Hirdetés
-
Mobilarena
iPhone 7 összefoglaló és gyakori kérdések
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Frontiner
aktív tag
válasz
Frontiner #15894 üzenetére
Fejlemény történt! Az Istyle is megerősített, hogy valóban kell hozzá a telefon is ( bár nem kellene otthagyni, ha Bp.-i lennék...), az IMEI szám miatt és, hogy kizárják a telefon hibáját. De sikerült az Almáriummal is beszélnem, akik szintén megerősítettek ebben, viszont hozzájuk fel tudom küldeni postán, magát csak a fülest, mellékelve IMEI számot, elérhetőségeket és a hiba leírását. Természetesen a postaköltségeket oda-vissza nekem kell állnom, de azt gondolom ez így korrekt megoldás. Nem kell legalább a telefont nélkülözni vagy 2 hétre, sem pedig legyinteni rá és venni egy újat, ami lényegesen többe kerülne, mint a postköltség. Remélem ha valakinek hasonló gondja lesz, ez segítségül szolgálhat.
-
törölt tag
Valakinek nincs fölösbe egy gyári Lightning - Jack átalakító?
-
Frontiner
aktív tag
válasz
Tomeeka28 #15891 üzenetére
Ezt megcáfolom. Ugyanis a füles kábelén van egy azonosító. Eléggé rá kellett zoomolni, de azért kivehető. Egyik az enyém, másik az asszony fülese. Sztem ez alapján simán azonosíthatónak kellene lennie.
Tegnap már késő volt hozzá, de ma felhívom az Istylet ( miskolci vagyok) hátha lehet magában is szervizeltetni. És akkor felküldeném. Vagy nemtom.
-
Tomeeka28
aktív tag
válasz
lugosi #15892 üzenetére
Jogos az érvelésed... akkor úgy mondom, hogy az értékesített telefonok szervizelését a Telemax végzi és ők csak így tudják kezelni. Ha tertozékot veszel az meg valószínű Cellect, akik meg megoldják azonosító nélkül is a logisztikát. Da javítson ki ha van köztünk Telenoros (dolgozó) ha nem jól mondom.
-
Tomeeka28
aktív tag
válasz
Frontiner #15890 üzenetére
Egyszerű az oka hogy miért kell telefonnal küldeni. A töltőfej illetve kábel nem rendelkezik semmilyen egyedi azonosítóval, ami alapján az rendszereikbe rögzíteni tudnák, ezért kell a telefon is.(annak ugye van IMEI száma). Én azt mondom próbáld meg egy hivatalos Apple szervízbe számal és jótálási jegy birtokában. Ha jól tudom időpontot kell ezekbe foglalni. (iStyle, iCenter...)
-
válasz
Frontiner #15886 üzenetére
Ez szerintem full nem így van, ahogy a Telekomnál mondják. Pl ha a töltő megy tönkre, akkor azzal is kell küldeni a telefont? Ugyan már. Mint ha vennél egy komplett pc-t, elromlik az egér, de be kell vinni a pc-t monitorosul mindenestül. Szerintem ezt inkább azért mondták, hogy visszatartsanak attól, hogy gariztasd. Menj be még egyszer és ha újra ezt mondják, írd be a vásárlók könyvébe, hogy ezt akarják veled elhitetni, név szerint ki, és majd meglátják, hogy ez így rendben van-e.
A kép jó, köszi.
-
Frontiner
aktív tag
Na voltam ma bent a Telekomba, ahol közölték, hogy külön tartozékot nem, csak egyben telefonnal, töltővel, dobozzal, stb. tudják szervízbe küldeni. Nem értem ennek mi az értelme, de így nem tudjuk nélkülözni 2-3 hétre a telefont. Egyéb ötlet valakinek?
-
törölt tag
Sziasztok!
Ha garanciában adnak egy új készüléket, újraindul az 1 év garancia? Telekom. -
Frontiner
aktív tag
válasz
nickedez89 #15879 üzenetére
Sajnos csak Telekom üzletben tudom leadni, miskolci vagyok. Mindenképp megírom mi lett a vége. Bár ez sztem min. 2 hét lesz.
-
Frontiner
aktív tag
válasz
nickedez89 #15877 üzenetére
A feleségem munkahelyén van. Meg az enyémen is, de én most szabin vagyok 😊. Ha érdekel valakit berakom a képet!
De amúgy gondolom akkor ezt bevizsgálják?! Mert nem szeretném kukázni a fülest. Még 2 hónapos sincs! -
Frontiner
aktív tag
Sziasztok!
Soha nem volt még garanciális problémám Apple termékekkel(kopp-kopp), viszont most az asszony fülese vacakol. Olyan helyen ( magán a lightning-csatlakozónál, abban a műanyag “kockában” van szálszakadás) ahol ő nem igazán tudta megsérteni a vezetéket. Röntgent-el néztük meg, tisztán látszik. A kérdésem az lenne, hogy a garancia vonatkozik a kiegészítőkre is? Köszi -
-
domerator
veterán
válasz
Tibee86 #15872 üzenetére
Nos már másnap jobb volt a helyzet, szerintem közel az újkori teljesítményét hozta (emlékeim szerint)... reggeli 20-30 perc netezéssel csak 1-3 százalékot merült. A gond az, hogy pénteken kaptam egy új céges telót (droid)
és azt kell használnom, sőt olyan a helyzet, hogy el kell adnom a hetest,
szóval csak a pénteki helyzet a mérvadó. Szerintem mindenképp megéri az akkucsere, az ios 12 új akkuval jól muzsikál.
(a droid továbbra is egy kabaré az ioshoz képest, bárki bármit mond, hogy mennyit fejlődött... pláne megspékelve céges policyval.
Minden napra akad valami sírós-röhögős mutatványa, a beállítások, meg már a pilótavizsga szintjén vannak...
)
-
Cancer
senior tag
Sziasztok,
Nem tudom, hogy más tapasztalt-e ilyet, de mind a Runkeeper-rel, mind a Runstatic-kal tapasztaltam, hogy megszakított és máshol folytatott edzéseket összeköti, ha csak Pause-olom. A lényeg az lenne, hogy bringázás közben befigyelne egy kis tömegközlekedés, majd folytatánám leszállás után.
Androidon ezt már mind a két program megoldotta, mert Huawei P10-en csak az aktív szakaszokat mutatja és trackeli a progi. Viszont iPhone7-en a köztes részre ír egy 60+ km/H gyorsulást és kb +15-20 km-t... -
törölt tag
Sziasztok!
Gyári e-mail kliens nem ad rezgő értesítést bejövő e-mailnél, csak hang van. Rezgő módban így semmi értesítést nem kapok. Sem a mail, sem az Értesítések résznél nem találtam erre vonatkozó beállítást. Hangot lehet választani, de rezgőt ki/bekapcsolás sehol sincs email esetén. -
stifi82
aktív tag
válasz
nickedez89 #15862 üzenetére
Meg van megoldodott! Nyitott egy következő ablakot vagy lapot nem tudom hogy hivják azt és ott árválkodott egyedül. Addig nem löktük el. Köszi a javaslatokat aki probált segíteni. Minden a régi.
-
stifi82
aktív tag
Gyerek játszott a telefonnal eltüntette a hívás gombot se hivni se telefonkönyv. Magyarul nem tudok telefonálni. Hogy hozom vissza az ikont?
-
mazsiii92
aktív tag
Szia!
Én kb. egyáltalán nem hiszek benne. Lehet, hogy fillérbaszó vagyok, de egyszerűen még egy telefonomon sem volt kevés / gyenge az ebayről rendelt fólia és tok, és ezen a jövőben sem fogok változtatni. 6-10x áron nem vennék ilyen kiegészítőket, hiába telne rá.
Szerencsére találtam Pécsen egy jó GSM boltot, 1200 forintért levegőmentesen feltesznek fóliát, és hozottt anyagból is dolgoznak, évente 2-3x kell cserélnem, attól függ, hogy hányszor dobom el a telefont, de a kijelző mindig makulátlan maradt.
A telefonomon jelenleg egy 280 forintos tok van, szupervékony, nagyon feszes, jó a fogása, és a töltő nyílást be lehet tömni, így nem megy bele a por.
-
joebacsi4
tag
Szia! Én használok i7pluson. Nem vagyok elájulva tőle, több helyen is elrepedt és tiszta karc. Mikor meghozta a futár és felraktam a telefonra vettem észre, hogy gyárihibás, gond nélkül cseréltek, de nem érzem úgy, hogy annyit érne.
Xprotectort is próbáltam, de az sem volt jobb csak valamivel olcsóbb. -
beer1
aktív tag
Sziasztok
Használ valaki iglass pro kijelző védőt ?
Megéri megvenni ?
Esteleg volt már olyan aki garanciaban újat kapott ha összetört, esetleg kijelzőt is cseréltek neki ? -
lindermen
senior tag
Elnézést a buta kérdésért: csak garanciaidőn belül érvényes a kedvezményes ár az akksicserére vagy semmi köze hozzá? Nekem még 92%-os, viszont januárig garis. Ha számít a garancia akkor megcsináltatom előtte.
Köszi!
-
Tibee86
nagyúr
válasz
domerator #15844 üzenetére
Számolj majd be róla pár nap múlva, hogy mit tapasztalsz az üzemidővel kapcsolatban. Csak mert valamelyik topikban szintén i7-nél írta valaki, hogy csere után merül neki mint a Titanic. Nekem is tervben van, de nem sok kedvem van szabadságot kivenni miatta, pedig nagyon úgy fest, hogy nincs más megoldás. Igaz az enyém még 87%-os, de nagyon érezhető, hogy sokkal gyengébben teljesít, mint új korában.
-
domerator
veterán
Na megvolt a kedvezményes akkucsere, iStyle Andrássy, fél óra alatt megvolt, igaz másfél órát mondtak. 20%-os volt az új akku töltöttsége, az állapota természetesen 100%.
Előlapi védőüveg rajta maradt, a hátlapon levő vékony műanyagfóliát viszont valamiért leszedték.Most próbáltam az Antutu-t, 7.1.9 verziót lehet leszedni, de érdekes módon nem fut végig, kilép
GFX bench viszont őszerinte átlag feletti eredményt adott: single 3458, multi 5975
A teló szépen simán fut.
Megérte a 10e ft-ot az új akku szerintem. A régi 83% volt. Gondolom pár nap kell majd hogy beálljon, most a két teszt alatt 13%-ot esett.
-
Tomtailor85
senior tag
Iphone 7 térerő van, de nem tudok hívás indítani illetve fogadni. Pár száz méterre arrébb pedig simán jó minden. Sim kártyát áttettem egy másik telefonba ott tökéletesen működik! Mi lehet a gond?
-
beer1
aktív tag
Sziasztok
Olyan probléma történt az előbb, hogy a Fb messenger kiírt valami hiba üzenetet
FBapdomain error
Pontosan nem tudom.
Eltűnt az összes beszélgetés és nem is tudok írni se senkinek.
Újra telepítés telefon kikapcsolas nem segített semmit ugyan úgy nem jó.
Ezzel csak az a baj hogy elég sok fájl, dokumentumot kaptam rajta ami máshol nem is volt meg. Szóval tudtok valamit, hogy mi lehet a baj ? Vagy esetleg a hiba üzenet kit jelent?
Előre is köszönöm! -
stifi82
aktív tag
Sziasztok!
Volt ez az Otp smart bankos qr kód olvasásos problémám biztos emlékeztek rá azóta sem javult meg.
Be próbáltam lépni az asszony iphone SE-vel azzal sem megy. A gyereké még működött az SE-vel újra raktam az alkalmazást már a gyereké sem működik.
Én ezt már nem értem.
Az ügyfélszolgálattal is beszéltem mind mást mondott.
Úgy hogy a problémám nem oldódott meg. -
válasz
beholder00 #15835 üzenetére
Én icloudra. Oda live-ként tölti fel.
Egyszerre készít egy jpg fotót és egy .mov videót. Ha nincs se fotóstream se iCloud fotókönyvtár bekapcsolva akkor kábellel is átviszi mind a két formátumot a gépre. -
Kyller
senior tag
válasz
beholder00 #15835 üzenetére
Kitoltam külső vinyóra
-
beholder00
tag
Sziasztok!
Régen bekapcsoltam a live fotót, azóta csak ilyeneket készítek. Kb. 99%-ban nem lenne rá szükség de ha van akkor meg jópofa. A kérdésem egyrészt az lenne, hogy ez a sima fényképpel megegyező minőséget készít vagy gyengébb? Másrészt szeretném menteni ezeket (ami live az tényleg live, ami nem az maradjon sima) és így tárhely választás előtt állok. Eddig Flickr-re toltam fel, de oda mindet fényképként tölti fel. Ti hogyan oldjátok meg ezt? Vagy fizettek Icloud-ra? Oda gondolom live-ként tölti fel.
-
válasz
Tomtailor85 #15833 üzenetére
Ha nagyon erőforrásigényes akkor igen sajnos. Pl ugyanaz az app újabb telefont valószínűleg nem forrósítana úgy fel. Például az augmented reality appok tudnak nálam igazán forrósítani (6s plus).
-
Tomtailor85
senior tag
Az normális, hogy játéknál kb fél perc alatt felforrósodik a telefon?
-
trobi28
addikt
válasz
Tomtailor85 #15830 üzenetére
Én elképzeltem.
Tehát akkor így nézne ki a hsz-ed?"Most vettem Iphone 7-et?
Mennyivel jobb mint a 6s?
Sebesség, üzemidő stb?Előre is köszönöm a válaszokat?"
Az első kérdésre nem tudjuk a választ. Amennyiben Te magad sem tudod, kérdezd meg valamelyik közeli hozzátartozódat.
A másodikra: egy kicsivel jobb. Amennyiben további részletekre vagy kíváncsi, olvass el pár összehasonlító cikket.
A harmadik kérdés: sebesség jobb, üzemidő is jobb, állítólag.
Negyedik kérdés: ezt így ebben a formában nem tudtam értelmezni, ezért én kérek elnézést. -
btudos
nagyúr
válasz
Tomtailor85 #15828 üzenetére
Ahhoz, hogy legyen mire válaszolni, kéne egy kérdés.
-
Tomtailor85
senior tag
Most vettem Iphone 7-et! Mennyivel jobb mint a 6s! Sebesség, üzemidő stb!
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
válasz
C.Brigante #15825 üzenetére
Ugyan már, sőt valószínű hogy az én hibám a félreértés, valószínűleg túl hirtelen fogalmaztam. Sajnos pont a te hsz-ednél jött ki, már régóta érlelődött bennem, hogy sokan könnyen általánosítanak itt a fórumon, és a tiédre írtam le, holott utólag belegondolva legalább annyira a saját telefonodnál jelentkező problémáról írtál.
A cult of mac szerint még idén kijön a 12.1.1, reméljük hogy az új cuccok mellett hibajavítások is lesznek benne:
https://www.cultofmac.com/589052/ios-1211-easily-expandable-notifications-iphone-xr/#more-589052 -
lindermen
senior tag
válasz
nickedez89 #15823 üzenetére
Viszont a Safari hand off nem működik vele
-
-
válasz
beholder00 #15821 üzenetére
Valószínűleg arra gondolsz amikor az appok cache-ét üríti az iOS.
-
beholder00
tag
Eziasztok!
Mitől lehet az, hogy néha villognak az ikonok? Vmi memoriakezelési dolog?
Ez alatt azt értem, hogy 1sec-ig szürke majd rendesen látszik az ikon és szinte az összesen végigmegy. -
lindermen
senior tag
Aki ért hozzá: ennek tényleg van létjogosultsága? A leírtak szerint igen, csak kiváncsi lennék más véleményre is
-
marilllyo
veterán
Srácok! Van a Google Drive-omon egy 470 megás pdf. Jó nagy könyv. El tudom én ezt tárolni a telefonomon, hogy ne kelljen letöltögetnem?
-
válasz
C.Brigante #15808 üzenetére
Van kb. 80-100 hsz jelenleg abban a HVG cikk által linkelt fórumban, amiben azt írták, hogy "dőlnek a bejegyzések az apple fórumára". A cikk november 1-jei. A posztok október 6 és november 10 között "dőltek" az apple fórumára. Legyen 100 poszt. Nem számoltam meg, hány ember hozta össze, legyen 35, de szerintem túlzok.
A cikk szerint az iphone 6-7-8-X-et érinti (feltehetően a köztes modelleket is, de csak ezekkel számolok).Nem tudom mennyit adhattak el ezekből a modellekből összesen, 600 milliót? Mivel az iphone-ok esetén erős szokott lenni a friss oprendszerek aránya, tegyük fel, hogy 70%-ukon 12.1 fut. Talán 400 millió körüli eszközről beszélhetünk?
+1 megjegyzés, hogy nem 12.1 alatti volt a probléma az apple support fórumon olvasottak alapján, hanem 12.0-val kezdődött, tekintettel arra hogy az indító posztban is ez szerepel, és okt. 6-án még nem is volt 12.1.
A 35 user ezekből fel nem foghatóan kevés. A fórumon talán egyedül neked volt ilyen jellegű problémád?
Ebből kifolyólag értettem azt, hogy a te hsz-ed kicsit úgy érthető, mintha a saját problémádat kivetítenéd általánosan, azaz hogy 12.1 alatt rendszeresen megszakad. Ez így erős szerintem. Úgy érthető, mintha azt akarnád mondani, hogy az ios 12.1 alatt a telefonálás rendszeresen megszakad. Ahogy írod "Azert az megvan, h 12.1 alatt mar rendszeresen megszakad a vonal beszed kozben!?" Tehát egyfajta általános érvényű infót közöltél ("megvan"), nem pedig a saját problémádat, tehát igen, amit írtál, a véleményem szerint általánosítás volt, és úgy tűnik, nincs túl erős számszaki alapja.
Tehát szerintem olyan jellegű kijelentés, ami azt sugallja, hogy általánosságban 12.1 alatt megszakadnak a hívások, az én véleményem szerint nem állják meg a helyüket.De attól persze lehet hogy tévedek, nekem így tűnik az eddigiek alapján.
-
szetib
tag
És ha képernyőképet csináltok, rajzoltok bele ezt-azt, majd a 'Kész'-re tappintva nem történik semmi, csak majd 20adjára kb. Gyúccsukfel!
-
Tibee86
nagyúr
válasz
C.Brigante #15808 üzenetére
Ez így pont erős öngól, de inkább elengedem, mert láthatóan nagy gondok vannak nyelvtannal.
Vidd szervizbe, add el, csak ne fárassz már minket itt a hülyeségeiddel.
Te is egy csuda fiú lehetsz az avatarodat elnézve (menjünk le ovis szintre). -
-
Tibee86
nagyúr
válasz
C.Brigante #15806 üzenetére
Másold már be, hogy melyikünk mondta azt, hogy nem létező probléma...
Vagy nem csak a fogalmazással (mert arra reagált mindenki), hanem a szövegértéssel is bajban vagy? Költői kérdés, mivel senki nem beszélt az apple topikokról, apple fórum hangzott el. -
C.Brigante
veterán
válasz
nickedez89 #15805 üzenetére
igen altalaban ez szokott lenni, de mivel itt a topikban legalabb 3 embernel nem jelentkezett a problema, igy az nem letezonek tekintendo!
helyesbitek, 53+ az apple topikkal egyutt.
-
nickedez89
senior tag
válasz
C.Brigante #15804 üzenetére
Én arra tippelek, hogy ha sokaknál fennáll a probléma, akkor elég gyorsan fog jönni a 12.1.1!
-
Tibee86
nagyúr
válasz
C.Brigante #15801 üzenetére
Van ~50 hsz ezzel kapcsolatban az Apple fórumán. Ez az összes 7,8,X tulaj egyben, így tényleg igazad van.
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
C.Brigante #15795 üzenetére
Egyszer sem volt ilyen gondom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Termékinformáció és gyakran ismételt kérdések az összefoglalóban.
- Gaming notebook topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- eBay
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Apple MacBook
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest