott találhatsz angolul, de egyelőre mindenki csak maszatol. Ha nem vagy tapasztalt, akkor elsőre nem javasolnám ezt a módszert.
Az "egykattintásos módszer" KitKat-ra(!) fenn van a YouTube-on, de ahogy olvasgattam, annál sem mindegy, hogy melyik verziójú ROM van fenn az eszközön. Ott az a veszély fenyeget, hogy DEMO módban ragad. -
khalox
őstag
válasz
kkdesign #304 üzenetére
Elöljáróban: a Lollipop másként kezeli az SD-kártyát, mert alkalmazásonként be tudod állítani azokat a mappákat, amit odaadsz neki írásra, így idővel majd előbb-utóbb - a frissítések után - az alábbi meglehetősen hajmeresztő procedúrára egyáltalán nem lesz szükség, de továbbra is működik persze. Ezért én személy szerint türelemre intenélek, és hagynám az eszközt úgy, ahogy van.
Másik kérdésedre - azok az ikonok másnál is mindig visszamásznak rendszerindítás után.
Nos, tehát lépésről lépésre, és nagyon remélem, hogy sikerül elrettentenem mindenkit:
1) Igyál egy kávét, vegyél egy mély levegőt meg egy nyugtatót.
2) Keress egy PC-t meg egy kártyaolvasót.
3) Telepítsd a PC-re pl. a MiniTool Partition Wizard-ot (otthonra ingyenes) vagy valami hasonló olyan szoftvert, amivel ext2/3/4 fájlrendszerű partíciókat is létre lehet hozni.
4) Dugd össze a PC-t a kártyaolvasóval, benne az SD-kártyával. Kapcsold be a rejtett fájlok mutatását is, és mentsd le róla egy mappába minden olyan adatod, amit meg szeretnél tartani, mert a particionálás mindent törölni fog róla.
5) Töröld az SD-kártyán a rajta lévő partíciót, majd hozz létre egy primary (elsődleges FAT32-est), a maradék helyen pedig egy ugyancsak primary ext2-es partíciót. Az előbbit úgy fogja látni a tábla, mint korábban is, az utóbbit fogja használni a Link2SD az alkalmazások átmozgatására. A méretüket annak megfelelően válaszd meg, hogy mire szeretnéd használni. A Link2SD Pro fog csak egyéb adatokat is mozgatni neked, a sima verzió nem, az viszont át tudja rakni bármelyik partícióra a kettő közül. Lényeges, hogy a FAT32 előtt ne legyen más, se üres hely, különben nem fog működni a dolog.
6) Másold vissza a FAT32-esre a korábban lementett adataid. A két partíciónak jó, ha van neve, a Lollipop némelyik eszközön kínlódik, ha nincs.No, eddig semmi olyasmit nem tettél, amit ne lehetne visszacsinálni, az most jön. Ezen az eszközön a root jogosultság megszerzése akár az eszköz VÉGLEGES HASZNÁLHATATLANNÁ TÉTELÉVEL is járhat, emiatt csak saját felelősségedre végezd el. Szakmai fórumok tele vannak a vinnyogó és hörgő felhasználókkal, akik kellő körültekintés híján téglát csináltak a ketyeréből. Ha valami félremegy, lesz sötétség és fogaknak csikorgatása, valamint a későbbi OTA frissítésekkel is gond lehet (pontosabban, biztosan lesz is).
Ez a másik ok, ami miatt mégiscsak türelemre intenélek, újból. Meg azért, mert ebben az esetben nem tudok én sem segíteni.7) Root-old az eszközt (ha már L-en vagy, akkor azt még olyan sokan nem csinálták eddig, de a dolog már lehetséges, csak elég macerás. Ha KitKat-on, arra van "egykattintásos" módszer. Ezeknek olvass nagyon részletesen utána.)
8) Telepítsd a Link2SD programot, illetve vedd meg a Pro verziót, 500 Ft-ot bőven megér. Első indításkor két dologra kell figyelni: a SuperSU-tól kapjon permanens root elérést, illetve arra a kérdésre, hogy melyik partíciót használja, válaszolni kell megfelelően. Ezután létrehoz egy mount scriptet, amivel a legközelebbi rendszerindításkor felcsatolja az ext2-es partíciót, hogy használatba vegye, amit kérni is fog.
9) Indítsd újra a masinát. A Link2SD elindítása után a "tárhely információ" mutatja pontosan, hogy melyik partíción mennyi hely áll rendelkezésre, illetve alkalmazásonként meg lehet nézni, hogy melyik része melyik tárhelyre került át, illetve át lehet mozgatni a programok részeit. Elég letisztult a felülete, szóval onnét már menni fog. -
khalox
őstag
Ez a szokásos jogosultságok miatt van így. Az alkalmazások alaphelyzetben nem tudnak írni az SD kártyára, így a külső fájlkezelők (pl. ES Explorer) sem. A beépített fájlkezelő viszont rendszerprogram, az azoknak megfelelő jogokkal, azzal tudsz írni.
Kivételek is vannak persze: amelyik alkalmazás támogatja az SD kártyára áthelyezést, az a saját mappáiba tud írni (de csak azokba). Az Asus egyedi beállításokban (vagy hogy hívják, nem tudom) alapértelmezett telepítési helynek is be lehet állítani az SD kártyát, csak az a baj, hogy az adatok azok már nem mennek oda akkor sem. (Sokra mész egy 1,5 GB-os játéknál vele, hogy 50MB az SD-n "terpeszkedik", az adatok meg a belső tárhelyen nem férnek el.)
Egyetlen "értelmes" megoldás a root, az SD kártya átparticionálása és a Link2SD Pro program (fizetős). Így gyakorlatilag csak a külső SD-kártya mérete szab határt a telepített alkalmazások méretének. Én megcsináltam, működik - csak nem a L-on, egyelőre.
Egyébként meg az egész Androidtól néha a gutaütés kerülget. Pl. hogy a haragban van az, hogy telepíteni akarsz valamit, ami biztosan nem fér fel, de ennek ellenére a play simán elkezdi letölteni, és persze megszakad, amikor elfogy a tárhely - de a letöltött fájlrészletet nem törli egyből, a helyet nem szabadítja fel. Értem én, hogy ne telepítsen ilyet, de pl. egy gyereknek magyarázd el...
A másik fura viselkedés, amire nem jöttem rá, hogy miért kell a fényképeknél a thumbnail adatbázisnak cirka 300Mb(!)-nak lennie, mikor az összes fénykép mérete sincs annyi. Az tuti valami bug.
A 8 GB-os verziónál a "sima" felhasználó hamar ideggörcsöt kap, a 16 GB az több mindenre elég, ott el lehet lenni root nélkül.
-
khalox
őstag
válasz
kkdesign #293 üzenetére
Értem. Köszi az infót.
Azt hiszem, én ezt a frissítést egyelőre elnapolom, mert nem akarom elveszteni a root-ot és downgrade-re sincs lehetőség, mert az Asus leszedte a weblapjáról a korábbi ROM-okat. A telepítés áttúrja az egész rendszert, és az alkalmazások egy része sem kompatibilis még a L-pal. -
khalox
őstag
Kijött az 5.0-ás frissítés OTA-n keresztül. Valami 650Mb. Frissített már valaki?
-
khalox
őstag
válasz
#42308056 #103 üzenetére
A kamera a különbség.
Érdekes egyébként, hogy a C verziót nem nagyon látni, ha viszont mégis, akkor csak 8GB-os. A 16 GB-os meg jóval drágább.
A CX-et árulják már csomó helyen 16GB-tal nagyjából ugyanannyiért, abban van a gyengébb kamera, szóval ha nem számít, akkor ezt érdemes venni. -
khalox
őstag
válasz
canniball #95 üzenetére
A minap tjb007 felvilágosított, hogy ez azért van, mert a "Memo Pad 7" az nem egy termék, hanem egy egész termékvonal, ami igyekszik lefedni az egész piacot a különböző árkategóriákban és szolgáltatásokban 90 eurótól a csillagos égig.
Belépőnek ott a ME70C (amiről én azt hittem, hogy valami elke**lt alapmodell
)
Feljebb a ME176CX bénább kamerával, vagy a ME176C nagyobb felbontású kamerával 8 és 16GB-tal.
Még feljebb a ME572C és a CL 2GiB RAM, fullHD kijelző meg LTE (a L betűsben), ha akarsz...Ez mind 2014-ben... én meg azt gondoltam, hogy csak sietnek mindig az "újabb" verzióval.
-
khalox
őstag
Van benne SD kártya, és jó kérdés, hogy mit ért alatta...
A belső tárhely egyben van, az sdcard mappa "emulált" és "belső tárhely"-nek nevezi, így arról átrakni valamit saját magára, annak gondolom nincs valami sok értelme. Amit meg sd-kártyának hív a fájlkezelője pl., az tényleg a külső SD.No nem mintha annyira fontos lenne, mert eddig is elvolt enélkül, csak ha már megjelent, akkor gondoltam kipróbálom.
-
khalox
őstag
A család egy ME176C-t használ augusztus vége óta. A kijelzővel nekem nincs bajom, szerintem jók a színei és elég éles is - de ez ízlés dolga, nekem meg a szemem nem túl jó ehhez.
Az Android 4.4.2 rajta, nem 4.3 ahogy írják, a többi adat stimmel a boltnál.A készülékre most jött új frissítés, amiben a kétablakos támogatás és az App 2 SD támogatás tűnt fel elsőre, bár az utóbbi nem tudom, KitKat alatt mit kellene csináljon:
Eddig nem volt "Áthelyezés SD-kártyára" gomb, most meg már van. De ha egy alkalmazásnál, ami támogatná, használni akarom, akkor azt írja, hogy az SD kártyán nincs elég hely vagy nem érhető el. Szóval nem értem, hogy lehetne használni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MICROSOFT SURFACE PRO 7 12.3" i5-10th 8GB/256GB Notebookká alakitható Windows Tablet
- újszerű iPad Pro 11" (4. generációs) (2022) M2 chip Wi-Fi 128GB space gray asztroszürke Smart Cover
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra 5G 12/512GB! gyári független 2026.08.03. gyártói jótállás
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Apple Pencil Pro bontatlan 1 év Apple jótállás
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Quadro FX 570 eladó
- Apple iPhone 16 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű - 1 töltési ciklus - 2026. 05. 13.-ig Apple gar
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest