2018. február 22., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

Apple iPhone 7 - Hetes, ki hiányzik? Jack!

Számos újítás került az idei iPhone-ba, de a legtöbben valószínűleg arra fognak belőle emlékezni, hogy ez az Apple első olyan mobilja, amin nincs jack csatlakozó.

Hi​r​d​etés

Bevezető, tartozékok

Egyre több helyen lehet arról olvasni, hogy az Apple már nem diktálja, hanem követi a divatot az iPhone-nal, és amilyen innovációkat vettek elő vagy újítottak fel az elmúlt években, annyira loholnak manapság a többiek után. Ez nem tűnik teljesen alaptalannak, de maximum féligazságnak tekinthető, bár az idei széria nem hozott túl nagy váltást a design terén, odabent azért sok minden változott, és azt is borítékolhatjuk, hogy aki megveszi az idei iPhone-t, az ezúttal is egy vérbeli csúcsmodellt kap, ami a konkurensekhez képest egyedi tud lenni. A mobil egyik legfőbb újításának számító Taptic Feedback nyilvánvalóan azért nem kapott túl nagy visszhangot, mert más Apple termékekben már láttuk, a vízállóság és a sztereó hangszóró viszont régóta vágyott attribútumok, igazából csak az a meglepő, hogy ilyen sokat kellett várni rájuk, az Apple A10 Fusion chip erősségén pedig szintén nem lehetünk meglepve, minden évben szükség van némi túlteljesítésre, és a nyers erőn az új klaszterrendszerrel nem volt nehéz sokszázalékos előrelépést felmutatni, miközben a fogyasztás sem nőtt érdemben.

Elölről szinte lehetetlen megmondani a különbséget a két legutóbbi elődhöz képest, ha nem a kozmoszfekete színt választottuk.
Elölről szinte lehetetlen megmondani a különbséget a két legutóbbi elődhöz képest, ha nem a kozmoszfekete színt választottuk. [+]

Régen várt lépés volt, hogy eltöröljék a 16 gigabájtos modell intézményét, hiszen 4K videókkal, veszteségmentes zenékkel és hatalmas appokkal villámgyorsan fogyott el az alapváltozat belső tárolója, 32 gigabájt már a többségnek elég, aki pedig nagyobbat szeretne, annak nem kell 64 gigabájtos lépcsőt ugrania, egyből megveheti a 128-as vagy a 256-os modellt, noha az árkülönbség elég markáns, még ebben a kategóriában sem elhanyagolható, hogy ugyanazért a mobilért 255 vagy 335 ezrest fizetünk ki.

iPhone és iPhone. Az egyik közel tízéves, a másik vadonatúj, de a jack csatlakozó mindkettőnél kérdéses pont.
iPhone és iPhone. Az egyik közel tízéves, a másik vadonatúj, de a jack csatlakozó mindkettőnél kérdéses pont. [+]

Érkezett egy új szín, az eddigi sötétszürke/fekete, ezüst, arany és rozéarany árnyalatok mellé megérkezett a kozmoszfekete, ami fényes fekete hátlapjával próbálja eltüntetni a határt fém és üveg között, pechére azonban biztosak lehetünk abban, hogy hiába tart már harmadik bekezdésnél az újdonságok felsorolása, a legtöbben szinte biztosan arra fognak emlékezni, hogy az iPhone 7 az első olyan Apple mobiltelefon, amin nincs 3,5 milliméteres jack csatlakozó. Nem először okozott már problémákat és adapteres játékokat az, hogy az Apple helyet akart spórolni a telefonjában vagy egyszerűen ódivatúnak tartott egy-egy bevett szabványt, gondoljunk csak a microSIM és a nanoSIM bevezetésére. Most nem a kártya méretét csökkentették, hanem egy, a többség által rendszeresen használt portot pucoltak le, örüljünk annak, hogy egy Lightning - 3,5 mm jack adapter legalább jutott mellé.

Kimondottan ízléses a csomagolás, a legtöbb konkurensnél ez jóval kevésbé szempont.
Kimondottan ízléses a csomagolás, a legtöbb konkurensnél ez jóval kevésbé szempont. [+]

Az XXL GSM-től idevándorolt doboz egyik legnagyobb innovációja, hogy már nem a készülék előlapja, hanem a hátlapja látható rajta, ennek természetesen oka van: változást gyakorlatilag csak ebből a szögből láthatunk az előző két modellhez képest. Az Apple kommunikációja egyértelműen arra utal, hogy a vezetékes zenehallgatás a múlté, de azért az AirPods névre hallgató kábelmentes megoldás egy külön, 59 990 forintos történet, a mobilhoz egy Lightning csatlakozóval ellátott, hagyományos megoldás jut. Gyorstöltésre alkalmas adapterrel nem számolhatunk, hagyományos 1 amperes töltőfejet kap a felhasználó, illetve egy USB-kábel is figyel a dobozban a SIM-tűk és az Apple-matricák környezetében. Pedáns módon elrendezett, igényes csomagolással van dolgunk ezúttal is, ám a konkurencia élénken figyelt és felzárkózott az utóbbi pár évben, így már ez nem teszi annyira egyedivé az iPhone-birtoklás kezdeti fázisát, mint tette azt korábban.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Apple iPhone SE - se vele, se nélküle

    Az almás vállalat egy rendkívül kompakt méretű készüléket dobott piacra. A külső már ismerős, a belső pedig bivalyerős, a kamera és az üzemidő is dicséretes. De vajon ez elég lesz a sikerhez?

  • Apple iPhone 6s - Nyomás utána!

    A cupertinóiak újdonsága külsőleg nem sokat változott elődjéhez képest, ám nyomásérzékeny kijelzőt, nagyobb felbontású kamerát és rendkívül erős hardvert kapott.

  • Apple iPhone 6 Plus - szükség törvényt bont

    Az Apple soha nem látott méretű iPhone-t dobott piacra, hogy saját pályáján verje meg a Samsungot. Megváltozott formavilág, új iOS, fejlesztett kamera... elég ez a sikerhez?

Gyártók, szolgáltatók

H​i​r​d​e​t​é​s​

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.